餐厅: 甘味讚岐手打烏冬
资讯:

呢間手打烏冬細個都成日食,一如既往最鍾意係食蕃茄湯底,今次叫咗牛柳粒蕃茄湯底烏冬,好鍾意佢嘅蕃茄湯底好濃郁,通常會飲一啖湯再食一啖面😬佢嘅牛柳粒都好香口淡淡的蒜香味道,送烏冬一流!同埋呢間嘅烏冬手打質地好煙韌,好鍾意食!
2024-04-05 137 浏览
做完野去荷里活覓食呢間算係中價12點個陣都唔算多人去到差不多一點就要等位*星期一至五2:30前離座可以9折但店舖本身有加一,差不多打和掃QR code 落單*牛肉壽喜燒定食 $72+$8 焙茶拿鐵先講latte, 價錢上加$8係抵但焙茶味唔濃,算有小小茶味圖片係飲左1/3的不過無下次店內咖啡係americano熱嘅話唔駛加錢,呢個係值得讚*牛肉壽喜燒少少甜味,唔咸但個人黎講略嫌清淡不過就算有飲湯都唔會覺得口渴大量黃牙白,適量肥牛片,兩舊滑豆腐,一舊冬菇,一執金菇,一粒溫泉蛋,適量紅蘿蔔絲飯上有小小飯素以唔加一,呢個價錢係唔錯嘅份量多其他食物份量都多下次試其他款
做完野去荷里活覓食
呢間算係中價
12點個陣都唔算多人
去到差不多一點就要等位
星期一至五2:30前離座可以9折
但店舖本身有加一,差不多打和
掃QR code 落單
牛肉壽喜燒定食 $72
+$8 焙茶拿鐵
先講latte, 價錢上加$8係抵
但焙茶味唔濃,算有小小茶味
圖片係飲左1/3的
不過無下次
店內咖啡係americano
熱嘅話唔駛加錢,呢個係值得讚
牛肉壽喜燒少少甜味,唔咸
但個人黎講略嫌清淡
不過就算有飲湯都唔會覺得口渴
飯上有小小飯素
以唔加一,呢個價錢係唔錯嘅
份量多
其他食物份量都多
下次試其他款
壽喜燒

2024-04-05
壽喜燒
2024-03-11 131 浏览
呢間手打烏冬價錢合理,而且食物質素不錯!他的選擇很多,有丼飯、烏冬、燒物小食、壽司、沙律、鍋物、定食、便當✨✨✨佢嘅燒物好好食😋😋😋手打烏冬每次來都會吃,今次食佢嘅蕃茄湯讚岐手打烏冬,番茄味道濃郁,讚👍🏻
呢間手打烏冬價錢合理,而且食物質素不錯!
2024-01-26 251 浏览
呢間好耐之前跟朋友食過😂餐牌上食物種類有好多選擇🤩除左招牌讚岐手打烏冬外仲有定食,丼飯,刺身及小食等可以用手機掃描QR code落單📱雜錦鍋燒讚岐手打烏冬🍲湯底可以加$10升級蕃茄濃湯🍅,湯底濃稠,酸酸甜甜越食越開胃😋,手打烏冬滑溜彈牙,雜錦鍋的配料好豐富,有炸天婦羅蝦🍤,半熟蛋,雞肉,肉片,蟹柳,鳴門卷及雜菜等,但蟹柳食落有啲腥味,而炸天婦羅蝦就淋哂,整體不過不失金湯花膠滑雞火鍋配白飯🍲🍚花膠食落Q彈充滿膠原蛋白,夠晒滋補養顏,雞肉肉質鮮嫩,鍋裡仲有冬菇,金菇及娃娃菜,湯底好鮮甜,白飯撒上少量飯素增添風味,食完感到暖笠笠🥰熱柚子蜜🍵柚子味帶有淡淡的蜂蜜香
呢間好耐之前跟朋友食過😂
餐牌上食物種類有好多選擇🤩
除左招牌讚岐手打烏冬外
仲有定食,丼飯,刺身及小食等
可以用手機掃描QR code落單📱

