1K
2016-06-05 352 浏览
約左朋友來cwb 聚舊, 一班人就來到呢間試下室內燒烤啦餐牌都幾多野食選新出左個海鮮煱 我見之前無架, 依家每枱都有 青口好食過蜆, 湯底清淡中帶小辣, 唔錯~ 鍾意佢d 粉絲夠爽, 唔淋呢個雞必叫, 廚師整定,絲鍾意佢落既香草,好似係basil? 唔sure , 但雞腿香滑juicy.雞胸雖然鞋d 但夠味都唔錯之後就到我地既製成品 lol來到緊係狂叫蠔, 不過燒過左火d haha, 不過都唔錯呢個好似係雪魚乾? 唔肯定, 但燒到脆脆好食我地手勢都算唔錯 鯖魚好肥美好香~~ 必吃 秋刀魚都唔錯~ 多春魚咬落真係滿滿春, 都ok 肥牛金菇, 實無死perfect match 當然唔少得肉肉肉, 一路燒一路自己塗醬幾好玩青口都幾新鮮整體野食都唔錯, 有得食又有得玩幾正~ 而且地點方便, 依家燒烤唔駛滾到咁遠啦
約左朋友來cwb 聚舊, 一班人就來到呢間試下室內燒烤啦
餐牌都幾多野食選
新出左個海鮮煱
我見之前無架, 依家每枱都有

之後就到我地既製成品 lol
來到緊係狂叫蠔, 不過燒過左火d haha, 不過都唔錯
呢個好似係雪魚乾? 唔肯定, 但燒到脆脆好食

我地手勢都算唔錯
鯖魚好肥美好香~~ 必吃
秋刀魚都唔錯~ 多春魚咬落真係滿滿春, 都ok
肥牛金菇, 實無死perfect match
當然唔少得肉肉肉, 一路燒一路自己塗醬幾好玩
青口都幾新鮮

2016-06-05 286 浏览
這裏任食2小時, 和朋友一面談天一面燒食物, 簡直是人生一樂也! 食物款式甚多, 肉類、丸類、海鮮類、蔬菜類等都一應俱全。成人收費是$298一位, 在特別時段則有8折優惠。每位另加$88, 便可享用和牛海鮮盛, 有和牛、大蝦、鮑魚、蜆和螺, 如此豐盛價錢真的不貴。澳洲和牛粒鬆軟多汁, 不會很韌, 充滿肉鮮味, 肉汁滿滿的, 好吃!! 6吋長的虎蝦啖啖肉, 肉質爽彈而蝦味濃郁; 大連六頭鮑魚彈牙不韌, 配上燒汁不會太淡; 蜆肉和翡翠螺都很鮮味, 只是有少許沙, 但這情況也頗常見吧。除了加錢的海鮮盛, 其他食物選擇亦很多。肉類方面, 叉燒帶點蜜味, 甜甜的又稔滑鬆軟; 豚肉漢堡非常juicy, 咬一口, 肉汁便傾擁而出, 夾雜洋蔥十分香口; 雞翼燒得皮脆內嫩, 肉多骨少, 也不錯!! 免治雞肉棒啖啖肉, 鬆軟多汁, 口感彈牙! 最愛的當然是雛雞, 皮脆肉嫩, 雞胸部分都不會太嚡口, 亦有彈性, 而且juicy得很, 好吃!別類方面, 魚磚質感軟滑彈牙, 不會死實, 有魚鮮味; 神戶雜肉腸皮脆得不得了, 內裏有質感, 不會太稔, 肉香滿溢; 魚翅福袋很可愛, 用腐皮裹着魚翅, 頗特別! 蒜蓉
別類方面, 魚磚質感軟滑彈牙, 不會死實, 有魚鮮味; 神戶雜肉腸皮脆得不得了, 內裏有質感, 不會太稔, 肉香滿溢; 魚翅福袋很可愛, 用腐皮裹着魚翅, 頗特別! 蒜蓉法包烤得外脆內軟, 蒜蓉香口惹味, 簡單但令人一試愛上! 最愛的當然是玉子燒了!! 熱辣辣的玉子燒鬆軟嫩滑, 蛋香濃郁, 帶點甜味, 我吃了2大串也不願收口! 鱆魚小丸子則較為失色, 粉漿太糊爛, 鱆魚份量亦略少。

