餐厅: 火鍋隨意門
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-01-30 99 浏览
【火鍋隨意門】@hotspot.cwb銅鑼灣fushion異國遊打卡binlo🍲 入面有4大國家景點特色😆 最靚都係門口既土耳其風燈飾🕌招牌花膠雞湯鍋 - 半隻雞 (💰$318)呢個花膠雞湯超正!!! 湯底勁濃勁香 花膠係勁滑口又腍身雞件會提埋你逐件放 確保食到嫩滑既雞肉😚 無冰鮮味特盛蔬菜拼盤 💰$128個拼盤真係塞實曬啲菜😂 份量勁多 同好貼心咁用咗竹籤串起曬易沉底既蕃茄 蘿蔔餃子拼盤(10粒) 💰$148餃子皮好薄 而且好足料即炸魚皮 💰$78魚皮好脆 浸落啲湯仲可以聽到 "za za" 聲 索曬啲湯好入味 勁好食🥶 本地牛頸脊 💰$288💡𝙄𝙉𝙁𝙊 評分📝: 8.5/10價錢:人均$899地址📍: 銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室Room A, 1/F, Top View Mansion, 10 Canal Road West, Causeway Bay營業時間🕰:🕒 𝙈𝙤𝙣 - 𝙏𝙝𝙪𝙧, 𝙎𝙪𝙣 12:00 - 00:00 𝙁𝙧𝙞 - 𝙎𝙖𝙩 12:00 - 01:00
火鍋隨意門】@hotspot.cwb

招牌花膠雞湯鍋 - 半隻雞 (💰$318)

呢個花膠雞湯超正!!! 湯底勁濃勁香 花膠係勁滑口又腍身

價錢:人均$899
地址📍: 銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室

營業時間🕰:
𝙁𝙧𝙞 - 𝙎𝙖𝙩 12:00 - 01:00
之前食過呢間火鍋隨意門,覺得好好食☺️所以前排又同朋友一齊黎食!呢間餐廳除左係銅鑼灣嘅新派火鍋店之外,仲係比食客打卡嘅好地方,因為佢有4大國家嘅景點:古色古香嘅紫禁宮、異國風情嘅土耳其熱氣球節、浪漫醉人嘅法國鐵塔,仲有浪漫寫意嘅日本小島,成間火鍋店嘅設計同裝飾真係好有異國風情,啱曬一班朋友一齊打卡同聚會!除左裝修,食物都好高質架😙🔻🌟黑蒜卜卜蜆濃湯鍋 $218 因為上次黎果時試過佢嘅招牌花膠雞湯,所以今次就試下黑蒜卜卜蜆湯,湯底好濃郁,而且入面好足料,超多沙白蜆,啲蜆除左大粒之外,仲係粒粒都有肉,另外入面仲有其他配料,例如係芽菜、香蔥同蒜等,配合埋黑蒜,令到成個湯嘅味道好濃好香👍🏽🔻🌟蘋果木煙燻手切牛頸脊(細) $298呢個牛頸脊嘅賣相好靚,一開始仲有啲乾冰嘅煙冒出黎,打卡一流🤩佢嘅牛肉油脂紋好靚,分佈好平均,肉質好嫩👍🏽🔻🌟餃子拼盤 $148餃子拼盤有5款唔同嘅餃子,特別中意鳳尾鮮蝦餃同埋黑松露蟹肉餃🥰啲餃烚完之後好大粒,仲要入面都係真材實料好多餡,食完都好飽🫢🔻🌟手打蟹籽蝦滑 $118打邊爐點少得蝦滑,呢個蝦滑夠曬彈牙,而且食到好多蟹籽,味道很好😍🔻🌟特盛蔬菜拼盤 $128呢個蔬菜拼
🌟黑蒜卜卜蜆濃湯鍋 $218
🌟蘋果木煙燻手切牛頸脊(細) $298
🌟餃子拼盤 $148
🌟手打蟹籽蝦滑 $118
🌟特盛蔬菜拼盤 $128
呢個蔬菜拼盤都好靚,擺到好似一個花籃咁😍入面好豐富,蘿蔔、南瓜、金菇、生菜、娃娃菜等,真係睇得又食得🤩份量超多👍🏽
🌟竹蔗矛根 $68
好中意呢個竹蔗矛根嘅器皿😂可以自己隨便斟,入面冇冰但係仲keep到係凍嘅,一邊打邊爐一邊飲凍嘅竹蔗矛根,覺得冇咁熱氣😙
2023-01-20
  • 足料竹蔗茅根
  • 招牌花膠雞湯鍋
  • 餃子拼盤
  • 鹹蛋黃炒響鈴
2023-01-27 55 浏览
🍲冬天最適合正正就係打邊爐🍲今日黎到銅鑼灣既火鍋隨意門一入到黎就覺得好有特色有世界各地唔同景點既佈置🗺️例如中國風, 異國風光土耳其熱球節等等主題裝飾品嘗食物味道之餘 又有得打卡📷最有趣係員工制服係飛機師制服 好躉鬼🧑‍✈️首先輕輕講下火鍋醬料九宮格入面有齊各款配料同前菜 好整齊 又唔洗專登出去拎👍🏼🌶️ 麻辣卜卜蜆鍋今日心血來潮勁想食辣😛所以就簡左麻辣卜卜蜆湯底擺左乾冰 一上台有出煙效果 打卡一流佢啲卜卜蜆份量超級多!🤩而且好大粒 唔會好似出面咁縮到見唔到不過如果唔食得辣建議都係食唔辣因為會愈煮愈辣 佢仲有好多特色鍋底任君選擇下次會試埋佢個招牌花膠雞湯🐤🐂 蘋果木煙燻手切牛頸脊(細) $298嗌左細但份量唔多 兩個人食足夠有特牛肉油脂紋靚 分布均勻 厚度適中好濃牛肉味 一咬就滲哂油香味出黎 超級高質🤤🥟 餃子拼盤(10粒) $148拼盤有5款唔同既餃子就算兩個人都唔會覺得好多食到厭而且款式都同平時食既好唔同 好有特色🤩🔹足料鮮蝦雲吞🔹新鮮菜苗帶子餃🔹韭菜豬肉餃🔹黑松露蟹肉餃🔹蟹皇豚肉餃每款都用料豐富大大粒個人最意黑松露蟹肉餃同菜苗帶子餃😜🐖 伊比利亞橡果豬擺盤好靚 有乾冰係底一樣會出煙 勁
🍲
冬天最適合正正就係打邊爐🍲
今日黎到銅鑼灣既火鍋隨意門
一入到黎就覺得好有特色
有世界各地唔同景點既佈置🗺️
例如中國風, 異國風光土耳其熱球節等等主題裝飾
品嘗食物味道之餘 又有得打卡📷

