2022-01-05 35 浏览
見到元朗市中心開咗間流水蝦燒烤任食,嗱嗱聲約住喺元朗嘅朋友去擦翻餐🥳平日夜晚去到都坐滿晒👍🏼好熱鬧!價錢方面每位$338,任飲任食2.5小時。8:30pm 後入座有八折,而7:30pm 前離座有八八折。大部份用餐枱都喺流水蝦嘅位置前面或者旁邊,方便隨時夾蝦🦐D蝦好生猛,夾佢哋之前記得準備個冰桶,夾上嚟之後要放入冰桶凍暈D蝦先,再放上爐燒。流水蝦好香口鮮甜,仲有蝦膏。自助區仲有好多款式嘅嘢食👍🏼海鮮檔口最受歡迎!選擇豐富,有多款原條魚丶扇貝丶大蜆丶鮑魚丶蠔丶東風螺⋯我就最鍾意燒蠔🦪而肉類串燒丶蔬菜串燒選擇都唔少,鴨胸丶羊扒丶豬髀仔丶一口牛丶雞翼丶粟米🌽丶丸類丶風琴豆腐丶開邊茄子丶小番薯⋯我自己好鍾意燒格仔餅,好香牛油味👍🏼而燒菠蘿多汁又夠甜!旁邊都有啲熟食,不過我哋主要食燒烤嘢,所以冇食到。啤酒丶汽水丶梅酒都係任飲,仲有各款雪糕雪條,第一次食鹹蛋黃珍珠雪條,一咬落去有好多煙韌Q彈嘅珍珠,又幾得意喎。2.5小時食到好滿足!

2022-01-05 28 浏览
之前小編已經好想食流水蝦放題,今次終於試到啦,同朋友今次嚟咗位於元朗嘅流水蝦放題,小編都係第一次體驗一入到餐廳,就見到每枱旁邊都會有個魚缸,裏面都有好生猛嘅大頭蝦😉,然後攞個夾夾住佢,放喺個冰桶裏面凍暈佢,之後就可以擺上個爐上面燒,原來個爐有上下層,上面可以擺海鮮,下面可以擺啲串燒,之後旁邊仲有啲調味料(鹽,孜然粉,辣粉),如果唔夠出面仲有啲蒜蓉,牛油,豉油,蜜糖比大家去調下味另外,出面都會有個海鮮檔,海鮮檔選擇都好多,而且職員會不斷refill海鮮,串燒檔都有不少選擇,之外,仲有啲熟食,至於嘢飲都好多選擇,有花茶啦,三款啤酒🍻,仲有其他冇酒精嘅飲品,選擇都好多😃小編呢就推介佢哋嘅流大蝦,佢哋主打都係大頭蝦,不過我見到藍色蝦鋼🦐,個蝦頭特別多膏👍🏻,蝦肉都好爽,大家燒嗰陣可以上面加啲海鹽,會再好味d😋,另外扇貝同生蠔可以放啲蒜蓉喺上面燒,都係一個唔錯嘅選擇,至於串燒,我就推介雞軟骨,加啲孜然粉上去,送啤酒簡直一流,食唔停口✌🏻,最後小編推介就係燒茄子🍆,真心超好味,落咗海量嘅蒜蓉+牛油+蔥+孜然粉去燒,真係好好食😝整體來講,小編覺得依次嘅體驗都唔錯,當日我哋5:00嚟到,不過大約5:3

