2023-07-30 36 浏览
ʚ 牛品台式火鍋 ɞ台灣火鍋深受歡迎,尖沙嘴又有新選擇,餐廳有4款套餐可以選擇,我地揀左最豐富嘅牛殿品吃到飽套餐。ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ❀ 牛殿品Set 呢個set包括主打日本鹿兒島黑毛和牛!黑毛和牛肉質嫩滑,油脂分佈均衡,肉味濃郁,有種入口即溶嘅感覺👍🏻低一個lv嘅澳洲M9和牛都試左,脂肪比例不及日本和牛高,不過肉味更濃郁😄口感都好嫩滑!性價比非常高❀ 鍋底湯底我地揀左沙茶海鮮鍋同酸菜白肉鍋,兩款湯底都好足料!海鮮鍋入面有多款海鮮,沙茶味濃,酸菜白肉鍋就更清新解膩。❀ 火鍋配料火鍋配料好多選擇,出面自助區都係台灣直送食材(滷水小菜、丸、蔬菜等),全部比人感覺新鮮乾淨!qr code落單嘅配料選擇有台灣小食、海鮮、肉類等🤤❀ 飲品、甜品飲品係自助區拎,除左常見嘅飲品,仲有幾款自家製茶飲。仲有甜品區!可以自己整芋圓甜品,另外有多款口味嘅haagen-dazs雪糕任食。
ʚ 牛品台式火鍋 ɞ

ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ

❀ 牛殿品Set
呢個set包括主打日本鹿兒島黑毛和牛!

❀ 鍋底

火鍋配料

❀ 飲品、甜品
飲品係自助區拎,除左常見嘅飲品,仲有幾款自家製茶飲。
同朋友難得聚餐,依家都偏好揀食好啲~上星期食嘅這一間就好高質而且裝修非常新食得舒服、傾得開心🥳當然要推介呢~.牛品在尖沙咀樂道,地鐵站5分鐘就到!裝修非常新,卡座好寬敞舒適,安排坐在食物櫃旁😁超級方便!食物都好多款式,其中好吸引係好多台式小食😍,好似滷水豬肚、滷水蘿蔔、蒜泥拍青瓜、雞翼尖⋯可以一邊打邊爐,一邊食小食🤤 #好有逛夜市風味!.邊爐材料除咗用手機📱訂到多款和牛、豬、蔬菜,卡座出去就可親身攞到各款丸類、蔬菜、麵食👍👍食材都得整齊乾淨.邊爐點咗鴛鴦鍋,一邊「元氣養生鍋」、一邊「牛品秘製麻辣鍋」,可以試哂辣同唔辣湯底!味道唔會過鹹過辣,啱晒我BB辣人!入座每位仲可享新鮮活鮑魚 或 棒球牛丸!我哋揀左活鮑魚,上枱真係仲好生猛咁郁😮煮完非常鮮甜同好爽口!另外加$20仲可以叫埋台式飲品😍,點可以唔叫返杯珍奶🧋!!.和牛 好好食同入口即化🥰👍 very good餐後一定要食埋甜品,超級有誠意嘅台式甜品區,可以任食芋圓😍、涼粉、寒天、椰果⋯仲有Häagen-Dazs 雪糕🍦,超級滿足!.大家都可bookmark呢間!
同朋友難得聚餐,依家都偏好揀食好啲~
上星期食嘅這一間就好高質而且裝修非常新
食得舒服、傾得開心🥳當然要推介呢~

牛品在尖沙咀樂道,地鐵站5分鐘就到!
裝修非常新,卡座好寬敞舒適,
安排坐在食物櫃旁😁超級方便!

入座每位仲可享新鮮活鮑魚 或 棒球牛丸!
我哋揀左活鮑魚,上枱真係仲好生猛咁郁😮

和牛 好好食同入口即化🥰👍 very good

大家都可bookmark呢間!
2023-07-13
2023-07-23 60 浏览
首先是棒球貢丸,每位一粒,口感彈牙,肉汁十足,真的很美味。接著是海鮮拼盤,新鮮的海鮮搭配多種口味,每一口都充滿了海洋的味道,非常開胃。如果想要更豐富的湯底,可以選擇鴛鴦湯底,額外多50元,但雙重湯底濃郁鮮美,值得一試。牛品一品鍋搭配了鹿兒島黑毛和牛、澳洲M9肩胛肉、牛舌片和安格斯一口牛,每一片肉都鮮嫩多汁,口感絕佳。元氣養生鍋則是健康又美味的選擇最後,我點了裴翠檸檬綠茶半糖作為結尾,清新的檸檬香氣和茶的香味相融合,非常解渴。牛殿品的晚餐套餐真的非常超值,菜品種類豐富,味道也非常美味。無論是喜歡肉類還是海鮮的朋友,這裡都能滿足你的味蕾。

