2025-05-29 917 浏览
朋友介紹燒烤堂嘅性價比好高,一直冇機會試,今日去開荃灣就去試下係咪真係咁正先,一入到去,個感覺已經好好,環境好舒服,野食都未叫就即刻有個爐放喺度,啲嘢食可以keep住熱辣辣,仲有檸檬角同埋夾,真係好細心👍好啦,唔講咁多,即刻入正題,睇下我今次食咗啲咩好嘢!⭐️Sapporo生啤買一送一,咁抵嘅嘢,梗係要嗌返杯嚟chill下啦!配串燒真係一流😍⭐️ 鹽燒雞中翼(兩隻)食串燒點可以冇雞翼?雞翼香脆,一隻食鹽燒,另一隻加埋檸檬汁,兩款口味都咁好食😋⭐鹽燒原塊雞皮大大塊夠晒脆卜卜,送酒一流!👍⭐和牛棒(配松露一口飯)一坐低就介紹係新產品,就嗌左。呢個真係必食!落到枱會即場加芝士,之後仲會教你點食,將啲蛋同飯撈埋,和牛分三份,一口和牛一口飯咁食,個飯勁香蛋味同松露味,和牛入口即溶,正呀🤤⭐️鹽燒牛舌芯牛舌係我每次食串燒必食嘅,li個牛舌好嫩,讚!👍⭐秘制燒羊架好香羊味,但又唔會好騷,大大件,啖啖肉,正😋⭐牛油果豚肉卷牛油果夠晒熟,豚肉加埋沙律醬,面頭仲有紫菜,外脆內軟,牛油果幾乎入口即溶,好正😋⭐黑糖鰻魚芝士玉子燒呢個真係有驚喜!玉子上面加左焦糖,焦糖面食落脆卜卜,玉子入面包住鰻魚同芝士,食落外脆內軟

好啦,唔講咁多,即刻入正題,睇下我今次食咗啲咩好嘢!

⭐️Sapporo生啤

⭐️ 鹽燒雞中翼(兩隻)

⭐鹽燒原塊雞皮
大大塊夠晒脆卜卜,送酒一流!👍

⭐和牛棒(配松露一口飯)

⭐️鹽燒牛舌芯
牛舌係我每次食串燒必食嘅,li個牛舌好嫩,讚!👍

⭐秘制燒羊架
好香羊味,但又唔會好騷,大大件,啖啖肉,正😋

⭐牛油果豚肉卷

⭐黑糖鰻魚芝士玉子燒
呢個真係有驚喜!玉子上面加左焦糖,焦糖面食落脆卜卜,玉子入面包住鰻魚同芝士,食落外脆內軟,甜甜地,好香鰻魚味,大愛😍

⭐️柑桔咸蛋黃卷
見佢咁特別,諗住試下,點知又有驚喜!咸蛋包住粒柑桔,之後仲要炸嘅,食落外面好酥脆,入面食落甜甜地,好特別,好好食😋

⭐鹽燒准山
⭐鹽燒萵筍
厚切,有口感,食完咁多肉,要食返啲菜平衡下!

2025-05-28
  • 牛油果豚肉卷
  • Sapporo生啤
  • 和牛棒(配松露一口飯)
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 焦糖鰻魚芝士玉子燒
2025-04-15 1045 浏览
每次約朋友食飯,我都會推介去燒烤堂🤗荃灣果間真係好方便又近我地💓最正係SAPPORO生啤買一送一🍻但湊小朋友就唔飲嚕~燒烤堂既串燒款式真係好多選擇,仲有個火爐熱住啲野食🔥呢度既店員都好友善,上菜速度夠快,基本上唔洗等好耐就上齊野食🥢厚切鹽燒牛舌拖羅我係牛舌迷😍每次必叫🫶🏻鹽分岩岩好唔會好鹹,牛舌肉質彈牙,之前有食過牛舌芯,都值得叫黎食💓香氣十足🥢蒜蓉燒生蠔又係每次都會叫黎食🤣大大隻生蠔燒完都唔會縮水,滿滿既蒜蓉,入口嫩滑無腥味,愛蒜之人會好鍾意🥢鹽燒A4宮崎和牛脂肪油花分佈平均,肉質細嫩爽滑,原汁原味既口感🥢手切牛胸爽口感十足,越嚼越香,有d油脂滲出更香!🥢牛油蜜糖粟米大約半條粟米既大小🌽牛油味好香,但如果再多少少牛油蜜糖就好喇🍯🥢孜然燒蒜蓉茄子原條茄子燒得軟熟又香,大大條再加上滿滿既蒜蓉,提升川燒辛辣既味道🥢焦糖鰻魚玉子燒每次都會必點🫶🏻玉子燒表面沾上焦糖,燒完好脆香~鰻魚肉質夠鮮嫩🥢焦糖青蘋果鵝肝多士大大件既鵝肝非常豐腴,多士夠香脆,夾住青蘋果可以解膩🤩勁好食!🥢秘制燒羊架羊架無羊羶味🌟經過醃製後非常惹味,羊肉保留與嫩度,建議唔好燒太耐,免得overcooked🤗🥢鹽燒三黃雞腿肉三