餐廳好貼題咁以地球儀既容器裝住竹蔗茅根水
竹蔗茅根水既清甜又降火 打邊爐飲岩哂👍🏼

📍火鍋隨意門
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室
🇭🇰銅鑼灣- 火鍋隨意門呢間係銅鑼灣嘅新派火鍋店,一入到去已經可以睇得出佢個主題,又有好多唔同嘅位可以俾你打卡,感受異國風情😆所以我終於搵到一日book日子去食下佢!!⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗☑️整體方面:員工服務不錯,佢地仲會著住到好似空少咁招待我地~好有飛到去土耳其嘅感覺😍環境好靚,座位上有咕𠱸俾大家挨住🫶🏻而食物都係用心設計,每款都有值得打卡位又好食🥰👅 惹味黑胡椒卜卜蜆濃雞湯鍋(⭐8/10) 呢個卜卜蜆好正,職員拎嚟嘅時候會為我地翻炒幾下,唔洗驚自己搞唔掂🤣而卜卜蜆每隻都大隻又厚肉,去沙去得好好,係冇沙嘅☺️雖然個黑胡椒味好惹味,但都仲可以食到卜卜蜆原有嘅鮮味啊😌食晒個蜆 就記得加湯打邊爐😎👅 蘋果木煙壎手切牛頸脊(細)(⭐8/10) 一嚟到就有職員幫我地整到碟肉噴煙😆噴哂煙咁好吸引 好啱打卡🥰牛味好重 而且嫩口口易咬,雪花紋理好靚👍🏻變色即食 正😍👅 餃子拼盤(10粒)(⭐8/10)一次有5款唔同口味嘅餃子,鮮蝦雲吞,蟹皇豚肉餃,菜苗帶子餃,韭菜豬肉,黑松露蟹肉餃😚覺得佢個配搭好好 每款都有得試吓就唔會覺得好膩既感覺☺️佢每隻
🇭🇰銅鑼灣- 火鍋隨意門

👅 惹味黑胡椒卜卜蜆濃雞湯鍋(⭐8/10)

