2023-06-15
如果食火鍋放題,最重要一定係1)用料新鮮2)上菜快3)選擇多元今日都幾開心,話說去完台灣旅行,一直好想再食台式火鍋。今日就叫了d餐,D餐最特別係佢既肉,真材實料,真係好食。當中以下幾款澳洲M9和九美國頂級肩胛肉日本A4 薩摩和牛和牛其肉質非常柔嫩、口感豐富、味道鮮美,纖維交織在一起,使得其口感更加細膩、豐富。而且我叫了數次,上台速度仍然很快,有效率。我今日配既蕃茄湯亦很夾。最後日本和牛我叫了5次另外佢仲有好多牛。封門柳,安格斯一口牛,牛舌等等。鐘意食牛既一定好高興。另外佢會有一個海鮮盤。包括有鮑魚,蜆,扇貝,蝦,蠔等等好豐富而且好味,海鮮盤質素幾好,在剛剛上菜時配蕃茄湯一流。另外,鐘意滑的話,不要錯過花枝漿。叫台式火鍋一般都好多拿手小食。今次都吾例外。 地瓜丸炸花枝丸皮蛋豆腐鹽酥雞豬耳五味墨魚仔麻中鴨血。食這些小食就好似去左次台灣食夜市咁。當中好鐘意佢個地瓜丸,裡面仲有芋頭添。花枝丸都好好味,炸到好香。佢出面仲有好多食台灣直送既食物,包括菜,丸,王子麵等等。而佢既甜品,更係大量選擇。 首先有Haagen dazs 雪糕任食,係任食! 好少放題任食。仲有芋圓等等糖水,十分正。
1)用料新鮮
2)上菜快
3)選擇多元
澳洲M9和九
美國頂級肩胛肉
日本A4 薩摩和牛
另外佢仲有好多牛。封門柳,安格斯一口牛
,牛舌等等。鐘意食牛既一定好高興。
另外佢會有一個海鮮盤。
包括有鮑魚,蜆,扇貝,蝦,蠔等等
好豐富而且好味,海鮮盤質素幾好,在剛剛上菜時配蕃茄湯一流。
叫台式火鍋一般都好多拿手小食。今次都吾例外。
地瓜丸
炸花枝丸