淘小姐終於食到城中最享負姓名嘅台灣牛大人吃到飽火鍋牛大人呢個名就聽咗好耐啦但係次次都見到勁多人排隊就打消念頭從朋友口中得知原來牛大人有得網上book位架咁緊係即刻book位啦牛大人有十款台灣湯底淘小姐就揀選左️台中蒜頭雞鍋湯底以鮮雞燉煮而成散發住濃郁嘅香氣除左有雞肉仲有生蒜頭同炸蒜頭令湯底味道增添唔同嘅層次我地揀左120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐套餐裏面包左每位客人澳洲M9和牛牛丸兩粒牛丸爽口彈牙之外牛肉味都好濃烈真係真材實料其他食物可以透過QR code網上落單牛肉就有 上腹牛五花、安格斯特選牛板腱、安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、澳洲和牛M5牛肩卷、美國PRIME極級肩里肌等樣樣都勁好味淨係食牛都值回票價特別係封門柳平時逐碟計都唔平架而牛五花、牛板腱同牛小排一樣實屬高質款款軟腍之餘都好有牛味真係唔怪之得日日都有咁多捧場客黎之前其實淘小姐都做定功課鴨血、水蓮、米血糕等等台灣風味食品就一定要食我地都一致贊同鴨血係超好味呢度嘅鴨血本身已經調咗未佢嘅五香味絕對會令人上癮口感亦都好爽嫩淘小姐真心推介!飲品方面都好多元化有雪梨蜜糖茶、酸梅湯、同來自台灣嘅蘋果西打等等仲有獲得2022《
淘小姐終於食到城中最享負姓名嘅台灣牛大人吃到飽火鍋

淨係食牛都值回票價
特別係封門柳
平時逐碟計都唔平架
澳洲極上和牛吃到飽套餐
而牛五花、牛板腱同牛小排一樣實屬高質
款款軟腍之餘都好有牛味
真係唔怪之得日日都有咁多捧場客
黎之前其實淘小姐都做定功課
鴨血、水蓮、米血糕等等台灣風味食品就一定要食
我地都一致贊同鴨血係超好味
呢度嘅鴨血本身已經調咗未
佢嘅五香味絕對會令人上癮
口感亦都好爽嫩
淘小姐真心推介!
花膠

飲品方面都好多元化
有雪梨蜜糖茶、酸梅湯、同來自台灣嘅蘋果西打等等
仲有獲得2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌嘅強波酸啤 Jumbo Sour
強波酸啤 Jumbo Sour

牛丸
花膠
強波酸啤 Jumbo Sour
Häagen-Dazs同Movenpick
每每諗到任食牛肉打邊爐,點少得牛大人,話哂係台式打邊爐+任食始祖,質素質量一定唔會差👍🏻耐唔耐都會想嚟食🥩觀塘分店已去過好幾次,地方寬敞外佢哋嘅服務亦好好👍🏻◎澳洲極上和牛吃到飽@牛夫人秘方麻辣鍋台式火鍋中選擇眾多之中都係最愛麻辣鍋,湯底辛口麻辣嘅刺激,仲有淡淡藥材味,同鴨血寧舍夾‼️澳洲M9和牛牛丸真係勁勁勁好食😋牛味濃兼爆汁,好正‼️澳洲和牛M5牛肩卷肉味濃郁,脂肪比例比較平均,雪花紋理亦都相當清晰,打邊爐絕對一流💯唔覺唔覺一碟接一碟,必食👍🏻打邊爐梗係要飲返杯,呢杯 強波酸啤 酸酸哋,開胃之餘仲可以解辣,cheers乾杯 🍻
耐唔耐都會想嚟食🥩

