2019-04-07 1358 浏览
香港的buffet質素都一般,呢種半自助式buffet係有質素保證,唔會太差。最近推出的生日優惠更加令我諗都唔洗諗就揀左呢間同我親愛的媽慶祝生日🎂鐘意食羊的朋友唔好錯過燒羊鞍,燒得外脆內軟,肉汁好肥美,無羊羶味又有肉味,真係烤得岩岩好😍生日仲有甜品🍮送,味道就不要抱太多期望,可以影返張相😆沙律甜點吧的甜點有驚喜,芝士餅可以encore 多幾件,仲不時有新甜點出,鐘意食就一定要留意住甜點吧😂
燒羊鞍

燒羊鞍
2019-04-06 1209 浏览
mr. steak晚餐偏貴今日中午黎試下佢個半自助餐每人叫一個main dish 每樣價錢唔同 豐儉由人平平地叫個$百頭嘅紅酒牛肋肉又得貴食差唔多二百嘅肉眼扒又得🍷我地就叫左一個西冷牛 一個肉眼扒都只係相差$30左右即管試下有咩唔同跟餐包一杯咖啡/茶☕️普通叫左杯brew coffee同凍檸茶自助bar食物算多有2-3款餐包可以揀今日個餐湯係南瓜湯奶味重 食到南瓜粒🎃同南瓜熔仲有黑胡椒味出面有沙律菜 新鮮🥗但拌沙律嘅醬汁選擇唔算好多仲有水果沙拉🍏🍎🥒有幾款ham 但都偏咸🍖有冷盤西蘭花同豆角🥦唔新鮮 可能係冷蔵? 冇菜味 而且好老牛油粟米 冇乜牛油味🌽炒雜菌 呢個唔錯!幾好食然後我隻眼就去左d甜品到🍰有個木桶裝住豆腐花 一打開 俾人攪爛曬冇食到然後有個腐竹糖水 唔算好甜 腐竹都足料 唔錯蛋糕有好多款每樣都細細件可以試曬全部味呀!芝士蛋糕最好味其次係tiramisu 之後係brownie 芒果椰絲同芒果蛋糕都一般 太甜!蛋糕以外嘅 朱古力大福 必食!好好食!焦糖牛奶布甸都幾好食 🍮雖然焦糖係消失左好 終於講到個main dish 😹😹😹😹我個肉眼扒冇曬 最後俾個靚少少嘅西冷我我舊貴$30嘅
mr. steak晚餐偏貴

冇食到
然後有個腐竹糖水 唔算好甜 腐竹都足料 唔錯
蛋糕有好多款
每樣都細細件
可以試曬全部味呀!
芝士蛋糕最好味
其次係tiramisu
之後係brownie
芒果椰絲同芒果蛋糕都一般 太甜!
蛋糕以外嘅 朱古力大福 必食!好好食!
焦糖牛奶布甸都幾好食 🍮雖然焦糖係消失左

又唔可以妄下評斷嘅
佢個自助吧嘅質素都唔差
有機會都會再去試吓 希望食到塊肉眼扒
2019-04-05
和家姐慶祝生日, 剛巧看到mr steak推廣買三送一的優惠, 不需三秒就決定惠顧這間餐廳。幸好不需要預約也享用到這個生日優惠。 餐廳環境舒適,位置寬敞, 主菜有十多款選擇, 價錢由百多元至三百元不等。 半自助晚餐包括主菜,自助沙律,甜品班, 餐湯及特選飲品。煙燻燒烤醬英國豬肋排 $218燒烤醬好味, 豬肋排燒得不夠喉,肉質柔軟。美國薄西冷牛扒 $238我們叫了七成熟,肉質也不會太煙韌。燒脆皮德國咸豬手 $238豬手外皮不夠香脆,味道還可以。爐烤諾曼第豬柳扒 $225很意外,豬扒竟然是最好吃的,有點像豬頸肉。如果擔心主菜份量不夠, 自助沙律及甜品班的款式也很多, 一定可以滿足大家的口味, 一定吃得飽。

