2023-02-01
天氣一凍就想打邊爐,一提到邊爐就諗起牛大人😋相信大家一定聽過牛大人,呢幾年牛大人越開越多分店,原來係觀塘都有!🤩今次同朋友揀左 ‘澳洲極上和牛‘套餐 💰$328/pp「阿嬤養生濃湯鍋」當中有杞子、紅棗、桃膠,非常濃味 滋潤👍🏻套餐包括:-澳洲和牛M5牛肩卷✨-美國PRIME極級肩里肌✨-安格斯特選牛板腱-紐西蘭羊卷肉-安格斯牛小排-花雕酒雞件-手切封門柳仲有多款豬肉、雞肉、魚滑,太多不能盡錄!最頂級嘅澳洲和牛真係嬌嫩到不得了,鮮嫩 軟熟,入口即化☺️☺️蟹籽墨汁漿好彈牙,甜美👍🏻多款熟食如鹽酥雞、台灣腸等,都好惹味,台灣風味十足!難得同朋友才相聚,就叫左杯啤酒開心下🍻強波酸啤 Jmbo Sour🍺曾獲得2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌,果然同平時嗰啲截然不同!入口清甜,後勁微辛,全無苦澀味🤩最後每人會有一杯雪糕,我揀左Häagen-Dazs 既夏威夷果仁味,朋友就揀左Movenpick 既蜂蜜合桃味好滿足既一餐!☺️☺️
天氣一凍就想打邊爐,一提到邊爐就諗起牛大人😋
今次同朋友揀左 ‘澳洲極上和牛‘套餐 💰$328/pp
-紐西蘭羊卷肉
-安格斯牛小排
-花雕酒雞件
-手切封門柳
仲有多款豬肉、雞肉、魚滑,太多不能盡錄!
蟹籽墨汁漿好彈牙,甜美👍🏻
多款熟食如鹽酥雞、台灣腸等,都好惹味,台灣風味十足!
難得同朋友才相聚,就叫左杯啤酒開心下🍻
好滿足既一餐!☺️☺️