2023-06-04 61 浏览
相信大家對牛大人都唔陌生,主打台式任食火鍋放題,湯底選擇眾多,配菜方面更提供多款台灣直送嘅美食,唔洗飛去台灣都食到夜市小食,開心仔呀!荃灣分店有好多座位,空間感十足,而且食完唔會一陣味,適合同朋友嚟gathering😍湯底有好多款式,眷村白玉酸菜比較少見,清甜滋味,酸酸地幾開胃~ 極上和牛吃到飽會贈送澳洲M9和牛牛丸,肉類方面有SRF美國黑牛後腿肉、安格斯牛小排、澳洲和牛M7牛肩卷等,肉質鮮嫩,牛味突出,肥瘦適中,食肉獸表示好滿足呀😌海鮮類有海蝦、魚片、沙白、特別推介鯪魚球,以髮菜絲、陳皮茸同醃料攪至起膠做成嘅肉圓,口感QQ,調味適中,幾有驚喜!漿類同餃類都有好多選擇,全部都係台灣直送,而且款式出面都好罕見,例如豬血糕、大黑輪、川丸子等等,建議留肚試試佢😗必點炸物同小食,鹽酥雞、小香腸、魚香皮蛋豆腐、梅甘酥脆薯、糖醋甜不辣、排骨酥、午餐肉、老油條、炸魚皮,全部炸至脆身,酥脆可口,食落唔油膩,各有千秋,款款都鍾意,好值得一試😍菜類同飲品可以喺自助區攞,今次試咗款新推嘅芭樂鹽小麥,以在地小麥乳酸菌發酵製成,同時加入芭樂,整體口感清新,可以一試😙 唔夠飽嘅話仲可以食埋滷肉飯或台式麵條,滷肉偏

菜類同飲品可以喺自助區攞,今次試咗款新推嘅芭樂鹽小麥,以在地小麥乳酸菌發酵製成,同時加入芭樂,整體口感清新,可以一試😙 唔夠飽嘅話仲可以食埋滷肉飯或台式麵條,滷肉偏鹹,建議可以當醬汁咁點小菜食,味道都幾match😂 最後以甜品作結,整體性價比高,捧住個food baby走~
2023-06-01 84 浏览
重生優惠返嚟啦~只要係牛大人會員 就會收到晚市極上和牛套餐9折重生優惠券📲超級抵啊無限次使用至30/6!平日只需於19:30前離座Like FB/ IG @masterbeef.hk 仲送翡翠果凍多多·🐓剝皮辣椒雞鍋 用細火慢燉出鮮甜的土雞湯頭鮮嫩雞腿配台東特產的剝皮辣椒🌶️微微辣味再加入冬菇 蛤蜊 薑蒜片 米酒 葱等 鮮甜濃郁令湯鍋更有層次 順口回甘刺激味蕾 值得一試·🍺芭樂鹽小麥沒想到牛大人新推出酉鬼啤酒的芭樂鹽小麥芭樂=石柳🟢整體口感清新又酸甜 幾易入口最畫龍點睛的是加了珊瑚礁鹽 天然礦物鹹味不僅揉合了酸味 鹹甜滋味很適合配濃味湯底.🐮澳洲極上和牛套餐每次嚟牛大人都一定會點呢個套餐 牛魔王最愛事關贈送的澳洲M9和牛牛丸 勁好食 一試愛上另外套餐獨有的四款高級牛肉🥩油花靚 肉味濃M5牛肩卷 安格斯牛小排 一口牛肉 手切封門柳吃膩肉類 便任食🦐海蝦 沙白 各款鮮魚海鮮漿飯後甜品可選 Mövenpick雪糕/ 台中仙草凍✨必試新品:黑松露海鮮漿 鱸魚片 牛胸爽✨醬料區推介:洋蔥牛肉汁 秘製豬肉醬
重生優惠返嚟啦~只要係牛大人會員 就會收到
飯後甜品可選 Mövenpick雪糕/ 台中仙草凍
✨必試新品:黑松露海鮮漿 鱸魚片 牛胸爽
✨醬料區推介:洋蔥牛肉汁 秘製豬肉醬
2023-05-31 107 浏览
牛大人火鍋食過好多次,今次去荃灣分店,估唔到有驚喜美食想要分享一下🤤前兩日冇lunch關係,5點就走咗去食dinner,太陽都未諗住要落山😂早食有早食好,7:30前離座可以平HK$20,同埋仲唔洗排隊等位👏🏻推介order《澳洲極上和牛餐》(7:30前離座 > 平日HK$288, 星期六日HK$298),因為可以包括哂精選嫰牛餐同埋美國特級安格斯餐入面所有款式,價錢只不過貴HK$80同HK$40,所以如果你係牛魔王,應該知點選擇吧🤣湯底選咗台中蒜頭雞鍋,非常足料!以下依幾款個人覺得必點:1)澳洲M9和牛牛丸(餐送每人2粒),冇得任點係有原因😭因為真係好好食,好有牛味,又juicy,又彈牙,極度回味!佢有散叫HK$56/3粒,係有點貴,但真心值得試一試!2)SPF美國黑牛後腿肉😍,肉質鮮嫰,好有牛味,我地認為係最贊嘅一款牛👍🏻3)手切封門牛,一向都係封門牛fans嘅我,就唔多hardsell啦🤣就是美味!3)安格斯一口牛肉粒,估唔到佢牛肉粒都係同樣鮮嫰,有牛味,唔會韌!4)新鮮沙白,荃灣分店比其他分店有點不一樣,佢地沙白大大粒,味道仲好鮮甜,encore咗好多次🤣5)蟹子墨汁漿,

