🇯🇵 自助石燒牛 •白飯、沙律、湯品放題任食🥩 以最高性價比的方式剧扒,推薦大家可試試近年大熱的石燒牛餐廳-牛極。餐廳以自助形式點餐,而且店中白飯、沙律、湯品都是任吃的,必定讓你捧腹而歸。到店後可在自助售票機點餐及付款,牛肉分以美國、澳洲和日本入口為主,再按不同部位和重量定價,價錢豐儉由人。點餐後客人可安心到自助區在不浪費的情況下任意取白飯,沙律菜、牛肉湯、水和餐具,需要的客人更可取便利圍巾遮擋衣服,以免弄污,牛扒準備好後店員會送餐。🥗 沙律菜主要是青椰菜和紫椰菜╴客人可選胡麻醬,或油醋汁。🥘 牛肉湯真才實料,除了青、紅蘿蔔、洋蔥外,竟然還有牛筋腩,讓人充滿驚喜,味道有點像羅宋湯,清新健康。醬汁方面,自助區內提供自家製燒汁、辛辣燒汁和蒜蓉,準備一點蘸牛扒亦不錯。🥩 牛肩排 180g $85女生的話基本上選180g份量便足夠,加上沙律、湯和白飯一定夠飽。由於筆者怕長胖,所以沒有吃飯,但都十分飽足。說回牛肩排,餐廳會把厚切的牛扒表面煎封,上桌時牛扒放在熱石板上滋滋作響,牛扒此時大概1成熟,客人可按個人喜好,自行控制生熟度。牛肩肉富大量肉汁,香濃美味,而且份量十足,實在是抵吃之選。小總結:餐
🇯🇵 自助石燒牛 •白飯、沙律、湯品放題任食

🥗 沙律菜主要是青椰菜和紫椰菜╴客人可選胡麻醬,或油醋汁。

🥩 牛肩排 180g $85

小總結:
餐廳格局帶點日式感覺,與快餐店吃個鐵板晚餐的價錢相若,但可吃到更優質的食物,而且還是半放題形式,實在物超所值,值得一試。

👅 味道:4.7/5
💰CP值:4.8/5
🕴🏻服務:4.7/5
🔰餐廳環境:4.7/5
🍽 餐廳:牛極

🌐地址: 土瓜灣譚公道16-26號長城大廈地下5號舖
2022-06-09
2022-06-11 79 浏览
唔知係咪太掛住日本,入到嚟見到自助售賣機,好似返佐鄉下拉麵店咁,購票後,食物好快上餐。喜歡食牛的,呢度有唔同部位,唔同重量既選擇,又可以按自己喜好控制生熟程度,牛肩用火山石頭燒,完全保留哂肉汁,肉質鮮嫩,好juicy。每份牛餐係半放題形式,可以到自助區任食任飲,有白飯,椰菜絲沙律,牛肉湯。另外上餐時,侍應會有張廚房紙隔住,以免被油煙彈親。最開心係個價錢,唔洗$100😍💫牛肩排(180g) $85

💫牛肩排(180g) $85
2022-06-10 52 浏览
放工想平平地食牛扒,去左土瓜灣牛極食。餐廳內好有日本feel。店員好好人,會喺自助購票機幫助。選左牛肩排180G。牛扒送到黎用張紙巾蓋住唔俾啲汁彈出黎,好貼心。牛肉外熟內生,切開去等佢自己喺石板上慢慢熱熟去。牛肩肉香牛味,唔多筋,口感好。塊石板好夠熱,到我食晒啲牛佢依然係熱辣辣,勁!有自助區任食--飯夠濕潤--蕃茄牛肉蘿蔔湯超好味,飲左3大碗--好多沙律菜講真,牛肩排180G 只係$85,飯、湯、沙律任食,真係好抵食呀!
放工想平平地食牛扒,去左土瓜灣牛極食。

