2025-03-06 555 浏览
今日去食咗好多串串燒,我哋兩個人食咗大概$700然後好飽連甜品都食埋。當中最感到出色嘅係波板糖同埋牛胸油,串燒店食牛胸油真係未試過,果然係10分出色,充滿牛油嘅香氣,但係又唔會好肥膩。波板糖嘅醬汁點起嚟將肉嘅肥膩咁帶走,層次再昇華。甜品方便湯圓有驚喜,煙煙韌韌,仲配有花生碎。今日嘅晚飯有一啲小插曲令我哋真係感受到店員由心而發出來的待客之道。我哋將成杯奶昔倒瀉咗,因為奶昔嘅質感比較厚,真係令我哋要清潔咗好耐。店員毫無怨言,一直以笑容幫忙處理,見到我哋唔好意思嘅樣仲不斷咁話唔緊要話佢自己都會倒瀉嘢。然後佢冇收我哋錢直接將一杯全新嘅奶昔換過俾我哋,然後仲話驚地下,因為有啲死角位未清潔好不斷咁提醒我哋出位時小心留意。當晚真係留意到全間店嘅所有店員都係笑容滿面,而且反應10分快,10分美好的一個晚上。
串燒
串燒
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 雞皮墨魚滑
2025-03-05 499 浏览
之前幫襯過燒烤堂幾次,第一次去荃灣燒烤堂,佢哋依家提供熱爐俾你暖住啲串燒,唔使驚啲串燒凍晒👍經驗之談推介幾款必食嘅嘢⭐️鵝肝多士,大大件好嫩冇雪味,多士外脆內軟仲有芝士🧀⭐️鹽燒原塊雞皮,基本上枱枱都係人頭+1,脆卜卜完全唔油⭐️A4宮崎和牛,真係和牛,入口即溶,唔係平時嗰啲和嘅串燒⭐️牛胸爽同七里香,喺香港比較難搵到地方食,燒得好香脆⭐️烤生蠔,抵食$48/2隻,好食,因為好多時食親都太鹹,呢度恰到好處⭐️燒菠蘿同甜奶牛油包,次次都一定要叫呢兩樣做結尾,燒菠蘿勁Juicy,甜奶牛油包外脆內軟,牛油係菠蘿油嘅個隻鮮牛油,唔係怕肥我會一個人食晒兩件😂

經驗之談推介幾款必食嘅嘢
⭐️鵝肝多士,大大件好嫩冇雪味,多士外脆內軟仲有芝士🧀
⭐️鹽燒原塊雞皮,基本上枱枱都係人頭+1,脆卜卜完全唔油
⭐️A4宮崎和牛,真係和牛,入口即溶,唔係平時嗰啲和嘅串燒
⭐️牛胸爽同七里香,喺香港比較難搵到地方食,燒得好香脆
2025-02-05
  • 烤生蠔
  • 燒菠蘿
  • 甜奶牛油包
2025-03-05 405 浏览
又食我喜歡的燒烤店燒烤堂了!!串燒有好多不同款,味道好多變化,我特別喜歡簡單鹽燒,食到原汁原味,而且睇到炭火燒功同調味都唔錯~餐廳環境乾淨無油煙味!!大家記得要book位,夜晚8點去到都full house要等位!豚肉節瓜波棒糖:外形整到波板糖,有好多層。豚肉包住節瓜咬落軟腍腍~鰻魚炒飯:$58一大塊鰻魚放面,不得了!好睇又好食鹽燒鮮三黃雞腿肉:好嫩滑juicy有驚喜!鹽燒豚肉荔枝卷:encore!!荔枝match豚肉甜甜酸酸配搭清新鹽燒雞軟骨:encore!雞軟骨必食!軟骨大粒唔敷衍鹽燒白鱔:encore!最欣賞層皮燒到微脆鹽燒雞中翼:雞中翼燒得外脆內嫩,不會乾柴。會有一個小暖爐,可以熱住串燒唔怕凍~Sapporo Premium Draft 全日$48買一送一適合約埋朋友黎傾計飲野~飲料除了酒類,亦有不少梳打,我最喜歡芒果乳酸梳打,酸酸甜甜好開胃。

又食我喜歡的燒烤店燒烤堂了!!
串燒有好多不同款,味道好多變化,
我特別喜歡簡單鹽燒,食到原汁原味,
而且睇到炭火燒功同調味都唔錯~
餐廳環境乾淨無油煙味!!

鰻魚炒飯:$58一大塊鰻魚放面,不得了!好睇又好食

鹽燒鮮三黃雞腿肉:好嫩滑juicy有驚喜!

