2024-02-21 71 浏览
入去未坐定已經同你講幾時要你走但原來入便都無乜人. 坐低無好嘢介紹, 食物又唔新鮮, 淨係想你快D食完快啲走, 每人俾800+ 食唔到好西仲要睇佢哋面色!真係多謝哂!無下次!完!
2024-02-17 70 浏览
這家餐廳在晚上六時半前入座會送兩件和牛壽司,和牛味道口感嫩滑。⭐️鹿兒島A4和牛茶漬飯鹿兒島A4和牛呈粉嫩的顏色,雪花紋理清晰。加上紫菜絲和山葵,入口嫩滑,肉味很突出。加上湯,入口更暖和,嫩滑的和牛口感很棒。⭐️火炙大蝦讚岐手打烏冬濃郁的湯底,加上烏冬、蝦米和大蝦,烏冬入口很嫩滑,味道很不俗。⭐️蓬松玉子厚厚的玉子夾層是芝士,入口又嫩又滑,很棒。⭐️ 大蔥雞肉燒大蔥配上雞肉,吃起來更惹味。⭐️雞腎串雞腎入口爽脆,味道不俗。⭐️汁燒蒜片牛柳粒牛柳粒配上脆蒜片,味道很棒。

⭐️鹿兒島A4和牛茶漬飯

加上湯,入口更暖和,嫩滑的和牛口感很棒。

⭐️火炙大蝦讚岐手打烏冬

⭐️蓬松玉子

厚厚的玉子夾層是芝士,入口又嫩又滑,很棒。

⭐️ 大蔥雞肉燒

大蔥配上雞肉,吃起來更惹味。

⭐️雞腎串

雞腎入口爽脆,味道不俗。

⭐️汁燒蒜片牛柳粒

牛柳粒配上脆蒜片,味道很棒。

2024-02-16 38 浏览
▫️汁煮左口魚群邊 左口魚群燒過之後啲油脂流晒出來,魚油香充滿成個口腔,入口即溶咁🤩魚群邊嘅肉質好軟好腍,食嘅時候連埋三文魚籽同魚子醬一齊食,有啲點綴咁,食落好香咸香。個底浸住啲酸醋醬汁,開胃得嚟可以減低下啲油膩感,味道配搭都更加豐富,又特別又好食🔥▫️申子海膽和牛燒店員即席炙燒鹿兒島A4和牛,可以方便客人按喜好控制熟度。燒過之後嘅和牛好軟嫩,油脂香濃郁之餘肉汁亦都好豐富!店員將珍珠米同蛋黃用和牛包住,然後加入醬汁調味,最後將海膽同魚子醬放上。和牛燒食落幾口感好豐厚飽滿,海膽嘅鮮甜再加魚子醬嘅鹹香,好惹味🥰
▫️汁煮左口魚群邊

▫️申子海膽和牛燒

2024-02-14 78 浏览
從來都唔寫評價,唯獨呢間餐廳,我必須要寫低飯後感。實在感覺差到核爆!幾年前,我已經去過旺角分店。當時已經覺得名過其實,根本就係傳媒誇大咗。食物味道根本好普通,但價錢就真係唔算普通。我相信同樣價錢,可以有更好選擇。自個次經驗後,已經冇意欲再去呢間餐廳。直至上星期,諗住同一班同事係銅鑼灣搵食。所以一行六人就決定去申子食Lunch,點知食到一肚氣。Lunch嘅餐牌,指定要叫一個貴價餐(每款$200-400內),先可以叫一個價錢相對較平嘅餐($120-250內),仲要唔包飲品。咁講法,人均$200幾先可以落樓。食物質素真係普通到壽司郎仲好食,完全唔值呢個價錢。奉勸大家,如果唔想再交智商稅,最好唔好再黎呢間餐廳。我地一行六人食到火都黎埋,以後請都唔想黎。

