2021-08-27 171 浏览
呢間餐廳以神秘日本民間傳說為主題,主打日本A4和牛燒肉🇯🇵期間限定推出鹿兒島和牛の午市盛宴,$198食盡9道料理,暫時只接受預訂🍱💗黑松露溫泉玉子野菜沙律野菜沙津新鮮爽脆,溫泉玉子半熟滑溜🥗但完全食唔到有黑松露醬,而且冇落沙律醬同醋汁調味,味道過淡🙁💗炙燒鹿兒島和牛生牛肉片和牛刺身肉質爽滑有嚼勁,肉味濃郁,但火炙得唔夠香味🥩💗鹿兒島和牛壽司兩貫爽滑嘅生和牛片配上壽司醋飯,以蘿蔔蓉同蔥花點綴🍣💗鹿兒島和牛煮大根和牛炆煮得略為粗嚡,相反蘿蔔清甜入味,湯汁帶醬油甜味,不過薑味偏重🥘💗魔鬼牛丸將和牛肉碎搓成肉丸,中間釀入芝士,炸至金黃香脆🧆💗鹿兒島和牛小排牛小排脂肪分佈平均,肉質軟嫩細滑,牛味同油脂香濃郁🐂💗鹿兒島和牛三角牛三角呈雪花油脂分佈,肉質細緻柔嫩,油香四溢,入口即溶🐃💗鹿兒島和牛溫泉蛋丼丼飯放上厚切和牛片,配以香甜軟腍嘅洋蔥🧅戳穿溫泉蛋,流心蛋汁撈落飯食更濕潤甘香🥚💗味噌湯味噌湯入海帶、豆腐同三文魚,味道豐富帶微鹹🍲
💗黑松露溫泉玉子野菜沙律
💗炙燒鹿兒島和牛生牛肉片
和牛刺身肉質爽滑有嚼勁,肉味濃郁,但火炙得唔夠香味🥩
💗鹿兒島和牛壽司兩貫
爽滑嘅生和牛片配上壽司醋飯,以蘿蔔蓉同蔥花點綴🍣
💗鹿兒島和牛煮大根
💗魔鬼牛丸
將和牛肉碎搓成肉丸,中間釀入芝士,炸至金黃香脆🧆
💗鹿兒島和牛小排
牛小排脂肪分佈平均,肉質軟嫩細滑,牛味同油脂香濃郁🐂
💗鹿兒島和牛三角
牛三角呈雪花油脂分佈,肉質細緻柔嫩,油香四溢,入口即溶🐃
💗鹿兒島和牛溫泉蛋丼
💗味噌湯
味噌湯入海帶、豆腐同三文魚,味道豐富帶微鹹🍲
鹿兒島和牛の午市盛宴
2021-08-24
鹿兒島和牛の午市盛宴
去過某間主打食燒牛肉的連鎖餐廳中伏後,依家都係試下小店為主🤔Menu:環境:今次去食既係午市Mini Yaki ($158 未加一),雖然限時一小時,食物種類較其他套餐為少,但正正唔想食得太heavy,所以就揀左呢個套餐🥰我地兩個人都揀左刺身拼盤,包括三文魚、甜蝦、北寄貝 & 帶子🍣 每樣都有兩件✌🏻 而其他食物都可以refill,整體上牛肉既質素係幾好既,男朋友特別喜歡牛舌👅 而我就喜歡牛板腱🐮 至於前菜、小食方面,我地盲選既韓式泡菜 & 中華海蜇都好好味,個泡菜只係bb辣,小小酸only👶🏻 反而炸物可能係預先炸好一段時間,食落有啲油膩,粉漿亦有少少過厚😥

Menu:

環境:

