2020-06-15 541 浏览
💛 #黃色經濟圈 早排去接男朋友收工順便去搵下銅鑼灣有咩黃店試下~😋呢間之前係ig都老是常出現所以就決定去試下佢當日6點左右去到唔需要等位但好似係最後一張walkin枱🤣🙏🏻🍴精選二人晚餐二人餐其實都好係逐個set叫但係就包左餐湯同飲品~😋當日嘅餐湯係南瓜湯~唔算係好滑嗰種會有啲南瓜茸係到❤️🍴至尊-無邊全天早餐($128)之前成日見到嘅就係佢嘅All Day Breakfast~所以一於就叫黎試下😋上到枱有啲啲咁多失望因為睇親嘅圖都係勁full但我呢個好似有啲弱雞🥺個人覺得個香腸同牛角包都幾香幾好食~🍴海虎蝦雞粒蕃茄汁意大利飯($128)意大利飯表面有兩隻海蝦肉質都幾爽彈😋意大利飯個軟硬度適中蕃茄味亦好濃入味都有好多雞粒😋飲品方面都幾ok~但朱古力味再濃啲就好🥺❤️📍 No Boundary (銅鑼灣)銅鑼灣希雲街9號地下
💛 #黃色經濟圈

🍴精選二人晚餐

🍴至尊-無邊全天早餐($128)

🍴海虎蝦雞粒蕃茄汁意大利飯($128)

飲品方面都幾ok~但朱古力味再濃啲就好🥺❤️
📍 No Boundary (銅鑼灣)
銅鑼灣希雲街9號地下
🥐Meal Deal breakfast $48幾抵食😳樣樣都平均 滑蛋+德國腸my🧡我地🕞3點幾先食 所以有依個優惠套餐-🍳Egg Benedict $78一切開流出蛋汁🤤🤤水波蛋超超超滑!加埋煎到脆卜卜嘅煙肉,放係烘底英式鬆餅上面 夾埋所有野一齊食 正🤩依個推介俾大家👍🏼再強調隻蛋真心好味!-🔸Strawberry chocolate $12 & Green tea latte $18 (2個都係跟餐叫)杯🍵 飲落抹茶粉較多杯🍓🐽 士多啤梨味濃 唔係藥水味 但偏甜 🤭
🥐Meal Deal breakfast $48
🍳Egg Benedict $78
一切開流出蛋汁🤤🤤水波蛋超超超滑!
依個推介俾大家👍🏼再強調隻蛋真心好味!
🔸Strawberry chocolate $12
杯🍵 飲落抹茶粉較多
杯🍓🐽 士多啤梨味濃 唔係藥水味 但偏甜 🤭
  • Egg  benedict
2020-06-11 382 浏览
前幾天約了大學同學出黎食飯,但太耐冇見就想搵間可以坐耐少少嘅餐廳~ 最後去了銅鑼灣這間主打食All-day breakfast 嘅西餐食tea☺️——————————🔹自決All-day Breakfast $48下午茶時段的價錢真的很平,不用$50就可以食到一個全日早餐😋但相比經典全日早餐,則少了雙份煙肉和沙律菜,整體都算豐富☺️ 尤其是炒蛋很滑,粟米粒夠甜又有牛油香,不錯👍🏼不過嚴格來說,所有食物都是現成貨,味道不會太有驚喜😅 如果店家有自家製的食物,相信會更有賣點和吸引力🤪🔸士多啤梨朱古力奶 +$12這杯飲料很有驚喜❤️無論是味道,還是份量都值得再encore😋首先有濃郁士多啤梨香味,之後會有些朱古力味,飲多幾啖就食到酸酸甜甜士多啤梨果肉😍再加少少忌廉,令整杯味道更加豐富😋😋
——————————
🔹自決All-day Breakfast $48
自決All-day Breakfast