2024-02-07
2024-02-10 33 浏览
今次又嚟到超人氣嘅申子居酒屋🏮餐廳內環境較昏暗 俾人一種神秘又浪漫的感覺🪟 打卡一流🪞食物方面 有串燒✧和牛✧刺身◦壽司✧鍋物✧揚物…全部都係高質素新鮮食材😍 客人在6:30前入座 餐廳會贈送和牛壽司🍣 牛味重而且口感軟嫩 而海苔拖羅赤膽壽司也很正 拖羅和赤膽入口即溶🙌🏻 愛了.ˬ. 芝士酒盜🧀 的咸鮮味非常濃郁再加上忌廉芝士嘅清香 作為前菜很開胃💕 重點推介佢哋嘅申子海膽A4和牛燒😘 令你一試難忘.ᐟ‪‪.ᐟ 由店員即席料理🔥 用火槍燒至理想熟度 粉色的大理石紋分佈平均 色澤鮮美💓油花滿滿 包裹住沾滿蛋液的珍珠米粒🍚 和甘甜海膽,黑魚子✨最後淋上秘製醬汁😋 超滿足 油脂慢慢在口中散發😬還有海膽炒飯🍚 好邪惡啊 入口即溶的海膽很新鮮 加入粒粒分明的黃金炒飯內🍴香氣滿瀉 ~ 另外 餐廳還有清酒✧梅酒✧果酒✧燒酎…🍺 快啲嚟試吓高質素嘅居酒屋la👅 Chill♡
今次又嚟到超人氣嘅申子居酒屋🏮餐廳內環境較昏暗 俾人一種神秘又浪漫的感覺🪟 打卡一流🪞食物方面 有串燒✧和牛✧刺身壽司✧鍋物✧揚物…全部都係高質素新鮮食材😍

之前去過旺角嗰間咁啱生日就book 左,當時係食中午,餐點非常好,基本上冇嘢可以差評,最開心嘅係生日嗰陣時職員攞咗個爆火花嘅蠟燭,感覺好窩心啦,服務態度都非常之好。咁就諗住經過銅鑼灣再試吓佢嘅dinner,點知就瀨晒嘢。其實好老實,佢咁樣價錢食和牛,其實真係唔算好貴,但係完全唔值,不過都唔緊要,食物方面係真係有啲心機,特別要稱讚嗰個廣島蠔鍋真心好食既,好食到我同男朋友都飲埋啲湯添。但係有個女職員幫我哋收碗碟嘅時候,就咁喺我哋後方同另一位類似男經理嘅同事show 我哋食完嘅碟表示「清晒」男經理就望咗我哋個枱一眼之後笑咗一下。咩事?之後個男經理呢就上其他菜上菜既時候仲要傾住個電話上菜之餘,仲要倒瀉我哋嘅豉油碟,連講聲唔好意思啊走過嚟抹乾淨啊都無❌,咁嘅服務真係好差,有啲咩經理就有啲咩員工👍🏻簡單講一句唔會再嚟。
簡單講一句唔會再嚟。
2024-02-05 39 浏览
lunch 時間去的,order 左個lunch set 最貴的set, $298, 有6 舊壽司(有一舊海膽,但唔似日本海膽,加一舊唔新鮮的toro)兩塊三文魚刺生, 一碗miso soup, 和一碗熱烏東, 味道普通,但係索價$298有點貴,應該無下次
2024-02-04 45 浏览
Book 咗係到食晚飯,本身好期待,結果買難受。服務,味道,性價比無樣得。食得比較晏,一入去侍應唔係好理我哋,茶都無,叫第三次先上比我哋。已經得三枱客。但收走我哋食完嘅嘢又好快,基本上一食完即刻沖出嚟攞走,好趕咁。問野叫野食都係好冷淡,不過諗住食野好味就算。點知。。。叫4樣嘢,兩樣係正常嘅。但係餐牌自稱係名物嘅汁煮左口魚裙邊同廚師推介嘅海膽炒飯都炒車。左口魚超級韌,咬極唔斷,同埋又唔凍又唔熱,唔知想點。海膽炒飯就極快上,海膽苦,炒飯應該係整定。性價比方面,本身睇餐牌都知價錢但見到上菜個size 都真係。。。 特別係個左口魚裙邊。可能旺角店會好啲,但呢間真係失望。
Book 咗係到食晚飯,本身好期待,結果買難受。
服務,味道,性價比無樣得。
可能旺角店會好啲,但呢間真係失望。
2024-02-01 57 浏览
一開始叫左 海葡萄沙律,燒牛舌,燒雞肉卷,關東煮,蟹粥。中間叫侍應比對筷子 極無禮貌加dump其他檯空碟落我地張檯!後面為飽肚但係又唔想嘥錢試伏,加多左個飯糰加烏冬。 (算正常價) 日本嘢,晚餐貴 我都接受。 未試過貴得黎 又冇服務態度嘅日本餐廳。 次次去日本餐廳都賓至如歸, 哩度令我好失望! 野食貴之餘,唔好味,仲要服務態度差。 好失望! 唔會有第二次! 試過一次伏就夠! m底可以去 , 唔好揀太便嘅我估果度150樓下都唔好食! 燒物應該ok!
一開始叫左 海葡萄沙律,燒牛舌,燒雞肉卷,關東煮,蟹粥。

