2019-04-28 114 浏览
今日去左同女朋友食午餐。見個環境睇落好似將得意。好多熊仔。上網睇相又好似將好咁。所以就膽粗粗去試下。叫左2個午餐A。西冷扒配蒜蓉汁。塊扒好似俾大象踩左幾萬次咁腍。而且塊肉勁咸。塊牛扒勁薄,好心佢咁薄就唔好用咁多蘇打粉去乸啦。個羅宋湯味道不錯。但無乜料。仲有1/4塊蒜蓉法包。味道OK。薯菜值得一讚。係即炸嘅。飲品方面。檸檬茶個茶底好澀。凍咖啡得個甜字無啡味。仲有隻杯外面黐笠笠好嘔心。總括黎講係唔好食嘅,真係無下次。
2019-04-28
2019-04-24 909 浏览
熊小館📍九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 11樓-今日去咗megabox 買傢俬,買完去咗溜冰場旁邊睇咗一陣比賽覺得肚餓,決定去食飯醫肚😛同層有幾間餐廳,但被「熊小館」吸睛吸咗入去原來是親子餐廳,裡面有遊戲角供小孩耍玩,仲有圖書閣添🙂場內每一角落都見bear bear熊的蹤影,色彩繽紛,雖然我不是小朋友,身處餐廳內都能感染到歡樂的氣氛🎈🎈 有個城堡內仲可以做private party添😘二人套餐($298)呢個餐三個人食都夠飽,豐富到我地食到捧著肚🎊。 前菜款式都有唔小選擇,總有一款啱你口味😉🥣忌廉湯加香烤蒜蓉包🥖個湯好creamy, 仲有好多粟米粒及火腿茸,法包好香脆, 點湯食一流👍🏻🍆茄汁肉醬焗茄子頭盤意式焗肉醬茄子🍆鋪面芝士份量頗多,酸酸地好開胃🤣感覺很正。🍅番茄奶油吞拿魚螺絲粉用吞拿魚加入香濃嘅番茄醬,仲有少少忌廉,醬汁濃稠度適中,螺絲粉煮到我喜愛的有咬口👏🏻👏🏻🐝蜂蜜BBQ豬仔骨🍖Surprise😱份量比外面餐廳整份的大🤗,肉質煮得十分軟腍,有甜甜的蜂蜜味道,配菜附上沙律跟一大碟薯條🍟,但怕熱氣冇食哂d薯條☹️套餐的甜品是雪糕球🍨,有多種口味選擇,雪糕球點了雲呢嗱,
熊小館
📍九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 11樓

同層有幾間餐廳,但被「熊小館」吸睛吸咗入去

原來是親子餐廳,裡面有遊戲角供小孩耍玩,仲有圖書閣添🙂

有個城堡內仲可以做private party添😘

二人套餐($298)

