餐厅: 甘味讚岐手打烏冬
资讯:

2020-03-25 267 浏览
我同一班同學趁著有多既時間相約一齊去西貢行山😉😉😉行完之後就番左去鑽石山搵下野食咁🚶‍♂️🚶‍♀️🏃‍♂️🏃‍♀️行呀行終於搵到一間睇落唔錯既鋪頭由於係晚市時間我地都等15分鐘入到去睇下個餐牌😍見到d價錢都比較貴🤔🤔揀左勁耐之後就揀左個豬軟骨烏冬😋價錢計埋加一都幾貴😮但野食水準就認真一般般😥烏冬係正常,豬軟骨都係正常😓但係一齊食並沒特別既驚喜都係正正常常😂😂😂所以呢😮下次除非好趕時間唔係既話,呢個價錢應該會有更既選擇😜😜
我同一班同學趁著有多既時間
見到d價錢都比較貴🤔🤔
揀左勁耐之後就揀左個豬軟骨烏冬😋
價錢計埋加一都幾貴😮
但野食水準就認真一般般😥
烏冬係正常,豬軟骨都係正常😓
但係一齊食並沒特別既驚喜
都係正正常常😂😂😂
所以呢😮下次除非好趕時間
唔係既話,呢個價錢應該會有更既選擇😜😜
2020-03-01
等候时间
20 分钟 (堂食)
2020-03-21 202 浏览
忙咗成個星期終於可以休息吓,不過喺呢個非常時期,真係唔敢周圍走,唯有喺屋企附近搵食、行過圈就返上樓。本來呢日好想食 #小籠包,可惜我太難瞓... 嚟到已經過晒午市時間🤪 我只好改去 @甘味 食我至愛嘅 #雜錦烏冬鍋,再加個 #小食 #炸雞軟骨。等咗大概十分鐘,熱辣辣嘅 #烏冬鍋 嚟到我面前,湯底好鮮味,其他配料有 #天婦羅蝦、#三文魚、#冬菇...好豐富,不過烏冬嘅份量對大食嘅 #小秘書 嚟講就少咗啲喇😅 講到 #炸雞軟骨,認真唔多掂,厚厚嘅 #脆漿 幾乎掩蓋晒 #雞軟骨 嘅味道,感覺食緊炸麵粉一樣😅😅 失敗!餐廳服務員都幾細心嘅,一坐低已經俾咗個膠袋我放口罩,雖然size唔多fit,不過有都好過冇嘅😌

2020-03-18
$125.4 (其他)
2020-02-09 241 浏览
昨日在鑽石山甘味食lunch, 見到佢地幾個侍應戴藍色膠手套,攞餐俾客人, 然後又去執檯,清理檯面,執走客人用抹過嘴的紙巾, 然後又去攞餐俾客人,細菌經她們的手傳來傳去給客人,勁不衛生,希望你們公司有改進,現在這個時候,你們侍應有保障自己之餘,都要保障客人安全衛生。
2020-02-08
2019-12-18 360 浏览
馳名手打烏冬!呢間野其實都食左好多年,因為屋企住附近,久唔久就會想過黎食碗面。今日唔太肚餓,所以叫左蕃茄肥牛手打烏冬,同埋一個雜菜煲。蕃茄湯底超濃郁,食得出唔係罐頭湯,肥牛切成薄片,好新鮮。烏冬真係好有口感,手打果然係唔同D!雜菜煲其實有個正式D既名,不過無影低menu所以唔記得左個名嚕哈哈。個湯底好似關東煮個味,有好多種菜,隻隻都好新鮮,而且份量都幾多,好適合口痕痕但又唔想食太飽既你。幾開心既係,即使過左咁多年,呢間野水準依舊,人龍依舊,無令人失望,難怪係烏冬界屹立不倒。
取票過時補回沒有通知下一位客人, 待客查詢問時態永極差. 有一位女士(年長-店員)回覆客人問題粗聲粗氣牛肉好韌,  食物質素不符 不會再去嘗試. 味道一般沒有驚喜. 只有恕火.
取票過時補回沒有通知下一位客人, 待客查詢問時態永極差
. 有一位女士(年長-店員)回覆客人問題粗聲粗氣

牛肉好韌,  食物質素不符
不會再去嘗試. 味道一般沒有驚喜. 只有恕火.
2019-12-06
等候时间
15 分钟 (堂食)
用餐优惠
現金券
2019-11-16 238 浏览
今天我在荷李活廣場甘味吃飯。到6:50pm 左右给信用咭找數,店員取信用咭到櫃位。不知道為何我行到櫃合咭機前,貴店同事說不見了我的信用咭煩請查什麼原因告知我。謝謝!
今天我在荷李活廣場甘味吃飯。

煩請查什麼原因告知我。謝謝!