台中蒜頭雞鍋
湯底選咗台中蒜頭雞鍋,非常足料!

以下依幾款個人覺得必點:

SPF美國黑牛後腿肉

蟹子墨汁漿

5)蟹子墨汁漿,濃濃墨汁味,個人好喜歡,想再encore,可惜好遲先試😭已經吃得太飽了!
酉鬼 - 芭樂鹽小麥

當日仲試咗佢地新出嘅<酉鬼 - 芭樂鹽小麥>(HK$68 / 400ML)口感清新,非常易入口,淡淡芭樂味,微酸帶甜,我個人很喜歡這杯❤️!
台中蒜頭雞鍋
SPF美國黑牛後腿肉
蟹子墨汁漿
酉鬼 - 芭樂鹽小麥
2023-05-30 67 浏览
極上和牛吃到飽$398-用餐時間120分鐘。【自助吧無限暢飲】自助吧、副食、蔬菜、飲品【湯底】選擇眷村白玉酸菜鍋想吃得開胃小小可以選這個酸菜鍋【肉品】有最軟綿綿的澳洲和牛M5牛肩有安格斯特選牛板腱,肉質較結實有嚼口,牛味最重薄切牛肉豬肉 滾兩滾就可以放進口澳洲M9和牛牛丸(附送,每人兩粒) 【海鮮】澎湃花枝漿、蟹籽墨汁漿、蛤蜊、台灣鯛魚片、脆肉鯇魚片真材實料的美味花枝漿,吃得到切塊脆彈可口花枝與具有顆粒感的明太子,每口都是大海的鮮甜【其他】響鈴 鴨血 魚等等樣樣齊 全都是打邊爐既好拍檔 【地道小吃】炸午餐肉,鹽酥雞,真豬小香腸,梅甘酥脆薯同樣受歡迎【飯後甜點】Movenpick雪糕或者仙草凍(每人一款)
極上和牛吃到飽$398

-用餐時間120分鐘。

【自助吧無限暢飲】
自助吧、副食、蔬菜、飲品

【湯底】
選擇眷村白玉酸菜鍋
想吃得開胃小小可以選這個酸菜鍋

【肉品】
有最軟綿綿的澳洲和牛M5牛肩
有安格斯特選牛板腱,肉質較結實有嚼口,牛味最重
薄切牛肉豬肉 滾兩滾就可以放進口
澳洲M9和牛牛丸(附送,每人兩粒)

