2021-09-14 40 浏览
作為依家喺香港最受歡迎嘅台式火鍋餐廳,每一間分店都大排長龍嘅牛大人,我點都要去朝聖一下啦!今次係第一次嚟觀塘分店,之前都去過其他牛大人嘅分店,觀塘分店相對於其他分店,比我嘅感覺首先係個環境比較寛敞,每台座位都有足夠嘅間距同其他食客保持適當嘅社交距離,就算而家要除口罩食飯我都係覺得安心又放心嘅。除咗環境寛敞之外,裝修都唔錯,感覺上呢一間係比較高級,需要每款食物逐樣收費嘅火鍋店,但牛大人就出晒名任點任食得來,質素都高嘅一間台式火鍋餐廳,所以其實餐廳環境裝修同埋餐廳定位都幾切合,仲要價格相比起其他高級火鍋店更加平。今次所叫套餐係極上和牛套餐,配搭藥膳湯底,但因為我朋友唔鍾意食芫荽,所以餐廳方面都好貼心咁安排咗走芫荽嘅藥膳湯底,非常稱心滿意。大家可以睇吓啲圖片,藥膳湯底非常濃郁,藥材都非常多,我試左幾啖湯完全感受唔到味精,淨係感受到藥材帶來嘅淡淡清香。打邊爐,點少得飲酒?今次我就叫咗兩杯手工啤,個名叫做流水落花,都幾好飲幾得意,味道好清新唔似一般啤酒咁好重麥味又帶苦。牛大人不嬲都出名在,出邊飲品專櫃嘅飲品款式非常多,而且自助吧方面嘅食材種類都非常多,而且新鮮。雖然我都會主力去用手機點菜,不過呢

牛大人不嬲都出名在,出邊飲品專櫃嘅飲品款式非常多,而且自助吧方面嘅食材種類都非常多,而且新鮮。雖然我都會主力去用手機點菜,不過呢方面都不得不讚牛大人係一間非常有誠意嘅餐廳。

叫咗個極上和牛套餐,當然要點返幾款唔同種類嘅和牛試一試,其實牛肉方面就算無論咩餐廳都好,最緊要都係食材新鮮已經好食咗一半先,牛大人叫得自己做牛大人,當然係牛肉食才處理個方面都有非常高嘅水準,食牛有肉味,打邊爐亦有湯味。

食完質素高嘅黃牛之後,勵德呢一間台式火鍋餐廳,當然唔少得叫叫一啲台灣有名嘅食材,除咗台灣腸之外,水蓮呢一款蔬菜,喺香港都比較上看見,我每次黎牛大人都一定必食!基本上我同朋友講,去得牛大人一定要食水蓮,唔食嘅話唔好同人講過自己去過牛大人。

除咗水蓮之外,豬血糕呢一款咁有台灣風味嘅食材,當然唔可以放過,食落咬口有香味,唔錯唔錯,必點推介!

除咗一啲台灣嘅食材,其他種類嘅色彩當然我哋都要試吓啦!呢一款沙白我都幾推介,坦白講我冇諗到係一間任叫任食嘅火鍋餐廳入邊,食到呢一種質素。首先無沙,食落非常鮮甜,而且有返咁上下size,喺牛大人食到呢一種質素我絕對冇嘢好挑剔。

當然我哋都叫咗好多唔同種類嘅食材啦,仲有例如豆腐啊,鯇魚啊,同埋其他林林總總,當然我都唔逐樣去介紹啦,不過總括依然其他嘅食材都好好食!牛大人都真心值得咁多人去排隊!
2021-09-13 55 浏览
牛大人愈開愈多分店! 今次去最新的觀塘分店 空間感很大!  同樣都是任吃任喝  完全是大滿足! 外面主要分為配料區、醬油區和飲料區~ 配料區主要是各式丸類和蔬菜 應有盡有 而醬油區亦有大量醬汁選擇 還有提供獨立包裝麵和滷肉飯 最後少不了當然是我的最愛 超多款口味的冷泡茶! 🔻🔻🔻🔻🔻✨極上和牛吃到飽 ($258) 湯底我們選了阿嬤養生濃湯鍋 以大骨原湯做基底 而且裡面超多蔬菜  裡面還有多種養生藥膳 令到湯底十分香濃!  為了吃高質和牛  我們選了最貴的套餐 套餐會送2顆和牛牛丸 牛味十分濃郁而且彈牙~  ✨澳洲和牛M5牛肩卷 牛肉肉質軟嫩 而且脂肪比例較少 真正做到啖啖肉 亦有很香濃的牛味 ✨安格斯牛柳粒 厚切牛柳粒 少脂肪 肉質同樣軟嫩 ✨豬雪花肉片 厚切豬肉片 口感爽口彈牙 亦有香濃肉味 ✨特別推介:梅甘酥脆薯 蕃薯粒上加了甘梅粉  令蕃薯更為突出 每次都會吃2碟🤪✨白桃烏龍 每次吃牛大人都會選這款 白桃味淡而香 令烏龍增添特色 ✨甜品:Movenpick雪糕/ 台中仙草凍 Movenpick雪糕有巧古力、草莓和奶凍口味! 我個人則喜歡他的仙草凍 滑嫩的仙草上加了花生、椰果、珍珠

