Blingbling美食推介✨📍荃灣       🦪 燒烤堂✨ 不斷𝔼ℕℂ𝕆ℝ𝔼既串燒店😍💠💠💠💠💠💠💠💠每個月都起碼好食一次既燒烤堂😍老是常出現係有原因架☺️ 今晚黎到荃灣店,感覺應該係幾間分店中最大~ 裝修好fushion, 有清朝女士食串燒既畫像係門口,好搞笑🤣🤣荃灣分店材料都好新鮮,而且staff都好nice~✨今晚食左好多野,特別推薦呢d✨💠欖角蒜蓉蟶子 $52必點😍 蟶子好新鮮,肉厚爽彈又juicy,大滿足🥰💠蒜蓉燒生蠔(兩隻)$48生蠔性價比超高,即叫即燒,好新鮮,超juicy🧡💠 鷄皮墨魚滑 $38燒烤堂必食‼我超鍾意呢個鷄皮墨魚滑,每次都要叫🥰 雞皮燒到脆口,包住彈牙墨魚滑,一啖咬落去,外脆內彈嘅口感好特別🧡💠汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)$38手打雞肉混入,燒到外層,蘸埋,蛋黃,超正🥰💠豚肉節瓜波棒糖 $38必食‼好有驚喜,蛋同醬汁帶出左豚肉既香,而且加埋節瓜,口感好豐富,係我每次都會叫既☺️☺️💠焦糖青蘋果鵝肝多士 $108必食‼鵝肝外脆內軟,入口即溶‼️配搭焦糖青蘋果好夾,中和左鵝肝既油膩感🧡底層嘅多士烘得香脆,成個配搭層次豐富,口感好豐富,每次必點‼️‼️😍💠胡麻醬稻庭冷烏
Blingbling美食推介✨
📍荃灣

🦪 燒烤堂
✨ 不斷𝔼ℕℂ𝕆ℝ𝔼既串燒店😍

💠💠💠💠💠💠💠💠

✨今晚食左好多野,特別推薦呢d✨

💠欖角蒜蓉蟶子 $52
必點😍 蟶子好新鮮,肉厚爽彈又juicy,大滿足🥰

💠蒜蓉燒生蠔(兩隻)$48
生蠔性價比超高,即叫即燒,好新鮮,超juicy🧡

💠 鷄皮墨魚滑 $38
燒烤堂必食‼

💠汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)$38
手打雞肉混入,燒到外層,蘸埋,蛋黃,超正🥰

💠豚肉節瓜波棒糖 $38
必食‼

💠焦糖青蘋果鵝肝多士 $108
必食‼

💠胡麻醬稻庭冷烏冬 $38
消稻滑彈牙,冰鎮後掛滿濃加上配料,味道好豐富☺️
💠 鹽燒白鱔 $48
服務質素:🌸🌸🌸🌸🌸/5
食物味道:😋😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰💰💰/5
試食活動
這間串燒真的值得一再encore!!完全是選擇困難症的地獄🤣🤣,接近百款的串燒小食選擇,最impressive的是有加熱燒送上,即使嗌到全枱都係,也不怕食物涼掉!串燒推介✅韓燒泡菜五花腩鹽燒豚肉荔枝卷鹽燒和牛牛小排牛油蜜糖番薯胡麻醬稻庭烏冬黃金芝士年糕孜然燒西蘭花苗蘋果鵝肝多士全部燒物也在水準之上!!可以隨便嗌。(除了鹽燒尖椒,感覺有點過鹹🥴)特別喜歡各式豚肉串燒,啖啖肉之餘油脂感充足。尤其推介牛油蜜糖番薯!!番薯經油炸,淋上滿滿的蜜糖醬和溶化牛油,外脆香甜,超級好味道🥹。芝士年糕臉蛋一樣大,圓鼓鼓的外表很可愛,咬開就是軟軟糯糯的年糕,搭配煉奶超邪惡!稻庭烏冬非常煙靭,忍不住也再點了一碗🥰。西蘭花串燒和鵝肝多士也超級出色!!!少有串燒舖會有這麼多蔬菜選擇,朋友吃完都說好!這間作為聚會餐廳真的一流,應該會不時回訪🩷。