2021-08-24
  • 三文魚味噌湯
2021-08-24 2650 浏览
繼續趁暑假同阿女孖住周圍食,冇諗過以前搞到我周圍都去唔到嘅BB, 依家就成為左阿媽最佳飯腳😎 今次我地去銅鑼灣「燒鬼」食日式烤肉午餐。平日午市後到達,餐廳唔算多人,我地被安排坐包箱卡位,非常私密寬敞。我地點左「鹿兒島和牛午餐盛宴」一盤有9道菜,加起來份量都唔少。先來黑松露鹿兒島和牛溫泉玉子野菜沙律 和 味噌湯做頭盤。炙燒鹿兒島和牛生牛肉薄片一客4片,鋪上蟹籽蔥蓉,放爐上稍稍炙燒,肉味更香濃而且甚有爵勁,配上燒肉醬十分惹味。鹿兒島和牛壽司兩貫可以生吃,和牛油脂比平均,如嫌生還是可燒熟先食,入口即溶,口感順滑。鹿兒島和牛煮大根有點中式清湯腩既味道,和牛固然鮮甜,大根更有驚喜。香甜無渣,吸收了和牛精華,更是美味清新。魔鬼牛丸即炸手打牛丸,雖然叫魔鬼但唔辣的,牛肉明顯沒有加粉,啖啖肉,但卻絕不鬆散,牛肉味好香濃,小朋友好鐘意。鹿兒島和牛小排牛小排的紋理好細緻,燒完油香四溢,好有口感,肉味甘香,餘香縈繞甚久。鹿兒島和牛三角油脂相當豐富,一路燒都很搶火呢!牛三角尤如拖羅般入口即化,頂級和牛真係一試難忘。鹿兒島和牛溫泉玉子丼如果齋燒肉感覺欠缺什麼似的,食埋這個和牛丼絕對能讓人滿足。珍珠米加温泉蛋已經

先來黑松露鹿兒島和牛溫泉玉子野菜沙律 和 味噌湯做頭盤。

炙燒鹿兒島和牛生牛肉薄片

鹿兒島和牛壽司兩貫

鹿兒島和牛煮大根

魔鬼牛丸

鹿兒島和牛小排

鹿兒島和牛三角

鹿兒島和牛溫泉玉子丼
如果齋燒肉感覺欠缺什麼似的,食埋這個和牛丼絕對能讓人滿足。珍珠米加温泉蛋已經好香好滑,仲有牛肉片,紫菜絲,配搭簡單到位;配埋其他燒肉一齊食更美味。

