2023-05-20 57 浏览
工作了一整天邊相聚、邊食飯、邊飲番兩杯放鬆心情之餘為照顧不同人士飲食需要,餐廳從新鮮時令食材烹調主理由廚師發板配以自家調配醬汁,以日式居酒屋必備菜式(前菜、串燒、煮物、燒物)製作過程有助視覺、味覺更加圓滿大飽口福「燒日式魚乾」條條烘乾煙韌有咬口,下酒小食好適合「牛肉盛合」集齊七款牛肉不同部位,烤後焦香紋理豐富入口啖啖即溶牛脂「伊比利亞夾心肉」爽彈質感黑毛豬切成薄片肥瘦相間,軟腍既味道油香而不膩「甲羅燒」將蟹膏精華和蟹肉混合攪拌燒熟逼出其鮮味蟹味濃郁爆發「炭火雞」陣陣惹味炭香肉質惹味保持肉味細嫩,配備醃肉醬汁好Juicy「活帆立貝」燒得剛好不柴,連殼成隻上且厚身,即叫即燒簡單配襯逼出鹹香海水味趁熱食令人食指大動「白鱔」肥美外層鹽燒對半切塊皮脆啖啖吃出原汁原味呈金黄色烤好好味,再食兩款串燒「雞軟骨肉棒」非同凡響

「燒日式魚乾」
條條烘乾煙韌有咬口,下酒小食好適合

「伊比利亞夾心肉」
爽彈質感黑毛豬切成薄片肥瘦相間,軟腍既味道油香而不膩
「甲羅燒」
將蟹膏精華和蟹肉混合攪拌燒熟逼出其鮮味蟹味濃郁爆發
「炭火雞」
陣陣惹味炭香肉質惹味保持肉味細嫩,配備醃肉醬汁好Juicy
「活帆立貝」
「白鱔」
2023-05-15
2023-05-19 1172 浏览
休息最想食餐好🤭早幾日去咗食期待已久嘅「燒肉臻」,入到去可以坐喺bar枱👀望住師傅燒製食材🔥享受高質燒物🇯🇵.岩手縣A5黑毛和牛盛盒🐄有和尚頭,貝肉,後腰蓋柳💁🏻‍♀️和尚頭脂肪較少,較有咬口😆貝肉肉質細膩,肉味較濃👍🏻後腰蓋柳肉汁豐富😛.鹿兒島A4和牛盛盒🐂三角胸小排,肉眼蓋,背峰😍三角胸小排油花分明,肉質柔軟,胸小排油花均匀,肉質滑嫩🤤肉眼蓋肉香十足,背峰入口已經feel到油脂四溢😋.活帆立貝(2隻)🐚帆立貝超嫩,牛油加上帆立貝鮮甜精華🧈真係連埋啲汁都飲埋😬.日式蒜蓉大虎蝦(2隻)🦐蒜蓉同虎蝦嘅鮮味相輔相成🧄.伊比利亞夾心肉🐷燒至微微粉嫩🩷肉味濃郁.燒日式魚乾🐟囗感偏硬,點上沙律醬又係另一種味道😊.波板糖豚肉串(2串)🍭波板糖豚肉超得意🤪燒到金黃色,滿滿脂香🐖.熟成日本一夜干雞全翼(2件)🐥燒到外脆內嫩,肉汁豐富😗.月見雞軟骨肉棒(2串)🍗雞軟骨肉棒同日本蛋汁係完美組合🥚.蕃茄蒜子沙律🍅蒜子同醋汁更突出蕃茄本身嘅清甜☺️.檸檬可樂割威士忌🥃檸檬可樂加咗落威士忌後🍋易入口咗好多😉.巨峰乳酸梳打🍇清爽得嚟,巨峰味唔會太甜😌
日式蒜蓉大虎蝦(2隻)🦐蒜蓉同虎蝦嘅鮮味相輔相成🧄
伊比利亞夾心肉🐷燒至微微粉嫩🩷肉味濃郁
燒日式魚乾🐟囗感偏硬,點上沙律醬又係另一種味道😊
熟成日本一夜干雞全翼(2件)🐥燒到外脆內嫩,肉汁豐富😗
月見雞軟骨肉棒(2串)🍗雞軟骨肉棒同日本蛋汁係完美組合🥚
蕃茄蒜子沙律🍅蒜子同醋汁更突出蕃茄本身嘅清甜☺️
檸檬可樂割威士忌🥃檸檬可樂加咗落威士忌後🍋易入口咗好多😉
巨峰乳酸梳打🍇清爽得嚟,巨峰味唔會太甜😌
  • 伊比利亞夾心肉
  • 燒日式魚乾
  • 牛肉盛盒
  • 牛肉盛合
  • 虎蝦
  • 蕃茄蒜子沙律
2023-05-19 213 浏览
九十分鐘限時燒肉,其中一個鐘頭時間都係用黎等嘢食送到。唔明白點解點一份生肉居然需要十幾分鐘時間準備先可以上俾我哋燒。最憤怒係,點咗一份三文魚腩居然等了足足二十分鐘,職員先施施然拎俾我哋問要唔要影相,師傅會幫我哋燒。我等咗足足四個字居然仲未燒?再等咗十分鐘左右,三文魚終於係限時前五分鐘送到,賣相呃到人,食落口發現中間竟然係凍冰冰,係一整塊生魚肉!實在係太過分!第二,嘢食份量少得可憐。一份雞肉盛合,盛惠$148,居然每個部位只係得幾塊,一隻雞翼仲要切開一半當一碟。收人百幾蚊連半隻雞份量都冇。第三,冷氣出奇咁凍。坐咗一陣熱茶同嘢食都已經凍冰冰。上菜速度又慢,唔凍死都餓死只可以話,依間鋪頭唔會再有第二次
只可以話,依間鋪頭唔會再有第二次
三文魚腩
2023-05-13
庆祝纪念
母亲节
❤️🤍🧡燒肉肉自助清酒🥩燒肉係主角,清酒都係啊!🤭尖沙咀依度有間燒肉店,可以一邊燒嘢食 一邊任飲清酒!雖然飲得唔多,但勝在款式夠多😗試吓都好呀!❤️牛肉盛合❤️ $368/2人依個係廚師發板嘅,有7款肉肉😚有牛舌、美國封門柳、美國牛小排、美國Prime級三角肥牛、日本和牛肉眼蓋、日本和牛脊峰、日本和牛三角胸小排🤤日本和牛嘅油脂香味四溢,燒到半熟仲會感受到肉嫩多汁!🥩🩵南非鮑魚🩵 $88鮑魚都幾大隻,非常新鮮!燒鮑魚嘅口感爽彈,味道鮮美!🩷伊比利亞豬肋條🩷 $88豬肋條有返咁上下嘅份量,店員好貼心會幫手燒!豬肋條近骨位 肉味香濃,少少嘅胡椒都做到提味效果🤭唔沾醬汁一樣咁好食!💚甲羅燒💚 $98蟹蓋入面裝住滿滿蟹膏,蟹殼蟹膏香味撲鼻!入口鹹甜適中 鮮味濃郁🦀搭配梳打餅一齊食,仲有回甜感覺添!🤍90分鐘任飲🤍 $198/人一個價錢可以將全部清酒都試勻晒🍶唔同等級唔同濃度都有,自助型式自己選擇!仲可以另外order汽水㗎!食完燒肉肉都冇油煙味,證明依度通風設備做得好好!自助清酒可以俾大家嚐鮮🤭當然要搭配燒肉肉先香啦!BTW記得save post,方便向店員查詢有關餐點啦❣📍燒肉臻📍尖沙咀寶勒巷3-7
❤️🤍🧡
燒肉肉自助清酒🥩

