2025-02-09 219 浏览
💜杏汁桃膠椰皇小丸子個椰皇材料好豐富,啲桃膠同小丸子滿滿鋪咗喺上面。個椰皇隔離跟咗一細壺好濃郁既杏汁。杏汁既份量可以隨心加。食完可以滋陰養顏,值得一試!🩵薑汁燉蛋(加雪糕)個燉蛋甜甜地,加埋充滿薑味既薑汁簡直係絕配!試完薑汁辣辣地,加埋燉蛋就可以中和返啲辣味。我亦都非常推薦加埋另上既雪糕。食完一啖燉蛋,加上一啖雪糕,就可以試埋冰火相融既滋味。💙楊枝甘露 (加芒果雪糕)楊枝甘露既芒果、西米、同碌柚肉都好足料。而且入面用埋新鮮既芒果汁。另外加埋芒果雪糕既話,口感會更加豐富。🧡榴槤班戟個榴槤班戟遞上來個陣望落好大個。食落去之後又有好香既榴槤味,而且因為加埋入面少少既忌廉,食完之後唔會覺得太膩,食完之後會覺得好滿足!

💜杏汁桃膠椰皇小丸子

🩵薑汁燉蛋(加雪糕)

💙楊枝甘露 (加芒果雪糕)

🧡榴槤班戟
2025-02-08 193 浏览
🥥 鮮奶桃膠,椰皇燉蛋白配芋圓(凍) $60椰皇的清甜與鮮奶的豐富口感相得益彰。桃膠的口感滑嫩,搭配Q彈的芋圓,增添了層次感。整體來說,這是一道四季皆宜的滋潤佳品,特別適合炎熱的夏天。🧇 榴槤雪糕窩夫 $58濃郁的榴槤香氣撲鼻而來,雪糕的口感綿滑,配搭埋酥脆的窩夫,非常夾。每一口都是D24榴槤濃郁的香味。🍎燉紅棗蘋果桃膠(熱) $38這道熱甜品的溫暖感令人感到舒適。紅棗的甘甜與蘋果的清爽相結合,搭配滑嫩的桃膠,燉煮得恰到好處,是一道非常適合寒冷天氣的甜品,既暖身又養生。🍨整體而言,「甜悅」多樣化的甜品選擇,不僅美味,還有助於健康。這裡的甜品都能滿足不同的需求。
🥥 鮮奶桃膠,椰皇燉蛋白配芋圓(凍) $60
椰皇的清甜與鮮奶的豐富口感相得益彰。

🧇 榴槤雪糕窩夫 $58
濃郁的榴槤香氣撲鼻而來,
雪糕的口感綿滑,
配搭埋酥脆的窩夫,非常夾。
每一口都是D24榴槤濃郁的香味。

🍎燉紅棗蘋果桃膠(熱) $38
這道熱甜品的溫暖感令人感到舒適。
紅棗的甘甜與蘋果的清爽相結合,
搭配滑嫩的桃膠,
燉煮得恰到好處,
是一道非常適合寒冷天氣的甜品
既暖身又養生。

2025-02-08 214 浏览
路過見外面人山人海就知內裏有寶物,排了超久後立即點了三個甜品,每款甜品的重點是可以加配小配料,大部分也是8元,於是加了桃膠,雪糕,爆珠得材料。最驚喜的是全部以小碟獨立盛上,即代表可以自由混合配料的配搭及分量,直接倒入甜點或配料之間混合地食也可以。然後主甜品點了火焰芝士蛋糕,餅底有炙燒味,芝士質感豐富厚實而帶忌廉芝士凍有的黏香味,表皮上輕燒的焦糖香脆感。其次是焦糖巴斯克芝士蛋糕,整個芝士蛋糕帶有開心果仁的香味,外皮同樣由香脆焦糖包圍。最後是杏仁露桃膠椰皇燉蛋白配小丸子,帶有玫瑰花瓣而份量可自由調教的杏仁露淋上椰子中,實為材料非常豐富的養生奶露。