飲埋白桃梳打和巨峰提子梳打,夢幻色彩相當吸晴,味道清新解膩,冰涼透心。

午市食燒肉真的很relax, 員工也十分友善和有禮貌,這一餐我同囡囡都好滿意。

2021-08-09
2021-08-12 371 浏览
早幾日去咗以東瀛鬼怪故事為主題嘅人氣高質日式燒肉餐廳「燒鬼」食lunch🇯🇵.鹿兒島和牛の午市盛宴🍱總共有9道和牛料理🥩黑松露溫泉玉子野菜沙津🥚🥗味噌湯入面有海帶、豆腐、三文魚🐟灸燒鹿兒島和牛生牛肉片食落口感唔似生肉,非常特別🥓鹿兒島和牛小排同鹿兒島和牛三角肉味濃郁🐮鹿兒島和牛壽司兩貫🍣肉質細緻,入口即溶😋鹿兒島和牛煮大根,肉質相對控制得冇咁好🥺蘿蔔入味,湯汁調味幾好👍🏻魔鬼牛丸彈牙帶肉汁🤤鹿兒島和牛溫泉蛋丼🍚溫泉蛋加洋蔥🧅配上和牛片🐄滿滿日式風味😗.甜品🍨有芝麻味同埋抹茶味雪糕🍵2款味道都香濃.白桃乳酸梳打🍑香甜清爽💦.巨峰乳酸梳打🍇飲落唔會太甜
甜品🍨有芝麻味同埋抹茶味雪糕🍵2款味道都香濃
白桃乳酸梳打🍑香甜清爽💦
巨峰乳酸梳打🍇飲落唔會太甜
2021-08-12 2020 浏览
這間燒肉一直bookmark了很久,今次終於約到朋友一齊來吃lunch,lunch時段可以揀食放題或者他們的套餐!由於怕時間不夠吃放題,所以我們選了這裡的套餐試試!鹿兒島和牛之午市盛宴,這個set其實都有不少食物可以吃到,有和牛可以燒,亦有和牛飯、和牛壽司、和牛汁煮等共有9款不同的煮法,吃到超飽呢!溫泉玉子野菜沙律,流心的蛋黃汁令沙律更加滑溜,加上沙律本身的酸汁,特別開胃!炙燒鹿兒島和牛生牛肉薄片,稍稍燒過的和牛薄片,牛肉味濃,加上蔥和同蘿蔔蓉,味道美味!鹿兒島和牛壽司,很久沒有食生牛肉了,這裡的和牛壽司味道不錯,生牛肉的牛味都好濃!鹿兒島和牛煮大根,醬汁甜甜地,蘿蔔好清甜,和牛粒口感都幾鬆軟,肉味濃郁!魔鬼牛丸,牛丸炸到脆口,內裡還有芝士,很美味呢!鹿兒島和牛小排,牛小排是燒肉的部分,油花分佈平均,稍稍燒過後都好juicy,牛肉味濃郁!鹿兒島和牛三角,這個部位的牛肉入口即溶,而且牛肉味好濃郁,非常惹味呀!鹿兒島和牛溫泉玉子丼,流心蛋汁令牛肉口感更嫩滑,蛋汁拌入飯中,蛋汁拌飯已經好美味,再加上和牛,牛肉汁加上蛋汁,非常惹味呀!味噌湯,最後還有熱辣辣的味噌湯,非常滿足呀!
魔鬼牛丸,牛丸炸到脆口,內裡還有芝士,很美味呢!
味噌湯,最後還有熱辣辣的味噌湯,非常滿足呀!
2021-08-03
2021-08-11 319 浏览
Lunch 想食燒肉,但又得一個鐘食飯,呢個$158。 60分鐘激安放题就最啱:😋😋🈶️前菜2揀1:(1)海鮮拼盤(帆立貝、海蝦、多春魚、青花魚)(2)刺身拼盤(帶子、三文魚、甜蝦、北寄貝)。🈶️主食:美國牛肉、薩摩赤雞、日本黑豚、野菜、白飯、和食▪️加$20 仲可任飲汔水、梳打***呢間燒肉店,座位夠鬆動,有好多卡位,CP值算高,一個鐘絕對夠食,而且食物質素亦高,絕對適合附近上班族嚟個燒肉😋lunch
😋😋

🈶️前菜2揀1:
(1)海鮮拼盤(帆立貝、海蝦、多春魚、青花魚)

(2)刺身拼盤(帶子、三文魚、甜蝦、北寄貝)

🈶️主食:美國牛肉、薩摩赤雞、日本黑豚、野菜、白飯、和食

▪️加$20 仲可任飲汔水、梳打

2021-08-09
2021-08-05 1434 浏览
燒鬼 (銅鑼灣)今日出外食lunch 同事帶小編去食日式燒肉😍有得食鹿兒島和牛之午市盛宴$198,好吸引😋午市盛宴一共有9道菜:❣️黑松露鹿兒島和牛溫泉玉子野菜沙律🥗❣️味噌湯估唔到湯入面加了三文魚肉,好足料~❣️炙燒鹿兒島和牛生牛肉薄片刀功很厲害,每一片的厚薄度幾乎相同😮 可以加上少許醬汁,小編試了蘋果柚子燒汁,甜甜地與和牛片幾夾~❣️鹿兒島和牛壽司兩貫第一次食生和牛壽司🙈🙈 壽司上加了蘿蔔茸和葱,一啖一件😋❣ 鹿兒島和牛煮大根牛肉和大根好夾😍 牛肉燜得好腍~ 大根吸引了和牛的精華,好入味~❣️魔鬼牛丸把和牛搓成肉丸再炸,令外層脆卜卜~❣ 鹿兒島和牛小排原來在爐邊烤已熱度十足,小編以為放在爐中心位置,結果令和牛過熟🥲 幸好和牛味道也是很濃郁~❣ 鹿兒島和牛三角今次燒得靚靚~ 和牛三角好juicy ,得2片仲想食得幾片🤣😋❣ 鹿兒島和牛溫泉玉子丼溫泉玉子做到一戳穿蛋黃流心的效果💓 蛋汁混合在和牛和飯粒中,增加丼飯的濕潤度,充滿蛋香味😚😚飲品:🍑白桃梳打🍏青蘋果梳打味道酸酸甜甜,顏色夢幻,充滿夏日的氣息~*需加一服務費地址:銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square9樓
燒鬼 (銅鑼灣)

