餐厅: 牛角Buffet (雅蘭中心)
资讯:

2020-04-07 6218 浏览
平時都係食開單點,一直知道牛角有放題都冇試,所以決定試一次,同朋友慶祝生日。係去之前睇過食評,知道walkin要等好耐好耐,所以預早左兩星期book位。 而當日去到現場只需再等15分鐘就可以埋位。我地今次簡左LV3的美國SRF極上和牛放題,星期五晚正價時段每位$368加1。食物方面最鐘意佢既美國極上和牛板鍵肉,每一口都是淋淋的,而一口牛都唔錯。雖然只100分鐘用餐時間,但平板下單上菜速度快。佢地仲有自助bar俾你整紫菜,當你食耐左覺得油膩時,配上牛角飯就啱啱好

,當你食耐左覺得油膩時,配上牛角飯就啱啱好
2020-03-06
生日
2020-04-05 3946 浏览
我哋今日黎牛角食午餐,好耐無食Buffet啦!一於食到飽一飽,牛角最喜歡吃的就是他的紫菜牛角飯,吃完一碗又一碗呢,甜品方面我也很喜歡吃他的銅鑼燒!還有雪糕,價錢相宜會再來的
2020-04-01 3735 浏览
好耐無出街食晚飯,見星期二係3月最後一天,仲未過自己生日月,正好比一個藉口自己,出街食餐好少少,哈哈星期一打電話去訂枱,想訂星期二晩飯,但服務員説餐廳因「新冠肺炎疫情」關係,政府限制餐廳食客人數,需要減半、所以叫我明天walk-in;好彩我醒目,問下佢有否排隊App,原來真係有,叫「Kabu」到星期二晚,放工搭車去餐廳「牛角Buffet」途中,用「Kabu」搖距取票,的確方便,節省時間;餐廳有5個LV嘅價錢比食客選擇,我哋揀左「LV3 美國SRT極上和牛放題」,有100品種食物可以揀。入餐廳前先要量度體溫,另外,服務員派左一個白色信封,用嚟放口罩用由於限時100分鐘,我哋即刻落單,試左多款牛肉:牛板腱肉、一口牛、牛肋肉...等。整體來講,上菜速度快,肉質鮮嫩,味道唔錯價格💰:$371.8 ($338 + $33.8)味道😋: OK

價格💰:$371.8 ($338 + $33.8)

味道😋: OK
2020-03-31
2020-03-16 3463 浏览
一個字正!冋老婆慶祝周年記念日,價錢雖然貴左D,但物超所值的,上肉既速度,一下單,就馬上上。香港冇一間抵食過牛角!和牛同日本食既有99%相似!如果啤洒任飲就好啦!
一個字正!
冋老婆慶祝周年記念日,
價錢雖然貴左D,但物超所值的,
上肉既速度,一下單,就馬上上。
香港冇一間抵食過牛角!
和牛同日本食既有99%相似!
如果啤洒任飲就好啦!
因為疫情呢排都返shift,提早收工,特登六點就去牛角嘆放題。初頭都有擔心疫情下食燒肉會唔會危險,不過餐廳都好體貼地做足衛生措施。包括門口加放自動酒精搓手液機,派發手套同一個俾食客放口罩嘅信封。我同朋友揀咗食Level 3,基本上大部份嘅肉類都食到,仲可以試埋海鮮,例如蜆同帶子。牛角燒肉不嬲都係質數保證,我地當然加杯啤酒,再自製一個牛角飯去送燒肉啦。作為一個牛角迷真係大滿足呀!餐廳亦好細心咁將自助嘅甜品同小食都包好保鮮紙,確保衛生,真係食得開心又放心。一定要encore呀!
2020-03-06 2797 浏览
今日約左個朋友食晏,去旺角呢間牛角,好方便,旺角MTR E1一上樓轉左就係雅蘭。我朋友仲方便,太子屋企行過去兩點去到,唔駛等位,但入面都好多人,意料之外門口服務員會問你食定食定放題,我地揀左放題,跟住揀邊個價錢嘅,我地揀左LV3美國極上和牛$338一位架坐低左佢地會上左個咩都有嘅頭盤先,等你每樣都試下,其實我食牛角都係會係咁order牛而已,唔會再叫雞豬攞杯野飲先,我就一定飲可樂,下面啲果汁我唔飲嘅食燒肉梗係飲可樂架啦,佢可以加$28無限飲啤酒,但我唔飲酒的呢隻係美國極上牛板鍵肉,牛味濃,但略為薄身少少,厚返啲就好喇唔好話,燒燒下都幾熱圖中有牛脷、牛肩脊肉,豬頸肉燒燒下想食飯,燒啲肉鋪上飯,一啖肉一啖飯好滿足呢啲係一般嘅肩脊肉,厚身啲,有肉味,有咬口白飯任裝佢有啲冷盤可以攞,有昆布湯同周打蜆湯。同埋佢啲拉麵都食得過,如果大家唔驚快飽嘅話可以試下朋友叫左年糕,燒燒下會漲起,食左舊冇咩味,佢有蜜糖點但我冇點位旁邊有醬料,白色係蒜蓉醬,鹹鹹地點牛好開胃隔離兩款係燒汁嗰類佢有甜品架,最下面朱古力豆大福我鍾意,朋友話泡芙好食,我啪左兩粒的確唔錯唔寫咁長喇,埋單連加一$743,午餐黎講真係幾貴,但