2025-02-07
2025-02-05 157 浏览
兩星期前第一次去旺角甜悅甜品店,堂食試咗士多啤梨窩夫和芒果綿綿冰,😋味道和服務態度好好,所以第二次再幫襯外賣,舖前已一堆人,第一不便要抬頭睇餐牌,第二收銀員態度勁差,諗好就去問收銀員拎餐牌叫,沒想到長頭髮收銀員態度勁差一句塞埋你就話:「諗好先叫喇!頓時感覺無語🥹」當然我唔會再幫襯佢哋喇~完😤
外卖自取
2025-01-27 450 浏览
甜悅是旺角一間新開的甜品店,最近我去的時候還是試業中。店的裝修環境整潔明亮,很適合逛完街需要休息或想吃甜點的客人。甜悅主打創意甜品為顧客帶來多元化的味覺享受,亦有中式糖水之類可以選擇。在甜品櫃見到班戟、雪媚娘等,路過也可以買外賣走喔。多芒布甸小丸子 (HKD 36) 改成椰汁。芒果布甸和芒果吃落都有微酸的甜味,配椰汁來吃感覺比花奶更夾。整體很滑很順口,再加上Q彈的小丸子,每一口都好滿足。鮮奶桃膠椰皇燉蛋白 (HKD 52/凍)味道清淡的桃膠有點像果凍一樣覆蓋在燉蛋白上,蛋白口感滑嫩細膩。愈吃到底那椰皇的清新椰香味愈明顯,吃落甜而不膩。加鮮奶後增添了滑順的口感,而且這個椰皇可以吃到不少椰子肉。 焦糖巴斯克蛋糕 (HKD 44) 表面的焦糖增添了一絲焦香的味道。不過因為烤過的關係,蛋糕前端呈半融化的狀態,和平時吃的巴斯克蛋糕有點不同。蛋糕的奶香和芝士味相對較濃郁,所以只能吃到很淡的開心果味。
甜悅是旺角一間新開的甜品店,最近我去的時候還是試業中。
甜品櫃見到班戟、雪媚娘等,路過也可以買外賣走喔。
多芒布甸小丸子 (HKD 36) 改成椰汁。
整體很滑很順口,再加上Q彈的小丸子,每一口都好滿足。
多芒布甸小丸子
鮮奶桃膠椰皇燉蛋白 (HKD 52/凍)
愈吃到底那椰皇的清新椰香味愈明顯,吃落甜而不膩。
加鮮奶後增添了滑順的口感,而且這個椰皇可以吃到不少椰子肉。

鮮奶桃膠椰皇燉蛋白 (凍)
蛋糕的奶香和芝士味相對較濃郁,所以只能吃到很淡的開心果味。
焦糖巴斯克蛋糕
2025-01-20
多芒布甸小丸子
鮮奶桃膠椰皇燉蛋白 (凍)
旺角新開甜品店,環境乾淨舒適,好多款唔同種類甜品可以揀😍😍推介❤️🍨鮮奶桃膠椰皇燉蛋白用上原個椰皇燉蛋白🥰好滑身,甜度剛剛好加埋桃膠,哩個組合對養顏護膚就岩哂🧏🏻‍♀️🧉榴槤椰皇燉蛋白榴槤蓉有一大舊😍😍😍一絲絲既榴槤肉好香濃,配合埋椰香味既燉蛋白,多重口感,好好食💕💕🗻雪山奶凍真係好似富士山頂既奶凍🥰🥰好靚好治療食落質感少少Q 彈但又好滑身🍰焦糖巴斯克蛋糕有用火炙燒過既巴斯克蛋糕,哩個焦糖脆面好香好正🧀巴斯克蛋糕芝士味濃郁➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 甜悅 (旺角)旺角花園街11A號地舖#lifeistooshortforbadfood#hkfood#香港好去處#食好西#foodiehk#吃貨#打卡#hkfoodblog#hongkongfood#hkfoodieblogger#hkfoodie#hkfoodshare#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南#香港必吃 #香港必食#旺角好去處#甜品#旺角美食#香港甜品店#旺角#香港甜品#糖水舖#香港探店#旺角甜品店#甜悅 #

