2025-04-30 874 浏览
同好朋友食飯,我哋兩個邊爐怪即刻諗去食火鍋,上次去過旺角分店已經好鍾意,今次就去咗銅鑼灣店,質素一樣有保證,食物質素高上菜速度快,難怪人氣一樣旺盛。揀咗【日本A4黑毛和牛】餐任食120 分鐘,呢個餐會送海鮮拼盤、澳洲M9和牛牛丸 ,海鮮拼盤樣樣都好新鮮,有生蠔、扇貝、蟶子、鮑魚;和牛牛丸多汁又彈😚;仲可以任食鮮甜彈牙鮑魚。湯底揀咗[期間限定]黑白湯鴛鴦鍋:◼️黑金蒜皇土雞鍋◼️VS ◻️雪白御鮮豆腐鍋◻️黑湯好濃郁,黑金蒜甘甜,配搭肉類等火鍋配料都好味。白湯有三文魚、豆腐、蟲草花、芫荽自己加入,煮滾後個魚湯鮮甜。主角✨A4黑毛和牛✨油脂分布平均,肉嫩又帶油脂香,入口即化真係好正, 仲有「伊比利亞黑毛豬梅肉」都不能錯過,肉質柔軟。除咗和牛同豬肉,仲有好多特色食物必點:🔶「鮑魚三吃」:醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚,每款都好有特色又彈牙。🔶▪️雪映山葵豆腐▫️藤香鮑魚豆腐🔶鹽酥髒髒雞 /鹽酥美乃雞 都好香口🔶海蝦🔶沙白 叫咗杯手工啤酒,個名好靚「半杯晨光.半杯暮色」,混合了少爺啤酒 的Pilsner與Stout,飲落幾清新,幾有層次。自助區可以自取多款醬料、蔬菜、丸類等火鍋配料,仲有各式飲品。最後

湯底揀咗[期間限定]黑白湯鴛鴦鍋:
◼️黑金蒜皇土雞鍋◼️VS ◻️雪白御鮮豆腐鍋◻️

除咗和牛同豬肉,仲有好多特色食物必點:
🔶▪️雪映山葵豆腐▫️藤香鮑魚豆腐
🔶鹽酥髒髒雞 /鹽酥美乃雞 都好香口
🔶海蝦
🔶沙白

最後記得食埋雪糕& 甜品「仙花雙圓」,豆腐花配仙草,仲有芋圓紅豆等配料。
2025-04-05 1407 浏览
趁天氣凍凍地❄️,米飯班主當然話要打邊爐🥘😂最近「牛大人」推出了期間限定 《黑白派對養生Bean爐》系列,當然要去試試😝位於銅鑼灣「牛大人」,環境闊落,座位寛趟🪑,自助區放有超過45款配料及蔬菜🥬,醬料都超過15款🧂,飲品款式選擇也不少呢!120分鐘吃到飽放題是不同套餐 不同時段 不同價錢的🥰我地選擇了日本黑毛和牛A4+ 套餐😎日本黑毛和牛A4+套餐 套餐贈送海鮮拼盤及M9和牛牛丸,海鮮包括有鮑魚、扇貝、蟶子及蠔,非常新鮮呢🤩除了日本黑毛和牛A4+🐮外,更有美國SRF極黑牛、澳洲M5和牛、伊比利亞黑毛豬梅肉🐷、鮮甜鮑魚🦪、安格斯牛小排等十多款肉類及多款台灣直送配料😍 火鍋湯底方面🍲,我們點了期間限定的黑白養生湯底🥘黑金蒜皇土雞鍋黑蒜配搭紅棗、杞子和鮮嫰雞肉🐔,甘甜醇厚又暖身😊雪白御鮮豆腐鍋以三文魚慢煮高湯,魚白湯濃郁鮮甜,豆腐好嫰滑👍🏻我們一直點以下的牛肉和豬肉,都是回本之選呢🤣日本黑毛和牛A4+黑毛和牛很大塊,雪花般紋路油脂分佈均勻,肉味濃郁,肉質軟嫩,入口即化🤩美國SRF極黑牛極黑牛是將日本和牛與美國頂級安格斯黑牛繁殖出産的品種,有日本和牛細緻的油花,也保留美國安格斯牛的香濃肉味,入
日本黑毛和牛A4+套餐
M9和牛牛丸
火鍋湯底方面🍲,我們點了期間限定的黑白養生湯底🥘
黑金蒜皇土雞鍋
黑蒜配搭紅棗、杞子和鮮嫰雞肉🐔,甘甜醇厚又暖身😊
雪白御鮮豆腐鍋
以三文魚慢煮高湯,魚白湯濃郁鮮甜,豆腐好嫰滑👍🏻
黑金蒜皇土雞鍋,雪白御鮮豆腐鍋
雪白御鮮豆腐鍋
我們一直點以下的牛肉和豬肉,都是回本之選呢🤣
美國SRF極黑牛
極黑牛是將日本和牛與美國頂級安格斯黑牛繁殖出産的品種,有日本和牛細緻的油花,也保留美國安格斯牛的香濃肉味,入口肉質柔嫩多汁🥰