兩點去到,唔駛等位,但入面都好多人,意料之外

攞杯野飲先,我就一定飲可樂,下面啲果汁我唔飲嘅

唔好話,燒燒下都幾熱
圖中有牛脷、牛肩脊肉,豬頸肉

燒燒下想食飯,燒啲肉鋪上飯,一啖肉一啖飯好滿足

呢啲係一般嘅肩脊肉,厚身啲,有肉味,有咬口

白飯任裝

位旁邊有醬料,白色係蒜蓉醬,鹹鹹地點牛好開胃
隔離兩款係燒汁嗰類

唔寫咁長喇,埋單連加一$743,午餐黎講真係幾貴,但已經未食LV4-5,其實我認為LV2夠食架喇,LV2有牛,隻牛都相當唔錯。LV1得豬。

好,下次再同大家搵食

2020-03-06
2020-03-06 2077 浏览
牛角係我幾鍾意既一間日式燒肉專門店,之前有係其他分店食過燒肉放題,難得旺角有一間專食放題既牛角,當然要試一試有咩分別。有經過幾次都知呢間放題店特別多​​人,特別係晚飯時間,所以一早打電話訂左位,去到即刻就入得。坐底揀好食邊個等級既放題之後,就可以開始揀食物。入面空間都幾大,有一邊係美食自助區,有前菜、沙律、飯、湯品、甜品同飲品自取,另外再可以任叫唔同既肉類同其他食品。前菜既選擇都好多,有前菜四味(芝麻八爪魚、中華沙律、帶子裙邊同味付海蜇)、日式凍豆腐、辛辣雞絲沙律、青木瓜絲沙律、紫洋蔥和風蕃茄。每樣都細細碟可以每樣都試下,日式凍豆腐就唔算好濃味,但豆腐質感嫩滑。紫洋蔥和風蕃茄就味道酸酸甜甜,好醒胃。蔬菜有鮮冬菇、洋蔥、粟米、生菜、泡菜、青椒及紅椒條。友人想食得清新拎左沙律,見到沙律櫃入面仲有可麗餅,再望一望牆上有教學自製牛角卷,非常有趣。自助區既空間都幾大,唯一有排過隊拎既野就係飲品。一部自助飲料機,一般既汽水都有,Coca cola、Coca cola zero、Fanta、Fuze tea、Sprite、橙汁、蘋果汁、芒果汁、梳打水等,不過就冇平時牛角有既特色飲料。食牛角最緊要就係