🥣忌廉湯加香烤蒜蓉包🥖

🍆茄汁肉醬焗茄子
頭盤意式焗肉醬茄子🍆鋪面芝士份量頗多,
酸酸地好開胃🤣感覺很正。

🍅番茄奶油吞拿魚螺絲粉

🐝蜂蜜BBQ豬仔骨🍖

套餐的甜品是雪糕球🍨,有多種口味選擇,雪糕球點了雲呢嗱,面上用朱古力醬點綴。

另外可加$18轉心太軟,心太軟蛋糕切開有流心的效果,配合旁邊的忌廉一起食,大滿足🤗🤗👍🏻

🍓草子苺士多啤梨橙汁🥤
餐飲加$16轉特飲就可以了,飲品層次分明,🍊汁份量比士多啤梨多,整體帶甜

侍應非常熱情 ,可能習慣面對小朋友😉會主動睇下我地有咩需要。👍🏻
環境舒適, 食品有水準!食左咁多野 ,埋單四百蚊有找,真心覺得好抵😘😘😍😍

2019-04-23
  • 蜂蜜BBQ燒豬仔骨
  • 茄汁肉醬焗茄子
2019-04-22 76 浏览
今日到megabox溜冰,到了晚飯時間,抬頭一看,看見一間以小熊為題的餐廳。踏進餐廳,佈滿大大小小的熊及壁畫,十分適合一家大小前來, 用嚟打卡拍照留念一流!翻開menu 菜式主要是西餐為主, 意大利飯,意大利粉, 扒類, 琳瑯滿目,眼花繚亂, 一時三刻也難以決定選擇吃什麼菜式。凱撒沙律味道恰到好處,不會過於油膩。黑松露蟹籽帶子意大利飯,帶子鮮甜,黑松露適中,不會搶奪味道。燒美國穀飼厚切小牛扒件醋漬野菌,中間五成熟,但邊位稍熟,配以黑醋醬,能中和油膩感。一間餐廳有齊優質食物 和政治環境兩種大元素, 絕對值得光顧。
凱撒沙律味道恰到好處,不會過於油膩。

燒美國厚切小牛扒

凱撒沙律

黑松露蟹子帶子意大利飯

2019-04-19
燒美國厚切小牛扒
凱撒沙律
黑松露蟹子帶子意大利飯
2019-04-21 89 浏览
今日嚟到megabox一間以熊熊做主體嘅餐廳餐廳裝修好靚,啱晒情侶嚟我地叫咗個2人set食,值得一提嘅係佢連前菜款式都有唔小選擇,總有一款啱你口味咁前菜就叫咗個洋葱圈佢個洋葱圈係用啤酒炸漿炸嘅,食落去口感香脆之餘仲有一浸好特別嘅啤酒香,但又唔會有啤酒嘅苦味,唔點醬食都已經好好食餐廳係忌廉湯,幾cremy但又唔會話太濃,飲完冇話想飲水main dish叫咗蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批牛柳叫咗5成熟出到嚟真係啱啱好食落好嫩肉味香濃,下面奶白色個啲係mustard嚟,更能帶出牛柳嘅味道,佢配咗個蘑菇紅酒汁,蘑菇同紅酒嘅香味同牛柳好夾,個人認為呢味菜做得好出色薯蓉田螺個薯蓉好香薯仔味,田螺有咬口亦都好入味,同薯蓉一齊放入口個味道好夾,唔錯卡邦尼意粉好creamy, 意粉夠咬口,小有地有蛋黃嘅香味,唔錯呢個燉蛋食落好滑好香蛋味,加埋焦糖嘅焦甜味道仲帶有小小嘅玫瑰香,都幾好食心太軟朱古力味濃,一筆埋個蛋糕到啲軟心朱古力流晒出嚟 同埋啲cream一齊食好香好滑
今日嚟到megabox一間以熊熊做主體嘅餐廳