伊比利亞黑毛豬梅肉
我覺得是豬肉界和牛😂肉質顯現出大理石紋,口感極柔軟,而且肉汁豐富,好正呀‼️
伊比利亞黑毛豬梅肉
小食相當豐富,其中可以任食『鮑魚三吃』古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚 及 柚子燒汁鮑魚😍 而個人特別喜歡炭燒鹽蔥鮑魚,入口軟腍,香口又惹味🤩
古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚 及 柚子燒汁鮑魚
另外,《黑白盛宴》的特色食物也非常吸引😍
🔹️黑
有黑雪映山葵豆腐、台式墨汁腸、鹽酥髒髒雞、蟹籽墨汁漿等❤️
🔹️白
有白藤香鮑魚豆腐、鹽酥美乃『雞』、魚香皮蛋豆腐等❤️
豆腐口感很嫰滑;鹽酥雞口感酥脆,雞肉嫰滑;墨汁腸味道微甜,很有嚼口❗️
大快朵頤後當然還要吃甜品啦😝有任食Movenpick 雪糕🍨、牛大人自家雪糕 及各款雪糕和雪條,真的好正🤩
飲品種類亦都很多,尤其喜歡茶飲。不過今次見到有 芝麻豆漿黑旋風,於是點了一杯來飲,黑芝麻味道濃郁,豆漿豆味也很突出,很有驚喜😍
整體「牛大人」性價比很高,食物質素高之餘,選擇也很多,真的大大大滿足‼️
2025-03-31
M9和牛牛丸
黑金蒜皇土雞鍋,雪白御鮮豆腐鍋
古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚 及 柚子燒汁鮑魚
1K
❣️有好一段時間無去牛大人,而家竟然係有奢華版,有龍蝦、鮑魚食,整海鮮湯都🉐❣️揀$488 set 可以任食A4 黑毛和牛、鮑魚、伊比利亞豬,全部都好高質,回本之選!❣️個set仲會送海鮮盤,有龍蝦仔、蠔等,都幾滿足🍲魚白湯三文魚豆腐鍋- 真材實料三文魚豆腐湯底,幾清甜🐷伊比利亞黑毛豬- 超高水準,肥瘦均勻豬肉味好香口juicy,啖啖豬肉香,勁正🐮A4和牛- 必食之選,好高質和牛,紋理分明,肉嫩有油脂香💟💟💟瘋狂食鮑魚!- 大推!無論係熟定係生鮑魚,都係任食。而且每款都有水準~- 推介炭燒鹽蔥鮑魚,鹽燒過香口,面層脆脆地,肉質軟嫩鮮甜口感好好- 仲有杞子鮑魚,酒香入味。- 另外可以點鮮甜鮑魚,成隻放入去淥,都好鮮甜🐷雪花豬- 推介必食!厚身而且肥美juicy肉質又嫩🐟台灣鯛魚- 都係推介,片片都切到好厚身,鮮甜份量多,肉質juicy🦐鮮甜海蝦- 相信大家都睇過去牛大人整蝦湯底片,真係大大隻又彈口▪️新鮮沙白- 肥美鮮甜,正外面有好多菜類、丸類,好企理,而且估唔到有茼蒿,幾新鮮又好食,不斷去攞。甜品都多選擇,有dreyers 心心雪條、kitkat朱古力脆皮雪條,正啊

❣️個set仲會送海鮮盤,有龍蝦仔、蠔等,都幾滿足

🍲魚白湯三文魚豆腐鍋

- 真材實料三文魚豆腐湯底,幾清甜

🐷伊比利亞黑毛豬

🐮A4和牛

- 必食之選,好高質和牛,紋理分明,肉嫩有油脂香

💟💟💟瘋狂食鮑魚!