今日出外食lunch 同事帶小編去食日式燒肉😍
有得食鹿兒島和牛之午市盛宴$198,好吸引😋

午市盛宴一共有9道菜:
❣️黑松露鹿兒島和牛溫泉玉子野菜沙律🥗

❣️味噌湯
估唔到湯入面加了三文魚肉,好足料~

❣️炙燒鹿兒島和牛生牛肉薄片

❣️鹿兒島和牛壽司兩貫
第一次食生和牛壽司🙈🙈 壽司上加了蘿蔔茸和葱,一啖一件😋

❣ 鹿兒島和牛煮大根

❣️魔鬼牛丸
把和牛搓成肉丸再炸,令外層脆卜卜~

❣ 鹿兒島和牛小排

❣ 鹿兒島和牛三角

❣ 鹿兒島和牛溫泉玉子丼

飲品:
🍑白桃梳打
🍏青蘋果梳打
味道酸酸甜甜,顏色夢幻,充滿夏日的氣息~

*需加一服務費
2021-08-03
  • 鹿兒鹿和牛三角
2021-08-04 1445 浏览
辛苦工作志在食!忙碌咗幾日突然之間想食肉!雖然放Lunch得一個鐘都要食燒肉😛依個午市燒肉放題啱哂我,個套餐一嚟就有嘢送每位可以揀刺身拼盤或燒海鮮拼盤,刺身水準幾高,新鮮好味😋 燒海鮮就正正常常,但啲魚真係好難燒,好易癡底😭燒肉放題會QR code自助落單,限時一個鐘嚟講有啲急忙,仲有佢嘅「一份」係一件㗎咋,所有可以因應叫多少少節省落單同上菜時間肉類款式有4款牛4款雞又有豬(如果冇記錯的話)每款肉都有唔同醃料味道揀,有原味/鹽味/燒烤味/麵豉味等,可以試多幾款除咗燒肉燒海鮮同燒蔬菜,仲有其他熟食個人推介天婦羅,必食蝦同南瓜天婦羅🍤 芝士年糕,即點即炸,熱辣辣脆卜卜好食!另外個芥末煎餃都幾特別~4款冷盤中,以泡菜同海蜇比較出色,會越食越開胃咩話?仲未夠飽?食埋烏冬蕎麥麵三文魚麵豉湯包你食飽飽🤩🤩買單都係每位159加一,價錢真幾低,時間啱啱好食完,但就冇得慢慢歎啦
辛苦工作志在食!忙碌咗幾日突然之間想食肉!
雖然放Lunch得一個鐘都要食燒肉😛

依個午市燒肉放題啱哂我,個套餐一嚟就有嘢送

肉類款式有4款牛4款雞又有豬(如果冇記錯的話)

除咗燒肉燒海鮮同燒蔬菜,仲有其他熟食

4款冷盤中,以泡菜同海蜇比較出色,會越食越開胃

咩話?仲未夠飽?食埋烏冬蕎麥麵三文魚麵豉湯
包你食飽飽🤩🤩
  • 刺身
  • 天婦羅
2021-07-18 980 浏览
早幾天與朋友們落銅鑼灣燒鬼食日式放題,我們只點了普通的肉類餐,沒有包含海鮮。燒鬼可能配合「地獄的感覺」,整個餐廳都煙霧瀰漫,我們坐的卡位雖然內裡有燈光照明,但仍然是偏暗。我們有兩個爐,不過一個大火,一個無火。餐廳的經理解釋了一番,說無火的那個爐才正常,太大火是因為肉的油滴了進爐,燒太快不好⋯⋯ 牛肉的種類不少,點了一大蝶一片片的上來,可惜我們不太懂得細緻分每種牛的部位的分別,吃上口的口感也差不多。豬肉和雞肉吃上去沒什麼味道。熟食如天婦羅也一般般。我喝了三碗三文魚麵豉湯,味道不錯。飲料如菠蘿汁算是中規中矩。埋單價錢HKD 273一位,性比價來說應該還算可以。

