2019-03-10 56 浏览
一家三口子到了Megabox睇傢俬,順便帶同小朋友黎玩下,玩累了便到樓上搵食。Megabox的食店不少,是晚選了在十一樓的親子餐廳Cafe Med,中文名是熊小館,兩者有甚麼關系呢,唔唔…?親子餐廳的威力果然厲害,每枱食客幾乎都帶上小朋友的。是日餐廳十分忙碌,頭盤、小食、餐湯、甜品等好多都暫定供應,最穩陣又抵食嘅梗係點二人餐($298)。先來餐湯羅宋湯,蕃味強烈,餐湯杰身足料,幾好飲喎。仲有塊微溫的蒜蓉多士,有誠意。法式蛋黃醬焗鮮露筍頭盤選了露筍,滿滿一碟份量意外地大,露筍是用上幼身那種,焗起上來依然翠綠,鮮甜脆嫩,好味噃。芝士焗忌廉菠菜龍利柳飯主食要了焗飯,好大盤,一大塊龍利柳,忌廉汁有著濃濃的菠菜香,加上芝士及炒底蛋飯,好味又啱小朋友食。燒美國穀飼厚切牛小扒伴醋漬野菌另一樣主食就要左牛小扒,份量比起另外幾款雖細左啲,但牛味甚濃,旁邊的蜜糖醋汁酸酸甜甜很開胃,伴碟有煎薯塊,茄子及彩椒,煎得香口好味,整體水準不錯。牛味香濃,七成熟也不韌。德國啤酒脆漿炸魚炸薯條($88)再散點了炸魚薯條給小朋友,小朋友至愛食條條嘛。炸魚大大塊,肉嫩炸漿又不算厚,薯條亦是新鮮炸起,熱辣辣好味道。凍奶茶&凍
親子餐廳的威力果然厲害,每枱食客幾乎都帶上小朋友的。
法式蛋黃醬焗鮮露筍
芝士焗忌廉菠菜龍利柳飯
燒美國穀飼厚切牛小扒伴醋漬野菌
牛味香濃,七成熟也不韌。
德國啤酒脆漿炸魚炸薯條($88)
凍奶茶&凍檸茶
餐飲軟凍飲亦不用加錢,大大杯抵飲。
跟餐仲有甜品送,可以加錢轉心太軟,可惜是晚心太軟已賣哂。跟餐的甜品是雪糕球,有四款口味選擇,揀左曲奇同椰子,甜甜地正呀。
餐廳內有一個小小的遊戲室,有毛公仔,煮飯仔,玩具車等,小朋友玩得很開心呢。

食物水準不錯,價錢貼地,實屬抵玩之選,好啱一家大細去啊。
2019-03-02
2019-03-08 958 浏览
今日行九龍灣企業廣場,這裡都有很多美食,來到這間熊小館,我被這裡可愛的熊吸引住了,看看餐牌,見到都很多菜式,於是決定試嚇這裡的扒餐。餐廳裡布置了很多的小熊,有2間貴賓房,布置得很精緻,還有一間放置了毛毛小熊、書籍及玩具等,見到裡面小朋友及媽媽正玩得很開心。我們喜歡食扒,所以要了2個蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批餐,其中一個轉套餐加$28。蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批$158伴碟配菜有紅黃椒,有煙肉捲BB蘆筍,帶子及薯條。田螺剛好賣完改帶子,我反而喜愛帶子,啖啖肉,又鮮甜。薯條份量都很多,我很愛食,尤其喜愛點上茄醬。蘑菇紅酒汁牛柳,外形切成三角形,厚切,外表煎得少少焦啡,非常吸引,2個都5成熟,廚師拿捏得很好,其中一件帶著牛肉的鮮嫩顔色,㸃上蘑菇紅酒汁,淡淡的紅酒味,不是很出,不過我喜愛這淡淡的味道,入口嫩滑牛味較濃。另一件顏色稍為較淡,牛味也稍為淡少少,但是也一樣入口顯得嫩滑。橙色派對凍芒果橙汁,餐轉特飲加$16食扒少不了要個冰凍的飲品,我們要了個橙色派對凍芒果橙汁,芒果味很濃,帶橙的酸甜,酸甜味調配得洽到好處,為今晚美味的扒餐增添美味。

蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批$158
伴碟配菜有紅黃椒,有煙肉捲BB蘆筍,帶子及薯條。

田螺剛好賣完改帶子,我反而喜愛帶子,啖啖肉,又鮮甜。
薯條份量都很多,我很愛食,尤其喜愛點上茄醬。

橙色派對凍芒果橙汁,餐轉特飲加$16

2019-03-06 404 浏览
🔅🔅🔅淨聽名字都已經可聯想到餐廳必定以熊仔為主題印象裡去類似既餐廳已是小時候的回憶剛好去ikea睇傢俬於是晚餐就決定找回兒時童真🔹七點左右入座用餐人數已不少大多數係一家大細可見餐廳貼心的設計到處都是大大小小的熊特別設有小朋友玩樂角落🔸看餐牌上不同選擇有好多頭盤沙律意粉飯和牛排特調飲品和自家甜品最後選擇二人套餐🔹<羅宋湯+牛油法包>羅宋湯酸酸甜甜好開胃後勁帶點辣最愛有西芹牛油法包真的好普通沒有烤過外脆內軟🔸<意式焗肉醬茄子>賣相看似很普通原來內有乾坤的😎茄子下收藏全是肉醬蕃茄酸甜剛好還有芝士每口茄子配上肉醬超滋味~第一次吃就有驚喜的焗茄子🔹<燒美國穀飼厚切小牛伴醋漬野菌>先講拌菜的醋漬野菌酸起來不over吃起來口感是爽的讓我胃口大開燒過得茄子和紅黃椒爽脆新鮮美國進口馬鈴薯烤得皮超脆主角穀飼牛肉果然是厚切五成熟的口感是最好的外層是焦香內層軟淋重點是能鎖住肉鮮個人覺得不錯推👍🏻🔸<卡邦尼煙肉扁意粉>小女子超愛吃卡邦尼超愛忌廉奶油混合芝士然而這個扁意粉比較普通越吃越覺得很甜而且覺膩了🔹<草子莓莓>士多啤梨加橙的果汁
🔅🔅🔅

賣相看似很普通
原來內有乾坤的😎
茄子下收藏全是肉醬
蕃茄酸甜剛好還有芝士
每口茄子配上肉醬超滋味~
第一次吃就有驚喜的焗茄子

燒美國穀飼厚切小牛伴醋漬野菌
熱情玫瑰
  • 香草醬乾番茄野菌闊條麵
2019-03-05 41 浏览
最終試到(女友)期待以久既熊仔餐廳!女友係熊仔忠實粉絲,就陪佢黎食,有驚喜係主題餐廳都食到美味西餐!俾啲熊仔圍住嚟食嘢真係第一次!好適合帶埋女友,小朋友,嚟食飯打卡,影左勁多相,親子一流!法式蛋黃醬焗鮮蘆筍蘆筍新鮮幼嫩!唔會有渣!燒美國穀飼厚切小牛扒伴醬漬野菌我哋叫咗五成熟,個心仲係粉紅色,好juice 同有牛味!蘆筍野菌意大利飯清新健康嘅意大利飯,份量唔少,男仔都唔怕唔夠食!熱薔薇之戀好適合女士飲凍熱情玫瑰有得食有得打卡!會推薦比家姐同埋佢囡囡過嚟!開心死佢XD

法式蛋黃醬焗鮮蘆筍
蘆筍新鮮幼嫩!唔會有渣!

燒美國穀飼厚切小牛扒伴醬漬野菌
我哋叫咗五成熟,個心仲係粉紅色,好juice 同有牛味!

蘆筍野菌意大利飯
清新健康嘅意大利飯,份量唔少,男仔都唔怕唔夠食!