觀塘分店已去過好幾次,地方寬敞外佢哋嘅服務亦好好👍🏻
◎澳洲極上和牛吃到飽
@牛夫人秘方麻辣鍋

澳洲M9和牛牛丸
真係勁勁勁好食😋牛味濃兼爆汁,好正‼️

澳洲和牛M5牛肩卷

2023-02-13
2023-02-16 75 浏览
台式火鍋店「牛大人台灣火鍋吃到飽」自開業以來,一向人氣爆登! 現在分店愈來愈多,訂座終於比較容易😁 這些年來,牛大人一直是我最愛的台式火鍋店。 食物質素保持水準,有特色湯底、各款肉類、地道台灣小食及各款冷泡茶等。性價比高,是同朋友家人聚會好選擇-今晚選擇了[澳洲極上和牛吃到飽]套餐。 而湯底九選一,我們選擇了[阿嬤養生濃湯鍋],奶白色的湯底加了紅棗、杞子、蟲草花等健康蔬菜餚製,頗清甜🐮套餐奉放澳洲M9和牛牛丸;如乒乓球,般大大粒,牛味份外濃郁且十分爽彈-這個套餐當然是要歎靚和牛! 🐮<澳洲和牛M5 牛肩卷> 和牛肉質細嫩, 脂肪紋絡細緻,近乎入口即化🐮<安格斯牛小排> 肉質結實且油脂分布均勻,柔軟甘甜-🐮<上腹牛五花>肉質緊實 ,口感帶有點嚼勁 ,牛味濃郁-除了靚牛任食,其他火鍋配料亦很不錯,選擇多得不能盡錄。其中蟹籽墨汁漿及私房鴨血是最愛!-外邊自助區分門別類擺放各款食物、飲品及醬料。有多款蔬菜、丸類及獨立包裝的粉麵例如:粟米🌽、蕃茄、冰豆腐、彈牙貢丸等-飲品櫃有多款樽裝無糖的冷泡茶、汽水等。而冷泡茶如桂花烏龍、菊花普洱、洛神花茶,消膩

這個套餐當然是要歎靚和牛!
🐮<澳洲和牛M5 牛肩卷>
和牛肉質細嫩, 脂肪紋絡細緻,近乎入口即化
🐮<安格斯牛小排>
肉質結實且油脂分布均勻,柔軟甘甜
🐮<上腹牛五花>
肉質緊實 ,口感帶有點嚼勁 ,牛味濃郁
飲品櫃有多款樽裝無糖的冷泡茶、汽水等。而冷泡茶如桂花烏龍、菊花普洱、洛神花茶,消膩解渴
台灣直送啤酒亦很特式,這杯<強波酸啤>,有著橙及檸檬香,果香酸甜易入口
120 分鐘任飲任食,最後還有movenpick 雪糕😊 超滿足

2023-02-12 226 浏览
温度急降打邊爐的確係暖身之選地道湯底、肉類、小食和各款冷泡茶等... 無論外賣或堂食選擇不用廢腦袋兼豐富你的胃火鍋食材盡現眼前,眾多美食佳因火鍋價格貼地親民划算,讓客人保持味鮮質感、原汁原味昇華一向鍾情性價比高兼任食不僅可放任地盡情享受,各有特色的鍋底湯頭熬煮材料炮裝用料豐富保持原本鮮甜,餐廳招牌麻辣、養生系列多選擇之餘,以120分鐘集於一身放題挑戰小食、配料、飲品等勝在過癮絕對捧腹而回!無論每款肉至牛既部位或海鮮加至小食都目不暇給都令我有所驚喜 !

温度急降打邊爐的確係暖身之選
地道湯底、肉類、小食和各款冷泡茶等...
無論外賣或堂食選擇不用廢腦袋兼豐富你的胃

2023-02-10
2023-02-11 82 浏览
台式火鍋一向具備色香味俱全的本領,因此很能夠引起我的喜愛,今天在觀塘逛街逛累了便發現牛大人在觀塘的分店,於是馬上帶了朋友進來體驗這裡的別樣美食,一落座就發現這邊的環境非常寬敞,燈光明亮,頓時心裡很高興。我們選了兩人的極上和牛吃到飽套餐,吃下來之後除了飽肚以外,味道上可以說給了我一個很大的衝擊,讓我覺得原來台式火鍋韻味是這樣的純正,口感是這樣的豐富,食材選擇也是這樣的多樣。我們點選了很多不同的食物,這邊的蔬菜自選區有非常豐富的食材可供選擇,而肉類的嚴選是通過掃碼完成的,可以說更加是讓人覺得琳瑯滿目,應有盡有。不管是手切封門柳還是肥牛,經過湯汁浸潤,吃到嘴裡意猶未盡,回味香醇。我非常喜歡這裡的澳州和牛牛丸,因為肉質鮮嫩,吃上去很像是手打肉丸,真的是再滿足都沒有的感受了呀!而自選飲品也是一絕,不管是柑橘檸檬還是烏梅汁,都是那麼開胃和爽口。還有很多小食可以選擇,味道真的好出色。不得不說,真的是很不錯的台式火鍋放題餐廳,下次,我還想再來,把美食裝進我的肚子裡。
2023-02-09 100 浏览
對於牛大人一點也不陌生, 幾間分店我都食過😊, 而感覺最好服務和食物質素就是旺角分店, 服務非常之差的就是銅鑼灣分店🙃, 反而今次第一次到觀塘分店,點了美國特級安格斯牛吃到飽每位$298加一。 鍋底我們揀了紅燒牛骨鍋, 味道都幾濃郁, 肉質方面都是安格斯牛比較好味, 其他都是正常發揮。 不過兩個鐘打邊爐都算幾趕, 尤其是見朋友又要傾計又要食。 性價比不算高, 整體用餐體驗時間好緊湊。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

