8蚊一碟...但質素絕不會馬夫...相比出面平均十幾廿蚊碟的都絕不失色...由於人流好多..所以..大部份都叫新鮮...帶子得一邊...但由於8蚊...就絕對不會拿著廿蚊碟的心態比..好滿足..希望多d地方開分店...可以多d人食到新鮮平價壽司

希望多d地方開分店...可以多d人食到新鮮平價壽司
2011-03-13
2011-03-17 30 浏览
今日1點放學,知道日本幅射,怕以後都冇得食,所以黎食人生第一次迴轉壽司食埋呢一次,可能下次佢地入個d貨唔會好,所以食埋呢一批冇事既貨其實佢地都好擔心,怕客人會減少,我諗佢地未必會入日本貨,希望佢地會渡過呢個難關啦環境好乾淨迴轉帶轉得好快食物方面:三文魚飯三文魚子壽司燸米滋蟹子壽司三文魚刺身類似饅魚,唔知係米星饅三文魚飯好足料,但醬油落得太多,變到d飯好鹹.食三文魚飯時唔好落太多醬油三文魚子壽司好得意,好好玩,但青瓜唔得燸米滋,好好食蟹子壽司我的最愛!今次好多料呀!食左2碟,太好味呀!!三文魚刺身,比三文魚壽司肥美,建議叫刺身,有3塊呢個同學食既,好肥,好多油,但唔錯希望我會再黎啦

環境好乾淨
迴轉帶轉得好快
食物方面:
三文魚飯
三文魚子壽司
燸米滋
蟹子壽司
三文魚刺身
類似饅魚,唔知係米星饅

三文魚子壽司好得意,好好玩,但青瓜唔得

燸米滋,好好食
蟹子壽司我的最愛!今次好多料呀!食左2碟,太好味呀!!

三文魚刺身,比三文魚壽司肥美,建議叫刺身,有3塊
呢個同學食既,好肥,好多油,但唔錯

希望我會再黎啦
好肥美
努力既師傅
轉得好快
2011-03-15 13 浏览
在台灣留學時,常和朋友到爭鮮吃壽司,知道香港有開設爭鮮的外賣時也有去光顧一下,今次就到了爭鮮的堂食去回味一下。可能不是假日,人還不算太多,我是一家五口去吃東西,等了大概10~15分鐘就可以入座了,,還是「卡位」呢..服務上完全就是自己服務自己,,由鼓油到食物都是自行處理的,,和台灣大致上一模一樣啦。先是食了最常食的三文魚壽司,,說真的,,沒有什麼大差別,,就是平平無奇啦=w="後來亦食了不同的壽司,,主要是吞拿魚,,鯖魚,,北奇貝等等..其實有一款魚壽司個人是非常喜歡食的,,但無奈未知其名,,因此只能奉上照片,,在台灣我也是非常愛吃這一款壽司~魚生配上青蔥其實是一種加分,,可能因為我本身很喜歡食蔥吧XD"不得不提的是,,爭鮮是不論魚生及軍艦都只是$8,,在其他迴轉壽司店,,應該都做不到這樣的價錢,,雖然軍艦是只有一件,,但是這款蛋軍艦真的不錯~最後要推介的是爭鮮的鰻魚真的非常好食,,不論只是鰻魚還是鰻魚壽司,,都非常的好吃,,鰻魚有濃濃的醬汁及魚身上亦有春子((媽媽說有=] )),,味道非常濃郁,,值得一試~總括而言,,香港的爭鮮和台灣的爭鮮真的沒有太大差別,,我想最大的差別是,,香港
在台灣留學時,常和朋友到爭鮮吃壽司
知道香港有開設爭鮮的外賣時也有去光顧一下,
今次就到了爭鮮的堂食去回味一下。

可能不是假日,人還不算太多,我是一家五口去吃東西,
等了大概10~15分鐘就可以入座了,,還是「卡位」呢..
和台灣大致上一模一樣啦。
先是食了最常食的三文魚壽司,,說真的,,沒有什麼大差別,,
就是平平無奇啦=w="
普通的三文魚壽司
其實有一款魚壽司個人是非常喜歡食的,,
但無奈未知其名,,因此只能奉上照片,,
在台灣我也是非常愛吃這一款壽司~

蛋軍艦壽司
鰻魚
鰻魚壽司
香港的爭鮮是有限時間,,50分鐘,,其實我是不喜歡要限時的啦,,
爭鮮的壽司說不上非常好吃,,但比起一些所謂的迴轉壽司店,,已經是比下有餘啦~
2011-03-14
蛋軍艦壽司
鰻魚
鰻魚壽司
2011-03-10 14 浏览
開業到依家都係咁好食仲要比開業果陣份量多左一件添認真超抵又好食唔經唔覺佢已經開左6間分店啦~外賣介抵3蚊件,但係味道一樣保到新鮮佢d三文魚一定要試,肥美又厚身,仲好食過元氣
開業到依家都係咁好食
仲要比開業果陣份量多左一件添
認真超抵又好食