熱薔薇之戀
好適合女士飲

凍熱情玫瑰

有得食有得打卡!會推薦比家姐同埋佢囡囡過嚟!開心死佢XD
九龍灣megabox 近年引入左好多新興品牌,從而增加商場吸引力,增加人流,吸引客源😊仲記得細個時黎megabox 用膳可選擇既餐廳不多,十隻手指數得哂,而且很多時都是一色一樣,餐廳吸引力相對較低,亦從而令到自己少了衝動行街🤫是日與朋友睇電影,經過一間以熊仔做主題既餐廳,女性朋友忍不住立即入座用膳,欣賞熊仔毛公仔。自問對主題餐廳興趣麻麻,但經過今次之後立使我對整個印象改觀😝😝首先先講餐廳門口佈置,店內所有位置都放滿了一隻二隻小熊大熊中熊毛公仔,以女孩子打卡角度來說真是不錯。就座後本打算叫個二人餐,但友人希望試試主菜款式,所以最後點了蕃茄野菌闊條麵🍜🍜及特濃芝士鐵版雞扒🐔🐔1. 特濃芝士鐵版雞扒大大塊厚切雞扒,肉質非常嫩滑,而且芝士醬味道濃郁😻 要加分既係大廚用煙肉包薯露筍,為肉食獸既我地加添了小小欣慰😜叫薯條係粗薯,炸得香脆,而且配上番茄燒汁,非常搭配🤘🤘2. 香草醬乾蕃茄野菌闊條麵🍝🍝一般西餐或者cafe俾到客人既麵類選擇大部分都是肉醬意粉或雞肉意粉,創作力吸引力不高。而「熊小館」闊麵選擇多,而且款式及用料特別,野菌闊麵清新,香草醬味超級濃,乾蕃茄酸酸甜甜,而且油分唔算高,整體感覺好

1. 特濃芝士鐵版雞扒

叫薯條係粗薯,炸得香脆,而且配上番茄燒汁,非常搭配🤘🤘

2. 香草醬乾蕃茄野菌闊條麵🍝🍝
一般西餐或者cafe俾到客人既麵類選擇大部分都是肉醬意粉或雞肉意粉,創作力吸引力不高。而「熊小館」闊麵選擇多,而且款式及用料特別,野菌闊麵清新,香草醬味超級濃,乾蕃茄酸酸甜甜,而且油分唔算高,整體感覺好清新健康😍😍

3. 啤酒脆醬洋蔥圈🍺🍺
洋蔥圈炸得好香口,而且配著經典既炸魚薯條沙律醬,好惹味🤗

埋單最後兩位340蚊,不過不失,但整體經理服務態度好好😍 食物同款式都非常滿意,絕對推薦🤘🤘🤘
2019-03-03 52 浏览
相信都冇乜人唔鍾意熊仔,九龍灣有間熊小館原來係紅蔥頭集團開嘅開頭以為係親子主題餐廳,但係原來都好多情侶去門口近收銀位置已經有兩隻大熊嚟迎接你因為都想去好耐, 所以今次book定位,希望可以坐到熊仔隔離 哈哈,去到咗熊仔已經坐咗喺張櫈度等緊我同佢一齊食嘢星期日晚上大概七點鐘左右已經有八成滿。晚餐有二人套餐($298),見啲嘢都幾啱食,就唔諗啦,就叫咗呢個餐二人餐跟餐湯及蒜蓉包,今日係忌廉湯,入面都幾多蘑菇粒,但係我就覺得「杰」咗少少,蒜蓉包就幾香蒜蓉味,如果熱啲就更加好 食食下發現,原來每一台都有隻小熊仔放喺檯上餐廳其實幾多位置都幾靚,望住前面有一個位有啲熊仔畫襯托住有一個角落仲有間房仔咁嘅,充滿熊仔畫及擺設,適合小朋友開party前菜我哋揀咗炸洋蔥圈,分量都幾多,而且炸得好脆, 配埋沙律醬。主菜揀咗牛柳伴帶子,賣相唔錯,兩粒帶子煎得金黃,而且好多伴菜:有茄子、 紅椒、黃椒等等,仲有煙肉露筍、炸薯條牛柳我叫咗五成,煎得剛剛好, 我覺得就咁點啲芥辣已經好夠味另一個主菜叫咗焗菠菜龍利柳飯,面上芝士焗得金黃,龍脷柳一啲都唔腥,味道都算ok餐飲加18蚊可以轉特飲,我揀咗玫瑰花柚子茶, 潤一潤跟
開頭以為係親子主題餐廳,但係原來都好多情侶去