腐皮烏冬
關東煮
燒雞卷
燒牛舌
蟹粥
2024-01-31
2024-01-30 38 浏览
之前嚟過呢間居酒屋幾次 覺得佢啲嘢食幾正 坐得都幾舒服 所以近排又嚟咗食😚👅吉列千層豚肉(三重芝士)$228呢個真係好邪惡😍啱晒芝士控 咬落幾鬆脆 真係會食到一層層嘅豚肉 再包住拉絲嘅芝士 正🤤👅申子海膽和牛燒 $378呢個係必食嘅‼️係佢哋嘅招牌菜 和牛質素好高 店員先用火槍將和牛燒到五成熟 將和牛嘅油脂逼晒出嚟 近乎入口即溶😋入面仲包住蛋汁同飯 好似食緊壽喜燒咁 上面仲配上海膽同黑魚子 更顯高貴😆👅海膽炒飯 $238海膽食落都甜甜哋 冇苦澀味 炒飯都唔錯 調味啱啱好😌👅巨大蝦球 $118呢個有驚喜🤩切開蝦球原來係流心嘅醬汁 蝦球食落都幾爽口👅申子新卷 $248呢個卷物一次過可以食到拖羅蓉 三文魚子 同海膽 唔錯🤓👅和牛壽司呢個係餐廳送嘅訂座優惠 估唔到都咁高質 和牛肉質好夠嫩 好食😙總括嚟講 呢間居酒屋嘅食物真係好高質 大家一定要嚟一試呀🥰😋 好味:9.00/10🤑 價錢:7.78/10🤗 服務:7.98/10😝 環境:7.75/10😚 衞生:7.89/10🤩 整體:8.89/10

👅吉列千層豚肉(三重芝士)$228

😝 環境:7.75/10
😚 衞生:7.89/10
🤩 整體:8.89/10
2024-01-27 35 浏览
今日同老公book左申子居酒屋食晚飯之前已經去過旺角分店,食物水準高。今次嚟到銅鑼灣分店 好期待餐廳以日式暖色系型格風 環境好舒服 私隱度高 食物同樣有水準 值得推介和牛壽司 6:30pm前或8:45pm後入座附送和牛入口即溶 好軟滑 絕對高質申子海膽和牛燒 $378銅鑼灣限定:申子名物 有驚喜一上枱賣相精緻 店員仲即場親自煮理 大飽眼福A4和牛雪花分佈平均 油脂豐富 配上飯同蛋黃,和牛燒得好香濃,最後加上海膽同黑魚子,配料相當高質 和牛非常軟淋 海膽夠新鮮 黑魚子彈牙極上蟹肉蟹膏燉飯 $288好鐘意呢款蟹肉蟹膏燉飯 好鮮美 每啖蟹湯燉飯都有蟹肉、蟹膏、蟹籽,非常特別廣島蠔鍋 $158大大粒廣島蠔 非常鮮甜 配上娃娃菜 菇類 湯底好清甜
今日同老公book左申子居酒屋食晚飯

用餐时段
  • 和牛壽司
  • 申子海膽和牛燒
  • 極上蟹肉蟹膏燉飯
每次掛念日本的時候🇯🇵日式居酒屋正好解千愁🥹這天晚上到訪非常人氣的「申子居酒屋」,銅鑼灣分店有不少當店限定美食,從日本直送的食材更令人回味無窮😋✨和牛壽司入座不久,店員隨即送上和牛壽司,是晚上6:30前入座的客人尊享的餐前小點😃和牛油脂豐富,入口軟腍,高質! ✨申子海膽和牛燒銅鑼灣店獨家的和牛燒絕對是必點😌店員即席以火槍炙燒,單看油花就很吸引!再包裹着日本米飯和蛋黃,再放上海膽和魚子醬😍油香和鮮味都令人好滿足🤤✨吉列千層豚肉(三重芝士)另一招牌必食🧀炸到外脆內軟的千層豚肉,一拉開就是滿瀉的芝士瀑布🤩肉質不乾之餘還富有鹹香味,緊記要襯熱食呢!✨廣島直送牡蠣鍋凍冰冰的天氣下,吃暖笠笠的鍋物是最舒服🍲用上廣島直送的牡蠣🦪粒粒飽滿又新鮮🫶🏼✨日式雞鎚花蝦驚喜小食之選🍗大大件的炸雞鎚不但止啖啖肉,外層還滿佈香口的櫻花蝦🦐味道好夾👏🏼