水產方面, 燒生蠔雖較細小, 不太肥美, 卻沒有腥味, 有蠔鮮味, 帶點爽脆; 鯖花魚略為嚡口, 但味道同樣頗鮮, 都不錯。

蔬菜方面, 日本大葱爽脆清甜, 香口惹味; 蕃薯仔粉稔軟糯, 香甜得很; 秋葵稔滑多汁。吃完那麼多肉類再吃吃清淡的蔬菜平衡了膩濟的感覺。

這裡的原枝烏龍茶也不可錯過, 吃了那麼多上火燒物, 也不要忘記清清喉嚨呢!
這形式的日本燒烤, 在香港真的很少, 這裡值得一試!
久聞銅鑼灣有一間唔錯既任食燒肉店,呢日終於可以黎見識一下,解放食慾,將升職之後大左好多既壓力食哂落肚!台面有不同的醬料及調味料,食客可根據唔同燒物、自己喜好,任意沾點燒汁、辣醬、玫瑰蜜糖、七味粉,、粗鹽及黑椒 事不宜遲,鏡頭已飛過點菜環節,黎到食物上台既一刻 牛肩肉、牛仔肉第一道上台既燒物,格外吸引!收工咁攰,聞到香噴噴既燒肉味,令人垂涎欲滴! 兩款牛肉雖然係薄切,但厚實既肉感做番一個平衡,口感一流!青口、生蠔海鮮同樣做得非常出色。食材新鮮又大件,甘甜鮮味係口腔內回盪,配上適當份量既調味料,令鮮味更加突出! 魚翅福袋、芝魚丸、流心芝士年糕等 呢一碟黎左好多我地點左既食物!貪心既我地其實差不多成張menu有既食物都點哂,每款叫一至兩件,咁先知應該推薦邊d食物俾大家 hahaa  以下呢三款係精英中的精英 魚翅福袋:咬開腐皮外層,裡面充斥住爽口既魚刺同鮮甜湯汁,值得一食!芝魚丸:必叫 有魚蛋般的彈牙口感,佐以香濃芝士,十分惹味!流心芝士年糕:同樣有濃郁既芝士,唔同既係佢口感煙韌,同樣係芝士愛好者必叫之選 多春魚、墨魚嘴、墨魚鬚等 呢碟係以水產為主既燒物 同樣地,分享下頭
久聞銅鑼灣有一間唔錯既任食燒肉店,
呢日終於可以黎見識一下,
解放食慾,將升職之後大左好多既壓力食哂落肚!
台面有不同的醬料及調味料,
食客可根據唔同燒物、自己喜好,
任意沾點燒汁、辣醬、玫瑰蜜糖、七味粉,、粗鹽及黑椒

事不宜遲,鏡頭已飛過點菜環節,
黎到食物上台既一刻

牛肩肉、牛仔肉
第一道上台既燒物,格外吸引!
收工咁攰,
聞到香噴噴既燒肉味,
令人垂涎欲滴!

兩款牛肉雖然係薄切,
但厚實既肉感做番一個平衡,
口感一流!

青口、生蠔
海鮮同樣做得非常出色。
食材新鮮又大件,
甘甜鮮味係口腔內回盪,
配上適當份量既調味料,
令鮮味更加突出!

魚翅福袋、芝魚丸、流心芝士年糕
呢一碟黎左好多我地點左既食物!
貪心既我地其實差不多成張menu有既食物都點哂,
每款叫一至兩件,
咁先知應該推薦邊d食物俾大家 hahaa

以下呢三款係精英中的精英

芝魚丸:必叫
有魚蛋般的彈牙口感,佐以香濃芝士,十分惹味!