- 大推!無論係熟定係生鮑魚,都係任食。而且每款都有水準~

- 仲有杞子鮑魚,酒香入味。
- 另外可以點鮮甜鮑魚,成隻放入去淥,都好鮮甜

🐷雪花豬

- 推介必食!厚身而且肥美juicy肉質又嫩

🐟台灣鯛魚

- 都係推介,片片都切到好厚身,鮮甜份量多,肉質juicy

🦐鮮甜海蝦

- 相信大家都睇過去牛大人整蝦湯底片,真係大大隻又彈口

▪️新鮮沙白

- 肥美鮮甜,正

伊比利亞黑毛豬
呢間打邊爐已經食過幾次,今次見到出咗 #日本黒毛和牛A4 +網上見到啲油花好靚🤤🤤 即刻約一樣咁鍾意食肉肉嘅朋友去試!!呢個 120分鐘日本黑毛和牛A4+ 吃到飽套餐 $488/位湯底揀咗 #牛夫人秘方麻辣鍋 & #阿嬷養生濃湯鍋鴛鴦湯底 +$50兩個湯底次次都點❤️最令我震驚嘅係,任食包咗幾款唔同煮法嘅鮑魚都好出色!! -#古法醉鮑魚 必點!!!👍👍👍-炭燒鹽蔥鮑魚-柚子燒汁鮑魚-鮮甜鮑魚 (打邊爐食)隻隻都勁大隻!!!厚肉又新鮮!!特別醉鮑魚,味道夠晒入味夠晒「醉」,淨係鮑魚都食咗好多隻🙉🙉日本黑毛和牛A4+不愧係日本A4+和牛,個牛靚爆,望落油脂靚唔在講,食落牛味濃,油脂香❤️🤤個餐包咗每位 #澳洲M9和牛牛丸2粒 同 #海鮮拼盤牛丸大粒、牛味濃、彈牙!海鲜拼盤有蟶子、扇貝、鮑魚、生蠔,新鮮🫶🏻呢間有超多唔同款式嘅食物同飲品,有我鍾意嘅 #澳洲和牛牛胸爽 🥹🥹手打滑都有幾款!除咗手機落單嗰啲,出面仲有啲自己夾嘅菜同丸!仲有幾個凍櫃嘅嘢飲!海量嘅款式,真係勁多樣都想食🙉2月7日至20日有情人節限定Dreyer’s心形雪糕,仲仲有Mr and Mrs moon主題裝飾🌚🌝呢餐飽到攬住個肚

呢間打邊爐已經食過幾次,
今次見到出咗 #日本黒毛和牛A4 +
網上見到啲油花好靚🤤🤤
即刻約一樣咁鍾意食肉肉嘅朋友去試!!
120分鐘日本黑毛和牛A4+

湯底揀咗 #牛夫人秘方麻辣鍋 & #阿嬷養生濃湯鍋
鴛鴦湯底 +$50
兩個湯底次次都點❤️
古法醉鮑魚 + 炭燒鹽蔥鮑魚 + 柚子燒汁鮑魚

最令我震驚嘅係,
任食包咗幾款唔同煮法嘅鮑魚都好出色!!
古法醉鮑魚

-#古法醉鮑魚 必點!!!👍👍👍
-炭燒鹽蔥鮑魚
-柚子燒汁鮑魚
-鮮甜鮑魚 (打邊爐食)
隻隻都勁大隻!!!厚肉又新鮮!!
特別醉鮑魚,味道夠晒入味夠晒「醉」,
淨係鮑魚都食咗好多隻🙉🙉

不愧係日本A4+和牛,
個牛靚爆,望落油脂靚唔在講,
食落牛味濃,油脂香❤️🤤
澳洲M9和牛牛丸2粒

個餐包咗每位 #澳洲M9和牛牛丸2粒 同 #海鮮拼盤
牛丸大粒、牛味濃、彈牙!
海鲜拼盤有蟶子、扇貝、鮑魚、生蠔,新鮮🫶🏻
澳洲和牛牛胸爽

呢間有超多唔同款式嘅食物同飲品,
有我鍾意嘅 #澳洲和牛牛胸爽 🥹🥹
手打滑都有幾款!

除咗手機落單嗰啲,
出面仲有啲自己夾嘅菜同丸!仲有幾個凍櫃嘅嘢飲!
海量嘅款式,真係勁多樣都想食🙉
情人節限定Dreyer’s心形雪糕

呢餐飽到攬住個肚落樓🤰🏻🤰🏻
實現咗 #和牛自由 同 #鮑魚自由 🤤🤤🤤
嘢食一貫高質,今次呢個和牛餐更加真係不得了,
要!再!去!

