2019-08-01
呢排好想食生蠔,但係出去食單點又好貴,所以就上網睇吓有冇自助餐有得任食生蠔,結果俾我搵到呢間超級抵食嘅buffet!雖然要預繳每位$100訂金,不過星期一至四晚市只係$378一位咋(已包加一),有得「蠔」食Buffet,真係非常抵食🤤我哋首先試食兩種放係出面任食嘅生蠔,分別係美國同新西蘭,味道一般,唔太新鮮,某幾隻食落仲有輕微嘅苦味😣放喺生蠔旁邊有廣島生蠔柚子杯,由於太受歡迎嘅關係,我哋見都冇見過,非常可惜,希望可以refill得快啲!(利申,我地7點到)正所謂先苦後甜,先食完一輪任食嘅生蠔之後,梗係要試吓呢兩款每位限定各一隻嘅法國Special Jade生蠔(左邊嗰隻,配青檸)同日本室津生蠔(右邊嗰隻)個人比較鍾意日本室津生蠔,非常creamy,兩款都非常新鮮,食完之後翻唔到轉頭呀🙈刺身有四款,甜蝦、帶子、三文魚、八爪魚,四款都還可以,正正常常甜蝦冇剝殼,食起上嚟有啲唔方便,恕我孤陋寡聞,我食過咁多間日本餐廳,都未見過甜蝦係唔剝殼😂熟食方面,羊架唔會煎得太熟,都唔會太鞋身,不過冇薄荷醬就爭啲鵝肝多士都推薦!鵝肝入口即溶,好似食咗空氣咁,適合啲鍾意食油膩野嘅人,至於塊多士用咗麥包去做,
鵝肝多士都推薦!鵝肝入口即溶,好似食咗空氣咁,適合啲鍾意食油膩野嘅人,至於塊多士用咗麥包去做,食落比較硬身,都幾特別
燒美國西冷牛扒
片皮鴨嘅肉質非常厚實,餐廳唔會片到太薄俾你,等你食落去啖啖肉,正呀😋
燕窩蟹肉砂窩粥海鮮味濃郁,而且煲到非常綿滑
甜品方面,選擇都好多,呢個法式香橙薄餅配血橙雪葩係每晚8時起供應,當你見到長長人龍,走去排隊實無走寶!份量唔少,食到尾聲飽飽地,兩個人share一份都夠曬☺️
其他任食嘅甜品仲有:MÕVENPICK雪糕、豆腐花、窩夫、港式雞蛋仔、朱古力噴泉等等
個人推薦黑松露芝士蛋糕(張相無),有非常濃郁嘅黑松露味,值得一試!