【海鮮】
澎湃花枝漿、蟹籽墨汁漿、蛤蜊、台灣鯛魚片、脆肉鯇魚片
真材實料的美味花枝漿,吃得到切塊脆彈可口花枝
與具有顆粒感的明太子,每口都是大海的鮮甜

【其他】
響鈴 鴨血 魚等等樣樣齊 全都是打邊爐既好拍檔

【地道小吃】
炸午餐肉,鹽酥雞,真豬小香腸,梅甘酥脆薯同樣受歡迎

【飯後甜點】
Movenpick雪糕或者仙草凍(每人一款)
2023-05-30 53 浏览
朋友聚會,我地又去左荃灣牛大人打邊爐。牛大人打邊爐真係冇得輸。澳洲極上和牛套餐任飲任食120分鐘。自助區有醬料區、火鍋配料區、飲品區。火鍋配料多達四十款,而飲品區除左有罐裝,紙包,亦有自家茶,亦可以在QR 落單特色飲品(酸梅汁、烏梅汁、金桔椰果等等),唔飲凍飲都有兩款熱飲,好多選擇。阿嬤養生濃湯鍋湯鍋入面有好多養生配料,有人蔘、杞子、娃娃菜、芹菜等等,湯底好足料。牛肉類我地主打食澳洲和牛M5牛肩卷,安格斯牛小排,以兩款肉都好質素,牛肉都好軟腍,澳洲和牛M5牛肩卷,油花平均,肉味濃郁,另外安格斯牛小排油脂豐富,除左牛肉,以個套餐每人贈送澳洲M9和牛牛丸2粒,牛丸超多肉汁,食完真係回晒本。另外其他火鍋配料都好出色,海鮮新鮮又大隻,台灣海鮮漿、澎湖花枝漿、台式蝦餃、福建燕餃味道都非常出色台式小食都係任食,選擇都好多,士林鹽酥雞、真豬小香腸、魚皮、炸油炸鬼、炸午餐肉等等。打邊爐點小得啤酒酉鬼 - 『芭樂鹽小麥』($68 / 400ML)芭樂=石柳,微酸帶甜,口感清新柔順易入口。

澳洲極上和牛套餐任飲任食120分鐘。
自助區有醬料區、火鍋配料區、飲品區。

阿嬤養生濃湯鍋

打邊爐點小得啤酒
酉鬼 - 『芭樂鹽小麥』($68 / 400ML)
芭樂=石柳,微酸帶甜,口感清新柔順易入口。

打邊爐性價比之選,無限重刷台式火鍋牛大人😍 每次想打邊爐第一時間都會諗起牛大人真心性價比高 價錢親民選擇又多套餐我哋揀咗澳洲極上和牛餐😍正價時段HK328/位我哋專登揀咗早啲入坐19:30前離開$288 平d 早啲食完又可以行街消化下我都幾鍾意牛大人裝修擺位有長枱,一大班人食又得 卡位兩個人食又夠闊落 荃灣分店仲有個開陽高樓+少少海景🥰 夏天打邊爐 最緊要係冷氣夠大✅👍🏻一入座店員就會先俾餐牌你揀超過10款嘅湯底😍白玉酸菜、蒜頭雞鍋、紅燒牛骨湯、麻辣鍋、蕃茄喎 想要辣味養生味 任君選擇👍🏻有選擇困難嘅仲可以揀鴛鴦鍋💖套餐可以試晒咁多款唔同質素嘅肉類有SRF美國黑牛後腿肉、安格斯牛小排、澳洲M5和牛牛肩卷、手切封門柳 我個人最推薦封門柳 😍肉質鮮嫩 而且入口鬆軟又有牛味😋 仲有西班牙豬梅肉片、花雕酒雞、羊肉卷選擇每位仲送澳洲M9和牛牛丸 呢個真心好impressive 一咬落去爆汁牛脂十足牛丸✅除咗肉類之外,仲有海鮮 虎蝦、脆肉鯇、沙白選擇 當然唔少得台式小食 鹽酥雞、花枝丸、手拍青瓜等等 雖然係小食,但係未到一啲都唔馬虎 有種飛咗去台灣夜市feel😆出面仲有個自助配料自取區選擇都有好多
打邊爐性價比之選,無限重刷台式火鍋牛大人😍
每次想打邊爐第一時間都會諗起牛大人
真心性價比高 價錢親民選擇又多

