2018-08-31 82 浏览
今日同兩個朋友係旺角聚會,就係openrice搵左呢間熨烤達人食晚餐,平時日式放題就食得多,之前從來都無試過旺角的韓燒餐廳。一入到去坐低,見到啲裝修都幾靚,位置幾寬敞,可以將啲袋放入椅子入面,而且環境乾淨,唔會周圍油淋淋,點餐前已經上定3道前菜 (可以免費添食),我最鐘意韓國泡菜,個味道同超市買既有所不同,甜甜地小辣幾好食。芝士爐邊蛋,店員會加蛋漿然後可以按自己鐘意既份量落芝士同粟米,芝士同蛋真係好夾 (重點又係可以免費無限添食😍)。我地點左個熨斗烤壓套餐和芝士炸雞,套餐包括磚頭五花腩、牛肩胛、一口雪花牛粒、調味豬皮及霜降西冷,Like Facebook Page仲送左兩款不同口味的特飲,包括:蜜瓜味和芒果味梳打。先講下個磚頭五花腩,燒既過程由店員全程協助,特別之處除左五花腩真係好大之外,燒既時候,上面會放個熨斗壓住塊五花腩。燒五花腩控制得宜,燒得夠香,肉汁多,肉質淋,配生菜食就Prefect。一口雪花牛粒夠大粒,份量亦夠多,牛味濃郁,牛肉粒淋身但唔係鬆肉粉個隻。芝士炸雞伴有忌廉汁,炸雞本身已經好入味,加埋芝士同忌廉汁淋上面,真係一流。每食一口炸雞都會有芝士同忌廉汁既濃郁香味。(熱心店

(熱心店員服務😊😊)

總括黎講,食物質素有保証,店員態度好nice👍🏻👍🏻👍🏻

• 芝士炸雞
  • 磚頭五花腩
2018-08-30 1579 浏览
前晚朋友提議吃韓燒,我對韓燒放題吃到飽就麻麻地。我個人比較重質唔重量,朋友話試過啲一間店名叫「熨烤達人」嘅好唔錯今晚book定位去試一試。 店內裝修走比較stylish 的路線,裝修好有韓國當地燒烤店feel。店員會在燒烤爐邊倒入蛋漿,自己可以加入泡菜、芝士或粟米,自由配搭,蛋漿熟了就可以用匙羹舀來食,雞蛋質感滑溜,我自己就喜歡加有泡菜或粟米的。見到枱枱都差不多有叫店長推介嘅五花腩,五花腩上枱時係未切開嘅成塊咁樣擺落去燒再搵「熨斗達人」壓住佢間中店員好細心咁過嚟check下煮成點,仲提醒如果燒得太耐會比較乾。雞翼睇黎平平無其,但燒起嚟又幾香口,食落仲相當入味,帶點微辣,好開胃。另外叫咗個UFO薄餅,薄餅外皮微微燒焦,帶點香脆,餡料係芝士同豬肉,好味又飽肚!另外仲叫左個芝士焗雜菇,新鮮嘅菇菇同邪惡嘅芝士又幾夾喎,唔錯唔錯。雖然幫襯嗰日唔係好夠人手,成個場好似只有兩個職員,但係佢哋兩位都好細心去招呼每一台嘅客人,笑面迎人。呢樣野係左食物之外令我覺得值得再來嘅原因。PS 仲有一個特別優惠,只要你即埸Like咗佢Facebook page就贈送你一杯指定特飲,今日係士多啤梨Calpis Sod

