2020-12-03 316 浏览
【柏林德國豬手】 HKD238.【挪威班尼迪蛋】 HKD98.見網上💻咁多好評,經過見到咁多人排隊都忍唔住試下。水波蛋🥚整得好流心,配上娜威煙三文魚🍣,並以硬身意大利包🥯作底。味道正正常常,冇特別。反而豬手🐷就有驚喜🤩,難怪成為店舖嘅人氣招牌菜。每隻豬手都係採用脂肪較厚嘅優質豬後小腿,並以8️⃣小時慢煮。肉質帶濕,唔乾唔鞋颯颯,食落淋到幾乎唔洗咬😋。外皮亦加工到帶點甜味同燻香。.📍無邊🔅銅鑼灣希雲街9號地下🚇銅鑼灣站F1出口 步行約6分鐘🕑星期一至五 12:00-22:00;星期六日及公眾假期 11:00-22:00#holidayouthk銅鑼灣銅鑼灣渣甸街61號地舖🚇銅鑼灣站F1出口 步行約3分鐘#holidayouthk銅鑼灣荃灣大壩街9號地舖🚇荃灣西站E2出口 步行約4分鐘🕑星期一至日 12:00-22:00#holidayouthk荃灣北角和富道92號地舖🚇北角站A1出口 步行約5分鐘🕑星期一至日 09:00-22:00

【柏林德國豬手】 HKD238
【挪威班尼迪蛋】 HKD98
見網上💻咁多好評,經過見到咁多人排隊都忍唔住試下。

📍無邊🔅

北角和富道92號地舖
🚇北角站A1出口 步行約5分鐘
🕑星期一至日 09:00-22:00
2020-12-01 225 浏览
我哋三個女仔叫咗二人晚餐share 黎食💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️⠀(包括2個是日濃湯🥣🥣+2個自選主食🍽🍽+用套餐價加2杯飲品☕️☕️)⠀我地仲加點左個雞翼併盤🦴⠀⠀是日濃湯🥣⠀依到嘅湯係用一個個小杯裝,幾得意。黎到嘅時候仲出緊煙⠀應該係用南瓜同其他蔬菜blend成 唔算好差, 幾特別⠀⠀🍝挪威煙三文魚白汁野菌意大利粉🐟($108)⠀白汁可以均勻咁包住每一條意粉,意粉好足料,有三文魚碎同菇🍄🤓,配料炒得均勻,啖啖都可以食到料。不過碟意粉嘅油就多左少少同唔係好濃味,如果creamy 啲就更好呢👄。⠀⠀🦐海虎蝦雞粒蕃茄汁意大利飯🥘 ($128)⠀幾鍾意呢個飯,每粒飯都包住🍅蕃茄汁連埋香草🌿食落酸酸帶微甜,成碟飯非常濃郁但唔會好漏,食完一啖白汁意粉再食下依個飯都幾refreshing 。🦐海虎蝦肉質爽彈,保留到佢原本鮮甜嘅味道。比起意粉我更鍾意依個~但食完都唔係好覺雞粒嘅存在。⠀⠀🦴3x3雞翼併盤(+$78)⠀話明3x3 ,就梗係有三隻味,🍯蜜糖、沙律醬同千島醬各三隻。我地每個人都可以試到每隻味。雞翼3款都係炸嘅,食落都幾脆。而上面有3款topping裝飾得幾靚,不過醬汁可以少番啲啲。⠀⠀檸檬青
我地仲加點左個雞翼併盤🦴⠀

是日濃湯🥣⠀
依到嘅湯係用一個個小杯裝,幾得意。黎到嘅時候仲出緊煙⠀
應該係用南瓜同其他蔬菜blend成 唔算好差, 幾特別⠀

🍝挪威煙三文魚白汁野菌意大利粉🐟($108)⠀

🦐海虎蝦雞粒蕃茄汁意大利飯🥘 ($128)⠀

🦴3x3雞翼併盤(+$78)⠀

檸檬青檸梳打🍋(套餐價$18)⠀
話就話只係一杯梳打,但外表完全唔馬虎,大大杯又有顏色,影相打卡啱晒呢~⠀
飲落有微微青檸同檸蜜味,但就甜左啲。🙇🏻‍♀️⠀

🍌🍓士多啤梨香蕉沙冰(套餐價$28)⠀
平時飲smoothie 覺得🍌🍓都好夾,呢杯同我之前飲過嘅一樣味。飲得出入面用左新鮮生果blend,甜味都係黎自生果原有嘅甜味,飲嘅時候仲飲到果肉,不錯呢⠀
2020-11-22 216 浏览
The food is quite okay, I ordered all day and it was well presented.But the waiter is rude. When I asked can I pay by card, he gave one word answer “No”. He didn’t well put the soup so I got it spoiled. He left without offering any help.Anyway I will recommend the food here, but do not expect high on the service. Again you get what you paid for. The price is quite cheap for a set of breakfast.