整體來講,小編覺得依次嘅體驗都唔錯,當日我哋5:00嚟到,不過大約5:30左右其實都已經坐滿晒,同埋真係好適合一家大細或者同朋友們一齊嚟體驗,小編當日都見到好多細路仔,另外都見到帶咗上左年紀父母過嚟嘅,職員都會主動refill魚缸嘅🦐,所以大家都唔使擔心,可以盡情咁食😂😂😂
2022-01-04 20 浏览
之前都食過其他以流水蝦為主題嘅燒烤店,所以今次見到元朗新開咗✨燒蝦蝦✨咁近我,我都即刻去食下先,呢間店位於元朗市中心,我喺千色嗰邊轉入條巷好快就搵到,行落地庫,每張枱都好闊落,環境舒適,唔會覺得擠迫,客人多,滿曬座,食物好新鮮,海鮮好鮮甜,流水蝦大大隻,啖啖肉爆曬膏!如果大家鍾意食海鮮一定要試吓!除咗海鮮,仲有其他肉類、蔬菜、熟食、甜品、糖水及湯~款式未算好多,不過我主要食海鮮,所以整體來講都OK,不過海鮮補充就比較慢,雖然係任飲任食,不過未食過鮑魚,拎咗一轉燒咗其他海鮮,行第二轉已經冇曬不再補充,有啲失望!
我都即刻去食下先,呢間店位於元朗市中心,
食物好新鮮,海鮮好鮮甜,
流水蝦大大隻,啖啖肉爆曬膏!
如果大家鍾意食海鮮一定要試吓!除咗海鮮,
仲有其他肉類、蔬菜、熟食、甜品糖水及湯~款式未算好多,不過我主要食海鮮,所以整體來講都OK,不過海鮮補充就比較慢,雖然係任飲任食,不過未食過鮑魚,拎咗一轉燒咗其他海鮮,行第二轉已經冇曬不再補充,有啲失望!
其實未準備好開店,可以唔好開!叫人whatsapp book檯,永遠冇人覆,電話冇人聽!社交平台 又係自動回覆!想訂個位等左成個星期先有人應機!問佢邊幾日有6點半7點既時候,一直都冇!一係5點一係8點半!我想講已經係就你比我日子,任何日子都可以!都可以話已經full 左!如果你係講只有邊個時段冇得時間選擇都冇咁嬲!都未可以幫襯到,已經一肚火!冇服務!仲有你扮咩元朗區首間流水蝦呀!元朗錦田同新田人地5年前都已經有!
其實未準備好開店,可以唔好開!
如果你係講只有邊個時段冇得時間選擇都冇咁嬲!

都未可以幫襯到,已經一肚火!冇服務!
仲有你扮咩元朗區首間流水蝦呀!
元朗錦田同新田人地5年前都已經有!
XXG發現近排元朗市中心開左一間流水蝦海鮮串燒放題 燒足 150分鐘‼️😍 價錢如下:🦐 成人 $338 小童 $188 任食2.5小時 🦐 7:30前離座 88折|8:30後入座 8折▪️9/10▫️<< 流水蝦 >> 過程超好玩🤣‼️ 先將夾好嘅大頭蝦放入冰筒凍暈 隻隻都勁生猛 小啲力都夾唔實😝 tips: 擺蝦入冰桶時 用隻碟做蓋 咁就唔驚蝦仔跳返出嚟😉 大隻嘅有成隻手掌咁長🤩 蝦頭隻隻都爆晒膏 極重膏香 肉質實淨爽口 鮮甜到爆 點埋豉油正到🤤 ▪️8.5/10▫️<< 海鮮 >> 每人一份照燒汁厚切鱔肉 肉質軟綿彈牙 油脂味好香😛 鮑魚、扇貝、生蠔、紅衫魚同貴妃蚌等海鮮都係任拎😙 生蠔🦪濃郁海水咸香 加蒜蓉辣椒牛油🧈更惹味🔥 大推貴妃蚌手掌心咁大隻 可惜食落仲有少少沙~▪️8/10▫️<< 串燒、肉類 >> 種類都有幾十種 試左都唔夠一半🧐 五花腩、雞軟骨串燒好惹味 私心推巨無霸size 燒雞翼 嫩滑多汁 外皮香脆😍 ▪️8.5/10▫️<< 前菜、飲品 >> 飲品選擇

🦐 成人 $338 小童 $188 任食2.5小時
🦐 7:30前離座 88折|8:30後入座 8折

▪️8.5/10▫️<< 前菜、飲品 >> 飲品選擇多👍🏻 有多款自助花茶 Erdinger、Somersby 同 Asahi生啤任飲更係爆點之一 🍺‼️ 前菜重質不重量 大推冬陰功湯味道正宗 泰式無骨鳳爪微辣開胃😌