🥢厚切鹽燒牛舌拖羅

🥢蒜蓉燒生蠔

🥢鹽燒A4宮崎和牛
脂肪油花分佈平均,肉質細嫩爽滑,原汁原味既口感

🥢手切牛胸爽
口感十足,越嚼越香,有d油脂滲出更香!

🥢牛油蜜糖粟米

🥢孜然燒蒜蓉茄子

🥢焦糖鰻魚玉子燒

🥢焦糖青蘋果鵝肝多士

🥢秘制燒羊架

🥢鹽燒三黃雞腿肉
三黃雞既雞腿肉好鮮嫩,一咬有微微油脂,燒得岩岩好👍🏻

🥢鰻魚炒飯
色香味俱全😝除左飯既表面有一塊鰻魚之外,飯裡面仲有鰻魚粒,細細碗但性價比都算高!飯粒分明,值得推薦比所有鰻魚愛好者💓

🥢豚肉日本蘋果卷
薄薄既豚肉包住蘋果肉,可以解膩👍🏻

🥢牛油蒜蓉焗金菇
大人小朋友都智喜歡😆香濃既牛油配搭金菇,絕對係食串燒既必點之選

🥢芒果乳酸
smoothie既口感,一邊食一邊飲就啱晒😙

另外再叫左大大個椰青比小朋友,食串燒飲椰青可以降低熱氣,椰青新鮮又清甜,小朋友好喜歡😌
2025-04-06
  • 蒜蓉燒廣島蠔
  • 厚切鹽燒牛舌拖羅
2025-02-01 4245 浏览
燒烤堂主打食燒烤串,我每次去都食得好開心😆,因為燒烤串唔係普通既雞牛羊豬,而係有好多唔同既食材加入,令到串串都好多變化,有特別既口感。👉🏽豚肉節瓜波棒糖🍭 $38外形整到波板糖咁幾得意,咬落軟腍腍,有好多層,最緊要係有一隻蛋附送埋,沾黎食🤪👉🏽蒜蓉燒生蠔 $48兩隻都算大隻嘅生蠔,蒜味好濃👉🏽麻辣墨魚鬚 $22呢個真心辣🔥,食完一粒要係咁飲水,如果你鍾意食辣嘅話呢個岩曬!👉🏽雞皮墨魚滑 $38呢個係幾新奇既配搭,雞皮燒得香脆,好似平時燒雞翼脆脆既外皮咁,入面係滿滿嘅墨魚滑,都幾滿足。👉🏽尖椒皮蛋燒豆皮 $22豆皮外層加左調味粉,烤到脆一脆,入邊有皮蛋碎,兩者食落都幾夾👉🏽鹽燒白鱔 $48白鱔有驚喜喎,超肥美,又沒有骨😆👉🏽惹味爽口雞腎 $23補充蛋白質之選,煙煙韌韌👉🏽明太子雞腿肉 $28成條獨食就咸左D,因為上面全部都係明太子醬🤭,對比起鍾意鹽燒雞腿肉,啖啖肉👉🏽鹽燒赤雞頸肉 $22豬頸肉食得多喇,雞頸肉就第一次,雞頸冇豬頸咁肥膩~👉🏽蜜糖燒菠蘿🍍$18菠蘿大大嚿成串上,夠甜👉🏽即打芒果乳酸 $28份量都唔少,酸酸甜甜的

