2020-07-10 2343 浏览
今日去咗牛繁食lunch,牛繁係日本嘅連鎖店,喺尖沙咀開咗大約兩年,附近有好多韓式燒烤,而佢就係好異類嘅日式燒烤。牛繁我食過好多次,我覺得佢個set lunch好抵食,佢啲牛好高質素,以呢個價錢可以食到咁高質素嘅牛,好過食燒肉放題!Lunch set $128, 包括一份牛、白飯、前菜、沙律、湯同飲品。我通常都會加$10 order 元氣牛五花,和元氣牛小排,白飯加$15 升級為霧島溫泉蛋飯和$20 升級冷麵。飲品都會加$10 轉梳打,當然唔加錢會抵食啲,但提議白飯最好升級為霧島溫泉蛋飯,真係好好食(但唔記得影相)。

前菜、沙律、湯
沙律
元氣牛小排
巨峰提子梳打
2020-06-30 1703 浏览
燒肉店真係五花八門,分日式韓式,甚至美式(應該叫BBQ?🤣),唔識揀?開個apps睇下囉,咪知邊間抵支持🤪呢間店位置好方便the one同Mira mall中間條直路行幾步,惠康對面就係喇提提大家依家book位有折呀!社交平台打卡仲有一碟肉送,而呢碟肉係成餐最正既肉😂一碟4片(唔知佢送個量點計,我地兩個人食,就其中一個人打卡),因為佢薄身好快熟,仲會燒出一條條紋咁勁靚仔。肉質係靚牛嗰種入口即溶feel,唔好睇佢咁薄身,居然食落係有肉汁。打卡送既呢碟比我地單點既所有野都好食😂其餘全部都質素好平均,值得一讚係佢好多種汁揀,鹽燒,汁燒,柚子胡椒等等,可以叫每種肉都唔一樣。食燒肉最怕食到咁上下覺得款款都一樣味,呢點真係抵讚既。優點係肉質出色,口味多元化,價錢合理缺點係餐點選擇唔算勁多,大胃王可能較難滿足

食燒肉最怕食到咁上下覺得款款都一樣味,呢點真係抵讚既。
優點係肉質出色,口味多元化,價錢合理
缺點係餐點選擇唔算勁多,大胃王可能較難滿足
2020-06-08 1615 浏览
星期日下午茶想食烤肉,但有好多店都要晚市先開番,所以就揀左啦間!-餐廳抽煙系統尚算okay, 陣味唔會太大!-點左佢個lunch set $128😋👍🏼抵食,可以揀1款牛,有包埋白飯,連湯同埋沙律!份量夠食,如果覺得唔夠,可以加$68,再點多份肉去烤!-豬五花肉 (5/5)必點!佢既脂肪分佈平均,但又唔會過肥,燒完好香口,又唔會太干,肉汁鎖係塊肉份面!但記住要慢火,一開頭太大火,搞到干曬😂-牛舌 (5/5)鐘意食牛舌既朋友一定要試下👍🏼😋煙煙韌韌,好咬口,點埋店內特製烤肉醬料再配埋白飯,簡直一流!醬汁有少少微辣感,呢種感覺,令到肉既味道更加提升!
餐廳抽煙系統尚算okay, 陣味唔會太大!
豬五花肉 (5/5)
牛舌 (5/5)
配菜
牛舌
2020-05-21
配菜
牛舌
  • 特選豬五花
  • 特上霜降牛五花
2020-06-04 1178 浏览
今日想食燒肉,點知搵到呢間係openrice即日訂6:30pm前入座都有85折,就去試一試👍🏻環境乾淨,仲見到每枱客人埋單後職員都細心抹乾淨張枱同個抽風口。我哋叫左份牛舌(跟埋蔥上超讚、夾住牛舌食一流)、黑毛和牛西冷、牛小腸、雞軟骨、五花腩同甲羅燒😋個黑毛和牛推介😍花紋均勻好好味。仲有個甲羅燒好足料,不過牛小腸就有D韌。雞軟骨都好特別值得一試😆整體不錯👍🏻服務態度都好好,鍾意食燒肉嘅可以去試試呀

整體不錯👍🏻服務態度都好好,鍾意食燒肉嘅可以去試試呀
  • 牛舌
2020-05-31 906 浏览
依餐飯可能係我食過最煙霧離漫嘅烤肉首先唔講佢嘅食物佢嘅環境已經唔係好得一入到去已經好大陣煙霧攻過嚟通風系統超級差係會大煙到隻眼出眼水 十分誇張嗌咗杯凍飲亦都好快變成常溫因為都冇咩冷氣 好侷促 越食越熱所以因為環境嘅問題都唔會再嚟下次了食物方面叫做OK啦不過不失牛舌我覺得有少少韌牛腸太肥 舊肥膏好惹火三角雞軟骨幾好 豬五花都覺得好香好好食牛肉都有牛味嘅 如果通風系統可以改善下就會更加好
依餐飯可能係我食過最煙霧離漫嘅烤肉