首先是棒球貢丸,每位一粒,口感彈牙,肉汁十足,真的很美味。

元氣養生鍋則是健康又美味的選擇

• 牛舌片
  • 元氣養生鍋
  • 澳洲M9和牛肩胛肉
  • 澳洲M9肩胛肉
雖然餐廳外面裝修緊,但係都見到燈牌,所以都唔係難搵,沿着樓梯上到收銀處,客人要先揀套餐同湯底,再有店員帶入座。餐廳主打120分鐘晚市吃到飽套餐,有四款套餐可以揀,既然一場黎到就揀個最豐富嘅〈牛殿品吃到飽套餐〉,最大分別主要係呢個餐先可以食到日本鹿兒島A4黑毛和牛,同埋同時會有一人一粒棒球貢丸同埋海鮮拼盤。湯底方面,我就加$50轉左鴛鴦鍋,分別揀咗〈沙茶海鮮鍋〉同埋〈元氣養生鍋〉,前者比較濃味,就好似落咗好多沙茶醬咁,基本上唔使再點醬料就已經好夠味;而後者就比較重人蔘味,清清地比較健康。餐廳一方面可以用QR code落單,可以揀唔同嘅肉類、水餃類、台灣小食等等,亦都可以拎住個兜到自助區嘅唔同款台灣直送嘅火鍋配料,種類繁多,真係花多眼亂,仲有唔同種類嘅蔬菜,而款式都會不停更換,所以分分鐘到試唔晒咁多款🤣當然唔少得其他台灣小食啦,包括滷水雞翼尖、滷水豬肚、蒜泥拍青瓜、滷水蘿蔔、滷水肉等等。甜品雪糕同飲品都係任飲任食,仲要係Häagen-Dazs雪糕,真係想食幾多都得,餐廳環境乾淨企理,而且好闊落,唔講仲以為係新開張嘅餐廳,餐廳職員殷勤有禮。仲送每人一杯自選春陽茶事嘅飲品,真係滿足到不行!

2023-07-20 55 浏览
今日出bonus, 一於食好啲食豪啲,開心事嚟既。喺尖沙咀行完街,見到呢間火鍋店幾新,就試試下佢。揀左個$339既餐,材料湯底熟食一啲都唔馬虎,高汁。湯底🥘牛品一品鍋係台灣牛肉麵既湯底,好濃郁牛味,裡面既材料炆到好淋,又入晒味,之後既材料都唔使蘸汁都夠味。好食!🐮M9 澳洲和牛肩胛牛脂分佈均勻,濃郁牛香,推薦!🐮美國頂級肩胛同樣油脂分佈適中,牛香味足,美味!🥘花甲本身鐘意食花甲,鮮甜嫩彈,不斷加單,nice! 🥘鮑魚新鮮爽口。🍨甜品自助吧私心推薦芋圓,好煙靱,比甜品店好,驚喜!💮整體食評高汁火鍋放題,3百零蚊,火鍋材料種類齊全,甜品雪糕炸物熟食均高質,值得一試。

湯底🥘牛品一品鍋

🐮M9 澳洲和牛肩胛
牛脂分佈均勻,濃郁牛香,推薦!

🐮美國頂級肩胛
同樣油脂分佈適中,牛香味足,美味!

🥘花甲
本身鐘意食花甲,鮮甜嫩彈,不斷加單,nice!

🥘鮑魚
新鮮爽口。

🍨甜品自助吧
私心推薦芋圓,好煙靱,比甜品店好,驚喜!