👉🏽豚肉節瓜波棒糖🍭 $38

👉🏽蒜蓉燒生蠔 $48
兩隻都算大隻嘅生蠔,蒜味好濃

👉🏽麻辣墨魚鬚 $22

👉🏽雞皮墨魚滑 $38

👉🏽尖椒皮蛋燒豆皮 $22

👉🏽鹽燒白鱔 $48
白鱔有驚喜喎,超肥美,又沒有骨😆

👉🏽惹味爽口雞腎 $23
補充蛋白質之選,煙煙韌韌

👉🏽明太子雞腿肉 $28

👉🏽鹽燒赤雞頸肉 $22
豬頸肉食得多喇,雞頸肉就第一次,雞頸冇豬頸咁肥膩~

👉🏽蜜糖燒菠蘿🍍$18
菠蘿大大嚿成串上,夠甜

👉🏽即打芒果乳酸 $28
份量都唔少,酸酸甜甜的
開始假期的節奏,一家三口今日來到荃灣!我哋預訂了一間人氣串燒店😋以解對日本相思之苦😂 餐廳位置較近荃灣西西鐵站🚆環境好高級好有氣氛,口味風格遍佈日、泰、港、川、西、新疆、韓,亦有自家創作的得意料理😋不論家庭式或朋友間聚會都好合適❤️今餐好豐富👍🏻篇幅有限,未能所有食品逐一介紹,下面會抽選了一些重點推介的食品:🔸焦糖青蘋果鵝肝多士 $108今次最難忘就是食到這份鵝肝😍一定要點!一定要點!一定要點 🙌🏻重要的事情要說三次😊因為實在太好味!厚厚的鵝肝,質感好絲滑,入口融化😋香濃的油香配上青蘋果清新的微甜,味道恰到好處🤤🔸豚肉節瓜波板糖 $38店家自創得意之作🤩沾上蛋漿及醬油,香口多汁!層次豐富!🔸雞皮墨魚滑 $38推介😍囡囡超愛食👧🏻脆脆的雞皮包住墨魚滑❗啖啖肉!食得好滋味😋🔸明太子雞腿肉 $28雖然是串燒雞腿肉,但沒有乾身榎口的感覺👍🏻配上明太子醬一絕!🔸手切新鮮牛胸爽 $22第一次食牛胸爽!還有另一個別名叫「牛白肉」,質感特別,又爽又好食😆🔸紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝 $58推介😍好少食到咁大隻元貝粉絲蒜蓉一起炮製,好入味🤤🔸牛油蜜糖日本蕃薯條 $38呢個幾有驚喜😊囡囡自己清了半碟!可以一試👍🏻

🔸焦糖青蘋果鵝肝多士 $108
今次最難忘就是食到這份鵝肝😍
一定要點!一定要點!一定要點 🙌🏻
重要的事情要說三次😊因為實在太好味!
厚厚的鵝肝,質感好絲滑,入口融化😋
香濃的油香配上青蘋果清新的微甜,味道恰到好處🤤

🔸豚肉節瓜波板糖 $38
店家自創得意之作🤩沾上蛋漿及醬油,香口多汁!層次豐富!

🔸雞皮墨魚滑 $38
推介😍囡囡超愛食👧🏻
脆脆的雞皮包住墨魚滑❗
啖啖肉!食得好滋味😋

🔸明太子雞腿肉 $28

🔸手切新鮮牛胸爽 $22

🔸紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝 $58
推介😍好少食到咁大隻元貝
粉絲蒜蓉一起炮製,好入味🤤

🔸牛油蜜糖日本蕃薯條 $38

川龍街118號百悅坊12樓
  • 豚肉節瓜波棒糖
  • 明太子雞腿肉
  • 雞皮墨魚滑
今日超想食串燒😚我同朋友都食開燒烤堂,食過就返唔到轉頭,好多選擇!店員好幫得手~坐得舒服又唔會有油煙味💓💓💓🛎 汁燒免治雞軟骨釀冬菇冬菇超鮮香,入面釀滿左免治雞軟骨😳彈牙得黎,又有少少脆脆嘅口感!!!好神奇!!!🛎 明太子雞腿肉雞腿肉超嫩滑💓搭明太子會少少辣~但原來都好夾🍗✨🛎 鹽燒原塊雞皮雞皮好脆口‼️好似食緊有雞味既薯片咁🤣一塊真係唔夠喉呀🛎 手切新鮮牛胸爽(圖中最右)第一次食牛胸爽,真係好爽口油脂充足😚望落唔似肉但勁有牛味呢個要趁熱食呀~🛎 焦糖鰻魚芝士玉子甜中帶鹹,甜中又帶鹹🤩口感又滑嫩,係我每次都會嗌既野🍳🛎 鹽燒翠玉瓜、鹽燒秋葵串燒唔一定係肉~蔬菜都可以好正💯因為鹽燒嘅手法其實可以更加凸顯蔬菜本味~真係健康又好食😋🛎 雞皮墨魚滑估唔到呢個勁大份!脹卜卜咁🤭外皮燒得好脆,入面又好彈牙,口感一流呀🥢🛎 豚肉節瓜波板糖呢個真係好神奇嘅配搭冇諗過豚肉同埋節瓜可以咁樣捲埋一齊🤣口感都幾特別而生雞蛋,係有黑松露嘅味🥹勁好食!撈勻佢用嚟舔咩都正!!!
店員好幫得手~
坐得舒服又唔會有油煙味💓💓💓

🛎 汁燒免治雞軟骨釀冬菇
冬菇超鮮香,入面釀滿左免治雞軟骨😳
彈牙得黎,又有少少脆脆嘅口感!!!好神奇!!!