套餐我哋揀咗澳洲極上和牛餐😍正價時段HK328/位
我哋專登揀咗早啲入坐19:30前離開
$288 平d 早啲食完又可以行街消化下
夏天打邊爐 最緊要係冷氣夠大✅👍🏻

套餐可以試晒咁多款唔同質素嘅肉類
除咗肉類之外,仲有海鮮 虎蝦、脆肉鯇、沙白選擇

出面仲有個自助配料自取區
選擇都有好多 打邊爐🍲要有ge蔬菜🥬魚丸都應有盡有

仲有打邊爐🍲最重要‼️係醬料調味
呢到有自助醬料區炸蒜、甜辣醬、芫荽、洋蔥🧅牛肉醬 仲有唔同麵底可以加料🥰

仲有一大排自助飲品 最中意就係佢地ge桂花烏龍茶 我見佢新出仲有個武夷大紅袍💖

總結而言牛大人打邊爐🍲係平民高質之選 相信唔少朋友都已經重刷唔少次了😋
2023-05-18
(🇭🇰香港~荃灣)👍🏻 澳洲m5和牛任食👍🏻 台式湯底超足料▪️#極上和牛吃到飽 HKD$298牛大人共有三款價位的吃到飽這次直接選了最高級的和牛吃到飽😍另外兩個價位的牛肉一樣可以點喔首推澳洲m5和牛肥瘦度剛剛好,超有牛肉香味的燙個5秒鐘,牛肉很軟~另一款推的是prime 極級肩里肌一片比較大片油脂會多一點~ 口感雖然沒有和牛的軟但牛肉的香味也不輸和牛喔!🐮🐮必須說一下這家的湯底共有九款湯底可以選這次選了台灣鳯梨雞湯鍋𥚃有一大隻雞腿煮成的喔!超級足料👍🏻👍🏻下次想要試藥膳鴨鍋~想試試是不是台灣的味道🤣🤣除了牛肉,在手機上可以點餃子、蝦滑、海鮮和台式小吃等等必點他們的花枝漿,吃起來很彈牙在外面很少會看到海蝦跟蜆都蠻新鮮的還有必吃的鴨血😚第一次吃還在想到底要不要放在鍋煮還是可以直接吃🤣🤣答案是應該要煮喔!(因為它不是熱的😂😂)但建議用湯匙放好,不然辣味會變很淡自助吧可以自己調醬料我個人很愛他們的牛肉汁配牛肉真的超讚😋😋另外還有蔬菜類、香菇、麵類等等飲料在手機上可以點台式飲品例如冬瓜茶、烏梅汁、金桔椰果等紙包飲品、汽水、熱飲都是自取的喔另外推薦大家可以試試看他們跟台灣合作的啤酒這次點了芭樂鹽小
(🇭🇰香港~荃灣)
👍🏻 澳洲m5和牛任食
👍🏻 台式湯底超足料

▪️#極上和牛吃到飽 HKD$298
牛大人共有三款價位的吃到飽
這次直接選了最高級的和牛吃到飽😍
另外兩個價位的牛肉一樣可以點喔
首推澳洲m5和牛
肥瘦度剛剛好,超有牛肉香味的
燙個5秒鐘,牛肉很軟~
另一款推的是prime 極級肩里肌
一片比較大片
油脂會多一點~ 口感雖然沒有和牛的軟
但牛肉的香味也不輸和牛喔!🐮🐮

必須說一下這家的湯底
共有九款湯底可以選
這次選了台灣鳯梨雞湯
鍋𥚃有一大隻雞腿煮成的喔!
超級足料👍🏻👍🏻
下次想要試藥膳鴨鍋~
想試試是不是台灣的味道🤣🤣

除了牛肉,在手機上可以點餃子、蝦滑、海鮮和台式小吃等等
必點他們的花枝漿,吃起來很彈牙
在外面很少會看到

海蝦跟蜆都蠻新鮮的
還有必吃的鴨血😚
第一次吃還在想到底要不要放在鍋煮
還是可以直接吃🤣🤣
答案是應該要煮喔!(因為它不是熱的😂😂)
但建議用湯匙放好,不然辣味會變很淡