串燒推介✅
蘋果鵝肝多士

• 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 鹽燒豚肉荔枝卷
2025-04-17 1 浏览
上次同媽咪去探完阿姨就之後去食燒烤堂!📸❤️叫咗成檯美食,今次3個人又去encore!燒烤串燒真係抵食又好味!🎉😅🌻蒜蓉燒蠔(2隻)新鮮蠔配上蒜蓉椒絲,入口好鮮美!🍄豚肉節瓜波板糖(前)賣相真係好似波板糖呀!節瓜薄片疊著豚肉片捲成!❤️加埋蛋黃醬汁更入味!雞皮墨魚滑(後左)外層雞皮酥脆,入面墨魚爽口彈牙,相當有口感!🍄鹽燒豚肉荔枝卷軟軟的豚肉包住荔枝肉,值得一試!鹽燒雞中翼雞翼的多人都鍾意食,又好入味!切得好細心,放便客人食用,一讚!🌻鹽燒A4宮崎和牛相當惹味,肉質鮮味濃郁!🍄鰻魚炒飯入口甘香有鮮美鰻魚切成細粒,仲大大碟呀!抵食好味喎!🍄日本芝士年糕入口熱辣芝士饀料非常煙韌,加上鍊奶更加特色!🌻明太子淮山燒淮山入口爽脆!明太子醬十分惹味!🍄味淋魚干香脆,配沙律醬,會不自覺地越食越多!🌻檸蜜牛油飽(前)麵上那大大片牛油,好食!蜜糖燒菠蘿(後)菠蘿多汁甜度極高,超喜歡食!所以叫了成3串!🤪🍄鹽燒翠玉瓜爽口清甜,加上鹽燒後更加分!🌻鹽燒鮮三黃雞腿肉啖啖鮮美雞腿肉,特別嫩滑!🥁椰青味道清甜,感覺清新!🥁甘草柑橘蜜熱飲夠潤喉,感覺又健康!🥁生啤而家做緊買一送一,食串燒配啤酒~正喎!

🌻蒜蓉燒蠔(2隻)
新鮮蠔配上蒜蓉椒絲,入口好鮮美!

🍄豚肉節瓜波板糖(前)
雞皮墨魚滑(後左)
外層雞皮酥脆,入面墨魚爽口彈牙,相當有口感!

🍄鹽燒豚肉荔枝卷
軟軟的豚肉包住荔枝肉,值得一試!

鹽燒雞中翼

🌻鹽燒A4宮崎和牛
相當惹味,肉質鮮味濃郁!

🍄鰻魚炒飯
入口甘香有鮮美鰻魚切成細粒,仲大大碟呀!抵食好味喎!

🍄日本芝士年糕
入口熱辣芝士饀料非常煙韌,加上鍊奶更加特色!

🌻明太子淮山燒
淮山入口爽脆!明太子醬十分惹味!

🍄味淋魚干
香脆,配沙律醬,會不自覺地越食越多!

🌻檸蜜牛油飽(前)
麵上那大大片牛油,好食!
蜜糖燒菠蘿(後)
菠蘿多汁甜度極高,超喜歡食!所以叫了成3串!🤪

🍄鹽燒翠玉瓜
爽口清甜,加上鹽燒後更加分!

🌻鹽燒鮮三黃雞腿肉
啖啖鮮美雞腿肉,特別嫩滑!

🥁椰青
味道清甜,感覺清新!

🥁甘草柑橘蜜
熱飲夠潤喉,感覺又健康!
🥁生啤
而家做緊買一送一,食串燒配啤酒~正喎!

2025-04-16 4 浏览
為食貓謙謙今次放假話想食串燒, 我就近近地係荃灣搵左間燒烤堂同佢食,嘩呢間真係好旺場好彩一早來,如果唔係都驚無位座。呢到串燒種類好多樣化,張落單紙超詳細,分類亦做得唔錯,雞牛豬海鮮樣樣有, 總有一樣啱你食。燒鳥類別⬇️⬇️⬇️✡️ 鹽燒三黃雞腿肉✡️ 麻辣燒赤雞心✡️ 汁燒鮮雞肝✡️ 鹽燒原塊雞皮✡️ 鹽燒雞軟骨燒牛類別⬇️⬇️⬇️✡️ 韓式燒惹味牛肋肉✡️ 中切鹽燒牛舌心燒豚類別⬇️⬇️⬇️✡️ 七味側燒豬大腸✡️ 泰式豬頸肉手工心機卷物⬇️⬇️⬇️✡️ 鹽燒豚肉荔枝卷✡️ 孜然豚肉韭菜花捲✡️ 麻辣豚肉韭菜花捲✡️ 孜然豚肉芫茜卷✡️ 麻辣豚肉芫茜卷✡️ 豚肉日本蘋果卷燒魚類別⬇️⬇️⬇️✡️ 椒鹽燒多春魚✡️ 鹽燒黃花魚穀物類別⬇️⬇️⬇️✡️ 明太子燒飯團✡️ 胡麻醬稻庭冷烏冬野菜類別⬇️⬇️⬇️✡️ 孜然燒蒜蓉茄子首先雞皮真係脆到好似食緊薯片, 牛舌好爽口,麻辣豚肉芫茜卷口感和味道超夾,豚肉日本蘋果卷夠清甜特別,明太子燒飯團面層脆卜卜好味道。係呢到食串燒真係好滋味。