門口近收銀位置已經有兩隻大熊嚟迎接你

哈哈,去到咗熊仔已經坐咗喺張櫈度等緊我同佢一齊食嘢

食食下發現,原來每一台都有隻小熊仔放喺檯上

餐廳其實幾多位置都幾靚,望住前面有一個位有啲熊仔畫襯托住

牛柳我叫咗五成,煎得剛剛好, 我覺得就咁點啲芥辣已經好夠味

餐飲加18蚊可以轉特飲,我揀咗玫瑰花柚子茶, 潤一潤

跟餐原來仲送甜品,可以揀唔同嘅雪糕味,有雲呢拿味、朱古力味或曲奇味。

我覺得主題餐廳嚟講食物都算ok, 仲有咁多熊仔陪著你
幾開心吖~
2019-03-03 29 浏览
2月17號新年去完旅行返嚟最後一日假,決定去睇番場戲先✌🏻見到megabox有想睇套戲上映,就決定放假都返嚟九龍灣睇戲同食飯😆😆見到熊小館網上評價幾好,又有啤啤熊陪食飯😍所以就決定黎試下啦😁見佢有個全日套餐都幾抵,所以就1人叫左1個set😋香草洋蔥汁豬扒($68): 呢個set好抵👍🏻送飲品之外,仲另送沙律/濃湯+蒜蓉包/甜品!!但家姐話豬扒好硬,麻麻地😅野菌珍珠帶子意大利飯($66):呢個淨係送飲品!但個飯好香,好好食😊
2月17號
見佢有個全日套餐都幾抵,所以就1人叫左1個set😋

2019-02-17
午餐
2019-03-01 51 浏览
放工後約左朋友去九龍灣Megabox 食晚飯,經朋友介紹試左11/F 既熊小館餐廳。餐廳入面好多熊啤啤既毛公仔擺設,好有兒童樂園既感覺✨ 食物方面點左軟殼蟹牛肝菌意粉同厚切小牛扒伴醋漬野菌,另外加左$28 轉套餐,包埋蘑菇忌廉湯同餐飲。蘑菇湯好喝,軟殻蟹牛肝菌意粉都不錯,軟殻蟹幾脆同幾大件,好食👍🏻意粉入面放左不同既配菜,包括蘑菇、茄子、青椒等,口感比較多完化。個人認為配黑松露意粉可能更加好食😋牛排方面有點乾,份量較少。
2019-02-27 131 浏览
今日去咗間充滿愛同童真嘅餐廳,响Megabox ,呢間餐廳有好多bear bear 🐻 ❤️雖然今日係星期一,但都依然有好多家長帶同小朋友來影相食飯我係大朋友,但我都被呢度嘅佈置深深吸引😍一入門口就已經有好多大小bear bear🐻 第緊你牆壁上,亦掛有無數大小的🐻畫, 真係無處不在今日就來食個簡單嘅2人餐,價錢一d都唔貴,菜式都幾吸引先來兩個忌廉湯,牛油法包湯有淡淡忌廉香,有粟米粒,好岩小朋友口味意式焗肉醬茄子廚師係用兩塊茄子夾住一齊燒,厚厚地,好有咬感蜂蜜BBQ燒豬仔骨分量好大,夠三至四人,真係好底食卡邦尼煙肉扁意粉唔好睇相以為好少分量,其實隻碟都幾深,都係嗰句,好底食🤤我地都加咗$18升級個甜品,心太軟一切開,就有好多熱熱的朱古力醬流出來整體上,呢個心太軟不太甜,又夠朱古力味👍🏻最後,我地都加咗$18,換咗兩杯特飲。真心,呢個餐,如果係俾一d比較細食嘅人食,三個人都已經好足夠!
雖然今日係星期一,但都依然有好多家長帶同小朋友來影相食飯