❤️牛肉盛合❤️ $368/2人
日本和牛嘅油脂香味四溢,燒到半熟仲會感受到肉嫩多汁!🥩

🩵南非鮑魚🩵 $88
鮑魚都幾大隻,非常新鮮!燒鮑魚嘅口感爽彈,味道鮮美!

🩷伊比利亞豬肋條🩷 $88

📍尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖
2023-04-16
清酒
2023-05-15 34 浏览
母親節難搵位,所以我及朋友就來到燒牛臻享用晚膳。員工的服務一流,並主動教我們燒牛豬的方法及技巧,員工有詳細解釋每個食用步驟及醬油的選用方法,令我們獲益良多!隔籬枱有人為慶祝母親節而到店舖享用晚餐,員工有主動提供協助及拍照。餐廳內部的環境非常乾淨,餐桌間的距離也合乎比例,沒有太擠擁的感覺。食物非常美味,仲使我們燒牛的時間太長,但也沒有變的煙靭難食,非常之好,令我們有燒牛肉的成功感!我們主要使用手機落單,但還是有漏單的情況,所以還需要我們追問食物的情況。
母親節難搵位,所以我及朋友就來到燒牛臻享用晚膳。
2023-05-14
2023-05-14 211 浏览
香噴噴嘅燒肉,相信人人都鍾意,🤭食住肉再嘆細細杯嘅日本sake,絕對夠哂寫意。 今日就突破一下,唔食燒肉放題。😆走去裏面有少少Omakase feel 嘅 燒肉肄。裏面有唔同嘅肉以及其他部位,另外仲有新鮮嘅海鮮,款款都值得推介🤤日本雞頸— 🐥豬頸肉平時就食得多,反而雞頸就少接觸。🐥燒嘅過程亦都有陣陣嘅油脂散發出來。🐥估唔到味道同雞肉差唔多,但多咗一份爽脆感覺,比較特別嘅嘗試,又唔肥又唔膩🐥炭火雞— 🔥呢一款亦都係招牌作,當雞肉仍然係生嘅時候就已經見到某啲位置呈現炭火黑,🔥未燒之前有少少天然嘅炭烤味道。到燒嘅時候嗰陣味就更加濃郁,🔥都食嘅時候炭烤味十足,濕潤度高夠晒嫩🔥酒盜薯仔沙律— 🥗大大盤嘅薯仔沙律,亦都係一款好好嘅前菜,🥗好鍾意佢哋嘅薯蓉,除咗好柔滑之外,裏面仲有一粒粒嘅薯仔增加咗飽腹感,夠晒soft南非鮑魚— 🩵海鮮類嘅食材就會由店員一手製作, 咁就可以食到最鮮嫩同埋最正嘅timing . 🩵呢一款南非鮑魚大約燒到八成熟左右就已經奉上左,🩵呢個就係最鮮嫩嘅時間,店員界開咗一半,🩵的確肉質好彈牙,喺呢個時候就可以配埋醬料三味,🩵咁就食到原味以外嘅鮮味🩵牛肉盛合— 🥩嚟到今日嘅戲肉,