燒鳥類別⬇️⬇️⬇️

✡️ 胡麻醬稻庭冷烏冬

野菜類別⬇️⬇️⬇️
✡️ 孜然燒蒜蓉茄子

試食活動
每隔一兩個月就會掛住呢度嘅串燒習慣成自然我亦會自己一個嚟食偶爾嘅小驚喜係發現剔剔紙上多咗「新產品」l上一次令我驚豔嘅「燒馬友」同「尖椒皮蛋燒豆皮」亦成功多次衞冕列入我嘅必食清單今次發現嘅新product 「汁燒三黃雞氣管」都好唔錯氣管口感好爽好好咬一整排入口好似咬緊軟骨咁另外燒馬友、燒白鱔、牛舌拖羅、豚肉節瓜波棒糖同A4宮崎和牛基本上每次都係無慮即決甚至會狂encore Overall 水準穩定另外今次食到嘅「尖椒皮蛋燒豆皮」比以往嘅辣但原來辣返啲個味道又再突出啲唔錯!
每隔一兩個月就會掛住呢度嘅串燒
習慣成自然我亦會自己一個嚟食
偶爾嘅小驚喜係發現剔剔紙上多咗「新產品」l
上一次令我驚豔嘅「燒馬友」同「尖椒皮蛋燒豆皮」
亦成功多次衞冕列入我嘅必食清單

今次發現嘅新product 「汁燒三黃雞氣管」都好唔錯
氣管口感好爽好好咬
一整排入口好似咬緊軟骨咁
另外燒馬友、燒白鱔、牛舌拖羅、
豚肉節瓜波棒糖同A4宮崎和牛
基本上每次都係無慮即決甚至會狂encore

Overall 水準穩定
另外今次食到嘅「尖椒皮蛋燒豆皮」比以往嘅辣
但原來辣返啲個味道又再突出啲
唔錯!
最近聽朋友講燒烤堂串燒高質,一於去揾食先😙呢度環境好好,地方又夠闊落有卡位,坐得好舒服👍🏻蜜糖燒菠蘿🍍(真係好好食,燒得香口又夠甜我哋叫咗三串👍🏻)胡麻醬稻庭冷烏冬(清新配搭,啱👧🏻做主食😙)香草蒜蓉包🥖牛油芝士蒜蓉焗雜菇🍄‍🟫(有拉絲效果正)牛油蜜糖粟米🌽以上款款都好啱👧🏻口味,招呼完大佬就到👩🏻👨🏻食海鮮同🇯🇵牛🥳🥳焦糖青蘋果鵝肝多士蒜香牛油酒煮蜆👍🏻(有啲香草味,幾清新嘅配搭,可以配蒜蓉包🥖點汁食)紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝👍🏻(真係要特別介紹超大隻📣📣)蒜蓉燒生蠔🦪紫蘇雞皮蝦手切新鮮牛胸爽厚切鹽燒牛舌拖羅鹽燒和牛牛小排鹽燒A4宫崎和牛(口感同肉質好正🤩)鹽燒原塊雞皮👍🏻(我覺得係燒烤堂既必食之選)青檸菠蘿梳打(👧🏻連杯入邊嘅菠蘿都啜埋😂🤤)新鮮椰青糖不甩燒湯圓🍡(外面燒到脆卜卜係芝麻餡)呢餐全家都食得好開心有驚喜😎我哋覺得啲牛好正,燒海鮮又好食🩷日本啤酒做緊買一送一勁抵🍻🍻唔想飲啤酒,叫其他飲品都好正啊🥳🥳❣️呢度真係適合一家大細㗎❣️

蜜糖燒菠蘿🍍(真係好好食,燒得香口又夠甜我哋叫咗三串👍🏻)
胡麻醬稻庭冷烏冬(清新配搭,啱👧🏻做主食😙)
香草蒜蓉包🥖
牛油芝士蒜蓉焗雜菇🍄‍🟫(有拉絲效果正)
牛油蜜糖粟米🌽

焦糖青蘋果鵝肝多士
紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝👍🏻(真係要特別介紹超大隻📣📣)
蒜蓉燒生蠔🦪
紫蘇雞皮蝦
手切新鮮牛胸爽
厚切鹽燒牛舌拖羅
鹽燒和牛牛小排
鹽燒A4宫崎和牛(口感同肉質好正🤩)
鹽燒原塊雞皮👍🏻(我覺得係燒烤堂既必食之選)
青檸菠蘿梳打(👧🏻連杯入邊嘅菠蘿都啜埋😂🤤)
新鮮椰青
糖不甩燒湯圓🍡(外面燒到脆卜卜係芝麻餡)

日本啤酒做緊買一送一勁抵🍻🍻
唔想飲啤酒,叫其他飲品都好正啊🥳🥳
❣️呢度真係適合一家大細㗎❣️
2025-04-15 12 浏览
見你比賽又獲勝,同你去食餐好❤️今次嚟到位於荃灣楊屋道街市附近嘅一間惹味串燒店- 燒烤堂。燒烤堂主打食燒烤串,佢哋嘅燒烤串有好多唔同嘅變化,非一般雞牛豬串唔簡單😋食串燒一定要配啤酒先開心,店舖做緊日本生啤買一送一優惠🥰即刻叫嚟同爸爸啤啤佢先🍻一坐低就見到貼心位,服務員介紹每台都有一個火爐仔,可以用暖住到咗而未食嘅串燒,呢件事非常優秀。今次點嘅串燒數量都唔少,不過私心推介有以下幾款😛🍢蒜蓉燒生蠔 - 充足蒜香味,生蠔肥美新鮮🍢鹽燒原塊雞皮- 大大塊薄雞皮,同食薯片一樣,口感鬆脆🍢手切新鮮牛胸爽 - 打邊爐就食得多,串燒都真係第一次,爽滑彈牙🍢鹽燒鮮三黃雞腿肉 - 皮脆多汁而且肉嫩夠juicy,阿女自己都食咗兩串🍢 凉拌藤椒魚皮 - 魚片爽口,辣辣地好啱胃口🍢 鹽燒A4宮崎和牛 - 入口鬆化又易咬🍢 甜奶牛油包 - 外脆內軟,加埋慢慢溶化嘅厚牛油同煉奶,意想不到咁好食Kelsey 仲自己點咗牛油蜜糖燒粟米同鰻魚炒飯,炒飯份量都唔少,見佢食得超滋味🍱最後我哋再叫甜奶牛油包、糖不甩燒湯圓同蜜糖燒菠蘿做個完美總結。
見你比賽又獲勝,同你去食餐好❤️

