2018-07-27
以前食牛角,就住食,因為覺得貴,見到有buffet, 終於有機會試。上網已經見好多人提醒一定要download定佢個apps拎飛先,7:15分拎,見到仲有一百張籌,一心諗住「無事GEI,可能好多人拎左飛見咁多人等唔等呢」,所以就走左去附近行下。行到8:30,只係叫左40張,仲有成60張,但已經行到好攰,所以去左鋪頭門口等。嘩,人山人海。最終等到9:45 先有得人座,有埋個夜割優惠。人座時已經會問你揀咩Level, 我地揀左level 2。其實個場仲有好多位,不過可能唔夠人手執野,所以入座要等好耐。因為好肚餓,所以朋友用ipad 點餐果陣我已經急不及待出去沙律吧拎野食,飲料同醬料。飲左個湯,野食就到。先燒和牛粒、肩、同舌。好"UN"咬唔開,以為未熟,但之後一直燒都係好難咬。反而豬頸肉同雞好食,D肉滑,又有味。而最好味係D菇,夠哂熱又有味。海鮮得斑塊同青口,斑塊都OK, 燒完都仲有鮮味。最後仲可以去拎雪糕食。整體覺得牛質素唔太好,唔知係因為我地叫LV2的關係,定因為變左BUFFET控制成本的關係了。