鹽燒雞軟骨:encore!雞軟骨必食!軟骨大粒唔敷衍

鹽燒白鱔:encore!最欣賞層皮燒到微脆

鹽燒雞中翼:雞中翼燒得外脆內嫩,不會乾柴。
會有一個小暖爐,可以熱住串燒唔怕凍~

適合約埋朋友黎傾計飲野~
飲料除了酒類,亦有不少梳打,
我最喜歡芒果乳酸梳打,酸酸甜甜好開胃。
2025-03-05 322 浏览
Blingbling美食推介✨ 📍荃灣 🦪 燒烤堂✨ 超高質人氣串燒店💕 💠💠💠💠💠💠💠💠 燒烤堂 is always my favorite skewer place in town!! 好喜歡燒烤堂有超多串燒選擇,而且質素好高!!雖然有幾間分店,但無論我去邊間都係座無虛席‼️呢d就係實力啦😍😍 今晚第一次黎荃灣分店~ 食物質素一如既往超高‼️而且staff仲超級nice‼️‼️今晚發生左d小插曲,我同朋友傾傾下計,唔覺意一下掃左杯乳酸倒瀉曬。。。staff超級好即刻過黎比紙巾我仲幫我換過杯🥹🥹🥹今時今日咁好既餐廳同staff係邊度揾🥹🥹食物好食,仲要service超級好,一定會多d支持☺️🧡🧡💠 豚肉節瓜波棒糖 $38呢個係燒烤堂得意之作!看似都係肉加瓜加醬汁姐,但係食落好有驚喜,蛋同醬汁帶出左豚肉既香,而且加埋節瓜,口感好豐富,係我每次都會叫既☺️☺️💠 焦糖青蘋果鵝肝多士 $108焦糖青蘋果鵝肝多士又係另一款燒烤堂既得意之作😍鵝肝煎得外脆內軟,入口即溶‼️配搭焦糖青蘋果好夾,中和左鵝肝既油膩感🧡底層嘅多士烘得香脆,成個配搭層次豐富,口感
Blingbling美食推介✨
📍荃灣

🦪 燒烤堂
✨ 超高質人氣串燒店💕

💠💠💠💠💠💠💠💠

💠 豚肉節瓜波棒糖 $38

💠 焦糖青蘋果鵝肝多士 $108
焦糖青蘋果鵝肝多士又係另一款燒烤堂既得意之作😍
鵝肝煎得外脆內軟,入口即溶‼️配搭焦糖青蘋果好夾,中和左鵝肝既油膩感🧡底層嘅多士烘得香脆,成個配搭層次豐富,口感好豐富,每次必點‼️‼️😍
💠 鹽燒白鱔 $48
食串燒必點‼️白鱔肉鮮嫩彈牙,外皮燒到微微脆,同鱔肉好有對比!簡單用鹽調味已經可以帶出白鱔既鮮味☺️
💠 手切新鮮牛胸爽 $22
牛胸肉爽口得嚟又帶少少油脂香,口感好嫩滑!
💠 汁燒釀冬菇 $28
冬菇同肉餡好夾,燒得啱啱好☺️醬汁嘅甜味更加提升咗整體味道🧡

💠 鹽燒和牛牛小排 $48
鹽燒和牛牛小排肉質好嫩滑多汁,油脂分布均勻,簡單用鹽調味已經好好食!‼️
💠 中切鹽燒牛舌芯 $28
牛舌芯爽口一d都唔un,加埋少少檸檬汁,味道更加清新,好味道!☺️

💠 鷄皮墨魚滑 $38

• 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 雞皮墨魚滑
  • 蒜蓉燒廣島蠔
2025-03-05 0 浏览
見你比賽又獲勝,同你去食餐好❤️今次嚟到位於荃灣楊屋道街市附近嘅一間惹味串燒店- 燒烤堂。燒烤堂主打食燒烤串,佢哋嘅燒烤串有好多唔同嘅變化,非一般雞牛豬串唔簡單😋食串燒一定要配啤酒先開心,店舖做緊日本生啤買一送一優惠🥰即刻叫嚟同爸爸啤啤佢先🍻一坐低就見到貼心位,服務員介紹每台都有一個火爐仔,可以用暖住到咗而未食嘅串燒,呢件事非常優秀。今次點嘅串燒數量都唔少,不過私心推介有以下幾款😛🍢蒜蓉燒生蠔 - 充足蒜香味,生蠔肥美新鮮🍢鹽燒原塊雞皮- 大大塊薄雞皮,同食薯片一樣,口感鬆脆🍢手切新鮮牛胸爽 - 打邊爐就食得多,串燒都真係第一次,爽滑彈牙🍢鹽燒鮮三黃雞腿肉 - 皮脆多汁而且肉嫩夠juicy,阿女自己都食咗兩串🍢 凉拌藤椒魚皮 - 魚片爽口,辣辣地好啱胃口🍢 鹽燒A4宮崎和牛 - 入口鬆化又易咬🍢 甜奶牛油包 - 外脆內軟,加埋慢慢溶化嘅厚牛油同煉奶,意想不到咁好食Kelsey 仲自己點咗牛油蜜糖燒粟米同鰻魚炒飯,炒飯份量都唔少,見佢食得超滋味🍱最後我哋再叫甜奶牛油包、糖不甩燒湯圓同蜜糖燒菠蘿做個完美總結。
見你比賽又獲勝,同你去食餐好❤️