, 其他都是正常發揮。 不過兩個鐘打邊爐都算幾趕
, 尤其是見朋友又要傾計又要食。

性價比不算高, 整體用餐體驗時間好緊湊。
美國特級安格斯牛吃到飽

2023-01-13
📍人氣大熱牛大人! 台灣吃到飽放題火鍋由台灣進駐香港的牛大人快速已經成為香港人喜愛的火鍋店$238 精選嫩牛肉吃到飽🥩精選牛肉不過不失,依個價錢可接受因為今日想食下其他食物所以對牛肉要求不高才叫精選嫩牛肉喜歡食牛肉朋友建議點高一級的套餐🍜台灣王子麵每次黎都會食王子麵因為香港好少地方有得賣口感彈牙,台灣好出名🐤麻辣鴨血鴨血好實淨同彈牙,非常好味🍛滷肉飯牛大人的滷肉飯係碎肉汁係我最喜愛口感滷肉味道都好濃,撈飯一流🥗丸類蔬菜係出面有好多丸類同蔬菜拎款式好多,岩晒鍾意咩都試的朋友👅味道:❤️❤️❤️❤️🍔賣相:❤️❤️❤️🏝環境:❤️❤️❤️❤️🤵🏻服務:❤️❤️❤️📸打卡:❤️❤️💵價比:❤️❤️❤️❤️💌食物款式多,而且食物好高質不過就好多人排隊,要耐心等下🏠牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) @masterbeef.hk 觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓🕰營業時間:星期一至日 12:00 - 16:00 & 17:00 - 00:00🔖台灣 | 打邊爐 | 火鍋🚇交通:港鐵觀塘站 B3 出口, 步行約1分鐘☎️電話:39539370
📍人氣大熱牛大人! 台灣吃到飽放題火鍋

🚇交通:港鐵觀塘站 B3 出口, 步行約1分鐘
☎️電話:39539370
2023-02-04
2023-02-01 117 浏览
天氣一凍就想打邊爐,一提到邊爐就諗起牛大人😋相信大家一定聽過牛大人,呢幾年牛大人越開越多分店,原來係觀塘都有!🤩今次同朋友揀左 ‘澳洲極上和牛‘套餐 💰$328/pp「阿嬤養生濃湯鍋」當中有杞子、紅棗、桃膠,非常濃味 滋潤👍🏻套餐包括:-澳洲和牛M5牛肩卷✨-美國PRIME極級肩里肌✨-安格斯特選牛板腱-紐西蘭羊卷肉-安格斯牛小排-花雕酒雞件-手切封門柳仲有多款豬肉、雞肉、魚滑,太多不能盡錄!最頂級嘅澳洲和牛真係嬌嫩到不得了,鮮嫩 軟熟,入口即化☺️☺️蟹籽墨汁漿好彈牙,甜美👍🏻多款熟食如鹽酥雞、台灣腸等,都好惹味,台灣風味十足!難得同朋友才相聚,就叫左杯啤酒開心下🍻強波酸啤 Jmbo Sour🍺曾獲得2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌,果然同平時嗰啲截然不同!入口清甜,後勁微辛,全無苦澀味🤩最後每人會有一杯雪糕,我揀左Häagen-Dazs 既夏威夷果仁味,朋友就揀左Movenpick 既蜂蜜合桃味好滿足既一餐!☺️☺️

天氣一凍就想打邊爐,一提到邊爐就諗起牛大人😋

今次同朋友揀左 ‘澳洲極上和牛‘套餐 💰$328/pp

-紐西蘭羊卷肉
-安格斯牛小排
-花雕酒雞件
-手切封門柳
仲有多款豬肉、雞肉、魚滑,太多不能盡錄!
蟹籽墨汁漿好彈牙,甜美👍🏻
多款熟食如鹽酥雞、台灣腸等,都好惹味,台灣風味十足!