外卖自取
2020-11-21 332 浏览
今日我生日去左銅鑼灣行街拍拖,都係搵左間良心餐廳食個早飯開開心心。入坐個陣未夠7點鐘,所以都唔多人完全唔使排隊就可以入座。因為晚市冇套餐,所以隨便叫咗少少嘢食就算。煙鴨胸香蒜炒意大利粉 $98一開始有少少特別,就係感覺好似用咗中式炒意粉咁樣,不過食落都好夜魅,而且煙鴨胸油脂分佈都唔錯,撈埋一齊好好食。無邊島拼盤 $228兩個人叫過拼盤都好夠,因為好似我哋咁樣心思思成日想食好多款而又驚食唔晒就可以叫個拼盤試吓。蝦唔霉,同埋菇,雞翼嗰啲都好好食相當惹味。如果一班朋友三/四個嚟食就唔係好夠。特濃朱古力奶 $38朱古力奶好濃郁,但係就甜咗少少如果可以冇咁甜就Perfect啦。雷神手工啤酒 手工啤酒不嬲都好出色所以唔使多講。Overall黎講都相當唔錯,氣氛環境都好舒適,不過價錢就偏貴咗少少,如果有啲套餐選擇下就更加好。

煙鴨胸香蒜炒意大利粉 $98

無邊島拼盤 $228

特濃朱古力奶 $38

雷神手工啤酒
手工啤酒不嬲都好出色所以唔使多講。

2020-11-07
2020-11-19 230 浏览
希雲街一向係良心店集中地, 今日本身想食番茄仔, 但人氣依然旺盛, 難得No Boundary唔洗等位, 所以去咗食classic all day breakfast。點咗素食版all day breakfast, 跟餐湯和飲品。餐湯用杯上,方便拎起就飲得。all day breakfast就有炒蛋、白蘑菇、大啡菇、粟米、茄汁豆、蕃茄、牛角包,擺盤好靚牛角包如果可以加熱返就更好啦! 上菜時以為唔係好大份, 但食吓食吓又好飽, 最後係食唔晒架! 飲埋杯latte就為呢餐畫上完美句號店入面有一度無字嘅連儂牆,以蜕變來維持生命力💪

店入面有一度無字嘅連儂牆,以蜕變來維持生命力💪
  • All  day  breakfast
2020-11-14 346 浏览
🚩 銅鑼灣- ℕ𝕠 𝔹𝕠𝕦𝕟𝕕𝕒𝕣𝕪⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬#drfood銅鑼灣 #drfood荃灣 #drfood北角 #drfood西餐 #drfood良心 👆🏻 ℌ𝔞𝔰𝔥𝔱𝔞𝔤發掘更多好西👆🏻⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬💛良心ℕ𝕠 𝔹𝕠𝕦𝕟𝕕𝕒𝕣𝕪係荃灣、銅鑼灣同北角都有分店,主要係比$𝟚𝟝𝟠豬手餐吸引☺️但最後得𝟚個人驚食唔哂,所以就嗌左𝕊𝕖𝕥 𝔻𝕚𝕟𝕟𝕖𝕣 𝕗𝕠𝕣 𝟚 𝕡𝕡𝕝👫餐廳環境一流好有氣氛🤩不過食物質素就一般遍咸😖 ⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬🔺南瓜忌廉湯𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 3.5/5係用個杯裝好得意😆味道正常,飲落有啲粟米蓉咬下🌽🔺菠菜汁雞肉野菌扁意粉($98)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 3.5/5幾足料好大碟,賣相都唔錯!菠菜味唔係好出但個汁都幾好食😋加堆雞肉同菇整體都ok!🔺海虎蝦雞粒蕃茄意大利飯($128)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 2.6/5賣相又係好吸睛但食落去好咸好膩🥺食左一半已經唔想食😭 意大利飯軟硬度適中,芝士味濃郁但重點真係太咸😭😢 感覺醬汁太多了!虎蝦少少乾身🤨整體麻麻地🔺凍𝕆𝕣𝕖𝕠朱古力奶 (+$18)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 3.
🚩 銅鑼灣- ℕ𝕠 𝔹𝕠𝕦𝕟𝕕𝕒𝕣𝕪
👆🏻 ℌ𝔞𝔰𝔥𝔱𝔞𝔤發掘更多好西👆🏻
💛良心
🔺南瓜忌廉湯
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 3.5/5
係用個杯裝好得意😆味道正常,飲落有啲粟米蓉咬下🌽