🍢蒜蓉燒生蠔 - 充足蒜香味,生蠔肥美新鮮
🍢鹽燒原塊雞皮- 大大塊薄雞皮,同食薯片一樣,口感鬆脆
🍢 凉拌藤椒魚皮 - 魚片爽口,辣辣地好啱胃口
🍢 鹽燒A4宮崎和牛 - 入口鬆化又易咬

2025-02-27 397 浏览
聽朋友介紹終於嚟咗呢間高質居酒屋荃灣燒烤堂!佢哋嘅串燒種類有日/泰/港/川/西/彊/台/韓🍢落單嘅時候喺餐牌上面已經會見到來自咩種類 非常清晰✨🍭豚肉節瓜波棒糖超得意嘅一個串燒 用豚肉同節瓜卷成嘅波板糖 肉嫩嘅豚肉 再加上爽口嘅節瓜 再點上黑松露月見汁 口感非常夾!大推呢款👍🏻🍏焦糖青蘋果鵝肝多士上到枱俾佢嘅份量嚇親!鵝肝非常之大!叫一個就已經可以兩個share夾埋青蘋果食唔會太漏👍🏻🐥雞皮墨魚滑雞皮燒到香脆包住墨魚滑,口感好夾!🦪蒜蓉燒生蠔大大隻燒生蠔,加埋蒜蓉食超香口😋🐥鹽燒原塊雞皮超大塊原塊雞皮,燒到金黃香脆,再加埋七味粉👍🏻另外仲叫左👇🏻價錢親民性價比好高👍🏻🍢孜然燒蒜蓉茄子🍢秘制燒羊架🍢福岡味噌松板豬🍢七味汁燒豬大腸🍢西班牙豬肋肉🍢厚切鹽燒牛舌拖羅🍢惹味爽口雞腎🍢鹽燒赤雞頸肉
聽朋友介紹終於嚟咗呢間高質居酒屋
荃灣燒烤堂!
佢哋嘅串燒種類有日/泰/港/川/西/彊/台/韓🍢
落單嘅時候喺餐牌上面已經會見到來自咩種類 非常清晰✨

🍭豚肉節瓜波棒糖

🍏焦糖青蘋果鵝肝多士
上到枱俾佢嘅份量嚇親!鵝肝非常之大!
叫一個就已經可以兩個share
夾埋青蘋果食唔會太漏👍🏻

🐥雞皮墨魚滑
雞皮燒到香脆包住墨魚滑,口感好夾!