難得同朋友才相聚,就叫左杯啤酒開心下🍻

好滿足既一餐!☺️☺️

• 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 美國PRIME極級肩里肌
2023-01-27 149 浏览
這家火鍋店的CP值很高高,雖然加了價,七點半前結價比較便宜。但因有老人優惠,跟老人家去吃火鍋,我都會選這一家,老人家吃得少也吃得慢,這價錢很划算,不過,有預先訂位比較好,因人太多,現在等位可能要等很多。牛大人的飲料食品種類多,老人家看了很開心。菜單有台式鹽酥雞,鴨血,排骨酥……還有台式飲料提供,名副其實的台式火鍋店。我最喜歡這裏有脆肉鯇魚,脆肉魚片,還有火鍋羊肉片,這些在其他火鍋店很少看到。蛤蜊很大隻,蔬菜新鮮。
2023-01-16
庆祝纪念
团年饭
  • 台式小食
  • 飲品
2023-01-26 169 浏览
估唔到新年中午嚟食牛大人唔洗排隊等位!第一次入嚟食!掃code 落單!好方便!飲品好多種類選擇👍🏻我最愛洛神花茶同蘋果西打😋湯底選擇咗紅燒牛骨窩!好味😋配牛肉一流!仲有好多不同台灣餃!最愛食芋頭貢丸!美味😋
📍人氣大熱牛大人! 台灣吃到飽放題火鍋由台灣進駐香港的牛大人快速已經成為香港人喜愛的火鍋店$238 精選嫩牛肉吃到飽🥩精選牛肉不過不失,依個價錢可接受因為今日想食下其他食物所以對牛肉要求不高才叫精選嫩牛肉喜歡食牛肉朋友建議點高一級的套餐🍜台灣王子麵每次黎都會食王子麵因為香港好少地方有得賣口感彈牙,台灣好出名🐤麻辣鴨血鴨血好實淨同彈牙,非常好味🍛滷肉飯牛大人的滷肉飯係碎肉汁係我最喜愛口感滷肉味道都好濃,撈飯一流🥗丸類蔬菜係出面有好多丸類同蔬菜拎款式好多,岩晒鍾意咩都試的朋友👅味道:❤️❤️❤️❤️🍔賣相:❤️❤️❤️🏝環境:❤️❤️❤️❤️🤵🏻服務:❤️❤️❤️📸打卡:❤️❤️💵價比:❤️❤️❤️❤️💌食物款式多,而且食物好高質不過就好多人排隊,要耐心等下🏠牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) 觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓🕰營業時間:星期一至日 12:00 - 16:00 & 17:00 - 00:00🔖台灣 | 打邊爐 | 火鍋🚇交通:港鐵觀塘站 B3 出口, 步行約1分鐘☎️電話:39539370

📍人氣大熱牛大人! 台灣吃到飽放題火鍋

📸打卡:❤️❤️
💵價比:❤️❤️❤️❤️

💌食物款式多,而且食物好高質
不過就好多人排隊,要耐心等下

🏠牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心)
🔖台灣 | 打邊爐 | 火鍋
🚇交通:港鐵觀塘站 B3 出口, 步行約1分鐘
☎️電話:39539370
2023-01-19
2023-01-16 3637 浏览
🙌🏻觀塘鱷魚恤牛大人開張時一位難求,👩🏻‍🦱到今日黎仍然係人頭湧湧,全因佢既性價比真係幾高!🪑一坐低就點左套餐同湯底先,📱跟住野食就可以用手機慢慢落單,其他蔬菜、麵食、飲品類同調味醬就以自助形式出去火鍋配料吧拎!🙋🏻‍♀️🍲澳洲極上和牛吃到飽 ($298)l🍲🐄湯底叫左台中蒜頭雞,一上鍋已經香氣四溢,🐓裏面有一大隻雞脾同雞翼、🌱娃娃菜、杞子、菇、蒜頭等,🧄用料豐富,雞同蒜頭味亦突出,用黎打邊爐一流!🔥🥩呢個食到飽套餐有多款牛肉選項,如澳洲和牛M5牛肩卷、🔪手切封門牛柳、美國PRIME極級肩里肌、期間限定既SRF美國黑牛後腿肉等,👀一望紋路同外觀已經非常吸引,當中和牛款味道更加驚喜,👅軟滑多汁,牛味濃郁!✍️到第二輪點既牛肉同樣份量十足,相當高質!👏🥟最正仲有佢地由台灣直送既火鍋配料,材料餃子、蔬菜、海鮮等款款新鮮;🥤飲品亦種類繁多,除左有罐裝飲品,📝更可落單揀冬瓜茶,點少甜少冰都得,自家製泡茶亦同樣出色,又可以解膩😌 打邊爐當然要點埋杯強波酸啤($68),🥇佢係《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌得主,飲落冰凍酸爽,同火鍋絕配🍺😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 8.5/10
🍲澳洲極上和牛吃到飽 ($298)l🍲

