#fatchubelly尖沙咀📍牛品台式火鍋 (尖沙咀)💥牛御品吃到飽套餐 (時段晚上7:00-9:00) $359/一人✨湯底湯底加咗$50做鴛鴦鍋一個係清啖嘅柴魚昆布湯柴魚味越煮越岀味🥳而湯底亦有唔少昆布另一個係濃味嘅沙茶海鮮湯好重沙茶味用黎煮牛肉好夾😝✨肉類肉類包括咗牛肉,豬肉,羊肉,魚肉不同牛肉部位入面個人最鍾意係美國頂級封門柳👍牛肉味好濃而且唔油膩口感有咬口鍾意油脂重嘅一定要試澳洲M9和牛肩胛肉同美國頂級牛小排兩種都好淋滑Encore 咗幾次質素都唔錯😆豬肉同雞肉味道正常可以一試👏✨海鮮一上枱就送上每人一隻鮑魚😋鮑魚都幾新鮮口感爽彈海鮮仲有青口,蝦,墨魚仔等✨小食小食有好多種類主要都係台式小食個人推薦烤椒皮蛋豆腐💯平時少食皮蛋豆腐會加烤椒估唔到咁夾味道係少辣✨蔬菜和丸類蔬菜同丸都係岀面任拎蔬菜都好新鮮而丸類比較特別係有芋頭貢丸✨飲品飲品可以叫兩杯春陽茶事嘅飲品叫咗檸檬綠茶同烏梅汁兩杯都係酸味飲品好開胃同解膩😍而任飲飲品有冷泡茶同每種汽車提供✨甜品甜品有haagen dazs雪糕同自製台式涼粉雪糕總共有六種口味當日最鍾意焦糖餅乾同咖啡味💕自製涼粉有不同配料包括紅豆,椰果,仙草等
#fatchubelly尖沙咀

📍牛品台式火鍋 (尖沙咀)

✨湯底

另一個係濃味嘅沙茶海鮮湯
好重沙茶味
用黎煮牛肉好夾😝

✨肉類

肉類包括咗牛肉,豬肉,羊肉,魚肉
不同牛肉部位入面個人最鍾意係美國頂級封門柳👍

✨海鮮

一上枱就送上每人一隻鮑魚😋
鮑魚都幾新鮮
口感爽彈
海鮮仲有青口,蝦,墨魚仔等

✨小食

甜品有haagen dazs雪糕同自製台式涼粉
雪糕總共有六種口味
當日最鍾意焦糖餅乾同咖啡味💕
自製涼粉有不同配料
包括紅豆,椰果,仙草等
食埋甜品好滿足

牛品台式火鍋 (尖沙咀)
尖沙咀樂道32-34號1樓

#hkfoodie#hkig#hkfood#852food#852foodie#hkfoodlover#hkfoodblogger#hkrestaurant#852美食#美食推介#美食#良心店#打卡#聚會#慶生餐廳#香港美食#生日餐廳#食評#食好西#尖沙咀#尖沙咀美食#放題#尖沙咀放題#打邊爐
牛品台式火鍋,位於尖沙咀,舖面超闊落坐得好舒服,除左晚市之外,仲有午市60分鐘定量/吃到飽套餐😳揀完肉,仲有好多台灣直送既丸、配菜咁,性價比好高👍🏻西班牙栗飼豬梅肉+美國頂級肩胛肉套餐,配牛品一品鍋🍲先講鍋底,不得了,超濃牛味,係台灣牛肉麵湯底既濃度,真係可以飲啖,超正宗又好味💕湯底仲有牛筋同牛肚,正😗西班牙栗飼豬梅肉,切得好薄所以都唔使淥好耐,大塊得黎肉質好嫩滑,好好味,推介!💡美國頂級肩胛肉,配埋個湯更濃牛味,無得輸🌈自助食物仲有啲熟食,以滷水為主,雞翼尖滷得好入味,幾香下😎飲返啖洛神花茶再食過,台灣直送火鍋配料自助任拎,香菇貢丸個樣普通,但真係台灣個隻,好濃味好juicy😆花枝丸同其他菜都正常,魚丸細細粒幾彈牙,櫻花蝦片好味😋響鈴就一定要食,因為個湯太正👏🏻抵食又好味既正宗台式火鍋,牛湯真係正🤩啲嘢真係台灣野無扼你,高質既邊爐!💟

