2023-05-06 38 浏览
有時無咩時間就會想去叫外賣,聽講鯉魚門市場都有好多外賣店,於是去睇下有咩食,在正中間就發現到呢間外賣店😳🍱雜錦便當 $55便當内有刺身,日式唐揚雞,中華沙律,加州卷。刺身有三文魚、八爪魚和劍魚腩,三文魚厚身而且油脂分布均勻。魚生食落都鮮味,滿足。🥙刺身丼飯滿滿既一層魚生飯🤩,有三文魚、熟蝦、蟹柳、帆立貝、玉子、芝麻八爪魚、味付螺肉。醋飯粒粒鮮明,醋既甜酸味唔會話好濃,岩岩好。🫔大蟹柳芝士卷(卷物三件)$38採用珍寶蟹柳👍🏽,卷物上面有芝士蟹籽,帶點鹹香。🍗韓式炸雞髀 $30熱辣辣卜卜脆顏色金黃,肉質鮮嫩而且大大隻,份量十足。位於鯉魚門市場,一入門口就見到,好方便。而且選擇多有韓國料理、日本料理仲有越南料理。想食咩都可以搵到👍🏽價錢仲好實惠🤩

🍱雜錦便當 $55

🥙刺身丼飯

🫔大蟹柳芝士卷(卷物三件)$38
採用珍寶蟹柳👍🏽,卷物上面有芝士蟹籽,帶點鹹香。

🍗韓式炸雞髀 $30
熱辣辣卜卜脆顏色金黃,肉質鮮嫩而且大大隻,份量十足。

2023-05-03 61 浏览
有睇開我的食評,都知我鍾意食日本野,今日收工有點晏,唔夠時間煮飯,係時候去買外賣俾屋企人醫肚。今日去左屋企附近的油塘廣場行左一圈,見瀧買日式料理外賣,都有唔少人幫襯,香港人願意排隊同等,多數質素都唔錯。雜錦角切魚生飯魚生好大塊,都算厚身,油脂分佈均勻,都算吸引。食落幾鮮甜,好滑,滿滿一口魚的鮮味,好滿足!飯粒粒飽滿,充分醋的甜酸味,唔會太濃,味道剛好。韓式炸雞翼炸得好焦香金黃,肉質仍嫩滑唔會老,仲好JUICY!大大隻,份量好足。日式冷麵+原味6粒章魚燒冷麵口感算唔錯,我覺得沙律醬過多,會更好味,因為可食到麵香及清D。配料有一件壽司加炸蝦,好味,多重享受。章魚燒外香酥,內料足,每啖都好滋味,值得再叫!整體而言,買咩多野都係百幾蚊,好實惠,味道亦唔差!店員服務亦好細心,令人好滿意!

雜錦角切魚生飯

韓式炸雞

日式冷麵+原味6粒章魚燒

• 雜錦角切魚生飯
  • 韓式炸雞翼
  • 日式冷麵
  • 原味6粒章魚燒
2023-04-29 57 浏览
行街市除咗買餸,有陣時都會意外發掘到啲唔錯嘅小食店,雖然隱身喺街市入邊,但係壽司刺身質素都唔差喎🤩 刺身盛D $178一共有四款刺身,包括吞拿魚、三文魚、油甘魚同埋北海道帶子,每款有三至四件,而且係厚切,魚刺身帶有油花,帶子都鮮甜😆 四款入面個人覺得最值得食係油甘魚,魚味同油咪中間有個平衡👍🏻壽司盛D $168一共有20舊壽司,有吞拿魚、油甘魚、三文魚、赤蝦、帶子同北寄貝,三文魚同北寄貝各有四件,都係穩打穩扎嘅選擇🤭 同場加映花雕雞翼😂😂 估唔到花雕雞翼竟然食到酒樓水準,雞翼醃到好入味,花雕味唔會太搶👍🏻平時收工唔想煮飯,又諗唔到食咩,可以簡單叫個盛合加小食🤭