💮整體食評

2023-07-20 49 浏览
牛品台式火鍋位於尖沙咀港鐵站A1出口以及ISquare附近,位置非常方便。這裡的午餐或晚餐都提供吃到飽套餐,而午餐更有定量套餐(自助火鍋配料及指定肉類150g)供選擇。每個套餐都可由10款湯底中選一款,而鴛鴦鍋即需加HK$50。❈ 90分鐘午市吃到飽套餐 - 牛極品 HK$219這裡的午市吃到飽套餐均為90分鐘。這次選擇了元氣養生鍋湯底及牛極品套餐,肉類包括美國頂級肩胛肉,安格斯牛板腱, 紐西蘭羊卷肉,西班牙栗飼豬梅肉, 花雕酒雞件,牛舌片等。除了多款肉類之外,這裡也有熟食(鹽酥雞,炸地瓜丸,台式滷水豬耳等)和自助火鍋配料區都有非常多選擇,包括台灣直送的丸類及疏菜。此外,最特別是甜品區除了雪糕雪條,這裡還有多款台式甜品配料(仙草,愛玉,芋圓,紅豆,寒天等)供你自由配搭。飲料方便亦都有多款藥類及汽水選擇。

❈ 90分鐘午市吃到飽套餐 - 牛極品 HK$219

2023-05-26
  • 美國頂級肩胛肉
2023-07-17 47 浏览
台灣人氣火鍋🍲牛品.ᐟ‪‪.ᐟ 餐廳內座位寬敞明亮 令人坐得很舒適🛋在自助區域 有不同醬料可自己調配和食材😛 十分齊全 另外 還有不同汽水|冷泡茶|果汁仲有OOHA😍 可加錢選購台式飲品🧋最正嘅係Haagen dazs都係仼食ga🥰 一球球放在雪糕筒上🍦更可自製台灣直送嘅芋圓🤤 自己選擇加入涼粉✧西米✧花奶✧啫喱椰果✧三色芋圓…🍡口感煙煙韌韌的💓它們分為不同級數的套餐 有牛上品、牛極品、牛御品和牛殿品👑 牛極品的食物款式很多😬 先講湯底 我們選了鴛鴦鍋🍲 蕃茄濃湯鍋x元氣養生鍋🤡 足料熬製 令肉類很入味😋 牛肉方面有美國頂級肩胛肉◦牛胸腹◦牛舌片◦牛板腱🐮 肉質爽嫩幼滑 油脂分佈平均👍🏻 牛味突出 仲有西班牙栗飼豬梅肉♡豬五花♡羊卷肉♡花雕酒雞件🐣 味道同樣出色 好味๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘除了肉類 還有多款丸/雲吞/蔬菜/麵/水餃🥟 很推薦他們的台灣特色小食🍟 有炸地瓜球☓皮蛋豆腐☓鹽酥雞☓椒鹽蝦☓麻辣鴨血☓ 甜不辣☓宜蘭蔥餡餅🥙 仿如去了台灣夜市一樣🌉

牛品台式火鍋分為多個不同的套餐,我們選擇了價格為$259的牛極品套餐。這個套餐包括了多款特色湯底、肉類、台式茶飲以及仼食台式芋圓,真的是物超所值!首先,我們選擇了柴魚昆布湯鍋,這是一個非常獨特的湯底,柴魚的鮮味與昆布的鮮甜相互融合,為整個火鍋奠定了美味的基礎。接下來,我們品嚐了精選的菜品,如皮蛋豆店、𣔙鹽蝦、頂級美國肩胛肉、蛋餃、安格斯牛板腱、牛舌片、精選美國牛胸腹、燕餃、頂級美國肩胛肉、紐西蘭羊卷肉、花雕酒雞件、頭酥雞以及萓蘭蔥餡餅。每一道菜品都呈現出極佳的口感和味道,讓人回味無窮。特別值得一提的是安格斯牛板腱,其口感鮮嫩多汁,與柴魚昆布湯底相得益彰。此外,𣔙鹽蝦的鮮美也給我留下了深刻的印象。在享用了美味的火鍋後,一杯台式茶飲更是不可或缺的。這裡的茶飲口感濃郁,香氣撲鼻。最後,我們品嚐了仼食台式芋圓,這款甜品擁有綿密的口感和香甜的味道,給整個美食之旅畫上了圓滿的句點。ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ牛品台式火鍋📍 尖沙咀樂道32-34號1樓◇◇◇◇◇◇◇◇◇