多春魚、墨魚嘴、墨魚鬚
呢碟係以水產為主既燒物

同樣地,分享下頭三名既食後感

多春魚:燒得好香好脆!建議直接成隻食,因為d骨都脆得輕鬆咬開,亦免卻挑骨的麻煩

墨魚嘴:兩個字--爽口又彈牙!而且帶有鮮甜既墨魚味,一口一粒好過癮

墨魚鬚:一定要點既水產。粗長既墨魚鬚,爽口既口感;唯一要擔心係太大條,一啖都食唔哂
三小時任飲任食,20:15-23:15,
總收費每位$350,
合理既價錢,
就可以係銅鑼灣,
舒適的餐廳環境,
對住邪惡的燒物們大快朵頤!
下次再多人既gathering,都會再考慮黎呢度

2016-05-26
$ 350 (晚餐)
2016-06-04 670 浏览
火山燒的確出名 比起一般bbq燒 火山燒既炭爐 唔會有太多灰而且冇咁熱 但係烹煮既時間比一般燒烤爐長同朋友一坐低就點左呢道最出名既 特盛 有串燒和牛 鮑魚 同埋 沙巴大蝦 一人一串和牛串 實在唔夠喉 用火山燒既灰爐燒出黎剛好 肉與脂肪比例剛好 細火慢燒 更能夠鎖住肉汁 逼出油脂既香味另外 火山燒呢道既鮑魚 真 係 好 大 隻我同朋友口水都流哂 仲慢慢等佢燒 好心急鮑魚 非常厚身 煙韌 而且相當甜美呢個時候 沙巴大蝦 已經燒好喇雖然大蝦表面既鹽有點出手過重 但係呢只大蝦 身長過手掌 更肉質彈牙 實在係大驚喜而且蝦膏非常鮮甜 特盛 一番 火山燒既放題正式開始差的唔記得提到火山燒有3 種不同既醬汁韓式辣醬 蜜糖 同 燒汁 我就最鐘意蜜糖燒汁混埋一齊 的醬汁能夠滲透肉心 非常入味我既得意之作 燒汁牛舌邊位香脆自己一個都叫左4 5次加單另一個欣賞之作 金菇肥牛卷雞軟骨呢個蒜包好方便簡單 但好易燒過龍 小心但佢既蒜蓉蓉真係好香 而且唔會太咸最後 呢道既飲品都係 我最愛既健康工房 邊個個放題就冇素質嫁?
火山燒的確出名

雞軟骨

呢個蒜包好方便簡單 但好易燒過龍 小心
但佢既蒜蓉蓉真係好香 而且唔會太咸
最後 呢道既飲品都係 我最愛既健康工房
邊個個放題就冇素質嫁?
2016-06-04 272 浏览
今晚朋友聚餐,揀咗係銅鑼灣嘅火山燒。呢度用既係火山石黎燒烤,食物唔會咁易燒𤓓,但又保持到入邊嘅水份,啱晒我哋呢啲要求高又鍾意bbq嘅客人,好期待呀。舖面不算大,但係有好幾張卡位大枱,每張枱上面都有一部抽油煙機,唔怕食到成身味,坐得舒服。燈光暗暗地,氣氛唔錯。店員細心解釋爐具嘅用法,旁邊仲有幾種唔同嘅醬油。因為太肚餓,一坐低就叫左啲唔使煮既秋葵冷麵同蒜油拉麵。我食嘅係山秋葵冷麵,好彈牙,好香秋葵味,重有八爪魚粒係入面,一啲都冇偷工減料。因為係放題形式,為食嘅係我哋梗係咩都試下啦!落咗order後嘢食好快就到,全部野都黎齊,分量一啲都冇小到,唔會好似某啲放題餐廳咁,叫極啲嘢食都無影,要讚。咁多嘢食入面,有幾樣要特別一提。其中一樣就係牛肉。餐廳用靚牛,黎嘅時候已經見到好新鮮。可能加上用火山石燒慢燒嘅關係,肉質出奇地嫩滑,肉汁亦冇流失。另外係雞翼,燒雞翼真係好好味,外脆內軟,雞肉好滑,不過雞翼要用多啲時間燒,唔可以一次過食好多隻,有啲可惜。仲有係另外加錢嘅海鮮盛,入面有牛柳粒,大虎蝦,翡翠,鮑魚,好抵!海鮮全部都好新鮮,size仲係XL,一定要試。之後再食疏菜類,有秋葵,翠肉瓜,茄子,豆,蕃茄