我係大朋友,但我都被呢度嘅佈置深深吸引😍

一入門口就已經有好多大小bear bear🐻 第緊你

牆壁上,亦掛有無數大小的🐻畫, 真係無處不在

今日就來食個簡單嘅2人餐,價錢一d都唔貴,菜式都幾吸引

先來兩個忌廉湯,牛油法包
湯有淡淡忌廉香,有粟米粒,好岩小朋友口味

意式焗肉醬茄子
廚師係用兩塊茄子夾住一齊燒,厚厚地,好有咬感

蜂蜜BBQ燒豬仔骨
分量好大,夠三至四人,真係好底食

卡邦尼煙肉扁意粉
唔好睇相以為好少分量,其實隻碟都幾深,都係嗰句,好底食🤤

我地都加咗$18升級個甜品,心太軟
一切開,就有好多熱熱的朱古力醬流出來

整體上,呢個心太軟不太甜,又夠朱古力味👍🏻

最後,我地都加咗$18,換咗兩杯特飲。

2019-02-25
  • 蜂蜜味BBQ燒豬仔骨
  • 心太軟
2019-02-26 36 浏览
來到一間以小熊作主題的餐廳。餐廳的佈置使我十分滿足!餐廳的每個角落都佈滿了熊仔,對喜歡熊仔的我來說,可算是一個天堂!餐廳沒有在食物造型方面上加添熊仔元素。平實的多士,配上甜美的綿花糖,簡單,但美味。綿花糖外層焦香,裡頭軟綿綿,入口盡是甜美,猶如身處童話中的糖果屋!我們雖不是當日的壽星,但藉囗預祝朋友生日,我特意點了一份小熊生日主題的心太軟。心太軟的流心效果出色,切開便流出滿滿的朱古力醬。味道方面,它的甜度適中,雖然朱古力的味道不算太濃郁,但整體還是十分美味的!
來到一間以小熊作主題的餐廳。餐廳的佈置使我十分滿足!

2019-02-25 42 浏览
—二人套餐($298)餐湯就係忌廉湯同埋牛油蒜蓉包啤酒脆漿炸洋蔥圈炸得啱啱好 入口鬆化唔要炸嘢 可以揀焗茄子或焗露筍美國安格斯牛肩扒仲有最愛粗薯條配碟露筍野菌意大利飯灑咗好多芝士粉 夠哂味升級至自家製心太軟(另+$18)好流心 朱古力漿慢慢湧哂出嚟升級至生日版自家製心太軟(另+$24)多幾蚊原來係寫埋Happy Birthday係隻碟到同多枝蠟燭轉特飲(+$18蚊)檸檬草蜜茶 帶點香茅味甜甜哋——————————————————熊小館九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 11樓

二人套餐($298)
餐湯就係忌廉湯同埋牛油蒜蓉包
啤酒脆漿炸洋蔥圈
炸得啱啱好 入口鬆化
唔要炸嘢 可以揀焗茄子或焗露筍
仲有最愛粗薯條配碟
露筍野菌意大利飯
灑咗好多芝士粉 夠哂味
升級至自家製心太軟(另+$18)
好流心 朱古力漿慢慢湧哂出嚟
升級至生日版自家製心太軟(另+$24)
轉特飲(+$18蚊)檸檬草蜜茶
帶點香茅味甜甜哋
——————————————————
熊小館
九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 11樓
2019-02-24
2019-02-24 116 浏览
知道新開咗間熊仔餐廳,屬於熊仔控嘅我即刻去試吓!今日lunch十二點幾去幫襯,唔算多人,大把位!一入門口就見到兩隻大bear bear我張兩人枱,泊住仲有張櫈有隻大熊熊陪住我一齊食到處都有熊熊裝飾好吸睛!好可愛蒜蓉包夠脆!羅宋湯夠濃味,係辣咗啲啫⋯⋯飲品用熊熊杯,睇見都開心牛扒意粉,味道一般,食完之後仲好口渴雞扒睇落比較吸引,薯條好多,呢份唔係我食唔知味道,但佢就話偏咸食物就認真一般,午餐價錢都係六七十蚊,要加一,唔太貴又咁多熊仔陪都算ok

