2025-03-27 239 浏览
今日就同朋友去左 甜悅呢間旺角新開嘅甜品店, 餐廳有多款甜品選擇椰皇燉蛋白配湯圓芋圓燉蛋水汪汪, 椰皇既椰子肉好易刮出嚟, 每啖都有淡淡椰子香, 湯圓口感煙靭火炙芝士蛋糕面頭係燒香左既焦糖脆脆, 中間既蛋糕質感Creamy, 芝士味香濃, 層次豐富蜜瓜芋圓仙草仙草滑溜, 芋圓口感煙靭, 配撘清甜蜜瓜肉,味道更清新D24榴槤芭菲杯分咗三層, 面頭係自選雪糕同脆脆,中間係綿密嘅D24榴槤肉, 超級足料, 榴槤香甜帶奶香味,再慢慢滲出甘香, 底層係啫喱

椰皇燉蛋白配湯圓芋圓

火炙芝士蛋糕

蜜瓜芋圓仙草
仙草滑溜, 芋圓口感煙靭, 配撘清甜蜜瓜肉,味道更清新

D24榴槤芭菲杯

2025-03-25 238 浏览
💁🏻‍♀️💁🏻💁🏻‍♂️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷️甜悅 @旺角💁🏻芝麻糊椰皇燉蛋白配湯圓芋圓芝麻糊濃濃的,入口有點苦,但越吃越回甘,超香!椰皇燉蛋白滑溜溜的,帶點椰香,和芝麻糊搭在一起剛剛好。湯圓軟糯,芋圓能吃出真材實料,番薯、芋頭、紫薯的味道都很自然,煙韌控必吃!💁🏻補腦合桃露合桃露超級濃郁,核桃香很足,喝起來滑順又不會太甜,感覺很養生,喝完覺得自己變聰明了。💁🏻 D24榴槤雪糕窩夫窩夫外脆內軟,熱熱的配上冰涼的榴槤雪糕,簡直是冰火兩重天!榴槤雪糕用D24榴槤做的,香味濃到爆,但不會膩,榴槤控一定會愛死!是否推薦↩️?✅ys.傳統甜品夠正宗,創新甜品也很有驚喜,吃完超滿足,推薦大家來試試!
💁🏻‍♀️💁🏻💁🏻‍♂️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷️甜悅 @旺角

💁🏻芝麻糊椰皇燉蛋白配湯圓芋圓

💁🏻補腦合桃露
💁🏻 D24榴槤雪糕窩夫

是否推薦↩️?
2025-03-24 302 浏览
位於旺角的甜品店「甜悅」,這裡的裝潢給人一種舒適、溫馨的感覺。而多樣化的甜品,滿足不同顧客的口味需求,無論是中式糖水、仙草、刨冰、西米露、紫米露、芭菲杯、雪糕窩夫…等等,在「甜悅」都可以食到! 😋餐廳使用QR code點餐,是日選擇:1️⃣香蕉雪糕窩夫🍽窩夫外層很脆口,一試難忘。香滑的雪糕,加上香脆甜筒,整體來說既誘人又開心!2️⃣蛋白杏仁露🍽杏仁的香氣,蛋白的滑順,甜度適中,不會讓人覺得過於膩。3️⃣薑汁燉蛋白🔸桃膠 (加8元)🔸芋圓 (加8元)🍽淡淡的薑香,蛋白滑嫩,每一口都有一種微微的辛辣。而桃膠及芋圓的搭配,增添了嚼勁和層次感。