佢d三文魚一定要試,肥美又厚身,仲好食過元氣
2011-03-08
  • 三文魚刺身
2011-03-08 11 浏览
食左2次等左20分鐘倒啦!我推介黑海膽壽司.佢比板長&元氣平又好食.同三文魚佢有時會用魚腩我的至愛.不過如果太晚去同人比較少.食物會無咁新鮮!同覺得一到9:00後會收部分.如果果時去要等比較耐囉
.同三文魚佢有時會用魚腩我的至愛
.不過如果太晚去同人比較少.食物會無咁新鮮!
同覺得一到9:00後會收部分.如果果時去要等比較耐囉
2011-03-07
2011-03-06 25 浏览
「爭鮮」剛到港時,第一分店,在葵芳,以夾夾壽司型式經營。當時也幫襯過一次,印象就是「夾夾壽司」無兩樣。今日再次幫襯,order買回家吃,好吃多了!我相信,壽司被膠袋包住,會令壽司走樣;之後再要動手拆開那動作,絕對失去即時食的觸感,所以夾夾壽司,我是有點抗拒的。雖然點菜單有很多款式,但有很多是被擦去。外賣需等十五分鐘,所以我過了隔離書店打發。時間到走回去,店員從雪櫃拿出pack好的袋子說,剛才已叫了order no.,不見你,所以放在雪櫃保存住。噢!收費已算最廉宜,連service也做得好好!驚喜!回到家,打開,每件壽司也令立立!好新鮮!尤其那白身魚─花壽司,口感有點像魷魚,加了醬汁&蔥絲,點綴了魚味。其他,玻璃蝦、帶子、鮭魚鬆、花之戀x2,刺身質素絕對合格以上!浦燒立魚,味道與鰻魚,因為大家也是同一種燒汁,所以味道差不多,不過燒立魚,肉厚點,比起這普通鰻魚,好吃得多!唯獨壽司飯有點呆板。但論價錢,絕對交出over$8的質素。唔怪之得,幾時都有人排隊等位。
今日再次幫襯,order買回家吃,好吃多了

雖然點菜單有很多款式,但有很多是被擦去。
!
2011-03-06
15 分钟 (外卖自取)
  • 玻璃蝦壽司
2011-02-15 23 浏览
平日行過見親都好長龍,琴日情人節就更加長龍,7:05pm去到巳排到落地下,排左45分鐘先有位今次係第二次去,琴日壽司款式雖然無平日咁多,但都保持到水準,各款都係$8碟的確好吸引,但每枱只限食50分鐘壽司方面好多款都好好食好新鮮,迴轉帶上有牌仔分開壽司類、刺身類、小食類...三文魚味噌湯$8碗買一送一,湯送到時雖然唔係太熱但味道都唔錯試左好多款壽司,北寄貝好爽口可惜琴晚無碗仔魚生飯,碗仔魚生飯仲抵食最鍾意食三文魚壽司、魚壽司、生蝦壽司....我同朋友食左20碟連加一埋單 $176

試左好多款壽司,北寄貝好爽口
可惜琴晚無碗仔魚生飯
,碗仔魚生飯仲抵食
最鍾意食三文魚壽司、魚壽司、生蝦壽司....

我同朋友食左20碟連加一埋單 $176

三文魚味噌湯$8碗買一送一
食左20碟連加一埋單先 $176!抵!
2011-02-14
三文魚味噌湯$8碗買一送一
食左20碟連加一埋單先 $176!抵!
  • 生蝦壽司
  • 碗仔魚生飯
2011-02-12 12 浏览
最爱食三文魚 8蚊碟 有3块,不算太薄 正 一次食左4碟品種幾多下 北寄貝 大大只 好正櫻花蝦 有些小偏甜三文魚 新鮮蝦 中等size 夠新鮮象鼻蚌 幾大塊 三文魚肉鬆 好正呀魷魚 一般般買單兩個人140蚊 抵食!
最爱食三文魚 8蚊碟 有3块,不算太薄 正

蝦 中等size 夠新鮮

象鼻蚌 幾大塊

三文魚肉鬆 好正呀

魷魚 一般般

買單兩個人140蚊 抵食!