日本雞頸

牛肉盛合— 🥩嚟到今日嘅戲肉,靚靚嘅牛,展現喺眼前。🥩當中就包括左七款嘅肉類。 令人大飽口福。🥩
牛肉盛合

首先就有牛舌— 🥩雖然係厚切,但係燒完之後完全唔韌,內裏仲滲咗些少嘅油脂,拍得住和牛牛舌咁正🥩

下一款就係美國封門柳— 🥩美國牛嘅肉質通常都比較結實同埋肉味特別重,🥩而封門柳同樣油脂比例低啲,所以追求肉味嘅人就絕對Perfect match🥩

美國牛小排—🥩擁有牛排嘅質地,而脂肪比例多咗,越燒越香。 牛小扒相對封門柳就會顯得更加柔嫩。🥩

日本和牛脊峰— 🥩開始輪到日本和牛嘅環節,呢一個牛隻部位平時反而少接觸,🥩大約就係牛嘅背脊嗰一部份,係咁多款牛裏面一數二最鮮嫩嘅部位,而油脂當然就係源源不絕咁樣散開,認真一級棒🥩

最後一場嚟到,當然可以以$198加購任飲sake , 🍶全長18款清酒任你選擇, 重要係用智能機出, 非常特別,🍶又夠晒日本風。 咁多選擇蘊藏住唔同嘅味道, 每一款都品嚐一下,都已經物超所值🍶
智能清酒機

燒肉臻 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖
2023-04-16
午餐
智能清酒機
  • 甲羅燒
  • 伊比利亞夾心肉
  • 南非鮑魚
  • 牛肉盛合 (廚師發板)
2023-05-11 45 浏览
放工最開心· 莫過於約朋友食好野位於尖沙咀既燒肉臻主打高級日式燒肉料理大部分食材均由日本進口· 提供高質既肉食享受餐廳走日式居酒屋風格很適合邊燒肉邊吹水·小酌一杯輕鬆放鬆下!·餐廳部分食材由師傅燒製坐係bar枱邊· 望住師傅燒別桌餐點又會忍唔住偷偷跟著加點·此等推銷技倆真神絕!♡ 鹿兒島A4和牛盛盒($488)三角胸小排| 肉眼蓋 | 背峰 · 各四片三角胸小排油花細膩分明·口感軟嫩肉眼蓋肉質細嫩·油香四溢背峰如大理石般的油花,三款中最愛!♡岩手縣A5黑毛和牛盛盒($568)和尚頭|貝肉|後腰蓋柳和尚頭脂肪為三款中最少·肉味較濃而較有咬口貝肉網狀般既油花·油香肉香令人回味後腰蓋柳肉味最濃郁而肉汁最為豐富♡伊比利亞夾心肉($128)豬肉較為珍貴部位油花分佈均勻·炙燒後脂肪融化外層烤到香脆而內嫩·肉味濃郁多汁♡波板糖豚肉串($68/2串)打卡必叫系列·超級打耳又邪惡既波板糖豚肉燒到焦脆金黃· 裡面是滿滿既脂香食落又唔會太油膩· 同朋友一齊燒一齊食幾開心♡炭火雞($98)雞肉先以秘製醬汁醃制外層黑漆漆的雞肉· 但面十分juicy♡日本雞心($58)雞心最近成為我最愛既雞內臟外層燒到脆身·裡面

放工最開心· 莫過於約朋友食好野
位於尖沙咀既燒肉臻
主打高級日式燒肉料理
大部分食材均由日本進口· 提供高質既肉食享受
餐廳走日式居酒屋風格
很適合邊燒肉邊吹水·小酌一杯輕鬆放鬆下!
餐廳部分食材由師傅燒製
坐係bar枱邊· 望住師傅燒別桌餐點
又會忍唔住偷偷跟著加點·此等推銷技倆真神絕!

♡ 鹿兒島A4和牛盛盒($488)
三角胸小排| 肉眼蓋 | 背峰 · 各四片
三角胸小排油花細膩分明·口感軟嫩
肉眼蓋肉質細嫩·油香四溢
背峰如大理石般的油花,三款中最愛!

