2019-08-01
熱石燒牛扒,近半年來大熱很多地方都開咗,當然質素有好有壞今日同朋友去咗荃灣買嘢,突然想食,一search之下,發現荃灣都有新店,於是特登走過去食鋪頭位置都幾方便睇成大河道天橋橋底我係天橋搭lift一出就見到店內用了大量日本傘作裝飾,好靚,好有日本feel從以往嘅熱石燒牛扒店一樣先自助買飛,其實咁好有日本feel,五款牛部位價錢都幾抵,每款仲有三個份量俾客選擇之後搵個地方坐低店員會幫你攞走張飛,之後就可以等送餐係呢個時候可以去自助吧嗰度攞沙律同攞飯攞湯牛扒會由師父煎至約一成熟,再放到烘熱至攝氏300度嘅火山石板上面。派餐時香氣四溢,師父煎牛扒時會加自家製和牛牛油,令肉味特別香濃!自己落少少鹽同黑椒調味切開牛扒後利用石板嘅熱力,再煎至你要嘅熟度!牛肋骨排(200g)- 牛仔骨的肉不嬲比軟淋,而且較有油香今日試左最平嘅牛肩肉眼扒,真係$80就食到,而且size都唔細,雖然只是180g,但因為厚身,睇落都幾大件,性價超高
店內用了大量日本傘作裝飾,好靚,好有日本feel
切開牛扒後利用石板嘅熱力,再煎至你要嘅熟度!
牛肋骨排(200g)- 牛仔骨的肉不嬲比軟淋,而且較有油香
牛肋骨排