自助吧可以自己調醬料
我個人很愛他們的牛肉汁
配牛肉真的超讚😋😋
另外還有蔬菜類、香菇、麵類等等
飲料在手機上可以點台式飲品
例如冬瓜茶、烏梅汁、金桔椰果等
紙包飲品、汽水、熱飲都是自取的喔

另外推薦大家可以試試看他們跟台灣合作的啤酒
這次點了芭樂鹽小麥
吃起來帶有一點微酸
蠻好入口的,也很適合女生🍺

牛大人已經吃過好幾次了
覺得他們的品質很穩定
特別是他們的牛肉,牛肉香味都很重
環境也舒服,荃灣店有幾張大圓桌
朋友聚會都超適合的
還沒吃過的朋友推薦給大家喔!

(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌗

📍 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
📞 39539330
🕙 12:00-16:00/17:00-23:00
2023-05-27 42 浏览
【Overall 評分】食物質素:★★★★★環境感覺:★★★★服務質素:★★★★☆衛生指數:★★★★抵食指數:★★★★☆打卡指數:★★★☆回頭指數:★★★★★🔜 想SHABUSHABU? 識食一定係「牛大人台灣火鍋吃到飽」! 中意佢既原因有3點:。環境乾淨企理, 空間感充足, 上菜速度快等, 樣樣都係加分點。設備齊全方便, 有Wifi, 紙巾, 濕紙巾, 超過十款醬料, QR code落單等。食物質素Keep到水準, 特別係牛肉────────────────────【價錢: 120分鐘 澳洲極上和牛套餐 $328】。19:30前離座/23:00後入座 $288/人 (平$40)。21:30-23:00入座 $308/人 (平$20)。送澳洲M9和牛牛丸2粒。P.S 星期五、六日 假期及前夕套餐加$10及有+1服務費.【牛大人湯底】。每次必點牛大入秘方麻辣湯, 真係食吾厭架。加入各種香料同藥材, 如辣椒, 花椒, 姜, 等。辣椒既火辣感及麻辣配料既麻木感融合一齊。整個湯底口感既豐厚又富層次感. 【值回票價】。推薦: 安格斯特選牛板腱, 美國PRIME極級肩里肌, 澳洲和牛M5牛肩巻。安

【Overall 評分】
食物質素:★★★★★
環境感覺:★★★★
服務質素:★★★★☆
衛生指數:★★★★
抵食指數:★★★★☆
打卡指數:★★★☆
回頭指數:★★★★★

。食物質素Keep到水準, 特別係牛肉
────────────────────
【價錢: 120分鐘 澳洲極上和牛套餐 $328】
。21:30-23:00入座 $308/人 (平$20)
。送澳洲M9和牛牛丸2粒

【牛大人湯底】
。每次必點牛大入秘方麻辣湯, 真係食吾厭架
。加入各種香料同藥材, 如辣椒, 花椒, 姜, 等
。辣椒既火辣感及麻辣配料既麻木感融合一齊
。整個湯底口感既豐厚又富層次感

【值回票價】
。安格斯特選牛板腱:咬落嚼勁十足, 纖維緊密且彈牙,係火鍋中涮幾秒,口感更加柔軟多汁
。美國PRIME極級肩里肌:肉質細膩而嫩滑,帶有濃郁既牛肉香氣
。澳洲和牛M5牛肩巻:肉質極為嫩滑,肥瘦分布均勻

【值得一試】
。推薦: 台灣海鮮漿, 瓜仔雞水餃, 即炸午餐肉, 鮮甜海蝦, 鴨血
。台灣海鮮漿:味道鮮美,海鮮既鮮味充分釋放,彈牙之餘食到粒粒海鮮肉
。瓜仔雞水餃:皮薄餡大,咬落去既雞肉既鮮甜又有瓜仔既輕脆
。即炸午餐肉:外層酥脆,內裡鮮嫩可口, 極之邪惡
。海蝦:海蝦夠新鮮, 肉質彈牙鮮脆, 吸收左湯底既麻辣, 風味濃厚
。沙白:肉厚無沙乾淨, 質地脆嫩,為湯底增加鮮味

