2022-10-07 129 浏览
朋友最鍾意試新野, 佢今日帶我黎左銅鑼灣一間新開既串燒店happy hour新店環境四正, 燈光光猛,  十分乾淨~~串燒店就當然係食串燒架啦~~餐牌有多款肉類, 蔬菜, 丸, 海鮮, 小食, 甜品等選擇...串燒一般都係$1X-2X/串, 價錢合理, 叫多幾串都唔會肉痛最欣賞餐廳每枱都會提供一個著住微火爐, 可以興住D串燒, 令到D食物唔會凍~咁就算同朋友吹水吹耐左都唔會驚D食物凍晒我地叫左好多唔同款既串燒丫, 超豐富又澎湃!! 包括有直男肥腸(大腸), 猛男豬頸肉, 衰佬五花肉, 金菇肥牛卷, 燒雞中翼, 雞軟骨, 魷魚鬚, 燒蒜芯, 蒜香腐皮等....直男肥腸 $18 唔錯喎, 洗得好乾淨, 有咬口得黎又唔韌猛男豬頸肉 $18 每粒好厚肉, 肉質好爽口!!衰佬五花肉 $18 薄薄的, 乾得剛好唔會乾柴~~金菇肥牛卷 $35 就好JUICY呢蒜香腐皮 $28 幾特別, 腐皮燒得脆脆地, 入面包住好多蔥蒜, 第一次食感覺唔錯~~魷魚鬚 $38 口感幼嫩, 爽口彈牙...錫紙粉絲花甲 $68我地點左唔辣, 一上枱見到咁紅嚇親, 點知真係唔辣的, 哈哈~~花甲份量都唔少喔, 好有鮮味,

新店環境四正, 燈光光猛,  十分乾淨~~

串燒店就當然係食串燒架啦~~

咁就算同朋友吹水吹耐左都唔會驚D食物凍晒

我地叫左好多唔同款既串燒丫, 超豐富又澎湃!!

直男肥腸 $18 唔錯喎, 洗得好乾淨, 有咬口得黎又唔韌

猛男豬頸肉 $18 每粒好厚肉, 肉質好爽口!!

衰佬五花肉 $18 薄薄的, 乾得剛好唔會乾柴~~

金菇肥牛卷 $35 就好JUICY呢

魷魚鬚 $38 口感幼嫩, 爽口彈牙...

錫紙粉絲花甲 $68
花甲份量都唔少喔, 好有鮮味, 而且完全冇沙

粉絲索晒D汁, 好惹味

小酥肉 $42
小酥肉每條細細的, 好岩做下酒菜

同朋友一路吹水一路食, 唔覺唔覺就好快食晒~
小酥肉外酥內軟, 又冇乜油

蒜蓉大茄子 $38
食左咁多肉就緊係要食返D蔬菜啦~~
茄子上面有超多蒜, 鍾意蒜蓉既我表示好正丫!!

特色烤豬手 $68
見到餐牌咁特別有豬手就叫黎試下~~
2隻大豬手外皮煙韌Q彈, 好似啖啖都補充緊骨膠原呢!!!

盲盒冰粉 $1
冇睇錯係真係$1碗冰粉!!! 超抵食!!
食完串燒食返碗簡直爽到暈~
$1碗既冰粉仲有好多配料喎, 包括山楂, 提子乾, 花生, 瓜子......真係冇得輸!!

百香水果茶 $38
酸酸甜甜好清新又開胃

雪碧 $18
餐廳會俾埋一大杯冰, 超解渴
  • 金菇肥牛卷
  • 蒜香腐皮
  • 直男肥腸
  • 盲盒冰粉
  • 錫紙粉絲花甲
2022-10-07 15 浏览
係銅鑼灣覓食😋 係小巷入邊有間小店主打串燒😍 見到有$1冰粉~就吸引左貪小便宜既我有個爐 一直烘熱啲串燒 方便大家吹水 都幾貼心! 🥕猛男豬頸肉串非常之有咬口 軟滑爽彈 肉質鮮嫩🥕金菇肥牛卷估唔到咁大份😂 咁足料 金針菇可以吸收肥牛的油膩😚 燒完又有啲脆的口感,配埋肥牛一齊食 口感豐富🥕燒雞中翼雞翼都好大隻😍 皮脆內軟既雞翼真係每次必點 🥕一口番薯仔甜甜既番薯仔配上軟糯既口感😚 🥕燒菠蘿 原來佢係厚切!! 好juicy 酸酸甜甜既感覺 解膩一流🥕台灣腸脆皮 一咬開就爆肉汁~ 🥕錫紙粉絲花甲好香既辣~ 粉絲好軟身 掛起湯汁😋 花甲完全無沙,好新鮮,而且份量超級豐富..有成三十隻花甲😳😳😳 ☆*:..冰粉.:*☆嘴饞既我~ 飽都加返一碗 因為有清熱解毒既功效晶瑩剔透、口感涼滑 加上淡奶 甜甜的撈埋瓜子酥+花生,勁香口 仲有山渣碎 酸酸甜甜