🔸士多啤梨朱古力奶 +$12
士多啤梨朱古力奶

下午茶
士多啤梨朱古力奶
2020-06-08 301 浏览
呢個黃店想食好耐㗎啦 點知個朋友幫我慶生就揀左呢間🤣 實在太好了💛💛💛所謂只食黃店!! 大家都要好好支持呢個經濟圈呀! 但係由於我哋冇訂位再加上佢舖位都幾細下😂 所以排左差唔多成個鐘🤣 所以建議大家下次去都記住要訂位啦🤣 但排隊都唔會阻到我地食黃店既心咖!🤣我地一行三人 叫左一個小食拼盤 一個3個mini Burger 同一個龍蝦risotto 😋😋 Risotto 好正! 個拼盤同burger d肉就dry左少少同overcook左少少😂 不過都可接受既但由於我哋三個女仔都唔飲得凍野 所以就無叫到佢d特飲! 下次一定會再去試試! 幫我地用左靚靚碟上個蛋糕 有一個好高既連儂牆 好靚🥺
呢個黃店想食好耐㗎啦
點知個朋友幫我慶生就揀左呢間🤣 實在太好了💛💛💛
所謂只食黃店!! 大家都要好好支持呢個經濟圈呀!

但排隊都唔會阻到我地食黃店既心咖!🤣

不過都可接受既

幫我地用左靚靚碟上個蛋糕

有一個好高既連儂牆 好靚🥺
2020-06-07 228 浏览
𝕹𝖔 𝖇𝖔𝖚𝖓𝖉𝖆𝖗𝖞 💛⁣銅鑼灣嘅希雲街真係有好多黃店今次就試吓成日都要排隊既 No Boundary 🥰 ⁣/No boundary thick toast $98/⁣超邪惡嘅厚多士 有鹹牛肉雜菌芝士同埋流心蛋黃 每一啖都有多重口感 鹹香配合得好好 好香好滿足不過自己食曬就可能有啲滯 同埋會肥死🤣⁣⁣/No boundary Deluxe $128/⁣好豐富嘅 All-day breakfast 特別要讚下滑蛋真係炒得好香 份量亦好慷慨 唯一係個牛角包唔係太鬆脆 口感有少少似麵包 🙈 ⁣
𝕹𝖔 𝖇𝖔𝖚𝖓𝖉𝖆𝖗𝖞 💛⁣

/No boundary Deluxe $128/⁣
2020-06-07 315 浏览
襯有朋友喺銅鑼灣放工,就諗住揀一間唔錯嘅黃店試吓,之前經過見到呢間好多人排隊,就預先book定星期五晚去食。舖頭環境比較細,但員工服務態度唔錯,預先留咗角落頭位置俾我哋坐。雖然位置幾好,但唯獨呢個角落冇冷氣同風扇流通,全程食飯好似喺戶外咁流唒汗⋯⋯因為星期五關係,員工話冇set dinner,就叫咗三款主食再加$38轉左套餐:首先嚟嘅係飲品:最左嘅係藍柑橘加粉紅葡萄柚梳打,三杯之中較好飲,飲落甜甜酸酸比較清新。中間嗰杯係焦糖香蕉朱古力奶,香蕉上面有啲烤焦左嘅焦糖,下面就係普通嘅朱古力奶。最右個杯叫少女的祈禱,其實就係士多啤梨溝香蕉沙冰,味道普通有啲假。跟住嚟嘅係湯,個湯淡而無味,見佢黃色應該係忌廉湯,但淡到真係完全飲唔到係乜嘢味道,大家飲咗幾啖飲唔落,配嗰條麵包條仲有味過佢。以為湯淡啲,主食個樣唔錯味道應該幾好,點知聞到食落就知出事......菠菜汁雞肉野菌扁意粉一擺上枱已經好大浸怪味,係我從來冇聞過嘅一啲好臭嘅香料?擺落口又係完全冇味道,成碟意粉唯一食得落嘅就係嗰幾條菇,一啲都唔明白點解成碟綠色都可以冇菠菜味冇雞肉味。班尼雪花牛迪蛋賣相吸引,但用刀切蛋就出事,蛋過熟切落好硬,切埋落個

首先嚟嘅係飲品:

菠菜雞肉意粉

班尼雪花牛迪蛋賣相吸引,但用刀切蛋就出事,蛋過熟切落好硬,切埋落個包到好難先切得開,牛肉味道普通,試完就唔想再食。

至於海虎蝦雞粒蕃茄汁意大利飯有比較之下就正常啲,但佢個番茄汁只係紅色嘅茄蓉,冇蕃茄味,海蝦細隻乾身,但已經係咁多樣比較食得落口。

雖然整體服務不錯,但食物好睇唔好食,每人都要180幾蚊,見黃店好想支持,但真心希望食物質素要大大改善。
2020-06-05
2020-05-28 337 浏览
黑洞想試呢間好耐 但又係好難有位☹️今次做足準備 一早訂定枱😏去到就可以坐低食🤓-🔸挪威班尼迪蛋 ($98)意大利軟包 配煙三文魚同水波蛋基本上好難出事既組合🤪水波蛋半生熟狀態岩岩好 咬落仲有蛋汁流出😍配碟有沙律菜 食晒成碟原來都幾飽😯-🔸No Boundary All Day Breakfast ($78)佢有幾款全日早餐 黑洞揀咗素食🤗牛乳炒蛋 蘑菇 茄汁焗豆 蕃茄 牛角包 沙律菜材料幾豐富 黑洞特別欣賞炒蛋夠滑身🤤Btw 如果牛角包可以大個d會更好😬-p.s 黑洞見有花生醬朱古力🤩好吸引不過太邪惡 留名減完肥再試😣
黑洞想試呢間好耐 但又係好難有位☹️
今次做足準備 一早訂定枱😏
去到就可以坐低食🤓
🔸挪威班尼迪蛋 ($98)

意大利軟包 配煙三文魚同水波蛋

Btw 如果牛角包可以大個d會更好😬
p.s 黑洞見有花生醬朱古力🤩好吸引
不過太邪惡 留名減完肥再試😣
2020-05-26 345 浏览
去左銅鑼灣希雲街搵食 原來有No Boundary 之前見好多人食 叫左兩個Lunch Set 包餐湯同飲品 是日餐湯係南瓜忌廉湯🎃 好幼滑creamy 好飲😋 餐飲揀左Lemonade🍋 冷熱都唔洗加錢 酸酸甜甜 開胃好飲😋.Classic All Day Breakfast $68 🌽🍅🧅🥚🥓🥗🥐意外地令我驚喜 牛油粟米同茄汁豆呢d咁簡單既食物做得好好食 牛油粟米好香好清甜 茄汁豆唔係平時罐頭茄汁豆既味 加左洋蔥 好好食 炒蛋好嫩滑 煙肉都唔錯 平時好怕食好肥膩既煙肉 呢個我食得唒無問題👌🏻 沙律菜同德國腸就不過不失 牛角包略嫌過硬 唔夠鬆軟 呢個All day份量都唔少 食完都夠飽 相比起好多All Day賣成百蚊 呢個$68真係好抵食🤩.Chicken Bacon Risotto $88 🍗🥓又令我好驚喜😂 好好食😋 意大利飯煮得好creamy 但又唔會覺得漏 好重芝士味 雞肉都唔少 煙肉好香口😋.食物質素幾好 價錢合理 有機會都會再懲罰呢間餐廳😋
Classic All Day Breakfast

午餐
Classic All Day Breakfast
Chicken Bacon Risotto
2020-05-22 331 浏览
呢間黃店自反送中初期開始已經表態支持,咁緊係要大大力懲罰下佢啦!我地平日Lunch time過去,早到所以唔洗等位,到我地食到七七八八嘅時候已經full house啦,證明佢完全深受銅鑼灣打工仔嘅喜愛!❤️💜💛 至尊-無邊全天早餐 No Boundary Deluxe $128呢個all day breakfast 係deluxe之中嘅deluxe👅有煙三文魚、煙肉、牛乳炒蛋、牛角包同大啡菇,款式方面完全係數之不盡。再加上個份量都真係好大,就算係男仔都覺得好夠飽。海虎蝦雞粒蕃茄汁意大利飯 King Prawn & Chicken Risotto with Tomato Sauce $128一入到去坐低,已經見到台台都有一碟蕃茄色嘅飯,已經知道係熱賣!咁就一定要試下啦🤤一上到檯已經覺得色香味俱全💕三隻大虎蝦,啖啖飯都好濃蕃茄味,啖啖入口都有好夠雞肉,真係好足料嫁!我地仲留意到佢地有個「香港人自決常餐 Meal Deal Combo」,有全天早餐all day breakfast同卡邦尼意粉 Carbonara,兩款都可以自決追加超過10款嘅配料,成個套餐都極級eye-catching!大