埋單價錢HKD 273一位,性比價來說應該還算可以。
2021-07-15
2021-07-12 2658 浏览
餐廳裝修較為暗,而且燒烤個個抽風位太低,搞到成日睇唔到熟未,但好處係抽風抽得幾好,唔會搞到成間舖好煙!.今次我哋因為係OpenRice訂位,所以一早已經簡好左食📌 牛海姫之套餐 $348 (有刺身無和牛) .另外可以簡:-牛鬼之套餐$228 (無刺身、海鮮、和牛)-百鬼夜行之套餐$468 (咩都有!!)呢度落單係用QR code,食完成餐都無出現追單/漏單既情況,但問題係個火好微弱,所以食到好似慢煮甘😅.📌前菜:有泡菜、枝豆同中華海蜇,正常發揮!.📌刺身:有三文魚、甜蝦、帶子、北寄貝,幾款都無咩味,一般!.📌壽司:柚子醬油和牛壽司同火炙三文魚壽司比較好少少,帶子壽司完全無味!.📌肉既質素一般,而且切到好細塊好薄,又無講邊款打邊款,所以都係隨心甘點😅📌 海鮮:海蝦、帆立貝、魷魚筒、廣島蠔,樣樣都好迷你,燒完變得仲細粒,sip下牙la係ok🤣.📌天婦羅: 粉漿好厚!另外個秋葵餃子難食到我即刻吐番出嚟🤮.📌三文魚麵豉湯反而幾好飲,明太子雞翼都唔錯!.📌飲品:有汽水同果汁(蘋果汁、菠蘿汁、紅莓汁).📌一款甜品都無😅.總括嚟講,唯一抵讚既係服務員好貼心,但食物質素真係好一般,而且好多款式都要另外
另外可以簡:
-牛鬼之套餐$228 (無刺身、海鮮、和牛)
-百鬼夜行之套餐$468 (咩都有!!)
📌前菜:
有泡菜、枝豆同中華海蜇,正常發揮!
📌刺身:
有三文魚、甜蝦、帶子、北寄貝,幾款都無咩味,一般!
📌壽司:

📌 海鮮:
📌天婦羅:
粉漿好厚!另外個秋葵餃子難食到我即刻吐番出嚟🤮

📌三文魚麵豉湯反而幾好飲,
明太子雞翼都唔錯!

📌飲品:
有汽水同果汁(蘋果汁、菠蘿汁、紅莓汁)

📌一款甜品都無😅
總括嚟講,唯一抵讚既係服務員好貼心,但食物質素真係好一般,而且好多款式都要另外加錢,樣樣都要加錢,我唔洗食放題啦😂 完全唔明啲好評點嚟😅😅😅 絕對不會回頭!
=========================

2021-07-11
2021-06-30 1221 浏览
第一次來到燒鬼 雖然因人數有限 5人需分2台 但是一早已經安排好 入座很快速很順利放題款式很足夠 (雖然沒有甜品 哈哈) 但質素完全沒問題 至少整餐沒點到有伏的食材 每樣都唔錯的而且落單使用QR code 操作簡單 連家中的長輩操作都無難度 亦沒有出現要追單或漏單的情況。另外值得一讚是服務員好貼心 換燒網及上菜都好自動好快手! 係值得再去的燒肉放題!

另外值得一讚是服務員好貼心 換燒網及上菜都好自動好快手!