旺角新開甜品店,環境乾淨舒適,好多款唔同種類甜品可以揀😍😍

推介❤️

🍨鮮奶桃膠椰皇燉蛋白
用上原個椰皇燉蛋白🥰好滑身,甜度剛剛好
加埋桃膠,哩個組合對養顏護膚就岩哂🧏🏻‍♀️

🧉榴槤椰皇燉蛋白

🗻雪山奶凍
真係好似富士山頂既奶凍🥰🥰好靚好治療
食落質感少少Q 彈但又好滑身

🍰焦糖巴斯克蛋糕

好味指數:😋😋😋😋😋
環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴
回頭指數:💖💖💖💖💖

🔖 甜悅 (旺角)
旺角花園街11A號地舖

#旺角好去處
#甜悅 #Joyfuldessertlabhk#sweetsoup
2025-01-27 328 浏览
旺角有間新開嘅甜品店,啱晒行街入去避一避寒見到佢地嘅招牌椰皇就流晒口水,仲有得熱食,有得暖吓身裡面有燉蛋白同桃膠,燉得勁嫩滑,仲有小丸子,亦燉得超綿側跟有杏汁,倒入椰皇裡面,撈其他料食超香。食完仲可以刮啲椰肉食,夠晒多肉跟住就嚟份西式嘅甜品,雖然佢地冇特別highlight窩夫,但係超有驚喜窩夫整得激脆,焦糖香蕉撈雪糕食超滋味,仲有啲cream好香奶味,必食中式糖水之中,紫米露成日見,但同龍眼嘅配搭就第一次見紫米煲得軟硬適中,唔會太甜龍眼肉大大粒,一碗之中撈到好多粒𠻹

旺角有間新開嘅甜品店,啱晒行街入去避一避寒

杏汁桃膠椰皇燉蛋白配小丸子(熱)

見到佢地嘅招牌椰皇就流晒口水,仲有得熱食,有得暖吓身

裡面有燉蛋白同桃膠,燉得勁嫩滑,仲有小丸子,亦燉得超綿

香蕉雪糕窩夫

龍眼紫米露

中式糖水之中,紫米露成日見,但同龍眼嘅配搭就第一次見

紫米煲得軟硬適中,唔會太甜

龍眼肉大大粒,一碗之中撈到好多粒𠻹
2025-01-26
杏汁桃膠椰皇燉蛋白配小丸子(熱)
香蕉雪糕窩夫
龍眼紫米露
2025-01-24 275 浏览
在旺角的一家甜品舖,我品嚐了幾道甜品,感覺相當不錯。首先是荔枝龍眼冰,清爽的口感很不錯,荔枝和龍眼的搭配非常和諧,甜而不膩 🍧✨。接著是香蕉雪糕窩夫,外脆內軟的窩夫搭配香濃的香蕉雪糕,每一口都很美味 🍌🍦。這道甜品的甜度剛好,讓我一口接一口,十分過癮。最讓我印象深刻的是榴槤配椰皇燉蛋白,榴槤的肉質豐滿,香氣四溢,搭配椰皇的細膩口感,榴槤愛好者一定會喜歡 🥥💚。每一口都充滿了榴槤的濃郁滋味,令人滿足。總的來說,這家甜品舖的每一道甜品都讓我感到愉快!下次再來的時候,我一定會再點這幾樣!😋🌟🍽️