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

牛品台式火鍋

📍 尖沙咀樂道32-34號1樓

◇◇◇◇◇◇◇◇◇

2023-07-16 59 浏览
有日同朋友講起我未試過lunch打邊爐,之後佢就帶咗我去牛品台式火鍋,揀咗60分鐘午市定量套餐,嚟個快打邊爐🤣60分鐘邊爐🫕真係要用盡每分每秒,攻略係事前要去OpenRice睇定menu,揀定食邊個餐同湯底。呢度有8款午市定量套餐,同10款湯底俾你揀,所以一早揀定就可以慳返啲時間去拎野食啦😉今次我地揀咗:🐃 套餐F. 西班牙栗飼豬梅肉+安格斯牛板腱 $135🐃 套餐H. 西班牙栗飼豬梅肉+美國頂級肩胛肉$168👅 西班牙栗飼豬梅,脂肪分佈均勻,肉質鮮美。安格斯牛板腱,肉質較為緊實、富有彈性,牛肉味香濃。美國頂級肩胛肉,紋理非常均勻,肉質鮮嫩👍🏼湯底(鴛鴦湯底+$50)🥄元氣養生鍋🥄牛品一品鍋元氣養生鍋用咗人蔘、雞、紅棗熬製,人蔘味好濃,湯底味道回甘,好滋補!牛品一品鍋用咗牛雜去熬製,入面有牛肚、牛筋、紅蘿蔔等,牛肉味好香濃。另外仲有好多蔬菜🥬丸類同小食,小食有台式滷肉飯、滷水百葉豆腐、蒜泥拍青瓜🥒等。仲有雪糕同芋圓甜品,飲品亦有多款冷泡茶👍🏼想試下午市打邊爐嘅你,推介你地嚟牛品台式火鍋,性價比高!

今次我地揀咗:
🐃 套餐F. 西班牙栗飼豬梅肉+安格斯牛板腱 $135
🐃 套餐H. 西班牙栗飼豬梅肉+美國頂級肩胛肉$168

湯底(鴛鴦湯底+$50)
🥄元氣養生鍋
🥄牛品一品鍋

仲有雪糕同芋圓甜品,飲品亦有多款冷泡茶👍🏼

想試下午市打邊爐嘅你,推介你地嚟牛品台式火鍋,性價比高!
2023-07-15 53 浏览
今日同男朋友係尖沙咀shopping,佢就話想食放題,係isquare出口行出黎就見到呢間台式火鍋,一於入左去試下,叫左H餐$148 美國頂級牛肩胛肉+西班牙栗飼豬梅肉,60分鐘午市吃到飽套餐美國頂級牛肩胛肉脂肪含量適中,且油花分佈均勻,牛肉味香濃,西班牙栗飼豬梅肉呈現獨特的大理石紋油花,脂肪滲透肉質,口感嫩滑湯底就有十款可以選擇,我就揀左最愛既蕃茄湯底自助配料有台灣直送嘅丸類、蔬菜。花枝丸同墨汁花枝幾特別小食有肉燥飯、滷水雞翼尖、滷水白蘿蔔同蒜泥青瓜雲耳甜品可以自己配搭既仙草、綠茶愛玉、三色芋圓、紅豆、薏米、寒天、椰果

湯底就有十款可以選擇,我就揀左最愛既蕃茄湯底
自助配料有台灣直送嘅丸類、蔬菜。花枝丸同墨汁花枝幾特別
小食有肉燥飯、滷水雞翼尖、滷水白蘿蔔同蒜泥青瓜雲耳
2023-07-15 81 浏览
之前已經食過晚市火鍋覺得質素吾錯今日約朋友食午市套餐$68-$148包埋火鍋配料任食確係好抵食60分鐘午市定量套餐我地揀左H西班牙粟飼豬梅肉+美國頂級肩胛肉(150g)148@一位套餐仲包自助吧台+一杯飲品自助吧台都好多野食,各款丸類、多款蔬菜、菇類、麵類,應有盡有仲有好多台灣小食滷水豬大腸、雞翼尖、白蘿蔔,麻辣青瓜、仲有鹵肉飯,滷水好入味好出色最驚喜有埋自製甜品,綠茶愛玉、寒天、紅豆、西米、鳳梨椰果、雜果啫喱、三色芋圓、涼粉等等…….好有台灣風味鴛鴦湯底 加$50-元氣養生鍋湯底夠清甜,鍋內有雞肉、蟲草花、花旗蔘等藥膳 讚-沙茶海鮮鍋湯底好濃郁夠惹味,鍋內有鮮蝦、青口、鮮蜆等 美國頂級肩胛肉 拼 西班牙粟飼豬梅肉 頂級肩胛肉入口即溶,肉質嫩滑,好有牛味,果然無揀錯粟飼豬梅肉夠健康,肥瘦適中,肉質同樣滑嫩桂花烏龍 洛神花茶自家製飲品 好養生健康整體來說,環境闊落,地方乾淨,食物款式多,加上多款台灣小食,味道質素好,值得推介
之前已經食過晚市火鍋