食牛角最緊要就係要食牛角飯,呢間放題非常特別,可以自製牛角飯。裝適合自己份量既白飯,加入蔥花同紫菜,超鍾意食紫菜可以落紫菜山,再淋上塩醬或者燒肉汁,就完成一碗度身訂造既牛角飯。

側邊仲有熱湯包括牛肉昆布湯同牛肝菌忌廉湯。

拎完自助區就番埋位,當時店內唔算好多人,叫左既野好快就送到。

美國見島特選和牛肩脊肉 ,有一絲絲既雪花紋理,口感油而不膩。
美國見島特選和牛一口牛,切成三角形狀好精緻,肉身較厚,咬落好有嚼勁,一口一口回味無窮。

海鮮類包括青口、石斑魚柳同多春魚。燒烤上比較需要多花心機既食物,魚柳食落好軟滑,燒既時候都要小心啲,好易整爛。青口好肥美大隻,乾淨冇咩海水味。

係我最鍾意食既牛舌,薄切得黎又爽嫩,一如以往咁好食,簡直係舌尖上的味道。
牛油金菇係懶人至愛,又方便又好食,燒起上黎牛油味香濃,仲可以再跟自己既口味加調味料。

即食既味付魷魚、味付牛舌同炸薯角(4件)。薯角既外皮有少少厚,薯仔質感綿綿配以沙律醬香脆可口。

日本熊本縣豚肉眼超級大塊,豐厚既肉感,咬落好滿足不過略嫌肥肉較多。丹麥雞胸肉就比較上清爽,透徹既雞胸肉烤出溫和既口味。仲有,燒牛肚真係好難我唔識。

食到咁上下就開始食甜品,去左自助區拎甜品同雪糕。

甜品有窩夫、迷你甜蕃薯、銅鑼燒、芒果慕斯餅、迷你宇治抹茶紅豆杯、泡芙、椰果、荔枝同菠蘿,全部都好迷你。一口泡芙好鬆​​軟,配以細膩既奶油,甜度岩岩好。迷你宇治抹茶紅豆杯既抹茶味道唔夠濃郁,不過勝在非常精緻。

見到有兩部雪糕機,兩部都有唔同既口味,當日有雲呢拿雪糕、西瓜雪糕、扭紋雪糕,心大心細唔知揀咩味就試下扭紋雪糕,有齊兩種口味。不過雪糕食落冇咩奶味,比較上似雪糕冰。

雪糕配料區亦有更多DIY既選擇,朱古力醬、士多啤梨醬、迷你朱古力豆、迷你心形棉花糖、七彩熊仔糖等,自製七彩繽紛既雪糕,食埋甜品真係好滿足。

店員提醒差唔多100分鐘既用餐時間,我地就捧住個肚係個牛角尖鑽番出黎。
2020-03-06 1713 浏览
好食又好玩,平時食牛角啲肉就住食,好似唔夠喉,雖然紫菜飯都係任添,但都唔夠呢間可以自己揀多紫菜多汁甘正🕞輪後時間🕤 餐廳好爆,要等三十分鐘先有位,不過絕對唔後悔🥢推介食品🥢1️⃣ 牛肉有唔同款不過推介肯定系牛腹肉,少肥,肉嫩2️⃣ 雞同豬脛肉都好味,不過提提大家豬同雞要整熟少少✨餐廳環境✨:出面重有甜品專區,沙律同湯都任拎,重有好多款野飲味道 😋😋😋😋賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️價錢 🏦🏦🏦(5分最高)🧑🏻‍🍳侍應服務🧑🏻‍🍳:服務員態度好有善,配合疫情發展,有禮貌地邀請客人量體溫🤒️🔆總結一下🔆:回頭率好高,品質高唔在講,價錢唔貴,食得好盡興

🕞輪後時間🕤 餐廳好爆,要等三十分鐘先有位,不過絕對唔後悔

🥢推介食品🥢

1️⃣ 牛肉有唔同款不過推介肯定系牛腹肉,少肥,肉嫩

2️⃣ 雞同豬脛肉都好味,不過提提大家豬同雞要整熟少少

味道 😋😋😋😋
賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️
價錢 🏦🏦🏦
(5分最高)

