2023-01-17
和牛燒肉永遠係慶祝聚餐嘅No.1🥇!今次揀咗「燒肉の殿堂」,除咗地點方便,而且比佢哋嘅大阪城和牛吸引住🏯,金光閃閃又精緻造型,感覺和牛都特別高級。值得一讚係抽油煙機吸力強勁🌪,食完燒肉都無最怕嘅燒烤味,整體而言體驗良好————————————————👅大阪城和牛五點盛合($358)👍🏻以大阪著名景點 - 大阪城盛載特級和牛部位,層層疊嘅形式幾有驚喜!👍🏻和牛五花油花豐富😋,鎖住豐富的肉汁👍🏻厚切牛舌口感Q彈嫩滑🥇,係我嘅最愛👍🏻和牛三角係和牛內腿肉下側的邊緣部位下後腰脊角尖肉,呈三角形狀🔺,特徵係濃郁鮮美嘅油脂,同時具有強烈肉味👍🏻和牛小排油花紋路均勻,肉質入口即化👍🏻最後係和牛磚🐄,啖啖肉最能品嘗和牛香氣👅 海鮮三點盛($128)👍🏻燒肉除咗食肉,燒海鮮都好滋味。三點盛有珍寶虎蝦、牛油鹽蒜元貝及清酒煮蜆各兩隻,每件都非常新鮮飽滿🦐,必食爆汁嘅蝦肉同肥厚嘅元貝👅 法式鵝肝多士($128)👍🏻一口咬下先感受到麵包的香脆,鵝肝豐腴脂肪香,外脆內軟,仲有奢華嘅魚子醬😍,高級享受👅 古早冰菠蘿柚子蘇打($38)👍🏻一大串冰菠蘿好搶眼🍍,燒肉飲柚子蘇打更清爽.👅 雜果賓治($32)👍🏻年輕時經常
————————————————
👅大阪城和牛五點盛合($358)
👍🏻和牛五花油花豐富😋,鎖住豐富的肉汁
👍🏻厚切牛舌口感Q彈嫩滑🥇,係我嘅最愛
👍🏻和牛小排油花紋路均勻,肉質入口即化
👍🏻最後係和牛磚🐄,啖啖肉最能品嘗和牛香氣
👅 海鮮三點盛($128)
👅 法式鵝肝多士($128)
👅 古早冰菠蘿柚子蘇打($38)
👍🏻一大串冰菠蘿好搶眼🍍,燒肉飲柚子蘇打更清爽
👅 雜果賓治($32)
👍🏻年輕時經常飲雜果賓治😝,多水果粒又有椰果,不知不覺記清杯添
🚩總結:大阪城燒肉太震撼🤩
🌟注意:當日午後定食割引七五折
📍 燒肉の殿堂
地址:銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square9樓
🗺地區:#bem銅鑼灣
📥分類:#bem燒肉 #bem日本菜