成塊咁樣擺落去燒再搵「熨斗達人」壓住佢

PS 仲有一個特別優惠,只要你即埸Like咗佢Facebook page就贈送你一杯指定特飲,今日係士多啤梨Calpis Soda
  • 胡椒雞翼
  • 磚頭五花腩
2018-08-28 61 浏览
好耐冇食過韓國燒烤嚕,今晚同朋友嚟試吓呢間餐廳,聽人講啲嘢都唔錯幾好食。我哋六點左右就已經嚟到,暫時都唔算多人,職員即刻安排我哋入座。我上網見到呢塊板就係可以比人哋影相,打下卡咁,成班朋友嚟到一齊影吓相就最好。一如以往,個爐旁邊可以放蛋漿同芝士,呢間啲芝士幾好食,燒完同啲蛋漿一齊食好香。職員同我地講如果我哋打咗卡like左個Facebook有得送一杯梳打飲品,都唔錯啊。我哋叫咗個撈麵,啲芝士好多,熱辣辣上枱食真係好食,連埋啲蛋漿一齊食好滑。我哋叫咗一款牛肋扒同埋一隻五花腩肉,五花腩燒完出嚟一啲都唔肥,入口好易咬,同埋本身佢已經加左調味料,燒嘅時候乜嘢都唔使落,已經好夠味。另外隻牛肋扒好軟身,入口好香口,推介。

另外隻牛肋扒好軟身,入口好香口,推介。
2018-07-17
2018-08-24 52 浏览
《感覺好得意既熨斗燒烤🍖》今次真係圖文不符啦! 原來份量都幾大份架😅豬皮大大塊,職員幫我地熨斗壓住塊豬皮,煎出嚟有撻撻聲,口感煙un ,外面脆卜卜有驚喜👍🏻調左味既五花肉好味道👍🏻 #職員推介like左fb可以送特飲..……………………🙋🏻‍♀️高妹小編
《感覺好得意既熨斗燒烤🍖》
#職員推介like左fb可以送特飲
..……………………
🙋🏻‍♀️高妹小編

每枱入座後都會免費送上3款配菜(泡菜,豆芽,醃蘿蔔),以及爐邊蛋+芝士粟米,生菜,食完可以refill。服務非常好,除左會幫手燒,仲會教你點燒,好有耐性,自己又可以試下燒。叫左芝士炸雞($138),自暴自棄速食麵($78),磚頭五花肉($138),牛排肉($88)。店員果然冇推介錯,炸雞非常吸引。除左有芝士,仲會落乳酪。先拎走個烤板,煮個pan。炸雞有8大件,外皮包滿粟米片,芝士熔左之後,就可以卷住個雞食。芝士多到好邪惡,但食完唔會覺得炸到好熱氣,亦唔膩。要趁熱食。用熨斗烤肉都係第1次,搞新意思,亦可以令d肉更受熱。侍應先用熨斗壓住五花肉烤,再厚切燒,然後切件。件件都燒到金黃色,瘦肉厚厚一層,夾住少少肥肉,一流。望落塊肉好似好少,但切完一件件,食食下就飽飽地,而且剛剛好d肉圍住個爐邊鋪得完。用生菜夾住好似冇咁邪惡,亦有fresh咁感覺。牛排肉有6件,要轉另1個鐵網燒,d肉汁多到流出黎,而且燒完唔會韌,仲"林""林"地,過下口癮。自暴自棄速食麵配有八爪魚形狀既香腸,煎蛋,加入芝士,肉粒攪拌麵條。就咁望,睇唔出落左芝士,但食落口好重芝士味,而且拉絲,微辣開胃。不過,如果同餐牌上既賣相一樣,

叫左芝士炸雞($138)自暴自棄速食麵($78)磚頭五花肉($138)牛排肉($88)

磚頭五花肉

牛排肉

自暴自棄速食麵

自暴自棄速食麵配有八爪魚形狀既香腸,煎蛋,加入芝士,肉粒攪拌麵條。就咁望,睇唔出落左芝士,但食落口好重芝士味,而且拉絲,微辣開胃。不過,如果同餐牌上既賣相一樣,我會更鍾意,因為而家用碟裝,改用大碗裝會有feel d。同樣價錢,建議可以叫江南UFO,都係勁多芝士,微辣,麵食會飽肚好多。或者煮蜆,d蜆係當日新鮮,所以供應有限。
藍莓/蜜瓜梳打