🛎 明太子雞腿肉
雞腿肉超嫩滑💓
搭明太子會少少辣~但原來都好夾🍗✨

🛎 鹽燒原塊雞皮
雞皮好脆口‼️
好似食緊有雞味既薯片咁🤣
一塊真係唔夠喉呀

🛎 手切新鮮牛胸爽(圖中最右)
第一次食牛胸爽,真係好爽口
油脂充足😚望落唔似肉但勁有牛味
呢個要趁熱食呀~

🛎 焦糖鰻魚芝士玉子
甜中帶鹹,甜中又帶鹹🤩
口感又滑嫩,係我每次都會嗌既野🍳

🛎 鹽燒翠玉瓜、鹽燒秋葵
串燒唔一定係肉~蔬菜都可以好正💯
因為鹽燒嘅手法其實可以更加凸顯蔬菜本味~真係健康又好食😋

🛎 雞皮墨魚滑
估唔到呢個勁大份!脹卜卜咁🤭
外皮燒得好脆,入面又好彈牙,口感一流呀🥢

🛎 豚肉節瓜波板糖
呢個真係好神奇嘅配搭
冇諗過豚肉同埋節瓜可以咁樣捲埋一齊🤣口感都幾特別
而生雞蛋,係有黑松露嘅味🥹勁好食!
撈勻佢用嚟舔咩都正!!!
  • 豚肉節瓜波棒糖
4天前 0 浏览
朋友生日食串燒生啤$48 買一送一!好抵手切新鮮牛胸爽牛筋爽打邊爐就打得多,燒烤都係第一次食帶筋膜的牛胸肉,燒烤後筋膜脆口,好有油香。尖椒皮蛋燒豆皮呢一個呢好特別西班牙豬肋骨好食鹽燒淮山好正啊,燒到啱啱好惹味蜜糖燒三黃雞全翼好香好香,超級鍾意麻辣釀冬菇都麻辣味道第一次食都幾新鮮甜奶牛油包!塊牛油望落去好重卡路里福岡美珍松阪豬 點沙律醬都幾夾價錢好抵食!兩個人埋單7百蚊
朋友生日食串燒
生啤$48 買一送一!好抵
手切新鮮牛胸爽
牛筋爽打邊爐就打得多,
燒烤都係第一次食
帶筋膜的牛胸肉,
燒烤後筋膜脆口,好有油香。

尖椒皮蛋燒豆皮
呢一個呢好特別

西班牙豬肋骨好食

鹽燒淮山好正啊,燒到啱啱好

惹味蜜糖燒三黃雞全翼

生日
用餐优惠
試食活動
4天前 0 浏览
次次同親朋友聚會都會揀呢間,貪佢可以慢慢食,又可以慢慢傾依間店地方都夠大,有大枱有房,一大班朋友去食都冇問題,串燒嘅款式都唔少好啱食,串燒燒得啱啱好又夠熱,仲有個爐可以整熱,唔驚傾到凍晒特別推介‼️🐮厚切鹽燒牛舌拖羅,牛舌夠厚身,牛味濃,厚身比較有口感🔥豚肉荔枝卷,豚肉配荔枝好夾,唔膩得嚟,口感幾豐富🔥 日式燒白鱔烤得岩岩好,鱔面帶脆邊,鱔肉仍然有彈性,唔會燒過龍🍏焦糖青蘋果鵝肝多士之前嚟食過一次就冇叫到呢款,今次試到幾驚喜喎,多士夠脆,鵝肝夠大塊,夾埋個蘋果冇咁膩,味道唔錯🔸焦糖青蘋果鵝肝多士 $108🔸鹽燒豚肉荔枝卷 $22🔸鹽燒原塊雞皮 $22🔸鹽燒鮮三黃雞腿肉 $28🔸鹽燒馬友 $128🔸汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇 $28🔸明太子雞腿肉 $28🔸鹽燒雞軟骨 $18🔸鹽燒燒雞中翼(兩隻) $20🔸惹味爽口雞腎 $23🔸鹽燒A4宮崎和牛 $58🔸鹽燒和牛牛小排 $48🔸厚切鹽燒牛舌拖羅 $48🔸中切鹽燒牛舌芯 $28🔸七味汁燒豬大腸 $24🔸西班牙豬肋肉 $24🔸韓燒泡菜五花腩 $28🔸手切新鮮牛胸爽 $22🔸惹味蜜糖燒三黃雞全翼 $28🔸蒜蓉燒廣島蠔 (兩隻)$48🔸日式燒白鱔 $48
次次同親朋友聚會都會揀呢間,貪佢可以慢慢食,又可以慢慢傾