♡岩手縣A5黑毛和牛盛盒($568)
和尚頭|貝肉|後腰蓋柳
和尚頭脂肪為三款中最少·肉味較濃而較有咬口
貝肉網狀般既油花·油香肉香令人回味
後腰蓋柳肉味最濃郁而肉汁最為豐富

♡伊比利亞夾心肉($128)
豬肉較為珍貴部位
油花分佈均勻·炙燒後脂肪融化
外層烤到香脆而內嫩·肉味濃郁多汁

♡波板糖豚肉串($68/2串)
打卡必叫系列·超級打耳又邪惡既波板糖
豚肉燒到焦脆金黃· 裡面是滿滿既脂香
食落又唔會太油膩· 同朋友一齊燒一齊食幾開心

♡炭火雞($98)
雞肉先以秘製醬汁醃制
外層黑漆漆的雞肉· 但面十分juicy

♡日本雞心($58)
雞心最近成為我最愛既雞內臟
外層燒到脆身·裡面細嫩
真係OMG!怪自己燒得太好!

♡日本赤魷魚筒($148)
師傅話喉控制得好好
魷魚新鮮厚肉· 炙燒後充滿魷魚香

♡活蟶子($168/2隻)
新鮮蟶子已經贏左一半
爽嫩鮮甜·配上香蔥牛油
令口感更滑嫩!

♡燒日式魚乾($78)
我最愛的燒魚乾
金黃色既魚乾一睇就知師傅燒得好
很可惜小感冒配不了酒
來送柚子梳打也不錯

♡酒盜薯仔沙律($58)
一直覺得酒盜好濃味
估唔到加入薯仔沙律又幾岩味!

♡富士山柚子梳打($48)
♡日本手工啤-Kagua Rogue($72)

ꕺ另收醬料費$36ꕺ
2023-05-09 73 浏览
講起燒肉又點可以唔提呢間日式燒肉燒肉臻無論食材質素同環境真係very good!好耐之前同朋友黎食過今次決定同朋友再重遊舊地試吓質素keep唔keep到先ꔐ燒日式魚乾($78)燒到金黃既魚乾,好岩送酒ꔐ酒盗薯仔沙律($58)酒盜撈埋薯仔沙律,咸咸香香ꔐ鹿兒島A4和牛盛盒($488)三角胸小排、肉眼蓋、背峰三角胸小排霜降般的油花,肉質軟嫩而油脂豐腴肉眼蓋油脂分布均勻,肉質滑嫩背峰是我最喜歡的,脂肪平均但肉味濃郁可以享受肉香之餘,又不失油脂甘香ꔐ岩手縣A5黑毛和牛盛盒($568)和尚頭、貝肉、後腰蓋柳和尚頭脂肪較少肉質較瘦,口感係當中最有咬口貝肉油脂好靚,油香十足,肉味相對地無咁濃後腰蓋柳肉質有彈性,脂肪比例唔多,肉味最濃ꔐ波板糖豚肉串($68/2串)打卡必備既波板糖,超可愛燒到邊位焦香,非常香口豚肉唔會太肥,仲幾多肉水十ꔐ日本雞心($58)第一次自己燒雞心成功燒到外脆,裡面仲好嫩以下係由師傅幫忙燒烤製作ꔐ伊比利亜夾心肉($128)夾心肉有豐富既油花師傅燒到外層香脆,將油脂迫出口感外層香脆而裡面軟嫩適中ꔐ炭火雞($98)塗上秘製炭火汁,帶陣陣炭烤味雞肉非常多肉汁,好有驚喜ꔐ日本赤魷魚筒($
講起燒肉
又點可以唔提呢間日式燒肉
燒肉臻
無論食材質素同環境真係very good!
好耐之前同朋友黎食過
今次決定同朋友再重遊舊地
試吓質素keep唔keep到先

ꔐ燒日式魚乾($78)
燒到金黃既魚乾,好岩送酒

ꔐ酒盗薯仔沙律($58)
酒盜撈埋薯仔沙律,咸咸香香

ꔐ鹿兒島A4和牛盛盒($488)
三角胸小排、肉眼蓋、背峰
三角胸小排霜降般的油花,肉質軟嫩而油脂豐腴
肉眼蓋油脂分布均勻,肉質滑嫩
背峰是我最喜歡的,脂肪平均但肉味濃郁
可以享受肉香之餘,又不失油脂甘香

ꔐ岩手縣A5黑毛和牛盛盒($568)
和尚頭、貝肉、後腰蓋柳
和尚頭脂肪較少肉質較瘦,口感係當中最有咬口
貝肉油脂好靚,油香十足,肉味相對地無咁濃
後腰蓋柳肉質有彈性,脂肪比例唔多,肉味最濃

