2020-04-01
好耐無出街食晚飯,見星期二係3月最後一天,仲未過自己生日月,正好比一個藉口自己,出街食餐好少少,哈哈星期一打電話去訂枱,想訂星期二晩飯,但服務員説餐廳因「新冠肺炎疫情」關係,政府限制餐廳食客人數,需要減半、所以叫我明天walk-in;好彩我醒目,問下佢有否排隊App,原來真係有,叫「Kabu」到星期二晚,放工搭車去餐廳「牛角Buffet」途中,用「Kabu」搖距取票,的確方便,節省時間;餐廳有5個LV嘅價錢比食客選擇,我哋揀左「LV3 美國SRT極上和牛放題」,有100品種食物可以揀。入餐廳前先要量度體溫,另外,服務員派左一個白色信封,用嚟放口罩用由於限時100分鐘,我哋即刻落單,試左多款牛肉:牛板腱肉、一口牛、牛肋肉...等。整體來講,上菜速度快,肉質鮮嫩,味道唔錯價格💰:$371.8 ($338 + $33.8)味道😋: OK
價格💰:$371.8 ($338 + $33.8)
味道😋: OK