2016-07-18
大大幫媽咪跟小妹特訂的鞋到貨,是夜收工隨母同行到住利舞臺附近的她試鞋,拿完鞋子後一家人也難得吃餐飯,於是又隨意到了大大推介的餐廳吃飯去。真係超攪笑,估唔到一入到去撞到上等人一家大細既,你話係咪真係世界真細小。哈哈哈,呢度裝修好新好靚,而且坐得好濶落,兩個人都被安排坐四人台,平日又唔洗等位,冷氣又好足夠,剛剛行來成身汗,抖一陣舒服曬。精明的消費者,一定選晚飯套餐吧,才不過298,當然精明的是娘親啦。看見餐牌個人也覺ok,首先有我喜的斬件雞,又有媽媽喜愛的蒸魚。上菜好快手,員工又幾好服務,問佢拎碟辣椒油都有禮周到。一品蒜香雞雞有半隻是足夠分享的份量,炸得金黃香脆,皮軟又沒太肥膩,肉倒嫌棄不夠滑溜,蒜香味雖然唔多覺但就幾入味因為本身掩左,但個蒜醬汁就幾正斗大,個雞仲幾多肉呢,半隻真是滿足了我吃雞願。清蒸海石班媽的一尾魚沒想像的迷你,竟然係一家四口都夠食咁大條,真係平到笑,魚肉蒸得沒過火,肉質淋淋的蠻軟糯,向來不太吃魚就沒多嚐,媽鍾意食但都多到食唔曬。瑤柱粉絲什菜煲媽咪同我都一起共同選擇了這款自選菜,瑤池幾香呀,什菜冬菇煮得亦剛好,粉絲好QQ,加上魷魚蝦干都唔寡,撈得好啱key,而且有菜有澱粉
上菜好快手,員工又幾好服務,問佢拎碟辣椒油都有禮周到。
媽咪同我都一起共同選擇了這款自選菜,瑤池幾香呀,什菜冬菇煮得亦剛好,粉絲好QQ,加上魷魚蝦干都唔寡,撈得好啱key,而且有菜有澱粉質,感覺健康又美味。