🦪蒜蓉燒生蠔
大大隻燒生蠔,加埋蒜蓉食超香口😋

🐥鹽燒原塊雞皮
超大塊原塊雞皮,燒到金黃香脆,再加埋七味粉👍🏻

另外仲叫左👇🏻

🍢厚切鹽燒牛舌拖羅
🍢惹味爽口雞腎
🍢鹽燒赤雞頸肉
2025-02-26 350 浏览
想食多元化串燒,我推介「燒烤堂」💁🏻‍♀️.⚠️此餐廳收取10%服務費💰.欖角蒜蓉粉絲蒸蟶子(2隻)🐚單點$104💰蟶子爽彈厚肉😆不過有少少韌🥺欖角🫒蒜蓉、粉絲令蟶子食落更惹味🤤.鹽燒A4宮崎和牛🐄單點$58💰和牛肉質緊緻嫩滑😍油脂豐富,牛味香濃😋.紫蘇雞皮蝦🦐單點$48💰紫蘇同雞皮包實大蝦🐓雞皮香脆,大蝦爽口😝帶淡淡紫蘇香味🌿十分出色💯.豚肉節瓜波板糖🍭單點$38💰薄片豚肉夾上節瓜捲起再燒🥩🥒食到肉香味,又食到脆嫩節瓜,沾上月見汁更美味🥚.胡麻醬稻庭烏冬🍜單點$38💰.孜然燒蒜蓉茄子🍆單點$36💰軟滑茄子上放滿蒜蓉🧄好開胃😬.椒鹽燒多春魚🐟單點$32💰.韓燒泡菜五花腩🐖單點$28💰.鹽燒鮮三黃雞腿肉🍗單點$28💰雞腿肉嫩滑Juicy😌簡單鹽燒更突出本身嘅雞味🧂.汁燒煙韌年糕串🍢單點$26💰.麻辣墨魚鬚🦑單點$22💰.麻辣豚肉芫荽卷🐷單點$22💰.尖椒皮蛋燒豆皮🫔單點$22💰豆皮燒得非常脆卜卜😙淡淡尖椒辛辣味🫑加上皮蛋軟滑,幾特別😲.糖不甩燒湯圓🍡單點$22💰湯圓表面燒到微焦🔥內𥚃軟糯😗加上大量芝麻、花生🥜椰絲🥥非常香口👍🏻.鹽燒雞中翼🐥單點$20💰.蜜糖燒菠蘿🍍單點$18💰酸甜多汁菠蘿😛
想食多元化串燒,我推介「燒烤堂」💁🏻‍♀️
⚠️此餐廳收取10%服務費💰
汁燒煙韌年糕串🍢單點$26💰
麻辣墨魚鬚🦑單點$22💰
麻辣豚肉芫荽卷🐷單點$22💰
鹽燒雞中翼🐥單點$20💰
蜜糖燒菠蘿🍍單點$18💰酸甜多汁菠蘿😛與蜜糖嘅甜蜜融為一體🍯
蜜糖燒芋頭💜單點$12💰
爆打香水檸檬茶🍋‍🟩單點$32💰
新鮮百香果烏龍茶🍹單點$28💰
2025-02-24 699 浏览
朋友住荃灣,佢話呢間串燒好食,呢一日就去咗試!🥰🫶🏻餐廳都幾大間幾多座位~Menu選擇多,日、泰、港、川、西、新疆、韓式!!好多都好吸引,仲有幾款係佢哋自家創作嘅食品😍叫咗呢堆嘢食😍🤭🤭#豚肉節瓜波板糖 (附月見) $38/串用豬肉包住節瓜,一層一層,好有層次同口感,點埋燒汁+黑松露+蛋黃,又香又滑!#焦糖青蘋果鵝肝多士 $108/份鵝肝大嚿又厚肉,同蘋果肉係絕配🤤焦糖蘋果肉甜甜哋解漏,又香口🤤#紫蘇雞皮蝦 $48/串個雞皮燒得好脆,包住紫蘇葉同好彈牙嘅蝦,我本身都幾鍾意食紫蘇葉,呢個唔錯~#惹味蜜糖燒三黃雞全翼 $28/隻呢個一擺低就聞到勁香,少少辣加上甜甜哋好香口,味道真係同個名一樣咁惹味👍#雞皮墨魚滑 $38/串墨魚滑彈牙雞皮燒到脆脆地#柑桔鹹蛋黃卷 $28/份呢個幾得意,原來係炸物嚟~鹹蛋黃味唔會太咸,仲甜甜哋!#蒜蓉燒生蠔 $48/2隻夠肥美,脹卜卜👍#黑糖燒菠蘿 $20/串成個面都係焦糖脆脆的,食串燒鍾意點呢個🥰另外仲叫咗呢啲~孜然燒西蘭花苗 $22/串 鹽燒淮山 $18/串鹽燒秋葵 $16/串鹽燒白鱔 $48/串秘制燒羊架 $48/隻鹽燒豚肉荔枝卷 $22/串厚切鹽燒牛舌

朋友住荃灣,佢話呢間串燒好食,
呢一日就去咗試!🥰🫶🏻

餐廳都幾大間幾多座位~
Menu選擇多,
日、泰、港、川、西、新疆、韓式!!
好多都好吸引,
仲有幾款係佢哋自家創作嘅食品😍
豚肉節瓜波板糖

叫咗呢堆嘢食😍🤭🤭
#豚肉節瓜波板糖 (附月見) $38/串
用豬肉包住節瓜,
一層一層,好有層次同口感,
點埋燒汁+黑松露+蛋黃,
又香又滑!