✨和牛壽司

✨申子海膽和牛燒

✨吉列千層豚肉(三重芝士)

✨廣島直送牡蠣鍋

✨日式雞鎚花蝦
和牛壽司
吉列千層豚肉(三重芝士)
申子海膽和牛燒
申子海膽和牛燒
日式雞鎚花蝦
廣島直送牡蠣鍋
2024-01-24 37 浏览
前幾日去開銅鑼灣做野,就搵下有咩餐廳好食,就醒起申子喺銅鑼灣開咗分店,但一直未有機會再試。銅鑼灣申子係喺渣甸中心9樓,空間闊落亦坐得舒服。睇餐牌見佢哋午市做緊優惠,惠顧一客極上·午市割煮,可半價惠顧嚴選·午市割煮,所以同同事就各叫咗一個極上一個嚴選。每份定食都跟咗麵豉湯同前菜。•🥢 牛壽喜燒定食 $238 (極上·午市割煮)壽喜燒湯底當中有超級多片牛肉、洋蔥、本菇、豆腐同菜。牛肉算厚,有牛味,唔會好瘦好嚡,好高質!每樣野都吸哂壽喜燒湯底嘅甜味,送飯一流🤤 •🥢 咖哩黑豚定食 $128 (嚴選·午市割煮)吉列豬扒好大塊,炸得好鬆脆好香口,炸衣亦唔算好厚,炸得夠乾身,所以唔會好油膩,出色👍🏻 只係豬扒稍為薄咗少少,食落唔夠大滿足🤣 咖哩就係日式偏甜嗰種,無乜辣味,入面仲有啲紅蘿蔔粒~•🥢 乳酸梳打 $68 一杯我哋試咗白桃同巨峰,兩款都好清新🤍 夠味得嚟係唔會覺得好甜!

🥢 牛壽喜燒定食 $238 (極上·午市割煮)
牛壽喜燒定食

🥢 咖哩黑豚定食 $128 (嚴選·午市割煮)

🥢 乳酸梳打 $68 一杯
乳酸梳打
2024-01-16
用餐时段
乳酸梳打
2024-01-23 23 浏览
申子居酒屋分店有兩間,相信大家都唔陌生.銅鑼灣店微暗燈光,座位舒適,氛圍不錯.近來推廣午市優惠, 只要叫「極上・午市割煮」即可以用半價叫「嚴選・午市割煮」,而且白飯可無限追加~🔸壽司定食配烏冬($298)每日推出不同時令海鮮,當日壽司有六款,主要以白身魚為主,更有吞拿魚及海膽款式,各種都新鮮有光澤.再配上幼身滑烏冬,飽足感重🔸鰻魚玉子丼($128)鰻魚分量十足,有一定厚度.表面加上甜醬汁甘香滋味.玉子起碼有兩吋厚度,而不乾身.兩款定食都會跟上麵豉湯,暖笠笠

🔸壽司定食配烏冬($298)

🔸鰻魚玉子丼($128)

🌸《申子居酒屋· 日式料理 · 銅鑼灣》-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🦀極上蟹膏蟹肉燉飯 $288賣相好靚✨ 大大隻蟹蓋做裝飾,蟹膏蟹肉分量唔算少,整體味道比較清淡,可以食到蟹既鮮味👍🏻-🐮申子海膽和牛燒 $378❣️和牛會係面前燒好,然後會將蛋汁撈係白飯上,然後包好,最後會放海膽同魚子係面,好豪華✨食落有和牛同蛋黃既香味,推薦🙆🏻‍♀️-🍢關東煮 $108配料每樣有兩份,湯底好清甜,同朋友share岩岩好☺️-📍 申子居酒屋銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心9樓-環境:🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸Revisit: 🤍-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_cwb #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #hkrestaurant #englishreview #luxuryfoodstyle #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處
🌸
《申子居酒屋· 日式料理 · 銅鑼灣》

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🦀極上蟹膏蟹肉燉飯 $288

🐮申子海膽和牛燒 $378❣️

🍢關東煮 $108
配料每樣有兩份,湯底好清甜,同朋友share岩岩好☺️

📍 申子居酒屋
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心9樓
環境:🌸🌸🌸🌸
味道:🌸🌸🌸🌸🌸
服務:🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸

Revisit: 🤍
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_cwb #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #hkrestaurant #englishreview #luxuryfoodstyle #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣黃店 #銅鑼灣好去處