🔺菠菜汁雞肉野菌扁意粉($98)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 3.5/5

🔺海虎蝦雞粒蕃茄意大利飯($128)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 2.6/5

🔺凍𝕆𝕣𝕖𝕠朱古力奶 (+$18)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 3.8/5
🔺 藍柑橘粉紅葡萄柚梳打
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 3.2/5
朱古力奶好重𝕆𝕣𝕖𝕠味,味道濃郁又唔會過甜!梳打就味道正常😚不過重點拎黎打卡呀嘛🥰

🔸評分: 6.8/10
💰人均消費: $100-$200
啡·嚐 @ 無邊連鎖良心店其實銅鑼灣都有條街有好多正嘅cafe,無錯就係希雲街啦🤩今次黎試下哩間連鎖店No Boundary,其實哩度以西餐為主,唔係主打咖啡,試左個基本版all day breakfast,都唔錯,但亮點無咩,反而個環境幾好,啲陽光照入屋,好舒服,如果住附近嘅人,值得去下架🥳食物:⭐️⭐️⭐️⭐️咖啡:⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐番叮:⭐️⭐️⭐️#aus_cafe
啡·嚐 @ 無邊

連鎖良心店

其實銅鑼灣都有條街有好多正嘅cafe,無錯就係希雲街啦🤩

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
咖啡:⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐
番叮:⭐️⭐️⭐️

#aus_cafe
2020-11-11
希雲街西餐小店 - No Boundary琴晚去開希雲街經過呢間西餐廳,見佢價錢唔貴入面又坐得幾滿,就諗住入去試一試啦💃🏻——————我哋兩個人叫咗一個德國豬手set$258,包兩杯餐飲兩個湯兩份多士,另外加多$78叫咗個菠菜汁意大利飯:🐖柏林德國豬手set $258🐖(8.5/10)一黎上咗個蒜蓉多士同埋南瓜湯,個蒜蓉包好有誠意,烘得好脆同埋蒜蓉味好夠👍🏻不過南瓜湯就麻麻哋,有啲似即沖湯粉啲味。然後主菜豬手就上菜啦😻豬手大大隻仲配左兩個醬,分別係燒烤醬同芥末醬,仲有啲酸瓜。平時好少食豬手因為覺得成日都會煮到好膩好鹹,但係今次呢個就好有驚喜,層外皮烤到焦香,內層嘅脂肪唔會油膩得黎又入口即溶,啲肉又好嫩。而我就認為如果連皮同肉一齊食嘅話就要點芥茉醬,因為真係好夾,清走曬啲油膩感!而個燒烤醬就適合淨係點肉。值得一試!👍🏻🥬波菜汁雜菌意大利飯配波特菇 +$78🥬(7/10)呢個意大利飯整體而言就不過不失。個侍應一拎上嚟嗰下就聞到燒得好香既菇味,搞到我即刻忍唔住切咗舊黎試吓,真係好重菇味好香!不過食落個意大利飯菠菜味略嫌偏淡~🥤心仍是冷Smoothie +$28🥤(5.5/10)呢個smoot
希雲街西餐小店 - No Boundary

——————

🐖柏林德國豬手set $258🐖(8.5/10)

🥬波菜汁雜菌意大利飯配波特菇 +$78🥬(7/10)

🥤心仍是冷Smoothie +$28🥤(5.5/10)
呢個smoothie嘅口味係藍莓配玫瑰糖漿,藍莓嘅份量落得好少,無咩藍莓味,啲冰亦攪得唔夠碎,令到口感唔算順滑,overal嚟講算偏甜。我認為唔值得加$28~😖

🥤檸蜜Lemonade+$0🥤(6.5/10)
Lemonade個杯都幾特別,係燈泡外形。都係一樣咁甜,不過佢唔使加錢,就都ok啦😋
———————-
最後2個人食左$400,總括而言呢餐都滿足,侍應服務態度又幾好,得閒經過可以再食㗎!侍應大部份都係講英文,大家記得要用英文點餐啦😛