豬五花都覺得好香好好食
牛肉都有牛味嘅

如果通風系統可以改善下就會更加好
2020-05-28 935 浏览
牛繁呢間舖頭係佢一開嘅時候已經聽過佢係由日本開過嚟既。黎一次之後就愛上左牛繁呢一間燒肉啦呢度環境乾淨去到門口有消毒嘅噴噴可以俾你拎走門口有設有儲物櫃怕d物品給到油煙味嘅朋友可以將一品寄存喺儲物櫃自己拎走鎖匙燒烤爐上面會有玻璃阻隔着彈出嚟嘅油脂非常細心呢度嘅所有食物都非常之美味牛肉非常之肉汁豐富每一件都非常之新鮮每一位朋友嚟到之後都大贊會再嚟多一次溫泉蛋玉子飯上面會有好多日本拌飯物非常之好食一個女仔一碗都可以食得晒非常之推介呢一間舖頭嘅雞軟骨雞軟骨係三角骨位仲有啲肉係上面真係超級超級推介
牛繁呢間舖頭係佢一開嘅時候已經聽過佢係由日本開過嚟既。
黎一次之後就愛上左牛繁呢一間燒肉啦

• 牛繁和風拌飯
  • 特上牛胸腹肉
  • 雞軟骨
2020-05-18 761 浏览
訂不到想去那家, 見OpenRice 訂座 6:30pm 有85折, 食評又話份量足, 就試一下.  不失所望, 食品有質數, 有返合理件數, 打卡仲有一碟牛XX 送. 飲咗三杯啤酒, 兩人埋單85折後先$690.  只係有用餐時限90分鍾.  朋友都話抵, 要帶家人來.
2020-05-15
用餐优惠
優惠券
之前路過見到位置方便,門外banner圖片十分吸引就試吓。入面唔大得3張6人枱其他細枱,訂8點差不多8:20先有位,抽風及音樂好嘈,坐低一開火熱到不停流汗,煙霧離漫,食物選擇不多,有啲似牛角,但牛角好食好多,匯豐卡有9折,唯獨是服務員態度非常好,職員落錯單即更正,但夏天去真係好難頂!
2020-05-09
用餐优惠
信用卡優惠
  • 特上牛胸腹肉
2020-05-03 900 浏览
去支持牛繁 我上網睇完大家話去支持下我就去下啦!上次去已經係上年情人節 味道好食物好,今今次好失望我係食午餐的叫了S1 S2 S3 3款牛初初感覺超好湯好 前菜好 薯蓉好 巨峰提子梳打好可惜牛S1 S2 S3, 都係好難咬開 我有5塊食唔到,直接放棄咗要大家支持,就算午餐都比d正常嘢比人食。知道生意難做 更加要好好咁做,其實午餐係可以帶動晚市生意。去食燒牛但件件都好似煲羅宋湯渣都係人生第一次難得疫情後的燒肉餐失望而回 為左個午餐 平 而影響聲譽真係好唔值得
去支持牛繁 我上網睇完大家話去支持下我就去下啦!