煙燻燒烤醬英國豬肋排 $218
燒烤醬好味, 豬肋排燒得不夠喉,肉質柔軟。

美國薄西冷牛扒 $238
我們叫了七成熟,肉質也不會太煙韌。

燒脆皮德國咸豬手 $238
豬手外皮不夠香脆,味道還可以。

爐烤諾曼第豬柳扒 $225
很意外,豬扒竟然是最好吃的,有點像豬頸肉。

2019-03-26
生日
2019-03-25 1075 浏览
放假的節奏小妹選擇了Mr. Steak的Semi-buffet Lunch特意12點就來拿位子,因為是平日,一到午膳時間,大批樓上的寫字樓人都會在這裡排長隊了~小妹亦是坐了一會,拿過一輪前菜後,外面就來了一大班人在自助吧大排長龍早起的鳥兒有蟲吃~兩人共點了蟹肉芝士焗法包及帶子香草醬尖通粉外面的前菜、湯、甜品都是自助拿的!超多款沙律選擇小妹每款拿一點點試試看麻醬豆腐、南瓜、木瓜沙拉、青蘋果沙拉都超級好吃期待已久的主菜到了先是小妹點的蟹肉芝士焗法包,呱~比小妹想像中還要大塊哦雖然蟹肉不是很多,但是芝士很濃,還有蘑菇想說,這條法包應該是先塗了牛油再塗醬汁食材,所以牛油味也很香!一點都不膩!超級搭配非常好吃!!!另外一款主菜是帶子香草醬尖通粉也是一絕!!雖然賣相普通,但這個更好吃有三粒連全粒帶子,還有些蘑菇這款主菜的靈魂在香草醬!這個香草醬不會是那種草青味很重的醬汁!反而多了一種牛油香味真的超好吃!!!吃完正餐就到甜品了這裏有多款糕點選擇,還有豆腐花及腐竹糖水小妹就略略拿了幾款和菓子很棒長條型泡芙也不錯!最要讚賞的是腐竹糖水煮得比外面的糖水店更好不會是腐竹跟水分開,是很融的!
放假的節奏

早起的鳥兒有蟲吃~

兩人共點了蟹肉芝士焗法包
及帶子香草醬尖通粉
外面的前菜、湯、甜品都是自助拿的!
超多款沙律選擇
Salad  bar
小妹每款拿一點點試試看
麻醬豆腐、南瓜、木瓜沙拉、青蘋果沙拉都超級好吃

期待已久的主菜到了
先是小妹點的蟹肉芝士焗法包,呱~比小妹想像中還要大塊哦
雖然蟹肉不是很多,但是芝士很濃,還有蘑菇
一點都不膩!超級搭配
非常好吃!!!
另外一款主菜是帶子香草醬尖通粉
也是一絕!!雖然賣相普通,但這個更好吃
有三粒連全粒帶子,還有些蘑菇
真的超好吃!!!
吃完正餐就到甜品
這裏有多款糕點選擇,還有豆腐花及腐竹糖水
小妹就略略拿了幾款
和菓子很棒
長條型泡芙也不錯!
最要讚賞的是腐竹糖水
煮得比外面的糖水店更好
不會是腐竹跟水分開,是很融的!
Salad  bar
  • 帶子香草醬尖通粉
  • 蟹肉芝士焗法包
2019-03-11 2087 浏览
是夜友人生日,眾人提議食半自助餐,剛好餐廳正做3月生日優惠,4人同行,1人免費,我們一行剛好4人。是日餐湯龍蝦湯,好香濃好滑亦夠熱,一連飲了兩碗。轉到沙律吧,最喜歡佢地嘅沙律,多款選擇,食材新鮮,但我今次只食咗一轉沙律,因為要留肚食主菜。主菜我們4人點了兩個美國西冷薄牛扒、煙燻燒烤英國豬肋排、法式香草烤羊鞍扒,賣相唔錯,個人推薦羊鞍扒同薄西冷扒,睇得出亦食得出有心做,唔會求其將啲食物擺埋一碟就算,讚。