facebook like餐廳既page仲有飲品送,藍莓/蜜瓜梳打,好身大大杯,飲前攪拌。食完d燒物,飲一啖爽哂。

整體,服務周到,而且價錢正常,邊聽韓歌邊燒,好嘆。仲有好多款肉and煮食揀添。
2018-08-23
磚頭五花肉
牛排肉
自暴自棄速食麵
藍莓/蜜瓜梳打
2018-08-22 41 浏览
親戚返香港,想一家人食韓燒食得多任食想試下散叫嘅餐廳就挑選左幾多好評嘅熨烤達人一坐低就有位waiter哥哥同我地講解menu一行七個人叫左兩個set一個$480、一個$580仲有一個芝士忌廉炸雞肉類方面,豬皮真係值得一讚用熨斗壓住黎燒可以避免佢捲起燒完出黎脆脆地,又唔肥,又唔會太薄,煙煙軔軔咁好好食五花肉又真係名乎其實有五層梅花間竹嘅肉同脂肪燒完都唔會話好肥不過芝士忌廉炸雞就略嫌太膩本來舊雞已經比較扁身仲要點左粟米片先炸加埋芝士同忌廉汁陣味其實真係唔係好食到啲雞飲品方面咁啱今日做緊promotionLike左佢地Facebook page就有一杯野送可以揀士多啤梨味/蜜瓜味之後又再加點水冷麵同炒大腸不過冇影相雖然唔係好接受到將水果加入冷麵但食落又唔會好怪喎個湯酸酸地又凍冰冰幾好飲炒大腸方面完全冇諗到入面係會有莞茜!有莞茜!有莞茜!很重要所以說三次個腸係好好食既,洗得好乾淨冇肥膏但真係食唔落啲莞茜想讚店員哥哥好積極介紹menu同埋服務好主動好快手咁嘅肉質咁嘅服務食完係開心既!
親戚返香港,想一家人食韓燒
食得多任食想試下散叫嘅餐廳
就挑選左幾多好評嘅熨烤達人
一坐低就有位waiter哥哥同我地講解menu
一行七個人叫左兩個set
一個$480、一個$580

仲有一個芝士忌廉炸雞

肉類方面,豬皮真係值得一讚
用熨斗壓住黎燒可以避免佢捲起
燒完出黎脆脆地,又唔肥,
又唔會太薄,煙煙軔軔咁好好食

五花肉又真係名乎其實有五層梅花間竹嘅肉同脂肪

但食落又唔會好怪喎
個湯酸酸地又凍冰冰幾好飲
炒大腸方面
完全冇諗到入面係會有莞茜!有莞茜!有莞茜!很重要所以說三次
個腸係好好食既,洗得好乾淨冇肥膏
但真係食唔落啲莞茜

想讚店員哥哥好積極介紹menu
同埋服務好主動好快手

咁嘅肉質咁嘅服務
食完係開心既!
2018-08-21
  • 熨斗烤壓
2018-08-21 54 浏览
……………………《熨烤? 🛡熨斗燒烤??》上網見到用熨斗做生招牌🔥好似幾得意…餐廳內部裝修都特別* 有D似懷舊貨櫃箱咁🛢食物方面...爐邊有個位可以煮蛋🍳有無限蛋漿 芝士🧀同粟米比你refil🌽不過其實食唔到幾多…我就一次都冇refil過😂 💰$68 芝士燉飯🥘 芝士控必叫…雖然冇拉絲既效果…但係有好香濃既芝士味🧀加入左泡菜..有小小辣🌶~💰$48 調味豬皮調味豬皮有3大塊🐖因為豬皮燒既時候會卷埋同油分好易彈出💥所以店員就好好👨‍🍳過黎幫手用熨斗壓力🛡令佢燒得更均勻同油分唔會周圍彈~好野味👅不過食完都幾膩…但豬皮真係好好食🤤我同朋友諗唔到飲咩👭店員就好貼心同我地講..只要Like Facebook page就會送飲品😊。...…………………….............................👇🏻地址👇🏻熨烤達人旺角洗衣街147號地下.……………………