🔻🔻🔻🔻🔻
✨極上和牛吃到飽 ($258)

✨澳洲和牛M5牛肩卷

蕃薯粒上加了甘梅粉  令蕃薯更為突出 每次都會吃2碟🤪

✨白桃烏龍
每次吃牛大人都會選這款 白桃味淡而香 令烏龍增添特色

甜品:Movenpick雪糕/ 台中仙草凍
Movenpick雪糕有巧古力、草莓和奶凍口味! 我個人則喜歡他的仙草凍 滑嫩的仙草上加了花生、椰果、珍珠和紅豆 配料非常豐富!

🔺🔺🔺🔺🔺
📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)
🗺 觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓
去到觀塘世貿中心玩劇本殺活動,夜晚就提早已經book定牛大人打邊爐,開心一下。觀塘分店第一次嚟,估唔到都幾大間!我哋就揀咗比較限定嘅藥膳牛蒡湯底,裏面仲有好多芫荽,香味十足,味道少少鹹香都幾清新。本身我都好想食麻辣燙,因為之前喺其他地方食過幾好食,但係最近皮膚敏感就唔敢叫,不過我都叫咗同之前同麻辣湯底好match嘅食物包括牛媽秘製滷水同埋糖醋甜不辣呢啲小食。秘製滷水相當之入味,我自己就會建議再放湯,安全一些,同樣香味十足。糖醋甜不辣口感好得意,有輕微口感而且甜甜地,係比較特別嘅小吃叫咗最貴個餐,當日會少得和牛牛丸,牛香十足,仲好彈牙,一人兩粒好好食。牛方面梗係嗌最貴嗰啲,包括有澳洲M5和牛,牛小排及封門柳,我最鍾意就係M5牛,睇相其實已經見到脂肪分布好平均,正到不得了。飲品方面除咗出面有好多款式嘅台灣飲品之外,仲有啲係自家製嘅茶,我最鍾意就係白桃烏龍,香味十足但係係無糖茶非常健康。仲有其他例如桂花烏龍,洛神花,菊花普里等等。想飲甜野嘅就可以考慮order金橘檸檬或酸梅湯等等。亦有很多台灣必食菜例如水蓮菜口感爽口,麻辣鴨血都係我心水,彈性十足,而且充滿鹹香。另外也有很多海鮮選擇包括海蝦、