刺身盛D $178

壽司盛D $168

2023-04-28 50 浏览
大隻仔今次覓食嘅店舖就係💥 瀧(日韓越)💥 油塘朋友注意,$9 一隻手掌大雞全翼超好食!大隻仔今日去野餐,喺朋友屋企樓下街市熟食店買完便當就出發,買外賣便當係一個好好嘅選擇,方便快捷又整理。大隻仔真係要力推餐廳嘅炸物,估唔到街市隱藏住「炸物高手」,每一件炸物都炸得夠乾身而又保持到肉汁,真正做到外脆內嫩滑,食落唔會成口油,真係值得一讚師傅嘅迫油功夫一流。另外餐廳仲有日式壽司、刺身、丼飯供應。⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯5⭐️ 超班3⭐️ 一般/正常1⭐️ 差味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️抵食 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🔥 韓式炸雞全翼 $18 兩隻雞翼岩岩炸起,靚姐姐捧住出嚟,新鮮熱辣,而且非常大隻,比手掌仲要大。靚姐姐誠意推介,期間限定新產品 ,韓式炸雞全翼可以選原味/辣味。雞翼本身有醃製過,食落唔會只係外皮有味道而肉質冇味,雞翼有調過味,帶少少甜味,炸到外皮好香脆,雞肉仍然保持到好多汁,非常嫩滑,真係好好食。可以選擇加入原味韓式調味粉或者加入辣味粉。😋😋🔥 炸芝士年糕 $22 三件炸到外皮少少脆,而內裏軟淋淋,芝士年糕
大隻仔今次覓食嘅店舖就係
💥 瀧(日韓越)💥

油塘朋友注意,$9 一隻手掌大雞全翼超好食!
另外餐廳仲有日式壽司刺身、丼飯供應。

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
瀧(日韓越)

🔥 韓式炸雞全翼 $18 兩隻
可以選擇加入原味韓式調味粉或者加入辣味粉。😋😋

🔥 炸芝士年糕 $22 三件
炸到外皮少少脆,而內裏軟淋淋,芝士年糕有拉絲,好好食,最重要唔會炸到好油膩,食落唔會滿口油。👍👍
炸芝士年糕

🔥 日式胡麻醬炸蝦冷麵 $44
蟹籽、蟹柳、雞蛋絲、青瓜絲配胡麻醬日式冷麵,夏天食非常開胃。
炸蝦啱啱炸起,外層吉列炸皮非常薄,冇炸過火,裏面蝦肉非常彈牙。
日式胡麻醬炸蝦冷麵

🔥 日式滑蛋豬扒飯 $45
滑蛋豬扒好大塊,鋪滿整個碗面,飯份量好多,男士都一定夠飽。
滑蛋煮到半生熟狀態,唔會過熟,非常嫩滑。洋蔥唔會太生,煮到啱啱開始變淋,帶出到洋蔥嘅甜味。
豬扒唔會炸得太乾太硬,放入日式醬油內浸煮一陣,吸收晒味道,好好食。
日式滑蛋豬扒飯

日式胡麻醬炸蝦冷麵
日式滑蛋豬扒飯
冷泡茶
2023-04-19 66 浏览
今日去咗油塘探朋友,本來諗住同佢買餸煮飯,去到鯉魚門廣場地下鯉魚門巿場,見到好多熟食店鋪,我提議不如買外賣返去食,唔洗又買又煮咁麻煩。朋友都話好。市場入口有間瀧(日韓越)外賣店,供應店前玻璃櫃內放滿不同的食物,各式各樣的日、韓、越食物擺放整齊,乾淨衛生,另外餐牌上重有即叫即做的食物。真係多元化選擇,梗有一款啱自己的口味!自選刺身丼飯,有帆立貝、三文魚腩、有頭赤蝦、油甘魚、赤貝、味付螺肉、芝麻八爪魚、蔥、海苔絲。滿滿地鋪在壽司飯面上,魚生刺身好新鮮,壽司飯軟硬適中。韓式牛肉炒粉絲:即叫即炒有鑊氣,粉絲彈牙,加入蔬菜絲和牛肉絲,無論口感和味道都超正!忌廉蟹肉餅,蟹肉配以牛奶味忌廉餡料,軟滑細膩, 外層香脆而不太油膩。炸蝦卷非常有口感,做到內脆外軟的效果。