2025-02-10
120分鐘日本黑毛和牛A4+
古法醉鮑魚 + 炭燒鹽蔥鮑魚 + 柚子燒汁鮑魚
古法醉鮑魚
澳洲M9和牛牛丸2粒
  • 澳洲和牛牛胸爽
2025-06-17 0 浏览
成日聽朋友講牛大人好好味終於忍唔住試吓今期新嘅套餐「日本A4+黑毛和牛火鍋放題」 120分鐘任飲任食🤩每位仲送澳洲M9和牛牛丸2粒 及 海鮮拼盤 及 任食鮑魚真係好飽! 好多嘢食! 和牛真係好正! 無得輸! 💖推介俾你💖🐮喇沙椰爺仲夏鍋或木瓜椰皇嫩雞鍋 🍲🍲媽媽好鍾意食喇沙,真係要試,好香好濃😍椰皇嫩雞🐥鍋啲雞點解可以咁滑😍🐮酒糟嫩牛舌同鮑魚酒味岩岩好,唔會太濃酒,好好味🐮HIGHBALL 🥃味道係幾特別,晚市「日本黑毛和牛A4+」套餐可免費任飲🐮 「炎夏椰樂祭」椰酥跳跳豬 😋😋😋黃金椰絲蝦丸 😋😋😋😋椰林火山脆薯條😋😋😋點埋呢兩埋醬 (香椰火焰醬 (微辣) & 椰汁美奶滋)🐮椰奶蓋芒芒爽#椰奶蓋芒芒爽 #夏日🐮3款雞尾酒特調・ 晚市「日本黑毛和牛A4+」套餐可免費任飲🐮炎夏椰樂祭特色甜品- 香芋椰漿脆脆🌟🌟🌟DSE畢業季- 學生狂歡時段🌟🌟🌟每位學生憑全日制學生證,於星期日至四21:00後入座可享以下優惠▪ 「美國特級安格斯」套餐:即減$30▪ 「澳洲極上和牛」套餐:即減$60▪「日本黑毛和牛」套餐:即減$90#牛大人火鍋 #牛大人台灣火鍋吃到飽 #牛大人 #台灣直送 #打邊爐必選
成日聽朋友講牛大人好好味
終於忍唔住試吓今期新嘅套餐
「日本A4+黑毛和牛火鍋放題」 120分鐘任飲任食🤩
每位仲送澳洲M9和牛牛丸2粒 及 海鮮拼盤 及 任食鮑魚
真係好飽! 好多嘢食!
和牛真係好正! 無得輸!

💖推介俾你💖

🐮喇沙椰爺仲夏鍋或木瓜椰皇嫩雞鍋 🍲🍲
媽媽好鍾意食喇沙,真係要試,好香好濃😍
椰皇嫩雞🐥鍋啲雞點解可以咁滑😍

🐮酒糟嫩牛舌同鮑魚
酒味岩岩好,唔會太濃酒,好好味

🐮HIGHBALL 🥃
味道係幾特別,晚市「日本黑毛和牛A4+」套餐可免費任飲

🐮 「炎夏椰樂祭」
椰酥跳跳豬 😋😋😋
黃金椰絲蝦丸 😋😋😋😋
椰林火山脆薯條😋😋😋
點埋呢兩埋醬 (香椰火焰醬 (微辣) & 椰汁美奶滋)

🐮椰奶蓋芒芒爽

🌟🌟🌟DSE畢業季- 學生狂歡時段🌟🌟🌟
▪ 「美國特級安格斯」套餐:即減$30
▪ 「澳洲極上和牛」套餐:即減$60
▪「日本黑毛和牛」套餐:即減$90

#牛大人火鍋 #牛大人台灣火鍋吃到飽 #牛大人 #台灣直送 #打邊爐必選 #台灣火鍋 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食
120分鐘日本A4+黑毛和牛火鍋放題 送澳洲M9和牛牛丸2粒 及 海鮮拼盤 及 任食鮑魚
2025-06-16
  • 仙草凍
  • 澳洲和牛牛丸
  • 台中仙草凍
  • 鮮甜海蝦
  • 牛大人秘方麻辣鍋
  • 極上和牛吃到飽套餐
牛大人日本黑毛和牛A4+套餐非常高質,最新推廣嘅「炎夏椰樂祭」仲新加入兩款湯底同埋免費任飲特調雞尾酒,正價時段都只係$488/位,全日制學生21:00後入座仲可以減$90,非常抵食。銅鑼灣分店喺銅鑼灣港鐵站C出口附近,非常方便,餐廳設有多個卡位,晚市雖然經常爆滿,但都坐得好舒適。「炎夏椰樂祭」仲新加入兩款湯底分別係喇沙椰爺仲夏鍋同木瓜椰皇嫩雞鍋,轉鴛鴦鍋可以一次過試哂呢兩款新湯底。我比較鍾意喇沙椰爺仲夏鍋,辣中帶少少椰香,非常惹味,涮和牛可以唔需要再沾醬汁。😋A4級以上日本黑毛和牛油花分佈超均勻,肉質軟嫩而且肉汁飽滿,全晚我哋都冇停過食和牛,難得和牛每碟水準都可以咁好,400幾蚊任食呢個質素嘅和牛,的確超值。👍🏻海鮮拼盤有鮑魚、扇貝、生蠔同魷魚,當中鮑魚最鮮甜彈牙,仲咗呢個海鮮拼盤外,仲有三款鮑魚係可以即點即食,三款鮑魚各有特色,但同樣爽滑彈牙。除咗和牛,我哋食得最多就係鮑魚。😆 「炎夏椰樂祭」仲加入多款新出小食,當中以酒糟嫩牛舌最突出,口感軟嫩,酒香濃郁,必點。👍🏻新推出嘅雞尾酒特調有三款,分別係粉桃椰香、冰檸伴椰同埋藍調微風,如果唔想飲酒精飲品都仲有一款椰奶蓋芒芒爽可以揀,日本黑毛