【自助區火鍋配料+飲品】
。自助區火鍋配料有不少, 分別有蔬菜, 丸類, 粉麵, 台式肉燥及米飯
。推薦: 淮山, 蟹柳, 萵荀, 千頁豆腐, 寬粉, 拔絲芝心丸,, 特級花枝丸
。飲品類別有汽水, 自家製茶, 果汁, 梳打等
。吾想咁HEAVY, 可以飲白桃烏龍, 洛神花茶, 0糖梳打等
。想飲酒類的可加$68追加「撥雲務見蓬萊仙島」

甜品
。食到尾聲, 每人贈送甜品一份
。四款中選一, 雪糕有 MOVENPICK, Haagen Dazs及台中仙草凍
雖然漸入夏季,但都無阻我打邊爐既食慾!我今天到訪了荃灣一間主打牛肉既台式火鍋「牛大人」與友人品嚐這頓豐富晚餐❗餐廳員工殷勤有禮,食客自助掃描QR code點餐,而且上菜速度迅速!餐廳座位寬闊,裝修別緻有特色!⭐️120分鐘極上和牛吃到飽套餐 🍅 剝皮辣椒雞鍋(期間限定)呢個期間限定既湯底以土雞湯配以台東特產剝皮辣椒製作而成,食落微微辣味,十分甘甜,鮮香味濃。🥩肉食今次呢個套餐首先每人送上澳洲M9和牛牛丸2粒,而牛肉方面選擇亦非常多包括有來自澳洲和牛M5牛肩卷及美國PRIME極級肩里肌任君選擇等等不能盡錄,實有一樣啱食肉獸既你!🥟其他配料及小食仲有記得唔好miss咗其他火鍋配料當中包括真台灣鯛魚片、黑松露海鮮漿、干貝鮮魚漿、鮮甜海蝦及鴨血等。還有台灣小吃有鹽酥雞和魚香皮蛋豆腐等等。🍺台灣直送啤酒⭐️ 芭樂鹽小麥鐘意飲返杯既朋友仔記住試試這款由台灣直送的冰凍啤酒,色澤金黃,帶有土芭樂果味容易入口而且非常清爽,夾埋打邊爐簡直一流。🥤飲品及雪糕飲品方面包括咗幾款無糖清新冷泡茶以及汽水等任君選擇,包括桂花及白桃烏龍冷泡茶等,而甜品方面,我們選了最喜愛既Movenpick 朱古力雪糕及哈根大師既果仁味

⭐️120分鐘極上和牛吃到飽套餐

🍅 剝皮辣椒雞鍋(期間限定)

🥩肉食

🥟其他配料及小食

🍺台灣直送啤酒
⭐️ 芭樂鹽小麥

🥤飲品及雪糕
飲品方面包括咗幾款無糖清新冷泡茶以及汽水等任君選擇,包括桂花及白桃烏龍冷泡茶等,而甜品方面,我們選了最喜愛既Movenpick 朱古力雪糕及哈根大師既果仁味,為兩小時既火鍋盛宴劃上完美的句號。