2020-02-27 1926 浏览
今日同朋友去食晚餐係一個星期之前我哋都已經想過嚟呢度食呀咁我哋叫咗第三級嘅 $339 一位連加一(Early bird) ———————😀😀😀😀😀 so many High quality beef 🥩😍Also, drinks / dessert are free flow ———————食物方面:一定要叫美國見島特選和牛內既食物So so so so juicy ☺️☺️☺️Seafood is okay ! Chicken not recommended Dessert is nice 👍
今日同朋友去食晚餐
係一個星期之前我哋都已經想過嚟呢度食呀

咁我哋叫咗第三級嘅 $339 一位連加一
(Early bird)

———————

———————

食物方面:
一定要叫美國見島特選和牛內既食物
So so so so juicy ☺️☺️☺️

Seafood is okay !
Chicken not recommended
Dessert is nice 👍

2020-02-25 1831 浏览
都唔係第一次幫襯牛角, 覺得他的質素及服務很不錯. 呢間有半自助型式也很棒與友人吃了個半自助午餐 set. 特別喜歡白飯任裝及其它小吃,甜品也有幾款選擇😋😋最後還加入做會員可以有85 折及一些現金coupon 即埸用👍🏻👍🏻在非常時期要量體溫才可入座, 讚👍🏻因為我們只選擇了60分鐘, 所以如果要吹水的朋友記住選擇長一點時間呀⋯⋯🥳
2020-02-21 2350 浏览
年三十飯早放工,索性食個早圑年飯,之後去行花巿放題有幾個價錢,一心都係想食牛肋肉,唔要求去到A5和牛級別,加上限時100分鐘,怕食得太趕唔懂欣賞,最後揀左 LV3。用平板點餐的,雖然每次只能叫10樣,但係落單後上枱好快,要幾多有幾多,食到個咀停唔到第一碟係送的每次點單不需五分鐘就送到上枱,完全可以配合香港人的速度全家都係牛魔王,所以多數都係叫牛 件件厚切,自己去街巿都買唔到咁靚只要一有空位,就要放肉落去填滿佢見網上芝士雞好評,我們特定叫來試下。相比牛肉,我地都係鍾意食牛多些大約60-70分鐘時,職員會提你 last order。忙忙亂亂咁食左100分鐘無間斷,非常满足!應該都會再食,我地早開始,所以不用等枱,但離開時見到好多人排隊,聽門口講一般需要等一個小時
年三十飯早放工,索性食個早圑年飯,之後去行花巿

第一碟係送的

每次點單不需五分鐘就送到上枱,完全可以配合香港人的速度

全家都係牛魔王,所以多數都係叫牛
 件件厚切,自己去街巿都買唔到咁靚

只要一有空位,就要放肉落去填滿佢

2020-01-24
团年饭
  • 牛肋肉
2020-02-12 1664 浏览
其實好耐都想食牛角Buffet,成日都夾唔到時間去食。牛角Buffet係香港只得一間咋,平時定食對於我依個大胃王黎講實在太少喇😉,順便補返慶祝前幾日生日🎂啦,今次就等我試吓個牛角Buffet係咪真係咁正先⋯⋯一入門口就要揀定食咩餐,黎到依度緊係唔係食定食啦,牛角Buffet由Level 1到Level 5,$218up🤤。Level越大就越多野食,當然價錢都會貴啲啦,Level 2 同 Level 3 已經好夠食,所以我哋係就依兩個Level 去揀,最後揀咗Level 3,我同屋企人都想試吓個SRF和牛有幾好味😋✌️————入去前要量體溫係依個狀況係必須,同埋店員會提示酒精搓手液嘅位置。入咗去本身安排坐喺中間位,不過見到啱啱有人係卡位走,咁當然想坐卡位多啲,感樣又浪費左幾分鐘等佢哋收拾好,不過坐得舒服又有咩所謂喎。一坐底就有第一輪啦,第一輪多數都係麻麻哋,不過當係測試下要幾多時間去燒個個肉先最好味啦,依個時候當然加緊時間用iPad 去點翻啲Level 3嘅野食先啦⋯⋯一黎到就點Level 3美國SRF極上和牛板腱肉,有分兩隻味同埋有薄切揀,燒嘅時間好重要,每面1-2分鐘就食得,好juic
其實好耐都想食牛角Buffet
,成日都夾唔到時間去食。牛角Buffet係香港只得一間咋