———————
😋味道:7.5/10
🤵🏻服務:8.5/10
💰抵食:7/10
⏳排隊時間:15分鐘
2020-11-07
  • 柏林德國豬手
2020-11-06 295 浏览
今日Lunch去咗呢間食,試過個意粉,係Set A嘅煙鴨胸肉香蒜炒意粉,跟餐湯同一杯飲品,價錢嚟講都偏貴,重點係食物味道同價錢真係完全不成正比,睇餐牌同餐廳俾嘅食物圖片都以為會正正常常啦,點知出到嚟係一碟全碟深啡色嘅意粉,成碟都好乾好濃味,鴨胸都還好,意粉本人真係食幾啖已經覺得擺唔到落口,又乾又有啲粉狀嘅嘢痴住啲味又冇變化,成碟連鴨胸都係好乾好似食緊韓式炸醬麵個啲炸醬未開之前嘅粉咁,真係好差!個餐湯又冇乜味,完全唔知飲緊咩,啲waiter又長期不在狀態,叫好耐先有人應,搵唔到再去食嘅理由P.s 圖中有嘅粟米粒係同行朋友見我太乾分享俾我撈埋一齊食嘅,但都係完全救唔到呢碟嘢

2020-11-01 203 浏览
難得一天同老婆出去食早餐,OpenRice 見呢間餐廳個All-day Breakfast 幾吸引,決定去試吓,經過渣甸街新店,未夠鐘開門,所以就行過去希雲道那間,OpenRice 寫11:00開門,結果等到11:30都未開門,仍然係準備中!!結果因為太肚餓,老婆決定不再等了!唔係唔想幫襯,但係門口企左半個鐘,真係仁至義盡⋯⋯
唔係唔想幫襯,但係門口企左半個鐘,真係仁至義盡⋯⋯
2020-10-27 349 浏览
希雲街一直以來也有十分多黃店,幾乎可以稱為黃店之街🤣💛今天來到銅鑼灣,當然要來朝聖🤪今天選擇了集Cafe和Dining於一身的No boundary🥰小編選擇了二人套餐,包括了餐湯、主菜和餐飲~#南瓜湯 (跟餐)南瓜湯🥢用攪拌機打至十分幼滑,沒有南瓜肉/蓉,添加了忌廉所以口感十分細滑,而且有些微奶香~味道小評分:😋😋😋😋/5#菠菜汁雞肉野菌扁意粉 $98菠菜汁較濃稠,味道偏淡,有添加了不少忌廉烹調菠菜汁,意粉偏軟身🍝,吃起來感覺非常健康🥬由於使用菠菜烹調醬汁的關係,所以飽腹感更強🤭味道小評分:😋😋😋/5#白汁雞柳野菌意大利飯 $88也是十分濃稠的白汁,添加了不少忌廉所以感覺較膩,意大利飯的軟硬適中,但是味道適中,不會有多餘的白汁留在底下😍味道小評分:😋😋😋😋/5#焦糖朱古力奶 $38 (套餐+$12)裝飾的焦糖較硬,整杯朱古力奶也充滿了焦糖😍想不到原來焦糖和巧克力也挺配合的🥳不過味道會較甜🤣味道小評分:😋😋😋😋/5#冰凍Oreo朱古力奶 $48 (套餐+$18)有很重的Oreo味道,Oreo和朱古力一直以來也是絕配😍而且朱古力奶有Oreo碎在內,增加了口感,雖然味道較甜但尚可以接受😋味

#南瓜湯 (跟餐)