🍢蒜蓉燒生蠔 - 充足蒜香味,生蠔肥美新鮮
🍢鹽燒原塊雞皮- 大大塊薄雞皮,同食薯片一樣,口感鬆脆
🍢 凉拌藤椒魚皮 - 魚片爽口,辣辣地好啱胃口
🍢 鹽燒A4宮崎和牛 - 入口鬆化又易咬

週末約埋老Best去食串燒😚揀左口碑幾好嘅燒烤堂,上到去真係幾熱鬧😌海鮮方便我哋叫左🦞一上枱就超香嘅紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝✨元貝大隻又厚肉,真係超正👍另外叫左蒜香牛油酒煮蜆✨蜆肉飽滿,蒜蓉牛油味勁香口,鍾意食蒜蓉嘅朋友唔好錯過😜就連牛舌都有兩款選擇😍分別係燒到裏面仲保持到粉嫩,口感外脆內軟嘅厚切鹽燒牛舌拖羅😋同埋肉質比較爽脆嘅中切鹽燒牛舌芯😛當然唔少得串燒店必叫嘅汁燒免治雞肉軟骨棒💖同埋送酒一流嘅惹味爽口雞腎啦🥰仲有推介食呢個爆汁嘅鹽燒豚肉荔枝卷🤩同味道好豐富又過癮嘅焦糖鰻魚芝士玉子燒🤓蔬菜推介好多汁鹽燒翠玉瓜同超好食嘅明太子淮山燒😝最後叫埋蜜糖燒菠蘿做甜品🍍
週末約埋老Best去食串燒😚
揀左口碑幾好嘅燒烤堂,上到去真係幾熱鬧😌

海鮮方便我哋叫左🦞
一上枱就超香嘅紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝✨

元貝大隻又厚肉,真係超正👍
另外叫左蒜香牛油酒煮蜆✨

蜆肉飽滿,蒜蓉牛油味勁香口,鍾意食蒜蓉嘅朋友唔好錯過😜

就連牛舌都有兩款選擇😍

• 汁燒免治雞肉軟骨棒
  • 厚切鹽燒牛舌拖羅
  • 紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝
2025-04-14 18 浏览
串燒店依間相當出名,朋友都想來,所以是晚和她食餐勁的。店內提供的串燒款式甚多,味道質素亦相當高,價錢方面都好合理。餐廳雖大,但7點後已近乎滿座,頗為受歡迎。福岡味噌松板豬 $28豬頸肉甜美入味,幾爽口。鹽燒鮮三黃雞腿肉 $28 x2雞肉啖啖肉,加鹽吊味,鮮美好食。汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見) $38雞肉棒大串,汁燒加蛋汁非常美味。蟹肉芝士最中餅 $48酥脆的最中餅包住絲絲蟹肉,鮮甜芝味。豚肉節瓜波板糖 (付月見) $38豚肉片捲住節瓜片口感特別,幾有層次。焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28玉子燒加上焦糖面層味道甜美,鰻魚肥厚,口感味道豐富。焦糖青蘋果鵝肝多士 $108鵝肝入口即溶,配香脆多士,加上青蘋果片酸甜解膩,好食好食。孜然燒蒜蓉茄子 $36茄子大條,孜然粉惹味,蒜香味濃。味淋魚干 $48魚干甜美口感煙韌,配沙律醬滋味。紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝 $58新鮮元貝大大粒,原汁原味味道鮮美。鹽燒A4宮崎和牛 $58和牛肉質軟嫩,油脂豐富,牛味香濃。即打士多啤梨乳酸 $28果香味十足,酸甜醒胃,好飲。青檸梳打 $28正常發揮,清新爽口。
串燒店依間相當出名,朋友都想來,所以是晚和她食餐勁的。

餐廳雖大,但7點後已近乎滿座,頗為受歡迎。
福岡味噌松板豬 $28
豬頸肉甜美入味,幾爽口。
福岡味噌松板豬
鹽燒鮮三黃雞腿肉 $28 x2
雞肉啖啖肉,加鹽吊味,鮮美好食。
鹽燒鮮三黃雞腿肉
汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見) $38
雞肉棒大串,汁燒加蛋汁非常美味。
汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見)
蟹肉芝士最中餅 $48
酥脆的最中餅包住絲絲蟹肉,鮮甜芝味。
蟹肉芝士最中餅