是日餐湯龍蝦湯,好香濃好滑亦夠熱,一連飲了兩碗。

龍蝦湯

龍蝦湯
自助沙律吧
法式香草烤羊鞍扒
2019-03-02 1628 浏览
之前朋友喺青衣分店食過, 佢話個lunch 半自助buffet勁抵食, 佢好有興趣再食過所以我就陪佢去,不過今次去葵芳分店半自助lunch buffet,有一個主菜同埋有嘢飲,其他前菜,湯,甜品~就可以系出邊拎~好多火腿啊我每樣都攞咗嚟食好好味甜品都有好多款細細舊,唔怕食滯,可以試晒咁多款~仲有啫喱糖,糖豆腐花,椰絲撻,桂花糕等等,女士們一定好開心~沙律吧,有各款沙律同貝殼意粉~出面仲背麵包啦,湯啦等等我嘅主菜到,我個人比較貪心, 又係樣樣都要食啲,呢碟野見到果下,真係好開心扇貝配埋忌廉汁牛扒細細舊嗌咗七成熟,好有肉汁又柔軟雞扒我被濺到好脆,可惜我覺得個雞扒夠嫩~仲有條腸都好好食,似有少少酒味咁~唔錯唔錯~朋友左個大蝦意大利飯我鍾意個意大利飯,飯粒唔會煮到太硬或或’爛‘我明白佢哋外國人係食硬身啲嘅意大利飯我本身就鍾意啲軟硬適中嘅,所以我覺得岩口味,汁又唔會太乾太濕~兩個人埋單都係3百幾,每人都係百幾,二百都唔洗,真係抵食~

好多火腿啊
我每樣都攞咗嚟食好好味

甜品都有好多款細細舊,唔怕食滯,可以試晒咁多款~

沙律吧,有各款沙律同貝殼意粉~
出面仲背麵包啦,湯啦等等

扇貝配埋忌廉汁
牛扒細細舊嗌咗七成熟,好有肉汁又柔軟
唔錯唔錯~

朋友左個大蝦意大利飯
我鍾意個意大利飯,飯粒唔會煮到太硬或或’爛‘
我明白佢哋外國人係食硬身啲嘅意大利飯

兩個人埋單都係3百幾,每人都係百幾,二百都唔洗,真係抵食~
2019-03-01
2019-02-27 1006 浏览
啱放完假,特別唔想返工😭好在第一日返到公司,老細話請同事們一齊lunch當開年飯🤭心情即刻balance 返小小話說我係第一次食呢間餐廳,嗌左份牛扒 7成熟啲肉唔會好鞋,切開嘅時候入邊有啲汁流出來,睇落去好juicy,食落去都juicy~ 整體來說都滿意☺️好耐無食過食咁豐富嘅lunch 啦😋😋😋charge 足電,繼續開工💪💪
啱放完假,特別唔想返工😭
話說我係第一次食呢間餐廳,嗌左份牛扒 7成熟
好耐無食過食咁豐富嘅lunch 啦😋😋😋
charge 足電,繼續開工💪💪
2019-02-26 743 浏览
一直都好想試但平時門口都好多人終於見到無人就同朋友二話不說衝入去試晚餐有自助salad bar可以出去自己拎salad同甜品野食fill得好快 但味道一般同朋友一齊order 左青口同oyster仲有最重點嘅牛扒除左塊扒好食之外其他都一般
晚餐有自助salad bar可以出去自己拎salad同甜品
野食fill得好快 但味道一般