ꔐ波板糖豚肉串($68/2串)
打卡必備既波板糖,超可愛
燒到邊位焦香,非常香口
豚肉唔會太肥,仲幾多肉水十

ꔐ日本雞心($58)
第一次自己燒雞心
成功燒到外脆,裡面仲好嫩
以下係由師傅幫忙燒烤製作

ꔐ伊比利亜夾心肉($128)
夾心肉有豐富既油花
師傅燒到外層香脆,將油脂迫出
口感外層香脆而裡面軟嫩適中

ꔐ炭火雞($98)
塗上秘製炭火汁,帶陣陣炭烤味
雞肉非常多肉汁,好有驚喜

ꔐ日本赤魷魚筒($148)
魷魚超大隻,師傅火喉控制適宜
口感柔軟Q彈,仲好juicy

ꔐ活蟶子($168/2隻)
師傅加入香蔥牛油,邊睇師傅燒邊吞口水
蟶子十分鮮甜爽嫩,好想encore

ꔐ富士山柚子梳打($48)
ꔐ日本手工啤-Kagua Rogue($72)

2023-05-09 787 浏览
在尖沙咀有間食燒肉海鮮等不錯既地方。朋友相約去下慢慢食嘆下,室內抽風系統都唔錯,比較少油煙,又有數十款sake可以飲,我朋友鍾意飲sake,就可以慢慢試。【巨峰乳酸梳打】巨峰提子味濃郁,清涼感覺,解渴一流。【燒日式雞泡魚干】帶點煙煙韌韌的雞泡魚干,表面仲帶燒焦香味,傾計時邊食邊講,是不錯的選擇。【甲羅燒】第一次自己燒的甲羅燒,超香濃的蟹膏,味道特別濃郁,再加上用流打餅一起食。【伊比利亞豬肋條】估不到豬肋條燒幾好食,油花均勻,口感爽口彈牙。【活蟶子(2隻)】活蟶子超大隻,口感肉嫩味鮮,脆爽彈牙,不加任何調味,只加了蔥花已帶出海鮮的鮮味。【牛肉盛合(二人份量)】上-日本和牛三角胸小排:胸小排的油花比肉眼還要多,所以入口同油脂香味比肉眼更突出,兩者都是和牛之選!!上二-日本和牛背峰:油脂花紋分布均勻。肉質滑嫩,燒香味十足。上三-日本黑毛和牛和尚頭:屬於稀有部位之一,因油脂豐厚,加少許燒汁就令肉質帶點甜度。中- 美國prime級三角肥牛:油香味重,牛味濃香,一試難忘,肉質滑嫩。中下-美國翼板:油花豐富,肉中間有少許細筋,肉質軟嫩又有口感。中二-美國封門柳:就是牛的橫隔膜內部的肉,顏色比較深沉,

【巨峰乳酸梳打】
巨峰提子味濃郁,清涼感覺,解渴一流。

【燒日式雞泡魚干】

【甲羅燒】

【伊比利亞豬肋條】
估不到豬肋條燒幾好食,油花均勻,口感爽口彈牙。

【活蟶子(2隻)】

【牛肉盛合(二人份量)】

中二-美國封門柳:就是牛的橫隔膜內部的肉,顏色比較深沉,柔嫩的肉質,豐富的肉汁,入口濃郁。

底-牛舌(厚切):肉質帶點軟腍爽口,又有濃郁的牛味,味道更有層次。
2023-05-02
2023-05-09 38 浏览
高質日燒料理之清酒任飲初體驗😍入到餐廳環境很乾淨很舒適最吸晴的是看見一座任飲的清酒機,對於我不太好酒的人也好奇想試吓,侍應介紹我們一款比較清甜的,真是好入口,也不知道最後自己也飲了幾杯👍我們還得點了兩款小食送洒,炸雞胸軟骨及燒日式魚干,兩款各有特色,雞軟骨細細粒,炸後唔覺油膩,香口惹味,雞泡魚干係師傅燒,燒出嚟好Juice😋大讚點菜之後先來了個沙律菜🥗也很新鮮,繼而盛上至愛的日本和牛,有三角胸小排,油質好美,肉質鮮嫩,另外背峰油花均勻,充滿肉香,最後一款肉眼蓋,油脂分布平均,肉汁豐富👍😋😋另外店員也推介了一個波板糖豚肉串,有夠可愛😍可以拎住嚟打卡,雖然好大舊,但是肉質也好鮮嫩.最後試埋日本雞頸肉加炭燒雞心,平時好少食到,挺特別,燒完好香,鮮嫩多汁,雞心囗感十分優秀🎉🎉值得推介至於我至愛海鮮,活蟶子同南非鮑魚及蒜蓉大虎蝦🦐,蟶子烤制後口感更多爽脆,鮮美鮮甜,而南非鮑魚大大隻啖啖肉,好爽彈,非常有口感👍最後值得一睇嘅就係地點非常方便,好有日本feel,值得推介給愛食肉肉的朋友們👍👍👍
高質日燒料理之清酒任飲初體驗😍