牛品一品鍋

滷水雞翼尖+洛神花茶
櫻花蝦片
香菇貢丸
2023-09-01 57 浏览
牛品台式火鍋尖沙咀樂道32-34號1樓尖沙咀黃金地道 一間佔地面積極大岩哂成理朋友 約埋屋企人係到打邊爐放題行樓梯上一樓 一入去已經見到Häagen-Dazs雪糕專櫃仲有 紅豆 芋圓 台式糖水自助區 係幾特別 整體好食 有質素 好有台式風味麻辣鴨血 介紹番水蓪菜 香港比較少人識整好食! 好爽口 台灣人好中2食 打邊爐必叫揀左 豪食一次!牛殿品吃到飽套餐 送左新鮮活鮑魚/每人一隻野飲選擇多 有糖 無糖 有汽冇汽 有茶有乳酸飲品 種類繁多熟食 日本A4和牛 美國封門柳 海鮮 日本富崎縣 A5和牛湯底沙茶海鮮鍋 湯頭味濃 深啡色 蝦 青ロ 深海魚柳 手工蝦滑加拿大頂級牛板腱一口和牛 韓國統營蠔肉台式滷水豬耳 美國牛小排澳洲N9肩胛肉 牛品牛三寶魚肚 頂級美國肩胛肉紐西蘭羊卷肉 花雕酒雞件黃金螺 台灣黑魚仔
牛品台式火鍋

魚肚 頂級美國肩胛肉
紐西蘭羊卷肉 花雕酒雞件
黃金螺 台灣黑魚仔

2023-08-31 56 浏览
最近天氣涼返少少又係時候去打邊爐啦,呢間台式火鍋店位於尖沙嘴,除咗提供多款台灣直送嘅火鍋配料之外竟然仲可以任飲任食超過10款嘅台式夜市小食同DIY甜品,環境闊落,座位舒適,適合一大班人嚟聚會呀~ 今次食豪啲要咗牛殿品套餐,120分鐘任飲任食,呢個會包新鮮活鮑魚同台式飲品,叫咗烏梅汁同冬瓜汁,前者酸甜,後者解暑,各有千秋~ 湯底係期間限定嘅蟲草花白玉藏珍鍋,巨型版本嘅冬瓜盅,清甜可口,好味又打卡able☺️肉類方面大推日本宮崎縣 A5和牛,霜降均勻地散佈喺牛肉上,口感緊緻滑順,脂肪豐富,但食落完全唔油膩😍 另外澳洲M9肩胛肉同加拿大頂級牛板腱都唔錯,肉味香濃,吸滿湯汁,配埋滷肉飯一齊食好有feel,值得一試!小食有好多選擇,鹽酥雞、牛品牛三寶、甜不辣、五味墨魚仔、香賜、炸午餐肉、炸黃金魚蛋、烤椒皮蛋豆腐等等~ 個人超級鐘意呢度嘅炸地瓜丸,炸皮香脆薄身,內餡竟然有滿滿嘅香甜芋泥,外面Q彈,內裡煙韌,唔覺唔覺都食咗成10幾粒,真係超級無敵滿足呀😭大部份嘅蔬菜同丸子類都已經放咗喺自助區度,而比較特別嘅水蓮菜、蛋餃、豬肉餃等就要用電話落單,呢三款都幾值得一試,記得要留肚!蔬菜新鮮,丸類選擇都唔少,

大部份嘅蔬菜同丸子類都已經放咗喺自助區度,而比較特別嘅水蓮菜、蛋餃、豬肉餃等就要用電話落單,呢三款都幾值得一試,記得要留肚!蔬菜新鮮,丸類選擇都唔少,出面仲有幾款熟食,蒜泥拍青瓜同滷水蘿蔔都encore咗,唔夠飽嘅仲有滷肉飯同王子麵等主食!