喇沙椰爺仲夏鍋、木瓜椰皇嫩雞鍋

鮑魚
生蠔

香芋椰漿脆脆

新推出嘅雞尾酒特調有三款,分別係粉桃椰香、冰檸伴椰同埋藍調微風,如果唔想飲酒精飲品都仲有一款椰奶蓋芒芒爽可以揀,日本黑毛和牛A4+套餐可以免費任飲。
雞尾酒特調
椰奶蓋芒芒爽

除咗A4和牛、鮑魚,套餐仲有伊比利亞黑毛豬梅肉、M9和牛牛丸同埋其他套餐嘅食物都可以任點,甜品Movenpick雪糕亦都可以任食。DSE畢業季期間,全日制學生星期日至四21:00後入座仲可以減$90,性價比真係超高。🏃‍♂️
澳洲M9和牛牛丸

椰奶蓋芒芒爽
澳洲M9和牛牛丸
Movenpick雪糕
自助區食品
牛大人主打高性價比火鍋放題,全港已有9間分店,各間分店日日都人氣爆場。近期餐廳推出黑白湯底系列,還有各式黑白主題小食很有主題性。今日選了日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐🍭雪白御鮮豆腐鍋 + 黑金蒜皇土雞鍋湯底選擇一白一黑的組合。白色湯底清澈,口感很清爽,加入三文魚更添鮮味。黑色的雞湯底帶有濃郁蒜味,喜歡蒜的朋友可以試試。🍭日本黑毛和牛A4+超美麗的油花,現切後擺成一卷卷,打開後發現比臉還要大片。入鍋後輕輕涮數秒,肉質非常嫩,油脂細緻,難以形容的新鮮與美味,絕對值得來上幾盤。🍭伊比利亞黑毛豬梅肉高級的伊比利亞黑毛豬,看上去豔麗動人。肉質很有彈性,油脂適中,品質相當棒。與黑毛和牛搭配品嚐,一口和牛一口伊比利亞豬,美味的讓人感動。🍭海鮮拼盤套餐包含的含有豐盛的海鮮拼盤。肥美的生蠔十分鮮美爽口,鮑魚彈牙新鮮,扇貝脆口。總體而言,日本黑毛和牛真心高質,食呢款套餐一定是專攻黑毛和牛及伊比利豬,食肉獸絕對值得一試!

今日選了日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐

🍭雪白御鮮豆腐鍋 + 黑金蒜皇土雞鍋

🍭日本黑毛和牛A4+

🍭伊比利亞黑毛豬梅肉

🍭海鮮拼盤

2025-06-15 0 浏览
銅鑼灣 牛大人 嘅120分鐘日本A4+黑毛和牛火鍋放題簡直係肉食愛好者天堂!今次試咗鴛鴦鍋,#麻辣湯底 香辣過癮🌶️,而#木瓜椰皇嫩雞鍋 就清甜滋潤,養顏首選,木瓜超甜,飲落滑溜順喉~ 主角#日本A4+黑毛和牛 絕對係亮點🐂,油脂分布均勻如雪花,大片得嚟厚薄適中,輕輕一涮就入口即溶,牛香爆發!#澳洲M9和牛牛丸彈牙多汁#海鮮拼盤更係驚喜,生蠔鮮甜、扇貝嫩滑、鮑魚爽口,仲可以任食鮑魚,海鮮控大滿足🦪! ✨新登場 #酒糟嫩牛舌絕對要試!用陳年花雕酒糟醃製🍶薄切牛舌帶住淡淡酒香之餘,口感爽脆得嚟又保留彈牙🔥隱藏食法一定要試滷肉飯加入麻辣湯底變成麻辣牛肉肉泡湯飯🍚,香濃惹味,辣得嚟又帶肉香,絕對係澱粉質愛好者必試~ 飲品方面,期間限定HIGHBALL任飲真係抵到爛!#粉桃椰香 粉紅色超少女心💖椰香濃郁#冰檸伴椰 酸冽清新🍋,尾韻帶橙皮甜香#藍調微風 薄荷涼意加椰香,夏日飲超refreshing🌊~ 仲有 #炎夏椰樂祭 特色飲品#椰奶蓋芒芒爽將熱帶風情裝入杯🥭,椰奶蓋配芒果粒同西米,口感豐富!小食#椰林火山脆薯條 灑上香辣粉,點埋香椰火焰醬,甜辣交織,好過癮🔥#黃金椰絲蝦丸外脆內彈,椰絲香氣十足,