👅 蘋果木煙壎手切牛頸脊(細)(⭐8/10)

👅 餃子拼盤(10粒)(⭐8/10)
一次有5款唔同口味嘅餃子,鮮蝦雲吞,蟹皇豚肉餃,菜苗帶子餃,韭菜豬肉,黑松露蟹肉餃😚覺得佢個配搭好好 每款都有得試吓就唔會覺得好膩既感覺☺️佢每隻餃子都飽滿多汁,而且款款唔同所以每隻食落都有驚喜嘅感覺🥰

👅 特盛蔬菜拼盤(⭐8/10)
有南瓜,白蘿蔔,雲耳,蕃茄….啲蔬菜吸哂湯底嘅味 超入味啊🥰而且佢砌得好靚 又一串串拮好晒啲蔬菜 可以直接放落去打邊爐😚白蘿蔔仲好鮮甜冇渣😍

👅 足料竹蔗茅根(⭐6/10)
估唔到連飲品都咁打耳🤣🫶🏻係好似地球儀咁嘅竹蔗茅根,飲落唔會話太甜,一邊打邊爐一邊可以消滯🙌🏻仲要個份量飲極都飲唔完 好抵啊!!

🎏地址:火鍋隨意門 (銅鑼灣)
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #discoverhongkong #food #yummy#hkfood #hkfoodie #hkmarketing #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows#銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣餐廳 #火鍋隨意門 #高質火鍋#新派火鍋 #朋友聚會 #銅鑼灣美食 #hkhotpot #hotpotgathering @hotspot.cwb

按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_銅鑼灣
  • 黑蒜卜卜蜆濃湯鍋
同朋友新年前團年聚一聚去了位於銅鑼灣的火鍋隨意門近期人氣火鍋店以土耳其中東風格同中式設計為裝飾主調令你好像穿越世界去了一敞旅行ꔐ胡椒豬筒骨濃湯鍋凍凍地很適合的胡椒湯底奶白湯底帶胡椒香,辛辣感很暖胃舒適還有兩大塊豬筒骨,中間骨髓有豐富骨膠原暖身又可以養顏ꔐ手切頂級安格斯牛肉(細)擺盤很有誠意,牛肉紋理分明軟腍富咬口的口感 安格斯牛肉的脂香·絕對不會令人失望ꔐ餃子拼盤 足料鮮蝦雲吞/新鮮菜苗帶子餃/韭菜豬肉餃黑松露蟹肉餃/蟹皇豚肉餃每隻餃子都十分飽滿,非常足料口感爽彈,而口味味道突出最喜歡黑松露蟹肉同足料鮮蝦雲吞前者黑松露味好濃,後者有啖啖鮮蝦ꔐ鹹蛋黃炒響鈴邪惡之最,即食還是泡湯吃都超好吃!!ꔐ特盛蔬菜拼盤好誇張的蔬菜拼盤,邊補充纖維邊打卡拍照ꔐ足料竹蔗茅根地球儀造型,好看又好喝¨̮ ᴴᴬᵛᴱ ᴬ ᴳᴼᴼᴰ ᵀᴵᴹᴱ દ ᵕ̈ ૩記得訂位!9點仍然全滿狀態留意!9點後有宵夜折扣優惠店員服務很熱情,很有誠意的火鍋店

同朋友新年前團年聚一聚
去了位於銅鑼灣的火鍋隨意門
近期人氣火鍋
以土耳其中東風格同中式設計為裝飾主調
令你好像穿越世界去了一敞旅行

ꔐ胡椒豬筒骨濃湯鍋
凍凍地很適合的胡椒湯底
奶白湯底帶胡椒香,辛辣感很暖胃舒適
還有兩大塊豬筒骨,中間骨髓有豐富骨膠原
暖身又可以養顏

ꔐ手切頂級安格斯牛肉(細)
擺盤很有誠意,牛肉紋理分明
軟腍富咬口的口感
安格斯牛肉的脂香·絕對不會令人失望

ꔐ餃子拼盤
足料鮮蝦雲吞/新鮮菜苗帶子餃/韭菜豬肉餃
黑松露蟹肉餃/蟹皇豚肉餃
每隻餃子都十分飽滿,非常足料
口感爽彈,而口味味道突出
最喜歡黑松露蟹肉同足料鮮蝦雲吞
前者黑松露味好濃,後者有啖啖鮮蝦

ꔐ鹹蛋黃炒響鈴
邪惡之最,即食還是泡湯吃都超好吃!!