豚肉節瓜波板糖 (付月見) $38
豚肉片捲住節瓜片口感特別,幾有層次。
豚肉節瓜波板糖 (付月見)
焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28
玉子燒加上焦糖面層味道甜美,鰻魚肥厚,口感味道豐富。
焦糖鰻魚芝士玉子燒
焦糖青蘋果鵝肝多士 $108
鵝肝入口即溶,配香脆多士,加上青蘋果片酸甜解膩,好食好食。
孜然燒蒜蓉茄子 $36
茄子大條,孜然粉惹味,蒜香味濃。
孜然燒蒜蓉茄子
味淋魚干 $48
魚干甜美口感煙韌,配沙律醬滋味。

紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝 $58
新鮮元貝大大粒,原汁原味味道鮮美。
紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝
鹽燒A4宮崎和牛 $58
和牛肉質軟嫩,油脂豐富,牛味香濃。
即打士多啤梨乳酸 $28
果香味十足,酸甜醒胃,好飲。
即打士多啤梨乳酸
青檸梳打 $28
正常發揮,清新爽口。
2025-04-09
福岡味噌松板豬
鹽燒鮮三黃雞腿肉
汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見)
蟹肉芝士最中餅
豚肉節瓜波板糖 (付月見)
焦糖鰻魚芝士玉子燒
孜然燒蒜蓉茄子
紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝
即打士多啤梨乳酸
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒
  • 豚肉節瓜波板糖
位於荃灣既燒烤堂🌟出名食串燒平靚正🤪🤪今晚一行人試盡多款串燒,果然冇令我地失望😻超高質,值得推介🙌🏻🔹鹽燒鮮三黃雞腿肉雞肉外皮烤得香脆,肉質鮮嫩多汁,鹽味適中,突顯出雞肉本身嘅鮮味,咬落真係好滿足🔹鹽燒原塊雞皮雞皮烤得金黃透亮,口感酥脆,有種香濃嘅油脂味🔹鹽燒雞中翼雞翼外皮香脆,肉質滑嫩,鹽味剛好,簡直係燒烤必點嘅經典之選🔹惹味蜜糖燒三黃雞全翼雞翼表面淋上蜜糖,烤至微焦,甜味同燒烤味完美融合,口感香脆,肉質多汁,味道層次分明🔹惹味爽口雞腎雞腎燒得恰到好處,口感彈牙,外面微微香脆,內裡嫩滑,搭配特製醬料,味道十分惹味🔹鹽燒A4宮崎和牛肉質鮮美,油花分佈均勻,燒烤後口感滑順,味道濃郁🔹韓式燒惹味牛肋肉牛肋肉燒得香氣四溢,口感軟嫩,肉味十足,搭配韓式醬料,酸甜適中,真係好開胃,特別適合喜歡濃味嘅朋友🔹中切鹽燒牛舌芯牛舌切成厚厚一片,燒至外焦內嫩,口感滑腍,味道濃郁,真係每一口都讓人感受到牛肉嘅鮮味,食完真係回味無窮🔹秘制燒羊架羊肉燒至金黃,肉質鮮嫩,油脂香滑,搭配特製醬料,味道獨特,令人驚喜,羊肉愛好者一定要試🔹韓燒泡菜五花腩五花腩肉質肥瘦適中,外皮香脆,內裡嫩滑,搭配泡菜嘅酸味,平衡咗油膩

