2010-11-24
本身我都係住荃灣,周不時行經MTR附近就見到大大隻字『爭鮮8蚊』上黎又見到咁多食評都話不錯~見咁抵食就試下啦是日星期6,晚上8點左右~未行到上門口已經見到人龍,心諗:唔係下嘛.....橫掂都去到了,就等下啦!等左大半個鐘左右就到我地,都唔算好耐!我地坐迥轉台,其實都幾迫,唔知係咪佢想入多幾個客...我諗我食野同陏動既範圍只有一尺!不過D野又真係幾好食既~同埋都出得夠快三文魚壽司 - 推介!睇相都知夠肥美又新鮮,唔使我多講~希靈魚刺身 - 我最愛之一!我本身係一個好鍾意『食春』既人,呢到既希靈魚都夠大件同鮮甜,正!櫻花蝦軍艦 - 我第一次食~咸咸地又甜甜地,好特別!呢個都好正蟹子軍艦 - 估唔到都幾滿,呢到既亦係蟹子唔係蝦子,我最憎就係出面果D成日蝦子扮蟹子,呢到每一粒都好圓潤同晶瑩剔透!花之戀 - 雖然一碟得一舊,但也不欺場!2片肥美的三文魚做成美妙的花朵~一啖放入口,感覺太滿足了!!貝類 - 所有貝類都好新鮮,唔會好似出面果D乾晒仲要巢皮!我同我男朋友2個人食左32碟!SO CARZY!!!(當然係佢食得多D啦!!)
上黎又見到咁多食評都話不錯~見咁抵食就試下啦
不過D野又真係幾好食既~同埋都出得夠快
三文魚壽司 - 推介!睇相都知夠肥美又新鮮,唔使我多講~
貝類 - 所有貝類都好新鮮,唔會好似出面果D乾晒仲要巢皮!