因為太肚餓,一坐低就叫左啲唔使煮既秋葵冷麵同蒜油拉麵。

之後再食疏菜類,有秋葵,翠肉瓜,茄子,豆,蕃茄煙肉,京蔥,燒菠蘿等等。燒菠蘿勁好味,少少酸但又夠甜,醒一醒個胃唔洗咁油膩。

飲品方面係$20 all you can drink, 除左平時個幾隻汽水外,仲有支裝涼茶烏龍茶,落足本。
最鐘意呢間餐廳可以坐得耐。平時食放題趕到死死下,呢度可以食3個鐘架!一班朋友慢慢食就最啱喇。
聽到「火山燒」這個名字,定必想起「岩燒石」啦,據說兩者是相輔相乘的。這家餐廳就是利用「岩燒石」來讓食客自家燒烤串燒以作品嚐~限時兩小時,這段時間可以大吃特吃了~呀,先說一說,「岩燒石」的溫度可高達370度,熱力可以均勻遍佈整個爐,相信今次有食神啦~蜜糖、燒烤汁、七味粉等等可以因應個人喜好而決定是否要加在串燒之上~對於一家串燒放題的餐廳來說,這張紙上面的款式也算多了。這個海鮮粉絲㷛是店方新推出的產品,當然要試一試啦。粉絲煮熟以後很滑,亦十分彈牙,湯底帶點香辣,但卻帶些少清甜的感覺,很吸引人一口一口的喝下,海鮮也夠多夠鮮味的。湯鍋令人胃口大開啦,不錯。 自己整串燒燒烤,感覺相當不錯,也可以加入自己喜歡的醬料,更可以控制火喉。加上火山燒用上新鮮的靚材料,更勝一籌呢。是的,肉類材料早在放在台面之前已經經過醃製,烤的時候不用加上任何醬料也已經幽香撲鼻,味道更是令人讚口不絕呢。要是食客點了這春雞,店方便會為食客準備,春雞加入香草烤製,蒲放在桌面上已經香噴噴了,切開以後,雞肉還有肉汁流出來,十分嫩滑,雞肉在口腔中散發著陣陣幽香,叫人停不了口的吃。要是春雞放涼了,不用怕,因為可以放在岩燒石爐上翻熱,

限時兩小時,這段時間可以大吃特吃了~
對於一家串燒放題的餐廳來說,這張紙上面的款式也算多了。
這個海鮮粉絲㷛是店方新推出的產品,當然要試一試啦。

要是春雞放涼了,不用怕,因為可以放在岩燒石爐上翻熱,之前說過,爐的熱力平均,雞的香味再次溢出,翻烤之後雖然肉質沒有剛出爐般嫩滑,但肉汁依然很多的,很正點的!!

2016-06-02 260 浏览
明明係$268 時段入場,已經問左係咪可以食3hr, 但埋單話要2000時前埋單先當是$268, 咁就唔好厄人la, 講明俾人聽係至到2000時就收$268, 宜家就收$298, 飲品又要俾多$20 先至任飲加埋一, $350,真是極度中伏,兩個人就$700 落樓,食物選擇又少,活海產就只有墨魚咀,墨魚so,真是唔知點解仲可以收人咁貴,連蝦都無隻!!!!!!超中伏。。。。。
明明係$268 時段入場,

飲品又要俾多$20 先至任飲

加埋一, $350,真是極度中伏,

兩個人就$700 落樓,

食物選擇又少,

活海產就只有墨魚咀,墨魚so,

真是唔知點解仲可以收人咁貴,

連蝦都無隻!!!!!!