🙌🏻It’s hard to get a seat in Master Beef in Kwun Tong since they first open until now, 👩🏻‍🦱 as they have a high CP value! 🪑You can choose the set and soup base when seated, 📱then order the rest by phone or get them in the self-servic area! 🙋🏻‍♀️

🍲Australian Angus Beef Set ($168) 🍲
🐄The garlic chicken soup is ordered and it smell great!🐓There are chicken drumstick and wing, 🌱baby cabbage, Lycium, mushroom, garlic inside, 🧄its rich in garlic and chicken flavour and is great for hot pot! 🔥

🥩The set has lots of beef choices, like the Australia M5 beef shoulder, 🔪hand sliced hanger steak, U.S.A. PRIME blade, SRF U.S.A. leg, etc, 👀all of them look attractive and taste delicious, 👅especially for the M5 beef shoulder, it is tender and juicy! ✍️ The second round of beef are also good-looking and of high quality👏

🥟The hot pot’s ingredients offered are imported from Taiwan, which the dumpling, vegetable, seafood are fresh. 🥤Also, there is a variety of drink’s choice, apart from can drink, 📝 their homemade tea is nice and you can even order winter melon tea with less sugar and ice. 😌As beer is a perfect match with hot pot🥇the Australia Award Winning beer Jumbo Sour ($68) is ordered, it’s cool, sour and refreshing🍺

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 8.5/10
2023-01-14 139 浏览
我諗我下一世應該會變成一隻牛今日又來到牛大人,就嚟可以升級做VIP會員😂😂😂觀塘分店係佢開幕嘅時候嚟過,隔咗好耐又從回舊地,人潮依舊好多嘢都冇變,佢嘅牛丸彈牙、充滿牛肉嘅香味。今日朋友想食多少少菜,所以特登幫佢攞咗唔同款式嘅菜好彩呢度種類繁多,除咗最大路嘅蘿蔔、西洋菜、生菜……仲有我哋鍾意嘅水蓮🥰(真係冇乜地方會有)今次我哋解鎖番茄酸辣湯,湯底同連鎖米線店嘅唔同,飲落去蕃茄味會重好多,唔會好頸渴上次介紹過牛胸爽,今次就唔舊調重彈,反而想介紹吓佢嘅牛筋!我哋煮咗15分鐘,咬落去湯汁已經非常入味,牛筋煮都有少少啫喱狀🥰同埋我哋揀咗唔少嘅海鮮滑🥰之前小弟好鍾意食墨魚滑,今次比我發現咗比墨魚滑更好食嘅係海鮮滑!用上左唔同海鮮打製而成,口感更加豐富,好似大海嘅交響樂咁。小弟亦都叫咗蜆肉,餐廳處理唔錯,冇沙而鮮甜。我地加購咗酸啤,雖然呢度飲品好多,不過我覺得打邊爐應該要飲番杯啤酒,更加有情調。——————為食分界線——————📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)環境
我諗我下一世應該會變成一隻牛
今日又來到牛大人,就嚟可以升級做VIP會員😂😂😂
觀塘分店係佢開幕嘅時候嚟過,隔咗好耐又從回舊地,人潮依舊
好多嘢都冇變,佢嘅牛丸彈牙、充滿牛肉嘅香味。
今日朋友想食多少少菜,所以特登幫佢攞咗唔同款式嘅菜