😋餐廳使用QR code點餐,是日選擇:
1️⃣香蕉雪糕窩夫
2️⃣蛋白杏仁露
🍽杏仁的香氣,蛋白的滑順,甜度適中,不會讓人覺得過於膩。
3️⃣薑汁燉蛋白
🔸桃膠 (加8元)
🔸芋圓 (加8元)
2025-03-23
其他
  • 香蕉雪糕窩夫
-經過旺角,發現呢間開左唔係好耐嘅甜品店,柔和燈光配上木製枱椅,裝潢走文青風格。甜品種類亦比較多,包括燉品、窩夫、果汁等。🥥楊枝甘露椰皇燉蛋白配芋圓 $62桃膠+$8 椰果+$8燉蛋白好出色,帶清香椰子味,味道清爽。芋圓嘅芋頭味突出,口感煙韌彈牙。將楊枝甘露倒入燉蛋白,芒果鮮甜而帶微酸🥭同椰子味道非常夾😋🍌香蕉雪糕窩夫 $54窩夫外脆內鬆軟,唔會太滯。焦糖香蕉配搭朱古力雪糕,整體味道有層次。🫚桂花薑湯小丸子 $28薑味濃郁,帶少許辛辣味道,桂花香味同樣突出。小丸子滑溜軟糯,推薦👍🏻🍐燉雪梨海底椰雪耳 $38天氣又凍又乾燥,最岩飲碗燉糖水滋潤下😋雪梨燉完都無酸味,雪耳大大件,燉至軟滑。整體帶果香而且唔會太甜,仲非常足料。

🥥楊枝甘露椰皇燉蛋白配芋圓 $62
桃膠+$8 椰果+$8

🍌香蕉雪糕窩夫 $54

🫚桂花薑湯小丸子 $28

🍐燉雪梨海底椰雪耳 $38

2025-03-21 281 浏览
今次約朋友一齊等接放學,見到呢間新甜品店,就入去坐低慢慢傾慢慢食😋杏仁露椰皇燉蛋白配小丸子 $62+$8杏仁露夠香滑,椰皇燉蛋白好有椰香,味道剛好,唔會太甜🤭小丸子軟軟糯糯,再加埋海底椰,好滋潤嘅感覺,一份甜品有齊4種味道,超滿足🥰富士山奶凍 $42外型好靚,打卡必備,甜度適中,奶味很重。蜜瓜芋圓仙草 $38芋圓夠煙靭,仙草味夠濃,配埋蜜瓜一齊食,不錯的配搭。楊枝甘露 $45楊枝甘露非常足料,芒果西柚西米比例很好,每一啖都有豐富口感。

杏仁露椰皇燉蛋白配小丸子 $62+$8

富士山奶凍 $42
外型好靚,打卡必備,甜度適中,奶味很重。

蜜瓜芋圓仙草 $38
芋圓夠煙靭,仙草味夠濃,配埋蜜瓜一齊食,不錯的配搭。

楊枝甘露 $45
2025-03-21 255 浏览
見到旺角新開左間甜品店,上網睇款式都多,又有西瓜又有芒果就黎左試試西瓜西米露$34(2星)好細碗,比出面細份,西瓜吾算甜,可能吾當造,西米露既西瓜汁都淡,偏失望荔枝龍眼冰$45(3星)未食過咁細份既冰,真心誇張細但荔枝味好重好濃,味道都吾錯,幾特色既冰位置係打碎左龍眼肉,但食落有椰絲口感同味道。太多碎碎,食落口感一般楊枝甘露椰皇燉蛋芋圓$62(4星)椰皇燉蛋味濃又香,係正既,份量都正常楊枝甘露芒果夠甜總結:份量係細,價錢ok,上菜時間ok味道就一dd 款式好食啦,有d就麻麻地啦如果份量大返d都會成日幫襯既依家就吾會係首選了

西瓜西米露

西瓜西米露$34(2星)

荔枝龍眼冰

荔枝龍眼冰$45(3星)
未食過咁細份既冰,真心誇張細

但荔枝味好重好濃,味道都吾錯,幾特色既

楊枝甘露椰皇燉蛋芋圓

楊枝甘露椰皇燉蛋芋圓$62(4星)
椰皇燉蛋味濃又香,係正既,份量都正常
楊枝甘露芒果夠甜

總結:
份量係細,價錢ok,上菜時間ok
味道就一dd 款式好食啦,有d就麻麻地啦
如果份量大返d都會成日幫襯既
依家就吾會係首選了
楊枝甘露椰皇燉蛋芋圓
2025-03-20 214 浏览
甜悅旺角花園街11A號地舖•桂花薑湯小丸子 hkd 28薑味好濃,濃得尼又唔會太辛辣個隻好岩成日手腳冰凍嘅女仔食仲要有好多粒小丸子 咬落好煙韌芒果班戟 hkd 34芒果幾靚 皮薄餡甜!成個食連埋芒果好清香②香蕉雪糕窩夫 hkd 54牛乳味雪糕唔係問問有 食落都濃奶香味加埋燒香左嘅焦糖脆香蕉再加朱古力醬窩夫咁食 2=perfect match/建議可以再濃啲同多啲醬芒果芭菲杯 hkd 58有好多重口感 味蕾享受先係鮮芒果,跟住就係粟米脆脆同cream最底再加芒果啫喱一個價錢有唔同味覺享受• 營業時間星期一至日12:00-01:00#甜悅旺角#旺角糖水 #糖水店 #甜絲絲 #
甜悅
旺角花園街11A號地舖

