2023-11-26
牛大人開左一家新分店喺將軍澳,附近嘅朋友就方便好多啦!今次我地揀咗牛大人嘅澳洲極上和牛食到飽套餐,湯底提供10款選擇,而我地今日揀咗剝皮辣椒雞鍋湯底,營養豐富同滋潤,竟然仲附送雞子好有驚喜。湯底香濃味道濃郁,藥膳味道突出。套餐每人送兩粒澳洲M9和牛牛丸,牛丸份量十足,牛味香濃,但可惜唔係無限供應。配料吧提供各種蔬菜、瓜類、丸類、風琴豆腐等等。調味吧亦有多種選擇,可以根據自己的喜好選擇辣度,有炸蒜、蒜泥、蔥油、牛肉汁等配料可供選擇。至於飲品方面,選擇非常豐富,成牆都係飲品櫃。最令人滿意既係有杯裝冷泡茶供應,無糖選項足夠大杯。小食選擇都好多,除左皮蛋豆腐我地亦試咗炸香口既午餐肉,鹽酥雞的外皮唔厚,外脆內嫩。黎得牛大人梗係要食牛肉,重點推介脂肪分佈均勻既牛肩卷,油花均勻得黎肉質緊實既牛小排,肉味香濃,口感軟綿既封門柳,黑牛腿肉就油脂較少,但係肉味濃郁。每款牛肉都有其獨特之處,我地真係停唔到口。除咗外面嘅飲品,我地亦可以透過QR Code點選特飲,例如冬瓜茶、金桔椰果、烏梅汁等等。而且可以自行調整甜度同冰。最後點少得甜品!有Haagen Dazs雪糕或者台中仙草凍。仙草凍配上芋圓,而且花生放在
最後點少得甜品!有Haagen Dazs雪糕或者台中仙草凍。仙草凍配上芋圓,而且花生放在湯匙上,考慮到對花生過敏既人。
總括而言,牛大人的受歡迎完全有其原因,食物質素高,價格合理,性價比絕對滿分!