主角#日本A4+黑毛和牛
#澳洲M9和牛牛丸
彈牙多汁
#海鮮拼盤

✨新登場 #酒糟嫩牛舌

🔥隱藏食法一定要試

飲品方面,期間限定HIGHBALL任飲真係抵到爛!
#粉桃椰香
粉紅色超少女心💖椰香濃郁
#冰檸伴椰
酸冽清新🍋,尾韻帶橙皮甜香
#藍調微風
薄荷涼意加椰香,夏日飲超refreshing🌊~

仲有 #炎夏椰樂祭 特色飲品
#椰奶蓋芒芒爽
將熱帶風情裝入杯🥭,椰奶蓋配芒果粒同西米,口感豐富!
小食
#黃金椰絲蝦丸
外脆內彈,椰絲香氣十足,點椰汁美奶滋更昇華🦐!

成個體驗由頭到尾都充滿驚喜,食材高質,湯底出色,飲品有心思,絕對係夏日火鍋首選!

📚➡️🍲牛大人為各位全日制學生準備咗超抵夜宵時段~
🌙 星期日至四夜晚9點後帶住學生證過嚟 都有優惠!
  • 伊比利亞黑毛豬梅肉
  • 海鮮拼盤
  • 澳洲M9和牛牛丸
🐮牛大人🍲日本🇯🇵黑毛和牛A4+ 晚市 120分鐘吃到飽套餐!真係超高質🤩每塊都保證係 A4+級數🏅大大塊🥰入口即融每片柔軟超JUICY😍幸福感爆燈🤩仲有伊比利亞黑毛豬梅肉真係一試難忘😋 套餐仲有每日時令嘅海鮮拼盤🌊! 超鮮鮑魚盛宴!鮑魚盛宴」 由台灣師傅主理三種新煮法!分別有醉、柚子、鹽蔥口味,味道有驚喜🥰真係好易回本🥳🌟 日本🇯🇵 A4+和牛同伊比利亞豬。放題來講完全無諗過食到意個質素😍非常大塊,同平時食壽喜燒嘅和牛咁大塊雪花紋肥瘦均勻,入口滑溜即溶😚另外呢隻伊比利亞豬肉都無臊味,顏色粉嫩,細膩爽口,帶有淡淡橡果香味令我對豬肉改觀🥰估唔到咁好食🌟海鮮拼盤食材新鮮乾淨包括有蠔、帆立貝、鮑魚、龍蝦仔各2隻章魚珍珠漿、蟹子墨魚漿、蝦滑、牛肉漿,粉漿唔會太多,每款材料的粒粒口感彈牙。台式小食係必點項目:魚香皮蛋豆腐、鹽酥雞,真豬小香腸🍲湯底有十款選擇🥘有辣有唔辣!款款真材實料,湯底惹味香口飲品🥤推介佢哋嘅自家製花茶仲有近期大熱鴨屎香檸檬茶甜品🍨任食 Haagen-Dazs、Movenpick、kitkat、多款不同口味雪條打完邊爐涼再食甜品真係完美嘅句號
🐮牛大人🍲日本🇯🇵黑毛和牛A4+
晚市 120分鐘吃到飽套餐!真係超高質🤩

每塊都保證係 A4+級數🏅大大塊🥰入口即融

🌟 日本🇯🇵 A4+和牛同伊比利亞豬。
雪花紋肥瘦均勻,入口滑溜即溶😚
令我對豬肉改觀🥰估唔到咁好食

🌟海鮮拼盤食材新鮮乾淨
包括有蠔、帆立貝、鮑魚、龍蝦仔各2隻

口感彈牙。

台式小食係必點項目:魚香皮蛋豆腐、鹽酥雞,真豬小香腸

🍲湯底有十款選擇🥘有辣有唔辣!
款款真材實料,湯底惹味香口

飲品🥤推介佢哋嘅自家製花茶
仲有近期大熱鴨屎香檸檬茶

甜品🍨
打完邊爐涼再食甜品真係完美嘅句號

用餐优惠
試食活動
2025-06-11 0 浏览
今日要食到飽~台式火鍋啦~實在太正啦‼️叫左個😋120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題每位仲🈶贈任食鮑魚👅海鮮拼盤🌊澳洲M9和牛牛丸2粒🐮任食鮑魚有3️⃣種口味炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚、古法醉鮑魚海鮮拼盤🈶齊魷魚·生蠔·帶子·鮑魚等~全部都勁新鮮日本A4和牛🎌真系勁好大碟🐮牛味濃郁~肉質嫩滑飲品種類豐富自家製冷泡茶已經有好幾款選擇🍵另外仲有罐裝🥤紙包飲品🧃汽水~連鴨屎香檸檬茶都有得點🍋
今日要食到飽~台式火鍋啦~實在太正啦‼️
叫左個😋120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題
每位仲🈶贈
任食鮑魚👅海鮮拼盤🌊澳洲M9和牛牛丸2粒🐮