•桂花薑湯小丸子 hkd 28
薑味好濃,濃得尼又唔會太辛辣個隻好岩成日手腳冰凍嘅女仔食
仲要有好多粒小丸子 咬落好煙韌
芒果班戟 hkd 34
芒果幾靚 皮薄餡甜!
成個食連埋芒果好清香

②香蕉雪糕窩夫 hkd 54
牛乳味雪糕唔係問問有 食落都濃奶香味

芒果芭菲杯 hkd 58
有好多重口感 味蕾享受
先係鮮芒果,跟住就係粟米脆脆同cream
最底再加芒果啫喱一個價錢有唔同味覺享受

• 營業時間
星期一至日12:00-01:00
#甜悅
旺角#旺角糖水糖水店 #甜絲絲 #
2025-03-20 119 浏览
Good place for a dessert. It's not spacious but has a good atmosphere. Many attractive desserts on the menu with photos. I ordered mango Sago pomelo, which is my favorite item. I'm a mango lover. I make the right choice tonight. Mango is Fresh and Sweet. I love it so much. It's not a very big portion, but it's just good enough after dinner. My friend ordered the waffle with mangoes. It came with ice cream that made it the perfect match on the dessert. I tasted a small piece, which made me really satisfied. The service is good even though it was quite busy. I'm sure I'll go again soon.
2025-02-21
  • Mangowafflewithicecream
2025-03-19 215 浏览
見到呢間甜品舖,舖頭乾乾淨淨就入咗去,望落以為好細間,原來行入去仲有位置,都算坐得舒服。個人推薦:芝麻糊椰皇燉蛋白配湯圓芋圓椰皇嘢肉好容易刮出嚟食,湯圓皮薄餡靚,簡咗芝麻餡湯圓,再配芝麻糊勁香濃,本身鐘意芝麻香味既一定會鐘意!燉蛋白好滑,芋圓煙煙韌韌,呢個質素絕對 對得住個價錢。另外都帶叫鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配芋圓,但相比芝麻糊個椰皇燉蛋白,呢個就遜色少少。正正常常咁。仲叫左芒果班戟,每舊Pancake包住兩嚿大大塊芒果肉,依家唔係芒果季節,但芒果唔酸,用料係有揀過,因為唔太甜,食落去口感唔會濟。

個人推薦:芝麻糊椰皇燉蛋白配湯圓芋圓

2025-03-16
  • 芝麻糊椰皇燉蛋白配湯圓芋圓
2025-03-17 310 浏览
今次介紹一間旺角新開嘅甜品店😍😍 Menu都算多甜品款式可以揀😝 中式糖水,雙拼糖水,芭菲杯,Waffles ,刨冰都有😆😆而且價錢合理☺️ 仲有我冬天最中意食嘅梛皇燉蛋白🤩🤩我地叫左個杏仁露桃膠梛皇燉蛋白配小丸子,杏仁露係另上,仲有玫瑰花瓣😍好精緻🥰 裏面都係滿滿嘅蛋白,小丸子同桃膠🤩焦糖巴斯克芝士蛋糕亦係推薦,外脆內軟,好creamy!😍😍件cake都好大件,建議同fd share 🥰 最後我地叫左個養生嘅中式糖水,潤下喉😝🌟1️⃣ 杏仁露桃膠梛皇燉蛋白配小丸子🌟2️⃣燉雪梨海底梛雪耳🍐🌟3️⃣ 焦糖巴斯克芝士蛋糕 🧀🍰