ꔐ特盛蔬菜拼盤
好誇張的蔬菜拼盤,邊補充纖維邊打卡拍照

ꔐ足料竹蔗茅根
地球儀造型,好看又好喝

¨̮ ᴴᴬᵛᴱ ᴬ ᴳᴼᴼᴰ ᵀᴵᴹᴱ દ ᵕ̈ ૩
記得訂位!9點仍然全滿狀態
留意!9點後有宵夜折扣優惠
店員服務很熱情,很有誠意的火鍋
2023-01-20 141 浏览
如果擁有多啦A夢既隨意門🚪你會想去邊度?我想瞬間穿越各國,試哂唔同國家既美食!無意中發現銅鑼灣有間新派火鍋店,裝修好有心思,以唔同國家為主題,呈現出各國風格,例如有中式宮廷風﹑日本和風﹑土耳其民族風,眼睛好似去左轉旅行咁享受✈️打邊爐最緊要揀個岩食既火鍋湯底🔥餐廳提供14款足料湯底,每款都各有特色!肉類以牛肉為主,唔同部位都可以食到。仲有海鮮﹑刺身﹑餃子﹑魚滑﹑丸類﹑蔬菜等等,種類非常豐富~ 提提大家可以係openrice訂位,享有午市68折或晚市88折優惠,抵食好多架🤭♢ 招牌花膠雞湯鍋(半隻) $298坐低都唔洗諗~ 就係為呢個招牌湯底而來!呢個湯真係不得了,金黃色既湯頭,雞味非常鮮甜濃郁,香氣逼人,真係可以當湯咁飲!半隻雞既份量都好多,用上三黃雞,餐廳本身已將雞整到半熟,我地只要將雞輕輕翻熱就食得喇!無論係雞皮定雞肉都夠嫩滑,係我食過最滑溜既雞👍🏻!花膠更加要大讚,非常厚身,滋補養顏一流~ 店員將原片花膠係你面前剪開,保證真材實料,都係第一次見!店員服務周到,不時主動過黎加湯,仲要唔係加清水,係加返雞湯😍 值得一讚~♢ 蘋果木煙燻手切牛頸脊(細) $298平時多數都係食肥牛,今次試

♢ 招牌花膠雞湯鍋(半隻) $298

♢ 蘋果木煙燻手切牛頸脊(細) $298
平時多數都係食肥牛,今次試下呢個人氣之選,果然名不虛傳!首先賣相已經好吸引,擺盤精美。牛肉既油脂紋好靚,唔會過靭,牛味都十分濃郁。

♢ 餃子拼盤 $148
餐廳每款餃子餡都好吸引,叫個拼盤就可以試哂5款唔同口味:鳳尾鮮蝦餃、新鮮菜苗帶子餃﹑黑松露蟹肉餃﹑蟹皇豚肉餃﹑韭菜豬肉餃。份量足足有10粒架,每件都大粒滿料,CP值高!新鮮手工餃子就係唔一樣,皮滑餡靚。最鍾意鳳尾鮮蝦餃,原隻蝦肉新鮮爽口,食落彈牙。

♢ 黃金雙拼 $98
鹹蛋黃炒響鈴 x 鹹蛋黃炒魚皮,兩樣炸物都想食!炸得香脆,用鹹蛋黃炒過更加香口!響鈴夠大條,食得超滿足~

♢ 特盛蔬菜拼盤 $128
擺盤超吸睛,拼盤有多種菜類︰唐生菜﹑娃娃菜﹑油麥菜﹑木耳﹑蘿蔔﹑南瓜﹑蕃茄﹑金菇,十分豐富。份量超多,兩個人都食唔哂!最搞笑係有兩位店員都過黎問我地洗唔洗打包😂 睇黎好多食客都食唔哂呀🫣