亦有很多台灣必食菜例如水蓮菜口感爽口,麻辣鴨血都係我心水,彈性十足,而且充滿鹹香。另外也有很多海鮮選擇包括海蝦、蜆、鯇魚等等,都夠鮮味,而且蜆粒粒都會開口。

另外都好鍾意佢有唔同餃子,雖然有啲已經售罄,但係仲有台式蝦餃,韭菜餃子等等,個皮都好特別,唔算薄但係都好滑。

食到最後仲有甜品,估唔到除咗movenpick之外仲有限定哈根達斯菠蘿雪糕,朋友就揀咗呢款。另外因為已經比較夜,限定嘅台式甜品裏面有珍珠、涼粉、椰果、紅豆及花生等等,非常豐富,得返最後兩份都俾我哋攞埋,物以罕為貴!
2021-09-12 64 浏览
好嘢超級開心又去食牛大人🐮😚今次去試觀塘嘅新店💮~今年四月份開喺鱷魚恤中心直情係APM隔離超方便✌🏻😍可能因為係新開嘅關係,星期日去到居然等左唔洗15分鐘😱😱 而佢嘅觀塘店限定就係藥膳牛蒡鍋啦~不過今次就試咗佢嘅濃香蕃茄湯🍅同埋台灣鳳梨雞鍋🍍🐥😘.真係不得不提佢嘅番茄湯濃郁到就咁飲都超正!勁重蕃茄味😍差啲唔想放嘢入去淥🤣🤣淨係想飲湯飽 至於佢嘅鳳梨雞鍋就有大大隻半隻雞!主要都係雞湯嘅味道但吞落肚就有D鳳梨香🍍飄出黎😚最估唔到入邊居然有幾隻大蜆!相當唔錯🤩.另外應該都係觀塘店限定既有台灣滷肉飯!同其他滷肉飯唔一樣既係佢哋轉左選用牛肉製作,八角味好重,主要甜甜地尾尾再少少辣😚值得一試~但就唔好不咁多飯啦🤣😂要留返個胃食火鍋呀~.至於火鍋食材方面大致上同之前去食尖沙咀店嘅差唔多~當然絕對推介都有澳洲和牛爆汁牛丸+澳洲和牛M5牛肩肉啦😘其實牛小排都好好食~當然小食嘅甘梅脆薯同埋皮蛋豆腐都係一定要食嘅😛😛如果去開觀塘就可以上嚟碰吓運氣可能唔使點排隊呢🤗😋
2021-09-10 73 浏览
有食過牛大人嘅都知道,基本上你唔book枱都唔會有位。尤其是觀塘分店係特別多人,7點去到已經掛住「今晚已滿座」嘅牌子,就算book左都要稍侯一陣子,所以建議就算有訂枱都早五至10分鐘到。新品酒類除左啤酒「落花流水」之外,更推出了「小米釀」🍶,佢有啲似sake嘅味道,口感好薄好易入口又好順滑,米香味濃又好醇厚🥰,酒精濃度唔算高,幾適合女士們一試🤗除左打邊爐外,呢度嘅熟食都非常之滿足。我對台灣腸好有要求,而牛大人嘅台灣腸真係台灣直送 😍一定要食返四五條先至停到口!鹽酥雞我都幾推介,即叫即炸香脆內軟多汁! 至於火鍋嘅牛肉方面,建議安格斯同埋S R F極黑牛板腱 必食和encore之選,另外牛小排肉味都非常濃郁。order少少牛媽秘製滷牛筋牛肚滾湯底。會令到其他肉味更加突出!呢度嘅茶係可以無限量攞,極力推介白桃烏龍,一路食肥牛一路飲呢啲自家品牌嘅茶消滯解渴一流。至於醬汁可以用佢調好咗嘅牛大人牛肉汁,另外再加多少少炸蒜咁已經好足夠😁

除左打邊爐外,呢度嘅熟食都非常之滿足。
鹽酥雞我都幾推介,即叫即炸香脆內軟多汁!

2021-08-20
2021-09-10 107 浏览
閑日過嚟基本上唔洗排隊,填完紙仔就入得去觀塘嗰場都幾大下,午市價錢亦相當抵食,便便地就有唔同嘅特色小菜食我點左最便嘅放題套餐,就已經有多達3款滑可以點。但有一點需要改善嘅係,觀塘場嘅菜就唔太靚啦,個次去,好多娃娃菜都有黑點,夾極都係咁,呢到就要扣分啦叧外呢到嘅餃子送到上黎係爆開哂,甩皮甩骨嘅,煮完之後得翻舊肉。但總括而言,唔太洗排隊,咁嘅價錢就有咁多種類嘅野食食,就已經算唔錯啦個人就私心推薦牛湯,又濃又鮮甜,落個麵落去食落超入味!
閑日過嚟基本上唔洗排隊,填完紙仔就入得去
我點左最便嘅放題套餐,就已經有多達3款滑可以點。

個人就私心推薦牛湯,又濃又鮮甜,落個麵落去食落超入味!
終於黎到觀察牛大人分店,一早BOOK定位,唔洗排隊,餐廳環境寬敞舒適,店內採用QR code 落單,湯底有成8款咁多,仲有自助區多款火鍋配料,又有醬料區。湯底要左養生鍋,點了澳洲極上和牛吃到飽套餐,120分鐘,呢個套餐包括澳洲和牛M5牛肩卷,安格斯一口牛肉粒,安格斯牛小排同埋手切封門柳,M9和牛牛丸兩粒,澳洲和牛既油花分佈均勻,肉質嫩滑軟,仲點了美國PRIME極級肩里肌,勁吸引架😍仲有好多台灣小食,滷牛肉飯,台式腸、鴨血、鹽酥雞、蛋餃、甜不辣😍牛媽秘制滷牛筋、牛媽秘制滷大腸牛媽秘制滷牛肚、干貝鮮魚漿、蟹籽墨汁漿大量台式飲品提供,冷泡茶係自家製👍🏼有桂花烏龍,桃烏龍😄