🌟1️⃣ 杏仁露桃膠梛皇燉蛋白配小丸子

🌟2️⃣燉雪梨海底梛雪耳🍐

🌟3️⃣ 焦糖巴斯克芝士蛋糕 🧀🍰
燉雪梨海底梛雪耳🍐
杏仁露桃膠梛皇燉蛋白配小丸子
燉雪梨海底梛雪耳🍐
杏仁露桃膠梛皇燉蛋白配小丸子
2025-03-14 260 浏览
上星期行經旺角~見到呢間新開張的糖水舖🥣店面木系風格很吸睛🪵最重要係‼️有貓大最愛的原盅椰皇燉蛋白🥥二話不說就呢間衝入去試吓😻-🥥楊枝甘露椰皇燉蛋白配芋圓 / $62-🥥鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配芋圓 / $60 (加配桃膠 / $8)滿滿一盅椰香奶香的~很滋潤又好吃🥛桃膠很養顏🤎芋圓很煙靭呢💛💜這一盅很足料~食完係超級飽😹甜品類都可以再另外加配Toppings啊✅焦糖巴斯克芝士蛋糕也很好吃🥹‼️甜膩度剛剛好-🍰焦糖巴斯克芝士蛋糕 / $44還有其他中/西式糖水甜點🍰超多款式選擇~雪糕窩夫和芭菲系列看圖片也太誘人了🍨🧇還有富士山奶凍也很美🗻🩵
上星期行經旺角~見到呢間新開張的糖水舖🥣
店面木系風格很吸睛🪵最重要係‼️

有貓大最愛的原盅椰皇燉蛋白🥥
二話不說就呢間衝入去試吓😻

-🥥楊枝甘露椰皇燉蛋白配芋圓 / $62
-🥥鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配芋圓 / $60
(加配桃膠 / $8)

滿滿一盅椰香奶香的~很滋潤又好吃🥛
桃膠很養顏🤎芋圓很煙靭呢💛💜這一盅很足料~
食完係超級飽😹
楊枝甘露椰皇燉蛋白配芋圓

甜品類都可以再另外加配Toppings啊✅

焦糖巴斯克芝士蛋糕也很好吃🥹‼️甜膩度剛剛好
-🍰焦糖巴斯克芝士蛋糕 / $44
焦糖巴斯克芝士蛋糕

還有其他中/西式糖水甜點🍰超多款式選擇~
雪糕窩夫和芭菲系列看圖片也太誘人了🍨🧇
還有富士山奶凍也很美🗻🩵

2025-03-02
$87 (其他)
楊枝甘露椰皇燉蛋白配芋圓
2025-03-12 333 浏览
見門口嘅廚櫃擺放咗好多好吸引嘅甜品,忍唔住要行入去試下😝。餐廳環境簡潔光猛,除咗入門所見到嘅座位之外,原來再行入少少都仲有座位。合桃糊椰皇燉蛋白配湯圓芋圓 (熱) $66 加配 桃膠$8| 合桃糊以一小瓶另上,濃郁堅果香味甘香撲鼻,色澤油潤 | 熱椰皇燉蛋白香氣四溢,帶濃郁嘅椰香味,質地絲滑 | 湯圓裡面係流心芝麻,口感煙韌 | 芋圓嘅質地亦好Q彈 | 加配咗個桃膠,口感黏稠中帶腍滑 | 呢個配搭真係唔錯😃 |D24榴槤椰皇燉蛋白配小丸子 (凍) $64 加配 綠茶雪糕$10| D24榴槤味道真係好濃郁,口感creamy | 配搭爽脆水晶珠,又幾得意喎 | 凍食嘅椰皇燉蛋白口感與熱嘅又有小小分別,入口軟腍綿滑,椰香味較為清雅 | 小丸子Q彈有質感 | 整體唔甜唔膩就算加多球綠茶雪糕,都輕鬆食得哂😝 |
見門口嘅廚櫃擺放咗好多好吸引嘅甜品,忍唔住要行入去試下😝。