超中伏。。。。。
2016-06-01
  • 菠蘿
2016-06-01 1595 浏览
每次想燒夜同朋友傾傾計慢慢食我會選擇燒物,呢間炭火串燒會係我係銅鑼灣先首選,任食任飲無顧慮,而且通風不錯,環境乾淨,坐都坐得舒服d。 有五款醬汁,可以邊燒邊加或燒完再加,我特別喜歡玫瑰蜜汁,甘香甜美。食物串燒款式非常多,有薄切的牛肉和豬肉,更有生蠔和三文魚系列(限量供應)。女仔就最喜歡樣樣食少少,試下唔同味道,所以黎呢道就岩晒,可以試晒咁多款串物,自己慢慢燒,只係如果太肚餓果陣等熟又真係好漫長。蒜蓉多士燒我香脆,絕對係水準之作,芝士年糕裡面既半溶芝士實在非常好味,燒玉子加蜜糖汁更是我的最愛,絕對要食!燒肉方面我特別喜歡金姑肥牛,牛肉的油香實在可口,但牛肉就比較普通。鱈魚片有驚喜,燒成半乾變得非常香脆,就像脆醋肉紙的口感。另外加了盤海鮮拼盤,海櫻貝鮮嫩多肉,海鮮最緊要新鮮。 因為太肚餓既關係同埋唔識控制火喉,我叫了廚房幫忙燒,生蠔沒有加太多調味,只是曬了些7味粉已好好味,鮑魚肉質彈牙,淡淡海水咸香吃出真正味道。
每次想燒夜同朋友傾傾計慢慢食我會選擇燒物,

呢間炭火串燒會係我係銅鑼灣先首選,任食任飲無顧慮,

而且通風不錯,環境乾淨,坐都坐得舒服d。
女仔就最喜歡樣樣食少少,試下唔同味道,所以黎呢道就岩晒,

蒜蓉多士燒我香脆,絕對係水準之作,

芝士年糕裡面既半溶芝士實在非常好味,

燒玉子加蜜糖汁更是我的最愛,絕對要食!

鱈魚片有驚喜,燒成半乾變得非常香脆,就像脆醋肉紙的口感。
另外加了盤海鮮拼盤,海櫻貝鮮嫩多肉,海鮮最緊要新鮮。
因為太肚餓既關係同埋唔識控制火喉,我叫了廚房幫忙燒,

生蠔沒有加太多調味,只是曬了些7味粉已好好味,

鮑魚肉質彈牙,淡淡海水咸香吃出真正味道。
2016-05-04
2016-06-01 269 浏览
大家唔好誤會以為我去燒炭, 其實係石燒, 記得都有另一間又係石燒既餐廳, 不過就貴好多~呢間食放題比較平~最快熟就係牛肉, 所以燒左牛柳食先, 佢地牛柳都幾鬆化, 有事先醃過所以唔使落調味蠔就一般啦, 燒完好似有D細隻咁其實牛柳係好大塊! 同埋好稔~YUMYUM之後又燒左D茄子, 茄子要燒好耐先熟, 而且燒完好乾, 唔係好建議燒最快就一定要魷魚乾! 燒一陣就脆BOBO, 同清酒好夾~~~第一次試自己燒菠蘿, 味道超好超甜! 熱食仲好食過平時就咁凍切開食, 仲清甜左!燒雞翼幾快熟, 佢地已經將2條骨切開左! 而且本身有醃過, 所以唔使好似平時燒咁耐, 味道咸咸地都唔錯~佢地個芝士年糕好多芝士超香濃, 不過外面唔係用年糕! 好似係魚旦咁既感覺, 好彈牙~
蠔就一般啦, 燒完好似有D細隻咁
其實牛柳係好大塊! 同埋好稔~YUMYUM
2016-05-30 349 浏览
一班朋友當然鐘意熱熱鬧鬧咁BBQ,不過夏天咁熱去戶外太陽又猛又曬流哂汗 就會無哂心情 好彩地火山燒可以室內燒烤解決哂又喜歡食又貪靚嘅女仔 座位好寬敞六個人都夠舒適,重點係上面有個大大個抽氣扇,同埋呢度用熔岩石頭的高溫去燒熟食物的( 不是用BBQ的炭火燒),所以完全吸哂啲煙,唔會食到成身臭晒,吃完還可以行個街烤爐是分三部分:網比較細用來燒較易熟既食物(蔬菜類)中間就是燒較難熟既食物(肉類) 無網就是燒貝殼類食物。咁樣分有壞,好係可以減低燒焦/燒唔熟食物,不過最差係燒得好慢,個爐分得好細  調味醬方面都好齊全: 玫瑰蜜塘 (THE BESTTTT ) 、燒汁、辣醬、七味粉 (自己整)。所以咩味道嘅串燒都燒到!!!!!   加$20可以任飲,食得串燒就冇可能唔要野飲d啦,$20有健康工房的清熱既飲品都抵嘅!!呢度既食物選擇也不少, 所以$298都係值得geh!! 每一次可以燒的分量都不可以燒太多,不過食物quality就好好!易熟既食物:紫薯好甜一定要叫,細細舊可以食好多由唔怕飽 菠蘿都係燒一燒已經好好味必食推介:厚厚嘅玉子燒!!!!!!!! 燒較難熟既食物:種類好多, 豬肉牛肉羊