同朋友一齊order 左青口同oyster
仲有最重點嘅牛扒

除左塊扒好食之外其他都一般
2019-02-18 1283 浏览
帶住兩隻小魔怪,要出街食飯,選擇地點食飯係一件非常之困難嘅事情。因為Mr. Steak 有沙律和甜品Bar, 可以滿足晒兩個小魔怪甜品控。甜品沙津都相當豐富。 睇相喇Main course,我和老公分別揀咗,西冷牛扒以及燒雞。因為哥哥已經超過三歲,所以需要揀個兒童餐。兒童餐是白汁意粉,會跟一杯果汁。喺侍應哥哥上車嘅時候,我仲驚緊兩兄弟會為咗一杯果汁而爭餐飽。原來侍應哥哥留意到兩兄弟,所以佢免費送多一杯果汁俾細佬。 佢都話,怕細佬會冇得飲唔開心。so sweet

so sweet

燒雞
  • 自助沙律
  • 甜品
2019-02-10 1998 浏览
好啦 就用Mr.Steak🐃 做第一篇食評啦俾呢張poster 吸引了 半自助餐 包括任食沙律吧、甜品吧、餐湯沙律吧有成廿款 好吸引 真係可以淨食沙律吧都飽呀Round 1 : 餐包同凍豆腐略勝一籌好啦 依加輪到主菜啦 $168-$298 不等與友人一人一個餐香煎魚柳配黑松露意大利飯:夠多汁 黑松露味強烈 飯粒粒分明 又唔會太硬 魚柳仲有兩塊添 夠晒滿足 夠晒飽如果食晒既話 甜品都食唔落呀美國安格斯優級肉眼扒:今次嘗試7成熟 香味十足 口感一流 有少部分熟了些 建議6成熟或以下亦可 必然配菜薯條 配搭一流是日餐湯:南瓜湯(任飲)是日餐茶:蜜桃茶(一杯)再戰甜品吧 round 2 : 有師傅專責fill dessert 十幾款🧁🍰🍮🍩⋯⋯食完更加滿足 滿載而歸 節日推介提提你:1800唔駛排隊 直入安排坐位 1830開始出現人潮 用餐時間為1.5小時
好啦 就用Mr.Steak🐃 做第一篇食評啦

香煎魚柳配黑松露意大利飯

如果食晒既話 甜品都食唔落呀
美國安格斯優級肉眼扒

南瓜湯&蜜桃茶

是日餐湯:南瓜湯(任飲)
是日餐茶:蜜桃茶(一杯)
甜品吧

食完更加滿足 滿載而歸 節日推介

2019-02-01
沙律吧/前菜
香煎魚柳配黑松露意大利飯
美國安格斯優級肉眼扒
南瓜湯&蜜桃茶
2019-02-08 1027 浏览
個package係有個主菜, 再係出面2得自取D沙律, 小食, 甜品.個主菜龍蝦同扒都OK既, 正正常常. 生蠔係另外叫的, 都新鮮. 白酒不會太差, 易入口, 女仔飲都岩.沙律小食甜品質素都可以. 坐得舒服, 環境都唔錯, 享受晚飯, 談心係一個唔錯既選擇.

2019-01-17 2221 浏览
出哂名價錢合理, 質數好, 種類多既自助餐, 今次就試試個lunchbuffet 先. 已經預早三個星期訂位都要做後備真誇張. 食完之後真係明白點解咁多人訂位呢.食自助餐首先緊係食凍盤先啦, 有專人不停為你開三個品種既新鮮生蠔, 有法國, 美國, 愛爾蘭既生蠔, 即開即食真係又新鮮又美味. 食完生蠔就食下其他海鮮, 有長腳蟹, 青口, 仲有龍蝦添, 認真重本. 再來個沙律, 不同國家的芝士和不同地方的火腿. 另一推介既係火灸佐賀和牛壽司+壽喜燒, 又係即場有廚師煮, 即煮即食相當好味, 佐賀和牛入口溶化, 又滑又有牛味, 讚!又一賣點係原盅花旗參花膠響螺燉湯, 真係超好飲, 真材實料又暖胃, 細細聲講: 我飲左兩盅燉湯呀, 超滋陰!熱盤既蒜蓉蒸扇貝 + 牛扒都係熱辣辣, 好好食. 最後緊係來一轉甜品啦, 咁先圓滿既! D度有個特別服務既係可以為甜品<心太軟> 寫上祝福語, 如果用來示愛既就岩哂啦, 哈哈!!最後我終於明白D間餐廳點解咁多人推, 原因係我食到最尾甜品時, 生蠔區既師傅仲不停開緊生蠔, 海鮮區和所有食物區都仲不停咁出緊食物, 證明D間餐廳係會比你食到超飽

最後我終於明白D間餐廳點解咁多人推, 原因係我食到最尾甜品時, 生蠔區既師傅仲不停開緊生蠔, 海鮮區和所有食物區都仲不停咁出緊食物, 證明D間餐廳係會比你食到超飽為止, 唔似其他餐廳咁唔願出食物同出餐出得好慢.