同埋我哋揀咗唔少嘅海鮮滑🥰

小弟亦都叫咗蜆肉,餐廳處理唔錯,冇沙而鮮甜。

——————為食分界線——————
📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)
觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $80
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧 #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食
牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)今次嚟左牛大人觀塘分店到食野😚呢到比好多分店都大,同埋裝修好靚,坐得好舒服😝極上和牛吃到飽 $328台灣鳳梨雞鍋土林鹽酥雞🍗酥炸香口,必食😋安格斯一口牛肉粒肉粒口感正,肉味重🥰安格斯牛小扒牛小排好薄身,色澤鮮艷,嫩滑易入口😋澳洲和牛M5牛肩卷M5和牛係呢個套餐必叫嘅極級和牛,入口好淋好嫩🤤油脂分布平均,正!美國PRIME極級肩里肌安格斯特選牛板腱手切封門柳SRF美國牛牛後腿肉呢幾款牛肉都係嫩滑可口,食完真係味覺享受🥰❤️美人花膠呢個套餐竟然有花膠食,真係無得頂😚肥嘟嘟入口正😝牛媽秘製滷大腸呢到嘅滷大腸夠哂肥😋同出面比係無得輸☺️山水滑豆膚 私房鴨血(辣)新鮮沙白沙白鮮甜多汁,唔錯🥰脆肉鯇魚片 🐟台灣鱸魚片韭菜水餃 瓜仔雞水餃 福建燕餃各款水餃都做到好足料薄皮,打邊爐唔少得佢地🤤西班牙豬五花片肥嫩粉紅嘅五花片,相信無人會唔中意🤤正!黑松露海鮮漿黑松露味好重,漿彈牙好食🤩牛胸爽牛胸爽真係好爽嫩鮮甜,好特別嘅質感😋強波酸啤 🍻好特別嘅啤酒,酸味令到啤酒無咁苦,更加易入口🥰仲獲得2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌🍺🍺必飲🤩🤩金桔椰果 🍹金桔味好
牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)

極上和牛吃到飽 $328
台灣鳳梨雞鍋

土林鹽酥雞🍗
酥炸香口,必食😋

安格斯一口牛肉粒
肉粒口感正,肉味重🥰

安格斯牛小扒
牛小排好薄身,色澤鮮艷,嫩滑易入口😋

澳洲和牛M5牛肩卷

美國PRIME極級肩里肌
安格斯特選牛板腱
手切封門柳
SRF美國牛牛後腿肉
呢幾款牛肉都係嫩滑可口,食完真係味覺享受🥰❤️

美人花膠
呢個套餐竟然有花膠食,真係無得頂😚肥嘟嘟入口正😝

牛媽秘製滷大腸
呢到嘅滷大腸夠哂肥😋同出面比係無得輸☺️

山水滑豆膚
私房鴨血(辣)

新鮮沙白
沙白鮮甜多汁,唔錯🥰

脆肉鯇魚片 🐟
台灣鱸魚片
韭菜水餃
瓜仔雞水餃
福建燕餃
各款水餃都做到好足料薄皮,打邊爐唔少得佢地🤤

西班牙豬五花片
肥嫩粉紅嘅五花片,相信無人會唔中意🤤正!

黑松露海鮮漿
黑松露味好重,漿彈牙好食🤩

牛胸爽
牛胸爽真係好爽嫩鮮甜,好特別嘅質感😋

強波酸啤 🍻

金桔椰果 🍹
金桔味好重,酸酸甜甜,可口清新😚

地址:觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

整體評分:5/5
味道:5/5
環境:5/5
抵食:5/5
2023-01-10 125 浏览
今日同朋友去咗牛大人gathering😘一班朋友去食就啱晒啦💯 佢性價比非常之高,我哋食澳洲極上和牛放題❤️-見到有個好特別嘅鳳梨苦瓜雞湯,我哋第一次試呢個湯底 有幾清甜好好味❤️,呢個套餐仲包咗兩粒澳洲M9和牛😘 勁好味😘,非常之爽口彈牙 牛汁滿滿💯-我哋仲叫咗好多唔同種類嘅嘢 分別有澳洲和牛 魚片 丸類 菜類 響鈴 餃子 墨魚滑蝦滑新鮮海鮮等等,包羅萬有,仲有,我最鍾意食嘅鴨血,大大嚿好正😘-每次嚟到都見到排晒大隊,呢間火鍋真係CP值極高💯 同朋友邊講邊食 兩個鐘真係好快過🙈 我哋食到最後一刻都仲作戰緊😘最後仲有甜品 佢哋嘅甜品有得揀Häagen-Dazs雪糕 ,Movenpick雪糕,仙草奶凍等等,正呀❤️❤️-

今日同朋友去咗牛大人gathering😘
呢個套餐仲包咗兩粒澳洲M9和牛😘
勁好味😘,非常之爽口彈牙 牛汁滿滿💯
我哋仲叫咗好多唔同種類嘅嘢
仲有,我最鍾意食嘅鴨血,大大嚿好正😘
2023-01-04
  • 澳洲和牛M5牛肩卷