2023-05-21
2023-05-24 47 浏览
✨澳洲極上和牛吃到飽鴛鴦鍋湯底—牛夫人秘方麻辣鍋及阿嬤養生濃湯鍋,前者麻辣惹味,後者清甜滋補,充滿台式味道。套餐牛肉選擇繁多,包括澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、美國PRIME極級肩里肌、澳洲M9和牛牛丸、手切封門柳牛等優質牛肉,肉質鮮嫩,牛味濃郁,油脂分佈平均。除了牛以外還有其他肉類、蔬菜、海鮮、粉麵任君選擇,包括西班牙豬肉、花雕酒雞件、台灣鱸魚片、蟹籽墨汁漿、鴨血,台灣水蓮等等,飲品方面有各式各樣的汽水、茶、酒,而甜品則可選擇雪糕或台式仙草,保證吃到飽。
✨澳洲極上和牛吃到飽
2023-05-23 1123 浏览
✨澳洲極上和牛吃到飽用餐時間120分鐘 相當足裕火鍋配料選擇多 另有多款小食同飲品湯底有十款選擇 另可加錢要鴛鴦鍋今次揀左牛大人紅燒牛骨鍋 足料香濃澳洲M9和牛牛丸點最貴套餐 會每人送兩粒和牛牛丸 肉味香濃 帶油脂香 爽口彈牙肉品有十多款選擇 肉質素唔錯當中推介 澳洲和牛M5牛肩卷安格斯牛小排 安格斯特選牛板腱澳洲和牛M5牛肩卷 肉味較濃 口感軟腍安格斯牛小排 油脂分布唔錯 甘香軟嫩安格斯特選牛板腱 肉味濃 肉質較結實其他配料新鮮沙白 新鮮鮮甜 冇沙私房鴨血 爽身帶少少韌性 豐原排骨酥 多肉少骨 幾香爽脆炸魚皮 鬆脆可口飲品除左出面有多款冷泡茶同罐裝飲品 仲可以點幾款特飲 今次試左兩款冷泡茶 清香解渴金桔椰果 酸甜清新 都唔錯另外見到新推出左款台灣直送手工啤酉鬼啤酒 芭樂鹽小麥 飲落清新順滑有淡淡番石榴果香 帶微酸 冰涼清爽甜品每人可點一款 有三款雪糕同仙草選擇總結:食物唔錯 火鍋配料高質荃灣店環境唔錯 卡位幾舒適服務正常 價錢合理 可以一試
✨澳洲極上和牛吃到飽

每人可點一款 有三款雪糕同仙草選擇

總結:食物唔錯 火鍋配料高質
荃灣店環境唔錯 卡位幾舒適
服務正常 價錢合理 可以一試
♡ 任飲任食台式火鍋| 牛大人台灣火鍋吃到飽 ♡-今日去開荃灣千色店買嘢~ 就諗起荃灣中心有好多唔同種類嘅嘢食。今日天氣又凍返, 所以就諗住去打邊爐 ~ 話說一直都冇試過牛大人 🤣 終於有機會試吓啦! 我哋揀咗 《極上和牛吃到飽 》套餐~~每位仲會送澳洲和牛兩粒 😆 ✨7:30前離座好抵食~ 每位 $288 ‼️✨正價時段亦唔算好貴 每位 $328 ‼️套餐所覆蓋嘅食物種類都頗多~ 有各款嘅高質牛肉、台灣直送嘅餃類、炸物、海鮮、台灣小食 等等~ 而且出面仲有醬料區,側邊仲可以自己拎滷肉返嚟食👍 除此之外,仲有飲品區同埋自助食品區。- ♡ 台灣鳳梨雞鍋 ♡ 一坐低,店員就會問你想要咩湯底🤣湯底有成10款選擇👍 呢款湯底以鳳梨配搭苦瓜~~ 反而我就唔係好見到好多嘅鳳梨但係就有大量嘅苦瓜 🤣仲有一大隻雞髀 🍗 都好清甜 👍-♡ 牛肉 ♡ 都試咗好幾款牛肉~ 質素都好好🌟SRF 美國黑牛後腿肉 帶有油花~牛肉味好濃郁。🌟美國prime 極級肩里肌 肉質好嫩,入口即溶,仲有啲微微嘅肉香味。🌟安格斯特選牛板鍵肉汁流出嚟好多,啲油花亦都好均勻分佈,啲肉咁食落去好滑嫩。🌟澳洲和牛M5 牛肩卷 牛肩卷
♡ 任飲任食台式火鍋| 牛大人台灣火鍋吃到飽 ♡
今日去開荃灣千色店買嘢~
就諗起荃灣中心有好多唔同種類嘅嘢食。
今日天氣又凍返,
所以就諗住去打邊爐 ~
話說一直都冇試過牛大人 🤣
終於有機會試吓啦!