2025-01-23 147 浏览
行過見花園街有新開甜品舖就入去try try🙈🙈🙈椰皇燉蛋白,有幾款配搭雙併,可以一次過食曬2隻甜品😍😍齋一個燉蛋白$43,配埋芝麻糊都係$46,+$3有一壺仔既芝麻糊,勁抵,超滿足🥰🥰🥰🥰小朋友先會選擇,完全滿足曬選擇困難症既我🫶🏻🫶🏻蛋白好香椰皇味,唔太甜👍🏻👍🏻芝麻糊好香,唔會甜,都唔會好杰,好正👍🏻👍🏻芒果紫米露 $38芒果好甜,好大舊,有驚喜☺️☺️紫米露都好多紫米,唔會好杰都一樣唔會好甜但就好細碗🫠🫠
行過見花園街有新開甜品舖就入去try try🙈🙈🙈
椰皇燉蛋白,有幾款配搭雙併,可以一次過食曬2隻甜品😍😍

小朋友先會選擇,完全滿足曬選擇困難症既我🫶🏻🫶🏻
蛋白好香椰皇味,唔太甜👍🏻👍🏻
芝麻糊好香,唔會甜,都唔會好杰,好正👍🏻👍🏻

芒果紫米露 $38
芒果好甜,好大舊,有驚喜☺️☺️
紫米露都好多紫米,唔會好杰
都一樣唔會好甜
但就好細碗🫠🫠

2025-01-22 220 浏览
旺角最近新開一間甜品店「甜悅」店內乾淨企理,設計簡約舒適甜品選擇多,椰皇、窩夫和中式糖水等亦可外賣班戟、奶凍和雪媚娘等,價錢親民✾ 鮮奶桃膠椰皇燉蛋白 $52蛋白嫩滑滑溜富蛋香中散發椰皇清香琥珀色的桃膠鋪滿蛋白,口感軟彈像果凍再淋上鮮奶,滋陰養顏最後記得再刮走椰肉吃!✾ 芒果雪糕窩夫 $56很吸睛IGable,一整個牛奶雪糕連筒放在碟上雪糕幼滑超濃郁奶香,吃完想再買一球再吃😂窩夫外脆內鬆軟,淋上芒果醬搭配新鮮芒果和忌廉而芒果醬不會太甜帶點微酸,清爽不感到甜膩✾ 冰糖雪耳燉木瓜 $36天氣涼乾燥時很適合吃一碗冰糖雪耳燉木瓜木瓜軟綿;雪耳腍滑帶點爽口入口清甜滋潤,帶淡淡木瓜果香
旺角最近新開一間甜品店「甜悅」
店內乾淨企理,設計簡約舒適
甜品選擇多,椰皇、窩夫和中式糖水
亦可外賣班戟、奶凍和雪媚娘等,價錢親民

✾ 鮮奶桃膠椰皇燉蛋白 $52
蛋白嫩滑滑溜富蛋香中散發椰皇清香
琥珀色的桃膠鋪滿蛋白,口感軟彈像果凍
再淋上鮮奶,滋陰養顏
最後記得再刮走椰肉吃!

✾ 芒果雪糕窩夫 $56
很吸睛IGable,一整個牛奶雪糕連筒放在碟上
雪糕幼滑超濃郁奶香,吃完想再買一球再吃😂
窩夫外脆內鬆軟,淋上芒果醬搭配新鮮芒果和忌廉
而芒果醬不會太甜帶點微酸,清爽不感到甜膩