Level  3  牛角Buffet

一黎到就點Level 3美國SRF極上和牛板腱肉,有分兩隻味同埋有薄切揀,燒嘅時間好重要,每面1-2分鐘就食得,好juicy,有入口即溶嘅感覺
,試過燒得太耐,又”銀”又難食。之後好多時都點依款肉,因為真係好正好好味呀⋯⋯
Level  3  牛角Buffet

唔記得左講添,側邊有3隻醬料,蒜蓉、燒汁同埋仲有一種唔記得咗。我就唔多去點醬嘅,因為本身肉都夠味,點完反而會太鹹,要點就點少少就夠啦。依度有自助區,有飯有野飲有甜品有沙律仲有啲前菜個啲啦,不過全部我都無乜興趣,野飲就叫咗$28生啤放題,咁我就揀咗Sapporo,食燒肉配啤酒🍻係爽嘅
Level  3  牛角Buffet

為大家試下Level 2個隻肉先,美國見島特選和牛肩脊肉花紋都好靚,當然Level3再靚啲啦,同樣都係好Juicy但未到入口即溶,不過都係好好味
,可能厚切啦所以口感出奇地好,雖然係Level2不過之後都有叫牛肩脊肉。都係個句啦燒嘅時間先係重點,每面1-2分鐘就食得。一口牛、牛舌個啲都好好味,咁都要試吓其他肉嘅。香草羊頸柳值得推介
,level 3先有咖,少少羊臊味,唔會好重,好好味,好食過個啲羊腩煲,燒黎估唔到會係好食好多🤤⋯⋯
Level  3  牛角Buffet

至於豚當然都唔少得啦,厚切日本熊本縣豚腩肉同埋豬頸肉就最推介啦,如果菜夾埋一齊就無得頂啦
,不過可惜個日感啱未有,可能太早去未有呱,有少少失望
————
至於雞呢就麻麻哋,試過雞腿肉同埋雞翼,有啲厚要燒好耐,雞其實可以略過都得。仲有其他好多款,魚麻麻地,牛油🧈金菇本菇可以一試,平時燒烤都好興,當然要試吓啦,牛油金菇幾好食,至於牛油本菇就麻麻哋,本身佢熟左會出水,所以食唔到牛油味,仲有個蒜香牛油煮蜆都係麻麻地,燒好耐先開殻同埋其實唔好食。
————
至於拉麵呀飯呀個d都無試過,甜品最後都食咗個紫薯蛋糕同抹茶波,甜品係好食😋不過個時已經好飽啦⋯⋯
————
服務態度幾好👍,由入座開始店員服務態度就好,出野食絕大部份都出得快,不過有一次可能就慢咗啲。1點半左右去食,唔多人,卡位坐滿,中間位置就無人坐啦。仲有15分鐘左右個時佢會提醒你,不過提左前後差唔多有三次左右,有啲啲反感,同埋Refill 生啤有啲慢。Overall 服務態度幾好嘅⋯⋯

