littlehorse2015

littlehorse2015

我是 littlehorse2015
訊息
正顯示第 110 篇(共 50 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
150分鐘 (堂食)
2021-12-18
是次消費
每人約$300 (下午茶)
JAN 22

好多朋友去過都話好食, 今次等啱人才去, 因為唔係個個喜愛食大頭蝦.  下午茶時段有75折優惠, 抵食啲 tongue 水缸內的蝦隻隻生猛游水, 供應不絶 like  唔游嗰啲, 應該比員工拎左入廚房煮熟了.  除了即場自己燒, 現場還有小量熟食, 雪糕和飲品任食任飲. 爐雖然唔大, 不過夠用, 因為我地主打蝦同海鮮, 所以比較快熟.  2.5小時我覺得幾好, 唔太chur.  不停食其實兩個鐘都夠反肚.  由於太忙, 手又唔乾淨, 所以只影了幾張相.  每人仲有一隻鮑魚送.
這篇是 [非食評]
2021-10-11
OCT 21

因為係置地租戶,download 個 app 後間中會有店舖優惠 lol 今次係 Sift, 買滿$200 可以用 $100 優惠 lol 二話不說,即刻執夠一人兩件,支持一下大家近日辛勞嘅工作 tongue 個人比較喜歡 Hazelnut Chocolate Crunch,Peanut Butter Chocolate Chip 同Red Velvet. 扣減 $100 後 $156 有 8 件。正啊!lol
麻辣田雞香鍋
麻辣田雞香鍋
2021-09-26
是次消費
每人約$60 (午餐)
OCT 21

路過見到麻辣香鍋,早兩日食完好回味,即刻想比較一下。 午餐價錢包一個餸,一碗白飯,一個例湯,和一杯飲品。$60真係好抵食! 叫左麻辣田雞香鍋和酸菜魚片 smile因為係午餐份量,所以唔係用鍋上。嘩!我覺得好好味 like食到唔識停,仲一大碗白飯食晒 really 相比酸菜魚,魚好像比較失色。雖然魚片都算多,但係味道比田雞鍋搶咗 tongue 例湯其實都大大碗ok 架。 $60真係無野要投訴,連鎖快餐店都要呢個價錢 tongue
重慶田雞煲
重慶田雞煲
2021-09-30
是次消費
每人約$220 (晚餐)
OCT 21

上次食完特價午餐,覺得幾好味,今次帶朋友去食晚飯 smile 我哋三個人食唔得多,叫左三個餸,份量都唔少。先來一個大嘅重慶田雞煲。 雞煲可以揀辣度。老闆娘好人,怕我哋食唔到,先叫少辣,之後主動問我哋夠唔夠辣,要唔要加辣,仲另加麻椒油比我哋。味道好好,鑊氣夠晒 like 另外叫咗個菜同豬大腸。兩個都屬濃味,食到好開胃。如果豬大腸乾身一點會好啲。 呢度有點似大排檔,客人都係叫啤酒食火鍋。下次可以試吓雞煲完火鍋 tongue
麻辣香鍋
麻辣香鍋
2021-09-25
是次消費
每人約$170 (午餐)
OCT 21

近年我都幾鍾意食辣,間中就要食一餐。呢度唔係特登去搵,只係跨區買餸時路過 tongue 坐底見到另一枱個鍋好香好吸引,就跟人叫 yummy 由於係星期六,無午餐收費。午飯時間食正餐牌價錢,覺得有點貴 😅 鍋底後逐樣加錢。最少要加5項。最後叫左兩個肉,三個配菜。單一個鍋$200左右。不包飯和飲品。 香辣鍋上枱。味道真係好有北方家鄉菜嘅風味。香料辣度,真係近期食過最好嘅味道 likelike不過材料就孤寒啲,每樣都係得少少。加碗白飯,真係無得頂 like食完有種齒頰留香同令人回味嘅感覺yummy 食完想試吓其他食物,就叫...
2021-09-08
生日
是次消費
每人約$180 (晚餐)
OCT 21