✾ 冰糖雪耳燉木瓜 $36
天氣涼乾燥時很適合吃一碗冰糖雪耳燉木瓜
木瓜軟綿;雪耳腍滑帶點爽口
入口清甜滋潤,帶淡淡木瓜果香
2025-01-22 211 浏览
《甜絲絲甜品屋🥰》———————————————-#甜悅 🍮-最近發現咗呢個喺旺角嘅甜品鋪,人氣十足,水準好高質🥰-🌴 楊枝甘露椰皇燉蛋椰皇嘅香氣同燉蛋嘅滑嫩結合得幾好,我哋再加咗份桃膠,口感清新🥥-🥭 芒果雪糕窩夫窩夫外脆內軟,配上雪糕配搭得好好,上面佈滿芒果,軟雪糕口感相當滑順,我哋再追加咗份,食起嚟唔會覺得太甜😘-🖤 擂沙湯圓黑芝麻餡味道濃郁,湯圓口感軟糯,暖笠笠,每一啖都能感受到滿滿嘅幸福!-⭐價錢參考:楊枝甘露椰皇燉蛋:$60芒果雪糕窩夫:$64擂沙湯圓:$26🍌抵deal 指數:7/10
《甜絲絲甜品屋🥰》
———————————————-
#甜悅 🍮
最近發現咗呢個喺旺角嘅甜品鋪,人氣十足,水準好高質🥰
🌴 楊枝甘露椰皇燉蛋
🍌抵deal 指數:7/10
2025-01-12
下午茶
2025-01-17 214 浏览
旺角最近有間新開嘅甜品店,除咗有多款中式糖水之外,亦有台式、西式等甜點供應,可堂食亦有外賣選擇,最緊要價格親民,地點方便。店內環境唔大,簡約裝潢,近排天氣寒冷,過嚟食返碗糖水暖吓身就啱晒啦🫣養生之選有燉雪梨海底椰雪耳同燉紅棗蘋果桃膠,可以揀要熱或者凍,前者潤肺止咳,後者補血益氣,雪梨同蘋果都係半份上,清甜可口,糖水濃稠度適中,餡料豐富,而且冇額外落糖,所以主要甜度來自本身嘅食材,感覺好健康。私心推介椰皇燉蛋白,原個上,賣相吸睛,打卡able又好味。口感嫩滑,椰皇清香帶甜,同蛋白香氣兼備,食完仲可以挖埋椰青肉食,醬汁可自行選擇,芝麻糊味出,但個人更喜歡分開食。小食方面有桂花薑湯小丸子,湯底夠薑辣,丸子Q彈帶咬口,食完都幾飽肚。

放假出旺角搵朋友,佢話開左間食甜品既地方,我就跟佢帶路…去了花園街。店舖門面非常易認,招牌大大個,環境簡潔為主。有中式糖水、椰皇🥥、仙草、西米露、刨冰🍧、紫米露、芭菲🍨等。 ⦁合桃糊椰皇燉蛋白(熱)$48講真最近愛上椰子、椰皇整的甜品,淡淡的椰香🥥,加上嫩滑的蛋白。店內亦可搭配合桃糊、鮮奶桃膠、杏汁桃膠、楊枝甘露🥭、榴槤、芝麻糊、杏仁露等,款式多多。有凍有熱,任君選擇。 ⦁多芒布甸小丸子 $36細細份都好足料,軟腍的布甸質感🍮,好多小丸子,以及鮮甜唔酸的芒果果肉🥭。 ⦁香蕉雪糕窩夫 $54一般窩夫都要等15分鐘以上,即叫即整,熱辣辣的窩夫🧇,搭配上牛奶軟雪糕🍦,仲有脆卜卜的焦糖香蕉🍌。營業時間:星期日至四:中午12:00 - 凌晨00:30
星期五、六、公眾假期:中午12:00 - 凌晨01:00