特別推介‼️
🐮厚切鹽燒牛舌拖羅,牛舌夠厚身,牛味濃,厚身比較有口感

🔥豚肉荔枝卷,豚肉配荔枝好夾,唔膩得嚟,口感幾豐富

🍏焦糖青蘋果鵝肝多士

🔸牛油芝士蒜蓉焗雜菇 $42
🔸冷泡白桃烏龍茶 $18
🔸百香果烏龍茶 $28
5天前 0 浏览
Ooo必食串燒店ooO已經係第3 次光顧 串燒選擇多啤酒買一送一 好岩同朋友黎食飯吹水🌟🔶牛油果豚肉卷必選推介 牛油果的口感與燒汁豚肉一起 絕佳搭配💕🔶蒜蓉燒生蠔生蠔肥美鮮甜 蒜香濃郁🔶鹽燒白鱔鱔魚的超爽口🔶鹽燒鮮三黃雞腿肉雞腿肉多汁 鹽燒即叫即燒肉滑🔶汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)免治雞軟骨加入雞肉 外層燒脆加入蛋汁🔶焦糖鰻魚芝士玉子燒又係推介 喜歡外層的焦糖脆脆🔶豚肉節瓜波棒糖節瓜清爽 加入豚肉 及月見蛋汁 平衡油膩🔶紫蘇雞皮蝦以紫蘇及雞皮包著大蝦 香脆帶淡淡紫蘇香味及爽口大蝦🔶孜然燒蒜蓉茄子-— 串燒必備韓燒泡菜五花腩—又是此店我必點之一 五花腩香加泡菜一絕🔶明太子燒飯團— 外層燒至有微飯焦感 加入明太子 唔錯
Ooo必食串燒店ooO

🔶鹽燒白鱔
鱔魚的超爽口

🔶鹽燒鮮三黃雞腿肉
雞腿肉多汁 鹽燒即叫即燒肉滑

🔶汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)
免治雞軟骨加入雞肉 外層燒脆加入蛋汁

🔶孜然燒蒜蓉茄子-— 串燒必備
韓燒泡菜五花腩—又是此店我必點之一 五花腩香加泡菜一絕

🔶明太子燒飯團— 外層燒至有微飯焦感 加入明太子 唔錯

6天前 0 浏览
燒烤堂又出左新嘢!除咗上次試左既豚肉節瓜波板糖心機之作,即係將豚肉同波板糖切成長條,再用手工捲成一條巨型波板糖,附上黑松露醬油同月見,超級香,大推!今次再出手工野:黑松露和牛棒仲好有儀式感:店員會係你面前刨芝士🧀,再教你連月見同飯攪拌。將和牛棒分成三份,一口和牛一口飯連蔥絲,大滿足呀!✨另外都係要再食我的最愛sssssssss. 味道一如以往,兩個字:好味!燒秋葵蒜蓉菜團燒豆皮焦糖賣蘋果鵝肝多士桂花蜜糖本地冷番茄日式燒白鱔豚肉日本蘋果卷鹽燒豚肉荔枝卷泰式豬頸肉汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)燒翠玉瓜杏仁芝士無花果紫蘇雞皮燒大蝦燒和牛串