餐廳內好有日本feel。

店員好好人,會喺自助購票機幫助。

選左牛肩排180G。

牛肩排

牛扒送到黎用張紙巾蓋住唔俾啲汁彈出黎,好貼心。

有自助區任食
--飯夠濕潤
--蕃茄牛肉蘿蔔湯超好味,飲左3大碗
--好多沙律菜

蕃茄牛肉蘿蔔湯

蕃茄牛肉蘿蔔湯
2022-06-08 47 浏览
話說有次行經土瓜灣見到呢間店就走左入去試,因為印象中土瓜灣好似無呢類燒肉店。餐牌上有好多種肉可供選擇,我揀左牛肩排入門級別試下先。店內有沙律同湯都係任裝嘅,而我就整左碗沙律黎當前菜先。個牛終於黎啦,塊扒擺左熱石板上面係咁渣渣聲,趁住個石仲好熱,我就切開塊扒方便熟成,之後仲用岩鹽,胡椒粉,愈整愈似台灣夜市個啲骰仔一口牛。好嘅肉其實只需簡單嘅調味已經做到好高質,呢間都係,食落啲肉好juicy,而且熱石保持啲肉夠熱。土瓜灣人想食燒肉可以試下呢間,下次都揀其他牛先。

土瓜灣人想食燒肉可以試下呢間,下次都揀其他牛先。

2022-06-06
親民價 熱石牛扒專門店 🥩牛極好似日本既拉麵店咁 自助購票,付款購票後好快就上餐,由$80起,半放題形式任食飯🍚、沙律🥗同牛肉湯🥣餐具🍴自己拎可以自由選擇牛肉🥩重量及不同部位今次我食既係牛肩排 $85/180g,超細心位上枱時會有張紙阻隔熱油,預防俾熱油彈到自己💗廚師會先將牛肩肉表面煎熟,再放在經焗爐烤至攝氏 300度的火山石上之後再上枱肉既生熟程度自己話事牛肩排的🥩肉質軟腍,切開半鮮紅半熟,漸變色既肉,賣相很好火山石一直熱住,鎖住裡面既肉汁,口感較柔嫩,每口都有豐富既肉汁,八十幾元既價錢,牛肉質素絕對高質枱面都有鹽、黑胡椒及香料提供自助吧有蒜蓉,辛味燒汁同日式燒肉汁俾客人自己選擇自助吧仲有白飯任裝🍚、沙律🥗同牛肉湯🥣沙律🥗菜好新鮮 爽口,有胡麻醬或柚子沙律醬提供牛肉湯 🥣酸酸甜甜 牛肉味重好開胃 入面有好多牛肉紅蘿蔔🥕,鍾意食可以fill多d員工態度友善,主動介紹見佢哋同顧客有交流 食都食得開心自在親民價半放題完全可以食飽飽 有靚牛扒🥩🍞食😋🉑值得下次再嚟
親民價 熱石牛扒專門店 🥩牛極

任食飯🍚、沙律🥗同牛肉湯🥣
餐具🍴自己拎
可以自由選擇牛肉🥩重量及不同部位

肉既生熟程度自己話事

牛肩排的🥩肉質軟腍,切開半鮮紅半熟,
漸變色既肉,賣相很好

枱面都有鹽、黑胡椒及香料提供

自助吧有蒜蓉,辛味燒汁同日式燒肉汁俾客人自己選擇

自助吧仲有白飯任裝🍚、沙律🥗同牛肉湯🥣
沙律🥗菜好新鮮 爽口,有胡麻醬或柚子沙律醬提供

員工態度友善,主動介紹
見佢哋同顧客有交流 食都食得開心自在

親民價半放題完全可以食飽飽
有靚牛扒🥩🍞食😋
🉑值得下次再嚟
2022-05-29 53 浏览
之前堂食過一次 質素還好 係環境方面 有點油煙味重。食完會成身油煙味。。所以今次選擇叫外賣。叫左個5成熟嘅澳洲肉眼。都唔敢有太大期望 始終人地嘅賣點係塊熱石。返到屋企 開個外賣盒 見到啲牛。。先唔評論佢熟嘅程度。。但咁多肥肉同筋 係想點先結果 食晒跟餐嘅沙律同湯。唔會再有下次。
之前堂食過一次 質素還好 係環境方面 有點油煙味重。
食完會成身油煙味。。
所以今次選擇叫外賣。
叫左個5成熟嘅澳洲肉眼。
都唔敢有太大期望 始終人地嘅賣點係塊熱石。
返到屋企 開個外賣盒 見到啲牛。。
先唔評論佢熟嘅程度。。
但咁多肥肉同筋 係想點先