餐廳裝修好靚,啱晒情侶嚟

咁前菜就叫咗個洋葱圈
啤酒脆漿炸洋葱圈

餐廳係忌廉湯,幾cremy但又唔會話太濃,飲完冇話想飲水

蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批

main dish叫咗蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批

牛柳叫咗5成熟出到嚟真係啱啱好

卡邦尼意粉

玫瑰焦糖燉蛋

心太軟

心太軟朱古力味濃,一筆埋個蛋糕到啲軟心朱古力流晒出嚟
同埋啲cream一齊食好香好滑
2019-04-12
啤酒脆漿炸洋葱圈
蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批
卡邦尼意粉
玫瑰焦糖燉蛋
心太軟
2019-04-20 129 浏览
平時都覺得mega box系睇家私,行行下見到呢間門面超多熊仔,原來系新開既Cafe,成間餐廳都以熊仔做主題,真系好吸晴🤩一黎到嘢食都未order就攬住隻熊仔影相🤣呢度簡直系小朋友既天地我黎到好似變左大細路,早食晚飯,人不多可以到處拍照😎係好肚餓嘅情況底下揀咗個二人套餐是日餐湯系菠菜湯☺️由湯既顏色睇似系落左好多菠菜🙈配埋塊幾鬆脆既蒜蓉包,感覺幾正前菜法式蛋黃醬焗鮮蘆筍,蘆筍咬落去幾清爽蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉牛柳有一定嘅厚度,牛扒大概5成熟左右咬落去仍然保留肉汁系既中間,系好juicy嘅感覺,而配菜既顏色豐富,小朋友都乖乖坐定定仲有一舊蕃茄上面有好多好香嘅香葉最值得一讚嘅係佢嘅田螺焗薯蓉,細細碟嘅薯蓉入面都有成五粒田螺,只能說好滋味🤪芝士焗忌廉菠菜龍利柳飯上碟有好多芝士汁鋪面, 令到平時好少食焗飯既我,都突然愛上左,龍利柳好大塊share 食都食吾哂, 魚入口幾滑,不過炒飯底如果味偏淡,如果濃味d個飯會更好。仲有甜品加小小錢記有朱古力心太軟心太軟熱辣辣食好好味中間嘅朱古力流心冇令人失望

係好肚餓嘅情況底下揀咗個二人套餐
是日餐湯系菠菜湯☺️
由湯既顏色睇似系落左好多菠菜🙈配埋塊
幾鬆脆既蒜蓉包,感覺幾正

前菜法式蛋黃醬焗鮮蘆筍,蘆筍咬落去幾清爽
法式蛋黃醬焗鮮蘆筍

2019-04-15
朱古力心太軟
1K
2019-04-19 55 浏览
裝修完同同事試食,門口已經見到好多熊啤啤,環境令人好開心,好舒適。午餐有Set lunch,點了菠菜汁魚柳,整體一般。菠菜汁吾算好濃味,啲菜都好碎,吾太食到魚柳都好軟林林,冇乜口感。有層焗芝士,但吾太覺有芝士味,可以加多少少芝士忌廉汁都冇乜特別,似平時罐頭湯。食物質素真的有點失望,不過有gimmick.如果食得多,可以儲下分,換下禮物,可以換到隻熊啤啤。而且,好岩女仔打卡,裏面好多位可以影相。一家大小來都非常適合,因為食物比小朋友食清清地,不會好重味精
午餐有Set lunch,點了菠菜汁魚柳,整體一般。
菠菜汁吾算好濃味,啲菜都好碎,吾太食到
魚柳都好軟林林,冇乜口感。
有層焗芝士,但吾太覺有芝士味,可以加多少少芝士
忌廉汁都冇乜特別,似平時罐頭湯。
食物質素真的有點失望,不過有gimmick.
1K
2019-04-18 54 浏览
顧名思義,這餐廳的特色就是有很多熊,大熊小熊都有。小的就在餐桌上及旁邊,靜靜地陪着食客用膳。這樣近距離的接觸,叫人愛心滿滿的。大的在入口及兒童閣也有,這個兒童閣頓時由浪漫的氣氛帶到家庭友善中,叫這餐廳變得更老少皆宜。作為食肆,食物當然也十分重要。這個磨菇紅酒汁牛柳的肉質很嫩滑,牛味很香,好味道,夠高質。而法式田螺的薯溶味道很濃,與田螺配合得很好。所以這裡的食物也是十分之讓人滿意的。飲品的味道也不錯,吃完濃味的牛柳後,來一杯清爽的橙味加芒果味的橙色特飲真是個好享受。
顧名思義,這餐廳的特色就是有很多熊,大熊小熊都有。
磨菇紅酒汁牛柳伴法式田螺
橙色派對
2019-04-18
磨菇紅酒汁牛柳伴法式田螺
2019-04-17 44 浏览
啤啤熊是不少人的童年玩伴,最近在九龍灣Megabox新開了一間以熊仔作主題的親子餐廳– 熊小館,裝修非常的用心。地方非常大,環境很寧靜,店員也會讓我們四處的參觀呢。.餐廳面積非常寬敞,坐得舒服,我們2個大人就叫一個2人餐喔~餐廳以啤熊為題,小孩子的快樂喔。這餐廳原來曾於荃灣開的,現在於九龍灣了~先來一個餐湯,一人一份,貼心地送小面包。然後,我們加了錢叫了一個意粉,配上朋友的焗龍利柳飯,整夜滿足*口感軟綿茄子是小吃,我認為是很有意式風味,配搭美味肉醬及意大利混合香料同煮,感覺很棒,這意式焗肉醬茄子,能夠加入於意粉,令味道提升出另一層次呢。焗龍利柳,非常好吃,龍利柳的肉很有口感,只需簡單的調味,便已很美味。食材好非常重要,但幸好廚房中也有高手把兩條魚柳弄得非常好吃了,味道簡單,鮮味夠,腦中翻到遙遠記憶中的美味魚柳,棒一頓浪漫晚餐要有紅酒、牛扒,要舞刀弄叉,才算得上高貴優雅。慢煮紅酒燒牛柳伴田螺薯蓉是我們不可不叫,牛柳是由大廚用心把牛好的部位切下,及好好的縛成圓柱,切出才會圓圓的一片片,想不到很好吃的,亦不會在煮的中途散開,大廚花多一點功夫令色香味俱全,所以做到好吃的牛柳不易喔,這店的牛柳都