一入門口就見到兩隻大bear bear

我張兩人枱,泊住仲有張櫈有隻大熊熊陪住我一齊食

到處都有熊熊裝飾
好吸睛!好可愛

蒜蓉包夠脆!羅宋湯夠濃味,係辣咗啲啫⋯⋯

飲品用熊熊杯,睇見都開心

牛扒意粉,味道一般,食完之後仲好口渴

2019-02-20 280 浏览
成間餐廳都是以熊啤啤為主題,放滿熊啤啤公仔而且地方好大,有一區設了兒童區,放滿玩具吸引了好多小朋友、一家大小來光顧👍🏻情侶來也不錯,因為氣氛幾浪漫💕晚餐有一個2人套餐幾抵食🔶生菜忌廉蘑菇湯配牛油法包法包好脆,個蘑菇湯有著濃濃的忌廉味和蘑菇味有啲似飲緊金寶濃湯,但係係好味既!🔶啤酒脆漿炸洋蔥圈 😐呢個好伏,因為佢洋蔥圈係好薄既一片洋蔥片,外面嗰層脆脆好厚,好多粉,食唔落🔶白酒忌廉煮藍青口$68呢個唔係跟餐嘅,另外獨立叫既一個小食份量都幾多下,無咩白酒味,反而忌廉味幾重藍青口質素正常,都幾抵食🔶美國安格斯牛肩扒(五成熟)好有牛既鮮味,而且有三件牛肩扒,份量相當多不過叫咗五成熟但係都煮到熟得濟啲配菜都好出色,例如紅椒黃椒都有煎過,好juice好香🔶芝士焗蜜桃汁去骨雞髀飯👍🏻呢個好好味,因為佢啲蜜桃汁好特別,又唔會太甜啲雞肉都好嫩滑,呢個相當飽肚,唔怕唔夠飽!甜品方面,跟餐會送一客雪糕加$18可轉心太軟,本來想食完先考慮轉唔轉但個侍應姨姨話每天限量供應,大約10幾個就無我擔心無得轉,所以落單時已經講埋要轉🔶心太軟,無咁出色,佢外面個層蛋糕好軟,唔夠脆,裡面的朱古力醬很稀,只能說普通!
成間餐廳都是以熊啤啤為主題,放滿熊啤啤公仔
而且地方好大,有一區設了兒童區,放滿玩具
吸引了好多小朋友、一家大小來光顧👍🏻
情侶來也不錯,因為氣氛幾浪漫💕

晚餐有一個2人套餐幾抵食

🔶生菜忌廉蘑菇湯配牛油法包
法包好脆,個蘑菇湯有著濃濃的忌廉味和蘑菇味
有啲似飲緊金寶濃湯,但係係好味既!
生菜忌廉蘑菇湯配牛油法包

🔶啤酒脆漿炸洋蔥圈 😐
啤酒脆漿炸洋蔥圈

🔶白酒忌廉煮藍青口$68
呢個唔係跟餐嘅,另外獨立叫既一個小食
份量都幾多下,無咩白酒味,反而忌廉味幾重
藍青口質素正常,都幾抵食
白酒忌廉煮藍青口

🔶美國安格斯牛肩扒(五成熟)
好有牛既鮮味,而且有三件牛肩扒,份量相當多
不過叫咗五成熟但係都煮到熟得濟
啲配菜都好出色,例如紅椒黃椒都有煎過,好juice好香

🔶芝士焗蜜桃汁去骨雞髀飯👍🏻
呢個好好味,因為佢啲蜜桃汁好特別,又唔會太甜
啲雞肉都好嫩滑,呢個相當飽肚,唔怕唔夠飽!
芝士焗蜜桃汁去骨雞髀飯

甜品方面,跟餐會送一客雪糕
加$18可轉心太軟,本來想食完先考慮轉唔轉
但個侍應姨姨話每天限量供應,大約10幾個就無
我擔心無得轉,所以落單時已經講埋要轉
跟餐送的甜點(雪糕)

