餐厅: 牛角Buffet (雅蘭中心)
资讯:

2018-07-05 2693 浏览
上星期已經打電話book枱,仲只限留言,得到嘅回覆係已經book滿,可以試walk-in,留咗七成枱係walk-in嘅,咁唯有碰吓運氣啦。之前睇其他食評竟然最誇張話等三個鐘,差啲嚇死!今晚可能都早到,5:45就到咗,好彩嗰飛等咗一陣就安排到入坐用電子平板電腦落單,非常好!每次只限點十款食物,一坐低未睇清楚就亂揀食一堆牛肉侍應話會先上一輪指定食物,我地得兩個人,但就比咗兩set肉!仲有好多豬肉同雞肉添唯一叫咗一個炸物,炸蠔嚟,好一般,唔太熱,蠔又細粒。粟米好甜,食咗兩次金菇唔會有咩特別啦,總叫做有啲蔬菜牛肉質量不錯,但肉類醃味偏咸,越食越口渴豬肉不試也罷第一次燒金錢肚,感覺怪怪的,同埋好易燶芝士雞,但個醃料味道又係偏重限時100分鐘,燒烤嚟講有啲趕,趕住不斷燒牛肉,有啲牛𡁻牡丹嘅感覺,最後好趕咁拎咗杯軟雪糕。好彩超時咗20分鐘先被驅趕,唔係雪糕都食唔切呀諗諗吓,散叫食得輕鬆啲放題真係攞嚟辛苦

唯一叫咗一個炸物,炸蠔嚟,好一般,唔太熱,蠔又細粒。

粟米好甜,食咗兩次

金菇唔會有咩特別啦,總叫做有啲蔬菜

牛肉質量不錯,但肉類醃味偏咸,越食越口渴

豬肉不試也罷

第一次燒金錢肚,感覺怪怪的,同埋好易燶

芝士雞,但個醃料味道又係偏重

諗諗吓,散叫食得輕鬆啲
放題真係攞嚟辛苦