🌿餐廳佔地廣闊 自助區位置唔算大 多處設置流水蝦池鬆 夾蝦夾到好盡興‼️

🐽總括嚟講 海鮮品種好多 全部都係新鮮 流水蝦好好玩兼好食 如果飲埋生啤 真係輕鬆回本😎 小食同飲品唔馬虎 晚市建議一早訂位 2.5小時都算時間充裕 大滿足👅

2021-12-31 81 浏览
終於等到元朗有流水蝦放題食啦🦐🦐見到啲fd講起我就緊係唔執輸去食下先啦今次叫埋daddy一齊去食佢就最鍾意食蝦啦😆一個價錢就可以任食2.5小時全場海鮮、肉類、蔬菜、熟食、甜品、飲品、啤酒都係任攞任食我第一時間就緊係去夾流水蝦啦🦐🦐店員叫我地將冰同水先倒入冰筒然後夾到蝦後就即刻放入冰水將蝦冷凍❄️到燒果陣就唔會彈到周圍都係每個位附近都有水缸夾蝦只要睇準蝦既位置再用長夾一夾就成功啦😆兩三下手勢就夾滿一桶可以燒啦除咗流水蝦仲有好多正海鮮簡堆到成座山咁高嘅海鮮山refill 得好快唔怕拎左一轉就無海鮮有連殼鮑魚、連殼生蠔、扇貝、帶子、貴妃蚌、蜆、魷魚等等 🦑🦪🐚仲有成條大眼雞、黃腳立可以燒添🐟講咗咁耐就梗係要開始燒啦第一轉梗係燒啲好快熟嘅海鮮個烤爐都幾快熱唔洗等好耐啲蝦已經變哂色食得味道新鮮就唔使講啦一搣開蝦膏已經爆出黎味道甘香🤤蝦肉燒得岩岩好仲彈牙而且每隻蝦size都唔係細細隻食起上嚟啖啖肉食到半路個水缸啲蝦夾到七七八八就見到店員自動波放左堆新鮮蝦落去比我地繼續夾🤩我哋都夾左差唔多廿幾隻而個水缸都係keep住好多蝦除咗蝦之外我都好推介扇貝因為真係大大隻加埋牛油蒜蓉一齊燒真係好正鮑魚都好新鮮同大
終於等到元朗有流水蝦放題食啦🦐🦐
見到啲fd講起我就緊係唔執輸去食下先啦
今次叫埋daddy一齊去食
佢就最鍾意食蝦啦😆

一個價錢就可以任食2.5小時
全場海鮮、肉類、蔬菜、熟食、甜品、飲品、啤酒都係任攞任食

我第一時間就緊係去夾流水蝦啦🦐🦐
只要睇準蝦既位置再用長夾一夾就成功啦😆
兩三下手勢就夾滿一桶可以燒啦

除咗流水蝦仲有好多正海鮮簡
堆到成座山咁高嘅海鮮山refill 得好快唔怕拎左一轉就無
仲有成條大眼雞、黃腳立可以燒添🐟

講咗咁耐就梗係要開始燒啦

食完海鮮就試吓燒蔬菜🍢
估唔到仲有玉子燒可以揀
係等緊金菇同日本番薯熟嘅時候🍠
我就去試下啲熟食先
有釀蟹蓋、熟蝦、八爪魚沙律、冬陰功湯等等可以簡🍤
釀蟹蓋味道唔錯而且仲係熱辣辣daddy 仲番夾左幾次食🤣
肉類方面有雞翼、豬腩肉、丸類同串燒等等選擇
有啲已經串好晒一擺上去就燒得好方便