我們還得點了兩款小食送洒

燒肉臻🔥🥩打卡樓梯牛肉盛合.減肥中都決定放肆一晚😚食左好正嘅燒肉😍😍😍食材選擇夠曬多,由肉類到海鮮應有盡有😌加錢仲有清酒飲🍶自己係部機入面簡鐘意嘅sake🤫.牛肉盛合(二人份量)🐮🐮🐮廚師發板黎㗎,會精選靚牛俾食客🥰是晚有🔺日本和牛三角胸小排🔺日本和牛背峰🔺日本和牛肉眼蓋🔺美國Prime級三角肥牛🔺美國牛小排🔺美國封門柳🔺牛舌.用木梯黎present成件事好靚😽要有次序咁食,先食日本牛嘅肥美,再食美國牛,因為美國牛肉味較濃!我覺得日本和牛肉眼蓋最特別,薄薄一片好多油脂,靚到透光😍牛舌勁厚,咬落好爽完全唔會韌🤫.當晚仲好好口福,有稀有部位由日本空運到港🥹唔係成日咁好彩㗎~🔺日本岩手縣A5黑毛和牛和尚頭大腿內側,雖然係瘦肉但肉質細膩柔軟🔺日本岩手縣A5黑毛和牛貝肉肉同脂肪嘅最佳平衡點,肉質非常柔軟🔺日本岩手縣A5黑毛和牛後腰蓋柳多瘦肉脂肪較少,肉味濃郁.🐷波板糖豚肉串好得意呀揸住黎影相好正,要燒到個邊微焦咁先好食🤤!.🐷伊比利亞夾心肉呢塊肉唔需要燒到全熟,種豬嘅原味出晒黎,真心未試過呢種豬味🥹林得黎又有口感,好正吖👏🏻.🐔日本雞頸第一次試呢個部位,長條型咁嘅,相對無脾位咁淋.🍗柚子雞腿微甜
燒肉臻🔥🥩打卡樓梯牛肉盛合
牛肉盛合(二人份量)🐮🐮🐮
廚師發板黎㗎,會精選靚牛俾食客🥰是晚有
🔺日本和牛三角胸小排
🔺日本和牛背峰
🔺日本和牛肉眼蓋
🔺美國Prime級三角肥牛
🔺美國牛小排
🔺美國封門柳
🔺牛舌

🔺日本岩手縣A5黑毛和牛和尚頭
大腿內側,雖然係瘦肉但肉質細膩柔軟
🔺日本岩手縣A5黑毛和牛貝肉
肉同脂肪嘅最佳平衡點,肉質非常柔軟
🔺日本岩手縣A5黑毛和牛後腰蓋柳
多瘦肉脂肪較少,肉味濃郁

🐷波板糖豚肉串
好得意呀揸住黎影相好正,要燒到個邊微焦咁先好食🤤!

🐷伊比利亞夾心肉

🐔日本雞頸
第一次試呢個部位,長條型咁嘅,相對無脾位咁淋

🍗柚子雞腿
微甜沾滿雞肉道,啖啖肉雞腿肉又滑,一碟有超多肉!
🦀甲羅燒
燒嘢食必點項目🤩用黎搽梳打餅真係好好食

🐟白膳
好肥美充滿油香,有燒汁同鰻魚汁可以點~有後者因為店長話香港人比較鍾意鰻魚汁😽

🐚活蟶子
極推介❤️❤️❤️好鮮美,加左好多蔥一齊燒,搽左少許牛油襯下🧈好鐘意爽口嘅感覺,而且一食就知靚因為唔會咬/扯唔斷!

🐠南非鮑魚
只係需要加少少黑椒同鹽,已經鮮味十足😚

🐟燒日式魚乾
一啲都唔乾,而且好香噴噴,就算食到後期凍左都一樣咁好食,點埋沙律醬一流🤭
🦐酥炸河蝦
餐前小食唔錯,可以原隻呑㗎食埋啲蝦殼同蝦鬚
飲品都有唔少選擇,今晚無飲酒
信州蘋果梳打&蜂蜜棦檬菊花蜜都好飲🥰
2023-05-07 52 浏览
近排超級忙,終於趕在deadline 前完成手上所有工作,今晚一定要獎勵自己,最後搵了間吃日式燒肉開心一下🥳水果茶跟平常的水果茶有點不同,用上乾果片代替新鮮水果,飲落反而有點似花茶,果香味比較淡,不過味道清新,配搭燒肉都挺不錯。溫泉蛋豆腐沙律非常開胃的豆腐沙律,中間溫泉蛋流心爆汁,沙律菜爽脆清甜,豆腐滑溜,配上柚子沙律汁,酸酸的特別醒胃。炸豆池魚豆池魚炸得香口脆身,魚肉鬆軟沒有腥味,作為佐酒小食最適合不過。波板糖豚肉串豚肉串做成波板糖形狀真的超可愛,2邊都燒到有少少焦香,入口香脆內軟,沾上少許燒肉汁,更加滋味。炭火雞店家用特製醬汁預先醃好,味道香濃特出,雞肉鮮嫩彈牙,加上日式芥末,提升了雞肉鮮味,超正。日本雞頸雞肉嫩滑,鮮味濃郁,這位置由於是經常轉動的部位,肥瘦交織融合,肉質比起其他部位更具彈性,富有嚼勁。日本雞心雞心燒烤後,強烈的口感搭上鮮甜油脂,其美味堪稱一絕,入口軟嫩彈牙,鮮甜味十足。南非鮑魚鮑魚鮮嫩爽彈,充滿濃濃海水鮮味,加一點點鹽調味已經非常足夠。活蟶子(2隻)蟶子鮮甜彈牙,牛油香氣四溢,加上少許蔥粒更加滋味。一夜干喜之次魚肉經晾曬整成一夜干後,魚味比汁煮濃厚,膠質魚油仍然保