好彩地火山燒可以室內燒烤解決哂又喜歡食又貪靚嘅女仔

呢度既食物選擇也不少, 所以$298都係值得geh!!
易熟既食物:紫薯好甜一定要叫,細細舊可以食好多由唔怕飽
 菠蘿都係燒一燒已經好好味
必食推介:厚厚嘅玉子燒!!!!!!!!
燒較難熟既食物:種類好多, 豬肉牛肉羊都有,只係要時候等候。。。。。。
記住燒到差不多要開始落啲調味醬落去咁會更入味
燒野之外仲有熟食,佢嘅冷麵都幾正,食食下啲熱野,點都要啲冷麵妮降下溫
2016-05-18
2016-05-29 2637 浏览
整理照片時,找到兩個多月前的一頓飯。三人行,一夜的歡笑,相信難以再次發生。雖然記憶模糊,但很想在它完全褪色之前,以食評把它記錄下來。任食的晚餐,不自量力地點了一枱的食物,最後大家都吃得極飽。最難忘當然是櫻之豚肉涮涮鍋,有鮑魚,大蜆,大元貝,翡翠螺,藍青口,沙白貝,配自家製櫻花醬。店員替我們拿到廚房燒,燒成三碟海鮮出來。元貝嫩滑,鮑魚煙韌,大蜆鮮甜,螺爽口。藍青口和白沙貝普通,印象不深。櫻花醬也欠特別。豚肉漢堡塗上燒汁,燒得微焦,呈深啡,烤上爐架的紋,肉香清甜,肉汁豐盈,好看又好吃。芝魚丸咬破偏腍但有魚香的外層,爆出香濃的芝士。芝士腸形狀的芝士年糕只屬一舨。糯米雞肉棒,飯粒軟腍,帶甜的味道似鰻魚飯。魚翅福袋包著粉絲,口感有層次。魚磚不夠彈牙,魚味淡淡的,帶點甜。可能燒蠔有技巧,燒得又乾又細,幾乎不能入口。豬扒醃得入味,帶點爽口。羊背肋嫩中帶爽,富香草的香,獨欠羊羶。三文魚一般,不夠油香。眾多野菜中,最愛塗上蜜糖的雞肶菇,有石燒的香,又爽又腍,極多汁。吃著這頓飯時,從沒想到竟是三人組合的最後一餐。慶幸我們都吃過,飽過,快樂過。

可能燒蠔有技巧,燒得又乾又細,幾乎不能入口。
2016-03-09
2016-05-25 367 浏览
放假前同d同學黎左火山燒食串燒放題,感覺好似係將個燒烤爐放上枱咁,好得意野食唔算超級好食,但整體都算唔錯我地照舊叫左好多串燒,但竟然由我一個人黎燒6串6串咁燒,佢地傾計我要睇實,好過份其中最好食既係煙肉蕃茄,煙肉好夠味又唔太咸,蕃茄勁多汁,一啖落肚好正磨茹都好新鮮好好味,仲好大舊其他串燒,整體都差唔多,係羊扒比較特別,無乜羶味但又好香,可能因為多香草啦