係銅鑼灣覓食😋

有個爐 一直烘熱啲串燒 方便大家吹水 都幾貼心!

🥕猛男豬頸肉串

甜甜既番薯仔配上軟糯既口感😚

🥕燒菠蘿

原來佢係厚切!! 好juicy 酸酸甜甜既感覺 解膩一流

🥕台灣腸

脆皮 一咬開就爆肉汁~

🥕錫紙粉絲花甲

☆*:..冰粉.:*☆

嘴饞既我~ 飽都加返一碗 因為有清熱解毒既功效
晶瑩剔透、口感涼滑 加上淡奶 甜甜的
撈埋瓜子酥+花生,勁香口
仲有山渣碎 酸酸甜甜
2022-10-06 20 浏览
銅鑼灣新開串燒店*炊燒*。款式多多。翻前翻後看看。發現$1碗冰粉。係$1碗冰粉。估唔到今時今日$1可以食到野🤩。落完單會先上個爐仔。串燒放上爐仔用火熱著。唔怕食到一半凍冰冰。抵讚👏。串燒🍢🍢粒粒粟米串10串🌽打孖多春魚雞全翼猛男豬頸肉薄切燒牛舌蒜香腐皮金菇肥牛卷燒菠蘿🍍秋刀魚蒜香燒生蠔🦪鴛鴦糍粑盲盒冰粉粟米煙煙靭靭。第一次見10串上。幾特別🤪。蒜香腐皮打開夾著海量蔥蒜。香口惹味😬。生蠔肥嘟嘟勁厚肉。食完忍唔住要encore🤤。糍粑軟糯黏口。啱曬我口味😋。冰粉上灑滿提子乾。葵花籽。山楂粒。甜甜地解辣一流❣️。
串燒🍢🍢
蒜香燒生蠔🦪
鴛鴦糍粑
盲盒冰粉

2022-10-05 31 浏览
呢排唔知點解鍾意食串燒又發現到銅鑼灣有間新開嘅串燒店,發覺唔太貴,跟住就去咗試新嘢。去嘅時候六點幾當時只係坐咗兩張枱,到食完七點幾已經坐滿晒。食到飽一飽先醒起佢有嗰一蚊冰粉😭😭😭😭😭但已經飽到食唔到就冇叫😭😭同男友覺得呢間串燒店可以再泥食,因為真係唔錯。希望開耐咗之後會keep到水準同有電話可以俾人預約啦。
去嘅時候六點幾當時只係坐咗兩張枱,到食完七點幾已經坐滿晒。
同男友覺得呢間串燒店可以再泥食,因為真係唔錯。
希望開耐咗之後會keep到水準同有電話可以俾人預約啦。
土豆片
腐皮
燒生蠔
渣甸坊召皮
土豆片
腐皮
燒生蠔
2022-10-05 24 浏览
係銅鑼灣行街,就見到呢間新開嘅串燒店,就被木系裝修嘅吸引~一入到餐廳裝修以柔和木系配米白為主,單睇外表以為係cafe~一坐底店員就送上串燒爐,用嚟keep住串燒嘅温度,邊食邊傾都唔怕凍曬!串燒有辣度選擇,小辣應該係BB嘅級別,所以食得辣可以中、大辣起跳!串燒款選擇都幾多,而且價錢都唔係好貴,約$18-$38,款式都多,蔬菜、海鮮、肉類都有,必食直男肥腸,真係燒得外層香脆內軟,入面好juicy~ 而蓮藕片真係無限encore,上層放咗孜然粉加上蓮藕片嘅爽口,真唔停口!除咗串燒,仲有必食生蠔,令隻生蠔飽滿,放滿蒜蓉,真係好滋味!差唔多每檯都有叫嘅仲有燒茄子,一大片茄子放滿調味,每一絲嘅入味又juicy !記得食埋佢哋嘅 錫紙兜系列,先叫咗個鴨血粉絲鴨血一排份量都幾多,唯一就粉絲比較溶,但勝在夠入味!再叫多個金針菇,每條掛滿汁~食完串燒記得要叫埋冰粉,$1 碗真係好抵~~無諗到餐廳新開無耐,已經有唔少客人排隊,串燒質素高而價錢地道,CP值極高
係銅鑼灣行街,就見到呢間新開嘅串燒店,就被木系裝修嘅吸引~