水果茶

溫泉蛋豆腐沙律

炸豆池魚

波板糖豚肉串

日本雞心

活蟶子(2隻)
蟶子鮮甜彈牙,牛油香氣四溢,加上少許蔥粒更加滋味。

一夜干喜之次
魚肉經晾曬整成一夜干後,魚味比汁煮濃厚,膠質魚油仍然保持在魚肉中,真的非常鮮味。

2023-04-29 650 浏览
難得幾日連假,下班後就同朋友食大餐。這間位於尖沙咀的🇯🇵日本菜餐廳,主打日式燒肉和日本料理。餐廳環境舒適,還有吧枱位置選擇,場內還有一部🍶自助清酒售賣機,有多款清酒選擇,好適合鍾意飲清酒的朋友👍🏻.🥗酒盜薯仔沙律 $58 沙律菜好新鮮,上面還放上綿密的酒盜薯蓉,味道充滿鹹香,夾起來一起吃,感覺清新,是個不錯的前菜。.🐮鹿兒島A4和牛盛盒 $488 🐮岩手縣A5黑毛和牛盛盒 $568 來吃燒肉,當然少不了日本和牛,幾款和牛都各有特色,經香燒後香氣撲鼻,真的很美味😋▫️三角胸小排:油花很美,肉質軟嫩。▫️背峰:油花均匀,充滿肉香。▫️肉眼蓋:油脂分布平均,入口嫩滑,肉汁豐富。▫️和尚頭:油脂較少,入口肉質細嫩有咬口。▫️後腰蓋柳:肉汁豐富,肉味香濃。▫️貝肉:帶美美的霜降油花,肉質嫩滑。.🐔炭火雞 $98 用上高質的阿波尾雞肉,肉質彈牙,外皮燒得香脆,吃下去充滿肉汁,還帶點炭火香氣。 .🐷伊比利亞夾心肉 $128 這個有驚喜,用上伊比利亞黑毛豬,香燒後充滿肉香,帶點微脆,油香豐富又多汁。.🐖柚子豬腩片 $68 豬腩片肥瘦適中,薄切口感不會太膩,加上柚子汁,味道帶點清新。 .🦀甲羅燒 $98 用上
🥗酒盜薯仔沙律 $58

🐮鹿兒島A4和牛盛盒 $488
🐮岩手縣A5黑毛和牛盛盒 $568
▫️三角胸小排:油花很美,肉質軟嫩。
▫️背峰:油花均匀,充滿肉香。
▫️肉眼蓋:油脂分布平均,入口嫩滑,肉汁豐富。
▫️和尚頭:油脂較少,入口肉質細嫩有咬口。
▫️後腰蓋柳:肉汁豐富,肉味香濃。
▫️貝肉:帶美美的霜降油花,肉質嫩滑。