#菠菜汁雞肉野菌扁意粉 $98
味道小評分:😋😋😋/5

#白汁雞柳野菌意大利飯 $88
味道小評分:😋😋😋😋/5

#焦糖朱古力奶 $38 (套餐+$12)
味道小評分:😋😋😋😋/5

#冰凍Oreo朱古力奶 $48 (套餐+$18)
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

🌟喜歡的話可以Like & Follow, 有你的支持是小編的動力🌟
整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰/5
環境:💕💕💕💕/5
打卡指數:📸📸📸/5
2020-10-22 369 浏览
銅鑼灣呢條街超多黃店,左右隔離都係🤣所以小編都係求其揀一間,個日太肚餓,見冇人排隊就入去🤭.🍝三文魚沙律全餐最貴竟然係呢碗菜😂自己就覺得真係貴到有啲離譜,同返佢其他菜式相比,仲要份量都幾少下😣嗱嗱嗱,可能佢用啲好高級嘅三文魚啦😂.🍝菠菜汁雜菌意大利飯配波特菇三樣野之中最好食,本身小編都好鍾意食risotto😽不過其實菠菜味唔係好出,純粹係鍾意啲雜菌同種口感😂但價錢黎講飯竟然比沙律平🤣.🍝煙鴨胸香蒜意大利粉上枱嗰陣成班人講咗同一句,陣味咁似日本炒麵嘅,點知食落都好似😂講真香蒜味真係完全食唔出,但又唔係話唔難食,只係同佢個名不相符🤔.🍽味道: 2.8/5🏙環境: 3.5/5‍👨🏼‍🍳服務: 3.5/5💧衛生: 3.5/5💰價錢: 3.6/5
🍝三文魚沙律
🍝菠菜汁雜菌意大利飯配波特菇
🍝煙鴨胸香蒜意大利粉
🍽味道: 2.8/5
🏙環境: 3.5/5
‍👨🏼‍🍳服務: 3.5/5
💧衛生: 3.5/5
💰價錢: 3.6/5
希雲街一向好多💛小店,No Boundary既$48「香港人自決常餐」亦係街知巷聞😍出名夠平又可以「自決追加」🤤今次一於等香港人自決😤基本自決set有All day breakfast同Carbonara揀,可隨意選擇追加項目,第三款有半價🤤🍳自決All Day Breakfast ($64)$48包左基本: 牛乳炒蛋、牛油粟米、茄汁焗豆、小牛角包、煙燻德國腸,自決追加左厚切蕃茄同白磨菇🍅味道正常發揮,白磨菇份量比較少😕冰凍Oreo朱古力奶(跟餐+$18)夏日炎炎最啱飲杯冰凍既Oreo朱古力😛😛賣相一流🥰好多cream好邪惡😚😚平日下午人流比較少,可以慢慢坐下,放空下,望住無得寫字既連儂牆思考下人生😷

🍳自決All Day Breakfast ($64)

冰凍Oreo朱古力奶(跟餐+$18)

午餐
係面對疫情來襲,仍然不斷開新分店,今日終於嚟到哩間出名嘅黃cafe - No Boundary🍴原本係打算去銅鑼灣嘅新分店,點知誤打誤撞都係嚟到舊舖🙈晚市都幾full,枱與枱之間比較近,坐得迫啲,不過環境氣氛算唔錯,鍾意佢嘅黑色雲石枱設計👍🏻晚市抵食啲可以叫個二人餐,連餐湯,再以套餐價加配兩杯特色飲品🥂是日餐湯係粟米濃湯,新鮮清甜嘅粟米湯,食到滿滿嘅粟米渣,真正原汁原味😋《至尊無邊全日早餐》有煙三文魚、炒滑蛋、焗啡菇同牛角包🥐等,擺盤精美,配搭色彩鮮艷👍🏻可惜牛角包已經凍到有啲硬,唔夠鬆化,仲差過平時喺麵包舖買到嘅😟而煙三文魚有啲碎濕濕🙈其餘就正常無特別😪小失望...《煙鴨胸香蒜炒意大利粉》相對較實惠,鴨胸份量足,炒意粉亦唔油膩,剛好炒到收汁,聞到好香香蒜味👍🏻另外兩杯飲品亦不過不失,濃厚嘅朱古力底,覆蓋係白雪雪嘅cream下,幸好唔係好甜,打卡度亦高👍🏻最近佢地係北角亦開左分店,睇過分店menu都多左唔少新菜式,未試過無邊嘅朋友就可以去新店啦!😎

2020-09-26 714 浏览
二零二零年九月二十日下午六時半黎到銅鑼灣希雲街"無邊" No Boundry"先探熱 消毒雙手 後入座飲品 套餐 +$28薄荷 青蘋果 青瓜smoothie好refresh唔會太甜有埋片 真青瓜+$28花生朱古力好濃郁嘅朱古力 沖多半杯都仲ok$98挪威班尼迪蛋水波蛋 煙三文魚 沙律 水波蛋 好流心 上菜時又熱辣辣$88素食無邊全天早餐炒蛋 白蘑菇 大啡菇 茹汁豆 蕃茹片 德國腸 煙肉 小牛角包睇落好似唔太大份 素食版all day breakfast原來食完係會超飽 上菜係熱辣辣 擺盤靚甜品時間雙Vanilla雪糕 朱古力醬 厚切多士 而且雪糕唔會融哂先上菜 厚切多士熱哄哄大滿足

先探熱 消毒雙手 後入座
飲品 套餐 +$28