餐廳面積非常寬敞,坐得舒服,我們2個大人就叫一個2人餐喔~

先來一個餐湯,一人一份,貼心地送小面包。

一頓浪漫晚餐要有紅酒、牛扒,要舞刀弄叉,才算得上高貴優雅。慢煮紅酒燒牛柳伴田螺薯蓉是我們不可不叫,牛柳是由大廚用心把牛好的部位切下,及好好的縛成圓柱,切出才會圓圓的一片片,想不到很好吃的,亦不會在煮的中途散開,大廚花多一點功夫令色香味俱全,所以做到好吃的牛柳不易喔,這店的牛柳都是厚件呢,四面煎封再焗,喜歡生一點或想保持嫩滑,吃五成熟最好。待熱力慢慢浸透,一開刀也不即標血水,味道非常棒。

最後,送上一個隨餐而送的甜品呢!

重要之分享,店內可以打卡地方非常美,早點去和小熊dating*
2019-04-15 124 浏览
Someday I WISH nothing to do , nothing to think as a child!-黎到好有兒童天地既熊啤啤主題Café, 呢到佔地都幾大, 你想一家大細,共享天倫又得,想1pair情侶黎放下閃都我, 好多熊公仔可以for你打卡, 我見d小朋友玩到好熱情奔放,我真係好想玩埋一份,不過有時見到佢地玩得太忘形,係走廊到走黎走去,夜市又爆緊埸,D staff又serve住一盤2盤,真係登佢地有d擔心! 👇📌意式焗肉醬茄子 -👉入返正題,夜晚都係食set, 得我地2個人緊係嗌個2人set啦, 前菜呢個茄子ok啦,用芝士同茄汁做底再焗一定唔會差得去邊!📌磨茹紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批 - 👉牛肉質地還可以,但我唔鍾意佢果隻mustard既味道,唔係我口味, 單獨點佢既紅酒汁都還可以,但同mustard個味道唔太夾,mashed potato當然無得輸啦,再加埋大大粒田螺,食得過!📌芝士焗蜜桃汁去骨雞腿飯 -👉有少少後悔無簡到Linguine, 因為呢個飯賣相無乜特別,而且味道真係幾似普通茶記碟頭飯,味道當然唔會差啦,都係芝士茄汁底,但想食得夠精大家,去café

📌意式焗肉醬茄子 -

📌磨茹紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批 -

📌芝士焗蜜桃汁去骨雞腿飯 -
👉有少少後悔無簡到Linguine, 因為呢個飯賣相無乜特別,而且味道真係幾似普通茶記碟頭飯,味道當然唔會差啦,都係芝士茄汁底,但想食得夠精大家,去café就要識得嗌d特別d菜式啦!