上次去已經係上年情人節 味道好食物好,今今次好失望

我係食午餐的叫了S1 S2 S3 3款牛
初初感覺超好
湯好 前菜好 薯蓉好 巨峰提子梳打好

可惜

難得疫情後的燒肉餐失望而回

為左個午餐 平 而影響聲譽真係好唔值得
2020-04-29 866 浏览
推薦 高質日式燒肉店Prime Beef Platter牛繁三點盛合Rib Karubi壺漬牛肋條Australian Wagyu澳洲和牛Rice with Soft Boiled Kirishima Egg大人氣!牛繁温泉卵丼一間高質日式燒肉餐廳,燒肉好食,環境舒適,服務態度好,非常值得推界。餐廳內有儲物櫃供客人放私人物品,客人可以輕便啲,又唔怕手袋、文件有油煙味;入座後有條圍裙,著白色衫都唔驚會整污糟,又有抽油煙管,好貼心。餐廳用嘅唔係鐵板,而係細細個烤爐,有啲似燒串燒嘅爐,因為體積細,唔可以一次過燒好多片肉,所以兩個人用一個。其實呢個設計都幾好,「燒啲食啲」就品嚐到啱啱燒好嘅燒肉最好食嘅味道,唔會凍哂先食。牛繁三點盛合有上級牛五花、中落牛肋肉同特上澳洲胸腹肉。個人認為胸腹肉最好食,好有牛味且醃料好入味,咬落有肉汁;牛五花唔算肥亦唔係好薄好薄,有少少口感得嚟又做到入口即溶;牛肋肉都好食但冇前面兩樣出色,醃料入味,肉質比胸腹肉韌少少。壺漬牛肋條有兩條牛肋肉,醃汁有少少甜味,調味淡,味道唔出,不過牛肋肉食落鬆軟唔會韌,適量咬口。牛繁温泉丼當然係用珍珠米,飯上有一隻温泉蛋,鋪滿海苔絲同飯
推薦 高質日式燒肉店

Prime Beef Platter

Rib Karubi

Australian Wagyu

大人氣!牛繁温泉卵丼

牛繁温泉丼當然係用珍珠米,飯上有一隻温泉蛋,鋪滿海苔絲同飯素,撈勻蛋汁後好好食,香口開胃,配埋燒肉一齊食真係正到爆!(寫到好想即刻去食返餐)

以後想食日式燒肉不妨試下呢間啊!
  • 大人氣!霧島溫泉蛋飯
2020-04-09 744 浏览
牛繁係尖沙咀金巴利道,門口有個好醒目嘅燈令我無法忽視,唯有入去食下疫情之下,一入餐廳就俾消毒用品俾你食都食得放心d牛繁好貼心,有locker俾你放隨身物品咁就唔怕食完成身成個袋都係燒烤味啦!打開meun有好多牛嘅選擇!啱曬我同我老公💖我哋揀咗牛繁三點盛合 $268一碟有齊上級牛五花、中落牛肋肉同埋特上澳洲胸腹肉!一次過試曬三款!好滿足!勁Juicy!充滿有花蔥燒鹽香牛舌 $98呢款薄切牛舌味道好香,稍微調味過,口感好爽脆!壺漬牛肋條 $108一個壺入面有兩塊牛肋條,兩塊都又長又厚兩塊牛肋條卷成花一樣,仲有三色椒,賣相好靚!壺漬真係味道好香濃!正!真係好得!like 社交平台仲送咗一客💖澳洲和牛里脊肉唔好以為免費就唔掂呀!呢碟和牛里脊肉好入味,入口嫩滑,爆多肉汁!
牛繁係尖沙咀金巴利道,門口有個好醒目嘅燈
令我無法忽視,唯有入去食下
疫情之下,一入餐廳就俾消毒用品俾你
食都食得放心d
牛繁好貼心,有locker俾你放隨身物品
咁就唔怕食完成身成個袋都係燒烤味啦!
打開meun有好多牛嘅選擇!啱曬我同我老公💖
我哋揀咗牛繁三點盛合 $268

一碟有齊上級牛五花、中落牛肋肉同埋特上澳洲胸腹肉!
一次過試曬三款!好滿足!勁Juicy!充滿有花
蔥燒鹽香牛舌 $98

呢款薄切牛舌味道好香,稍微調味過,口感好爽脆!
壺漬牛肋條 $108

一個壺入面有兩塊牛肋條,兩塊都又長又厚
兩塊牛肋條卷成花一樣,仲有三色椒,賣相好靚!
壺漬真係味道好香濃!正!真係好得!
like 社交平台仲送咗一客💖澳洲和牛里脊肉

唔好以為免費就唔掂呀!
呢碟和牛里脊肉好入味,入口嫩滑,爆多肉汁!
  • 壺漬牛肋條
  • 牛繁三點盛合
2020-04-07 446 浏览
吃牛愛好者必食!呢度嘅牛款式多,而且質素真係唔錯,已經食過幾次。叫咗牛小排,夠厚身,有咬口,燒耐少少近骨位更香,牛香更濃。牛肋肉,肥瘦適中,而且肉味好香,肉質唔錯,幾好食。牛五花,呢個食落去油脂比較多,咬落去肉質夠林,夠香口,肥美。除咗牛仲叫咗豬,豬味道都唔錯,好快就熟,夠薄身。燒肉我最鍾意食牛舌,薄牛舌可加香蔥一齊燒,加埋檸檬汁更加好味。餐廳款款肉都好食,鍾意食牛嘅人士真係要來,我都食過好多次了。