不得不讚呢度嘅甜品,竟然可以自由搭配,寒天、西米、鳳梨椰果、紅豆、綠茶愛玉、紫米、芋圓、仙草,基本上你諗到嘅配料呢度都有齊晒,落埋黑糖、花奶同糖漿就完美了😎 旁邊仲有häagen-dazs雪糕任食,有埋個脆卜卜嘅cone俾你,配住,係小朋友嘅天堂呀~
📍位置:尖沙咀A1 出口,轉入海防道,正是在阿四快餐對面。🏠環境:門面被裝修的木棚遮掩,需走上一樓到餐廳(不見有電梯),室內面積頗大,自助區集中在收銀櫃那一邊,基本上齊備火鍋配料,所有座位皆是木系卡座,以大地色系和簡潔為主,雖然是台式火鍋,但裝潢偏向日系,整體是舒適明亮。🤵🏻服務:人手下單,入座時就要選定套餐和湯底,建議訂座,因為見到1點過後都滿座了,收取加一。🍽️午市:提供兩個限時套餐📃,分別是⏲️60分鐘定量套餐和🕰️90分鐘吃到飽套餐,同樣有十款湯底🥘可以選擇,而60分鐘套餐下有8款自選火鍋配料及指定肉類🥩,只限每人一杯餐飲和一個雪糕二人分享。🐖西班牙栗飼豬梅肉+🐏羊肉卷 $115朋友喜歡吃羊肉,不會太羶,梅花肉都好嫩滑☺️。🐖西班牙栗飼豬梅肉+美國頂級肩胛肉🥩 $148牛肉薄切,肥瘦均勻而不帶筋,口感軟嫩,好吃😙但份量不多。🥘駕鴦湯底 $50🥜沙茶海鮮鍋:深啡色湯水,非常濃郁和多料,有大蝦🦐、青口和沙白,鮮甜無沙。🐓元氣養生鍋:乳白色湯水,內有當歸、杞子、人參根和少量🐔雞塊,挺重藥材人參味😉,會帶點甘苦,但不油膩。自助區:醬料🫙、台灣直送蔬菜🥬和丸類、🥣熟食、🥤飲料和🍡甜品。🧆熟食有白
📍位置:尖沙咀A1 出口,轉入海防道,正是在阿四快餐對面。
室內面積頗大,
自助區集中在收銀櫃那一邊,基本上齊備火鍋配料,
所有座位皆是木系卡座,
以大地色系和簡潔為主,雖然是台式火鍋
但裝潢偏向日系,整體是舒適明亮。
一個雪糕二人分享。
🐖西班牙栗飼豬梅肉+
🐏羊肉卷 $115
朋友喜歡吃羊肉,不會太羶,梅花肉都好嫩滑☺️。
🐖西班牙栗飼豬梅肉+
美國頂級肩胛肉🥩 $148
牛肉薄切,肥瘦均勻而不帶筋,口感軟嫩,好吃😙但份量不多。
🥘駕鴦湯底 $50
自助區:
醬料🫙、台灣直送蔬菜🥬和丸類、🥣熟食、🥤飲料和🍡甜品
🧆熟食有白飯🍚、是日湯品、肉燥、拍青瓜、醃蘿蔔和米粉等,
青瓜辣勁十足🥰,
自整肉燥蘿蔔😂,很好吃。
🥬蔬菜和🍢丸類:
🤩特別推介香芋包心上貢,
多肉汁又軟韌🤤。
飲品有鳳梨檸檬茶、荔枝檸檬茶、迷你樽裝飲品、自家泡茶,無糖桂花烏龍和洛神花兩款。
🍰甜品:最棒就是這個自助區,
可以由客人自製芋圓糖水🥣,提供配料很豐富,除三色芋圓外,有愛玉凍、西米、薏米、鳳梨椰果、紅豆🫘、涼粉等,還可以自選糖水底:花奶、黑糖或🍯糖漿,
吃多幾碗芋圓就已經物超所值了。
❣️人均不用二百元就可以任食火鍋配料🤩,這個價錢在尖沙咀區來說,絕對是性價比高👍🏻。
2023-08-24
  • 豬梅肉
  • 肩胛肉
  • 香芋包心上貢
  • 芋圓糖水
📌 牛品台式火鍋 - 尖沙咀樂道32-34號1樓🗓(28/8) 星期一 ⏰ 晚上6:30左右 💈特式:今年夏天好似無乜料到,轉眼間已經開始有入秋嘅感覺,我就趁機不斷出動打邊爐了,今日就同大家嚟食間位於尖沙咀樂道嘅台式任食火鍋店。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:佢地晚市套餐就係食120分鐘,收費就就分左4個等級(上/極/御/殿),食材同食物種類當然會有所分別,最貴個set會有日本進口A4和牛任食,但價錢都唔平,所以我就揀個我覺得抵食d嘅「牛御品」餐,而家等我同大家講下🇹🇼🍲味道先。🐮🍲 「牛御品」吃到飽套餐 $3️⃣1️⃣9️⃣ - 因為啱啱趕到18:30前入座,所以價錢會比黃金時段平成$40蚊,感覺就更加抵,呢個套餐都已經包左任食澳洲M9和牛肩胛肉,每位一隻鮮鮑魚同一杯春陽茶事特飲。🥘湯底 - 湯底種類就有10款選擇,如果揀鴛鴦鍋就要加$50,當中我就覺得「紅燒一品鍋」/「沙茶海鮮鍋」/「元氣養生鍋」最吸引,最尾我就揀左「元氣養生鍋」,貪佢夠滋補,湯底入面有好多藥材,好似平時屋企煲湯咁,仲要無加味精,真係可以當湯水咁飲。🐮牛類 - 呢個餐有8款不同牛種類可以任食,當中我最推介係封
📌 牛品台式火鍋 - 尖沙咀樂道32-34號1樓
🗓(28/8) 星期一 ⏰ 晚上6:30左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