60分鐘午市定量套餐

套餐仲包自助吧台+一杯飲品

鴛鴦湯底 加$50
-元氣養生鍋
湯底夠清甜,鍋內有雞肉、蟲草花、花旗蔘等藥膳 讚
-沙茶海鮮鍋
湯底好濃郁夠惹味,鍋內有鮮蝦、青口、鮮蜆等

美國頂級肩胛肉 拼 西班牙粟飼豬梅肉
頂級肩胛肉入口即溶,肉質嫩滑,好有牛味,果然無揀錯

粟飼豬梅肉夠健康,肥瘦適中,肉質同樣滑嫩

桂花烏龍 洛神花茶
自家製飲品 好養生健康

2023-07-10
2023-07-15 44 浏览
可以任食M9澳洲和牛會唔會太正,🥳而且好難得每一碟都係咁均勻嘅油花。食落去真係正。.肉質有保證,🥩肉香好濃的安格斯一口牛,特色花雕酒雞件🐤安格斯套餐內嘅小食,令人更加驚喜,除咗肉之外,佢哋仲有多款嘅臺灣美食都好吸引。❤我最鍾意嘅,一定係佢哋嘅鹽酥雞同炸地瓜丸。.鹽酥雞,🥢粒粒均勻金黃色,炸得好香脆,而且粉唔會太過厚,都可以食到雞肉嘅纖维。🔥即炸脆卜卜,打邊爐打到一半食,更加可以過下口癮。

2023-07-13 43 浏览
牛殿品吃到飽套餐,7-8:30pm 入座,$589一位,包每位一粒棒球貢丸及海鮮拼盤,非常豐富😋湯底選了元氣養生鍋,是值得一嘗的湯底,味道濃郁!前菜點了麻辣鴨血,皮蛋豆腐,麻辣鴨血微辣,味道非常令人滿意。海鮮拼盤,海鮮拼盤包括多種海鮮食材,有鮑魚、蝦、貝類、扇貝、蠔等,具有豐富的口感和味道。海鮮的口感和味道會因為種類和烹調方式而有所不同,但通常都帶有鮮美的海洋風味和柔軟的口感。蝦類是海鮮拼盤中最常見的食材之一,有大蝦、中蝦、小蝦等不同種類,通常烹調方式有清蒸、煮、炸、烤等,口感豐富而鮮美。棒球貢丸每人一粒,口感具有彈性和Q彈感,既不會太軟爛,也不會太硬嚼不動,咀嚼時還能夠感受到貢丸的彈性和Q彈感,肉味也非常濃郁。肉類當然要點牛肉,品嚐了鹿兒島黑毛和牛、澳洲N9肩胛肉、美國封門柳、牛舌片和五味墨魚仔。最欣賞的是鹿兒島黑毛和牛的肉質極為優良,口感鮮嫩多汁,牛味濃郁,讓我回味無窮。推介❤️澳洲N9肩胛肉的鮮嫩多汁也非常讓人印象深刻,雪花牛肉結構肥瘦相間,入口即化,肥而不膩,像雪花融入口中,回味無窮。而美國封門柳也是薄切,口感軟嫩,肉質比較瘦。至於牛舌片也是薄切,掛湯後味道清甜😋。推介❤️鹿兒島黑

湯底選了元氣養生鍋,是值得一嘗的湯底,味道濃郁!

推介❤️鹿兒島黑毛和牛真的值得推介,肥瘦分明,肉較為扎實,且擁有平均的霜降脂肪以及濃厚的風味,肉質有彈力,口感有咬勁,每一口都擁有濃郁的牛肉香氣,肉質嫩而多汁😋😋❤️