♢ 足料竹蔗茅根 $88
餐廳用地球儀裝竹蔗茅根,切合主題之餘又吸引眼球~ 竹蔗茅根水清熱解膩,入口清甜,打邊爐飲呢個真係涼透心~

火鍋醬料
餐廳就連醬料都唔放過~整到咁鬼靚!每枱都擺放左一個九宮格醬料同前菜,最鍾意可以擁有獨立醬料,唔洗走出去裝又要同人share,夠哂乾淨衛生。

餐廳每樣菜式都好打卡able✨ 出品高質,睇得又食得~ 絕對會再encore呀✅
  • 黃金雙拼
  • 足料竹蔗茅根
  • 花膠雞湯鍋
  • 招牌花膠雞湯鍋
  • 餃子拼盤
  • 竹蔗茅根
  • 本地牛頸脊
招牌花膠雞湯鍋 $318🐣呢到有好多火鍋湯底可以選擇但因為我地想養顏 揀咗花膠雞湯鍋🐥湯底係濃濃嘅雞湯 配上半隻雞同大花膠雞肉入口嫩滑 肉咬落鬆軟又有雞味😋大花膠 食落彈牙又軟棉☺️蘋果木煙燻手切牛頸脊(細) $298🐮擺盤非常靚 會比你見到牛既紋路見到牛肉同脂肪嘅條紋 食落肉味濃郁又有咬口💕伊比利亞漿果豬 $188🐷上碟已經覺得好吸引 入口肉質帶橡果香味,口感嫩滑 完全同平時嘅豬肉係好唔同 咬落去味道滋味持久 真係一試難忘😭🤤👍🏻餃子拼盤 $148🥟有幾款口味 最重要係每一款都好好食餃子皮夠薄又夠滑 食落餡十分彈牙爽口🤤豐盛蔬菜拼盤 $128 🥬🥒🥕🍅唔知以為自己收咗花🌸 餐廳整到蔬菜花咁大札蔬菜係新鮮 顏色鮮明 有種唔捨得食嘅感覺🤣 竹蔗茅跟 $68打邊爐一定要叫番杯竹蔗茅根清下熱氣竹蔗茅根甜到啱啱好 同埋好抵飲 我哋每人都添左成四五杯🤣🎀熱門推薦🎈黑白滷水鴨血濃湯鍋🎈黑蒜卜卜蜆濃湯🎈鹹蛋黃炒響鈴/魚皮🎈蘋果木煙燻手切牛頸脊🎈海鮮拼盤及橡果豬📍火鍋隨意門 @hotspot.cwb銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室#火鍋隨意門 #高質火鍋 #新派火鍋 #朋友聚會 #銅鑼灣美食 #hkh

招牌花膠雞湯鍋 $318🐣

蘋果木煙燻手切牛頸脊(細) $298🐮
擺盤非常靚 會比你見到牛既紋路
見到牛肉同脂肪嘅條紋 食落肉味濃郁又有咬口💕

伊比利亞漿果豬 $188🐷
上碟已經覺得好吸引 入口肉質帶橡果香味,
口感嫩滑 完全同平時嘅豬肉係好唔同

🎈蘋果木煙燻手切牛頸脊
🎈海鮮拼盤及橡果豬

📍火鍋隨意門 @hotspot.cwb
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室
#火鍋隨意門 #高質火鍋 #新派火鍋 #朋友聚會 #銅鑼灣美食 #hkhotpot #hotpotgathering
火鍋隨意門,位於銅鑼灣,好有特色既新派火鍋店,一入門有啲中式傳統宮廷裝修,超靚❣️點知原來唔同位置仲有啲fushion style,有土耳其熱氣球位、法國鐵塔優雅特色、寫意日式小島風情,都幾有心思👍🏻 於@hotspot.cwb Bio 訂座連結仲可享有晚市 75折😯餐牌主打高質食材同埋特色鍋底,黑白滷水鴨血濃湯鍋 、招牌花膠雞湯鍋、黑蒜卜卜蜆濃湯等,睇到口水已流🤤🐻勞蘇食🐻推介 —— 招牌花膠雞湯鍋,其實好多地方都會有花膠雞湯底,但我夠膽講依個係我暫時食過最好食沒有之一😘第一次食花膠湯火鍋唔係用花膠碎塊,係一大塊係你面前剪開加落湯度,就係豪氣✨金湯煲滾飲得,香濃雞湯仲好有金華火腿味,花膠又滑,好好飲😙雞件半熟飲完湯淥一淥就可以連湯食,又滑又好味🐣真係一個超正既湯底🥇享受完湯底,即刻試下高質食材,蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)🐮賣相好靚,牛肉油脂紋靚,食落牛味相當濃!🐻勞蘇食🐻再推介 —— 伊比利亞漿果豬,驚人既出煙擺盤,望落已經好吸引,伊比利亞豬果然唔會令人失望,超嫩滑既肉質,味道口感甚至比靚牛肉有過之而無不及,必食🥳新鮮餃子亦係我係高質火鍋入面既必食之選,餃子拼盤🥟4款唔同既餃子,新鮮同

