2023-06-26
朋友上次推介左一間冇限時間任食火鍋餐廳,夜晚每個人都係$288。今日就去咗試下,原來真係幾抵,有成四round嘅嘢可以叫。而且食物質素都有返咁上下,唔會將價就貨。首先第一round就係任食餐前小食,有多款炸物,蟹籽沙律同埋我大推嘅飽汁雞腳!個雞腳真係煮得好入味,我自己都食咗成10隻都有。炸雞都炸唔錯,都叫咗2round。食完先再之後就有個刺身拼盤,刺身都好新鮮。分別係有甜蝦,三文魚同埋北寄貝。雖然刺身冇得再任食,但係份量都啱啱好,因為之後就可以開始食雞煲。之後round 3就可以選擇要酸菜魚或者係雞煲,酸菜魚就一次性嘅但係雞煲就係任食既。雞煲想到菜煮8分鐘後有得食,個雞煲醬勁惹味。正!最後食完雞煲就可以轉個新窩打邊爐。餐廳有多款任叫任食嘅火鍋配料同埋一啲一次性既。選擇都幾多下,但係食到呢度,我同朋友都已經夠晒飽。我哋都坐多咗一陣,因為冇限時嘅關係,所以我哋都慢慢食。除此之外,呢度嘅飲品都係任飲,有好多款樽裝嘅涼茶同埋罐裝嘅汽水等等。就算食飽晒,都可以慢慢坐低同啲朋友一齊傾偈吹水。