一路燒一路食唔會食得好趕
滿足晒我對食海鮮嘅慾望😙
而且食材新鮮絕對會再去食😋😋
2021-12-30 54 浏览
元朗呢間燒蝦蝦,真係令我眼前一亮,係外面已經比個大型招牌吸引住,好似日本道頓堀嗰d,好吸晴🥰🥰🥰主打任食任飲,入座計二個半鐘,入面食,價錢算公道,高質嘅海鮮任食都係388 蚊,8:30後入座仲有8折,7:30前離座就有88折,不過今次我就食7點,下次可以試吓8:30入座🤭講吓啲食物先,最重要梗係海鮮啦,入邊有鮑魚,生蠔,蜆,大眼雞,仲有扇貝等,唔止啲流水哈食得肉,連啲鮑魚都郁吓郁吓,超級新鮮,連去街市買開餸嘅朋友,都話啲海鮮好新鮮,有圖有真相冇呃大家😋😋😋入面除咗海鮮之外,其他食物都好高質素,入邊嘅串燒,丸類,都好大件,應有盡有,當然燒得好唔好都要睇吓你嘅技巧啦最令我驚喜嘅入邊竟然有梅酒,同埋有蘋果酒,老闆真係好揼本,所以真係食得好開心😘😘😘,當然其他酒都會有,唔鍾意飲酒嘅朋友,都會有其他飲品提供甜品都唔會馬虎,入邊仲有鹽味雪糕,同埋煉奶味雪條,大家都可以試吓

2021-12-24 528 浏览
📍元朗 流水蝦🦐🦐笑哈哈「燒蝦蝦」元朗而家都有流水蝦食,去開元朗就去試下先!除左蝦係任食任燒,好多海鮮、熱食、糖水、飲品、雪條都係放題形式咁嘅~任食、任燒🌟🌟海鮮區有🌟扇貝、貴妃蚌、魷魚、生蠔、青口、蜆、馬友魚、紅鮪等等💕💕但我呢日去就冇鮑魚啦~~可能未返貨啦⋯⋯成座海鮮山~好正✨✨🌟🌟🌟熱食有蒜蓉蝦、芝士撻、麥樂雞、冬陰功湯、雪耳糖水等等!✨推薦芝士撻!必食!😍✨🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐講返D蝦🌟蝦有D有好多膏嘅!有D都幾大隻!都算彈牙,食到一半時缸水冇哂蝦,隔左一陣店員再倒咗D蝦去缸水入面!😂🤣咁可以再燒再食~~店內不算太大,分咗幾個區域既座位,餐廳都都設置到不同嘅蝦缸!🌟🌟😆設計得幾好😊🌟食到咁上下,見到店員正在清洗🧽🧽還沒有客人坐嘅區域的蝦缸,可能見到D水有啲混濁,所以要洗一洗🧽換一換乾淨嘅水💦~😌😎✨✨👍🏻👍🏻店員們真係服務貼心~🌟🌟店內有自助花茶、檸檬乾片、苦瓜茶、茶葉提供,可拎茶壺🫖自己沖茶!要讚✨✨♥️真係非常之好👍🏻👍🏻🌟🌟記得沖茶之前第一壺水要倒咗去,清洗下啲花茶、茶葉~有個桶仔倒水架😊✨👍🏻仲有飲任啤酒🍻梅酒🌟食到最後,店員會提供每枱一串既燒鱔片~~同埋有位焗蝦✨👍🏻
📍元朗 流水蝦🦐🦐笑哈哈「燒蝦蝦」

但我呢日去就冇鮑魚啦~~可能未返貨啦⋯⋯

成座海鮮山~好正✨✨🌟🌟🌟

熱食有蒜蓉蝦、芝士撻、麥樂雞、冬陰功湯、雪耳糖水等等!
✨推薦芝士撻!必食!😍✨

🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐講返D蝦🌟
蝦有D有好多膏嘅!有D都幾大隻!

