2023-07-23
邊爐放題有燒乳鴿食聽過未?😋呢間係我食過最多款式、最高質、最滿意嘅火鍋放題🉐️而且主打係食我最鍾意嘅牛肉😍宜家已經有三間分店:尖沙嘴、觀塘同埋旺角,三個都係好方便嘅地點,早排我同朋友落左觀塘試試佢!Set: SRF美國特級肩胛肉眼片 $298/2個鐘任食佢有3款套餐提供選擇,我地揀左中間價位嗰款,我覺得呢個set係性價比最高💯湯底 加$48就可以轉鴛鴦鍋,可以就晒食辣同唔食辣嘅朋友,我地叫左椰子鍋同沙嗲鍋牛肉類第一樣要食嘅一定係各款牛肉啦,美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱、美國肩胛肉、封門柳等等想食牛花建議食和牛,鍾意濃郁牛味就揀其他牛肉,牛肉愛好者嘅我梗係每款都試晒啦,肉質非常高質新鮮,仲大大塊!乳鴿乳鴿係呢度嘅特色之一,而且燒得好香,肉質嫩滑,無騷味,真係好唔錯!除左QR code落單之外,當然唔少得嘅係自助區嘅食物啦,真係比其他放題火鍋店多好多種類:丸類、菇類、蔬菜類、響鈴一定唔少得啦最吸睛嘅有極長蟹柳、麻辣小龍蝦、鴨腎、各款涼菜、生果等等😍飲品竟然有珍珠奶茶🧋呢個真係太驚喜啦,而且係濃郁嘅奶茶,好有水準!甜品最特別嘅係有芋圓紅豆燒仙草呀,幾飽都一定要食埋佢啦!雪糕驟眼睇有超過10
Set: SRF美國特級肩胛肉眼片 $298/2個鐘任食
湯底
牛肉類
乳鴿
丸類、菇類、蔬菜類、響鈴一定唔少得啦
最吸睛嘅有極長蟹柳、麻辣小龍蝦、鴨腎、各款涼菜、生果等等😍
甜品最特別嘅係有芋圓紅豆燒仙草呀,幾飽都一定要食埋佢啦!雪糕驟眼睇有超過10款,有haagen daz、多款韓國雪糕、雪條、自家製軟雪糕……仲有好多口味嘅慕斯蛋糕
種類多到根本食唔晒,仲有好多好多想食嘅嘢未食就已經飽晒,留待下次再食過!