大量台式飲品提供,冷泡茶係自家製👍🏼有桂花烏龍,桃烏龍😄

2021-09-09
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
2021-09-07 45 浏览
牛大人即使開咗咁耐都重係咁難book位. 今日終於到我試試佢揀咗SRF極黑牛吃到飽配藥膳牛蒡鍋湯底個湯底有淡淡甜味. 芫茜味就比較重. 啱晒芫茜愛好者見到個飲品櫃真係會選擇困難. 好欣賞佢有台式既茶飲. 啱晒解膩2款牛肉肉味都算濃. 但我比較鍾意美國SRF極黑牛板腱佢既油脂比較多.食落口有少少溶既感覺推介佢嘅墨魚滑. 爽口彈牙另外重有不同既台式小食供應. 例如鹽酥雞、小香腸、甜不辣等等. 可以一解思鄉之愁🥲打邊爐點可以無啤酒😍叫咗2杯流水落花啤酒. 入口帶有花香味. 非常易入口. 啱晒女仔飲最後餐廳會送每人一盒movenpick雪糕,完美既ending❣️

揀咗SRF極黑牛吃到飽配藥膳牛蒡鍋湯底

個湯底有淡淡甜味. 芫茜味就比較重. 啱晒芫茜愛好者

2款牛肉肉味都算濃. 但我比較鍾意美國SRF極黑牛板腱
佢既油脂比較多.食落口有少少溶既感覺

推介佢嘅墨魚滑. 爽口彈牙

2021-09-06 67 浏览
牛大人愈開愈多,今次去到佢地既觀塘分店☺座位好寛敞,而且自取區位置都夠闊,唔使搞到好多人逼住一齊排隊拎野食🤣今次揀左台灣鳳梨雞鍋湯底,一黎到飲啖湯先~好鮮甜😋因為裏面都好足料,有原隻雞加埋苦瓜同娃娃菜等配料,同埋一路打邊爐都唔會過鹹嫁~套餐揀左澳洲極上和牛套餐,貪佢地選擇最多,當然牛魔王亦可以瘋狂嗌澳洲和牛M5牛肩卷😍K encore左幾次,幾次既質素都一樣咁好🤣油花好平均牛味又濃郁,唔點醬都夠哂味🤭仲好Juicy添吖~唔少得女士養顏恩物花膠啦,厚身又彈牙,補充骨膠原岩哂~另外肉類選擇仲可以揀安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、豬雪花肉片等,如果係食肉獸既話真係岩哂!套餐仲會附近牛丸,想講果款牛丸真係好好味🤣🤣勁爆汁!同埋千祈唔好唔記得點佢地既招牌牛媽秘製滷味-牛筋、牛肚同鴨舌~幾惹味的!咁小食仲有甜不辣、甘梅炸蕃薯、皮蛋凍豆腐等,等個爐滾可以食住先☺當然唔少得出面自助區既豐富配料啦,丸類到蔬菜無論係大路野定台灣特色配料都有😝K就比較鍾意佢地芋頭貢丸、鱈魚丸、窩荀、魚腐;落單既話仲有更多特色配料,好似士林豬血糕、真味牛肉漿、屏東水蓮菜、牛媽秘製滷大腸、同各類手工餃咁~其實一次唔

當然唔少得出面自助區既豐富配料啦,丸類到蔬菜無論係大路野定台灣特色配料都有😝K就比較鍾意佢地芋頭貢丸、鱈魚丸、窩荀、魚腐;落單既話仲有更多特色配料,好似士林豬血糕、真味牛肉漿、屏東水蓮菜、牛媽秘製滷大腸、同各類手工餃咁~其實一次唔會試得哂。

觀塘店既麵食區有重點既王子麵、雞絲麵、烏冬同新竹米粉,大家可以諗下留唔留肚食🤭飲品就梗係佢地既手工飲品啦,無得輸嫁啦~今次仲點埋流水落花啤酒,啤酒味道中隱隱透出蜜甜味,打邊爐飲下啤酒真係好爽🤪