真係非常之好👍🏻👍🏻

仲有飲任啤酒🍻梅酒🌟

食到最後,店員會提供每枱一串既燒鱔片~~同埋有位焗蝦✨👍🏻

而家流水蝦好hit, 見到元朗開左間即刻去試下!2.5小時可以任食燒大頭蝦,鮑魚,北寄貝, 都好多一家大細黎~ 最底有攻略!-1️⃣ 主打流水蝦 <⭐️回本位>枱隔離有個水缸有好多大頭蝦!睇中邊隻可以夾佢上黎, 再放入冰桶等佢暈左先剪腳, 放上爐燒~ 第一次夾就會好似我咁xd 夾多幾次就唔驚!大頭蝦最大優點係隻隻都勁多膏, 肉質鮮甜!一開始店員會比一兜加左蒜蓉既大頭蝦, 可以直接放上爐燒2️⃣ 任食海鮮區 <⭐️回本位>出面仲有得任拎鮑魚, 北寄貝, 生蠔, 扇貝, 青口, 蜆, 螺, 魷魚, 墨魚!以為係雪藏原來佢地仲識郁!另外仲有成條魚 lol 可以放下層慢慢燒3️⃣ 串燒區除左海鮮, 仲有肉類, 蔬菜等串燒可以拎番去燒!4️⃣ 熟食區等緊果時可以食住熟食先!有蒜蓉大頭蝦, 青口, 仲有大頭蝦冬陰公 炒飯等等~5️⃣ 甜品區 6️⃣ 飲品區7️⃣ 每人加送肥美鱔一串!超好食!!!-🦁 獅心攻略🕒 雖然2.5小時感覺上好長, 不過都要控制好時間. 最好分頭行事 一個夾大頭蝦, 一個人出去拎海鮮 然後燒住先。跟住先再拎熟食, 飲品等等🧂 調味好重要!出面有得拎唔同既調味, 建議大家可以

1️⃣ 主打流水蝦 <⭐️回本位>

2️⃣ 任食海鮮區 <⭐️回本位>

3️⃣ 串燒區
除左海鮮, 仲有肉類, 蔬菜等串燒可以拎番去燒!

4️⃣ 熟食區

5️⃣ 甜品區 6️⃣ 飲品區

7️⃣ 每人加送肥美鱔一串!超好食!!!

🦁 獅心攻略
🧂 調味好重要!出面有得拎唔同既調味, 建議大家可以拎埋清酒🍶, 再加豉油 蒜蓉 辣椒 蔥花, 差唔多熟就淋上去! 另一個食法係用錫紙兜, 放大量牛油🧈 再加蔥花, 又係好食到癲!枱面都有孜然粉, 辣椒粉
2021-12-24 82 浏览
༺ 燒蝦蝦 ༻∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻∻  今次嚟到元朗食流水蝦🦐,自己食幾多夾幾多👏🏻,好食又好玩🤤。佢啲蝦都真係幾大隻💛,新鮮真係唔同啲🌊,肉質咬落好彈牙😋,而且蝦頭仲有膏添😍。除此之外,佢仲有其他海鮮🐟。有大大隻嘅生蠔🦪,花甲🐚,鮑魚,帶子,仲有成條嘅新鮮魚🐠。第一次食燒蝦嘅場會有咁多唔同嘅海鮮🌟,而且啲海鮮全部都係超新鮮✨,鮑魚仲要係識郁嘅添🤤。另外仲有好多唔同款式嘅熟食🍲,我最鍾意食嘅就係有奶油嘅牛角包🥐,牛角包超鬆脆❤️,原本用牛油焗已經好香口🤤,仲要加埋奶油嘅餡🧁,真係食到停唔到口👏🏻。另外甜品方面佢都有好多選擇🧁,雪條更加係好多新嘅款式都有🍨,而我最鍾意就係食呢個百力支嘅雪條同埋珍珠奶茶味嘅雪條🍫。珍珠奶茶嘅雪條入邊真係有珍珠🧋,好過癮🤪,呢間仼食燒蝦場真係唔錯🥰,忍唔住想再返嚟食多幾次👍🏻。∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ 餐廳🛎:燒蝦蝦 地址📌:元朗西裕街5-11號金福閣地庫交通🚗:港鐵朗屏站D出口, 步行
༺ 燒蝦蝦 ༻