下次會再來試下個自助晚餐先, 不過真係要預早成個月訂位啦!
2019-01-16 1371 浏览
一直未有時間寫返呢篇聖誕飯聚😂終於的起心肝喇📝X'mas假前已經holiday mood,有日約埋同事一齊飛的🚕落新都會,嚟個Pre X'mas lunch🎉由於即興關係,咩位都冇book,但當日四圍都好多人等位食飯,我承認我巧驚等到3點都返唔到公司😂當我地好徬徨嘅時候,行行下嚟到平時好多人等位嘅Mr.Steak竟然冇咩人等位😳唔洗考慮,即拎飛兼留守喺到等,好彩10分鐘左右就有位😌當日set lunch價錢正常,唔覺有特別加價。呢到嘅自助沙律bar選擇唔少,多款選擇又好味,一直深得我喜愛❤️仲有湯飲😋⭐️英國豬柳•蔓越莓蘋果醬 HKD$138厚切豬柳,肉質鬆軟,配蔓莓醬酸酸甜甜,中和肉食帶嚟嘅漏滯感覺。⭐️香煎精選魚柳•青口甜椒忌廉汁 HKD$152魚柳火喉啱啱好,好滑,但味道有啲腥。------------------------------總括嚟講,一個餐$200都唔使,仲有高質salad bar任食,真係幾抵!
一直未有時間寫返呢篇聖誕飯聚😂終於的起心肝喇📝

當日set lunch價錢正常,唔覺有特別加價。

仲有湯飲😋

⭐️英國豬柳•蔓越莓蘋果醬 HKD$138
⭐️香煎精選魚柳•青口甜椒忌廉汁 HKD$152
魚柳火喉啱啱好,好滑,但味道有啲腥。
2018-12-21
1K
2018-12-30 1877 浏览
與表姐們食節日lunch,難得大家取空食個豐富午餐,新都會廣場是我們三人最新的聚腳點。今次來到Mr. Steak 食半自助午餐,有南瓜湯、沙律菜、甜品及麵包任君選擇,主菜叫了西冷牛扒同海鮮長筒粉,味道都叫中規中矩,算合格啦~先講西冷牛扒,本想同職員說7熟成,點知職員說廚房已定5成熟。可惜牛扒上擡時牛扒只得3成熟,我們立即叫職員再煎熟一點,到最後時煎到9成熟,肉質還keep到肉嫩,有牛肉味,算可以啦~而海鮮長筒粉味道都算ok, 都creamy夠熱,長通粉彈牙,蜆肉都清甜,不過沒什麼驚喜。其實最主要都係同表姐妹們聚會,傾下計,沙律菜夠新鮮已經很足夠。

2018-12-25 1396 浏览
食個聖誕大餐 過個快樂聖誕Mr.Steak有semi buffet 加主菜Semi buffet 都多選擇Semi buffet bar枱仲擺哂雪人裝飾添好有聖誕氣氛首先有麵包同湯之後有大量冷盤行到最尾就有啲甜品返到埋位就可以食主菜啦一班人一齊食就最開心主菜又牛又豬肋骨仲有pasta多人食咩都試到啲 好滿足肉類就不嬲有保證啦Pasta 都唔錯呀Mr.Steak佈置得又有氣氛 野食又好食 聖誕真係最緊要係開心啦希望大家都有個Merry Christmas la
食個聖誕大餐 過個快樂聖誕
Mr.Steak有semi buffet 加主菜