係值得再去的燒肉放題
题外话/补充资料: 題外話 服務員小姐真的很貼心 洗手間雖然只有一格 剛好要等 服務員小姐同我講: 不如你係位食住等 洗手間方便我再叫你啦 免除中間等洗手間的尷尬 亦好欣賞呢位小姐的主動同貼心^^
2021-06-27
2021-06-30 1276 浏览
即時起Openrice訂位 都仲有位😇之前講起燒肉都係去開日本連鎖店牛X今次見佢好多唔同款式 就過海泥試下先~😎結果都冇令我失望 抱住個肚走 物有所值鋪頭裝修以黑暗因主 入到去 都唔算好多如果位位都燒肉泥講 都唔太大煙既但就有D*葉眼* 隻眼長期好DRY鋪頭燈光非常暗 當時我地都驚睇唔到d肉熟唔熟好似多口問下waiter有冇燈 就放左個燈仔起爐旁邊😉有3個SET比哉人選擇 但我地都唔太餓(就簡左個經濟D既SET $228啦)$228 牛鬼之套餐 $348 牛海姫之套餐 $468 百鬼夜行之套餐 食物既點選係用QR code 進行 但WIFI就好慢 肉既質素亦唔平均 有d會好硬同dry (唔太好味)要自己記住邊d好味 再encore 如果唔係就會好浪費啦~吃了兩輪,我地都已經好飽啦🌝仲有好多食物 食食下都唔記得影😃都好多選擇 唔一定要食肉架😳😋
即時起Openrice訂位 都仲有位😇

但就有D*葉眼* 隻眼長期好DRY
鋪頭燈光非常暗 當時我地都驚睇唔到d肉熟唔熟
好似多口問下waiter有冇燈 就放左個燈仔起爐旁邊😉

有3個SET比哉人選擇 但我地都唔太餓
(就簡左個經濟D既SET $228啦)

$228 牛鬼之套餐
$348 牛海姫之套餐
$468 百鬼夜行之套餐

食物既點選係用QR code 進行 但WIFI就好慢
肉既質素亦唔平均 有d會好硬同dry (唔太好味)
要自己記住邊d好味 再encore 如果唔係就會好浪費啦~
烏冬
三文魚麵豉湯
飲品

吃了兩輪,我地都已經好飽啦🌝
仲有好多食物 食食下都唔記得影😃
都好多選擇 唔一定要食肉架😳😋
2021-06-28
烏冬
三文魚麵豉湯
2021-06-27 1096 浏览
朋友見到廣告想去食而且見到評分唔錯就簡左佢環境幾好 但煙霧彌漫抽風系統唔係好得分左3個放題餐簡左中間價位的餐有埋海鮮刺身果汁唔錯幾濃唔會好淡通常開頭都會食刺身先款式唔多三文魚好唔新鮮帶子都一般唔知係咪放左一陣面頭好乾身甜蝦都ok叫左每人一片都無再叫牛肉好唔靚全部都好韌唔值三百八十幾蚊大部份食物好迷你同薄蒜味雞翼無乜味燈光好暗 都睇唔到熟左未薄切呢隻算好一啲唔明點解有咁多好評🤣唔會介紹人去食都唔會有下次又無甜品無一樣會好吸引我相都唔會想影
朋友見到廣告想去食

又無甜品
無一樣會好吸引我
相都唔會想影
2021-06-22 732 浏览
第一次黎食見網上有好評,所以黎試下,連加一有3款價錢選擇,但質素值回票價👍牛肉每個部位都好滑,海鮮亦好好味,有很多食物選擇,地方不算大,但坐低都算舒服,希望會加推送甜品😍
2021-06-20 687 浏览
上網睇到咁多好評 就卜左過黎2人慶生點知 成晚不停漏單 錯單點左既野食冇黎 冇點既就係咁黎同女店員反映問題 但對方態度欠佳 一句唔好意思都冇 正係話「今晚成場都係客 有漏單好正常」、「你地10分鐘前先點 啲飯要煲要盛 等多等」之後等左30分鐘都冇出 之後同女店員講 我地想cancel啦 佢又一句「cancel呀?可以呀 ~」Cancel完之後又出返我地追既野我地要1份 仲要出夠2份期間隔離台啲6位客 4位客上菜速度好快 食到一肚火 埋單走人 但收錢又好快希望貴店可以改善一下內部運作同啲員工態度
上網睇到咁多好評 就卜左過黎2人慶生
點知 成晚不停漏單 錯單