2023-11-11 164 浏览
無在線預定好唔方便,幾時可以開放在線預定,外面的接待人員服務態度也不好,一陣話收工,一陣話一人唔得食,來來回回幾次都食唔到,全港這麼多間牛大人就這間最差勁,一開業就這麼渣
2023-11-11 147 浏览
最近才知道Popfood 開了牛大人😍點了澳洲極上和牛套餐每位還附送2粒M9和牛牛丸😍😍牛丸的牛味十分濃❤️每咬一口都有牛香而湯底我就選擇了剝皮辣椒雞鍋味道不會太辣 但卻可為火鍋配料調味特別放生菜🥬後味道有點辣但易入口👍🏻火鍋定要點牛!而牛胸爽我點了三次🤣香港大部分餐廳的牛胸爽都很厚身放進口會直接覺得在吃脂肪😂但這裡的牛胸爽則較薄身吃到牛脂的香味又很爽口餐廳有飲品區 款式很多 還有幾款自家製的無糖茶❤️總有一款合你心意🤣🤣

最近才知道Popfood 開了牛大人😍
餐廳有飲品區 款式很多
還有幾款自家製的無糖茶❤️
總有一款合你心意🤣🤣

2023-11-10 147 浏览
牛大人在香港開了幾間分店,一直都未有機會食,今次終於朋友去食大餐😝叫了極上和牛吃到飽$248/人, 包了多款上等牛肉,如澳洲和牛M5牛肩卷,肉類很高質😗意想不到還有羊肉😍😍超級好食😋還包墨魚漿,好吸引🤩另外有多款炸物熟食.大部分也是用來手機下單,很方便,而且食物也很快送上😌另外其配料可以自助形式取,款式多羅羅.飲品可自取和下單,下單的是即叫即整,清熱解毒😗湯底也多達9款,還可以加錢換鴛鴦湯,我們叫了台中蒜頭雞煱,入面已經放了大大雞😝湯底有很香的蒜味,湯很好飲.食到最後還有雪糕一人一杯,真是超滿足的一餐,下次要再食😍

食到最後還有雪糕一人一杯,真是超滿足的一餐,下次要再食😍

2023-11-09 96 浏览
之前都食過幾次牛大人,不過次次都要去到旺角食🥹依家將軍澳都開咗!近近地都可以打邊爐🥰😍極上和牛吃到飽 $328👀個人覺得將軍澳店都裝修得幾靚!而且環境超大,可能新開,咩都靚啲正啲🥰👀配菜區一樣應有盡有,次次都一定會拎萵筍同埋炸芋頭🤣🤣整得好整齊,分得清楚👌🏼👀唔知係咪太耐冇食牛大人,覺得佢嘅質素真係愈嚟愈好😳啲牛肉肉眼睇都知係靚貨,全部都好好食!又重牛味😆👀強烈建議大家要試佢哋個新湯底🌟剝皮辣椒雞鍋,事緣之前去台灣食雙月佢哋個剝皮辣椒湯真係好出色!估唔到轉咗做火鍋湯底,一樣咁得😍而且仲有好多剝皮辣椒,食咗超多勁正🤣🤣👀而家Like牛大人嘅社交平台仲會送一杯鴨屎香檸檬茶(個人覺得幾好飲又唔會太甜)👀食到最後依舊有甜品送😍😍牛大人真係無論食幾多次都唔會厭👍🏻