食完串燒記得要叫埋冰粉,$1 碗真係好抵~~

2022-10-04 21 浏览
係Social Media見到諗住過黎試下一入去等幾枱人 唔洗等 環境唔錯同朋友叫左串燒 炸物 同冰沙咩都試下點知就係惡夢開始…..等左一個鐘黎得兩杯冰沙同一碟炸物….每次問佢整緊未 要等幾耐個waitress就講整緊等多3分鐘….跟住3分鐘又3分鐘 每次問都話整緊隔離枱比我地遲入黎既 啲串燒野食都上哂如果你肚餓諗緊黎醫肚 千祈唔好黎可能要無了期咁等食…..味道唔差 可以一試 但最好打定底先好黎….
係Social Media見到諗住過黎試下
一入去等幾枱人 唔洗等 環境唔錯
同朋友叫左串燒 炸物 同冰沙咩都試下
點知就係惡夢開始…..
等左一個鐘黎得兩杯冰沙同一碟炸物….
每次問佢整緊未 要等幾耐
waitress就講整緊等多3分鐘….
跟住3分鐘又3分鐘 每次問都話整緊
隔離枱比我地遲入黎既 啲串燒野食都上哂
如果你肚餓諗緊黎醫肚 千祈唔好黎
可能要無了期咁等食…..
味道唔差 可以一試 但最好打定底先好黎….
2022-10-04
2022-10-04 42 浏览
食串燒通常食到啲衫都好大陣燒烤臭味,但喺呢間新開嘅串燒店食就無呢個問題啦🤓因為佢哋嘅串燒其實已經喺廚房預先燒好,每檯都擺咗個有三個小蠟燭支撐住嘅爐heat住啲食物,所以慢慢吹、慢慢燒、慢慢食都得,得咗👌🏻🐽直男肥腸 $18/串🐖猛男豬頸肉 $18/串🐔孜然雞肉串 $18/串🐷衰佬五花腩 $19/串🐃新疆羊肉串 $19/串🐓惹味燒雞皮 $24/2串🌽粒粒粟米串 $24/10串💚燒四季豆 $24/2串🥬BB娃娃菜 $24/2串以上肉類同蔬菜類味道調得剛剛好,唔會太鹹,夠晒香辣同重口味;肉類就更加香脆,非常惹味😝👅薄切燒牛舌$48/份唔會好韌,幾爽,唔錯☺️🌶錫紙粉絲花甲 $68/份少少辣但好入味,特別係啲粉絲索晒啲香辣味👍🏻🦪蒜蓉燒生蠔 $38/隻隻蠔夠曬飽滿,比想像中出色😋🍆蒜蓉大茄子 $38/條去串燒店必食,重口味人士之選🤣🐟鯖魚 $38/條同日式餐廳食到嘅差唔多👌🏻🤩盲盒冰粉 $1/碗超級抵食,甜甜哋涼涼哋,我哋嗰碗有好多山楂粒、花生同葵花籽?!食完好似無咁熱氣😜🫖百香水果茶 $38/杯入面有好多百香果籽同爆珠,清新又好飲😍🤎酸梅湯 $18/杯睇落似可樂,飲落有淡淡嘅酸梅味,濃郁啲會更