💫黎個總結Level 2其實都好夠食,好多野都有包🌟,Level 2個美國見島特選和牛肩脊肉都好Juicy都有少少入口即溶感覺,當然食好啲咪揀Level 3 肉一定昇華左,同埋又有羊肉食,食豪少少揀Level 3,至於Level 4&5,我就未食過,聽朋友講好容易食到漏,食唔到好多,100分鐘牛角Buffet你又會揀咩Level 呢😉⋯⋯
2020-02-11
生日
2020-02-06 1496 浏览
因為buffet 嘅關係好多人食!大家記得用Kabu APP拎定飛!晚餐時段拎左飛都要等成粒半鐘!記得提早拎飛!排到時,門口職員會問食level 幾入位後會先每人比一set肉(雞肉、牛肉、豬肉、牛脷各2件)自助區有:飲品、甜品、沙律、蔬菜、牛角飯 用平板電腦落單,上菜速度都好快.Level1: 豬肉、雞(26品)Level2:豬肉、雞、美國特選和牛(53品)Level3:豬肉、雞、美國極上和牛(85品)Level4:豬肉、雞、澳洲極上和牛(106品)Level5:豬肉、雞、日本熊本黑毛和牛(112品)我就選擇左中間level3極上牛肉(薄片)好嫩滑、燒汁味已好夠味!極上牛肉油份分佈均勻,完全唔會韌!牛脷都好大塊!口感好爽口!辛辣汁牛肩肉,微味惹味!會員$200費用 , 但即時可減$100再9折之後仲有好多優惠卷每次都可享有9折優惠
排到時,門口職員會問食level 幾
入位後會先每人比一set肉(雞肉、牛肉、豬肉、牛脷各2件)
自助區有:飲品、甜品、沙律、蔬菜、牛角飯
用平板電腦落單,上菜速度都好快.
Level1: 豬肉、雞(26品)
Level2:豬肉、雞、美國特選和牛(53品)
Level3:豬肉、雞、美國極上和牛(85品)
Level4:豬肉、雞、澳洲極上和牛(106品)
Level5:豬肉、雞、日本熊本黑毛和牛(112品)
我就選擇左中間level3
極上牛肉(薄片)好嫩滑、燒汁味已好夠味!
極上牛肉油份分佈均勻,完全唔會韌!
牛脷都好大塊!口感好爽口!
辛辣汁牛肩肉,微味惹味!

會員$200費用 , 但即時可減$100再9折
之後仲有好多優惠卷
每次都可享有9折優惠
2020-02-06 1150 浏览
牛角自助餐真無得頂,食過幾次,霖起食自助餐,我地都係首選牛角有L1-L5選擇,我同朋友通常都係選L3,其實我覺得L3的牛幾ok,又多選擇!而且又唔太貴!,記得提前拎飛,因為我地6點半網上拎飛,等到9點左右先到我地😂,所以一定要提前拎飛,,仲可以去行下街,差唔多時間就可以過去佢的雞翅都幾好味有泡菜,鐘意可以包牛肉食仲有螺肉我最愛、哈哈環境其實都唔逼,d台都幾大!所以唔怕同隔離台面佐佐咁
佢的雞翅都幾好味
有泡菜,鐘意可以包牛肉食
仲有螺肉我最愛、哈哈
環境其實都唔逼,d台都幾大!所以唔怕同隔離台面佐佐咁
2020-01-29 2414 浏览
新春期間一家人聚首一堂當然要去牛角buffet大快朵頤啦牛角buffet已轉咗新餐牌竟然刪走我最愛既魷魚真係勁失望😕但LV5竟添加了我一家都至愛既鮑魚當然唔好執輸要試下啦🤤鮑魚預先已入味熟既只要略為燒返熱即可食味道很好非常啱我地胃口😋😋見餐牌亦加咗羊肉同好幾款小食羊肉一食入口我當堂嘩咗一聲真係咸到呢。。。。。😵小食例如章魚丸,炸虾,炸墨魚餅等等都係一般無乜特別蒜蓉牛油元貝幾好只可惜我家有人唔食蒜只好全部走蒜服務態度都係一如既往非常好態度有禮親切出餐又快又無漏單情況非常滿意既聚餐
新春期間一家人聚首一堂
只要略為燒返熱即可食
味道很好非常啱我地胃口😋😋
見餐牌亦加咗羊肉同好幾款小食
羊肉一食入口我當堂嘩咗一聲
真係咸到呢。。。。。😵
小食例如章魚丸,炸虾,炸墨魚餅等等
都係一般無乜特別
蒜蓉牛油元貝幾好