星期四晚,漢堡配薯條$100一份。一份兩個人分剛好,可以留番啲位食其他野 lol 呢度出名忌廉汁青口。個汁真係幾正 like我哋叫咗個菜沾汁食,不過又試掛住食,唔記得影相 😅 另外加左 Caesar Salad。咸左少少,大大碟好滿足。 加埋兩個 Smoothie, 真係抱住肚走 lol 餐牌寫星期一係青口任食,已經 check 緊 diaries 邊個星期一可以再來作戰 mad 餐廳地點近 AIA, 好多人放工會落嚟 happy hour。想確保有位,最好預先預訂smile
Roasted  vegetables
Cob  Chicken  Salad
2021-09-16
紀念日
是次消費
每人約$370 (晚餐)
OCT 21

星期四餐廳做 Steak Night! $388 有兩份牛扒 lol 我哋都喜歡食牛,就叫左 tenderloin 同 Rib Eye. 個人鍾意牛柳多啲,好腍好有牛味。Rib Eye 其實都好正,有炭燒香味,食到唔識停 likeyummy 因為第一次幫襯,唔知份量,怕唔夠飽 tongue加 $38 加左roasted vegetables。 另外仲叫左 Cob Chicken Salad mad雞肉好好味好滑。大大份,好豐富,一啲都唔孤寒。like 再加兩杯飲品,結果又要抱住個肚離開 excited 餐廳環境唔錯,有啲音樂,令人好放鬆。早訂位可以訂窗口位。 埋單因為叫...
2021-09-23
OCT 21

真心中伏!大家食放題慎選! 話說朋友有呢間餐廳既套餐coupon($298串燒放題餐,每位減$100),於是我地又去試下啦 lol Weekday 放工都坐滿人,心諗應該都唔差。由於餐廳满坐,店員就帶我地去對面拉麵店坐。 一位朋友會遲d來,我地就叫店員上少一份前菜(套餐包每位前菜一份,凍豆腐,凍炸雞同海苔沙律),我地就叫左支酒邊食邊等。 朋友到後,我地就請店員上埋最後一份前菜,但係店員回覆話廚房做唔切,催左幾次,結果大半個鐘後,朋友前菜才到 sad 等待途中,店員為我地每位上左套餐包既六片刺身,...
3 推介
Karb
hktck.kentai
memory852
Caesar  Salad  配雞肉
Caesar  Salad  配雞肉
2021-09-09
是次消費
每人約$350 (晚餐)
SEP 21

Oyster Station 都唔係第一次食,不過之前係其他分店。新店好旺,無訂位,只係路過想食 tongue要坐高櫈,因為小姐話入面訂滿晒。結果真係好多人出出入入,不停有客人。想確定有位,最好先訂座,因為我見到有人在門口食 really 例牌食左兩打$10蠔先。$10/隻,算幾好質素吖。 一人食左打蠔,咁食啲輕啲啦tongue 叫左沙律同豬手。沙律個雞肉好好味,菜好甜。豬手我就覺得乾左少少,咬到我好攰。 因為多人出入,唔會係啲可以慢慢坐嘅地方,間中食下都無妨 smile
甜品
2021-09-17
是次消費
每人約$140 (下午茶)
SEP 21

今次食下午茶唔想只食甜,所以揀選了泰式,期望有新嘅體驗 smile 由於唔太肚餓,三個人食一個 tea set 加一份沙律。沙律比想像中細,細到覺得唔係好值,好似只得兩片羅馬生菜。 Tea set 包飲品,叫左奶茶同檸檬茶。如果想要 Bubbles 就加 $6。麻麻地,得個甜字。 呢個就係個 tea set。少許炸物,重油味。串燒正常,唔吸引。最好食係個蛋糕同芒果糯米飯。 假日人流唔多,用餐時間90分鐘。我哋唔夠90分鐘就離坐,所以唔知佢會唔會趕客走。招呼基本上係無,唔會幫你加水。如果下午茶的話,應該唔會再來。
Top