任食鮑魚有3️⃣種口味
炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚、古法醉鮑魚

🈶齊魷魚·生蠔·帶子·鮑魚等~全部都勁新鮮

日本A4和牛🎌
真系勁好大碟🐮牛味濃郁~肉質嫩滑

飲品種類豐富
2025-06-01 159 浏览
人均$4XX蚊就可以怒食日本A4黑毛和牛火鍋放題,送埋爆汁澳洲M9和牛牛丸及台灣直送海鮮拼盤,仲可以任食鮑魚,而家佢哋仲隆重推出黑白養生主題火鍋,多款黑白主題嘅台灣小食,黑‧雪映山葵豆腐,蟹籽墨汁漿,鹽酥髒髒雞等等全部都係由台灣師傅主理,再飲埋個黑白特飲豆漿黑旋風,啤酒汽水特色茶超過50幾款任飲,食物種類超過100多款全部都係飲食,最啱一班朋友嚟一齊打邊爐,大家鍾意食咩就嗌唔驚唔啱食,最怕你唔食!-黑白養生火鍋主題黑金蒜皇土雞鍋雪白御鮮豆腐鍋黑白主題小食黑•雪映山葵豆腐,蟹籽墨汁漿,鹽酥髒髒雞白•藤香鮑魚豆腐,鹽酥美乃『雞』,魚香皮蛋豆腐黑白特飲芝麻豆漿黑旋風半杯晨光.半杯暮色台灣直送海鮮拼盤+任食鮑魚

-黑白養生火鍋主題

黑白主題小食
黑•雪映山葵豆腐,蟹籽墨汁漿,鹽酥髒髒雞

白•藤香鮑魚豆腐,鹽酥美乃『雞』,魚香皮蛋豆腐

黑白特飲

• 仙草凍
  • 澳洲和牛牛丸
  • 極上和牛吃到飽套餐
2025-05-31 169 浏览
🐮牛大人ᴀ𝟦+黑毛和牛新菜單黑白養生系列⚫️⚪️黑白湯鍋黑金蒜皇土雞鍋 雪白御鮮豆腐鍋「日本ᴀ𝟦+黑毛和牛吃到飽」限時𝟣𝟤𝟢分鐘 食肉獸真係超啱🧋芝麻豆漿黑旋風 (like 社交平台就送一杯價值$25/杯)除左肉類也有鴨血、海鮮、小食、台灣特飲同埋特製鮑魚🐥台灣小食鹽酥雞同埋皮蛋真係必是平時都好少出街食🐟海鮮方面脆鯇魚腩同埋鮑魚都係必叫鮑魚口味有古法醉鮑魚/炭燒鹽蔥鮑魚 /柚子燒汁鮑魚好耐都冇食過啲咁好食嘅鮑魚爽口彈牙得來唔會黐牙古法醉鮑魚充滿著酒香本身自己都唔鍾意食鮑魚😍但係呢度嘅鮑魚口感好似魚蛋咁爽口!🦐🐙🦞🦑🐮套餐仲有澳洲ᴍ𝟫和牛牛丸呢個牛丸完全係我食過最好食嘅牛丸!無論邊個套餐都冇得免費追加就知道有幾正最後甜品仲有任食ᴍᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ雪糕超正🍦
🐮
牛大人ᴀ𝟦+黑毛和牛新菜單
黑白養生系列
⚫️⚪️黑白湯鍋

「日本ᴀ𝟦+黑毛和牛吃到飽」限時𝟣𝟤𝟢分鐘 食肉獸真係超啱

除左肉類也有鴨血、海鮮、小食、台灣特飲同埋特製鮑魚

🐥台灣小食鹽酥雞同埋皮蛋真係必是平時都好少出街食

🐟海鮮方面脆鯇魚腩同埋鮑魚都係必叫
鮑魚口味有古法醉鮑魚/炭燒鹽蔥鮑魚 /柚子燒汁鮑魚

但係呢度嘅鮑魚口感好似魚蛋咁爽口!🦐🐙🦞🦑

🐮套餐仲有澳洲ᴍ𝟫和牛牛丸
呢個牛丸完全係我食過最好食嘅牛丸!
無論邊個套餐都冇得免費追加就知道有幾正
最後甜品仲有任食ᴍᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ雪糕
超正🍦