七十一回樸實中有點驚喜,拿來形容此店就是最適合不過了。本意小編想跟女朋友吃一頓好的,但女朋友堅持在這裡吃,因為她說此店的烏冬很不俗,值得一試再試。餐廳內外坐得十分舒適,每張餐枱也有梳化設計,令人坐得十分安心!食物方面點了1)1碟餃子;2)汁燒牛肋骨讚岐手打烏冬;3)香蒜雞絲蕃茄湯讚岐手打烏冬。先來了香蒜雞絲蕃茄湯讚岐手打烏冬,驟眼一看,已經覺得不錯,湯底實於濃味一族,絕對值得一吃再吃!果然一嚐,感覺不錯,很想喝光整碗湯(最後也有這個行動)。至於重頭戲- 手打烏冬,十分彈牙,令人食指大動,一碗絕對不夠吃。另外汁燒牛肋骨讚岐手打烏冬,牛肋骨燒得不錯,有少少辣味,估計是加添了黑椒汁,辣得來也有鮮甜的感覺。美中不足的是太多油,吃後有少少肚漲漲的感覺。最後來了餃子,剛剛煎好,沒有烤黑,熱辣辣,十個讚。實在是一個小驚喜,值得再來!
七十一回

餐廳內外
坐得十分舒適,每張餐枱也有梳化設計,令人坐得十分安心!

食物方面

香蒜雞絲蕃茄湯讚岐手打烏冬

汁燒牛肋骨
汁燒牛肋骨讚岐手打烏冬

最後來了餃子,剛剛煎好,沒有烤黑,熱辣辣,十個讚。
餃子

實在是一個小驚喜,值得再來!
2019-10-07
等候时间
20 分钟 (堂食)
香蒜雞絲蕃茄湯讚岐手打烏冬
汁燒牛肋骨
汁燒牛肋骨讚岐手打烏冬
餃子
2019-11-09 177 浏览
好耐無食過甘味,好懷念個蕃茄湯底,今日難得經過見到,就決定入去食晚餐啦!我地叫左蕃茄比目魚烏冬,蕃茄蒜香雞肉烏冬同吉烈豬扒烏冬。蕃茄味好濃郁,烏冬亦到好彈牙,不過份量比以前縮水左,自己食完一碗都係未夠飽!而且豬扒炸得太乾,不過點左大量沙律醬後勉強可入口。比目魚維持到水準,都幾嫩滑。總括而言不過不失,不過無左第一次食既時候個水準,有d失望😞
2019-11-08
等候时间
10 分钟 (堂食)
2019-09-20 299 浏览
一到晚飯時間,荷里活廣場入面既餐廳基本上都要排隊,甘味讚岐手打烏冬都係一樣。我等左大約15-20分鐘,終於有枱。呢到最出名既當然係烏冬,但食得多有D悶,所以我同男朋友都叫左飯類,食完之後覺得佢地既飯都OK好食,下次可以都可以再叫。我地食左:三文魚親子飯男朋友係三文魚Fan, 呢個係佢食既。佢話呢到嘅魚生都算幾新鮮,三文魚子食落口都唔會腥,加豉油同WASABI食都幾好味,呢個價錢質素算幾好wo。燒豬頸肉飯呢個係我食既,我覺得飯量有D多,不過,豬頸肉幾好食,燒得幾香。食物性價比都算高,大家下次可以去食下。
我等左大約15-20分鐘,終於有枱。

我地食左:

三文魚親子飯
男朋友係三文魚Fan, 呢個係佢食既。

燒豬頸肉飯
食物性價比都算高,大家下次可以去食下。
等候时间
15 分钟 (堂食)
用餐时段
2019-09-20 153 浏览
平時唔知食咩好就會諗起甘味。甘味價錢合宜,味道都唔錯,仲可以一嘗日本菜。甘味有兩個餐我係常食嘅,一個係刺身飯。一個係蕃茄烏冬。兩樣都好好味,份量都足夠。兩個人食加多個小食就岩岩好,茶碗蒸同手牛雞翼都係一個唔錯嘅選擇。最正係可以加份甘味會,定期要coupon送,又可以儲分。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好味指數:8.5/10
平時唔知食咩好就會諗起甘味。
甘味價錢合宜,味道都唔錯,仲可以一嘗日本菜。
甘味有兩個餐我係常食嘅,一個係刺身飯。一個係蕃茄烏冬。
兩樣都好好味,份量都足夠。