……………………
《熨烤? 🛡熨斗燒烤??》
不過其實食唔到幾多…我就一次都冇refil過😂
💰$68 芝士燉飯🥘
💰$48 調味豬皮
調味豬皮有3大塊🐖因為豬皮燒既時候會卷埋同油分好易彈出💥

..……………………
.............................
👇🏻地址👇🏻
熨烤達人
旺角洗衣街147號地下.
……………………
2018-08-19 42 浏览
上個星期同朋友去咗食韓式燒烤,呢間餐廳用Iron Man做主題,同其他嘅韓式燒烤有啲唔同,佢有芝士同粟米(唔夠可以再加)俾我地加落爐邊蛋好正 芝士受熱之後溶溶地同啲蛋溝混好香泡菜、蓮藕同埋芽菜都係任叫任食 佢Menu同門口嘅收銀擺設都係用Iron Man做主題點解叫熨烤達人原來真係有個類似熨斗嘅嘢俾我哋去燒肉食,呢個熨斗原來可以令到啲肉燒得更加平均磚頭五花肉大大份而且好厚,店員好細心驚我地唔慣,所以一開始都係佢幫我地燒先熨烤五花肉店員好好幫我地燒,我哋就一邊食啱啱熟嘅爐邊蛋特級雪花牛,脂肪同肉質嘅分布都好均勻好靚食落口感覺好有牛味同軟淋淋like 佢哋嘅Facebook仲有一杯梳打汽水送俾我我同個朋友唔係咁夠喉,所以叫多個水牛雞翼,水牛雞翼都好好食酸酸辣辣
好正 芝士受熱之後溶溶地同啲蛋溝混好香
點解叫熨烤達人原來真係有個類似熨斗嘅嘢
俾我哋去燒肉食,呢個熨斗原來可以令到啲肉燒得更加平均
熨烤五花肉
店員好好
幫我地燒,我哋就一邊食啱啱熟嘅爐邊蛋
特級雪花牛,脂肪同肉質嘅分布都好均勻好靚
食落口感覺好有牛味同軟淋淋
like 佢哋嘅Facebook仲有一杯梳打汽水送俾我
2018-08-16 42 浏览
好耐無食過韓燒啦,所以叫埋兩個friends黎食熨烤達人😎😎 之前係鑽石山分店食過,今次去旺角,方便d😌我地都唔算好大食,所以叫一個普通烤肉餐,再加個小食就ok了~ 還有,like Facebook page會有一杯特飲送,可以一人一杯✌🏻芝士焗雜菌大家都岩食😛 平平地,份量都唔少!一邊食,一邊大家傾吓計🙃🙃燒肉當然係重點😆😆叫set既好處係可以一次試唔同既肉類🤓 仲配埋生菜俾我哋包住食👍🏻👍🏻店員會主動幫我地用鐵板燒磚頭五花腩🤤🤤 燒到差唔多,佢就會幫我地切開一件件,方便我地食😸 睇相就知幾豐富😻燒其他肉既時候,都會有人黎幫下手,確保我哋唔會燒焦😹😹😹臨走時見到有人係個打卡位影相,幾得意🤣🤣

燒其他肉既時候,都會有人黎幫下手,確保我哋唔會燒焦😹😹😹

臨走時見到有人係個打卡位影相,幾得意🤣🤣
約左舊同事食飯,大家都諗唔到食咩,最後就有人提議食燒肉。🧐🧐本身我興趣不大,但食完又令我改觀😌😌餐廳比我想像中細,不過唔會太逼!同好多餐廳一樣,都可以放手袋係椅子入面,我一直都覺得好貼心🤣🤣食物方面,叫左個好出名既‘’寒冰‘’水冷面😇 加一個燒肉set~冷面好有韓國feel🤪 仲加左一支水果雪條?!幾搞笑、好有特色😂 不過最後都係溶左😂😂💁🏼‍♀️燒肉set係waitress推介,for 2-3人食!有齊幾款招牌肉類,岩哂我地樣樣都想試😅😅 💁🏼‍♂️Waiter好熱心!!要10萬個讚好!🤩👍🏻👍🏻會主動幫我地燒舊五花肉,又會留意時間,夠鐘就會過黎睇下,之後仲會幫我地切埋!其他餐廳通常唔夠人手,叫極都無人理會,但依到服務好好,一舉手就會有人過黎幫手🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♀️雖然價錢唔算平,但我會推介朋友的😌