#焦糖青蘋果鵝肝多士 $108/份
鵝肝大嚿又厚肉,同蘋果肉係絕配🤤
焦糖蘋果肉甜甜哋解漏,又香口🤤
紫蘇雞皮蝦

#紫蘇雞皮蝦 $48/串
個雞皮燒得好脆,
包住紫蘇葉同好彈牙嘅蝦,
我本身都幾鍾意食紫蘇葉,呢個唔錯~
惹味蜜糖燒三黃雞全翼

#惹味蜜糖燒三黃雞全翼 $28/隻
呢個一擺低就聞到勁香,
少少辣加上甜甜哋好香口,
味道真係同個名一樣咁惹味👍

#雞皮墨魚滑 $38/串
墨魚滑彈牙
雞皮燒到脆脆地

#柑桔鹹蛋黃卷 $28/份
呢個幾得意,原來係炸物嚟~
鹹蛋黃味唔會太咸,仲甜甜哋!
蒜蓉燒生蠔 $48/2隻

#蒜蓉燒生蠔 $48/2隻
夠肥美,脹卜卜👍
黑糖燒菠蘿

#黑糖燒菠蘿 $20/串
成個面都係焦糖脆脆的,
食串燒鍾意點呢個🥰
汁燒免治雞肉軟骨棒
鹽燒豚肉荔枝卷

另外仲叫咗呢啲~
孜然燒西蘭花苗 $22/串
汁燒鮮雞肝 $28/串
汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見) $38/串

做緊買一送一,
食串燒飲啤酒爽丫丫🥰

餐廳地方夠大,環境坐得舒服,
嘢食款式又多又特別,
仲有個火爐熱住啲嘢食,
非常適合約埋朋友一齊食,
推介🙌

黑糖燒菠蘿
汁燒免治雞肉軟骨棒
  • 厚切鹽燒牛舌拖羅
2025-02-24 480 浏览
荃灣高質日式串燒店,環境很有居酒屋特式,坐得好舒服,店員服務亦很細心,上餐速度很快,很快可以大快朵頤。晚上繁忙時間比較多人,敬請預約及準時到達哦~😼鹽燒鮮三黃雞腿肉雞腿肉多汁細膩,鹽燒突出了肉質的鮮嫩。汁燒赤雞心醬汁包住雞心,口感彈牙。汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)雞軟骨沾上濃郁的月見蛋液口感細膩又有脆感,層次分明。鹽燒原塊雞皮雞皮燒得酥脆,鹹香迷人,一吃愛上。牛油果豚肉卷牛油果的綿滑與豚肉的鹹香形成絕佳搭配,口感細膩又不油膩。鹽燒豚肉荔枝卷荔枝的甜中帶酸與豚肉的鹹香形成對比,創新又有層次。鹽燒無花果卷烤香的無花果滲出酸甜的果汁,味道令人驚喜。蒜蓉燒生蠔生蠔肥美鮮甜,蒜香濃郁,非常合襯。鹽燒白鱔鱔魚的肉質細膩,鹽燒後的焦香味令人食指大動。焦糖青蘋果鵝肝多士甜美的青蘋果與濃郁的鵝肝在口中融合,配搭多士的酥脆,簡直無械可擊。焦糖鰻魚芝士玉子燒鰻魚的鮮美和芝士的濃郁相融合,玉子燒的細膩口感更升華整體層次。豚肉節瓜波棒糖節瓜清爽,豚肉香氣濃郁,平衡油膩感。柑桔咸蛋黃卷柑桔的酸香清新解膩,與咸蛋黃的濃郁非常match!明太子燒飯團明太子的咸香融入米飯,外皮烤得微脆,佐醬更添風味。鹽燒秋葵秋葵簡單的

鹽燒鮮三黃雞腿肉
雞腿肉多汁細膩,鹽燒突出了肉質的鮮嫩。

汁燒赤雞心
醬汁包住雞心,口感彈牙。

汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)
雞軟骨沾上濃郁的月見蛋液口感細膩又有脆感,層次分明。

鹽燒原塊雞皮
雞皮燒得酥脆,鹹香迷人,一吃愛上。

牛油果豚肉卷
牛油果的綿滑與豚肉的鹹香形成絕佳搭配,口感細膩又不油膩。

鹽燒豚肉荔枝卷
荔枝的甜中帶酸與豚肉的鹹香形成對比,創新又有層次。

鹽燒無花果卷
烤香的無花果滲出酸甜的果汁,味道令人驚喜。

蒜蓉燒生蠔
生蠔肥美鮮甜,蒜香濃郁,非常合襯。

鹽燒白鱔
鱔魚的肉質細膩,鹽燒後的焦香味令人食指大動。

焦糖鰻魚芝士玉子燒

豚肉節瓜波棒糖
節瓜清爽,豚肉香氣濃郁,平衡油膩感。

柑桔咸蛋黃卷
柑桔的酸香清新解膩,與咸蛋黃的濃郁非常match!