元氣養生鍋

🐮牛類 - 呢個餐有8款不同牛種類可以任食,當中我最推介係封門柳,估唔到佢出色程度竟然仲蓋過澳洲M9和牛肩胛肉,質素真係近期食過最好嘅封門柳,入口淋滑有肉味,而且每碟質素好平均,此外牛板腱/牛脷心托表現都唔錯,不過就偏薄左少少,如果可以厚返少少就好喇。
另外肉類處理方面亦做得幾好,每碟肉上到枱係可以輕鬆逐片夾起,唔會雪到實晒,又或者過份解凍到痴埋一疊。
牛類

🐷🐐🐔豬羊雞類 - 豬類就有西班牙栗飼豬梅肉同豬五花,羊類就有紐西蘭進口羊肉卷,雞就係自家製花雕醉雞件。

🦐🐟🐙🦑海鮮 - 海鮮都包左紐西蘭青口/海蝦/蜆/台灣墨魚仔/深海魚柳,除左魚柳之外,我都試晒,整體都幾新鮮,海蝦幾大隻同無雪味。
海鮮

火鍋配料 - 電子落單同自助區加埋嘅火鍋料都唔少,當中有唔少種類比較有台灣特式嘅都做得唔錯,例如手打蝦滑/花枝漿/韭菜魚餅/燕餃/台式蛋餃/芝士炸蛋/高麗菜豬肉水餃/麻吉燒/黃金魚豆腐/櫻花蝦餅等等。
麵類亦有台灣出名嘅王子麵/新竹米粉/烏龍麵/蒸煮麵。

🥬蔬菜 - 菜及素食類選擇亦唔少,真係想食咩菜都有,蔬菜質素亦好新鮮,當中水蓮同紫蘿蔔必食。

🇹🇼台灣小食 - 台灣小食種類算幾多選擇,我叫個餐有超過30款小食同夜市熟食可以揀,我都叫左當中10款有多,每款都真心好食,完全無伏,尤其是係佢地d滷水食物,更為出色。

椒鹽蝦

🍨甜品 - 甜品自助區就有Haagen-Dazs雪榚任食,仲有好多台灣特式toping比你自制喜歡嘅口味。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 我食個set每人會送一杯春陽茶事特飲,其他飲品都係自助形式,自行出去大雪櫃度攞,包括好多款罐裝汽水,梳打水及台式飲品,餐廳仲有幾款無糖系列冷泡茶,我試左當中2~3款茶類,整體都唔錯。

🍽環境:餐廳佔地都幾大,有不少卡位,坐位非常闊落舒服,此外出面醬料區同自助區好大,分類又整齊,同埋都keep得好乾淨衛生,餐廳整體光猛企理。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:餐廳主力用QR Code落單,一埋位職員都好用心介紹menu/自助區/洗手間位置等等,態度認真唔錯,上菜/收碟速度都好迅速,亦無漏單/扣單情況出現。