野食唔算超級好食,但整體都算唔錯

我地照舊叫左好多串燒,但竟然由我一個人黎燒
6串6串咁燒,佢地傾計我要睇實,好過份
磨茹都好新鮮好好味,仲好大舊

2016-05-23 363 浏览
星期四放早,約好左男朋友食飯,男朋友BOOK左火山燒,之前我都試過係附近既舖頭返工,聽同事講都話唔錯黎到發現都幾多人下,好在佢唔會搭枱姐黎到聽店員推介依個海鮮拼盤,所以就試下,d海鮮真係好生猛最鍾意燒隻龍蝦,不過真係要燒好耐,我地食曬其他野都係半熟咋但係等待係有成果嫁出到黎隻龍蝦好新鮮好滑,d肉好夠味,一d都唔鞋其他生蠔,帶子果都有燒,不過都係無龍蝦咁正整體肉類都唔錯,不過都係鍾意海鮮多d

黎到發現都幾多人下,好在佢唔會搭枱姐
黎到聽店員推介依個海鮮拼盤,所以就試下,d海鮮真係好生猛
最鍾意燒隻龍蝦,不過真係要燒好耐,我地食曬其他野都係半熟咋

但係等待係有成果嫁
出到黎隻龍蝦好新鮮好滑,d肉好夠味,一d都唔鞋

其他生蠔,帶子果都有燒,不過都係無龍蝦咁正

整體肉類都唔錯,不過都係鍾意海鮮多d
2016-05-23 335 浏览
早一排成班同事話想食放題,所以我就做左攪手,負責BOOK位搵左好耐先搵左依間係公司附近既放題店去到大家都急不及待咁剔野食,叫左好多野食其中依個芝士年糕,大家都好鍾意,個樣似腸仔,但食落真係好似腸仔咁脆年糕開始溶減地係最好食當然仲有好多佚串,雞片同墨魚都幾好食雞肉好新鮮好滑墨魚就好多油出黎,所以好惹味我地仲叫左好多肉,一班人大家都係食肉,所以今晚好開心
早一排成班同事話想食放題,所以我就做左攪手,負責BOOK位
搵左好耐先搵左依間係公司附近既放題
去到大家都急不及待咁剔野食,叫左好多野食

年糕開始溶減地係最好食
當然仲有好多佚串,雞片同墨魚都幾好食

雞肉好新鮮好滑

墨魚就好多油出黎,所以好惹味
我地仲叫左好多肉,一班人大家都係食肉,所以今晚好開心
2016-05-22 325 浏览
先幾日同女朋友去完時化廣場睇電器之後,就會合左朋友一齊去食飯朋友BOOK左一間放題店,開頭以為食壽司,原來係去食串燒串燒食得多,不過未試過食放題,仲要係自己燒,開頭擔心燒得唔好,不過原來佢有人幫你燒埋其中最特別既係多春魚,我地放到佢打曬交,好攪笑多春魚燒完出黎幾好食,好夠味,可能濃左D,所以食落好脆燒豬肉我地就擔心D,驚唔熟會出事,好在員工好細心過黎幫我地燒燒完出黎幾好味,好多肉汁,點D醬汁食好正同埋燒左D雞翼同雞軟骨,雞軟骨淡左D,唔夠味雞翼就唔錯,幾多肉下,幾好食整體野食都唔錯,每人宦係200左右,幾抵食
朋友BOOK左一間放題店,開頭以為食壽司,原來係去食串燒
其中最特別既係多春魚,我地放到佢打曬交,好攪笑

多春魚燒完出黎幾好食,好夠味,可能濃左D,所以食落好脆

燒完出黎幾好味,好多肉汁,點D醬汁食好正
同埋燒左D雞翼同雞軟骨,雞軟骨淡左D,唔夠味

雞翼就唔錯,幾多肉下,幾好食

整體野食都唔錯,每人宦係200左右,幾抵食