我哋揀咗 《極上和牛吃到飽 》套餐~~
每位仲會送澳洲和牛兩粒 😆

✨7:30前離座好抵食~ 每位 $288 ‼️
✨正價時段亦唔算好貴 每位 $328 ‼️

套餐所覆蓋嘅食物種類都頗多~
而且出面仲有醬料區,
側邊仲可以自己拎滷肉返嚟食👍
除此之外,仲有飲品區同埋自助食品區。
♡ 台灣鳳梨雞鍋 ♡

一坐低,店員就會問你想要咩湯底🤣
湯底有成10款選擇👍
呢款湯底以鳳梨配搭苦瓜~~
反而我就唔係好見到好多嘅鳳梨
🌟SRF 美國黑牛後腿肉
帶有油花~
牛肉味好濃郁。
🌟美國prime 極級肩里肌
肉質好嫩,入口即溶,
仲有啲微微嘅肉香味。
🌟安格斯特選牛板鍵
肉汁流出嚟好多,啲油花亦都好均勻分佈,啲肉咁食落去好滑嫩。
🌟澳洲和牛M5 牛肩卷
牛肩卷啲肉質更加細緻,啲油花更加豐富,啲肉味更加濃郁,啲口感更加鮮甜。
🌟安格斯牛小排
油脂分布均勻,肉質好鮮嫩,
啖啖都係肉汁滲出嚟。

♡ 手工蝦餃 ♡

呢個都好好食~ 餃子皮薄餡靚!
我哋叫咗兩轉👍😆
♡ 士林鹽酥雞 ♡
一份足夠一個人食 ~
外皮炸到好香脆 完全係台灣嘅味道!
♡ 私房鴨血 (辣)♡

起初我仲擔心會好辣🥲
仲諗緊會唔會擺咗落湯底度整辣個湯底😂
浸上嚟一食先有微辣~
鴨血好滑好新鮮!
♡ 漿類 ♡

黑松露海鮮漿 (期間限定)
蟹籽墨魚🦑漿
兩款都要必試!
墨魚好彈牙,口感一流。
♡ 特飲 ♡
有冬瓜茶、烏梅汁、酸梅汁同金桔椰果。
我見每枱都有叫金桔椰果🥰
於是我都嗌返杯!
真係好好飲 ~ 金桔味好香 ,
可以因應喜好自行選擇甜度同冰塊。
♡ 芭樂鹽小麥酒 ♡ +$68

有別於平時飲嘅啤酒~
好香甜嘅味道 😆
淡淡芭樂香氣同珊瑚礁鹽融為一體
打邊爐梗係要嘆番杯啤酒🍻啦。

可以揀 Häagen-Dazs😍
仲有我最鍾意嘅夏威夷果仁添!👍

#
⇢店鋪資料:
牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
2023-05-22 97 浏览
作為牛大人忠粉,有限間限定既野食都一定要試😌❤️澳洲和牛M5 牛肩卷 x SRF美國黑牛後腿肉 和牛好嫩滑肥美,後腿肉肌肉結實但依然細膩🧡黑松露海鮮漿 口感彈牙既海鮮漿,成份有蝦有墨魚等等,加埋黑松露味,好值得追加!!💛酉鬼 - 芭樂鹽小麥 打邊爐飲返杯特別Refeshing!! 成日都有唔同新口味既台灣直送啤酒,今次微微滲出淡淡清新既石柳味,好易入口,微微咸味,微微酸,又帶少少甜,好有驚喜當然仲有好多台灣特色配料,蛋餃 燕餃 等等都係次次必食,款食多多,仲有最受夜市小食,魚香皮蛋豆腐+梅甘酥脆薯都係超好味~性價比高,好抵食,長期都係咁多人!!
作為牛大人忠粉,有限間限定既野食都一定要試😌

2023-05-21 78 浏览
最後出席五人。 但餐廳不肯按排兩個火鍋, 不付合一般火鍋店水準, 我們走了。如要兩鍋,餐廳梗要分隔開两台老遠的。但明明有得多空位。有老人家要分鍋,日本餐廳一人一鍋。安排不付國際水準,安排不付國際水準,安排不付國際水準,

如要兩鍋,
餐廳梗要分隔開两台老遠的。但明明有得多空位。

有老人家要分鍋,日本餐廳一人一鍋。

2023-05-20
2023-05-20 75 浏览
是日台式火鍋. 機場收工 一程車來到. 門口好多人排隊. 過來吃飯記得一定要book位. 印象深刻係蔬菜新鮮而且品種多樣. 羊肉比牛肉口感仲好好多. 飲品都好齊全. 總體感覺唔錯. 再來.