2023-01-20
位於銅鑼灣L.Square 新開冇幾耐嘅日式燒肉店 另外最大賣點呢度食物質素真係好高,尤其是係和牛類,價錢仲要一啲都唔貴,同類型燒肉店,呢個價錢一定食唔到,無論兩個人撐枱腳或者三五知己食一樣咁適合⛩️🐮▪️大阪城和牛五點盛合 $ 358每枱必點,大阪城和牛五點盛合,用大阪城的盒裝着五款和牛,賣相一流,一定要打卡先,店員很細心介紹和牛的種類,分別是厚切牛舌芯及和牛五花、和牛磚、牛小排及牛三角,每一款和牛都好高質素,肉質軟淋充滿油脂香,不同部位有不同質感,油花香味的濃烈也不一樣,我最喜歡是和牛磚,牛舌芯,充滿牛香而肉質及口感都非常不錯👍🏻🦪▪️蒜燒珍寳生蠔(2隻)$ 62生蠔非常大隻和厚肉,加上蒜蓉和香蔥,放在燒爐上慢慢燒,燒熟之後蠔味濃郁,而且非常飽滿,口感Juicy充滿蒜蓉香🥪▪️法式鵝肝多士 $ 128鵝肝厚切,煎得好香外脆內軟,配合蜜桃,矜貴的黑魚籽和香蔥,味道非常之夾,必食推介🐔▪️酥炸雞軟骨 $ 46雞軟骨大大粒,炸得香口酥脆,鹹鹹香香,就咁食和點上蛋黃沙律醬更加滋味🍙▪️殿堂玉子飯 $ 42日本蛋黃,飯素,紫菜,香蔥,秘制醬油配合日本米飯,所有材料撈勻一食,簡直係人間美味🍹▪️古早冰菠蘿
位於銅鑼灣L.Square 新開冇幾耐嘅日式燒肉店
[燒肉の殿堂]招牌是以大板城為主題,燒肉店裝修環境完全日本風格,坐椅闊落,牆上有手繪日本大板城,鳥居的壁畫,營造日本氛圍,而且玻璃窗位置更設有兩道裝飾火焰,非常吸睛,最欣賞每張枱都裝有抽風系統,食完都唔怕全身都是燒肉味👍🏻
三五知己食一樣咁適合
⛩️🐮▪️大阪城和牛五點盛合 $ 358
🦪▪️蒜燒珍寳生蠔(2隻)$ 62
🥪▪️法式鵝肝多士 $ 128
🐔▪️酥炸雞軟骨 $ 46
🍙▪️殿堂玉子飯 $ 42
🍹▪️古早冰菠蘿柚子蘇打 $ 38
飲品份量好慷慨,大大杯,柚子醬配合梳打,非常清甜,重點係原件冰凍菠蘿,可以邊飲邊食,餐廳好細心,已經切開左四件,好飲又好食
🍹▪️雜果賓治 $ 32
在燒肉店可以飲到雜果賓治,大量雜果,唔太甜,充滿果汁香,食完燒肉飲返一啖,開心