💰💸價錢:係尖沙咀區大約$3️⃣0️⃣0️⃣就可以任食台式火鍋,仲有澳洲M9和牛肩胛肉及多款火鍋配料/台式小食/甜品等等任揀任食,質素又好,價錢絕對合格。

🐲💬總結:我覺得呢間台式火鍋既肉類質素真心唔錯,食肉獸朋友一定好適合,可以食到飽飽又開心。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️❣️
  • 鮮蝦滑
  • 炸花枝丸
  • 牛品牛三寶
2023-08-24 70 浏览
今次係一間尖沙咀嘅台式火鍋,簡左柴魚昆布同麻辣鍋,啲牛好食,上菜速度快,服務態度好,環境乾淨舒適,都算有格調🌆,小食椒鹽蝦 炸到個蝦殼蝦頭都好鬆脆可以食埋,麻辣鴨血好食,都幾辣。最鍾意佢有得自助甜品,想食幾多芋圓同紫米都得,花奶任加。另外柴魚鍋煮耐左有種鮮味,幾啱解膩,麻辣鍋有好多辣椒都,幾野味
晚市牛極品吃到飽套餐
2023-08-23
牛御品吃到飽套餐$319好味指數:😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:爸爸一向喜歡吃火鍋,知道爸爸家附近有間台式火鍋放題店,便帶他去試試。放題店有數款吃到飽套餐。選了比較多靚牛肉的套餐。湯底要了夏日限定的蟲草花白玉藏珍鍋,即冬瓜盅。夏日炎炎,瓜果當造,可說是消暑佳品。而且砌得美美的,影相一流。套餐的牛肉包括澳洲M9和牛肩胛肉、美國🇺🇸特級牛小排、美國頂級肩胛肉、加拿大頂級牛板腱、美國牛胸腹、美國頂級封門柳、牛脷心托、一口和牛。薄片牛肉脂肉均勻,不韌也不鞋口。除了靚牛肉,套餐還包每位一隻鮮活鮑魚及台式茶飲。選了冬瓜茶及烏梅汁。烏梅汁有助斂肺止咳、澀腸止瀉、生津止渴。冬瓜茶有助消暑解渴,緩解身體燥熱、排尿、消腫、潤肺消痰,好適合吃火鍋時飲用。除了以上提及的,還有多款食物可點選,包括海鮮如蜆、青口,蝦🦐,台式餃子🥟如蛋餃、燕餃,台式小食如麻辣鴨血、台灣腸、烤椒皮蛋豆腐。另外,自助區有多款丸、菜、菇🍄類、麵,還有數款小食、湯、台式甜品、6款Haagen Dazs雪糕、及大量飲品!選擇極多,120分鐘時間沒可能全
牛御品吃到飽套餐
好味指數:😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲💲
環境舒適:😌😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:
蟲草花白玉藏珍鍋

除了靚牛肉,套餐還包每位一隻鮮活鮑魚及台式茶飲。

除了以上提及的,還有多款食物可點選,包括海鮮如蜆、青口,蝦🦐,台式餃子🥟如蛋餃、燕餃,台式小食如麻辣鴨血、台灣腸、烤椒皮蛋豆腐。另外,自助區有多款丸、菜、菇🍄類、麵,還有數款小食、湯、台式甜品、6款Haagen Dazs雪糕、及大量飲品!選擇極多,120分鐘時間沒可能全部試過,所以一定要再來。

另值得一讚的是餐廳大部分座位都是卡位,舒適闊落。侍應服務好,上餐收碟速度快。
蟲草花白玉藏珍鍋
晏晝同朋友仔行過尖沙咀想打邊爐,但又唔多時間咁啱search到呢間性價比高又多選擇既午市火鍋放題!😍😍我地揀左西班牙栗飼豬梅肉+ 美國頂級肩胛肉 60分鐘午市定量套餐即係提供指定既150g 內類,而無限拎出面既自助食物🤤牛肉鮮嫩軟熟,而豬肉好有驚喜,比起出面食既鮮美,而且入口即化!熟食區有滷水豬肚、滷水雞翼尖、醃青瓜等我食左好多雞翼尖,腌得好惹味!😍火鍋區有多款蔬菜、菇類、牛丸、貢丸、蝦餅、芋頭等仲有個甜品區,有芋圓、寒天晶球、紫米、愛玉、椰果等我業台灣甜品情有獨鍾,食左兩大碗☺️芋圓煙靭軟熟,好好食!仲有自家製茶飲同雪糕食個人覺得好適合鍾意打邊爐,但又唔夠時間嘅朋友仔,由其是啲OL如果lunch 食平時啲火鍋放題一定會食到好飽,而且可能仲唔可以每樣都試到因為淨係食肉都飽左🤣