😍極上和牛吃到飽 $328

👀配菜區一樣應有盡有,次次都一定會拎萵筍同埋炸芋頭🤣🤣
整得好整齊,分得清楚👌🏼

👀唔知係咪太耐冇食牛大人,覺得佢嘅質素真係愈嚟愈好😳
啲牛肉肉眼睇都知係靚貨,全部都好好食!又重牛味😆

將軍澳一直以嚟都係得兩間火鍋放題店,知道popcorn上面要開牛大人真係超興奮啊😍同屋企人直接就簡咗澳洲極上和牛套餐,決定要食盡每款高級和牛!———————————————🌟澳洲M9和牛牛丸呢個永遠都係必食同埋最好食嘅一樣,每人最多贈送兩粒,每次食都忍唔住細細回味。牛丸咬落好多汁,仲要有果種牛脂香,成粒都充滿和牛味,每次食每次都覺得真係超好食。.🌟各款和牛雖然各款牛肉片都好好食,但我最難忘其實係手切封門柳,牛肉好濃之餘一啲筋位都冇,唔洗話碌得好熟都已經非常腍身。其次就係SRF美國黑牛後腿肉,油脂細膩,薄薄一片放入口真係充滿牛香。牛胸爽都係一款幾值得推介,其實我之前冇食過因為佢有啲似內臟總係有少少抗拒,但今次食完發現都幾唔錯,好爽口同時亦都充滿油香。.🌟海鮮蜆永遠都係我嘅必食之選,今次我都叫咗7份慢慢食。除咗蜆外仲有蝦都3款魚,脆肉鯇食落又脆肉質亦都鮮美。.🌟台灣蔬菜水蓮之前未食過,今次第一次食真心有驚喜。熟咗後會縮細,咬落係好爽口,有啲似食爽口泡菜果種感覺。.🌟自家製飲品我叫咗杯烏梅汁,其實就係平時飲嘅酸梅湯,少甜個甜度啱啱好,開胃又可以消滯。其次都有飲柑桔同果款茶,好多都好好飲。.🔸

———————————————
🌟澳洲M9和牛牛丸
🌟各款和牛
🌟海鮮
🌟台灣蔬菜水蓮
🌟自家製飲品
🔸整體評價🔸
牛大人質素不論食物定服務都係一如既往地好,各位將軍澳朋友仔有口福喇😍
期待已久的將軍澳終於有牛大人,身為牛大人的粉絲,我們當然也要朝聖一下。今次我們點了$228,午市90分鐘放題。現場環境闊落,好多卡位,由於新裝修關係感覺幾清新。M5和牛水準依然,豬大腸,手打墨魚話, 皮蛋豆腐,保持水準。油炸鬼及其他幾款竟然售罄。反而飲品只要威like牛大人 社交平台,贈送鴨屎香檸檬茶有驚喜,檸檬味清新,茶味有解油嘅感覺。最後失望地方係未夠一小時就急住叫我地付款。現場環境沒有太多客,好多吉枱,唔明點解係咁叫人埋單付款,一比左錢就要cut單,無得再叫野食,lee下有d感覺不好。

油炸鬼及其他幾款竟然售罄。

2023-11-06 143 浏览
🌟「牛大人」間間分店都出名多人,我哋揀星期一6:30嚟將軍澳Popcorn,睇吓會唔會小人d, 好彩時間尚早walk in有位。***** ***** ***** ***** ***** 坐下來先揀湯底🥘10幾款湯底眼花撩亂,我哋揀左「台灣鳳梨雞鍋🥘」湯底其實係鳳梨汁+雞,好清甜。另外我哋揀「澳洲極上和牛」每位贈送澳洲M9和牛牛丸🥩跟住掃QR code「任點」澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、安格斯一口牛、手切封門牛、海鮮、手工餃、丸類、吉吉燒、豆腐、鴨血、特飲、好多台式小食例如鹽酥雞、台灣香腸等等都是任點。出面自助區都好精彩,各式各樣飲品、蔬菜、丸、炸物、白飯、滷肉飯、桂圓紅棗茶、黑糖薑母茶、烏冬、米粉、醬料,多到數唔曬。埋單後仲有HaagenDas雪糕、台灣味道仙草凍送上。食材新鮮,夠多選擇,120分鐘時間一定可以吃到飽。離開時爆曬棚,星期一都咁full真係好勁。

***** ***** ***** ***** *****

湯底其實係鳳梨汁+雞,好清甜。

另外我哋揀「澳洲極上和牛」每位贈送澳洲M9和牛牛丸🥩

埋單後仲有HaagenDas雪糕、台灣味道仙草凍送上。

食材新鮮,夠多選擇,120分鐘時間一定可以吃到飽。

離開時爆曬棚,星期一都咁full真係好勁。
2023-11-05 80 浏览
最近在將軍澳站附近,牛大人終於在popcorn商場開業啦。牛大人的打邊爐鍋選擇多樣,我選了台灣香濃蕃茄鍋。這道湯底以台灣特有的蕃茄為基礎,濃郁而香甜。打邊爐醬油則有特製豬肉醬、台灣酸辣醬、腐乳醬、手切辣椒和蔥花等多種選擇,能夠滿足各種口味的需要。在食材方面,牛大人提供了多種選擇。可以選擇白飯和滷牛肉,打邊爐食材有粟米、金菇、冬菇、冬瓜、蕃茄、海膽包和芝士腸等豐富的配料。這些配料的搭配使得每一口都充滿了層次感和豐富的口味。在飲品方面,牛大人提供了多種自家製茶的選擇,包括桂花烏龍、燒仙草爽、烏龍茶、汽水和白桃烏龍等。這些飲品清爽可口,是打邊爐時的理想選擇。肉類我們選擇了最貴的餐,可以無限吃高質牛肉和海鮮。澳洲M9和牛牛丸和鴨屎香檸檬茶都是店內的特色菜品。而澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、豬雪花肉片和各種海鮮如蜆和蝦等也是不容錯過的美味選擇。最後還有雪糕或仙草做甜品。
最近在將軍澳站附近,牛大人終於在popcorn商場開業啦。