🔹鹽燒鮮三黃雞腿肉

🔹鹽燒原塊雞皮
雞皮烤得金黃透亮,口感酥脆,有種香濃嘅油脂味

🔹鹽燒雞中翼
雞翼外皮香脆,肉質滑嫩,鹽味剛好,簡直係燒烤必點嘅經典之選

🔹惹味蜜糖燒三黃雞全翼

🔹惹味爽口雞腎

🔹鹽燒A4宮崎和牛
肉質鮮美,油花分佈均勻,燒烤後口感滑順,味道濃郁

🔹韓式燒惹味牛肋肉

🔹中切鹽燒牛舌芯

🔹秘制燒羊架

🔹韓燒泡菜五花腩
五花腩肉質肥瘦適中,外皮香脆,內裡嫩滑,搭配泡菜嘅酸味,平衡咗油膩感

🔹西班牙豬肋肉(稀有部位)
豬肋肉烤得外焦內嫩,味道濃郁,肉質軟滑,入口即化

🔹鹽燒豚肉荔枝卷
豚肉包住荔枝,味道獨特,口感香甜,每一口都有豐富嘅層次感,令人驚喜

🔹孜然豚肉韭菜花卷
豬肉同韭菜花嘅搭配,孜然味道濃郁,口感香脆,特別適合搭配啤酒

🔹麻辣墨魚鬚
墨魚鬚燒至香脆,搭配麻辣醬,味道刺激,辣味適中,食落去口感彈牙

🔹蒜蓉燒生蠔
生蠔新鮮,蒜蓉香氣四溢,烤得恰到好處,口感滑嫩,味道鮮美

🔹鹽燒白鱔
白鱔燒得外焦內嫩,鹽味適中,肉質滑嫩,口感極佳,搭配上特製醬料,味道更上一層樓。

🔹椒鹽燒多春魚
多春魚烤至金黃,外脆內嫩,椒鹽味道香濃,食落去十分開胃

🔹鹽燒秋葵
秋葵燒至剛好,口感脆嫩,清新又健康

🔹孜然燒蒜蓉茄子
茄子燒至柔軟,孜然味道濃郁,配合蒜蓉,香氣四溢,令茄子變得更加美味

🔹鹽燒日本青椒仔
青椒仔燒至焦香,口感脆嫩,鹽味提味,十分清爽

🔹黃金芝士年糕
年糕外脆內軟,裡面包住香濃芝士,令人回味無窮

燒烤堂✨
📍荃灣川龍街118號百悅坊12樓
2025-04-12 85 浏览
終於可以搵到一間,適合帶埋女兒一齊去嘅串燒餐廳🥰位於荃灣百悅坊既燒烤堂,地方夠晒大,有包廂有卡位,地方闊落好坐,同小朋友食嘢,最怕d野食凍晒,而呢度一黎就會上個熱爐,可以熱住啲串燒,就唔驚擺到凍晒,餵完細路再慢慢同老公撐枱腳都得🥰其次,呢度都好多嘢食啱小朋友蜜糖燒菠蘿胡麻醬稻庭冷烏冬鰻魚炒飯牛油芝士蒜蓉焗雜菇牛油蜜糖粟米鹽燒原塊雞皮鹽燒和牛牛小排鹽燒A4宮崎和牛蒜香牛油煮蜆呢度款款都啱呀女🤣仲食得開心過我 最正係Sapporo 生啤買一送一呀 簡直係食串燒嘅福音🤭🤭
其次,呢度都好多嘢食啱小朋友
蜜糖燒菠蘿
最正係Sapporo 生啤買一送一呀
簡直係食串燒嘅福音🤭🤭
2025-03-23
  • 鹽燒原塊雞皮
最近去咗荃灣嘅「燒烤堂」食下串燒、飲下嘢,佢哋餐牌提供嘅選擇真係好多,部分菜式CP值好高,真係食到滿載而歸。*此餐廳收取加一服務費。蒜香牛油酒煮蜆(單點$68),沙白食落好新鮮,配以蒜香牛油酒食用,蒜香味濃,蒜蓉包表面鋪有香葉,口感酥脆。鰻魚炒飯(單點$58),表面鋪有香蔥,鰻魚口感厚肉,肉質嫩滑、帶有膠質,燒得有燶邊,食落充滿蒲燒醬汁味道,飯粒上色均匀,好足料,內有鰻魚粒、冬菇、沢庵漬、雞蛋、香蔥。紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝(單點$58)。川燒活元貝(單點$58),表面鋪滿蒜蓉、香蔥、麻辣汁、孜然粉、辣椒粉,食落麻、香、辣兼備,粉絲食落好入味,扇貝好大隻,肉質厚嫩、食落帶有一絲絲口感,雖然川式調味較濃,但是仍然食到帶子的鮮味十足。鹽燒A4宮崎和牛(單點$58)。欖角粉絲蒜蓉燒蟶子(單點$52), 紫蘇雞皮蝦(單點$48),蝦頭燒得非常香脆,可以食用,蝦肉肉質爽口,配以雞皮、紫蘇葉食用,食落好香口。蒜蓉燒生蠔2隻(單點$48),表面鋪有指天椒、蒜蓉、香蔥,廣島蠔肉質飽滿,味道鮮甜。鹽燒和牛牛小排(單點$48)。肉質肥瘦適中,食落牛味濃厚、帶有黑椒味道。鹽燒豚肉荳苗卷(單點$28)。麻辣免治雞