晏晝同朋友仔行過尖沙咀想打邊爐,但又唔多時間
咁啱search到呢間性價比高又多選擇既午市火鍋放題!😍😍

即係提供指定既150g 內類,而無限拎出面既自助食物🤤

熟食區有滷水豬肚、滷水雞翼尖、醃青瓜等
我食左好多雞翼尖,腌得好惹味!
😍
火鍋區有多款蔬菜、菇類、牛丸、貢丸、蝦餅、芋頭等

仲有個甜品區,有芋圓、寒天晶球、紫米、愛玉、椰果等
我業台灣甜品情有獨鍾,食左兩大碗☺️
芋圓煙靭軟熟,好好食!

仲有自家製茶飲同雪糕食

上星期同朋友慶生 ♪竟然俾我搵到一間服務x味道x整潔度同環境都很可以的任食邊爐店(⑉´ᗜ`⑉).到店當天時間尚早我地食得到限量供應的冬瓜盅湯底湯底真材實料原粒大大個冬瓜相當有誠意地雕了鋸齒形態夾來吃時分著吃相當方便沿著鋸齒夾唔會彈到周身都係( ¯ᵕ¯ )♡¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯✿晚市牛御品吃到飽套餐 (17:00-18:30 入座$319)送活鮑魚每人一隻蟲草花白玉藏珍鍋🥘.鍋內用上蟲草花同白玉山藥,仲有大大個冬瓜的加持,呢個鍋既消暑,又養顏🥰.第一Round 開始都已經係自己用QR Code 落單胃口唔夠大的朋友就可以直接選擇自己岩食既野~套餐內有八款牛選擇,試了後 最愛最愛 呢四款牛肉~▼ 澳洲M9 和牛肉肩胛肉美國頂級肩胛肉頂級封門柳一口和牛△除此之外 佢地既 ▷西班牙栗飼豬梅肉 都推薦♡♡ 我同朋友都覺得好好食🥹🥹🥹佢既豬肉味相當出!!!¯¯¯¯¯¯¯¯.✿ 台 式 小 食前後十多款的小食,我自己最愛就係宜蘭蔥餡餅,甜不辣,鴨血,台灣香腸 同皮蛋豆腐呢~(小聲說:我自己又吃了十二款😂😂)¯¯¯¯¯¯¯¯✿ 自取食物▪丸類/ 蔬菜🥬一般丸類,除了台灣獨有的水蓮
上星期同朋友慶生 ♪
到店當天時間尚早
沿著鋸齒夾唔會彈到周身都係( ¯ᵕ¯ )♡

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
送活鮑魚每人一隻

蟲草花白玉藏珍鍋🥘
鍋內用上蟲草花同白玉山藥,仲有大大個冬瓜的加持,
呢個鍋既消暑,又養顏🥰
第一Round 開始都已經係自己用QR Code 落單
胃口唔夠大的朋友就可以直接選擇自己岩食既野~
套餐內有八款牛選擇,
試了後 最愛最愛 呢四款牛肉~

澳洲M9 和牛肉肩胛肉
頂級封門柳
一口和牛

除此之外 佢地既 ▷西班牙栗飼豬梅肉 都推薦♡♡
我同朋友都覺得好好食🥹🥹🥹
佢既豬肉味相當出!!!