好味指數:8.5/10
2019-09-13 123 浏览
中秋節前夕,朋友話想食得清淡少少。 係商場轉左一圈, 隨便就入了這間。 不用等坐, 即刻有位入座。 放工時間, 都坐有8成滿, 對比隔離左右店, 算係多客。 以為好簡單, 打開菜牌都好多選擇。 但佢叫得讚岐烏冬當然要試佢既烏冬。 我們點了窩燒天婦羅蝦和炸豬扒烏冬。 舖頭細細, 但食物質素都有返咁上下, 這是我和朋友都比較意外的。 炸物不會太油膩,烏冬好Q彈, 連湯都可以飲埋。 而最主要我們以為只食個便飯, 想輕食, 但最後都係食得飽飽離開。意外新發現, "便飯"黎講真係一個不錯的選擇。
我們點了窩燒天婦羅蝦和炸豬扒烏冬。
意外新發現, "便飯"黎講真係一個不錯的選擇。
2019-09-12
  • 炸豬扒烏冬
幾位阿姐態度不太友善:例如上菜時大聲叫客人「小心手機」,實情係暗示你手機妨礙佢上菜;鄰桌小朋友不小心碰撞枱上餐具,服務員露出很不高興表情。食品質素尚可、不過不失。
食品質素尚可、不過不失。
2019-08-11 339 浏览
今日去左鑽石山荷里活廣場食飯,例牌都係食呢間烏冬😆不過都好耐無黎食了今日係weekend,等左半個中先入得去食,限時75分鐘餐牌同之前都無乜點轉,不過係多左啲魚生烏冬set😄🥢蟹子沙律嗌一碗烏冬就可以以$18換一份蟹子沙律同以前比真係細碟左好多😔食2啖就無不過啲沙律醬蟹子就俾多左雖然只係$18,但都覺得唔係幾抵食🥢煎餃子呢款雞軟骨餃子真係好好食😁煎得脆脆地,但入面仍有少少汁,唔會好乾👍🏻🥢泡菜牛舌鍋烏冬呢款烏冬之前都有食過但今次真係差左好多😕烏冬明顯煮得耐左,比較淋,無左讚歧烏龍個種彈牙👎🏻而睇相都見到湯底好稀👎🏻泡菜味真係唔多出而且仲莫名奇妙有種腥味....而牛舌直頭無味😅😅😅
今日係weekend,等左半個中先入得去食,限時75分鐘
餐牌同之前都無乜點轉,不過係多左啲魚生烏冬set😄

🥢蟹子沙律
嗌一碗烏冬就可以以$18換一份蟹子沙律
同以前比真係細碟左好多😔食2啖就無
不過啲沙律醬蟹子就俾多左
雖然只係$18,但都覺得唔係幾抵食

🥢煎餃子
呢款雞軟骨餃子真係好好食😁
煎得脆脆地,但入面仍有少少汁,唔會好乾👍🏻

🥢泡菜牛舌鍋烏冬
呢款烏冬之前都有食過
但今次真係差左好多😕
烏冬明顯煮得耐左,比較淋,無左讚歧烏龍個種彈牙👎🏻
而睇相都見到湯底好稀👎🏻泡菜味真係唔多出
而且仲莫名奇妙有種腥味....
而牛舌直頭無味😅😅😅
2019-08-10 155 浏览
荷里活廣場一到食晚飯時段,差唔多間間食肆都有一堆人等位,呢間讚岐其實都食過好幾次,但次次都緊有一樣食物出事(好難食)今晚都唔例外😤。今晚黎到,見佢門口等位人唔多,算啦,貪佢唔洗等咁耐。前菜叫左一碟蟹子沙律🥗份量比以前起碼小左一半(有冇攪錯)牛磅漬物,咸到食唔倒😖最正常係碟雞軟骨餃子,煎得好香口,好味😋雞絲濃湯蕃茄烏冬,湯底好濃郁蕃茄味,唔會太酸,烏冬軟靱度剛剛好👍🏻朋友嘅牛舌泡菜鍋燒就中伏啦😨烏冬林pet pet ,湯底又稀又有一陣怪腥味(好難食)最後食到一半都要放棄啦🤮

最正常係碟雞軟骨餃子,煎得好香口,好味😋

2019-08-10 136 浏览
我最鍾意食烏冬,一想食就會諗起甘味。價錢大約六七十蚊到,下午茶食四十幾蚊都有。平時成日食但就好少寫食評,今次就寫下~壽司拼盤拼讚岐手打烏冬壽司比平時食嘅細舊,款式都係平時成日會食嘅款,魚生唔算話好高質嗰種但以呢個價錢都ok。烏冬都係一如以往地好味,好滑、有彈性,個湯好濃,我鍾意加埋七味粉落去就更好味!個蛋好滑好香,而且好夠味,啲材料都好大粒。

壽司拼盤拼讚岐手打烏冬
壽司拼盤

讚岐手打烏冬

茶碗蒸

個蛋好滑好香,而且好夠味,啲材料都好大粒。
壽司拼盤
讚岐手打烏冬