💁🏼‍♂️Waiter好熱心!!要10萬個讚好!🤩👍🏻👍🏻

雖然價錢唔算平,但我會推介朋友的😌
2018-08-08 64 浏览
朋友話食呢間,就食呢間啦!一入去已經非常滿意個環境,好有心思!朋友話食芝士雞,所以見呢間有,就梗有叫啦!有得自己拉芝士卷雞食,食到一半餐廳又可以加多少少芝士落去!非常窩心又好食,味道加有蕃茄,本身覺得蕃茄味多左dddddddddddd咁啦!整體好食!已經忘記左個菜名,但係呢個乜乜UFO~ 一定要試!我超喜歡,食落去有少少脆,裡面有芝士,少少辣豬肉碎,味道非常吸引!員工都好細心,會幫忙烤肉,等別留意到,烤豬同烤牛個網係唔一樣,對食物有講究!特別介紹一下,我食爐邊蛋既方法!係半熟狀態下炒起,有滑蛋感覺😂😂裡面仲有芝士!咁食我係特別開心嫁❤️like fb有野送特別一提,新世界有電單車位,行過黎好方便嫁!又唔怕比人抄
朋友話食呢間,就食呢間啦!
一入去已經非常滿意個環境,好有心思!

特別介紹一下,我食爐邊蛋既方法!
係半熟狀態下炒起,有滑蛋感覺😂😂
裡面仲有芝士!咁食我係特別開心嫁❤️
like fb有野送

特別一提,新世界有電單車位,行過黎好方便嫁!又唔怕比人抄
2018-08-07 67 浏览
睇得多韓劇,偶然就會想去食韓燒,今次揀咗呢間幾有趣嘅韓燒館。門面特別,內裏裝修整潔餐牌有趣,個熨斗好得意磚頭五花腩,必吃之選!職員會用熨斗壓着燒,然後剪開一小嚿,包菜食一啲都唔油膩,燒到脆脆地會更香口炭燒半熟韓牛,肉質嫩滑,可生吃,不過放上爐,燒一燒會更好味牛肩胛肉,牛味唔重,好嫩口極尚牛舌,太厚很難燒、熟後口感太韌調味豬皮,用個熨斗壓住豬皮燒就唔會捲埋,燒出黎豬皮皮脆香口胡椒雞翼,略嫌太鹹真露煮蜆,上枱時個湯好滾動,不過最好即刻食,我哋等到個湯滾完先食,啲蜆變得有D韌即場係Facebook 打卡者送一杯芒果梳打。清清涼涼唔會太甜埋單價錢
門面特別,內裏裝修整潔