結果 食晒跟餐嘅沙律同湯。
唔會再有下次。
澳洲肉眼

外卖自取
2022-05-12 121 浏览
食日本菜其中一種高質食法就係放係火山石上面,邊烘住邊食~個種耐熱度係比一般鐵板散熱無咁快~不過就算真係凍左都唔驚,因為職員可以幫你換過一塊新板上去,肉熟度就可以自己慢慢調較啦~今次食左180g牛肩扒,有肉筋,爽口的,亦都係任店最平$85就食到~但係質素絕對不減~上面有蛋絲都係甜甜地個種日本蛋絲,打卡都好靚~肉質好juicy,好重牛肉味~自己就返自己喜好去調較熟度,上碟個時都生生地的~肉亦厚身,所以得閒要反反佢,唔好烘死一邊,如果唔係就會出現一邊好生,但一邊熟得滯的局面.....所以我建議可以拎個碗仔拎開舊肉,然後想食個陣先放上去整~可以出去拎汁醬:蒜蓉蘸醬、辛味燒汁、燒肉汁自己配搭。呢間店設有自助BAR,可以任食白飯🍚、椰菜絲沙律🥗、日式洋蔥牛肉湯🥣🧅我想講白飯係粒粒分明,比著平時食的飯味唔同啊~所以就算平時唔多食飯既我都會忍唔住食多幾口!沙律又係又甜又香口,切得好精細,口感好好,一直KEEP住都好想食~而個湯要一讚再讚,好重牛肉味,仲要好多餡料,亦都唔係味精味,忍唔住都不停飲飲飲,咁樣食法真係會變肥婆0.0
食日本菜其中一種高質食法就係放係火山石上面,邊烘住邊食~
個種耐熱度係比一般鐵板散熱無咁快~
不過就算真係凍左都唔驚,因為職員可以幫你換過一塊新板上去,
肉熟度就可以自己慢慢調較啦~

今次食左180g牛肩扒,
有肉筋,爽口的,
亦都係任店最平$85就食到~
但係質素絕對不減~

上面有蛋絲都係甜甜地個種日本蛋絲,
打卡都好靚~

肉質好juicy,好重牛肉味~
自己就返自己喜好去調較熟度,
上碟個時都生生地的~
肉亦厚身,所以得閒要反反佢,唔好烘死一邊,
如果唔係就會出現一邊好生,但一邊熟得滯的局面.....

所以我建議可以拎個碗仔拎開舊肉,
然後想食個陣先放上去整~
可以出去拎汁醬:蒜蓉蘸醬、辛味燒汁、燒肉汁自己配搭。

呢間店設有自助BAR,
可以任食白飯🍚、椰菜絲沙律🥗、日式洋蔥牛肉湯🥣🧅

我想講白飯係粒粒分明,比著平時食的飯味唔同啊~
所以就算平時唔多食飯既我都會忍唔住食多幾口!

沙律又係又甜又香口,切得好精細,
口感好好,一直KEEP住都好想食~

而個湯要一讚再讚,好重牛肉味,
仲要好多餡料,亦都唔係味精味,
忍唔住都不停飲飲飲,
咁樣食法真係會變肥婆0.0
回頭食咗幾次呢間石版牛🤤CP值好高,價錢唔貴,食落又有啲儀式感🤫仲可以自由𢳂沙律🥗、湯🥣同飯🍚今次我叫咗嫩度十足嘅牛柳🤤❤️‍🔥($115/180g)份量都唔細㗎,肉質嫩滑,雖然都有啲根,但切開之後咬落都錯🤤另外,我好鍾意任飲嘅羅宋湯,入面都唔少材料㗎,有蘿蔔、洋蔥、牛肉,牛肉非常軟腍,估計係用咗牛腩😇🌟白飯同埋沙律都係任裝,不過建議大家都係食得晒先好添啦,唔好浪費食物呀🤫

今次我叫咗嫩度十足嘅牛柳🤤❤️‍🔥($115/180g)
2022-05-05 91 浏览
其實係我屋企附近成日都會經過但係總係未能的起心肝入去食前日食完燒肉仲係想再食牛肉不如就一家三口就落去食啦已經接近八點餐廳唔算好多人不過開門就俾佢燒牛肉味吸引咗入邊職員姐姐好好人好內心好有禮貌教我地點用售票機去買飛點完餐就去自助區斟湯 🥣夾沙律🥗轉頭返埋位職員姐姐已經拎牛扒上枱講明牛扒淨係煎咗一成熟其餘靠我哋自己啦最後我食咗一大碗飯、兩碗湯、一大兜沙律#不過美中不足嘅係佢哋嘅抽風系統一半#食完最好即刻返屋企沖涼洗衫
其實係我屋企附近