飲品點了$20一杯的裵翌檸檬綠茶及珍珠鮮奶茶,跟茶飲店味道一樣,我也

自助吧還有大量丸類,菜類,菇類及甜品Häagen-Dazs自助任選🥰可以選擇的種類真的十分之多👏🏻

總的來說,牛殿品食品的選擇的種類多,味道都非常出色,讓我非常滿意。
2023-07-11 39 浏览
今日突然想打打邊爐所以就嚟到尖沙咀牛品台式火鍋。要食緊係食最好啦,我地揀左最貴嘅套餐D 餐牛殿品,要左個鴛鴦湯底一邊係牛品一品鍋另一邊係元氣養生鍋,我覺得兩個湯底 都超正,不過因為我地食靚牛,其實食清清地嘅湯底會更突出靚牛嘅味道,所以我覺得元氣養生鍋同佢嘅日本鹿兒島嘅A4和牛更加配搭。佢黎個餐係包一個海鮮拼盤同棒棒貢丸,認真講佢個海鮮拼盤真係好豪華鮑魚帶子蠔同蝦樣樣齊,佢嘅棒棒貢丸都好得意超大粒。佢嘅日本鹿兒島A4 和牛真係無得輸,啲雪花靚到一個點,至於佢澳洲M9和牛其實都唔差。成個放韪餐除咗有menu可以點嘅嘢食之外, 出面自助吧仲有超多野揀,而且野飲都有好多選擇,仲可以加錢叫樓下嘅春陽茶事。佢啲蔬菜吧嘅菜都好新鮮。如果中意食台灣芋圓涼粉冰之類黎間野真係最好嘅選擇,佢仲有一個自助吧位可以自己夾唔同既配料。如果想說食雪糕佢黎度雪糕仲要係高級嘅Häagen-Dazs雪糕。

掛住台灣小食同打邊爐 打住台式邊爐過下口癮先計劃緊今年年尾去台灣旅行希望可以達成🥹今次食到一間幾值得推薦既台式火鍋🥘餐廳座位闊落同埋幾乾淨 上菜都好快手🤏🏻店內會不斷播台灣歌 我最愛既周興哲都有💕牛品供應既小食種類應該係最多✨滿足到我每樣都食到又唔會好飽既感覺(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)📍牛御品吃到飽套餐 HKD339加一湯底揀左招牌的牛品一品鍋🐂一路打邊爐一路撈到好多牛肚牛筋同藥材湯料男友話個湯好好飲仲飲左幾碗湯fatfat牛御品無第二高價位既套餐包左澳洲M9和牛肩胛肉🥩同美國頂級肩胛肉🥓等等只要瘋狂encore以上兩款肉肉都會回本💫M9和牛牛味好濃 油脂雪花分佈均勻好好味美國頂級肩胛肉 厚度比M9薄 有另一個口感~牛舌都好推薦 口感爽嫩牛味又出📍海鮮有青口 海蝦🦐同大蜆三款 仲有送既鮑魚海蝦每隻都爆膏 隻隻都爽口彈牙幾新鮮✨大蜆隻隻都開同埋無沙 好鮮甜🤏🏻📍台式小食差唔多有成10幾款 每樣都嗌左一小份試試🤤全部我都食勻曬 有幾款必食推薦✅地瓜丸外脆內軟 地瓜味好香🍠炸花枝丸食到粒粒花枝 好香口🦑牛肉小拼盤有滷水牛展好入味好淋椒鹽蝦🦐炸到卜卜脆可以連皮食 好香蒜味~📍甜品可以DIY台式芋圓甜品無限
掛住台灣小食同打邊爐 打住台式邊爐過下口癮先
計劃緊今年年尾去台灣旅行希望可以達成🥹
今次食到一間幾值得推薦既台式火鍋🥘
餐廳座位闊落同埋幾乾淨 上菜都好快手🤏🏻
店內會不斷播台灣歌 我最愛既周興哲都有💕
牛品供應既小食種類應該係最多✨
滿足到我每樣都食到又唔會好飽既感覺(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

📍牛御品吃到飽套餐 HKD339加一
湯底揀左招牌的牛品一品鍋🐂
一路打邊爐一路撈到好多牛肚牛筋同藥材湯料
男友話個湯好好飲仲飲左幾碗湯fatfat

牛御品無第二高價位既套餐包左
澳洲M9和牛肩胛肉🥩同美國頂級肩胛肉🥓等等
只要瘋狂encore以上兩款肉肉都會回本💫
M9和牛牛味好濃 油脂雪花分佈均勻好好味
美國頂級肩胛肉 厚度比M9薄 有另一個口感~
牛舌都好推薦 口感爽嫩牛味又出

全部我都食勻曬 有幾款必食推薦✅
地瓜丸外脆內軟 地瓜味好香🍠
炸花枝丸食到粒粒花枝 好香口🦑
牛肉小拼盤有滷水牛展好入味好淋
椒鹽蝦🦐炸到卜卜脆可以連皮食 好香蒜味~

📍甜品

📍飲品
每人會送一杯春陽茶事飲品🧋
珍珠鮮奶茶茶味幾濃 珍珠幾軟糯
飲品雪櫃都放滿自家製冷泡茶🥤同台式罐裝飲品
冷泡茶有桂花烏龍同洛神花茶 兩款都好解膩~
2023-07-06