2023-09-25
行行下街心血來潮勁想食燒肉🥰咁岩一望就見到呢間燒肉801,又幾多人食,一於試下❣️🛎 $388 double 801盛🛎 跟餐 +$25 生菜set既然店名叫801,就試試801套餐啦!黑毛和牛肩胛肉有得揀汁燒或鹽燒,我地就揀左汁燒🥰甜甜地~呢塊肉真係一級棒!佢嘅油脂分布均勻,入口即化🤤🤤🤤散發住濃郁嘅牛香氣同滋味❣️配有溫泉蛋,撈埋黎食真係一個奢華嘅享受😋腹前牛小排有層層肥肉同瘦肉交錯😏食落非常多肉汁煎熟嘅腹前牛小排更加香甜可口😚用生菜包住食,完美地平衡左肉同脂肪既口感😘蔥鹽味雞腿肉係今晚唯一一樣非牛既肉🤣表現都相當唔錯,係滑嫩既肉,配住蔥鹽食好夾👍🏻🛎 $188 double牛舌盛可以一次過試曬鹽味牛舌同埋醬油牛舌💞鹽味可以食到本身牛肉既鮮味,而醬油就甜甜地,各有特色🥳薄切牛舌口感細緻同滑脆,肉質柔軟得黎,又有一種微妙嘅彈性🤩好快我地就清曬成碟!🛎 $138 極上厚切牛胸腹柳一隻牛由胸部到腹部既肉就係胸腹柳~肉層非常厚實,肉質豐腴,帶有適度嘅脂肪🐮因為肉纖維緊密,咬落去有嚼勁,同時亦保持住肉質鮮嫩多汁🫡正!大大塊肉最好先煎好上下兩面,然後再隨自己喜好剪細🫶🏻🌐 環境/服務身為燒肉店,呢
咁岩一望就見到呢間燒肉801,又幾多人食,一於試下❣️
🛎 $388 double 801盛
🛎 跟餐 +$25 生菜set
既然店名叫801,就試試801套餐啦!
黑毛和牛肩胛肉有得揀汁燒或鹽燒,我地就揀左汁燒🥰甜甜地~
配有溫泉蛋,撈埋黎食真係一個奢華嘅享受😋
腹前牛小排有層層肥肉同瘦肉交錯😏食落非常多肉汁
🛎 $188 double牛舌盛
可以一次過試曬鹽味牛舌同埋醬油牛舌💞
鹽味可以食到本身牛肉既鮮味,而醬油就甜甜地,各有特色🥳
薄切牛舌口感細緻同滑脆,肉質柔軟得黎,又有一種微妙嘅彈性🤩
好快我地就清曬成碟!
🛎 $138 極上厚切牛胸腹柳
一隻牛由胸部到腹部既肉就係胸腹柳~
肉層非常厚實,肉質豐腴,帶有適度嘅脂肪🐮
大大塊肉最好先煎好上下兩面,然後再隨自己喜好剪細🫶🏻
🌐 環境/服務
身為燒肉店,呢到控油煙做得好好💯
食完亦唔會覺得個身有陣肉味
隨時可以叫店員幫手換燒烤板,店鋪人手亦好足,大家都好快手而且有禮貌🙆🏻♂️
而且播住唔同既日文歌都超有feel!!!