⦁合桃糊椰皇燉蛋白(熱)$48

⦁多芒布甸小丸子 $36

⦁香蕉雪糕窩夫 $54

營業時間:
星期日至四:中午12:00 - 凌晨00:30
星期五、六、公眾假期:中午12:00 - 凌晨01:00

2025-01-11
同朋友喺旺角食完飯好想繼續吹水🗣️所以決定食甜品 🍮🍨🍰🍧🍡發現旺角街頭開咗好多唔同新式嘅甜品舖😍最後揀咗「甜悅」因為有椰皇 + 窩夫🧇一次過滿足2個願望🧞‍♂️📍芝麻糊椰皇燉蛋白 ($46)餐廳招牌👑基本上每枱都有叫~原本諗住叫熱🔥點知叫錯 🥹好彩凍都好好食!!!椰皇味好重🥥芝麻糊偏「杰」身💁🏻‍♀️直接倒落個椰皇度好濃好濃芝麻味😈但又唔會蓋過椰皇香相信熱嘅會更加好食😋(記得睇清楚落單)📍芒果雪糕窩夫($56)窩夫黎到仲係熱㗎❤️等20分鐘值得而且個賣相唔錯 打卡able📸芒果雪糕連埋甜筒🍦放喺窩夫隔籬~仲跟好滑嘅cream > < 一齊食好好味芒果粒都好鮮甜🥭唔會好酸📍焦糖巴斯克芝士蛋糕($44)餐廳Menu俾咗個good手勢👍🏻即試入面蛋糕質感偏軟身🍰 芝士味濃焦糖明顯燒過🙌🏻食落去口感唔錯但係蛋糕係偏綠色 唔知係唔係開心果味😝📍糖不甩串($26)已經好耐冇見 +食 過糖不甩~呢度糖不甩仲要係點黑糖漿 好吸引😎仲灑咗好多花生碎🥜+ 椰絲食落去好煙靭 同朋友share食幾好👭
同朋友喺旺角食完飯好想繼續吹水🗣️
所以決定食甜品 🍮🍨🍰🍧🍡
發現旺角街頭開咗好多唔同新式嘅甜品舖😍
最後揀咗「甜悅」因為有椰皇 + 窩夫🧇
一次過滿足2個願望🧞‍♂️

📍芝麻糊椰皇燉蛋白 ($46)
餐廳招牌👑基本上每枱都有叫~
原本諗住叫熱🔥點知叫錯 🥹
好彩凍都好好食!!!椰皇味好重🥥
芝麻糊偏「杰」身💁🏻‍♀️直接倒落個椰皇度
好濃好濃芝麻味😈但又唔會蓋過椰皇香
相信熱嘅會更加好食😋(記得睇清楚落單)

📍芒果雪糕窩夫($56)
窩夫黎到仲係熱㗎❤️等20分鐘值得
而且個賣相唔錯 打卡able📸
芒果雪糕連埋甜筒🍦放喺窩夫隔籬~
仲跟好滑嘅cream > < 一齊食好好味
芒果粒都好鮮甜🥭唔會好酸

📍焦糖巴斯克芝士蛋糕($44)
餐廳Menu俾咗個good手勢👍🏻即試
入面蛋糕質感偏軟身🍰 芝士味濃
焦糖明顯燒過🙌🏻食落去口感唔錯
但係蛋糕係偏綠色 唔知係唔係開心果味😝

📍糖不甩串($26)
已經好耐冇見 +食 過糖不甩~
呢度糖不甩仲要係點黑糖漿 好吸引😎
仲灑咗好多花生碎🥜+ 椰絲
食落去好煙靭 同朋友share食幾好👭
🇭🇰 Mong Kok 旺角|Joyful Dessert HouseThe weather starts to cool down this week, but that doesn’t mean you can’t indulge in a delightful dessert! Whether you’re craving something sweet or savory, hot or cold, Joyful Dessert House has got you covered. With so many tempting options, I’m torn between trying them all. But for now, I’ll have to settle for a few favorites.𝐒𝐭𝐞𝐰𝐞𝐝 𝐄𝐠𝐠 𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐀𝐩𝐫𝐢𝐜𝐨𝐭 𝐉𝐮𝐢𝐜𝐞, 𝐏𝐞𝐚𝐜𝐡 𝐆𝐮𝐦 𝐚𝐧𝐝 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭The apricot flavor is so heavy and perfect for those who enjoy a nutty taste

The apricot flavor is so heavy and perfect for those who enjoy a nutty taste! The egg whites are also incredibly soft and fluffy! Coconut is also great for your health, especially beneficial for the digestive system!

𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 𝐈𝐜𝐞 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐖𝐚𝐟𝐟𝐥𝐞
It’s never too cold for ice cream! Even though summer has ended, their mango ice cream still tastes as fresh and sweet as it did during the summer months. I recommend you to try the hot waffle with the cold ice cream to further elevate the taste!

📍Shop 2&3, G/F, Ngai Hing Mansion, 74 Hak Po Street, Mong Kok
💲Price per person: $54

2025-01-08