柚子味帶有淡淡的蜂蜜香

2024-01-24
金湯花膠滑雞火鍋配白飯
2024-01-21 142 浏览
搞掂晚餐🍽嘅好去處!今次我去嘅家店,雖然唔係咩名氣響當當嘅地方,但呢碗蕃茄肥牛手打烏冬正!湯頭夠哂味,酸酸甜甜,襯得肥牛嘅嫩滑贏晒。烏冬Q彈過跳床,吞落肚仲有後勁,手打嘅嘢果然就係過癮!轉個彎,再嚟碗雜菜煲。湯底唔俗,好似關東煮咁暖笠笠,蔬菜新鮮得嚟唔使賽,食到每啖都心情好。份量夠晒慷慨,一碗搞掂!打從心底講,呢間店嘅烏冬陪我過咗唔少季節,始終都係咁樣畀我滿足,食客排隊排到出街都要等食一碗,證明得佢唔係浪得虛名。🍜🥢🥣
去咗間講名仲有手打技巧嘅烏冬店,感覺好興奮👀!餐牌唔多但每樣都勁引誘我。特登揀咗兩樣明星菜:炸蠔鰹魚湯烏冬同埋豬軟骨蕃茄湯烏冬。炸蠔香脆得嚟又唔油膩,微微嘅海味好夾鰹魚湯底,湯底鮮味得滯,啖啖清新,令烏冬麵條顯得更滑溜,啱晒愛靜態嘅朋友。講起豬軟骨蕃茄湯,呢個就豐富啲,蕃茄湯甜甜地,帶咗啲天然嘅酸,一啖軟骨入口即溶,瞬間融化咗喺舌尖嘅感覺真係正🍅!但同桌友嘅火炙餐就有啲咸濕,啲魚肉少咗新鮮感,概念好得哂,執行上就爛嗮節,都幾唔掂。總括嚟講,啲烏冬令人回味,特別係個湯底,咁標誌性,好似去咗日本咁。下次再來,我就知點揀喇!雖然有失望嘅時刻,不過呢家店嘅招牌烏冬真係嗌得過,百分百推介!👍

2024-01-08 98 浏览
嚟到呢間日式餐廳,心情正是餓到咕噜噜,準備試下佢哋幾款招牌烏冬。首先,啖啖肉嘅豬軟骨烏冬出場喇,軟騷得滑,啖啖肉感,簡直係絕配👌。蕃茄湯底非常之濃郁,食落去有種酸甜開胃,好夾啊!烏冬自己就已經好過癮,配上呢個湯底真係一流!轉轉眼,等咗一陣,炸蠔嘅鰹魚湯烏冬送上,炸蠔鬆脆可口,無嗰啲不妙嘅腥味,份外惹味。湯底嘅鰹魚味,清新唔膩口,可以一啖又一啖咁飲。點可以少得火炙魚片?但今次嘅厚度同質地就有少少欠奉,雖然唔係非常出色,不過如果追求一個家常味,咁可能就可以接受啦。最後來個蕃茄湯烏冬同雞扒,真係一個意想不到嘅搭配,雞扒燒到外皮微脆,肉質保持juicy,整體來講,今餐真係飽滿滿滿滿,食得好滿足😋!综合來講,今次食到幾款烏冬都算係口味獨特,賣相精緻,重點係味道真係正。嚟到尾聲,我一定會推介俾我嘅朋友知,下次仲要再嚟試下其他菜式!

2023-10-27 273 浏览
有分店既甘味讚岐手打烏冬都係第一次食。今日比較晏食, 所以無食”飯”想食湯類食物, 無咩點揾就去呢間食烏冬。我地叫左2個餐, 2碟壽司#1 炸蠔鰹魚湯烏東 有4隻炸蠔, 唔係大件, 但味道不錯, 唔會有雪味鰹魚湯烏東幾清, 唔鹹, 可以飲埋湯😌#2 豬軟骨烏東蕃茄湯烏東豬軟骨4大件豬軟骨, 好入味蕃茄湯好濃, 大愛, 又係飲左湯都唔會口喝!!!#3 2客火炙壽司非常之乾, 真係乾柴柴,好簿既魚肉, 飯亦都唔似壽司飯我地係無食晒呢5件壽司

我地叫左2個餐, 2碟壽司

#1 炸蠔鰹魚湯烏東

有4隻炸蠔, 唔係大件, 但味道不錯, 唔會有雪味
鰹魚湯烏東幾清, 唔鹹, 可以飲埋湯😌

#2 豬軟骨烏東蕃茄湯烏東

豬軟骨4大件豬軟骨, 好入味
蕃茄湯好濃, 大愛, 又係飲左湯都唔會口喝!!!