2011-02-10
  • 三文魚
碟碟$8咁平緊係多人食架啦..雖然排到洛樓梯..但唔洗好快就可以入到去食D壽司又唔會話因為$8而太細舊..仲好新鮮啊!!!又有小食又有甜品壽司又多款..$8/1碟真係抵到爆啦!!仲要好好味;P而入面既店員服務..態度又好好..最重要入面仲要有廁所呢!超讚!雖然得兩格但都好乾淨啊!!因為我係之前幾個禮拜去食..唔係好記得食過D咩..但總知係十級推介大家去食;>
碟碟$8咁平緊係多人食架啦..
雖然排到洛樓梯..但唔洗好快就可以入到去食

D壽司又唔會話因為$8而太細舊..仲好新鮮啊!!!
又有小食又有甜品壽司又多款..
$8/1碟真係抵到爆啦!!
仲要好好味;P
而入面既店員服務..態度又好好..
最重要入面仲要有廁所呢!
超讚!
雖然得兩格但都好乾淨啊!!
因為我係之前幾個禮拜去食..
唔係好記得食過D咩..
但總知係十級推介大家去食;>
2010-12-20 6 浏览
環境:唔算太迫夾, 好過我早兩日去食元氣. 仲有, 干淨同整齊, GOOD服務:冇服務可言, 因為 100% 迴轉自助, 不過, 迴轉帶 fill 野好快食物:一個字---> 抵, 唔使諗唔使計, 碟碟 $8!!!!!!!!野唔差, 唔會唔新鮮, 款又多, 一個人食14 碟先係 112 蚊 (另加一)仲有我最愛既甜旦同腐皮, 食多幾碟都唔肉赤!!!!總結:抵食, 好食開飯指數:
環境:

服務:

食物:

仲有我最愛既甜旦同腐皮, 食多幾碟都唔肉赤!!!!

總結:

抵食, 好食

開飯指數:

2010-12-19
2010-12-08 8 浏览
小弟一直以黎只食過一次元x..知道壽司既級數真係可以好唔同..當然元x太貴..1x$一碟..而呢間係友人介紹下就試下囉..話碟碟8$..唔駛煩係咩顏色碟收幾錢了..同友人各自9碟..佢有一碟係誤以為螺肉..點知好難吃..個碟我都認同..遠睇幾似下..食落都覺麻麻..我9碟如下:3文魚壽司-正!味幾足下..好過好多mk獨資經營既壽司店先la..而且都大塊..!吞拿魚壽司-呢碟麻麻..無乜特別..同出面差唔多..所以失望小小..芝士蝦壽司-面層芝士好入味..配上蝦或不配分開入口同樣好食..正荷蘭豆-本身睇見唔會試.友人話見食評講ok咪試左碟..點知一入口就中伏..先係好難吞下去..太硬d皮..其後齋食豆先諗係咪其實只係吃豆嫁?但味道唔覺得可以當8$一碟埋上台= =3文魚有汁係面既刺身-同壽司一樣la..無乜好講..汁無乜特別3文魚-蒲燒立魚-中華沙律+底仲有d飯既東西-呢碟真係幾多野下..一次過試哂3款..但感覺只係抵..唔會特別好好..立魚幾好食..下次會齋試立魚..類似包魚既3粒物體..無醬的..-呢碟又係麻麻..辣味蜆肉壽司-友人話幾好食..我試過覺得同蜆肉無乜分別..辣又唔覺好辣或
我9碟如下:
類似包魚既3粒物體..無醬的..-呢碟又係麻麻..
辣味蜆肉壽司-友人話幾好食..我試過覺得同蜆肉無乜分別..辣又唔覺好辣或好味..一般la
燒3文魚壽司-超正好滑既3文魚呀!必試呀!好食!
埋單加一係79$ 好抵食呢個級數!!
$80 (其他)
2010-12-01 26 浏览
諗住平野無好,這裡例外。$8 加一同下面個間4蚊一件外賣粒粒壽司店差不多。但味道起碼好一點吧!!這裡比較多軍鑑類,也比較台式一點,日式店無可能見到的軍鑑,這裡都有。想試新口味,可以一試。三文魚壽司略厭不夠肥美,但是三文魚刺身就夠肥美啦,所以建議大家要叫就要三文魚刺身。所有蝦製品絶對有同一類型壽司店的質素,請見圖。但價錢就平一大節。試了台式的小品味付八爪魚,很可惜,D汁勁到反地心吸力。勿叫。枝豆一大碟只收8元+1, OK這裡的火燒壽司價錢一樣,實是可取之處,其他地方一般收貴1至2元。
正, 食得是福

諗住平野無好,這裡例外。

$8 加一同下面個間4蚊一件外賣粒粒壽司店差不多。
但味道起碼好一點吧!!
。想試新口味,可以一試。
三文魚壽司略厭不夠肥美,但是三文魚刺身就夠肥美
啦,所以建議大家要叫就要三文魚刺身
所有蝦製品絶對有同一類型壽司店的質素
,請見圖。但價錢就平一大節。
枝豆一大碟只收8元+1, OK

正, 波璃蝦嗎!?