燒秋葵
蒜蓉菜團燒豆皮
焦糖賣蘋果鵝肝多士
桂花蜜糖本地冷番茄
日式燒白鱔
豚肉日本蘋果卷
鹽燒豚肉荔枝卷
泰式豬頸肉
汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)
燒翠玉瓜
杏仁芝士無花果
紫蘇雞皮燒大蝦
燒和牛串
2025-06-14 21 浏览
夜晚收工同朋友去荃灣燒烤堂食串燒,試咗佢哋十幾款招牌串燒同小食,每樣都好好味。 鹽燒A4宮崎和牛一入口就知唔同,油脂分布均勻,燒到外焦內嫩,牛味好濃郁。海苔黑豚肉鵪鶉蛋,豚肉卷住流心鵪鶉蛋,一咬爆漿!鹽燒豚肉荔枝卷鹹甜交織,荔枝嘅甜完美中和豚肉嘅油膩。孜然豚肉韭菜花卷香氣撲鼻,孜然味好突出。 焦糖鰻魚芝士玉子燒鬆軟濕潤,入面包住鰻魚同拉絲芝士,面頭焦糖脆脆哋,口感超豐富。蟹肉芝士最中餅好有創意,脆脆嘅最中餅夾住滿滿蟹肉同芝士,冷熱交融好過癮。 和牛棒(配松露一口飯),肉汁豐盈,配埋松露飯真係絕配,店品會黎到現場刨芝士,很有儀示感。鰻魚炒飯鑊氣十足,鰻魚粒大大舊。明太子燒飯團外層脆卜卜,明太子餡鹹香惹味。 雞皮墨魚滑超特別,雞皮炸到脆脆地,包住彈牙墨魚滑,雙重口感好正。 即打芒果乳酸,酸甜清爽,解膩一流。新鮮椰青清甜解渴,飲完仲可以食埋啲椰肉。

海苔黑豚肉鵪鶉蛋,豚肉卷住流心鵪鶉蛋,一咬爆漿!

鹽燒豚肉荔枝卷鹹甜交織,荔枝嘅甜完美中和豚肉嘅油膩。

孜然豚肉韭菜花卷香氣撲鼻,孜然味好突出。

鰻魚炒飯鑊氣十足,鰻魚粒大大舊。

明太子燒飯團外層脆卜卜,明太子餡鹹香惹味。

2025-06-14 0 浏览
今次專登走去荃灣搵食 試咗好出名嘅燒烤堂🍢 去咗佢哋荃灣川龍街嗰間分店!地方都幾大 坐低就聞到陣陣串燒香味~ 我哋叫咗成枱嘢食 好滿足😋✿ 豚肉節瓜波棒糖 ($38)呢款好特別 創意十足 豚肉片同節瓜片相間 一層一層咁卷成波板糖咁嘅形狀🍭豚肉肉汁豐富 節瓜爽脆 再點埋蛋液一齊食 好有層次感!✿ 麻辣雞軟骨 ($18)咬落超爽脆 同埋個麻辣都幾勁!🤣✿ 鹽燒鮮三黃雞腿肉 ($29)雞肉肉質滑嫩 燒得香口🔥✿ 鹽燒雞中翼(兩隻) ($20)雞翼皮脆肉嫩 簡單鹽燒但夠晒惹味😚✿ 川燒辣香茄子 ($38)辣得過癮 啱晒重口味朋友 茄子燒得入味又唔會太淋🍆✿ 明太子燒飯團 ($38)燒飯團外脆內軟 明太子鹹香惹味🍙咬落仲有啲脆卜卜嘅焦香邊 好有驚喜!✿ 鹽燒和牛牛小排 ($48)鹽燒已經好夠味 肉味突出🐄✿ 麻辣墨魚鬚 ($22)墨魚鬚夠爽夠彈牙 唔會煮到韌晒 麻香辣勁十足🌶️✿ 雞皮墨魚滑 ($38)呢款必試! 雞皮脆卜卜 入面墨魚滑彈牙 咬落好有層次感 好好食👅✿ 孜然豚肉韭菜花卷 ($24)孜然味濃郁 配埋韭菜花好惹味🐖✿ 鹽燒豚肉荔枝卷 ($22)鹹香豚肉包住甜甜嘅荔枝 一甜一鹹 食落特別

✿ 豚肉節瓜波棒糖 ($38)
豚肉肉汁豐富 節瓜爽脆 再點埋蛋液一齊食 好有層次感!

✿ 麻辣雞軟骨 ($18)
咬落超爽脆 同埋個麻辣都幾勁!🤣

✿ 鹽燒鮮三黃雞腿肉 ($29)
雞肉肉質滑嫩 燒得香口🔥

✿ 鹽燒雞中翼(兩隻) ($20)
雞翼皮脆肉嫩 簡單鹽燒但夠晒惹味😚

✿ 川燒辣香茄子 ($38)
辣得過癮 啱晒重口味朋友 茄子燒得入味又唔會太淋🍆

✿ 明太子燒飯團 ($38)
燒飯團外脆內軟 明太子鹹香惹味🍙
咬落仲有啲脆卜卜嘅焦香邊 好有驚喜!