心太軟

生菜忌廉蘑菇湯配牛油法包
白酒忌廉煮藍青口
芝士焗蜜桃汁去骨雞髀飯
2019-02-20 75 浏览
MEGA BOX 11樓新開左既餐廳,餐廳又可愛、又有愛⋯⋯因為入面既店員好NICE好親切咁帶位點餐,全程都好好笑容好有禮。 我平時經過見啲修裝咁別緻仲以為啲價錢好貴,入到去先知原來合理之餘仲好抵食,因為全部碟都大大份!呢間係一間以BEAR BEAR熊為主題餐廳,店內放左好多唔同款式唔同大細既BEAR BEAR熊公仔,超可愛,我地兩個女仔去食飯就岩晒!每張枱上面都有一隻熊,我地個位格仲有隻超巨大既Bear Bear 熊陪坐,正呀~可以用黎影相呃Like添!我留意到餐廳仲有間Bear Bear熊主題房,有好多食客等餐既時候都入左去影相。我地廢時諗就點左個二人餐,有兩碗大大碗既忌廉餐湯,個湯都幾好飲,最重要係冇奶騷味。意式焗肉醬茄子超好味!雖然佢係前菜小食,但份量一啲都唔少!芝士好多好香濃,茄味重,真係好好食呀!哈!卡邦尼煙肉扁意粉醬汁蛋味唔重,但勝在意粉夠咬、意粉煙韌有嚼勁 ,煙肉量多。食完都有小小飽,跟住落黎見到份牛排(美國安格斯牛肩排)又嚇左一嚇⋯⋯個牛排又大又厚(可能我影相影得衰,實物大好多)!我地兩個女仔都唔唔晒塊排,因為浪費左食物、淨左好多都好唔好意思><“題外

題外話,餐廳店員一坐底就好熱情咁同我地講生日快樂,我地好愕然俾唔切反應,仲以為佢想講新年快樂講錯左生日快樂,後尾食完離開左餐廳先醒起個日係「人日」,人人都生日。我當時冇俾到反應好似好冇禮貌添,想係度同佢地講聲唔好意思。

我地有好好既用餐體驗,環境坐得好舒服,令我地有愉快既一天,值得推介!
2019-02-11
2019-02-20 30 浏览
元宵節當然要同老公去食飯喇!老公知我鍾意bear bear竟然搵到間充滿bear bear嘅餐廳比我!只你睇到咁多bear bear熊心情已經靚哂!我絕對有走均全場同佢地逐一say hello同影相!haha......另外,店內有個位置係放咗小朋友玩具同書籍,我相信好多小客人都會鍾意呢度!食物方面,我地點咗個2人套餐(HKD298),包括︰雜菌湯+牛油法包 x 2~湯濃味,稠度剛好,用嚟沾法包食一流!法式蛋黃醬焗鮮露荀~露荀係用幼身的,比較嫩同無筋!配上法式蛋黃醬,係第一次體驗嘅煮法!估唔到可以咁夾!yummy! 蘑菇紅酒牛柳伴帶子~牛要了7成熟,初時見到一絲絲的質感,都擔心會韌,好彩我嘅擔心係多餘的,佢係有口感嘅牛!一啲都唔韌而且7成剛剛好!好味!芝士焗忌廉菠菜龍脷柳飯~喺其他地方食西餐,唔係白汁就係番茄汁,食到好悶,喺呢度有忌廉菠菜汁,唔會好膩,畢竟有菜,口感同味道都好滿意!是日甜品-1.雪糕球~要了忌廉曲奇味,加上朱古力醬同彩虹條,非常養眼!2.加HKD24升級一客甜品-生日版心太軟~雖然唔係生日,但係都叫做係一個節日,而且生日版嘅心太軟真係好靚!味道亦很好,不會過甜!加HKD

食物方面,我地點咗個2人套餐(HKD298),包括︰

是日甜品-

加HKD18升級特飲︰
1.薔薇之戀~薔薇=玫瑰,再搭配柚子,嘅浪漫又香甜!
2.檸檬草蜜茶~檸檬草口味嘅飲品令我諗起泰國,香港不太多地方有呢個口味,很特別!
2019-02-19