明太子燒飯團
明太子的咸香融入米飯,外皮烤得微脆,佐醬更添風味。

鹽燒秋葵
秋葵簡單的鹽燒凸顯了食材的柔嫩與自然清甜。

日本芝士年糕汁燒鮮雞腸
雞腸嗜人的焦香與芝士年糕的柔韌口感非常契合,醬汁恰到好處地提升層次。
2025-02-20 501 浏览
作為一個串燒愛好者、燒烤堂榮登我心水名單Top 3😝款式多而且仲創意十足,味道仲非常有水準同埋上菜夠快又夠熱,無論邊方面都做得好好☺️今日食左既串燒款式排名不分先後🌟🌟明太子雞腿肉|鹽燒原塊雞皮|厚切鹽燒牛舌拖羅|中切鹽燒牛舌芯|牛油果豚肉卷|雞皮墨魚滑|蒜蓉燒生蠔|鹽燒馬友|焦糖青蘋果鵝肝多士|蒜蓉菜圃燒豆皮|鰻魚炒飯|牛油芝士蒜蓉焗雜菇|孜然燒蒜芯|孜然燒西蘭花苗|蜜糖燒菠蘿|日本芝士年糕|汁燒鮮雞腸私心推介💖鹽燒原塊雞皮大大片勁香脆,椒鹽味剛剛好,雖然係雞皮但食落唔會有罪惡感!厚切鹽燒牛舌拖羅牛舌愛好者建議all in呢款牛舌就夠!口感就係個種肉汁同軟糯口感交纏雞皮墨魚滑特色野,好少係其他串燒店見過,外脆內軟感覺非常好焦糖青蘋果鵝肝多士有我成隻手板咁大件,2個人share食剛剛好! 有蘋果片夾埋一齊食,處理左油膩感,令整體感覺好舒服牛油芝士蒜蓉焗雜菇又係大件夾抵食!芝士份量好足~一啲都唔孤寒,加上蒜蓉同牛油係人生一大享受以上所有串燒其實每一款都好好味,讀萬篇食評不如親身去試啦!😎相信大家會經歷一場美食盛宴享受~😋😍
作為一個串燒愛好者、燒烤堂榮登我心水名單Top 3😝

款式多而且仲創意十足,味道仲非常有水準
同埋上菜夠快又夠熱,無論邊方面都做得好好☺️

今日食左既串燒款式排名不分先後🌟🌟

私心推介💖

鹽燒原塊雞皮
大大片勁香脆,椒鹽味剛剛好,雖然係雞皮但食落唔會有罪惡感!

厚切鹽燒牛舌拖羅

雞皮墨魚滑
特色野,好少係其他串燒店見過,外脆內軟感覺非常好

牛油芝士蒜蓉焗雜菇

相信大家會經歷一場美食盛宴享受~😋😍
2025-02-16 466 浏览
人均$200起|荃灣|串燒|燒烤堂不允許你還不知道這家店!燒烤堂一直是在地人吃串燒的首選!上菜的時候真的崩潰了有誰明白滿桌都是烤物的快樂呀?除了必點的鹽燒原塊雞皮爆火的焦糖鰻魚芝士玉子燒新疆孜然風燒蒜芯和西蘭花苗巨香的蒜蓉茄子和牛油蒜蓉焗金菇福岡味增松阪豬泰式豬頸肉鹽燒牛舌心還有韓燒泡菜五花腩也是超推薦一定不能錯過48元兩隻的生蠔大口吃蠔的感覺太讚啦這裡就連雞軟骨也分為鹽燒和麻辣超惹味的說別忘了點上這一份豚肉節瓜波板糖烤肉配上月見生雞蛋配醬油這滋味誰懂呀私心把店員推薦的吃法介紹起來點上一份蒜蓉包和蒜香牛油酒煮蜆我就怕你們的口停不下來燒烤點上雞翅膀還有全翼是常識吧醬料好香都恨不得把手指頭都舔了要是吃不飽就來上鰻魚炒飯吧鰻魚油香,炒飯顆顆分明感謝在地人帶路,——————為食分界線——————📍 燒烤堂 (荃灣)荃灣川龍街118號百悅坊12樓人均消費: $200#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfo
人均$200起|荃灣|串燒|燒烤堂

不允許你還不知道這家店!
燒烤堂一直是在地人吃串燒的首選!
上菜的時候真的崩潰了
有誰明白滿桌都是烤物的快樂呀?

