同朋友落去長沙灣搵野食, 發現呢間牛大哥大開店無耐決定入去一試, 點知, 真係唔食由自何, 一食食過番尋味, 一食就keep住到而家係幫襯左3次好味到真係連好少上黎寫食評既我都忍唔住手要讚揚一下。入正題先, 先講吓間店既內部內修, 夠光猛d枱有閃石feel, 最緊要係有兩部大電視, 而每個卡位仲有獨立電視第一次幫襯揀左坐大枱, 之後兩次就揀左坐卡位, 因為可以有獨立電視自己揀台轉黎睇d餐具亦好用心, 唔同既食物用唔同既器皿上碟, 有部份器皿既樣都幾特別吓以下係強烈推介真係唔點唔得既鎮店之寶好喇, 終於到戲肉, 就係d野食, 真係食到我地成班友仔食指大動, 口部運動停不了響鈴卷, 又脆口又香口, 必點之作(經理提示滾5秒即食最正)墨魚滑, 都係我地班友仔既最愛, 因為夠晒爽口彈牙個湯底真係陣陣飄香, 次次黎都會揀個雞煲湯底, 仲要係必點果隻, 夠香藥味唔少得就係呢間鋪既主角, 牛肉, 我地成班食肉獸次次都會點解2-3碟, d牛肉入水即溶真係前所未有以前打邊爐所打既牛肉真係完全唔上道, 同朋友食過牛大哥之後, 食過佢地既牛肉, 已唔想再食其他火鍋店既牛肉因為試詔最好既已忍受唔到並他參差質
牛大哥其非浪得虛名, d牛肉真係正到無倫, 次次黎都叫兩碟, 滾10秒即食, 正
是日點既湯底係皮蛋莞茜&宮廷靈芝醉雞鍋, 一定要點呢個宮廷靈芝醉雞鍋湯底, 真係香到震,好好味,正正
順德手打魚滑, 真係食得出同其他打邊爐店係有好大分別, 爽口彈牙到同朋友鬥快咁撈係咁撈黎食
呢個必點之作, 次次黎都一定點, 落湯5秒即上入口, 真係香脆到可以一個人食晒成碟
同朋友落去長沙灣搵野食, 發現呢間牛大哥大開店無耐

好味到真係連好少上黎寫食評既我都忍唔住手要讚揚一下。

以下係強烈推介真係唔點唔得既鎮店之寶
墨魚滑, 都係我地班友仔既最愛, 因為夠晒爽口彈牙

因為試詔最好既已忍受唔到並他參差質素既肥肉

第一次幫襯時, 係夜晚7點半到入座, 5人埋單約650到

第二幫襯時在9點半後入坐, 所以有discount

故第三次都係約9點半、10入坐, 因為想有discount再食多d野

總言, 次次食都有唔同既驚喜, 基本上呢個冬天, 有左呢個重大發現之後就成日約埋落去打邊爐!試過左牛大哥, 我已無再去牛x星食了
因為論食物質素認為牛大哥確實技勝一籌

2011-01-10
2011-02-13 33 浏览
已經係第二次同屋企人黎牛大哥打邊爐,上次掛住食唔記得影相今次點都忍下口影完先食^^,牛大哥個老板好似係買手黎唔怪得佢d野食咁新鮮尤其佢d牛肉真係好好味 yummy!!
好多膏既肉蟹
  • 牛肉
  • 稻庭烏東
  • 象拔蚌刺身
2011-01-28 10 浏览
肥牛好掂,食物好新鮮,桌面設計好特別,服務員工作態度認真。每一個卡位都小電視,老板話可以自選節目頻道,打邊爐除左個爐緊要,最重要係好的環境同朋友一邊食一邊傾 正……
新鮮食材
2011-01-20
新鮮食材
  • 好多肥牛選擇
2011-01-25 15 浏览
明天係我的生日, 朋友們預早一天與我慶祝! 兩星期前在新假期見到介紹呢間火鍋店, 呢肥牛勁吸引, 就叫朋友一齊黎試吓! 今次真係好好食, 好想再去, 但我竟然係第一個寫食評....特級手切牛肉, 勁正!! 無令我失望!!五寶丸, 包括蝦丸, 牛丸, 豬肉丸, 綾魚丸, 仲有一款唔記得係咩....三文魚, 象拔蚌刺身好抵食呀~仲好鮮味~珊瑚蚌, 好鮮甜呀~即叫即炸的炸腐皮, 職員叫我地唔好煮超過十五秒, 真係好好味, 呢個係我既至愛!!