📌蒜片辣椒煙肉芫茜扁意粉 -
👉因為實在太想食多d pasta!! 所以忍唔住口嗌多左個out set既linquine,呢個真心好食,蒜片香味夠勁!辣味唔會太重,真係啖啖香味都索哂入去,呢個要大讚!價錢都好抵食,只係$69姐

另外都有Daily sopu同dessert, 有機會大家可以黎試下呀!
2019-04-13
  • 蒜片辣椒煙肉芫茜扁意粉
  • 磨茹紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批
2019-04-15 73 浏览
平時去開隔離睇戲,見到黎遠有個紅色既門面,但都無咩留意,今次終於去到呢度「熊小館」熊熊主題,餐廳入面有好多隻大約1.5米嘅熊仔,連餐枱上面都會有一啲細細隻嘅熊仔添!今次好後悔冇同你契仔過黎,因為我知道佢真係好興奮好鍾意!!餐廳入面既氣氛好好,小朋友都食得好開心,而且最令我驚喜係:餐廳職員勁有禮貌,會幫我地拉凳架!而且仲會好關心我地既食得舒唔舒適添我地叫左二人套餐餐湯係羅宋湯,材料好豐富,滿滿既材料,有蘿蔔、西芹、肉粒等,竟然仲有肉粒!!蒜蓉多士都夠味同脆口架!頭盤上左個啤酒脆漿洋蔥圈,份量超多,洋蔥圈內既洋蔥仍然保留到水份,咬落去外脆內軟,點埋滿滿既醬(真係一D都唔小器,好多餐廳淨係俾少少你),真係抵讚!到左主菜,燒美國穀飼厚切小牛扒伴醋漬野菌呢碟真係值得一讚,一望落去都已經夠哂吸引,雖然寫住係「小」牛扒,但真係厚切架!牛扒我地叫左五成熟,當然無讓我地失望啦,牛肉既肉汁係咬落去之後慢慢滲出,除左燒汁之外,仲可以試下點Mustard架,兩種口味,我就鍾意點Mustard啦,有種新鮮既刺激感,兩種唔同既口味衝激,正!另外附上既仲有都係厚切既薯條,一食落就知道係岩岩即炸,因為一D都唔乾身!仲

我地叫左二人套餐

到左主菜,燒美國穀飼厚切小牛扒伴醋漬野菌

另外附上既仲有都係厚切既薯條,一食落就知道係岩岩即炸,因為一D都唔乾身!仲有,牛肉蘆筍,當然唔少得你既醋漬野菌,包括茄子同三色椒,兩款都係我鍾意食既蔬菜之一,用左黑醋製做,酸酸甜甜,夠哂開胃。

接住落黎仲有飯:蘆筍野菌意大利飯

今次同樣有野菌,但佢係菇類黎。呢碟意大利飯都令我地十分驚喜,因為芝士落得好多啊!!!飯粒分明,亦帶少少既硬度,咬落好有口感,而味道都好充足,我地兩個食到飽死啦~~
最後點少得甜品呢~我地特意加左$16蚊升級左一個做心太軟,切開後開朱古力慢慢流出黎,唔會太甜,外層脆皮,內層滿是甜味~另一份甜品就係雲呢拿雪糕,我地兩個一齊食,真係大快人心
2019-04-04
  • 燒美國穀飼厚切小牛扒伴醋漬野菌
  • 蘆筍野菌意大利飯
2019-04-15 1332 浏览
參加完九展的數學比賽,我們就轉戰Megabox,呢個商場夠大又有戲院,幾好行。行到累,就去位處11/F的熊小館吃晚飯。呢間餐廳四圍都滿佈啤啤熊的蹤影,响餐廳中央有一個啤啤熊親子活動室,入面有很多圖書和啤啤熊玩具,可以讓大朋友放心地睇住小朋友忘形地玩耍。二人套餐Set for2($298)雖則話係二人餐,但豐富到我地兩大兩細都夠食。磨菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批牛柳很厚,因此中間保留肉汁,即使叫八成熟也不會覺得乾。如果同小朋友食可以走芥末。田螺薯蓉用小砵另上,好好味!芝士焗蜜桃去骨雞腿飯同小朋友食飯又點可以冇飯到肚呢?茄汁蜜桃酸酸甜甜好開胃,色彩豐富小朋友睇見都食多兩啖,絕對係飽肚之選!跟餐甜品(+$18可轉心太軟)呢個心太軟真係有水準,連唔食朱古力的小朋友都like。另外,我地叫左幾款小食,以蔬菜為主,味道不錯值得推介。芝士焗鮮露筍露筍超級鮮嫩,一d渣都冇,細路都岩食!白酒忌廉煮藍貝忌廉白汁好濃,配合新鮮藍貝超好味!茄汁肉醬焗茄子酸酸地的茄汁肉將同鮮甜的茄子非常匹配,好快比我地清晒。凱薩沙律清清地食下沙律,唔需要任何花巧野!