除了必點的鹽燒原塊雞皮

醬料好香
都恨不得把手指頭都舔了

要是吃不飽
就來上鰻魚炒飯吧
鰻魚油香,炒飯顆顆分明

感謝在地人帶路,

——————為食分界線——————
📍 燒烤堂 (荃灣)
荃灣川龍街118號百悅坊12樓

人均消費: $200
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
2025-02-12 424 浏览
之前同朋友試過,食過就返唔到轉頭,好多回頭,今次仲帶埋屋企人來,小朋友食到津津有味經過網上的評價,我覺得以下一定係最強人氣組合五強豚肉節瓜波板糖🍭用上豚肉包住節瓜捲成波板糖,大人小朋友見到都開心,點埋汁食,真係甜甜地鹽燒原塊雞皮真係整到好薄好脆,非常香口雞皮墨魚滑呢個厚道一流,超級脹卜卜,雞皮燒得好脆,墨魚滑好彈牙,雙重享受明太子雞腿肉串燒雞腿肉,沒有乾身榎口感覺,口感一流皮蛋豆皮驚人的口感,有皮強加上尖椒,辣辣地另外仲有大量韓日泰西港式的串燒、燒物任君選擇全部都是即點即做,貪佢又冇油煙味,基本全部唔會中伏,真係全部都是我的私心推薦,所有都熱辣辣上枱📍荃灣川龍街118號百悅坊12樓📍中環安慶臺1號安慶樓地下上層A舖📍筲箕灣新成街8號新成中心C座地下F舖📍旺角通菜街1A-1L號Deli2 3樓 987📍銅鑼灣登龍街28號3樓📍尖沙咀諾士佛台1號1樓

經過網上的評價,我覺得以下一定係最強人氣組合五強
豚肉節瓜波板糖🍭

鹽燒原塊雞皮
真係整到好薄好脆,非常香口

明太子雞腿肉
串燒雞腿肉,沒有乾身榎口感覺,口感一流

皮蛋豆皮
驚人的口感,有皮強加上尖椒,辣辣地

另外仲有大量韓日泰西港式的串燒、燒物任君選擇

📍荃灣川龍街118號百悅坊12樓
📍中環安慶臺1號安慶樓地下上層A舖
📍筲箕灣新成街8號新成中心C座地下F舖
📍旺角通菜街1A-1L號Deli2 3樓 987
📍銅鑼灣登龍街28號3樓
📍尖沙咀諾士佛台1號1樓
2025-02-11 358 浏览
去完荃灣辦年貨,就同屋企人一齊食串燒😍呢間串燒店好多貼心位。每台都有一個火爐仔,凍左既串燒都可以整返熱。另外,十分之小朋友friendly, 有BB 櫈之餘,店員哥哥姐姐仲好nice, 會Remind 我地要扣好安全帶,又主動比白紙小朋友畫畫,等傳銷嚟嘅時候都唔會無聊。燒烤堂有好多好特別既串燒:鹽燒原塊雞皮好大塊,好薄,脆到好似食緊薯片咁豚肉節瓜波棒糖豚肉的鮮美與節瓜的清新結合,口感獨特,造型可愛蒜蓉燒生蠔蒜香四溢,生蠔新鮮,燒烤後的風味更加濃郁手切新鮮牛胸爽特別既部位,爽滑彈牙鹽燒鮮三黃雞腿肉皮脆肉嫩,仲好juicy另外仲叫左:蜜糖燒菠蘿明太子燒飯團鰻魚炒飯孜然燒蒜蓉茄子牛油蜜糖粟米鹽燒翠玉瓜牛油蜜糖日本蕃薯條焦糖鰻魚芝士玉子燒豚肉日本蘋果卷鹽燒豚肉豆苗卷汁燒煙韌年糕卷鹽燒豚肉荔枝卷海苔黑豚肉鵪鶉蛋牛油果豚肉卷中切鹽燒牛舌芯鹽燒雞中翼鹽燒雞軟骨仲有好多款式未試晒,下次可以再encore
去完荃灣辦年貨,就同屋企人一齊食串燒😍

燒烤堂有好多好特別既串燒:

鹽燒原塊雞皮
好大塊,好薄,脆到好似食緊薯片咁

豚肉節瓜波棒糖
豚肉的鮮美與節瓜的清新結合,口感獨特,造型可愛

蒜蓉燒生蠔
蒜香四溢,生蠔新鮮,燒烤後的風味更加濃郁

手切新鮮牛胸爽
特別既部位,爽滑彈牙

鹽燒鮮三黃雞腿肉
皮脆肉嫩,仲好juicy

另外仲叫左:
牛油果豚肉卷
中切鹽燒牛舌芯
鹽燒雞中翼
鹽燒雞軟骨

仲有好多款式未試晒,下次可以再encore
2025-02-07 509 浏览
🐻天氣冷冰冰,要食啲熱辣辣既野暖下身,🐻👩🏻之前睇過有人介紹燒烤堂,見佢有6間分店咁多,今晚就揀左去荃灣分店試下,係荃灣西地鐵站行去都係幾分鐘,認真方便。🐻燒烤堂係百悅坊12樓,上到去餐廳見到空間好大,枱與枱之間有距離,唔會有迫既感覺,裝修簡潔舒適,值得一讚。🐻👩🏻睇完餐牌就選擇困難症發,因為串燒款式多多,日泰港川西等多種口味,牛,雞,豚,海鮮,蔬菜任君選擇,最後都要🐻👨🏽出手先搞得掂。🐻首先係燒鳥上枱,鹽燒三黃雞腿肉燒完依然嫩滑飽滿,入口汁水豐富,雞味濃厚。食串燒當然少不了免治雞肉軌骨棒,雞肉棒啖啖雞肉配上軟骨既口感,沾上蛋汁又係一道美食。不得不食既係鹽燒原塊雞皮,雞皮大大塊,燒得乾脆,完全係薯片既脆度,係香港少見既佳品!🐻燒鳥之後到牛肉環節,鹽燒A4宮崎和牛同厚切牛舌拖羅,兩串燒完都好嫩滑,和牛油花肉味均衡,牛舌口感優秀,越嚼越有牛味。🐻之後係重口味燒內臟,汁燒雞肝同汁燒赤雞心都好高質素,燒大腸都燒到剛剛好,軟硬適中又唔腥,最有驚喜係有燒鮮雞腸,真係無乜地方有得食,🐻👨🏽食到唔停口。🐻最後一道鹽燒馬友作結,仲要係限量供應,燒完皮脆肉嫩,骨頭都好脆口,配上豆瓣醬輕輕調味,🐻👩🏻三扒兩

🐻最後一道鹽燒馬友作結,仲要係限量供應,燒完皮脆肉嫩,骨頭都好脆口,配上豆瓣醬輕輕調味,🐻👩🏻三扒兩撥就食左半條。燒烤堂既串燒質素真係不容置疑,價錢實惠,而且服務員數量夠哂多,完全唔會叫極都無人應,整餐既體驗都好滿足,絕對係會回頭再食。

最近試咗荃灣燒烤堂,真心覺得值得推薦!呢度主打炭火燒烤,每樣食材都處理得好細緻,燒功一流,絕對係燒肉控的天堂💯 ✨ 必試推介✨ 🍡 豚肉節瓜波板糖 – 賣相可愛得嚟,味道超驚喜!節瓜鮮嫩多汁,包住煙韌豚肉,燒到微焦,入口鮮甜又帶炭香😍🍏 焦糖青蘋果鵝肝多士– 甜鹹交錯,超邪惡組合!焦糖青蘋果微酸微甜,中和咗鵝肝嘅濃郁油香,加埋酥脆多士,一口咬落,口感層次豐富,極有驚喜😋🦪 蒜蓉燒生蠔– 鮮甜肥美嘅生蠔加上香濃蒜蓉,一燒就鎖住鮮味,每啖都係海洋的味道,食落無腥味,仲帶少少炭香,好Juicy🥹🍗 鹽燒鮮三黃雞腿肉– 簡單鹽燒,最能突出雞肉嘅原汁原味!雞皮燒到微脆,雞肉嫩滑多汁,咬落仲有肉香👍🏻🥩 手切新鮮牛胸爽*– 夠晒誠意!牛胸爽係手切,帶有適中油花,燒到外層微焦,內裡仲保持嫩滑,肉味濃郁,口感帶點煙韌,食落好爽口😇整體嚟講,荃灣燒烤堂無論食材選擇、炭火燒功同調味都好出色,係燒肉愛好者一定要試嘅店🔥 你哋又試過邊款推介呢?🍻 燒烤堂 (荃灣)📍地址: 荃灣川龍街118號百悅坊12樓

✨ 必試推介✨

燒烤堂 (荃灣)
📍地址: 荃灣川龍街118號百悅坊12樓