肉類我們選擇了最貴的餐,可以無限吃高質牛肉和海鮮。

澳洲M9和牛牛丸和鴨屎香檸檬茶都是店內的特色菜品。

最後還有雪糕或仙草做甜品
2023-11-03 170 浏览
牛大人應該大家都識🤪今次終於第一次去食😆第一次去到當試吓最貴嘅澳洲極上和牛🥩$328每位仲附送澳洲M9和牛牛丸兩粒~湯底都有10款可以選擇,我哋今次就揀咗牛大人秘方麻辣鍋,飲落幾香唔會太辣🌶️呢個set係包晒所有肉任嗌,當中一定要試嘅當然係澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、安格斯一口牛肉粒、手切封門柳等等,而我自己最鍾意嘅一定係佢嘅澳洲和牛M5牛肩卷,識落牛味濃郁,而且好腍,幾乎入口即溶🥰另外仲有好多台式小食可以嗌,有鹽酥雞、台灣腸、甘酥脆薯,仲有好多款水餃同埋海鮮漿可以揀,自助區亦有多款醬料、蔬菜、丸類同埋飲品,真係超級多嘢食~ 佢哋嘅台式小食,尤其係鹽酥雞真係幾好食,炸得香脆,入面嘅雞肉多汁,完全好似係返咗台灣咁🤤最後甜品仲有每人一杯movenpick雪糕,食完真係非常滿足🤰🏼
每位仲附送澳洲M9和牛牛丸兩粒~

2023-11-02
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
牛大人終於開到將軍澳😆!!今次2個人叫咗澳洲極上和牛餐 分時段收費最平$288已經可以食到佢地最高級嘅和牛套餐😙 實不相瞞我都係第一次食牛大人 估唔到任食嘅牛肉質素都咁好!仲高質過好多大型火鍋店單點牛肉片!!選擇困難症嘅我叫咗店員推介湯底 今次就叫咗期間限定嘅剝皮辣椒雞湯🫑 推薦大家一定要試呢隻湯底 烚菜嘅時候可以食到微微辣 正!肉類方面可以主攻牛肉🐂!中意油感重啲嘅可以叫澳洲和牛M5牛肩卷 送嘅每人兩粒澳洲M9和牛牛丸好juicy 食落爆牛油💥 另外安格斯牛小排 同手切封門柳都好掂 但講到最中意都係期間限定嘅牛胸爽!如果見到一定要嗌!!我地encore咗3 4次 超正👅除咗手機落單嘅items 都仲有得自己拎唔同嘅菜、丸、麵、飲品 特別中意佢地有唔同無糖茶選擇 打邊爐飲茶清清地 罪惡感都冇咁大 😈!仲要記得試佢地嘅台灣水蓮 好少見香港打邊爐有 口感好脆 好特別架😜

2023-11-02 86 浏览
見大家都話派飛姐姐唔掂,我又無呢個問題😂可能我哋好早到,暫時無人排隊,全程service都非常好👌啲牛肉質素算唔錯,以任食來講,呢間真係超值,不枉我山長水遠走入來食~😂😂😂佢哋個牛肉醬汁好好味,建議大家都試一試。同啲牛肉真係好夾,但我自己就另外加咗少少醋,酸酸甜甜更好味~😚😚仲有個火鍋寬粉都好正,同個湯底好夾,再加牛肉汁一齊食真係一流 😂😂btw…商場個指示都幾唔清晰,我哋非將軍澳居民揾咗好耐先揾到個位上去 😅😅😅