*此餐廳收取加一服務費。

紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝(單點$58)。

鹽燒A4宮崎和牛(單點$58)。

欖角粉絲蒜蓉燒蟶子(單點$52),

鹽燒豚肉荳苗卷(單點$28)。

麻辣免治雞肉軟骨釀冬菇(單點$28),免治雞肉內有軟骨,口感爽脆,冬菇食落好Juicy,配以麻辣汁食用,食落好惹味。

豚肉日本蘋果卷(單點$24)。

麻辣豚肉韭菜花卷(單點$24)。

鹽燒雞中翼2隻(單點$20),雞皮口感薄脆,雞肉肉質嫩滑,配以檸檬汁食用,味道清爽。

鹽燒芥蘭頭(單點$16)。

麻辣翠玉瓜(單點$16)。

孜然燒蒜芯(單點$12)。

爆打香水檸檬茶(單點$32),茶味濃香,帶點香水檸檬的清香。

即打士多啤梨乳酸(單點$28),採用草莓製作,味道酸甜。
  • 鰻魚炒飯
  • 麻辣翠玉瓜
  • 孜然燒蒜芯
  • 爆打香水檸檬茶
  • 即打士多啤梨乳酸
【荃灣美食】百悅坊人氣居酒屋《燒烤堂》|創意串燒盛宴|生啤買一送一超抵飲!🍢🍻收工後,我們來到荃灣百悅坊這間人氣爆棚的日本串燒居酒屋《燒烤堂》,一進門就感受到濃濃的和風氛圍,座位寬敞舒適,完全沒有一般居酒屋的侷促感,讓人能放鬆享受美食。🏮🍻 超值優惠!生啤買一送一這裡的Sapporo Premium Draft生啤正在做買一送一優惠,$48就有兩大杯,泡沫綿密、冰涼順口,配串燒簡直絕配!🍺《燒烤堂》的串燒選擇多到眼花撩亂,除了經典款式,更有不少創意之作:「豚肉節瓜波棒糖」可愛波棒糖造型🍭,節瓜清甜搭配豚肉鹹香。🔥 招牌必點 風味十足「鰻魚炒飯」鑊氣十足,鰻魚肉厚實,每一口都充滿魚油香。🍱「孜然燒蒜蓉茄子」🍆茄子軟嫩入味,孜然香氣撲鼻。🦪 海鮮控最愛「蒜香牛油酒煮蜆」蜆肉飽滿,湯汁鮮甜帶酒香,忍不住喝光!🥂「札幌赤鯛一夜干」🐟魚肉結實鮮美,烤得恰到好處。🥩 肉食天堂「牛油果豚肉卷」🥑牛油果的creamy與豚肉意外地搭。「福岡味噌松板豬」🐖肉質彈牙,味噌醬濃郁惹味。「手切新鮮牛胸爽」🥓油花分布均勻,入口即化。🍗 雞肉串燒系列:「惹味蜜糖燒三黃雞全翼」🍗皮脆肉嫩,蜜糖 glaze 令人吮指!

🍻 超值優惠!生啤買一送一

「豚肉節瓜波棒糖」可愛波棒糖造型🍭,節瓜清甜搭配豚肉鹹香。

🔥 招牌必點 風味十足
「鰻魚炒飯」鑊氣十足,鰻魚肉厚實,每一口都充滿魚油香。🍱

「孜然燒蒜蓉茄子」🍆茄子軟嫩入味,孜然香氣撲鼻。

🦪 海鮮控最愛
「蒜香牛油酒煮蜆」蜆肉飽滿,湯汁鮮甜帶酒香,忍不住喝光!🥂

「札幌赤鯛一夜干」🐟魚肉結實鮮美,烤得恰到好處。

🥩 肉食天堂
「牛油果豚肉卷」🥑牛油果的creamy與豚肉意外地搭。

「福岡味噌松板豬」🐖肉質彈牙,味噌醬濃郁惹味。

「手切新鮮牛胸爽」🥓油花分布均勻,入口即化。

🍗 雞肉串燒系列:

「鹽燒雞中翼」簡單調味最能吃出雞肉原味。🍗

「鹽燒雞軟骨」脆脆的口感配啤酒一流。🍻

「鹽燒原塊雞皮」邪惡但美味,烤得香脆不油膩。😋

「鹽燒赤雞頸肉」 稀有部位,肉質特別爽滑。✨

🍡 創意串燒 驚喜連連
「牛油蜜糖日本蕃薯條」🍠外脆內軟,蜜糖牛油醬令人上癮。

「糖不甩燒湯圓」 -外皮烤得微脆,咬開是流心的芝麻餡,甜而不膩的創新甜品!🍡

「柑桔咸蛋黃卷」🍊柑橘的清新完美中和了咸蛋黃的濃郁,口感層次豐富。

「黃金芝士年糕」 🧀拉絲效果驚人,芝士控必點!