牛大人一直係我好鍾意食嘅火鍋店😍 今晚同家人係銅鑼灣分店食左120分鐘日本A4黑毛和牛放題😎
湯底點左新出既黑白鍋🤗
🧄黑金蒜皇土雞鍋帶濃郁蒜香夠養生🤤鍋中雞肉仲幾嫩滑🤩
🍲雪白海鮮豆腐鍋清淡鮮甜🥰鍋料有豆腐、三文魚粒、蟲草花涮海鮮一流😎✅任食日本A4和牛油花超靚🥰入口即溶🥰
✅澳洲M9和牛牛丸2粒 ✅海鮮拼盤包括帆立貝、蠔🦪蜆及鮑魚都超新鮮
✅任食三款口味彈牙鮑魚✅多款百福豆腐風味小食✅台式特式配料、台餃台滑🍹任飲自家製幾款冷泡茶飲🤩汽水之外仲有多款台式特飲🤩特別推介新出芝麻豆漿黑旋風🌀帶香濃芝麻味🤤而我就叫左本土手工啤YoungMaster黑白啤酒🍻Pilsner+Stout混搭苦甜平衡好清爽🥰最後食埋甜品仙花雙圓🤩豆腐花+涼粉小丸子🤩微甜好食😋雪糕雪條都係广任食😍

湯底點左新出既黑白鍋🤗
🧄黑金蒜皇土雞鍋帶濃郁蒜香夠養生🤤鍋中雞肉仲幾嫩滑🤩

✅任食日本A4和牛油花超靚🥰入口即溶🥰

✅澳洲M9和牛牛丸2粒
✅海鮮拼盤包括帆立貝、蠔🦪蜆及鮑魚都超新鮮

✅任食三款口味彈牙鮑魚
✅多款百福豆腐風味小食
✅台式特式配料、台餃台滑

2025-05-30 215 浏览
約咗朋友去試呢間有120分鐘放題嘅火鍋店,我地叫咗$488/位 套餐有日本黑毛和牛A4+已經非常高質抵食仲送澳洲M9和牛牛丸、新鮮海鮮拼盤同任食鮑魚,夠晒豐富!揀咗 黑白養生鴛鴦鍋黑金蒜皇土雞鍋,蒜香濃郁得來唔會太重,湯底仲帶點土雞嘅鮮甜,暖胃到心;雪白御鮮豆腐鍋則好清新,豆腐嘅滑嫩完全融入湯底,飲落溫潤又養生黑‧雪映山葵豆腐一入口就感受到微辣嘅山葵香,刺激開胃;蟹籽墨汁漿濃濃海鮮味,啖啖都係蟹籽嘅鮮甜;鹽酥髒髒雞外層酥脆,超啱下酒!白‧藤香鮑魚豆腐好嫩滑,鮑魚嘅鮮味同豆腐完美融合,入口即化;鹽酥美乃『雞』外脆內嫩,雞肉嫩滑仲有淡淡嘅鹽酥香;魚香皮蛋豆腐滑溜澳洲M9和牛牛丸:彈牙有咬口,牛味香濃日本A4黑毛和牛:肥牛油花分佈得均勻又靚,薄切到啱啱好,入口即溶,牛香濃郁黑毛朱梅肉:煮完仲保持嫩滑嘅口感,浸白鍋特別清甜,簡單好味每日時令海鮮拼盤:生蠔肉質滑嫩,入口即化,帶有一絲甜味,完全唔腥; 扇貝同鮑魚都好出色,扇貝嘅肉厚實,鮑魚煮熟後肉質依然彈牙,魷魚有嚼勁「鮑魚盛宴」由台灣師傅 主理三種新煮法, 口感彈牙又唔會韌, 味道有驚喜LIKE佢哋社交平台仲送咗杯芝麻豆漿黑旋風 芝麻味濃郁得來
約咗朋友去試呢間有120分鐘放題火鍋店,我地叫咗$488/位 套餐
有日本黑毛和牛A4+已經非常高質抵食
仲送澳洲M9和牛牛丸、新鮮海鮮拼盤同任食鮑魚,夠晒豐富!
揀咗 黑白養生鴛鴦鍋

澳洲M9和牛牛丸:彈牙有咬口,牛味香濃
黑毛朱梅肉:煮完仲保持嫩滑嘅口感,浸白鍋特別清甜,簡單好味

LIKE佢哋社交平台仲送咗杯芝麻豆漿黑旋風
芝麻味濃郁得來唔會太甜, 估唔到仲有珍珠

黑白啤酒
半杯晨光.半杯暮色 ($68/400ml)
混合少爺啤酒的Pilsner與Stout
容易入口, 我都覺得幾好飲

7:30後就算平日都好多人, 不過上菜時間夠快
又有好多飲品食物選擇飲攞
夠晒滿足!
2025-05-29 266 浏览
銅鑼灣呢間服務好好, 侍應主動幫你加湯,收盤又快,重要有傾有講…., 食物質數個人覺得唔錯,抵食!黑蒜鍋同牛骨鍋都好好食。$2xx lunch 食3個半鐘真係唔錯!下次都會再去😃👍🏻!
牛骨鍋+黑蒜頭鍋