炸蝦卷非常有口感,做到內脆外軟的效果。
2023-04-18 46 浏览
第一次試食呢間日韓外賣小店,買返屋企慢慢食,點知有驚喜!佢嘅價錢唔貴,魚生飯大概$50 ,魚生冷麵都只係$40幾蚊,但份量非常足夠,而且魚生都好有質素。魚生飯尚有多款配料,有三文魚同、魚子、帆立貝和螺頭,飯味香,落少少豉油已經好夠味。😋冷麵係配芝麻醬,面頭有青瓜、蟹柳、蛋絲同蟹籽,配上魚生都只係賣$40多 ,都算非常抵食。麵質爽,味道好好。❤️韓式炸脾脆而嫩滑,推介!另外仲要左個鰻魚卷,鰻魚味道好出,而且一盒有成六大件,魚同飯嘅比例好好,食落有鰻魚香!😃冇諗過街市都會有一間性價比咁高嘅小店!以後唔想煮飯,又可以有好選擇。
第一次試食呢間日韓外賣小店,買返屋企慢慢食,點知有驚喜!

、魚子、帆立貝和螺頭,飯味香,落少少豉油已經好夠味。😋

韓式炸脾脆而嫩滑,推介!

2023-04-17 36 浏览
同朋友去大本型行街,之後係平台行下行下,行去鯉魚門市場,發現原來有個鯉魚門市場好多熟食可以外賣番屋食,而且有好多選擇,一入到去就俾依間 瀧(日韓越) 食品店吸引左啦~佢有好多便當選擇,而且又有刺身同埋飯卷,全部都係我鐘意食既野。今日叫左:1. 韓國烤肉拌飯+紫菜粉絲卷 ($53)喜歡佢好香既烤牛肉同埋配料都好足。2. 韓國牛肉炒粉絲 ($43) 炒絲有好香既麻油味,而且炒得好好,就算外賣都保持到質素。3. 刺身拼盆 ($150)新鮮!! 擺放得好靚,門面功夫絕對不差,口感不錯~服務好,製作時間都好快,好適合買其他餸之前落單,買完就可以回來取。

今日叫左:
1. 韓國烤肉拌飯+紫菜粉絲卷 ($53)
喜歡佢好香既烤牛肉同埋配料都好足。
2. 韓國牛肉炒粉絲 ($43)
炒絲有好香既麻油味,而且炒得好好,就算外賣都保持到質素。
3. 刺身拼盆 ($150)
新鮮!! 擺放得好靚,門面功夫絕對不差,口感不錯~

唔想成日出街食🤔,咁就決定收工買外賣回家,順便煲吓劇先🤗!今日去咗位於油塘嘅鯉魚門市場,呢間《瀧》日韓越美食店,店舖整潔又衛生,店員對客人又有禮貌,一於外賣🍱試試先!韓式部隊卷 $30一聽個名就知道餡料夠晒多,果然口感亦不錯,簡簡單單又夠飽肚👍🏻!泡菜豬肉炒粉絲便當 $52家常的味道,大大盒👍🏻泡菜豬肉夠惹味,而粉絲配料都相當多,口感很好,但唯一美中不足的是有點油膩感!自選魚生飯 $50粟米、八爪魚、蟹柳、玉子等等..配料超級多,性價比甚高,以粒狀切法的三文魚,夠哂新鮮之餘,食落口感亦好好,底層放滿壽司飯,超滿足的一碗魚生飯,必食😋😋!原味炸雞粒(8粒)$35即點即炸,雖然回到家先食,但外層亦帶點脆口,雞肉充滿肉汁😋帶點鹹香味道!
唔想成日出街食🤔,咁就決定收工買外賣回家,順便煲吓劇先🤗!