🐔炭火雞 $98

🐷伊比利亞夾心肉 $128

🐖柚子豬腩片 $68

🦀甲羅燒 $98
用上松葉蟹的蟹蓋,入面放滿惹味蟹膏、鮮甜蟹肉,加上鵪鶉蛋,撈混後放上梳打餅上一齊起吃,味道和口感層次豐富。

🐟鹽燒三文魚扒 $96
三文魚扒很肥美,而且魚肉好嫩滑,完全沒有魚腥味。

🦑日本赤魷魚筒 $148
用上北海道赤魷魚,而且很大件,口感彈牙有咬口,味道鮮味。

🐥月見雞軟骨肉棒 $68
每次吃串燒必點,雞肉配上雞軟骨肉棒,再點上日本蛋汁,味道更香。

🐠烤日式魚乾 $78
魚乾烤得剛剛好,口感煙韌,再點上沙律醬,忍不住一口接一口。

🍎信州蘋果梳打 $48
用上日本信州蘋果整成的梳打,蘋果味好香濃。
🍊水果茶 $38
水果茶甜度適中,帶茶味甘香。
2023-04-28 249 浏览
這間日本餐廳位於尖沙咀主打高質日式燒肉,有眾多和牛部位選擇,更設有專人烤製高級肉類。店內環境寬敞舒適,完善的抽風系統不沾上油煙味,中央有一台清酒自動售賣機,有18款清酒供選擇。鹿兒島A4和牛盛盒 - $488三角胸小排佈滿清晰的網狀油花,肉質超軟嫩;肉眼蓋大理石油脂花紋分布均勻,肉質滑嫩,鮮甜又肉汁滿溢;背峰的油花分佈最平均,油花與爽口兼備。岩手縣A5黑毛和牛盛盒 - $568和尚頭脂肪偏少且肉質較瘦,幾乎沒有油脂,口感細緻柔軟帶有嚼勁;貝肉恰到好處的油脂有著漂亮的霜降,嫩滑兼彈牙;後腰蓋柳比較多瘦肉脂肪較少,肉味濃郁且肉汁飽滿。伊比利亞夾心肉 - $128黑毛豬肉中最珍貴部位,豐富且平均的油花帶微微橡果香,香煎後脂肪融化,外脆內嫩,肉味濃郁又多汁。柚子豬腩片 - $68肥瘦相間的五花腩片,有著酸甜的柚子汁,又香又嫩。炭火雞 - $98阿波尾雞肉厚實且味濃,質感有彈有勁,塗上特調炭火汁,有煙燻風味。月見雞軟骨肉棒 - $68雞肉及雞軟骨的比例恰到好處,焦脆的雞軟骨串蘸上幼滑的月見汁富蛋香。甲羅燒 - $98蟹蓋釀滿松葉蟹的蟹膏及蟹肉,蟹味十足,加上鵪鶉蛋更加幼滑提鮮。鹽燒三文魚扒 -
鹿兒島A4和牛盛盒 & 岩手縣A5黑毛和牛盛盒

伊比利亞夾心肉

伊比利亞夾心肉 - $128
柚子豬腩片

柚子豬腩片 - $68
肥瘦相間的五花腩片,有著酸甜的柚子汁,又香又嫩。

炭火雞 - $98
月見雞軟骨肉棒

月見雞軟骨肉棒 - $68

甲羅燒 - $98
鹽燒三文魚扒
鹽燒三文魚扒

鹽燒三文魚扒 - $96
甘腴肥美的三文魚扒外脆內嫩,細嫩的魚肉好軟滑。
日本赤魷魚筒
日本赤魷魚筒

日本赤魷魚筒 - $148
北海道赤魷魚比起一般魷魚更爽口彈牙,燒得略帶焦香,那份鮮甜甘香入口清爽不油膩。
酒盜薯仔沙律

酒盜薯仔沙律 - $58
新鮮翠綠的沙律菜配上綿密的薯蓉,更有鹹味濃郁的酒盜。
烤日式魚乾
烤日式魚乾

烤日式魚乾 - $78
金黃的魚乾香烤得好入味,變得煙煙韌韌,入口鮮甜,越嚼越香。
信州蘋果梳打 & 水果茶

信州蘋果梳打 - $48
水果茶 - $38
日本信州蘋果製成,蘋果的微酸有著濃烈的果香,口感好豐富。
2023-04-27
2023-04-27 52 浏览
我地今日去呢間燒肉店,一入去嗰個感覺就好似飛左去日本咁🤩坐低就會有三款醬汁,唔洗自己揀,全部都係好好味嘅!左起:燒汁配紅肉🥩、柚子胡椒配海鮮🦐、酸汁配內臟🐖!🐮鹿兒島A4和牛盛盒(三角胸小排,肉眼蓋,背峰)個肉質好軟熟,一咬就爆出嚟嘅肉汁,加上微微嘅油花,令味道更加豐富。🤤🐄岩手縣A5黑毛和牛盛盒(和尚頭,貝肉,後腰蓋柳)個肉嫩滑而且有啲咬口,好入味,仲有微微嘅甜味,真係好正!😋🐽伊比利亞夾心肉肉質好細緻,咬落去好嫩滑☺️豬腩片(柚子)燒熟嘅豬腩肉質好軟滑,加上柚子嘅清新味道,令人食完都唔會覺得膩。🍊炭火雞啖啖肉汁,肉質好嫩,仲有啲炭燒嘅香味,真係令人食到回味無窮。🍗月見雞軟骨肉棒🍢入面嘅肉味好濃郁,再加上啲軟軟嘅軟骨🤩,真係好好味!甲羅燒甘香既蟹膏,燒完熱辣辣,十分鮮甜😛蟶子(2隻)大過我隻手既蟶子啖啖肉汁,新鮮嘅海味味道好濃郁,加上啲薑蓉同蒜蓉,真係好好味!🐚活帆立貝帆立貝鮮甜彈牙,jumbo size,十分滿足!青蘋果沙律清新爽口,啲蘋果脆生生嘅口感,好開胃!🥗

🐮鹿兒島A4和牛盛盒(三角胸小排,肉眼蓋,背峰)

🐄岩手縣A5黑毛和牛盛盒(和尚頭,貝肉,後腰蓋柳)
個肉嫩滑而且有啲咬口,好入味,仲有微微嘅甜味,真係好正!😋

🐽伊比利亞夾心肉
肉質好細緻,咬落去好嫩滑☺️

豬腩片(柚子)

月見雞軟骨肉棒🍢
入面嘅肉味好濃郁,再加上啲軟軟嘅軟骨🤩,真係好好味!

甲羅燒
甘香既蟹膏,燒完熱辣辣,十分鮮甜😛

蟶子(2隻)

🐚活帆立貝
帆立貝鮮甜彈牙,jumbo size,十分滿足!

青蘋果沙律
清新爽口,啲蘋果脆生生嘅口感,好開胃!🥗