餐牌有趣,個熨斗好得意

炭燒半熟韓牛,肉質嫩滑,可生吃,不過放上爐,燒一燒會更好味

牛肩胛肉,牛味唔重,好嫩口

極尚牛舌,太厚很難燒、熟後口感太韌

調味豬皮,用個熨斗壓住豬皮燒就唔會捲埋,燒出黎豬皮皮脆香口

胡椒雞翼,略嫌太鹹

埋單價錢

2018-07-30 55 浏览
啱啱返去實習約朋友食飯,嚟到呢間韓燒店舖試一試。我地兩個叫咗個二人餐,有五花肉,肉眼,豬皮等等。爐邊蛋好吸引同抵食,有芝士同粟米呢兩樣野可以加落爐邊蛋,可以任加而且質素好高。首先店員幫我地煎咗塊五花肉先,個煎法好特別其他韓燒店舖都未見過。店員拎一塊鐵壓住塊五花肉燒,佢話會keep到塊肉Juicy啲。雖然係肥膩啲,但我覺得豬腩肉啲油份好香令到我不停想食。所以五花肉嚟到呢度係必食既嘢。肉眼方面喺厚度方面恰到好處,咬落去亦到好香牛肉味。兩款肉我都用店舖提供既大大塊生菜夾住黎食,食落有口感得嚟又無咁有罪惡感。個人覺得美中不足既係豬皮,唔知係我同我個朋友唔係太識應該點整定係咩。燒出黎既豬皮好硬好似咬唔開咁,所以呢度體驗唔係太好。
2018-07-30 56 浏览
突然想食韓燒,所以就約咗朋友黎旺角呢間熨烤達人啦佢門面只係一間普通既韓燒店,估唔到入面既裝橫好有工業風,幾特別,仲有兩個facebook打卡位,啱哂喜歡影相既朋友!食韓燒,裝橫唔係最重要,欣賞呢間店抽風設備做得幾好,唔會食完一身油煙味!店內既設計都好貼心,客人可以將隨身物品放入椅子入面,咁就可以毫無牽掛咁大快朵頤!朋友與我二人叫咗一個「熨斗烤壓」dinner set,份量都好足夠,因為餐廳會無限量提供蛋漿(餐廳仲額外提供芝士粒等既配料,俾我地按自己喜歡既份量放入蛋漿中,拉司真係好邪惡呀!😋😋)、生菜、三款泡菜芽菜等既小食,好開胃,食多幾舊肉都唔怕!like咗佢個facebook仲會送你一杯飲品!朋友同我都叫咗荔枝梳打,味道唔太甜,剛剛好!店員好有善好熱心,首先幫我地燒五花腩,呢個係成個套餐既重頭戲!佢將一舊舊肥美既磚頭五花腩用一個「熨斗」熨壓,燒到好香,之後再幫我地剪開一小塊,方便進食!燒完五花腩後,店員幫我地換過爐面後就開始燒其他既肉類,一口雪花牛粒非常有牛味,肉質頗嫩滑!總括嚟講呢個套餐非常豐富,主打嘅五花腩超級推介,絕對係一個好既用餐經驗!
突然想食韓燒,所以就約咗朋友黎旺角呢間熨烤達人啦

2018-07-30 48 浏览
燒肉由日本到韓國都是我的最愛,有燒肉的地方就有我!位於旺角(東)的熨烤達人朋友來過了,也就推介我也要一試,所以就來了。懷舊工業風的門面,很重“鐵”的味道!令人好興奮!要烤肉了!店內同樣是懷舊風的裝潢,不知為什麼,這鐵路扮相令我想起北韓🇰🇵叫熨烤達人的原因大概是因為這個熨斗吧?可愛!我們一坐下就瘋狂的加芝士和粟米到爐邊蛋中!好吃吧!烤肉的重中之重當然是肉!食肉獸說牛肉是其最愛就點了雪花牛和牛肩肉。雪花分佈太美了!看那些白花花的紋!油脂豐富且平均,輕微烤過後更是細嫩!如喜歡全熟的也香口美味,肉汁更因油脂全溶掉而更香濃!牛肩較少油脂,但肉味十足,肉質結實,空口吃為佳。這看出是較瘦的牛肩了吧!?另一個令人著迷的小吃/主吃UFO燒餅!!豐富的芝士和豬肉碎在夾餅內,肉汁芝士香都被餅全吸收掉了!還有拉芝呢!(雖然我常說能拉芝不代表就好吃)兩女生吃其實也挺夠的,不過如果是男孩子最好多叫一主吃或招牌五花腩吧!
燒肉由日本到韓國都是我的最愛,有燒肉的地方就有我!

懷舊工業風的門面,很重“鐵”的味道!令人好興奮!要烤肉了!

叫熨烤達人的原因大概是因為這個熨斗吧?可愛!

我們一坐下就瘋狂的加芝士和粟米到爐邊蛋中!好吃吧!

烤肉的重中之重當然是肉!
食肉獸說牛肉是其最愛就點了雪花牛和牛肩肉。

牛肩較少油脂,但肉味十足,肉質結實,空口吃為佳。
這看出是較瘦的牛肩了吧!?

另一個令人著迷的小吃/主吃
UFO燒餅!!