2023-11-01 83 浏览
有冇人同我一樣🤣每逢新開分店牛大人🦬點都要去食哩晚約咗勁鐘意食牛嘅好姊妹去popcorn分店吃到飽新店空間寬敞乾淨企理,倆邊座位枱中間走路都好闊落,自助區食物及飲品擺放都很整潔。極上和牛吃到飽120分鐘$288另外like&follow 牛大人社交平台可每人即送一杯🦆鴨屎香檸檬茶🍋🥃哩杯味道唔算好甜🌿幾清新又解膩湯底點咗個清清地阿嬤養生濃湯鍋材料有桃膠、紅棗、娃娃菜、 桂圓、有豬骨味道清甜。牛肉推薦必吃手切封門柳🦬澳洲A5和牛肩卷🐮安格斯牛板腱,牛味十足😋另外餐廳每人2粒M9和牛牛丸,一咬爆汁超濃牛味雖然係放題,但海鮮方便質素都唔錯,食咗2轉蝦肉質都係彈口🦐沙白係冇沙的👍其他食物墨魚滑、蝦滑及台灣直送蔬菜都新鮮唔錯👍自助區每次見到白飯及鹵肉燥🍚🥘都好想食,但係真係飽到冇機會食🫢不過甜品係另一個胃🤣一定要食埋台灣仙草先夠圓滿😋不過都要讚吓popcorn分店入面各店員都幾有禮貌,哩晚就見不到食評中提及門外派飛個阿姐了🤭
有冇人同我一樣🤣每逢新開分店牛大人🦬點都要去食
哩晚約咗勁鐘意食牛嘅好姊妹去popcorn分店吃到飽

極上和牛吃到飽120分鐘$288
另外like&follow 牛大人社交平台
可每人即送一杯🦆鴨屎香檸檬茶🍋🥃
哩杯味道唔算好甜🌿幾清新又解膩

湯底點咗個清清地阿嬤養生濃湯鍋
材料有桃膠、紅棗、娃娃菜、 桂圓、有豬骨味道清甜。

另外餐廳每人2粒M9和牛牛丸,一咬爆汁超濃牛味

其他食物墨魚滑、蝦滑及台灣直送蔬菜都新鮮唔錯👍

不過甜品係另一個胃🤣一定要食埋台灣仙草先夠圓滿😋

2023-11-01
  • 台灣仙草
  • 封門柳
2023-10-24 206 浏览
除咗門口阿姐,其他侍應服務態度都超級有禮貌 抵讚!但唔明白coupon問題係好難答?即刻黑面、唔耐煩,我諗呢種服務態度好多人見到都即走。。。。「想問今日可以用storellet coupon?」跟住就即刻唔耐煩 話「淨係可以用鑽石級會員coupon」問係咪淨係今日唔可以用又重複上句後尾先話冇得同88折共用 你直接講咪得🫡🫡呢啲態度 好心同入面啲侍應同事學下嘢😆😅4分唔係俾你的
除咗門口阿姐,其他侍應服務態度都超級有禮貌 抵讚!

「想問今日可以用storellet coupon?」
跟住就即刻唔耐煩 話
「淨係可以用鑽石級會員coupon」
問係咪淨係今日唔可以用又重複上句
後尾先話冇得同88折共用 你直接講咪得🫡🫡

呢啲態度 好心同入面啲侍應同事學下嘢😆😅
4分唔係俾你的

2023-10-22 191 浏览
最差服務態度,座位安排十分差,3個人排緊3-4人臺,櫃面啊姐話最多只可以比2-3人臺,但係入到去發現其實只係二人臺,三個大男人點坐。係櫃檯出面個選項明明就冇2-3人呢張可以攞,但係入到去話宜家啲座位緊張,唔可以比4人臺。之後話可以補返張臺比我地,但係結果又只可以補2-3人臺。座位安排極差,唔建議大家過黎食,費時等位嘥時間。
2023-10-12 411 浏览
遇過最差的帶位,安排坐位及服務態度差,新開已經唔多人,明明大把位,但限人入!! 而且帶位的阿姐講野無禮貌,任食限兩個人先可以入座,呢個規矩我冇話要破壞,但服務員的態度勁似歧視一個人嚟食飯,,所以我咪等定量,但明明先嚟,門口帶位阿姐忘記按飛,無記低,就俾後來的人先入,明明一開始話叫你等幾分鐘,結果等咗20分鐘,比後來先上這入,再繼續要你等另一個20分鐘⋯⋯請問這服務態度是公司訓練出來的嗎?這樣對客戶??

請問這服務態度是公司訓練出來的嗎?這樣對客戶??