韓式部隊卷 $30

泡菜豬肉炒粉絲便當 $52

自選魚生飯 $50

原味炸雞粒(8粒)$35

2023-04-05 49 浏览
成日出街食飯,今日就懶得出去,響屋企附近是但買啲外賣,點知都幾有驚喜瀧 開響鯉魚門市集內,一入去就會見到唔好見呢間舖頭門面細,其實都好多食物選擇我地叫左:韓式雞肉炒粉絲: 份量好夠,亦有唔少配菜,口感豐富加州卷拼盤: 呢個拼盤有唔同冷盤,滿足貪心嘅我,除左有加州卷,仲有三文魚刺身、魷魚刺身、漢堡扒蛋,中華沙律、螺肉部隊卷: 部隊鍋就聽得多,呢個部隊卷嘅涵都係雜不甩野,味道又唔錯喎,推介大家一試炸雞粒: 炸粉少所以啖啖肉,而且非常香雖然外賣,但番到屋企都仲好好食啊

瀧 開響鯉魚門市集內,一入去就會見到
唔好見呢間舖頭門面細,其實都好多食物選擇

我地叫左:
韓式雞肉炒粉絲: 份量好夠,亦有唔少配菜,口感豐富
炸雞粒: 炸粉少所以啖啖肉,而且非常香

雖然外賣,但番到屋企都仲好好食啊
2023-04-03 45 浏览
今日放工去左買外賣食,叫左一個自選便當及冷麵,再加兩個小食:原味炸雞粒及辣味章魚燒。🌟自選便當我揀左魚生壽司飯,三文魚和蝦好新鮮好Juicy,無腥味,厚身。壽司飯質好好,粒粒沾有醋味,好開胃,粒粒仲要分明唔鬆散。份量足,牛油果,八爪魚和螺肉都好好吃🤤🌟冷麵食材一樣都好新鮮,三文魚厚身鮮甜,入口即滑,正。呢個份量真係好大份,配料足,麵質好Q彈,呢個天氣最岩食下開胃的冷麵,口味亦好岩香港人嘅口味。🌟小食:原味炸雞粒及辣味章魚燒雞肉好香好惹味,肉質軟腍多汁,做得好出色。我好鍾意食辣味章魚燒,外皮香脆,裹裡足料,可以再Encore😌屋企人食完都讚,真係好唔錯,想食質素較好的壽司外賣,不妨試下呢間!

🌟自選便當

🌟冷麵

🌟小食:原味炸雞粒及辣味章魚燒

午餐
  • 自選便當,魚生飯,辣味章魚燒
2023-03-29 49 浏览
間唔時都會偷下懶唔想煮飯食,經過油塘就買個外賣翻屋企食,天氣開始熱食啲壽司都幾岩,見到呢間瀧又有日本嘢又有韓國同越南,都有幾個人買緊就試下。🍣🍴三文魚角切飯 $61壽司飯嘅份量好多!爭啲食唔曬,三文角切成一粒粒,油脂分佈都唔錯,新鮮嘅,仲有蝦同蟹柳,又有沙律,中意刺身丼飯要試下,價錢又扺。🍴壽司冷面 $44又想食壽司又想食冷面,一於兩個都叫。有兩舊三文魚壽司,三文魚夠大塊!一件芥末章魚壽司,冷面都唔會癡埋一舊,配芝麻醬好開胃!🤤🍴大阪風章魚燒 $18 🐙拎到翻屋企冇咁靚,但仍然濃濃章魚燒香味,18蚊六粒好平,每粒都有兩三粒章魚,下次再食!

🍴三文魚角切飯 $61

🍴壽司冷面 $44

🍴大阪風章魚燒 $18 🐙
2023-03-21 53 浏览
今日星期日, 工人放假, 同囡囡老公出咗-日街, 夜晚又唔想出街煮, 又唔想排隊等位, 梗係外賣啦.我地去開油塘玩, 順便係附近買埋先返屋企, 行下行下經過鯉魚門街市, 原來入面有好多熟食賣, 野食都幾多元化.-入去見到《瀧》d 間餐廳, 有齊日韓越既食品, 超多選擇, 咁就係d 間-次過快曬.叫咗日式便當$55,韓式雜菜炒粉絲$40,炒年糕(大)$48,大阪風章魚丸$18, 夾埋埋單都係$161, 都幾扺, 味道整體唔錯,咁就一餐.其實重有其他野食想試, 下次啦.