餐廳🛎:燒蝦蝦
地址📌:元朗西裕街5-11號金福閣地庫
交通🚗:港鐵朗屏站D出口, 步行約10分鐘
∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻  ∻ ∻ ∻ ∻
Follow我哋@foodoirsis 💋帶你去到更多打卡嘅地方❣。
2021-12-23 71 浏览
昨晚同老婆做冬食飯,雖然訂位很難,但食物質素不錯,服務也很好,燒烤放題之前食過很多,但到了海鮮的部份一般來講會給客人失望,一係不新鮮一係不補貨。我從未見過一間海鮮放題會不斷補貨,帶子扇貝生蠔鮑魚大眼雞不斷補,到我走的時候海鮮吧還是很豐盛的,這方面實在值得一讚!燒蝦的方面也很大隻很多膏,總體來講真的不錯,我希望可以在和朋友一起再來幫襯!
2021-12-22
2021-12-22 71 浏览
就快到聖誕🎄喺呢個咁開心嘅聖誕假你哋會食啲乜?我分享先,我想推介吓呢間咁正嘅任食燒流水蝦×海鮮放題😍前日出story有朋友仔都即刻問我呢間係咩餐廳,勁有興趣想去試~咁我就即刻送上食評❤️.餐廳叫「燒蝦蝦🦐」,佢係位於元朗~一落樓梯就會見到我呢個新奇影相位(係我同buddy自己發現)有冇一刻睇錯以為我戴住咗隻大鹿角喺頭?🙈估唔到透過塊鏡嘅反射令到成張相勁應節極速影完就入餐廳攞位~店員會講解枱上面嘅餐具、工具嘅作用,例如細桶係用嚟裝冰同水~整暈啲流水蝦用,大桶就用嚟裝廚餘~.之後,一放低隨身物品,我哋就出去拎嘢食第一樣去拎嘅就一定係流水蝦😆啲蝦勁生猛🙈未夾中已經游走咗夾多幾吓終於都領悟到個技巧,手要定同夠快個夾一落水就要即夾,唔可以郁嚟郁去影響個水流嚇到啲蝦🦐周圍走結果成功畀我一口氣夾到8隻!夾完要即刻放入冰水桶,如果真係啲蝦真係好活躍,可以用個碟蓋住個桶,防止啲蝦郁郁吓彈濕晒啲地方~等緊啲蝦凍暈嘅時間,我哋就去海鮮區夾海鮮🦑🐟呢度嘅海鮮款式比我想像中多,有蠔、鮑魚、扇貝、魷魚、貴妃蚌等,全部都係任拎任食😍唔好以為任食就唔係靚貨,啲貴妃蚌同鮑魚係超新鮮!識郁㗎🤤味道勁鮮甜,貴妃蚌落埋自助調味
就快到聖誕🎄
喺呢個咁開心嘅聖誕假你哋會食啲乜?
咁我就即刻送上食評❤️
餐廳叫「燒蝦蝦🦐」,佢係位於元朗~

之後,一放低隨身物品,我哋就出去拎嘢食
第一樣去拎嘅就一定係流水蝦😆
啲蝦勁生猛🙈未夾中已經游走咗
夾多幾吓終於都領悟到個技巧,手要定同夠快

唔好以為任食就唔係靚貨,啲貴妃蚌同鮑魚係超新鮮!識郁㗎🤤

味道勁鮮甜,貴妃蚌落埋自助調味區拎嘅蒜蓉同牛油,食到停唔到口,我同buddy極力推介一定要食!

我諗我哋一人起碼都食咗一打半貴妃蚌😍真係唔講得笑
鮑魚都因為新鮮,食落味道都好鮮甜,頭兩隻我就輕輕落咗少少鹽釣味,已經勁正!之後再食就試吓落少少孜然粉~又係另一番風味😆不過燒嗰陣要注意返,要剪甩嚿肉先
而魷魚我覺得都值得一試,我先喺魷魚兩邊落鹽,然後塞咗啲蒜蓉牛油入筒~燒完之後用較剪開一圈圈,超惹味😍

燒完一轉海鮮,啲蝦都暈晒,冇咗彈起,我哋就燒嚟試吓!