✿ 鹽燒和牛牛小排 ($48)
鹽燒已經好夠味 肉味突出🐄

✿ 麻辣墨魚鬚 ($22)
墨魚鬚夠爽夠彈牙 唔會煮到韌晒 麻香辣勁十足🌶️

✿ 雞皮墨魚滑 ($38)

✿ 孜然豚肉韭菜花卷 ($24)
孜然味濃郁 配埋韭菜花好惹味🐖

✿ 鹽燒豚肉荔枝卷 ($22)
鹹香豚肉包住甜甜嘅荔枝 一甜一鹹 食落特別有記憶點🤣 值得一試!

✿ 蒜香牛油酒煮蜆 ($68)
一上枱已經聞到好香!蜆啖啖肉唔會太細粒 湯汁仲可以點埋麵包食🧈

✿ 焦糖鰻魚芝士玉子燒 ($28)
呢個超級推介!鰻魚配香濃芝士 再加滑嫩嘅玉子🥚 面頭仲有焦糖 整體口感層次好豐富😋

✿ 蜜糖燒菠蘿 ($18)
燒菠蘿中和咗前面啲肉類嘅油膩感~好開胃好清新🍍

✿ 紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝 ($58)
燒元貝一口咬落去又嫩又多汁 粉絲吸收晒元貝同醬汁嘅精華 好滿足!🤤

✿ 燒芝士年糕 ($28)
燒年糕放喺裝住煉奶嘅木碗上面 好睇又好食😚

✿ 汁燒釀冬菇 ($28)
冬菇大粒又厚肉 釀料唔會太咸 加埋燒汁之後好Juicy🍄‍🟫

✿ 即打菠蘿乳酸 ($28)
✿ 青檸菠蘿梳打 ($32)
2025-06-14 0 浏览
又同朋友去荃灣「燒烤堂」燒一燒🔥.焦糖青蘋果鵝肝多士🪿單點$108💰鵝肝超級巨型大塊😱配上焦糖青蘋果🍏同香脆多士🥖好味道😋.和牛棒配松露一口飯🐄單點$58💰職員即席刨芝士🧀然後自行將芝士、松露🖤月見🥚白飯拌勻🍚一口蔥絲和牛,一口拌飯,超正💯.欖角蒜蓉粉絲燒蟶子🐚單點$52💰.蒜蓉燒生蠔🦪單點$48💰生蠔飽滿鮮甜😗加上蒜蓉🧄辣椒🌶️超惹味.紫蘇雞皮蝦🦐單點$48💰脆卜卜雞皮🐔紫蘇🌱包住彈牙緊緻嘅大蝦🍤好味道🤤.鹽燒和牛牛小排🥩單點$48💰牛小排燒得軟嫩☺️肉汁豐富😬.牛油蜜糖日本番薯條🍟單點$38💰番薯條外脆內軟綿🍠配上牛油同蜜糖更香口🧈🍯.孜然燒蒜蓉茄子🍆單點$38💰.泰式豬頸肉🐖單點$28💰.惹味蜜糖燒三黃雞全翼🐓單點$28💰.明太子雞腿肉🍗單點$28💰.燒芝士年糕🫕單點$28💰.韓式燒惹味牛肋肉🐂單點$28💰.汁燒煙韌年糕卷🍡單點$26💰汁燒薄切豚肉包住年糕😉鹹甜煙韌👍🏻.麻辣豚肉韭菜花卷🐷單點$24💰.蜜糖燒菠蘿🍍單點$18💰酸甜多汁😛.鹽燒翠玉瓜🥒單點$16💰.爆打香水檸檬茶(2杯)🍋‍🟩單點$64💰
又同朋友去荃灣「燒烤堂」燒一燒🔥
蜜糖燒菠蘿🍍單點$18💰酸甜多汁😛
鹽燒翠玉瓜🥒單點$16💰
爆打香水檸檬茶(2杯)🍋‍🟩單點$64💰
2025-06-13 0 浏览
📍燒烤堂 (荃灣)荃灣川龍街118號百悅坊12樓喺香港要食到抵食又高質嘅串燒 真係好難搵 由旺角一間分店開始就好鍾意食 而家開到港島新界都有 更加容易book位👏🏻 今次嚟到荃灣店 好闊落又乾淨 食物款式都多左 而片入邊就介紹咗幾款笑唔停嘅最愛 無論鍾意食牛舌 各款特色雞部位 定係特色串燒配搭 喺呢度都會食得好滿足🥰好味指數👅:10/10性價比💸: 9/10打卡呃like指數📸:8/10 罪惡感🐷:8/10回頭率👀:10/10
📍燒烤堂 (荃灣)
荃灣川龍街118號百悅坊12樓