🐽直男肥腸 $18/串
🌽粒粒粟米串 $24/10串
💚燒四季豆 $24/2串
🥬BB娃娃菜 $24/2串

👅薄切燒牛舌$48/份
唔會好韌,幾爽,唔錯☺️

🌶錫紙粉絲花甲 $68/份
少少辣但好入味,特別係啲粉絲索晒啲香辣味👍🏻

🦪蒜蓉燒生蠔 $38/隻
隻蠔夠曬飽滿,比想像中出色😋

🍆蒜蓉大茄子 $38/條
去串燒店必食,重口味人士之選🤣

🐟鯖魚 $38/條
同日式餐廳食到嘅差唔多👌🏻

🤩盲盒冰粉 $1/碗

🫖百香水果茶 $38/杯
入面有好多百香果籽同爆珠,清新又好飲😍

🤎酸梅湯 $18/杯
睇落似可樂,飲落有淡淡嘅酸梅味,濃郁啲會更好☺️
2022-09-28
2022-10-04 26 浏览
抵食款式多串燒約左朋友係銅鑼灣聚會,見到間新開串燒店,地方夠闊落,最重要係價錢好抵食,過百款串燒,任你選。🍽串燒首先,店員會放個串燒盤係你台面,下面就會點住蠟燭,咁就唔驚串燒會凍,可以慢慢食,菜品仲特別幽默,好似直男肥腸啦,猛男豬頸肉啦🐖,衰佬五花腩🐷等等,整係聽過名都好過癮,串燒燒得好香,調味選擇了小辣,唔算好辣,岩曬怕辣但又想食辣的人,串燒加埋調味粉好惹味。🍽蔬菜叫左茄子🍆,去串燒店必食,而家好大份,上面鋪滿蒜香,加埋辣粉,愈食愈滋味菠蘿🍍,菠蘿香甜可口娃娃菜,翠玉瓜,韭菜,夠曬fresh🍽錫紙麻辣鴨血大量蒜蓉好香呀,粉絲索晒啲汁超好味,鴨血味夠曬濃。🍽蒜蓉燒生蠔 🦪$38/隻又唔算好貴,最重要係隻蠔夠曬飽滿,食落好juicy,對得住價錢。🍽盲盒冰粉 呢個就真係大推, $1/碗超級抵食,甜甜哋涼涼哋,有好多花生同山楂,岩曬食完咁多串燒之後食,無咁熱氣ps/而家餐廳1蚊1碗冰粉,真係抵食得黎又好味,最正係無限量供應。而家當晚平日去,未夠7點已經爆曬場,想食的話,真係要預早少少去。
抵食款式多串燒

🍽串燒

🍽蔬菜
菠蘿🍍,菠蘿香甜可口
娃娃菜,翠玉瓜,韭菜,夠曬fresh

🍽錫紙麻辣鴨血
大量蒜蓉好香呀,粉絲索晒啲汁超好味,鴨血味夠曬濃。

🍽蒜蓉燒生蠔 🦪

🍽盲盒冰粉

喺銅鑼灣行街行到好肚餓上網搵下附近餐廳 見到呢間勁新就嚟試下啦環境夠光猛 裝修靚過一般串燒店 價錢都唔貴喎叫完野食就會上個串燒板 下面放左蠟燭keep住串燒温度 慢慢食下吹下水都唔怕凍晒串燒燒得好香口 加埋調味粉好惹味牛肚串好有咬口 墨魚鬚幾柔軟 衰佬五花肉燒晒啲油出嚟 又真係幾好食喎衰鬼猛男豬頸肉好爽口 啲名改得好搞笑去串燒店一定要食嘅韮菜同燒茄子呢度做得好出色 香得嚟唔會太咸錫紙麻辣鴨血我揀左小辣但食落完全唔辣 可以揀辣啲大量蒜蓉好香呀 粉絲索晒啲汁超好味炊燒特式炒米粉炒得好爽口入味 好多魷魚同香腸片 勁大份量冰粉只係1蚊一碗 平到痴線我落單前都再三確認以為印錯價錢點知真係咁抵 叫左幾碗食番夠本
喺銅鑼灣行街行到好肚餓
上網搵下附近餐廳 見到呢間勁新就嚟試下啦
環境夠光猛 裝修靚過一般串燒店 價錢都唔貴喎

叫完野食就會上個串燒板 下面放左蠟燭
keep住串燒温度 慢慢食下吹下水都唔怕凍晒
串燒燒得好香口 加埋調味粉好惹味
牛肚串好有咬口 墨魚鬚幾柔軟
衰佬五花肉燒晒啲油出嚟 又真係幾好食喎衰鬼
猛男豬頸肉好爽口 啲名改得好搞笑