我地仲留意到佢地有個「香港人自決常餐 Meal Deal Combo」,有全天早餐all day breakfast同卡邦尼意粉 Carbonara,兩款都可以自決追加超過10款嘅配料,成個套餐都極級eye-catching!大家平日想食high tea,可以give it a try😛
2020-03-27
午餐
  • All Day Breakfast
  • 海虎蝦雞粒蕃茄汁意大利飯
2020-05-14 450 浏览
支持黃色經濟圈的同時, 提提大家可以試下打去訂座, 咁就可以減少人群聚集的可能性, 同埋一定要戴口罩Classic All Day Breakfast $68Prawn Risotto $1282個食物的分量都超大... 唔係一般女仔的分量... 個all day breakfast,, 好大份炒蛋, 同茄汁豆, 個bacon 係搽咗蜂蜜, 超好食! 牛角包,,, 飽到食唔落risotto,, 更加唔洗講, 2個人食都有困難, 因為本身risotto 係有重芝士,,, 愈食愈飽.. 男人都未必食得晒基於唔想浪費食物的原故,, 建議3個人可以叫2份野食+3杯野飲
Classic All Day Breakfast $68
Prawn Risotto $128
2個食物的分量都超大... 唔係一般女仔的分量...
2020-05-09 361 浏览
今日趕時間,無食早餐,到咗十一點幾真係肚餓,上網睇下公司附近邊到有得食all-day breakfast,就揾到呢間"無邊"。店外有座位,相信happy hour來飲下野都唔錯。肚餓,無咩研究個menu, 就叫咗個蛋素既all-day breakfast。有時食野,視覺既體驗係可以為一餐美食加分,餐具用上金色。餐湯杯亦好精緻。飲完餐湯就到今日既早餐,烤大波特菇,健康好味。牛乳炒蛋,又嫩又滑。餐飲要咗杯兩溝梳打,兩種味道由兩個容器比你自己慢慢溝,又係另一個特別體驗。

店外有座位,相信happy hour來飲下野都唔錯。

有時食野,視覺既體驗係可以為一餐美食加分,餐具用上金色。

餐湯杯亦好精緻。

2020-04-14
  • All  day  breakfast
被朋友ig post 的「菠菜雞肉扁意粉」燒著,決定星期日去呢間餐廳食個豐富午餐。12:30pm 到門口,前面有4枱客人在等。由於限聚令加上午飯時間,員工話需時約40分鐘。等候期間,我們決定在附近逛逛。1:45pm 入座,點了一客菠菜雞肉扁意粉和一客菠菜雜菌意大利飯。點菜後才發現只要加$38便可以轉套餐包湯、餐包和優惠價升級飲品。員工好nice, 可以幫我地改返做套餐第一個套餐:菠菜雞肉扁意粉(單點$98)配泡沫咖啡(單點$38/套餐加$12)南瓜湯 - 可能為左慳位,餐廳好特別會用杯代替碗做器皿。不過個人喜歡用碗一羹一羹’不‘黎飲餐包 - 切到一條條嘅蒜蓉包,焗到好香好脆菠菜雞肉扁意粉 - 個人覺得呢款意粉(有菠菜有扁意粉)比較少餐廳有,所以今次嚟都係為咗呢個意粉。呢一個意粉比我預期中好,因為佢唔似預期中咁creamy食落都唔太漏泡沫咖啡- 個人都唔係特別識飲咖啡,整體來說幾易入口第二個套餐:菠菜雜菌意大利飯(單點$100頭)配日本鮮抹茶鮮奶(單點$48/套餐加$18)菠菜雜菌意大利飯 - 呢個雖然都係菠菜但比起頭先個意粉,呢一個意大利飯是creamy的而且飯既軟硬度都幾適合香港人口