甜品當日有Movenpick、Haagen Dazs特色口味雪糕同台灣招牌甜品仙草凍!食埋甜品就夠哂滿足

2021-09-05 62 浏览
牛大人越既越多分店依間打邊爐越開越多🤩忍唔住再黎食🤪同之前一樣要排隊😳一係就提黎拎位,估唔到隔左甘耐人龍都無減少.今次叫左最貴既澳洲極上和牛餐🤫啲牛都幾好,唔會話太肥同好有牛味😇唔想食甘貴都有平啲既牛餐食架🤣.野食除左牛🐮之外,依到既醉雞🐥都好唔錯,仲要係滑雞❣️同好入味tim ,依到仲有好多台灣既野食🤣好似啲滑呀,餃子🥟都係台灣黎架😳仲有出面超市都買唔到既王子麵🤤有啲似好似去左台灣甘呀‼️.野飲除左茶之外,仲有啤酒🍻,一邊打邊爐,一面飲啤酒真係另一番既享受呀🤤
牛大人越既越多分店
2021-09-03 67 浏览
之前食過 #牛大人 唔錯,加上好耐都冇打邊爐,所以又去食了☺️。今次湯底選擇 #台灣鳳梨雞鍋,有原隻雞、蜆、魚干、苦瓜等,飲落都幾清甜。吃到飽套餐最豐富係 #澳洲極上和牛餐🐂,仲送 #澳洲和牛牛丸 2粒,食落爽口彈牙兼充滿肉汁,如果有多啲就好了。今次鎖定目標主力食牛,呢個餐就啱晒。我最鐘意食 #澳洲和牛M5牛肩卷 同 #安格斯牛小排,前者牛肉味濃,後者較嫩滑,各有特色😋除咗牛肉, #牛媽秘製滷水 都一定要試呀。有 #滷牛筋 同 #滷牛肚 ,而我就鐘意食 #滷鴨舌,味道適中而且爽滑👍另外有不少 #台灣小食,如 #士林鹽酥雞、#真豬小香腸 同 #梅甘酥脆薯 ,令我好像去咗台灣掃街一樣😆。當然唔少得各款味道清香又健康嘅 #冷泡茶 和台灣飲料。喜歡飲酒🍻嘅朋友,可以試下本地手工啤 #流水落花,有清香花味,啤酒味唔太濃,女仔都適合。最後食埋甜品 #台中仙草凍 已經好完美了。

最後食埋甜品 #台中仙草凍 已經好完美了。

2021-09-02 93 浏览
觀塘人氣任飲任食火鍋店🍲鄰近APM📍澳洲極上和牛套餐 $298每位贈送澳洲M9和牛牛丸兩粒😳 係我食過最好食最有牛味既牛丸 彈牙又多汁😍湯底 牛夫人秘方麻辣鍋🌶🌶獨特牛骨清香,以辣乾,大紅袍花椒,郫縣豆瓣及三十多種藥材熬成 好香濃既湯底 推薦🤤高級版牛肉之選🥩:澳洲和牛M5牛肩卷、美國S R F極黑牛板腱、手切封門柳3款牛肉都係非常高質🤩肉質嫩滑 輕輕碌一碌 就已經食到好淋身既牛肉 仲好重牛味🥳特別食材推介🐟🐖:豬雪花肉片、台灣鱸魚片、真台灣鯛魚片、脆肉鯇魚片、脆肉鯇魚腩真台灣鯛魚片 我大概嗌左4,5次 罕見食材😋非常新鮮 好入味 魚質好滑 必點😎海鮮類回本之選🍴:新鮮沙白、蟹子墨汁漿干貝鮮魚漿、章魚珍珠漿新鮮沙白 有驚喜🤪估唔到係任食嘅火鍋 都可以見到又大隻又新鮮又乾淨嘅沙巴😜食多幾粒都回曬本 正啊😚例牌必點🌟:私房鴨血、爽脆炸魚皮、手工大黑輪、手工川丸子、即炸午餐肉熱食小食🧆:真豬小香腸、糖醋甜不辣冬瓜茶 偏重冬瓜味 可以嗌少甜/少冰 可以符合個人化選擇👍🏻流水落花手工啤 $48/1性價比高好抵飲 係好香醇嘅手工啤酒🍻甜品
觀塘人氣任飲任食火鍋店🍲鄰近APM📍

澳洲極上和牛套餐 $298

湯底 牛夫人秘方麻辣鍋🌶🌶

特別食材推介🐟🐖:豬雪花肉片、台灣鱸魚片
、真台灣鯛魚片、脆肉鯇魚片、脆肉鯇魚腩
真台灣鯛魚片 我大概嗌左4,5次 罕見食材😋
非常新鮮 好入味 魚質好滑 必點😎