平時我唔係好食蝦,因為本身會敏感,會起紅點,但係buddy話真係好好食,我就忍唔住試,果然‼️啲蝦肉極彈牙!

我只係喺燒嘅時候喺蝦殼兩邊落少少鹽,但個味食落係鮮甜帶微鹹,連蝦頭都有膏,有啲仲好肥美添!
可惜嘅係🙈我哋開頭食其他海鮮食得太盡興,已經食唔到再多嘅蝦,同埋除咗海鮮,其實仲有好多肉,有羊架、雞翼等,

下次再去一定要留番啲位食吓其他嘢🤤整體嚟講,呢餐真係好滿意!連之前大讚完某間餐廳蒸海鮮好食嘅buddy都話呢間 「燒蝦蝦」完勝!🏆
🦐燒蝦蝦
📍元朗西裕街5-11號金福閣地庫
#hkfoodie #hkfood #hkblogger #hkinfluencer #hkig #hkgirl #打卡 #香港打卡 #hkbeautyblogger #hkgirls #discoverhk #discoverhongkong #香港 #香港好去處 #hk #元朗美食 #yuenlong
2021-12-21 127 浏览
今次又嚟到元朗搵嘢食原來新開了一間夾蝦蝦,睇下有咩食先一入到嚟就見到生啤,任飲真係超正大量海鮮,無限供應自己鐘意配蒜加辣椒粉,超好味除左海鮮仲有好多唔同材料,乾淨新鮮嚟到等燒嘢食嘅時侯,仲可以食住d小食先好窩心嘅餐廳,有唔同花茶比大家揀,唔想飲汽水嘅朋友仔又多咗個選擇全部貝類都大大隻好厚肉,好鮮甜每張枱都配埋燒烤粉,孜然粉,辣椒粉,仲有鹽,美食自助式烤烤出邊仲有得拎泰式汁,牛油,牛油蒜蓉大蝦都可以整埋蠔都係大大隻,燒蠔要留心,太乾就唔好食嫁啦烤魚真係冇得輸,有蒼魚,大眼雞,立魚,烏頭好多款可以揀,厚肉鮮嫰大頭蝦真係冇得輸,夾咗幾隻幾隻都有膏,真係流曬口水專食蝦嘅朋友唔好走寶仲有好多蝦子,我就留左蝦子撈埋d蠔食鮮味十足食飽飽就係甜品時間,好多雪糕雪條揀,仲有小布丁小奶凍食到棒住個肚走book位先好食,由其星期6,日爆曬場店員態度好好,都好勤力補蝦補海鮮,教我地用冰浸暈d蝦先
今次又嚟到元朗搵嘢食
原來新開了一間夾蝦蝦,睇下有咩食先