招牌花膠雞湯

花膠雞

蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)

手切牛頸脊

伊比利亞漿果豬

新鮮餃子亦係我係高質火鍋入面既必食之選,餃子拼盤🥟4款唔同既餃子,新鮮同唔係新鮮真係一食就知,皮既質感都好唔同,餃子皮滑,最好味既我會揀菜苗帶子餃,菜肉餃但加埋帶子,完美加入鮮味令餡料香濃😋鳳尾鮮蝦餃肉質都好彈牙,蝦味好濃👍🏻蔬菜拼盤賣相好似一個盆栽,份量、種類都好多,包你啱食😆熱竹蔗茅根,清熱舒喉,唔會太甜😎

新鮮餃子拼盤

菜苗帶子餃

蔬菜拼盤

超滿意既邊爐,好味高質,服務態度超好,完全搵唔到缺點😛真係必試,聚會慶祝都啱晒🤯
招牌花膠雞湯
花膠雞
蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)
手切牛頸脊
新鮮餃子拼盤
菜苗帶子餃
2022-12-31 76 浏览
朋友介紹話呢間火鍋店裝修特別而且食物唔差, 佢自己三個星期內都幫襯左兩次, 見佢講得咁好食梗係要試吓啦湯底叫咗花膠雞, 店員會將花膠同雞另上, 細心將花膠剪開一片片先會放落鍋, 雞已經半熟所以又係擺落鍋煮一煮就可以. 呢個雞非常之滑, 可以話係成餐飯入邊數一數二嘅焦點👍🏻其他菜式都唔錯, 我最鍾意佢嘅鹹蛋黃響鈴同魚皮, 有好多鹹蛋黃粒粒鋪滿成個碟, 滿足晒我呢啲鹹蛋黃控😂呢度嘅裝修係以旅行做主題, 每枱都會見到土耳其燈同埋土耳其瓷磚嘅裝飾, 店員全部都係着機師制服, 除咗食物之外,亦都能夠滿足打卡嘅要求, 唔怪之得就算星期二晚都可以座無虛席, 去之前記得訂位~
  • 黃金雙拼
  • 花膠雞湯鍋
呢度已經不知不覺間變成左我打邊爐既必選之地,皆因食材新鮮,份量剛好,最開心係最近openrice訂座仲會有折. 年尾清假,今日早少少黎食, 即刻拎番個68折,食都食得豪爽d哈哈😎黎到先整一整個混醬, 叫埋個鮮雞湯底, 見到都覺得滿足.🤩我最鍾意食海鮮, 梗係叫廣島蠔同碟脆魚鯇. 之前都食過唔少散叫野食既邊爐店, 呢度既脆魚鯇係相對比較厚切, 咁樣淥完都唔會話縮到得返塊皮咁..而個蠔都處理得非常好, 已經清洗得好乾淨,食落冇沙,同埋仲keep到個鮮甜味. 海鮮控表示認可!🙌🏻除此之外,就梗係有叫牛同埋鮮蝦啦, 今次第一次係度叫蝦, 佢個擺盤幾有心思. 淥完d蝦肉食落幾厚實,最正蝦頭爆膏! 牛就正正常常, 幾好食, 都幾有牛味既!!👍🏻👍🏻
黎到先整一整個混醬, 叫埋個鮮雞湯底, 見到都覺得滿足.🤩
2022-12-30 60 浏览
早兩次食過覺得好正,今次決定帶老友黎試下,因為食材夠新鮮,仲要宜家訂位有折!好彩佢都一樣咁鍾意!平日約六點鐘左右到,冇乜人,坐落幾闊落。服務同以往一樣唔錯,有需要一定有人幫手。一坐低就叫個花膠雞湯暖暖胃,估唔到隻雞大得咁緊要,好彩我地兩個胃口夠大。隻雞食落似新鮮雞,同埋油份幾重,食落香口,肉質幾嫩滑。我地兩個一樣都係牛魔王,坐低後即刻叫番兩碟牛先啦,一碟牛頸脊,一碟手切安格斯牛肉。兩碟都非常重牛味,食得出好新鮮,而且咬落唔韌,同埋食落油脂分佈幾平均,超正。每次黎呢度都一定要叫牛,真係水準保證呀。重要佢擺盤永遠唔令人失望,岩晒我地呢d打卡人士。