海鮮類回本之選🍴:新鮮沙白、蟹子墨汁漿
干貝鮮魚漿、章魚珍珠漿
新鮮沙白 有驚喜🤪估唔到係任食嘅火鍋
都可以見到又大隻又新鮮又乾淨嘅沙巴😜
食多幾粒都回曬本 正啊😚

熱食小食🧆:真豬小香腸、糖醋甜不辣

流水落花手工啤 $48/1
性價比高好抵飲 係好香醇嘅手工啤酒🍻

甜品
2021-09-01 73 浏览
我之前食過旺角分店已經覺得好唔錯😝趁朋友生日又知道依家係觀塘公司附近開咗「牛大人」新店🤩所以一早已經上網book定位同佢慶祝🎂🤗呢度座位闊落😊可以坐得好舒服慢慢嘆😌掃一掃個QR CODE落單非常方便😎 今晚點左最上乘既極上和牛食到飽😎每位$2️⃣9️⃣8️⃣就可以任飲任食餐牌上面所有嘅食物🤪🍲湯底基本有十款😋🤓我地就加$5️⃣0️⃣選了觀塘店限定藥膳牛蒡拼麻辣湯底😍當中滑嘟嘟又入味既鴨血放係麻辣湯煮完更滑更滋味🤤每位奉送M9和牛牛丸肉味超濃😌一咬落去已經有肉汁爆出來😍其他既M5和牛🐮同埋安格斯特選牛板腱都好正☺️我地起碼食左20碟😂😂除左🐮牛肉出色😍各式魚漿滑、墨魚🦑漿滑都要點黎食呀😋↪️每款都好足料👍彈牙好味😎 飲品我地叫左兩杯「牛大人手工啤流水落花」啤啤佢🍻超冰凍真係爽😎飲得出有啲似IPA帶點柚子皮既味道🍺唔錯!除左酒仲有不同既冷泡茶、冬瓜茶等等…..最後甜品仲有雪糕🍦或者仙草凍選擇🙌食埋嫩滑又唔太甜既仙草凍☺️朋友仔表示呢餐生日邊爐好滿足😝

除左酒仲有不同既冷泡茶、冬瓜茶等等…..

• 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 鴨血
2021-09-01 66 浏览
今次叫左鳳梨雞湯底,上次藥材湯感覺太燥熱,今次專登揀冇藥材既,只有幾片苦瓜。肉類必食封門柳,肉味極重,無須醬油,軟淋香濃。M5和牛牛肩卷,油脂最多,分佈較不平均,肉味最濃。極黑牛肩胛,油脂較少,分佈較平均,肉味較濃。一口牛,油脂中等,分佈平均,肉味較淡。海鮮諸如沙白,海蝦,鯛魚片,肉質一般,較肉類遜色。蔬菜必點水蓮,爽脆清甜,無菜腥味。小食必點鹽酥雞,又脆又酥,有台灣當地既味道。甜不辣,個人比較喜歡滷既,但糖醋都幾特別。脆薯,梅子粉酸,蕃薯肉甜,外酥內軟。滷鴨舌,軟綿綿,有八角桂皮香,好食。飲品區,仙草蜜,消暑解熱,但好甜。無糖首推桂花烏龍,其次菊普。服務好,環境舒適,值得再黎。

肉類必食封門柳,肉味極重,無須醬油,軟淋香濃。

M5和牛牛肩卷,油脂最多,分佈較不平均,肉味最濃。

極黑牛肩胛,油脂較少,分佈較平均,肉味較濃。

一口牛,油脂中等,分佈平均,肉味較淡。

海鮮諸如沙白,海蝦,鯛魚片,肉質一般,較肉類遜色。

蔬菜必點水蓮,爽脆清甜,無菜腥味。

服務好,環境舒適,值得再黎。
2021-08-30 76 浏览
話說呢間嘢都開咗一段時間嫁喇,不過因為呢排太多嘢要食,所以已經有好多嘢擺咗喺waiting list上面講番間鋪先,因為佢有任食同埋定量單點出面自助班又任食既,我就另外再單點咗一樣嘢,就係呢個牛雜,不過相對普通,唔建議大家點,出面自助吧嘅嘢食都還好,有打邊爐需要嘅丸同菜,不過我覺得選擇就唔係太多囉,嘢飲佢主打都係自家嘅樽裝茶,因為我唔係好大食嘅關係,所以我同朋友都係嗌咗個定食同出面嘅自助buffet,一小時剛剛好。

講番間鋪先,因為佢有任食同埋定量單點出面自助班又任食既,
2021-08-08
下午茶