一入到嚟就見到生啤,任飲真係超正

大量海鮮,無限供應
自己鐘意配蒜加辣椒粉,超好味

除左海鮮仲有好多唔同材料,乾淨新鮮

嚟到等燒嘢食嘅時侯,仲可以食住d小食先

全部貝類都大大隻好厚肉,好鮮甜
每張枱都配埋燒烤粉,孜然粉,辣椒粉,仲有鹽,美食自助式烤烤
出邊仲有得拎泰式汁,牛油,牛油蒜蓉大蝦都可以整埋

蠔都係大大隻,燒蠔要留心,太乾就唔好食嫁啦

烤魚真係冇得輸,有蒼魚,大眼雞,立魚,烏頭
好多款可以揀,厚肉鮮嫰

大頭蝦真係冇得輸,夾咗幾隻幾隻都有膏,真係流曬口水
專食蝦嘅朋友唔好走寶

仲有好多蝦子,我就留左蝦子撈埋d蠔食
鮮味十足

食飽飽就係甜品時間,好多雪糕雪條揀,仲有小布丁小奶凍
食到棒住個肚走

book位先好食,由其星期6,日爆曬場
店員態度好好,都好勤力補蝦補海鮮,教我地用冰浸暈d蝦先
2021-12-21 820 浏览
咁大個女都未試過食流水蝦,今次就帶埋男朋友一齊去試下,感受下夾蝦的樂趣😝😝餐廳既setting係每張檯隔離都有個蝦池,睇邊隻唔順眼就夾起🤩🤩然後將佢夾入冰桶浸暈就可以攞去燒。爐既火力都好足夠🔥燒5-10分鐘都已經熟,呢度D蝦大隻得黎又生猛😎而且爽口彈牙又多膏,一咬落去d汁爆哂出來,好鮮甜🤤🤤所有食品都係自助形式,首先一定係海鮮區,除左流水蝦外,仲有鮑魚、生蠔、花螺、帶子、蜆等,當中推薦鮑魚,隻隻肥美厚肉🥰🥰食落爽口彈牙,唔使加調味料都食到淡淡既海水鹹味😍鍾意重口味嘅朋友仔可以自己攞蒜蓉去調味🤓🤓食完海鮮後,梗係要試下串燒,串燒款式都幾多,有丸類、素菜、肉類等,而我最推介就是燒菠蘿👍🏻👍🏻又甜又多汁,仲可以解解膩😊😊熟食方面選擇會比較少,有蛋撻、炸物等,味道都唔錯😋😋食飽後,點少得飯後甜品,有雪糕同糖水,糖水就有番薯糖水,薑味十足,好適合宜家冬天飲,飲品有汽水同啤酒🥳🥳

食飽後,點少得飯後甜品,有雪糕同糖水糖水就有番薯糖水,薑味十足,好適合宜家冬天飲,飲品有汽水同啤酒🥳🥳
2021-12-19
元朗市中心首間流水蝦放題任飲任食2.5小時,$338/位,任捉流水蝦任燒任飲任食,仲有多款海鮮鮑魚、串燒、甜品、雪糕、熟食等任食,啤酒梅酒飲品任飲,飲飽食醉🤣同爸爸慶祝生日,就揀左黎燒蝦蝦食個任食放題happy下笑哈哈🤣每枱入座仲有一小盤蒜蓉蝦、串燒鰻塊送添,蒜蓉蝦好鮮甜,鰻魚塊爽口彈牙魚味香😋我就好仲送夾流水蝦既過程,玩味十足,又好有成功感,先用桶裝冰塊,然後夾蝦上黎放入桶內冰凍,就可以夾落爐度燒🦐蝦好新鮮又鮮味,大大隻,好正😉如果燒到攰,熟食區仲有燒熟左既蝦同其他海鮮可以夾黎即刻就有得食,由專人燒既燒得好好味ga😋海鮮區好似街市魚檔咁,多款魚、鮑魚、青口、蜆、元貝、生蠔、墨魚、鮮魷等排列係冰上,任夾,好爽🤣隔離仲有串燒、肉類、蔬菜選擇添🥰炸物方面有炸雞、炸蠔、炸蟹鉗、炸魚柳等,refill速度都好快,而且炸得黃香脆😋另外仲有流心芝士撻添,整得流心又好味😋泡芙、甜品杯、雪條應有盡有仲有我最仲意既榴槤味雪條添😍場內既蝦湯我好欣賞,煲得好濃縮,食到蝦膏味香濃,而且仲見到有隻隻蝦係湯入面,夠曬足料😋飲品有我好仲意飲既梅酒,甜甜地味道好醇,我飲下飲下唔覺唔覺就飲左成枝😂好彩無醉😂

隔離仲有串燒、肉類、蔬菜選擇添🥰

另外仲有流心芝士撻添,整得流心又好味😋

泡芙、甜品杯、雪條應有盡有仲有我最仲意既榴槤味雪條添😍

2021-12-17
庆祝纪念