#3 2客火炙壽司

非常之乾, 真係乾柴柴,好簿既魚肉, 飯亦都唔似壽司
我地係無食晒呢5件壽司

• 烏東類
2023-10-26 172 浏览
之前有食過甘味讚岐手打烏冬,位於鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場3樓326-327號舖。 款式種類都算多,晚餐 ~ 大阪野菜燒餅$38、 滑蛋蟹籽巨型蟹棒讚岐手打烏冬$72、 咖哩牛肉蛋包飯$88、 宇治抹茶奶$15、 西川焙茶拿鐵$15。 🔸大阪野菜燒餅 ~ 味道好一般。    🔸滑蛋蟹籽巨型蟹棒讚岐手打烏冬 ~ 讚岐手打烏冬 味道普通,蟹棒有幾塊,滑蛋少。 🔸咖哩牛肉蛋包飯 ~ 日本咖哩甜甜地, 蛋包飯是室溫的, 唔夠熱。 🔸宇治抹茶奶 ~ 抹茶味味道偏淡。 🔸西川焙茶拿鐵 ~ 我唔太喜歡這個味道。 個人感覺整體味道一般, 性價比不高。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

🔸大阪野菜燒餅 ~ 味道好一般。

大阪野菜燒餅

滑蛋蟹籽巨型蟹棒讚岐手打烏冬

咖哩牛肉蛋包飯

🔸宇治抹茶奶 ~ 抹茶味味道偏淡。

🔸西川焙茶拿鐵 ~ 我唔太喜歡這個味道。
宇治抹茶奶$15、 西川焙茶拿鐵$15

個人感覺整體味道一般, 性價比不高。

2023-10-24
用餐时段
2023-09-18 248 浏览
喺荷里活廣場周圍行吓,見到呢間冇乜人嘅餐廳,唔使等位就諗住入去坐低食少少嘢走,求其嗌個烏冬套餐食,味道又唔錯,有烏冬、有麵豉湯仲有嘢飲包埋,幾掋食,坐低掃碼點單,十分鐘就煮好👍
喺荷里活廣場周圍行吓,見到呢間冇乜人嘅餐廳,
2023-08-02 333 浏览
下晚上落商場醫肚,行過甘味,見到環境衛生有明顯改善,加上人流變多,又久無試過,入去試試讚岐烏冬,果然味道幾好,薄切肥牛蕃茄湯料足料味濃,加上烏冬煙韌,同埋燒比目魚醃製做法令魚味特出,值得推介,間中外出食飯不失為一個好選擇
2023-08-01
等候时间
8 分钟 (堂食)
  • 燒西京比目魚
2023-08-01 229 浏览
睇戲前食個簡單的晚餐,烏冬都係一個好選擇,呢間鋪都幾多選擇,可以配讚歧、稻庭烏冬、蕎麥麵同飯等等,就連烏冬都可以配冷烏冬/唔同湯底嘅烏冬,幾欣賞佢有咁多配搭。叫左一個定食,有雞扒、溏心蛋配冷讚歧烏冬,烏冬粗身,彈牙有咬口,加上冰水處理過,更有加煙軔。不過餸菜方面就普通,雞扒用鬆肉粉整到質地都唔同左,又有一大陣雪味,可能加落湯到會好啲。溏心蛋亦係冇味。雞扒比較乾柴,一啲肉汁都冇。鰹魚湯底味道亦唔夠。
雞扒比較乾柴,一啲肉汁都冇。
鰹魚湯底味道亦唔夠。
價錢幾抵同合理,薄切肥牛蕃茄湯烏冬湯底濃郁,烏冬有咬口,令外海苔如帆立貝味噌海老湯烏冬湯底超好味,落單後不用等5分鐘就有得食,價錢又大衆化,地方舒適又乾淨,行街醫肚好選擇

• 岩海苔帆立貝味噌海老湯烏冬
2023-07-01 190 浏览
手打烏冬麵十分煙韌,有咬口,尤其是薄切肥牛蕃茄湯烏冬味道特別濃郁,十分搭配,另外帆立貝味噌海鮮湯底十分鮮甜,材料十足,食物種類選擇多,價錢十分相宜,值得一聚一去再去
2023-07-01
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 麵豉燒雞扒蕃茄湯讚岐手打烏冬
2023-05-25 293 浏览
大癲!主食叫咗個蛋包飯同烏冬,諗住叫多個蟹籽牛油果軟殼蟹卷食住等主食,點知係最遲嚟😂烏冬 just okay, 蛋包飯 barely okay.基本上所有食物已經係業務用急凍加熱都可以慢呑呑但又限住一個鐘頭交檯。最癲係,呢度嘅蟹籽牛油果軟殻蟹卷,蟹籽好珍貴稀少不特止,食落其實係冇牛油果嘅,真係驚為天人!諗咗一陣,投訴都廢事,上嚟警戒吓大家好過。Fool me once, shame on you.Fool me twice? No lah.
大癲!

諗咗一陣,投訴都廢事,上嚟警戒吓大家好過。

Fool me once, shame on you.

Fool me twice? No lah.

蟹籽牛油果軟殼蟹卷
2023-05-25
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 沒有牛油果的蟹籽牛油果軟殼蟹卷