去串燒店一定要食嘅韮菜同燒茄子

冰粉只係1蚊一碗 平到痴線
我落單前都再三確認以為印錯價錢
點知真係咁抵 叫左幾碗食番夠本

2022-10-01 61 浏览
一直心心念念大陸既串燒,知道銅鑼灣開咗間新嘅串燒🍢,落住雨都黎試,但新開張好多地方做得超級不足,有待改善1️⃣門面店舖新裝修,行文青休閒風,乾淨企理,但全部都係4人枱,而大部份人都係2人,建議張4人枱全部轉食2人枱,唔洗客等咁耐2️⃣食物全部食物都係偏咸,但香濃味有返左大陸食既感覺,必食係生蠔🦪、娃娃菜、雞翼,但部分價錢太過進取,由其豆皮、安格斯牛,份量同價錢唔成正比另外冰粉都無得食,係咪應該每人限叫/加推,咁就唔好做$1啦3️⃣服務&衛生落哂大雨都由得班客係門口排哂隊,其實係咪應該留底客人電話,有位先打俾佢令到我半身都濕哂。另外每台客走咗之後都唔用消毒清潔下枱面,衛生常識欠佳

1️⃣門面

2022-09-30
蒜蓉燒生蠔
燒雞翼
2022-09-30 56 浏览
最近銅鑼灣渣甸街開咗一間新嘅串燒店《炊燒》,位置都相當方便,距離銅鑼灣地鐵站都係5分鐘嘅路程。一到去餐廳裏邊就見到好多XO酒嘅裝飾,仲有一個虛擬嘅火爐,好有氣氛。同其他串燒店唔同,依間佢真係會提供一個火爐俾你去保持串燒嘅溫度,好貼心,咁慢慢食啲嘢食都唔怕凍左唔好食。蒜蓉大茄子(條)一條大茄子開成兩邊,上面放滿蒜蓉同埋少許辣椒,成個茄子燒到熟透,好輕易就可以將茄子肉同皮分開,食落好多汁,依個真係必叫之一。蒜香燒生蠔(隻)生蠔比一般嘅串燒店更加大隻,蠔身亦都好飽滿,上面再鋪滿蒜蓉,咬開全部都係蠔嘅肉汁,蠔嘅鮮味係味蕾瞬間爆發。直男肥腸(串)炸到香脆嘅肥腸,一啲都唔會有腥味,上面再加咗啲辣粉,好入味。猛男豬頸肉(串)豬頸肉脂肪唔會好多,食落主要爽口為主。新疆羊肉串(串)羊肉火候適中,唔會有羊羶味,加左入少去孜然,羊肉味好重。惹味燒雞皮(2串)炸到好香脆嘅雞皮,識落有啲同薯片一樣。串燒粟米粒10串好遲先二十幾蚊,用嘅係糯米粟煙煙韌韌我可以食多10串😂燒菠蘿(塊)菠蘿好多汁,表面經過火槍燒成金黃色,比較甜。經典台灣腸(2串)台灣腸一向都係串燒必叫之一,口感紮實,咬開戈時又食到豬肉嘅肉汁。多春魚(

蒜蓉大茄子(條)

蒜香燒生蠔(隻)

直男肥腸(串)

猛男豬頸肉(串)
豬頸肉脂肪唔會好多,食落主要爽口為主。

新疆羊肉串(串)
羊肉火候適中,唔會有羊羶味,加左入少去孜然,羊肉味好重。

惹味燒雞皮(2串)
炸到好香脆嘅雞皮,識落有啲同薯片一樣。

串燒粟米粒10串
好遲先二十幾蚊,用嘅係糯米粟煙煙韌韌
我可以食多10串😂

燒菠蘿(塊)
菠蘿好多汁,表面經過火槍燒成金黃色,比較甜。

經典台灣腸(2串)