回頭率👀:10/10
用餐优惠
試食活動
2025-06-13 0 浏览
燒烤堂鵝肝蘋果多士好屈機,同朋友講起串燒,個個都會講燒烤堂,價錢都幾公道味道正,火候燒得夠精準,又唔會過分調味,鵝肝多士係一定要食!推薦✌🏻免治和牛棒,牛味道超香濃,職員會即場刨芝士落去,Igable😍個飯好大好抵食。汁燒免治雞肉軟骨,月見汁係免治雞軟骨嘅精髓,醬汁唔算太甜同生雞蛋混合之後,雞軟骨變得更滑。明太子雞腿肉yummy,雞肉夠嫩口。A4 宮崎和牛好正,宮崎牛好出名,脂肪比例均秤牛味濃。麻辣墨魚鬚,食落幾特別同平時嘅唔同,更加爽口,加咗麻辣粉好惹味用嚟送啤酒最啱。焦糖鰻魚玉子燒燒至微脆,喜歡一邊燒到有糖脆,好好食。鹽燒牛舌芯亦係必食,牛舌比較厚身有咬口,勁香牛味唔腥。最後仲叫咗個燒菠蘿,大大粒方便食。

明太子雞腿肉yummy,雞肉夠嫩口。

• 免治和牛棒
  • 雞皮墨魚滑
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)
我好鍾意嘅串燒店之一「燒烤堂」真係令人百吃不厭,除咗因為佢周不時會推出新產品,更重要係因為佢不論食物還是飲品出品都好高質,會令人忍唔住食完一道又再一道。*此餐廳收取加一服務費。紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝(單點$58),元貝肉質厚肉,食落好Juicy,配以紅蔥油、金銀蒜、香蔥、粉絲食用,鮮味更加突出。川燒活元貝(單點$58)。免治和牛棒配松露一口飯(單點$58),免治和牛棒肉質軟腍,肉味濃厚,配以月見沾醬、京蔥食用,味道清爽,店員於餐廳內為客人即席現刨巴馬臣芝士,珍珠米配以巴馬臣芝士、黑松露醬、月見醬食用,味道好豐富,略嫌黑松露醬味道較淡。欖角蒜蓉粉絲燒蟶子(單點$52)。鹽燒和牛牛小排(單點$48),肉質五成熟,上菜時牛小排仍然有肉汁滲透,僅以黑椒、海鹽作簡單吊味,食落牛味濃郁。紫蘇雞皮蝦(單點$48)。蟹肉芝士最中餅(單點$48),最中餅口感薄脆,蟹肉食落啖啖肉,內有忌廉芝士,配以辣味千島醬、指天椒食用,味道微辣。蒜蓉燒生蠔2隻(單點$48),表面鋪滿指天椒、蒜蓉、洋蔥、香,生蠔味道鮮甜,略嫌比較細隻。雞皮墨魚滑(單點$38)。札幌赤鯛一夜干(單點$38),魚皮燒得金黃焦脆,魚肉肉質緊緻,

*此餐廳收取加一服務費。

川燒活元貝(單點$58)。

欖角蒜蓉粉絲燒蟶子(單點$52)。

紫蘇雞皮蝦(單點$48)。

雞皮墨魚滑(單點$38)。

札幌赤鯛一夜干(單點$38),魚皮燒得金黃焦脆,魚肉肉質緊緻,食落好新鮮。

牛油蜜糖日本蕃薯條(單點$38),即叫即炸,蕃薯條配以牛油、蜜糖食用,味道香甜,最欣賞的是就算係今餐飯食到最後期,依碟蕃薯條依然食落口感脆口。

豚肉日本蘋果卷(單點$24)。

麻辣墨魚嘴(單點$22), 墨魚嘴肉質爽脆,配以秘製辣椒醬、辣椒粉食用,食落好惹味。

麻辣豚肉莞茜卷(單點$22)。

鹽燒雞中翼2隻(單點$20),好大隻,肉質外香脆內肉嫩,配以檸檬汁食用,味道更佳。

鹽燒萵筍(單點$18)。

麻辣翠玉瓜(單點$16),表面鋪滿辣椒粉,辣度7分,翠玉瓜食落好爆汁。

孜然燒蒜芯(單點$12),蒜芯口感爽嫩,配以孜然粉食用,食落好香口。

爆打香水檸檬茶(單點$32)。

即打芒果乳酸(單點$28),採用芒果製作,口感濃稠,味道酸甜。
  • 蒜蓉燒生蠔
  • 蒜蓉燒廣島蠔