二人套餐Set for2($298)
雖則話係二人餐,但豐富到我地兩大兩細都夠食。

磨菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批

芝士焗蜜桃去骨雞腿飯

跟餐甜品(+$18可轉心太軟)
呢個心太軟真係有水準,連唔食朱古力的小朋友都like。

另外,我地叫左幾款小食,以蔬菜為主,味道不錯值得推介。

芝士焗鮮露筍
露筍超級鮮嫩,一d渣都冇,細路都岩食!

白酒忌廉煮藍貝
忌廉白汁好濃,配合新鮮藍貝超好味!

茄汁肉醬焗茄子
酸酸地的茄汁肉將同鮮甜的茄子非常匹配,好快比我地清晒。

凱薩沙律
清清地食下沙律,唔需要任何花巧野!
2019-04-14
  • 白酒忌廉煮藍青口
  • 心太軟
2019-04-14 51 浏览
做左人父母就咩都以小朋友行先,出街食飯就緊係唸咩岩小朋友食先,所以近年親子餐廳大行其道,但當然羊毛出在羊身上,打正旗號既親子餐廳食物價錢要包不平既玩耍費吧。今日途經mega box 見呢間熊小館食物價錢經濟,同平時西餐廳差不多,入之前double confirm 洗唔洗收小朋友”清潔費’,喜出望外係零額外收費。雖然玩既地方唔算大,但有圖書閣,廚房玩具,木車仔,同無數teddy bear 玩,免費黎講算超值。到處都係🐻🐻熊裝飾。被安排坐遊戲區附近,小朋友去玩,我地大人就可以坐係度輕輕鬆鬆享受食物。老公特別欣賞呢個青口,差D想encore. 我當然係健康之選,西餐最愛叫Caesar salad 同呢個法式蛋黃醬焗鮮蘆筍,cheese 同蘆筍好夾,yummy.仲order 左好抵食既$298 二人餐,包湯,蒜蓉包,前菜楝左茄子,主餐有牛扒,焗飯,仲跟甜品同飲品,俾單叫抵好多。好耐無食甜品,今日放肆一下,黎個非常流心既心太軟,食完先算😜