餐包 - 切到一條條嘅蒜蓉包,焗到好香好脆

泡沫咖啡- 個人都唔係特別識飲咖啡,整體來說幾易入口

菠菜雜菌意大利飯 - 呢個雖然都係菠菜但比起頭先個意粉,呢一個意大利飯是creamy的而且飯既軟硬度都幾適合香港人口味。基本上食左一半已經好濟,如果可以稀少少就好了。味道都唔錯,食完都唔需要狂飲水。呢款食物都會有下次

日本鮮抹茶鮮奶 - d 奶有少少cream 感覺,不是太稀,唯底層抹茶偏甜

總括來說,以呢個價錢食物算高質。平均只係百五蚊有主菜,餐湯,麵包同特飲。我相信會成為呢間餐廳既常客
2020-04-29 349 浏览
今日出開荃灣,經過海壩街見到呢度好多餐廳,又想食美國野,就揀左呢一間啦!呢間餐廳係半開放式,好有風味,入去已經好多人,不過都搵到一張檯坐.二話不說就即刻點菜,首先我叫左個雪花牛班尼蛋治,佢係有意大利包配沙律菜水波蛋同埋雪花牛,份量足夠有兩隻蛋,食完已經大半飽啦,不過個雪花牛就老咗啲,沙律菜都尚算新鮮.另外我地仲叫左個三女神漢堡,有菠蘿煙肉,漢堡牛肉同埋香煎雞排,每一個都細細個幾得意,不過味道都係一般,硬左啲可以再改善,薯條都過得去啦仲有哩個菠菜湯,鹹鹹地都算幾好味,佢仲送左杯東子酒俾我地飲,算幾特別野飲方面叫左兩杯,都係朱古力飲品,賣相一流不過味道就淡左少少.總括嚟講呢度嘅食物賣相真係非常好,打卡一流,不過味道有改善嘅空間!

今日黎到銅鑼灣食lunch去左呢間超黃既黃店喺店門已經見到好多文宣店面十分企理 好有設計感但始終係lunchtime 時間所以要等下位咁 店員都十分有禮貌同友善野食都算上得幾快既我叫左個全素既all day breakfastcaramel latte我個朋友就叫左個腸仔煙燻蕃茄汁長通粉仲有杯Orange and passion fruit因為我唔識茄汁豆所以全日早餐走咗茄汁豆其實呢個已經好豐富一個女仔食已經覺得好飽如果大食嘅就可以試吓食至尊全日早餐想讚下佢嘅菇 真係整得好好食而嘢飲方面打卡一流至於朋友嘅長通粉佢話腸仔份量好多除咗本身有嘅一條大腸仔之外長通粉入面都夾雜着不同的腸仔
今日黎到銅鑼灣食lunch

至於朋友嘅長通粉佢話腸仔份量好多
除咗本身有嘅一條大腸仔之外
長通粉入面都夾雜着不同的腸仔
2020-04-15 457 浏览
#💛 #灰到銅鑼灣🔻Lunch hour special offer (主食+是日精選濃湯+飲品) 另收加一服務費挪威煙三文魚野菌意大利飯 $98Risotto份量不少,意大利飯拌上碎三文魚、菇菌和蕃茄粒,加上旁邊的芝士粉,整體口感和味道都很豐富😚risotto有嚼勁▪美國檸蜜(?)(熱)我忘記了名字🤣這杯跟我認知的茶餐廳檸蜜不一樣,不是用新鮮檸檬製成的😂我想是外面買到,有包裝的飲料(?) 所以一喝下去就聞到家裏檸檬味洗潔精的味道🤣大概是用同一個檸檬味的化學成分🤐不過是好喝的😂▪南瓜湯比較稠身,有點像smoothie,像是攪拌機攪出來😂是足料的南瓜湯😚-👅食後感:食物是蠻不錯,不過選擇比較少。我和朋友原來想多點一樣小食,但份量都比較多(和貴)😳-👀個人喜愛度:6.5/10-🚩No Boundary銅鑼灣希雲街9號地下-#美食#香港美食#hkfood#food#hk#hkfoodie#foodie
#💛 #灰到銅鑼灣
挪威煙三文魚野菌意大利飯 $98

美國檸蜜(?)(熱)

南瓜湯
👀個人喜愛度:6.5/10