2022-12-25 181 浏览
呢間餐廳打造日本、法國、土耳其同中國嘅主題餐區,提供各國特色湯底同食材🍲💗蒜香特色卜卜蜆濃湯鍋 ($188)用上新鮮沙白蜆,配合蒜蓉、辣椒、唐芹等,帶出最原本鮮甜味。沙白蜆份量十足,每隻都鮮嫩飽滿,基本上無沙🐚💗手切頂級安格斯牛肉 ($298)手切安格斯肥牛呈大理右油花紋理,肉質細嫩腍滑,牛味濃郁又不失牛脂甘香🐃💗伊比利亞橡果豬 ($168)橡果豬肉質柔嫩爽滑,肥瘦適中,肉味香濃🐖💗餃子拼盤 ($148)包括鮮蝦雲吞、菜苗帶子餃、韭菜豬肉餃、黑松露蟹肉餃、蟹皇豚肉餃,每款都皮薄餡滿🥟💗蔬菜拼盤 ($78)有金菇、唐生菜、娃娃菜、木耳、南瓜、白蘿蔔、蕃茄、油麥菜,每款都新鮮翠綠🥙💗足料竹蔗茅根 ($68)竹䉀茅根清甜解渴,有清熱潤燥功效🎍
醬料

💗蒜香特色卜卜蜆濃湯鍋 ($188)
蒜香特色卜卜蜆濃湯鍋

💗手切頂級安格斯牛肉 ($298)
手切頂級安格斯牛肉

💗伊比利亞橡果豬 ($168)
橡果豬肉質柔嫩爽滑,肥瘦適中,肉味香濃🐖
伊比利亞橡果豬

💗餃子拼盤 ($148)
餃子拼盤

💗蔬菜拼盤 ($78)
蔬菜拼盤

💗足料竹蔗茅根 ($68)
竹䉀茅根清甜解渴,有清熱潤燥功效🎍
足料竹蔗茅根
醬料
蒜香特色卜卜蜆濃湯鍋
伊比利亞橡果豬
餃子拼盤
足料竹蔗茅根
2022-12-22 65 浏览
今日同老婆行開銅鑼灣,天氣寒冷,打邊爐都最啱,一於帶老婆食餐好嘅。打邊爐來講我地就諗到呢間邊爐餐廳,上次已經食過一次,覺得食物質素幾好,餐廳環境亦都唔錯。餐廳環境異國風情,仿佛置身土耳其,就算年尾去唔到旅行,都要來個異國邊爐風情。餐廳職員大玩cosplay,扮演飛機師,就像來左一趟旅行✈️。胡椒豬筒骨湯煱打邊爐最重要係個湯底,今次我地揀左胡椒豬筒骨湯煱。啱曬唔食得太辣嘅我地,湯底用料十足,幾大舊豬筒骨,濃郁嘅豬骨湯味,必須首先飲啖暖胃熱湯。牛肉拼盤打邊爐點少得,牛肉🐮,我地叫了一個極上手切牛肉拼盤。有A4 和牛、頂級安格斯牛肉、封門柳等. A4 和牛,油脂入口融化,可以試到肉質嘅鮮甜。安格斯牛肉油花分佈均勻,肉質鮮嫩。鳳尾鮮🦐餃 蝦餃每日新鮮製做,鮮蝦肉質結實,保持鮮味,大力推薦。瑤柱乾貝滑 手打蟹籽滑(雙拼)雙拼可以試下兩款滑,一次滿足兩個願望。 大大條瑤柱絲,證明用料十足。蟹籽單從表面已經見到滿滿的舖滿滑。豆苗豆苗新鮮翠綠,好嫩口,唔會食落有渣。竹蔗茅根打邊爐點少得佢,清熱解渴。餐廳價錢對得起呢個食物質素,我會再次幫襯.

胡椒豬筒骨湯煱

牛肉拼盤

鳳尾鮮🦐餃
蝦餃每日新鮮製做,鮮蝦肉質結實,保持鮮味,大力推薦。

瑤柱乾貝滑 手打蟹籽滑(雙拼)
雙拼可以試下兩款滑,一次滿足兩個願望。

豆苗
豆苗新鮮翠綠,好嫩口,唔會食落有渣。

竹蔗茅根
打邊爐點少得佢,清熱解渴。

餐廳價錢對得起呢個食物質素,我會再次幫襯.