轉頭返埋位
職員姐姐已經拎牛扒上枱
講明牛扒淨係煎咗一成熟
其餘靠我哋自己啦

最後我食咗一大碗飯、兩碗湯、一大兜沙律

#不過美中不足嘅係佢哋嘅抽風系統一半
#食完最好即刻返屋企沖涼洗衫
180g牛肩扒
180g牛肩扒
2022-04-29 89 浏览
牛極(Gyuugoku Stone Grill Steak)——日式餐廳 和風環境——主打以火山石讓顧客自助煎牛扒——牛扒來自美國、紐西蘭及日本🗾每次佢比我感覺都係好整齊清潔得乾淨店員有禮貌火山石版燒照計應該成間舖頭都係油煙味因為牛嘅脂肪所發出嘅油煙都幾大陣味不過又keep住清新 唔係好覺有以上嘅味道牛肩肉雖然比較多筋但肉味幾重 而且價錢比較開心今日見到一對夫婦帶兩位老人家去食婆婆一開始話 唔熟wor 仲係紅色既 點食呀轉個頭燒熟之後婆婆就話好味道🤣🤣😂😂婆婆好得意啱啱拎出嚟嘅時候係紅色咁先好證明肉汁豐富🤭🤭
——日式餐廳 和風環境
——主打以火山石讓顧客自助煎牛扒
——牛扒來自美國、紐西蘭及日本🗾

每次佢比我感覺都係好整齊

婆婆好得意
啱啱拎出嚟嘅時候係紅色咁先好
證明肉汁豐富🤭🤭
2022-04-24 78 浏览
🍽日式雞扒燒午餐 $55餐廳點餐係用自動販賣機不過通常都會有個staff係隔離幫你點完餐就可以去自助區拎野食自助區有沙律菜 有洋蔥牛肉湯仲有白飯雞扒放上石燒 都幾香口架呢個價錢真係唔知有咩可以投訴
🍽日式雞扒燒午餐 $55

仲有白飯
雞扒放上石燒 都幾香口架
呢個價錢真係唔知有咩可以投訴
2022-04-13 75 浏览
同事介紹一間公司附近新開嘅餐廳blue Monday 真係要食翻啲好嘢彌補心靈嘅不足😂餐廳冇訂座服務好彩咁啱嚟到都有四人枱餐廳以自助服務形式門口有部機安排點餐 提供現金/支付寶等付款方式成功落單就可以坐定定等食啦🥳•餐廳當有洋蔥湯提供 而且幾好味 完全唔係溝水好稀嗰啲😆啱晒男仔嚟 除咗有牛食 沙律🥗白飯都係任裝😂仲有不同醬料可以提供選擇午餐上菜速度都幾快熱辣辣超正😚牛柳夠晒淋牛肉嘅生熟度能自己控制👍🏻餐廳值得再去😚👍🏻•*提提大家 當上菜時 都好多油彈嚟彈去建議大家可以去餐具🍴旁邊拎埋圍裙咁就可以食得開心又放心😇