正, 平

正, 牡丹蝦, 平靚正

正, 燒劍魚

正, 肥三文魚刺身

差, 一大餅汁

正, 勁八爪魚汁倒轉都唔跌

2010-12-01
正, 波璃蝦嗎!?
正, 平
正, 牡丹蝦, 平靚正
正, 燒劍魚
正, 肥三文魚刺身
正, 食得是福
正, 勁八爪魚汁倒轉都唔跌
2010-12-01 14 浏览
一直都知道荃灣開了一間全場$8的迴轉壽司, 但都沒有來試過!今天媽咪推介下就和她一同來。兩個人叫了不是很多碟, 但碟碟都有水準, 而且碟碟都只係$8, 真係平到笑呀! 推介 三文魚 甜蝦 甜蛋蟹子壽司 帶子壽司 蟹棒 龍蝦沙律壽司 燒三文魚***可惜到我食飽了先見到有海膽壽司, ,下次一要試試***
2010-12-01
三文魚, 甜蝦
甜蛋蟹子壽司
燒三文魚壽司
唔記得叫咩名, 但幾好味!!!!
  • 甜蝦
  • 帶子壽司
2010-11-26 7 浏览
黎過幾次,已經一次比一次早,希望唔駛排隊,但始終都無辦法早過其他人我相信呢度星期一至星期七都要乖乖排隊可見香港人真係好迷日本野今次同朋友仔食左14碟,如下魷魚鬚壽司三文魚飯帶子壽司三文魚刺身花之戀蟹棒蟹膏壽司熟蝦沙律醬壽司甜蛋蟹子壽司腐皮雙式壽司魚籽軍艦壽司北寄貝刺身八爪魚大卷帶子壽司基本上無咩特別不過今次尐帶子又大又鮮甜,抵魷魚鬚壽司試過兩次,次次都覺得好硬好韌另外,食過幾次,每次都有新野,睇黎壽司款式係日日唔同款雖然限時50分鐘,但次次我都食飽飽,所以時間都算夠
我相信呢度星期一至星期七都要乖乖排隊

八爪魚
大卷
帶子壽司

基本上無咩特別
不過今次尐帶子又大又鮮甜,抵
魷魚鬚壽司試過兩次,次次都覺得好硬好韌

另外,食過幾次,每次都有新野,睇黎壽司款式係日日唔同款

雖然限時50分鐘,但次次我都食飽飽,所以時間都算夠
2010-10-10
2010-11-24 21 浏览
碟碟都係$8..好平呀..在台灣開到成行成市既爭鮮~見到大大隻字『爭鮮8蚊』~見咁抵食就試下啦~是日星期2,晚上8點左右~可能係平日啦,無人排隊~但都有唔少人~這裡是有限時的,入座計,50分鐘就要埋單。唔太適合傾計~入到去,係冇餐牌的,大多食物亦不設order. 所以大家不妨在門口先看看餐牌.茶包和芥辣都是獨立包裝, 質素不錯,也比較衛生我地坐迥轉台,其實都幾迫~迴轉帶不斷的在轉動,壽司、刺身、軍艦等亦不少~不過嗰日只有好少款式, 新鮮貨每次出幾碟,好快冇哂.我有叫鮮魚味噌湯: ( 嗰日買一送一, 需向店員order ) $4就有一大碗, 抵!材料有海帶,紫菜,豆腐, 還有三文魚. 不過三文魚腥.好足料,好滿足~我同我男朋友2個人食左15碟!爭鮮勝在價錢便宜, 碟碟$8, 我哋食咗$132.整體感覺不錯...不過最好選非繁忙時段..所有都係8$ , 雖然有加一 都都係比平時的平!會再幫襯!
碟碟都係$8..好平呀..在台灣開到成行成市既爭鮮~
三文魚壽司 - 推介!

見到大大隻字『爭鮮8蚊』~見咁抵食就試下啦~
是日星期2,晚上8點左右~可能係平日啦,無人排隊~

茶包和芥辣都是獨立包裝, 質素不錯,也比較衛生

我地坐迥轉台,其實都幾迫~
迴轉帶不斷的在轉動,壽司刺身、軍艦等亦不少~
不過嗰日只有好少款式, 新鮮貨每次出幾碟,好快冇哂.

我同我男朋友2個人食左15碟!

爭鮮勝在價錢便宜, 碟碟$8, 我哋食咗$132.

會再幫襯!
2010-11-23
三文魚壽司 - 推介!