2022-12-21 135 浏览
係一間充滿住士耳其燈嘅火鍋店✨每樣食物嘅擺盤都好用心~特色卜卜蜆湯底$188有仙氣嘅鍋!值得讚嘅係沙白嘅份量都幾多下亦都無沙 就算食到最尾都仲會撈到有蜆肉🤓花膠雞湯鍋$298係真材實料又大塊嘅花膠~食落口勁滿足 雞件都幾滑嫩 另外湯底味道鮮美九宮格醬料 (每位$25)手切頂級安格斯牛肉(大) $398每一片牛嘅size唔大但一啲都唔靭 唔洗點醬都好好食☺️滑類三拼 $128(黑松露墨魚滑,瑤柱乾貝滑,手圢蟹子蝦滑)三款都好彈牙而且都食到蝦味~豬頸肉 $68口感爽口 擺盤都好用心 手打芝心牛肉丸 $98 (8粒)牛肉丸好彈牙~而且仲有食到好濃芝士味✨黃金雙拼 $98如果大家鍾意食鹹蛋黃嘅話一定要試一試🤤鹹蛋黃響鈴 X 鹹蛋黃魚皮 極邪惡又會浸到每一層包你每啖都食到濃濃鹹蛋香 仲要炸得好脆☺️新鮮蟶子王 $198鮮甜彈牙而且幾新鮮 亦都無沙足料竹蔗茅根 $68 打邊爐最啱飲竹蔗茅根~清甜得嚟又健康當日有朋友生日店舖會用送一個Tiramisu蛋糕 係用盛有乾冰嘅盤送蛋糕 打卡able又有誠意 不過味道就普普通通 個人覺得整體略為有啲貴而且份量都唔多 cp值唔高 不過食物質素嚟講都ok嘅~同埋員工
係一間充滿住士耳其燈嘅火鍋店✨每樣食物嘅擺盤都好用心~

特色卜卜蜆湯底$188

花膠雞湯鍋$298

九宮格醬料 (每位$25)

手切頂級安格斯牛肉(大) $398
每一片牛嘅size唔大但一啲都唔靭 唔洗點醬都好好食☺️

滑類三拼 $128
(黑松露墨魚滑,瑤柱乾貝滑,
手圢蟹子蝦滑)
三款都好彈牙而且都食到蝦味~

豬頸肉 $68
口感爽口 擺盤都好用心

手打芝心牛肉丸 $98 (8粒)
牛肉丸好彈牙~而且仲有食到好濃芝士味✨

黃金雙拼 $98

新鮮蟶子王 $198
鮮甜彈牙而且幾新鮮 亦都無沙

足料竹蔗茅根 $68
打邊爐最啱飲竹蔗茅根~清甜得嚟又健康

個人覺得整體略為有啲貴而且份量都唔多 cp值唔高 不過食物質素嚟講都ok嘅~同埋員工好熱情態度好好✨
人均:~$400
(唔收切餅費)
手切頂級安格斯牛肉(大)
特色卜卜蜆湯底
豬頸肉
手打芝心牛肉丸
黃金雙拼
九宮格醬料
銅鑼灣打卡火鍋店,帶你去旅行✈️火鍋隨意門 有日本🇯🇵、法國🇫🇷、土耳其🇹🇷及中國🇨🇳 4大主題區,今次我們選擇了土耳其風!歎盡12款地道鍋底!包括北海道3.6牛乳櫻花湯鍋、土耳其香草羊肉鍋、花膠雞湯鍋、特色卜卜蜆湯鍋,法式芝士龍蝦鍋、鴨血麻辣湯鍋、白胡椒蟹湯鍋、冬瓜瑤柱脯湯鍋等🤩 天氣凍,我們點了一個胡椒豬筒骨濃湯鍋,湯底足料,豬筒骨鮮甜。打邊爐之前, 一定要喝返碗湯,暖一暖胃,開始以下美食之旅。手切頂級安格斯牛肉,牛肉脂肪分布平均,入口即溶化。海鮮拼盤:海鮮亦是這裏的招牌,因為出名游水新鮮,拼盤可以食盡大扇貝、蟶子皇、海中蝦及蜆,非常豐富。墨魚丸,超好食,口感爽口彈牙🤤蔬菜拼盤,佈置得好靚,蔬菜全部都好清甜,還有我最愛的黑木耳和蕃茄!足料竹蔗茅根,打卡一流!📷
銅鑼灣打卡火鍋店,帶你去旅行✈️

手切頂級安格斯牛肉,牛肉脂肪分布平均,入口即溶化。

墨魚丸,超好食,口感爽口彈牙🤤

足料竹蔗茅根,打卡一流!📷