同事介紹一間公司附近新開嘅餐廳

咁就可以食得開心又放心😇

2022-04-11
180g牛柳
2022-04-05 1051 浏览
土瓜灣呢間🪨石燒牛扒🥩專門店價錢大眾化又高質,而且有得任食白飯🍚椰菜絲沙律🥗同埋任飲洋蔥🧅牛肉湯🥣!佢有好多款唔同嘅🥩牛扒供應,除咗石燒🔥牛扒之外亦有午市 lunch set,梗有一款啱你心水🥰。入面裝修有少少🤏輕工業風感覺,有落地大玻璃光猛乾淨,而且空氣中不停瀰漫着石燒🔥牛味🤤。呢度採用💪自助形式,🍴餐具、醬料等等都係自己拎。洋蔥🧅牛肉湯🥣熱辣辣,一打開個蓋🤩即刻聞到好香嘅洋蔥🧅同牛肉香味。椰菜絲沙律🥗可以配柚子油醋汁🤤或者芝麻沙律醬汁,另外隔離仲有三款牛扒汁醬🥰:蒜蓉蘸醬、辛味燒汁同埋燒肉汁。洋蔥🧅牛肉湯🥣入邊有唔少牛肉🐂,湯幾清澈而且味道濃郁🤤,除咗好香嘅洋蔥🧅同牛肉🐂味之外,仲有少少🤏辛口嘅黑胡椒味添😋!椰菜絲沙律🥗好新鮮爽脆又多汁,配柚子油醋汁🤤十分之開胃又💪健康。石燒🔥牛扒我就揀咗🐂牛肩排,熱石🪨煎住塊牛扒一直發出吱吱聲🤤而且散發出陣陣嘅肉香🥰。🥩牛扒嫩滑,可以自己控制切🔪幾厚同埋🔥煎嘅生熟度😋。除咗🥩牛扒汁醬之外枱面仲有🧂鹽同胡椒俾你調味,我個人就比較鍾意😍燒肉汁,另外沾少少🤏辛味燒汁亦都唔錯!另外我仲自己💪拼砌咗呢個🥩牛扒拼椰菜絲沙律🥗嘅食法添😂!

呢度採用💪自助形式,🍴餐具、醬料等等都係自己拎。

🥩牛扒嫩滑,可以自己控制切🔪幾厚同埋🔥煎嘅生熟度😋。

另外我仲自己💪拼砌咗呢個🥩牛扒拼椰菜絲沙律🥗嘅食法添😂!
午餐
2022-03-27 103 浏览
抵食牛扒 -- 牛極上次食過石燒牛柳之後,覺得幾滿意,今次去土瓜灣買嘢,估唔到都有呢間分店,又可以食肉☺️餐廳唔算好大,不過環境乾淨舒服,座位都唔少,隔得好開,可以放心食。首先響部機度落單,之後搵位坐,自己裝定湯、沙律同飯,呢啲全部任食😊基本上唔洗5分鐘就上牛扒啦,勁快手。今次我點咗180g嘅牛肩排,$85,份量好足。上嚟嘅時候塊扒應該只有兩、三成熟,因為石燒,自己想食幾成就自己再切開係塊石度燒。估唔到最平嘅牛肩竟然咁嫩,好有驚喜,絕對物超所值,下次一定會再幫襯。
抵食牛扒 -- 牛極

2022-03-11 121 浏览
今日路過唔知食乜好。即刻上網睇下呢間牛極係咩料環境都幾乾淨企理!網上既評語都吾差,就即管試下!入到去見到個價錢,又真係吾算貴。100左右 有平有貴!仲要白飯任裝?丫點知 又真係喎!仲有lunch 吾食牛既人都可以黎因為佢仲要豚同雞&鰻魚!叫完野食坐底晍夠3分鐘就已經有野食!速度都相當驚人!叫左個牛柳200g都幾震撼!因為係成塊石板上!本身應該3成熟,之後一邊煎,一邊食,生熟度可以自己話事。牛味重!生熟度就自己喜歡💕超級多種醬汁隨意配搭!白飯任裝!仲有牛肉湯任裝!想講個牛湯真係超級無敵濃!好似望住隻牛飲咁真真正正食到飽先走!性價比都好高!已經決定好下次call齊人馬再食過!同埋可以試埋其他牛!
今日路過唔知食乜好。

即刻上網睇下呢間牛極係咩料
環境都幾乾淨企理!
網上既評語都吾差,就即管試下!

入到去見到個價錢,又真係吾算貴。
100左右 有平有貴!
仲要白飯任裝?丫點知 又真係喎!

仲有lunch 吾食牛既人都可以黎
因為佢仲要豚同雞&鰻魚!

叫完野食坐底晍夠3分鐘
就已經有野食!速度都相當驚人!

叫左個牛柳200g
都幾震撼!因為係成塊石板上!

本身應該3成熟,之後一邊煎,一邊食,
生熟度可以自己話事。
牛味重!生熟度就自己喜歡💕

超級多種醬汁隨意配搭!

白飯任裝!仲有牛肉湯任裝!
想講個牛湯真係超級無敵濃!
好似望住隻牛飲咁

真真正正食到飽先走!
性價比都好高!

已經決定好
下次call齊人馬再食過!

同埋可以試埋其他牛!
午餐