特級手切牛肉, 勁正!! 無令我失望!!

三文魚, 象拔蚌刺身好抵食呀~仲好鮮味~

珊瑚蚌, 好鮮甜呀~

牛肉勁鮮味, 肉質爽甜! 仲有我最愛的即炸腐皮卷呀~~
2011-01-21
庆祝纪念
生日
牛肉勁鮮味, 肉質爽甜! 仲有我最愛的即炸腐皮卷呀~~
  • 手切牛肉
  • 三文魚
  • 象拔蚌刺身
  • 即炸的炸腐皮
剛剛個星期日同d friend去長沙灣元洲街見到間新開0既火鍋店個門面都好似幾ok就同班friend一行8人去試下佢啦! 平時我就去佐敦個間牛皇星多d,因為小弟係一個牛痴無牛不歡! 睇下佢係唔係d牛禁好食. 佢個經理介紹我地8個人叫左2個鍋一個牛骨一個雞鍋,佢話個雞鍋一鍋2食就試下啦!跟住一定係叫牛肉啦! 個經理又話佢地個老細係做牛肉批發保正一流, 不過都係半信半疑睇下點. 之後d friend又叫左d象拔蚌三文魚同大蝦刺身,5寶手打丸,菜,炸腐皮卷,大蝦............我都唔記得叫左d乜啦! 一枱都係! 先試下個牛骨湯底, 好鮮味正!!!! 因為都好肚餓一口就食左個炸腐皮卷,ok阿! d炸粉唔係好多ok! 之食d可以快食野, 試下個雞鍋,佢好似出面d四川雞鍋禁先食左d雞,d雞都好滑好入味,之後就加d湯入去做火鍋都幾ok! 重頭戲啦牛肉~~~睇d顏色我就知佢老闆冇點我啦! 跟住拖拖水一入口,好有牛味同佐敦食開個間有得比! 好似重好少少! d刺身比我想像好好多,因為一般火鍋店d刺身都係跟野賣一般都係痳痳,不過依間d刺身好新鮮有d似食近日本料理! 佢地係做火鍋定日本菜嫁??? 個手
跟住一定係叫牛肉啦! 個經理又話佢地個老細係做牛肉批發保正一流, 不過都係半信半疑睇下點. 之後d friend又叫左d象拔蚌三文魚同大蝦刺身,5寶手打丸,菜,炸腐皮卷,大蝦............我都唔記得叫左d乜啦! 一枱都係! 先試下個牛骨湯底, 好鮮味正!!!! 因為都好肚餓一口就食左個炸腐皮卷,ok阿! d炸粉唔係好多ok! 之食d可以快食野, 試下個雞鍋,佢好似出面d四川雞鍋禁先食左d雞,d雞都好滑好入味,之後就加d湯入去做火鍋都幾ok! 重頭戲啦牛肉~~~睇d顏色我就知佢老闆冇點我啦! 跟住拖拖水一入口,好有牛味同佐敦食開個間有得比! 好似重好少少! d刺身比我想像好好多,因為一般火鍋店d刺身都係跟野賣一般都係痳痳,不過依間d刺身好新鮮有d似食近日本料理! 佢地係做火鍋定日本菜嫁??? 個手打丸都好動L ok好食! 整體都好好食, 有驚喜! 不過佢地送個d紅豆沙就一d沙都冇,我都係去隔離松記食糖水好過! 交通都算ok,我個friend嫁車就泊係對面油站後面美居中心有個停車場. 重有如果9:30後有8折~~!!! 不過我地去個時係7點所以冇折啦!
2011-01-23
  • 牛肉