吃牛愛好者必食!
呢度嘅牛款式多,而且質素真係唔錯,已經食過幾次。

叫咗牛小排,夠厚身,有咬口,燒耐少少近骨位更香,牛香更濃。

牛肋肉,肥瘦適中,而且肉味好香,肉質唔錯,幾好食。

除咗牛仲叫咗豬,豬味道都唔錯,好快就熟,夠薄身。

2020-04-07 378 浏览
之前在日本的時候曾經吃過一種石燒牛覺得回味無窮,一直都想在香港尋找多一次這種味覺,於是乎就比我找到尖沙咀這間牛繁燒肉專門店今次近近地公司就約咗朋友仔食午餐入到去見到裝修都很有日式風格記得吃飯前先帶一條圍裙先點餐店員就會幫你安排上牛餐牌上面的選擇也蠻多的如果不喜歡吃飯也可以轉冷麵和茶漬飯這裏的沙律,湯都不錯飲品方面選擇了烏龍茶超大杯湯味道都唔錯喎我覺得呢度最特別之處係可以自己去調教牛肉嘅熟度最啱就係我呢啲好鍾意食好熟牛嘅朋友仔啦木屐骨間牛肋肉肉非常之爽口彈牙,而且肉味香濃肉質非常之出,這個就是我喜歡牛肋肉的原因元氣牛五花特級牛肉肉質很淋很鮮嫩細細咬一口牛肉呈現粉紅色因為牛肉已經醬汁醃製好所以燒熟之後只需點一點燒肉汁巳經是滿分之作。套餐還可以加$10配上飯後甜品雪糕一球而我就選擇了豆腐味豆腐滑溜的口感還徘徊在嘴邊整體感覺非常滿意特別是店員的服務值得一讚下次來的時候要試埋其他牛
燒肉專門店
今次近近地公司就約咗朋友仔食午餐

入到去見到裝修都很有日式風格

記得吃飯前先帶一條圍裙

先點餐店員就會幫你安排上牛

餐牌上面的選擇也蠻多的
如果不喜歡吃飯也可以轉冷麵和茶漬飯

這裏的沙律,湯都不錯
飲品方面選擇了烏龍茶超大杯
湯味道都唔錯喎

我覺得呢度最特別之處係可以自己去調教牛肉嘅熟度

最啱就係我呢啲好鍾意食好熟牛嘅朋友仔啦

木屐骨間牛肋肉

特級牛肉肉質很淋很鮮嫩
細細咬一口牛肉呈現粉紅色

因為牛肉已經醬汁醃製好

所以燒熟之後只需點一點燒肉汁巳經是滿分之作。

套餐還可以加$10
配上飯後甜品雪糕一球
而我就選擇了豆腐味
豆腐滑溜的口感還徘徊在嘴邊

整體感覺非常滿意

特別是店員的服務值得一讚

下次來的時候要試埋其他牛
  • 元氣牛五花
The food was alright and the service acceptable up until thebill came. I booked the table through OpenRice with a 15% discount as Iselected the restaurant and it showed the discount on the booking email aswell. However when the bill came, they did not have the discount stating thatit was for 18:15 bookings or earlier only. Even after showing the email, theyrefused to honor the discount. I feel like I was tricked into booking with therestaurant with a promotion that they would not honor. With so
restaurant with a promotion that they would not honor. With so many restaurants
having such difficult time, pulling a trick like that means you get my business
once and never again. There are many other places I’d rather eat at that won’t
lie and cheat to get a dinner booking.
2020-04-05
2020-03-26 294 浏览
豚肉雞肉盛合有三款肉,包括雞臀肉、雞頸肉以及五花腩,不過上碟個擺盤麻麻,每款肉用醬料淹製過,明顯地不需添加任何醬料肉身已經很夠味道,我們自行把肉燒好,花上大概4至5分鐘,每邊翻一翻便大功告成。蔬菜盛合有很多類型的蔬菜,顏色繽紛,包括青椒、甘筍、粟米、冬菇和椰菜等,最令我意想不到的是有一袋用錫紙預先包好的蒜子,快要燒好的時候牛油🧈從錫紙中滲出來非常搶火!椰菜和青椒燒得剛剛好,充滿水份的,粟米還真令我有驚喜,它們雖然烤久了,可是水份仍然保存在粟米粒內,每一粒都非常飽滿。我特別鍾意食佢嘅水冷麵,上面有幾塊蘋果感覺好清新,加埋醋感覺更加健康。最後食咗個抹茶雪糕,抹茶雪糕好濃郁,好有抹茶澀味,好想encore食多球。

蔬菜盛合有很多類型的蔬菜,顏色繽紛,

2020-03-26