¯¯¯¯¯¯¯¯
✿ 台 式 小 食
前後十多款的小食,
(小聲說:我自己又吃了十二款😂😂)

¯¯¯¯¯¯¯¯
✿ 自取食物
▪丸類/ 蔬菜🥬
一般丸類,除了台灣獨有的水蓮菜需要在qr code 下單,
其他蔬菜類都可以在自助吧找得到呢( 'ᢦ' )

▪即食前菜/前菜🥒
當天所見,有幾道即食前菜可以自取。
有滷水蘿蔔,蒜泥拍青瓜同雞翼尖食。
▪主食/ 粉麵類 🍚
即食肉燥和白飯都是可以無限自取。
而且仲有台灣很有名的王子麵,維力蒸煮麵,同新竹米粉拎添😚

▪台灣直送甜品吧🍮
我太喜歡這裡的甜品吧了(⑉´ᗜ`⑉)
可以Bulid Your Own Bowl 呀真係!
寒天 涼粉 紅豆蓉 西米 薏仁椰果 愛玉 紫米
最重要的是 有芋圓 ( ⸝⸝⸝ ̫⸝⸝⸝)◦♡︎
加埋花奶 一個不小心就食左兩碗囉🥹
台灣直送甜品吧

▪雪糕🍦
Haagen-dazs 雪糕櫃內有六個口味選擇~
請自便 ~ 不用客氣呢
仲要有雪糕筒可以選用~😦🥹
雪糕

▪飲品🧋
汽水同樽裝無糖茶這裡都有,而更特別的是加$20 可享用 《春陽茶事》四選一的台飲呢
我同朋友分別選擇了珍珠奶茶同烏梅汁~🥰
而且仲可以在QR code 內因應個人喜好選擇甜度,
呢個位又係相當貼心🩵

肉類
  • 美國頂級肩胛肉
  • 澳洲M9和牛肩胛肉
2023-08-22 57 浏览
今年生日選了這間放題慶祝,內在環境乾淨,食物種類多,且手機下單好方便,送餐速度快,好少漏單,甜品有芋圓好正,自己出面自己搞掂,只是雪糕如果改杯裝會更好,更衛生,整體很好,一定會再光顧的😋😋
2023-08-19
庆祝纪念
生日
2023-08-21 58 浏览
牛品台式火鍋1/F ,42-34Lock Road Tsim Sha Tsui 📞☎️27018928近一入到門口就見到任飲自助吧”《超瘋狂的是除了打邊爐的食物外~還有台式熟食小吃火鍋湯底:蟲草花白玉藏珍鍋*超精美的冬瓜盅*冬瓜盅上放了蟹柳及鮮蝦用了蟲草點綴~仲要送多隻大鮑魚日本A4薩摩和牛:🌟肉質鮮紅~脂肪分佈均勻~脂肪具獨特黏性~油花豐富~牛肉嫩滑~一咬滿嘴油~肉汁鬆化澳洲M9肩胛肉:🌟肩胛部份~油脂含量較均勻~牛肉汁豐富慢慢咀嚼後嘴裏譯出香濃和牛肉汁~口感嫰滑~整體肉質不會太結實仲有日本宮崎縣A5和牛、牛小排等⋯可以挑選的牛種類很多⋯最後食埋個台式甜品芋圓~簡直係超級大滿足超高質嘅牛肉放題💜💜💜過百種的食物⋯任君選擇❣️下次帶埋屋企人去食
牛品台式火鍋

超高質嘅牛肉放題💜💜💜

過百種的食物⋯任君選擇❣️下次帶埋屋企人去食
2023-08-15
2023-08-19 74 浏览
同朋友行開街喺尖沙咀發現有間抵食台式火鍋@牛品有60分鐘午市定量套餐$68-$148包自助火鍋配料及指定肉類150g指定肉類有八款套餐可選擇再配自選湯底,只需加$50就可以做鴛鴦鍋相當抵食!我同朋友食左西班牙栗飼豬梅肉+美國頂級肩胛肉$148豬肉味濃郁,肥瘦均勻,充滿大理石紋油花肩胛肉肉質均勻,筋少,香嫩可口!湯底叫咗元氣養生鍋+牛品秘製麻辣鍋養生鍋十分足料,好重人參味,有埋紅棗杞子秘製麻辣鍋仲可以選擇不同辣度🌶️自助火鍋配料選擇都算多新鮮有好多仲係台灣直送蔬菜到最後記得食雪糕🍧同台灣糖水🤤
同朋友行開街喺尖沙咀
發現有間抵食台式火鍋@牛品

有60分鐘午市定量套餐$68-$148
包自助火鍋配料及指定肉類150g
指定肉類有八款套餐可選擇
再配自選湯底,只需加$50就可以做鴛鴦鍋
相當抵食!