「蜜糖燒菠蘿」🍍酸甜多汁,解膩一流。

《燒烤堂》無論是食材選擇、烹調技巧還是創意配搭都令人驚喜,加上寬敞的用餐環境和超值的生啤優惠,絕對是荃灣區的居酒屋首選!👍

#居酒屋推薦 #串燒控 #生啤優惠 #燒烤堂 #串燒 #foodie #高質 #香港美食 #抵食 #燒菠蘿 #香港串燒 #人氣 #串燒店 #荃灣 #荃灣美食

• 豚肉節瓜波棒糖
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 鰻魚炒飯
3K
2025-04-11 87 浏览
朋友介紹荃灣百悅坊有間好正間嘅串燒店叫燒烤堂,是晚訂左枱黎試試店很大,食客非常多,連VIP房都有人訂埋,熱鬧非凡,咁有人氣嘅店評價都唔會差啦😆店員好快送上暖盤,仲簡單介紹下落單紙,有幾多店家推介嘅好物喎。最先上枱有⭐黃金芝士年糕&⭐焦糖鰻魚芝士玉子燒,呢度個芝士年糕好好食喎🤤外脆內軟芝士有奶香,原來點埋煉奶鹹鹹甜甜仲正。玉子燒中間包住芝士同鰻魚,個芝士仲有拉絲效果添。牛系列叫咗⭐鹽燒和牛牛小扒&⭐厚切鹽燒牛舌拖羅,牛舌爽脆鹹香勁正,呢個要加單😍卷物好多嘢想試,一口氣叫咗⭐鹽燒豚肉荔枝卷、⭐豚肉日本蘋果卷、⭐麻辣豚肉芫茜卷、⭐牛油果豚肉卷,前兩款包住生果嘅,鹹中帶甜仲爆汁😍芫茜卷芫味十足😍牛油果卷都好正,本身鍾意食牛油果,上面仲加咗沙律醬同紫菜碎,好啱口味😍再來有⭐蒜蓉燒生蠔,蠔肉肥味,蒜香正。跟住到朋友至愛嘅明太子系列⭐明太子燒飯糰、⭐明太子淮山燒、⭐明太子雞腿肉,明太子醬加任何嘢食上面都係咁好食🤤飯糰焦香,雞腿肉嫩滑,最有驚喜竟然係淮山,原來燒起上嚟外面脆,裏面滑潺潺嘅口感,得意得嚟又好食。其他仲有⭐甜奶牛油包~鮮牛油加上甜煉奶,非常邪惡嘅配搭🤭⭐孜然燒蒜蓉茄子~勁香口,點解出面街嘅

再來有⭐蒜蓉燒生蠔,蠔肉肥味,蒜香正。
其他仲有⭐甜奶牛油包~鮮牛油加上甜煉奶,非常邪惡嘅配搭🤭⭐孜然燒蒜蓉茄子~勁香口,點解出面街嘅燒茄子特別好食?⭐七味汁燒豬大腸~又香又脆,又係邪惡之物。⭐鹽燒白鱔,皮脆肉彈牙,正。
朋友話佢要啲澱粉質墊肚,叫左個⭐胡麻醬稻庭冷烏冬,胡麻醬勁多,烏冬彈牙,仲有啲蟹柳絲同青瓜絲添。
飲品方面啤酒做緊買一送一,但我哋叫左⭐菠蘿乳酸&⭐冷泡白桃烏龍茶,食串燒都係要飲返杯凍嘢嘅。

點咗咁多食物全部都好好食無失望,份量畀唔少串燒店大,價錢仲好貼地,又無限時任坐,唔怪之得咁旺場啦。
2025-03-03
放假一天,逛逛街,順便到訪荃灣分店🤣首次到訪,原來這麼寬敞! 而且服務也更好😳每枱有熱爐將串燒保溫,又有擠檸檬用的小工具職員收碟快之餘,不時幫忙更換碟子,服務好得有點不好意思😂 <獨家品項>✿ 焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28✿ 豚肉節瓜波棒糖 $38兩款都大推🤤玉子燒有甜甜鰻魚+鹹香芝士+薄脆焦糖,好正😚波棒糖的節瓜平衡了豚肉的脂香,聰明的配搭 <海鮮類> 極高質,每次必點,每樣都是厚肉鮮味🤤今次有大量粉絲更加分!唯一要挑剔是白鱔分量不夠滿足🙈✿ 紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝 $58✿ 欖角蒜蓉粉絲燒蟶子 $52✿ 浜燒日本活北寄貝 $58✿ 鹽燒白鱔 $48 ✿ 鰻魚炒飯 $58飯桶朋友令我嘗試新品項😂賣相不錯😲分量也不少,3、4人分一碗淺嚐不錯調味足夠,質感是偏軟身的✿ 汁燒釀冬菇 $28✿ 鹽燒鮮三黃雞腿肉 $28✿ 鹽燒和牛牛小排 $48✿ 韓式燒惹味牛肋肉 $28✿ 蜜糖燒菠蘿 $18 肉類基本都不會出錯,最後來串菠蘿最完滿😋
放假一天,逛逛街,順便到訪荃灣分店🤣
首次到訪,原來這麼寬敞! 而且服務也更好😳

每枱有熱爐將串燒保溫,又有擠檸檬用的小工具

職員收碟快之餘,不時幫忙更換碟子,服務好得有點不好意思😂

<獨家品項>
✿ 焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28

✿ 豚肉節瓜波棒糖 $38

兩款都大推🤤
玉子燒有甜甜鰻魚+鹹香芝士+薄脆焦糖,好正😚
波棒糖的節瓜平衡了豚肉的脂香,聰明的配搭

<海鮮類>
極高質,每次必點,每樣都是厚肉鮮味🤤
今次有大量粉絲更加分!
唯一要挑剔是白鱔分量不夠滿足🙈
✿ 紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝 $58

✿ 欖角蒜蓉粉絲燒蟶子 $52

✿ 浜燒日本活北寄貝 $58

✿ 鹽燒白鱔 $48

✿ 鰻魚炒飯 $58
飯桶朋友令我嘗試新品項😂
賣相不錯😲分量也不少,3、4人分一碗淺嚐不錯
調味足夠,質感是偏軟身的

✿ 汁燒釀冬菇 $28
✿ 鹽燒鮮三黃雞腿肉 $28

✿ 鹽燒和牛牛小排 $48
✿ 韓式燒惹味牛肋肉 $28

✿ 蜜糖燒菠蘿 $18

肉類基本都不會出錯,最後來串菠蘿最完滿😋