2021-07-17
火鍋來講我都幾鍾意台式火鍋鍾意佢配料選擇特別多,今次就去左超人氣嘅牛大人試試!觀塘呢間分店都幾方便,好近地鐵站,我地夜晚7:30去到都好旺場,不過坐位大多數都係卡位,坐得幾闊落😉我哋就揀咗最貴嗰款澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐 $298 (17:00-21:30),19:30前離坐/遲d 21:30後入坐就會平少少,小童/長者就$198,我地揀呢個套餐餐肉類同配料選擇最多,而且一開始就先送我地每位澳洲M9和牛牛丸2粒,真係特別彈牙同重牛味,正呀😍!而湯底就有成10款選擇,全部都好有台式風味我地就揀左比較特別嘅鳳梨雞鍋,湯底好清甜,帶點鳳梨香,仲好足料,有成半邊雞在內架!而其他火鍋配料都可用手機掃QR code 自助下單,好方便!大家可任叫任食到飽,自助區外面仲有不少蔬菜、配料、醬汁、飲品可自取架😉!肉類方面我最推介澳洲和牛M5牛肩卷 ,牛味重得來肉質仲好嫩滑,油脂分布亦好平均,忍唔住都encore左幾次,仲有美國SRF極黑和牛下肩胛都係必食,肉味超濃的😋!除咗各式牛肉同火鍋配料,另有仲有d台式特色小食,如梅甘酥脆薯、士林鹽酥雞、糖醋甜不辣等等,味道都不錯☺️!飲品方面呢度嘅選擇都幾多,
鍾意佢配料選擇特別多,
今次就去左超人氣嘅牛大人試試!
觀塘呢間分店都幾方便,好近地鐵站,
,19:30前離坐/遲d 21:30後入坐就會平少少,
而湯底就有成10款選擇,全部都好有台式風味
我地就揀左比較特別嘅鳳梨雞鍋,
湯底好清甜,帶點鳳梨香,仲好足料,
飲品方面呢度嘅選擇都幾多,仲有幾款牛大人自家嘅冷泡茶,試左白桃烏龍,都幾香,可以解吓膩,
另外like 佢地FB/IG仲有杯金鑽愛玉冰送,好多愛玉加上金鑽鳳梨果肉,入口好清爽冰涼,酸酸甜甜 ,好開胃🤗!
最後甜品就有每人一杯movenpick雪糕/台中仙草凍,食完甜品超滿足呀🥰!