我同朋友食左西班牙栗飼豬梅肉+美國頂級肩胛肉$148
豬肉味濃郁,肥瘦均勻,充滿大理石紋油花
肩胛肉肉質均勻,筋少,香嫩可口!

湯底叫咗元氣養生鍋+牛品秘製麻辣鍋
養生鍋十分足料,好重人參味,有埋紅棗杞子
秘製麻辣鍋仲可以選擇不同辣度🌶️

自助火鍋配料選擇都算多新鮮
有好多仲係台灣直送蔬菜
到最後記得食雪糕🍧同台灣糖水🤤
午餐
想食台灣自助火鍋,除咗牛大人,🖤黑白配⚪️發現牛品都係一個好選擇😻餐廳用灰白做主調,光線充足,而且座位好闊落,俾人一種乾淨企理嘅感覺牛品有10款湯底選擇,🖤黑白配⚪️當日揀咗個夏季限定嘅蟲草花白玉藏珍鍋,原個冬瓜超足料,好啱夏日清熱降下火我哋揀咗牛極品套餐 19:00-20:30入座係$279/位主打美國頂級肩胛肉,牛肉切到好薄,好有牛味👍另外仲有西班牙栗飼豬梅肉、新西蘭羊卷肉等等,🖤黑白配⚪️幾鍾意個豬,仲有醉雞件等等小食方面🖤黑白配⚪️推介麻辣鴨血,好Q彈又夠辣,超正!仲有好多台灣水餃🥟、燕餃、甜不辣、炸地瓜丸、宜蘭蔥餡餅🥙、米血糕,望住個menu咗多台灣小食好似去咗轉台灣🥹出去自助吧又有好多唔同種類嘅食物,包括台灣直送嘅丸同瓜菜、餐前小食(拍青瓜、滷水豬手雞翼尖)、肉燥飯、足料燉湯,眼闊肚窄,樣樣都想食😂飲品有多款汽水🥤同無糖茶另外甜品吧有芋圓、仙草凍、綠茶愛玉等等9樣選擇,好驚喜!可以揀自己鍾意嘅配料,淋上黑糖,真心好有台灣夜市feel!😍味道好ok,完全唔會係假甜嗰種,就算打完邊爐飽到上心口都仲食得落😹仲有Häagen-Dazs雪糕🍦6款味道任食,仲有埋雪糕筒,超開心🥳係一間會回頭嘅

主打美國頂級肩胛肉,牛肉切到好薄,好有牛味👍

飲品有多款汽水🥤同無糖茶

係一間會回頭嘅台式火鍋店😚
2023-08-18 50 浏览
iSquare後面條街有間樓上台式火鍋似新裝修, 環境乾淨無油煙味, 坐得舒服. 同其他台式火鍋一樣, 出面無限量供應台式小食, 蔬菜, 火鍋配料, 醬料, 台式糖水同杯裝雪糕🫰🏻嗌咗兩個60分鐘定量套餐, 加$50轉鴛鴦鍋. 秘製麻辣鍋用嚟食王子麵同響鈴一流🥹 元氣養生鍋就藥膳味較重, 雞件份量多, 滾完都唔鞋. 肉品方面, 西班牙栗飼豬梅肉 同埋 美國頂級肩胛肉都好值得食🫰🏻除咗呢啲lunch set, 佢仲有90/120分鐘任食套餐可以試到更多種類嘅肉, 另外喺度食嘢又可以優惠價$20嗌到樓下春陽茶事啲嘢飲, 有機會真係要再嚟食過😶💛個人必食推介: 秘製麻辣鍋, 美國頂級肩胛肉, 滷水豬肚, 炸地瓜丸, 台灣腸, 王子麵, 愛玉.返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分).#60分鐘午巿定量套餐($68-148).@beefbang_hk ______________________________.📍牛品台式火鍋 (尖沙咀)尖沙咀樂道32-34號1樓.#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrin

返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)
#60分鐘午巿定量套餐($68-148)
@beefbang_hk
📍牛品台式火鍋 (尖沙咀)
尖沙咀樂道32-34號1樓
#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #樂道 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #食好西 #DE九龍篇 #打邊爐 #牛咁品 #台式料理 #和牛 #吃到飽 #午市套餐 #麻辣鍋
  • 美國頂級肩胛肉
  • 元氣養生鍋