到處都係🐻🐻熊裝飾。
2019-04-14
2019-04-13 827 浏览
難得到德福廣場觀看電影,筆者便順道來Mega Box逛逛。剛好看到這間充滿熊寶寶玩具的餐廳,非常吸引,於是走了進來童心未泯的與熊共餐。「熊小館」原來是親子餐廳,裡面有遊戲角供小孩耍玩。餐廳如其名,場內每一角都是玩具小熊的蹤影。一行2人,剛好點這個2人套餐,不用思考。羅宋餐湯較重酸味,碗內有蔬菜湯料。牛油法包切成長條形,方便放以手蘸湯。露筍排得非常精緻,味道鮮味爽身。配以法式蛋黃醬,甜甜的,這個配搭有點新頴,筆者的味覺不太習慣。豬仔骨份量頗多,肉質煮得十分軟腍。蜂蜜味不太重,略嫌有一點不夠入味,剛好碟上有配備醬汁,點上後會有所改善。另外附有沙律跟薯條,味道正常,侍應還會主動遞上茄醬,好讓用來點配薯條進食。意粉備有煙肉及蘑菇片,份量也是不少。麵條入口煙韌,也頗能掛汁。卡邦尼汁滿是香濃的蛋黃味道,還有少許芝士香,感覺creamy。2人套餐的甜品常設是雪糕球,味道有雲呢拿、朱古力、曲奇等供選擇。雪糕球還有彩針、朱古力醬點綴。加18元可改其中一客為自家製心太軟。心太軟即叫即焗,蛋糕切開是流心的朱古力醬,入口是溫熱,令人感覺倍添幸福感。杯內有一片檸檬,清新感覺的一杯特飲。士多啤梨味不太明顯。而有些
,於是走了進來童心未泯的與熊共餐

一行2人,剛好點這個2人套餐,不用思考。
歐陸式濃湯+牛油法包

法式蛋黃醬焗鮮露筍

露筍排得非常精緻

豬仔骨份量頗多
,肉質煮得十分軟腍
蜂蜜BBQ燒豬仔骨

另外附有沙律跟薯條,味道正常,侍應還會主動遞上茄醬
,好讓用來點配薯條進食。
卡邦尼煙肉扁意粉

。卡邦尼汁滿是香濃的蛋黃味道
,還有少許芝士香,感覺creamy。
精選甜品:雪糕球

自家製心太軟

加18元可改其中一客為自家製心太軟。心太軟即叫即焗
,蛋糕切開是流心的朱古力醬,入口是溫熱
,令人感覺倍添幸福感

草子莓莓 士多啤梨橙汁

杯內有一片檸檬,清新感覺的一杯特飲
。士多啤梨味不太明顯。而有些糖漿凝結在杯底,導致最後數口有過甜感覺。

侍應非常熱情
!但週末的晚餐時段只有3-4位樓面,可以看到職員有點吃不消。希望餐廳方面能夠加添到多點人手吧

2019-04-13
卡邦尼煙肉扁意粉
自家製心太軟
2019-04-12 45 浏览
餐廳以小熊為主題,所以周圍都會見到熊仔😝😝so cuteee!另外仲可以見到樓下ga溜冰場!環境都唔錯!My lunch set burger !!!!賣相100分😍😍😍Benedict 煮得岩岩好,好流心👍🏼牛肉亦都好juicy 🥺🥺👍🏼yummy !最驚喜係薯條炸到外脆內軟,好味!salad係以酸菜為主,not my cup of tea la😝食物味道係意料之外,可惜上菜速度好慢,等左半小時先上菜😅

My lunch set burger !!!!
賣相100分😍😍😍
Benedict 煮得岩岩好,好流心👍🏼
牛肉亦都好juicy 🥺🥺👍🏼yummy !
最驚喜係薯條炸到外脆內軟,好味!

食物味道係意料之外,可惜上菜速度好慢,等左半小時先上菜😅
2019-04-12 40 浏览
見到門口就被門外既熊寶寶吸引左,嘩,店內周圍都係熊,餐紙又有,枱面又有,counter又有,櫈上面都有,好似入左熊寶寶小世界咁,有大有細,任君選擇。Discovering here is a very interesting thing to do so. 菜單亦都好豐富,there's abundance of food choices. 雞豬魚牛都齊,考慮左一陣後,點左美國殼飼厚切小牛排,芝士鐵板雞排同意大利墨汁魷魚意粉,牛排點左3成熟,很喜歡這個牛排呢,價格相宜,鍾情佢既質感tender同質素都很好,鐵板雞排上口嫩滑多汁,更多左層香口既燒烤味。餐廳既氣氛非常適合親子活動,鐘意既朋友唔好錯過喇😊

餐廳既氣氛非常適合親子活動,鐘意既朋友唔好錯過喇😊