多春魚((2條)
魚肉唔會散開,魚皮焦香,食落亦都好多魚籽。

飲品方面,就叫咗百香水果茶同埋芒果沙冰。個人比較鍾意芒果沙冰,沙冰好幼細,整到好似smoothie咁。

最後當然要食一碗冰粉,價錢只不過係象徵
式一蚊,上面放滿山楂、南瓜籽、提子乾,冰粉透心涼,好適合炎熱嘅夏天食。

💰人均200蚊一位

2022-09-30 39 浏览
炊燒Friday Night當然是要來一頓燒烤結束一週的疲憊生活,聽朋友介紹來了這家位於銅鑼灣街頭的燒烤店,聽說剛開業就門庭若市。選擇特別多,菜品起名還特別幽默,像什麼直男肥腸啦,猛男豬頸肉啦。燒烤的調味選擇了小辣,適合不太能吃辣的人士,有辣椒的香味,而不嗆。在香港第一吃到了蒜香腐皮和渣甸坊召皮,酥脆的腐皮和軟糯彈牙的召皮,包著滿滿的蒜和蔥,真的是好美味。常規的肉類燒烤做的也很出色,無論是火候還是調味,都和內地的燒烤店有的一拚,燒雞中翼外酥里嫩,一口咬開還會爆汁,新疆羊肉串灑滿了孜然,羊肉的香味直衝天靈蓋,燒雞腎串爽脆而不韌,雞軟骨特別脆,烤的一點也不乾,一口蕃薯仔烤完流汁,甜味都激發了出來,燒菠蘿也是每次燒烤的必點,烤過的菠蘿只有甜味沒有酸味,粒粒粟米串用的是糯玉米,一口一串,超級滿足。特色菜點了渣爆鵪鶉蛋,表面裹滿了辣椒和香料,還點了錫纸麻辣鴨血,粉絲和鴨血愛好人士真的愛了。盲盒冰粉 居然只要一蚊,和其他餐廳二三十一碗的沒有任何區別,紅糖山楂芝麻葡萄乾葵花籽一樣都不缺,很幸運在售罄前激情下單了三碗。香港燒烤店現在競爭真的是越來越激烈,能在一眾優秀的燒烤店中脫穎而出,可見有多麼出色。
炊燒

🔅🔅🔅🔅🔅美食推介🔅🔅🔅🔅🔅炊燒 (銅鑼灣)📍銅鑼灣渣甸街47號采怡閣地下1號舖銅鑼灣地鐵站🚇F1出口,行大約5分鐘就到啦🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅銅鑼灣新開嘅串燒餐廳🍴見佢價錢唔貴,一於就入嚟食下啦入到嚟環境都好大,座位都好舒服👍🏻👍🏻嘢食嘅種類真係多到數唔到,基本嘅豬🐷,牛🐮,雞🐣全部都有👍🏻👍🏻👍🏻,茄子🍆菠蘿🍍娃娃菜,翠玉瓜,粟米,蝦🍤扇貝,台灣腸,芝士丸,真係樣樣都有㗎😍呢度真係樣樣都好食,串燒燒到啱啱好,味道好惹味,食串燒最緊要係啲咩?除咗師傅要烤得好好之外,就係調味料啦😍呢度就做到啦👍🏻所以我就講最特別嘅嘢食啦😋🔸錫紙粉絲花甲用錫紙兜上到嚟熱辣辣嘅,入邊勁多粉絲👍🏻花甲都唔小㗎,都起碼食左右超過10粒😍🔸盲盒冰粉$1/碗,都唔細兜嫁,感覺好似啫喱狀嘅涼粉咁,好特別👍🏻又抵食🔸蒜香燒生蠔一啲都唔貴👍🏻又大大隻,好抵食呀,又新鮮,又好鮮味😍另外,要值得讚賞嘅係佢唔會一碟碟咁拎出嚟俾我哋,當我哋叫咗第一輪串燒之後,佢黎第一輪會用一個鍋熱住d串燒,個鍋入面有2個小蠟燭,店員每燒完一樣嘢就會放係個鍋到👍🏻咁我哋就可以慢慢食,都係唔會食到熱辣辣嘅串燒👍🏻唔使急住咁食曬🔸百香水果茶甜度

🔅🔅🔅🔅🔅美食推介🔅🔅🔅🔅🔅

炊燒 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣渣甸街47號采怡閣地下1號舖
銅鑼灣地鐵站🚇F1出口,行大約5分鐘就到啦

🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅

銅鑼灣新開嘅串燒餐廳🍴
見佢價錢唔貴,一於就入嚟食下啦

入到嚟環境都好大,座位都好舒服👍🏻👍🏻

🔸錫紙粉絲花甲

🔸盲盒冰粉

🔸蒜香燒生蠔
一啲都唔貴👍🏻又大大隻,好抵食呀,又新鮮,又好鮮味😍

🔸百香水果茶
甜度適中,勁多百香果,我好鍾意百香果咬落脆卜卜嗰種感覺👍🏻

🔸菠蘿沙冰
夠曬凍呀😍唔算唔甜,啱啱好,食住串燒飲菠蘿沙冰,勁解渴😍

🔸可樂
估唔到佢係有冰底嫁😍我覺得有冰仔嘅可樂係超級正👍🏻👍🏻👍🏻

我既評分(5⭐️為滿分)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-09-26 124 浏览
近!推介購物完落腳好地方~希慎shopping完想找地方食晚餐,俾我搵到間係非常近嘅串燒店,離商場/地鐵站5分鐘路程。尼間串燒店新開張人流唔多,位於渣甸坊密密麻麻嘅攤檔裡面,我會建議行渣甸街小巴站轉左入去。入到去地方寬敞,座位舒適,我地坐左靠牆位置。由於行到攰又肚餓,好快就叫左野食。我會推介以下5🌟美食👇🏻:衰佬五花肉🌟🌟🌟🌟🌟menu見到個名笑左出黎😂,好奇心驅使試下叫黎食,點知衰佬又幾好食幾juicy喎lol 俾我想像中無咁肥,罪疚感無咁大haha蒜香腐皮🌟🌟🌟🌟🌟睇得出個廚有心機,腐皮裡面有餡,味道好夾,好好食!我地係咁encore🤣經典台灣腸🌟🌟🌟🌟🌟一啲都唔幼身,堅好味juicy,調味幾好,唔係傳統食咸重口味!錫紙鴨血粉絲🌟🌟🌟🌟🌟味道香辣帶少少麻,熱辣辣鴨血同粉絲入哂味,值得一試。即燒生蠔🌟🌟🌟🌟🌟即燒好燙手下,建議等一陣先食。燒蠔好大隻,抵食,蒜香味道不錯!小酥肉🌟🌟🌟🌟🌟香口鬆脆,賣相靚仔~百香水果茶🌟🌟🌟🌟🌟有茶味唔會死甜,裡面有新鮮生果粒,幾fresh,幾解油膩同開胃!總結,feel到尼間舖有heart做,串燒好味,特飲新鮮水果有誠意。我會encore返黎食,希望水
近!推介購物完落腳好地方~

我會推介以下5🌟美食👇🏻:

衰佬五花肉🌟🌟🌟🌟🌟

蒜香腐皮🌟🌟🌟🌟🌟

經典台灣腸🌟🌟🌟🌟🌟

錫紙鴨血粉絲🌟🌟🌟🌟🌟
味道香辣帶少少麻,熱辣辣鴨血同粉絲入哂味,值得一試。

即燒生蠔🌟🌟🌟🌟🌟

小酥肉🌟🌟🌟🌟🌟
香口鬆脆,賣相靚仔~

百香水果茶🌟🌟🌟🌟🌟

總結,feel到尼間舖有heart做,串燒好味,特飲新鮮水果有誠意。我會encore返黎食,希望水準keep到~

蒜香燒生蠔
  • 衰佬五花肉
  • 經典台灣腸
  • 百香水果茶
2022-09-23 208 浏览
再訪燒烤舖冇過幾日就又黎左食啦,呢次帶埋屋企人過黎食,四個人食左669,係香港黎講已經係非常平。今次五點幾就黎左,呢次烤雞翼岩岩好,外面好脆,入面好多汁。比上次好吃,雞肉特別香。烤菠蘿好解膩,食飽ge時候食塊菠蘿又精神爽了,可以繼續戰鬥。炒米粉好香,食到最後真係好飽了,真係食唔落了哈哈 最後仲有一半米粉食唔曬。總體黎講已經非常之唔錯,值得再次去食。但燒得好唔好都要睇小小運氣,上次冇今次咁好,唔知係埋師傅進步左呢。如果係就好,下次都可以繼續食返咁好味燒烤~
再訪燒烤舖