合桃糊椰皇燉蛋白配湯圓芋圓 (熱) $66 加配 桃膠$8

2025-03-11 178 浏览
又係約咗一班,好耐冇見嘅朋友飯聚🤘🏻但儀家好多餐廳都係食個半鐘左右就要趕你走😞所以食野同傾計時間都唔夠,咁梗係要黎返個甜品時間再閑談吓啦😊😋香蕉雪糕窩夫係焦糖香蕉🍌,配埋呢個雲呢拿味雪糕🍦窩夫做到外脆內軟☺️🤘🏻😋士多啤梨雪糕窩夫朋友就叫咗士多啤梨味,除咗士多啤梨之外,其他嘅配料都係一樣😚😋芒果冰(爆珠加桃膠)相當足料☺️芒果又多又甜😚另加既配料都有好多😂😋熱薑汁燉蛋朋友形容好有薑味,燉蛋又夠滑😊😋西瓜芋圓仙草岩岩天氣又熱番,食呢個涼浸浸夠清新🤗🤘🏻😋蜜瓜西米露加小丸子好夠蜜瓜味🍈唔假甜😚😋擂沙湯圓只要follow或者like店舖嘅社交平台就會每人送兩粒😂舔舔脷指數👉🏻7😋/10😋滿分 可以一試😋

😋香蕉雪糕窩夫

😋士多啤梨雪糕窩夫

😋芒果冰(爆珠加桃膠)
相當足料☺️芒果又多又甜😚另加既配料都有好多😂

😋熱薑汁燉蛋
朋友形容好有薑味,燉蛋又夠滑😊

😋西瓜芋圓仙草
岩岩天氣又熱番,食呢個涼浸浸夠清新🤗🤘🏻

😋蜜瓜西米露加小丸子
好夠蜜瓜味🍈唔假甜😚

😋擂沙湯圓
只要follow或者like店舖嘅社交平台就會每人送兩粒😂

舔舔脷指數👉🏻7😋/10😋滿分 可以一試😋
2025-03-09 319 浏览
📍旺角甜悅 上星期五同兩位朋友食左呢間旺角新開甜品店甜悅,我地叫左✨🥞芒果班戟 $34 🗻富士山奶凍 $42🍰火炙芝士蛋糕 $46🥥鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配芋圓(熱) $60整體甜品質素唔錯,用料新鮮,價錢合理,特別滿意個桃膠椰皇燉蛋,超足料!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و店鋪環境舒適,乾淨光猛,員工服務態度友善(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)下次有機會會再嚟試埋佢嘅中式甜品~☺️📍旺角花園街11A號地舖
📍旺角甜悅

上星期五同兩位朋友食左呢間旺角新開甜品店甜悅,我地叫左✨

🥞芒果班戟 $34
🗻富士山奶凍 $42
🍰火炙芝士蛋糕 $46
🥥鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配芋圓(熱) $60

📍旺角花園街11A號地舖

2025-02-21
  • 鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配芋圓
2025-03-07 248 浏览
最近旺角開左間新嘅甜品店,位於花園街。甜品店門口就放住各式各樣嘅甜品,選擇豐富,好吸引!今日放學任唔住拉左朋友過嚟試~焦糖巴斯克蛋糕$44巴斯克蛋糕會有唔同味,今期嘅係大熱嘅開心果味~開心果同cream cheese好夾,食落開心果味香濃,芝士味一樣濃郁,蛋糕質地好細滑。而我最鍾意就係面層嘅焦糖,焦糖脆脆薄薄一層,甜甜地之餘,仲增加咗口感。D24 榴槤雪糕窩夫(軟雪糕)$58窩夫我都好推介,即叫即做,熱辣辣,香噴噴。窩夫質地外脆內軟,充滿蛋香。旁邊嘅忌廉加咗榴槤落去打,已經有榴槤味,而且仲有滿滿嘅榴槤肉,配埋窩夫一齊食非常美味。另外仲配有雪糕,可以揀軟雪糕同其他味嘅雪糕。我哋揀咗軟雪糕,雪糕好軟滑,雲呢拿味香濃。荔枝龍眼冰 $45我哋仲試咗個冰,大大碗,只係$45 ,好抵食。冰上邊有好多龍眼,非常香甜。而個冰就係荔枝味,唔會好似出邊啲冰咁無味。另外,仲有啲荔枝味爆珠同椰子脆片,增加咗風味。薑汁燉蛋(熱)$34我哋仲食咗個中式甜品,燉蛋非常細滑,但未香濃。燉蛋面頭有一層薑汁,薑汁好香。

焦糖巴斯克蛋糕$44

D24 榴槤雪糕窩夫(軟雪糕)$58