其實重有其他野食想試, 下次啦.
2023-03-19
2023-03-11 55 浏览
今日早放工,同男朋友去番之前幫襯過既外賣店買外賣一齊上屋企食,一人點一個餐share。肥牛肉胡麻醬冷麵一人份量都幾多,凍既拉麵混上胡麻醬,味道好味幾清爽,食落好爽彈口。肥牛都有質素,肥瘦適中,配料有洋蔥冬菇及紅蘿蔔絲,都幾惹味,男朋友特別鍾意熱肥牛,所以加熱咗d肥牛再同冷麵一齊食,味道更佳。壽司刺身便當便當有3件雞塊小食,食落都幾脆,另外有d螺肉,味道正常,刺身有5件,2件三文魚、北寄貝、希靈魚、八爪魚各一,食落不過不失,壽司係三文魚反卷,三文魚都幾大件,壽司卷一樣大份,唔怕唔夠飽。今次食日本嘢,下次再買佢嘅韓式外賣。

肥牛肉胡麻醬冷麵

壽司刺身便當

今次食日本嘢,下次再買佢嘅韓式外賣。
2023-03-09 47 浏览
早2日放工返屋企途中諗唔到食咩 經過呢間就買左返屋企食🤪🔸中華冷麵 $44冷麵有青瓜絲, 蟹柳絲, 火腿絲, 蛋絲😍再加Ma醬, 本身個冷麵已經夠大份仲配3件壽司🤪呢個價錢真係幾抵👍🏻🔸三文魚茸飯 $61見佢另外俾左幾塊紫菜我, 問店員點食😆佢教我用塊紫菜包住D飯再夾埋三文魚茸包住咁食🤪呢個食法配搭又幾得意🤪而三文魚片切得好厚身, 刺身都幾新鮮👍🏻冇諗過屋企樓下都可以有咁既水準😆下次要試埋佢韓國同越南菜🤣
早2日放工返屋企途中諗唔到食咩
經過呢間就買左返屋企食🤪

🔸中華冷麵 $44
冷麵有青瓜絲, 蟹柳絲, 火腿絲, 蛋絲😍
再加Ma醬, 本身個冷麵已經夠大份仲配3件壽司🤪
呢個價錢真係幾抵👍🏻

🔸三文魚茸飯 $61
見佢另外俾左幾塊紫菜我, 問店員點食😆
佢教我用塊紫菜包住D飯再夾埋三文魚茸包住咁食🤪
呢個食法配搭又幾得意🤪
而三文魚片切得好厚身, 刺身都幾新鮮👍🏻

冇諗過屋企樓下都可以有咁既水準😆
下次要試埋佢韓國同越南菜🤣
2023-03-08 49 浏览
到左油塘鯉魚門廣場行下,行到街市見呢間外賣專門店,食物款式都幾多, 雪柜擺放左好多日本刺身,魚生飯,另有精選晚飯套餐,真係花多眼亂😅。價錢親民,經過口痕又可買番啲嘆下,非常之方便。點左壽司拼盤,各7款共有2件 ,分別是鮮甜爽口的帶子、北寄貝同赤蝦,油分適中的油甘魚同三文魚,無筋的拖羅,蔥花吞那魚卷,款款高質好味😋。蟹籽吞拿魚卷,卷物內有吞拿魚同青瓜,食落柔軟又爽脆口感。韓式炸餃子🥟,拎回家仲好脆口架。

款款高質好味😋。

蟹籽吞拿魚卷,卷物內有吞拿魚同青瓜,食落柔軟又爽脆口感。

韓式炸餃子🥟,拎回家仲好脆口架。